מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ב- etoposideרינה14/03/2016
לד"ר עוזיאלי שלום רב,
חולה בסרטן שד גרורתי: כבד, עצמות וריאות. לאחר מס' קווי טיפול: ביולוגי וכימו ולאור התפשטות המחלה, הומלץ לי טיפול בתרופה שבנושא - 50 מג'/ למטר 2, למשך 21 ימים שלאחריהם 7 ימי הפסקה. בארץ התרופה משווקת בשם CELLTOP.
יש לי שתי שאלות:
1. האם מקובל לרשום התרופה כטיפול בסרטן השד, למרות שלתרופה קיימת התוויה למחלות אחרות?
2. כמו כן, בעלון לצרכן המצורף לתרופה הנ"ל רשום, כי הטיפול ניתן במהלך 5 ימים רצופים ראשונים, בכל 21 ימים. לפיכך, האם המינון שאני נוטלת אינו הרבה מעבר להנחיות המופיעות בעלון?
אני מאוד לחוצה מהמצב ואודה מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב- etoposide - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/03/2016מאחר ואיני מכירה אותך ולא את מחלתך איני יכולה לחוות דעה גבי הטיפול . תלוי כמובן גם מה הטיפולים אותם קיבלת בעבר. אכן לא תרופה אשר ניתנת בד"כ לסרטן שד , את צריכה לדון עם הרופא שלך לגבי החלטתו . כפי שצינתי תלוי מה הטיפולים אותם קיבלת בעבר ומה הכימותרפיות שעדיין לא קיבלת . ניתן לתת כימותרפיה גם אם אינה בהתוויה. לא התיחס למינונים שוב לא מכירה אותך הלטות ושאלות כאלה עושה הרפא בהתאם למצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסלודקס זריקה בעקבות עליית מרקיםדורון13/03/2016
אימי בת 84 טופלה בפמרה ואחר כך בארומזין בעקבות עליית המרקרים האונקולוגית נתנה זריקה פסלודקס אחת לחודש בעלון של התרופה רשום שאת הפעם הבאה שמזריקים צריך לתת בעוד שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסלודקס זריקה בעקבות עליית מרקים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/03/2016אכן בפעם הראשונה (חודש ראשון ) יש מנת העמסה כל שבועיים ולאר מכן אחת לחודש 500 מג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דורון14/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאונד שד הסתידויותליז12/03/2016
בת 54 במעקב לאחר 16שנים של גילוי מוקדם קרצינומה אינסיטו. וסיפור משפחתי של אמא ואחות שחלו בסרטן שד גרורתי. בתוצאות בדיקת אולטרסאונד נרשם שיש הסתיידות גבה באיזור הצלקת. במהלך השני למדתי שכבר לא מתיחסים לממיצא כזה כמו לפני 16 שנה אז עברתי כריטה חלקית והקרנות. מה את ממליצה לעשות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטרסאונד שד הסתידויות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/03/2016יש סוגים שונים של הסתידויות גשי לכירורג ובהתאם לאופי הממצא יחליט אם יש מקום לביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר תוצאה ביופסיה ומה עליי לעשות כעתמיכ03/03/2016
חומר לבדיקה: 1. בית שחי ימין בלוטה עם קורטקס מעובה.2. שד ימין שעה1.
1. התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת ו" RT AX" ובתוכה קסטה מסומנת במיקום זהה ובה מספר קטעי רקמה גליליים לבנים צהובים דקים באורך עד 1 ס"מ.
2. התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת ו" RT 1" ובתוכה קסטה מסומנת במיקום זהה ובה מספר קטעי רקמה גליליים לבנים צהובים בחלקם דקים באורך עד 0.7 ס"מ
בדיקה מיקרוסקופית
1. Right axilla , trucut biopsy
Fibrofatty connective tissue with no evidence of malignancy
level sections examined
2. Right breast 1 oclock trucut biopsy
predominantly fibrofatty breast tissue with few small benign ductal structures
level sections and immunostain for p63 ( +in myoepithelial cells) examined.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר תוצאה ביופסיה ומה עליי לעשות כעת - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/03/2016קודם כל את צריכה לחזור לרופא ששלח אותך לבדיקה. לפי התשוב אין מאירות החומר הינו חומר של השד . מאחר ואיני יודעת למה נשלחת לבדיקה עליך לחזור לרופא השולח להמשך החלטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תרמוגרפיה האם מומלץ כמו ממוגרפיהרונית28/02/2016
שלום,
האם בדיקת תרמוגרפיה היא בדיקה אמינה בדומה לממוגרפיה?
האם היא מומלת ולמי?
כמו כן לגבי בדיקת ממוגרפיה האם ישנם מקומות בהם רמת הקרינה של בדיקה זו היא יותר נמוכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תרמוגרפיה האם מומלץ כמו ממוגרפיה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/03/2016תרמוגרפיה הינה בדיקה נסיונית עדיין לא ידוע אם אמינה כמו ממוגרפיה .
ממוגרפיה דיגיטאלית רמת קרינה יותר נמוכה. ברו המקומות בארץ מבצעים ממוגרפיה דיגיטאלית אך יש לשאול במרכז בו את עושה ממוגרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ממוגרפיה- אישה בת 63 שחלתה בסרטן השד לפני כ-5 שנים.אביטל16/02/2016
שלום רב!
אימי בת 63, חלתה בסרטן השד לפני כ5 שנים, עברה כריתה חלקית, הקרנות, מקבלת טמוקסיפן ונמצאת במעקב אונקולוגי.
לפני כשבוע ביצעה ממוגרפיה ובשד שבו נמצא הגידול, אלו היו הממצאים
לא נראו גושים בריקמה הרכה.
לא נראו הסתיידויות פתולוגיות.
רקמה פברוגלנדולרית-מ.א. לאמפקטומיה צלקת סומנה על העור בעופרת. סמיכות כללית יציבה מוגברת בשד.
צל העור והפטמה - התעבות העור בצלקת.
צינוריות (DUCTS) - תקינות.
ר ו ש ם :
הערכת הממצא: שפיר מבחינה רנטגנית.
והומלץ לפנות לבירור U.S
האם יש צורך לפנות לכירוג השד, האם ה-U,S' צריך להיעשות בדחיפות?
אני מבינה שמבחינת הממוגרפיה כנראה שמדובר בממצא שפיר, עדיין אני מעט מודאגת.
אודה על תשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ממוגרפיה- אישה בת 63 שחלתה בסרטן השד לפני כ-5 שנים. - תגובה
ד``ר עינת כרמון17/02/2016הממצא המתואר אכן נשמע שפיר וזה הרושם של הרופא/ה שפענח/ה את הבדיקה. אם אמא החלימה מסרטן שד אני מניחה שנמצאת במעקב כירורגי/ אונקולוגי וממליצה לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת-ממוגרפיה האם כדאי לעשות?שגית10/02/2016
שלום
אני בת 45 ואין סרטן השד במשפחתי. היו לי ציסטות בחזה שהרגשתי במישוש. ולכן ביצעתי ממוגרפיה ואולטרסאונד ואף שאבו לי אותם לבקשתי. ביצעתי מאז גיל 40 פעמיים ממוגרפיה. הפעם האחרונה לפני שנתיים. בשבוע שעבר ניגשתי לרופא לבדיקה שגרתית והוא ציין שכל אישה מעל גיל 40 צריכה לעשות ממוגרפיה פעם בשנה ונתן לי שוב ממוגרפיה. ציינתי את עניין הקרינה והוא אמר שאם יש לי ביטוח פרטי שאנסה לבדוק mri.
שאלותיי:
1. האם אין סכנה מבחינת החשיפה הנשנית לקרינה? ביצעתי בעברי בדיקות סיטי ולכן אני חוששת.
2.האם שווה לפנות לביטוח לבקשת mri?האם המהימנות שווה ?
3. מה עדיף לעשות?
אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת-ממוגרפיה האם כדאי לעשות? - תגובה
ד``ר עינת כרמון17/02/2016המלצה לבצוע ממוגרפיה לנשים מתחת לגיל 50 נעשית על ידי הרופא המטפל תוך דיון ומחשבה על נזק (קרינה- לא כמות גבוהה, ממצאים שידרשו בדיקות נוספות והמשך בירור ויסתברו בסוף כשפירים) מול תועלת (גילוי מוקדם של סרטן)
לגבי mri כבדיקת סקר, יש קריטריונים מאוד ברורים לבצוע הבדיקה. לא הייתי ממליצה לבצע אותה אם אינך נמצאת בקבוצת סיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון אחרי סרטן השדמסכן את האישה?ג'ני04/02/2016
שלום רב.. אני בת 31 וכרגע עוברת טיפולים.. האם זה מסוכן להיכנס להריון בעתיד?
סוג הסרטן שלי הוא טריפל נגטיב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון אחרי סרטן השדמסכן את האישה? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/02/2016לאחר שהכל יעבור בשלום ולאחר מספר שנים של מעקב אין מניעה להרות . ההריון אינו מסכן אותך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בבית השחי חודש אחרי לידהד``ר עינת כרמון03/02/2016
היי,
לפני חודש ילדתי ועד לםני מספר ימים אף הנקתי. לפני כ13 שנים ביצעתי ניתוח להגדלת חזה(סיליקון) והבחנתי בשינויים במבנה השד בצד שמאל ואף כאבים קלים בתנועה או במגע עם שד זה. בעקבות כך בהתייעצות עם הרופא המנתח, המליץ לבצע אולטרסאונד על מנת לראות אם ישנה דליפה/התהפכות או על שינוי בשתל ואכן כך עשיתי. יום לאחר הבדיקה הגיעו תוצאות שכלל לא חשבתי או ציפתי להן וכך רשום:
״נצפתה בלוטה בקוטר 1.6 ס״מ, בעלת קורטקס מעובה על חשבון הסינוס השומני.
מומלץ המשך מעקב, birads 3 "
הרופא משפחה אכן הרגיש את הבלוטה אך ציין בפני שמרגיש משהו קטן ושטחי יותר ובכל מקרה הפנה אותי למחלקת שד להמשך הבדיקה.
אציתי לדעת קודם כל מה אומרת ההבחנה של הטכנאית אולטרסאונד וכמובן מה יכול להיות אותו הגוש! לציין שוב שאני כחודש אחרי לידה עם הפסקת הנקה לחלוטין בימים האחרונים.
תודה רבה! ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בבית השחי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/02/2016למה טכנאית ? התשובה הינה של רופא מומחה. לא אוכל לומר יותר מהרשום יש בלוטה אשר יכלה היות תגובתי להנקה , אבל בכל מקרה גם אם הסיכוי הינו שהממצא תקין יש לברר , יתכן שתזדקקי לעבור ביופסית מחט . מידת החשד לממצא פתוגי לא תקין נמוכה .אך שוב מזכירה לא להזניח !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בבית השחיאורנה01/02/2016
דר שלום רב ותודה,
סליחה על השאלה שקצת מוזרה,,,,מרוב חיטוט עמוק והרבה בבית השחי כדי לבדוק עם יש בלוטה, החיטוט יכול לגרות בלוטה (שלא היתה) לצוץ פתאום, או שהיתה קטנה ומהחיטוט שתגדל יותר?
תודה רבה רבה מראש,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בבית השחי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/02/2016החיטוט לא גורם להופעת בלוטה אבל אם יש למשל זיהום יכולה להופיע בלוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מסרטן וסיכויי פוריותיניב31/01/2016
שלום לצוות המומחים,
אישתי בת 39, לפני כ 5 חודשים היא החלימה ממחלת סרטן השד בהצלחה מירבית וחזרה לתפקוד מלא. המחזור שלה טרם חזר לקדמותו ועדיין אינה מבייצת. ידוע לנו שישנן נשים (גם בגיל כמו של אישתי) אשר החלימו מסרטן וחזרו לבייץ שוב.
שאלתי היא כמה זמן בערך אמור לעבור מאז גמר טיפולי הכימוטרפיה וההקרנות ועד למצב שבו היא תוכל לבייץ שוב?
מהם ההערכות בעניין זה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו מצוות המומחים יכול לעזור בבקש
יניב08/02/2016תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה מסרטן וסיכויי פוריות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/02/2016חזרת המחזור יכולה להיות מידית לאחר מספר חודשים ואף לאחר שנה ויותר. אשה צעירה מאד סביב ה30 חזרה של המחזור בדרך כלל יותר מהירה. לא ניתן לתת הערכה פרטנית , אפשר להבדק אצל גניקלג לעשות בדיקות הורמנית אשר יכוונו באם המחזר שלה פעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיהאורנה23/01/2016
שלום ותודה מראש,
בחודש 7/2015 עשיתי ממוגרפיה וגם אולטראסאונד. הממוגרפיה יצאה תקינה, אבל באולטראסאונד הכל היה תקין רק בשד שמאל כתוב: BIRADS : 2 - ממצא שפיר. וגם חודש לאחר מכן רופא נשים בדק ואמר שהכל בסדר.
כבר שבוע יש לי מן כאבים בשד שמאל ובדקתי וראיתי שבשמאל יש מן גוש כזה שאין בשד ימין. אני חושבת (לא בטוח) שגם פעם שעברה הרגשתי שבשמאל יש משהו שאין בימין.
האם יש מצב שבאחד מרגישים משהו ובשני לא וזה לא חייב להיות סימטרי ?
האם תוך חצי שנה פתאום יכול להיות מצב שהממצא נהיה לא שפיר?
אני ממש מודאגת ומפחדת. תודה רבה רבה על תשובתך, ליאנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה - תגובה
ד``ר עינת כרמון23/01/2016ליאנה שלום, יכולה להיות אסימטריה בין השדיים. עם זאת,
אם את ממששת משהו חריג בשד, יש לפנות לרופא להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השדשושי18/01/2016
בפברואר 15 התגלה סרטן השד ,אשר התבטא רק בבית השחי בבלוטות ליפמה מוגדלות עד 5 סמ ,ניתן טיפול כימותרפיה ניו אדג"בנט 4 ac ועוד 5 טקסול ,נעשה פטסיטי בגלל תגובה קשה לטקסול הפט סיטי יצא נקי מבלוטות נגועות ,ההמלצה של הרופא היא לעשות ניתוח בבית השחי והקרנות .
שאלתי למה אם הכל נקי..ומה אחוז החזרה חלילה ,אם בכלל אם לא יעשה ניתוח והקרנות
תודה שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/01/2016אחנ ל יודעים האם גם פתולוגי הכל נעלם ואין דרך לדעת זת באם ישאירו כעת רגמה אפילו מיקרוסקופית הגידול יחזור ואף יש סכנה של גרורות .במקרים שהממצאים נעלמים יש סיכוי גדול בהרבה להבראה. ללא ספק יש צורך בניתוח והקרנה . לפחות זוהפרקטיקה בימינו . יש הוכחה כי תוספת הקרנהמוסיפה לחיות ללא מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI שדבעל חרד18/01/2016
שלום רב
אשתי אחרי כריתת שד,במסגרת בדיקת MRI התבררו הממצאים הללו,אודה באם אקבל הסבר ואולי אף הקלת מה במפלס החרדה:
" ימין-ציסטה כ-1 ס"מ בחלק אמצעי עליון.
ימין-מס מוקדי האדרה עד 0.3 ס"מ מפוזרים בשד התרבו לעומת 2014-
האדרתרקע?שינויים פברוציסטיים?אחר?לאור היות הנבדקתבת 60
ובמנופאוזה לא ניתן לשלול DCIS.מומלצת קורלציה עם עק"ג וממוגרפיה
ובירור היסטולוגי"
בברכה
כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI שד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/02/2016מתארת לעצמי שכבר קיבלת תשובה, לא אוכל לומרמעבר לכתוב יש לבדוק על ידי אולטרסאונד יתכן מדובר על ממצא שפיר או גידול לא חודרני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאלבוציקליב - תרופה מחוץ לסל הבריאותרותם15/01/2016
שלום ,
שאלה לגבי מחלת סרטן שד גרורתי.
לאחר התייעצות עם רופא מומחה הומלץ לי לטיפול בקו ראשון תרופה בשם פאלבוציקליב בנוסף לטיפול הורמנלי.
התרופה זמינה מכיוון שיש לי ביטוח רפואי לתרופות מחוץ לסל ,אך אופציה זו היא לזמן מוגבל, התרופה יקרה מאוד באופן פרטי.
שאלות :
1. הבנתי שבמידה והתרופה תכנס לסל התרופות בארץ , קיים סיכוי גבוה שלא אוכל לקבל את התרופה כחלק מהסל מכיוון שהשתמשתי בתרופה כבר באופן פרטי או בגלל שזה כבר לא יחשב כקו ראשון , האם הדבר נכון? האם יש תקדימים דומים בעבר?
2. האם ניתן להעריך בכלליות את הסיכויים שהתרופה הנ"ל תכנס לסל הבריאות בשנים הקרובות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאלבוציקליב - תרופה מחוץ לסל הבריאות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/02/2016אם את מטופלת כעת בטיפול הורמונלי עם פלבוציקליב , לגבי המשך טיול אפשר להתוכח עם הקופה מאחר ואת עדיין קו ראשון אלא אם תתקדמי והמחלה לא תהיה בשליטה. לעומת זאת אם אמקבלת כעת טיפול הורמנלי לא פלבו ומחלתך תקדם הקו הבא יהיה קו שני ותקבלי את התרופה מהקופה בהתאם למה שיכנס לסל. כרגע לסל של השנה התרופה לא נכנסה לשום קו . גבי השנה הבאה קשה לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)