מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת לימפה אינטראממריתנירית13/05/2015
שלום רב,
גילי - 56 , אני עושה ממגורפיה כל שנתים כבדיקה שגרתית ומאחר שמבנה השד שלי הוא צפוף, שולחים אותי לעשות גם אולטרסה סאונד.
להלן התוצאות:
שד שמאל - הודגמה בלוטת לימפה אינטראממרית בקוטר 1.2 ס"מ מוסווית בממוגרפיה . בבית השחי אין בלוות מוגדולות, biras 2 .
שד ימין אין עדויות לגוש סולידי או ציסטי ואין בלוטות מוגדלות בבית השחי .
birads 2 .
עלי לציין שבחודש האחרון יש לי כאבים בצד שמאל של השד והקרנה לבית השחי.
אשמח לקבל חוות דעת ובעיקר מה עלי לעשות עם בלוטת לימפה אינטראממרית בגודל 1.2 ס"מ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה אינטראממרית - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/05/2015על פי התשובה אין ממצא חשוד לגידול בלוטה לימפה בתוך השד קימות אהל אם תקינה אין מה לעשות. רצוי בכל מקרה להבדק על ידי כירורג שד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושיםקטרין07/05/2015
שלום רב!
גילו אצלי 2 גושים HER 2 חיבי 3+ - אחד 5 ס"ם והשני 5 מ"ם , במרחק 3 ס"ם אחד משני. הגוש הגדול סימנו , וגוש הקטן לא ראו באולטראסאונד ומכיוון שתור לסימון בהדרכת MRI קיבלתי רק כעבור חודש וכבר עברתי 2 ACi - הגוש נעלם ולא מסומן....
מה עושים במקרים האלה? האם מומלץ לעשות כריחה מלאה או שיש עוד אופציות
ועד כמה הם בטוחות?
מודה מראש על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/05/2015מאחר ואיני מכירה את המקרה ולא בדקתי אותך קשה להחליט .תלוי בגודל השד , תלוי באם הכירורג יכול בביטחה לכלולל את הממצא קטן כחלק מהניתוח. את צריכה לדיין את המקרה עם רופא אשר יכול להתיחס לממצאים ההדמיתים ואליך למבנה השד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כימיוטראפיקטרין04/05/2015
שלום רב!
האם במידה וטיפול כימיוטראפי לא מקטין את הגוש ( בטיפול לפני ניתוח) זו טיפול לא יעיל בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול כימיוטראפי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/05/2015תלוי בכמה הגוש הצטמק האם כלל לא או חלקית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונדיעל03/05/2015
בת 31 (לידה 1 לפני שנתיים וחצי). קיימת היסטוריה משפחתית של סרטן השד, אמא ודודה מצד האם וגם בת דוד מצד האם. אימי עברה בדיקת נשאות שנמצאה שלילית. ביום שישי האחרון עברתי בדיקת אולטרסאונד שד שגרתית ואלה הן התוצאות: שד שמאל: בשעה 3, קרוב לעטרה הודגם גוש בגודל 0.4 ס"מ- 1.0 ס"מ, היפו אקוגני, הומוגני, מוגדר היטב, ללא הפרמיה בדופלר, צבע, מראה סונוגרפי שפיר. ללא עדות לציסטות בשד. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. biards 2 בשד ימין לא נמצאו גושים או ציסטות. הרופאה שביצעה את הבדיקה ביקשה לבצע בדיקת סונר חוזרת בעוד 6 חודשים. אני דיי מודאגת, הבנתי ממנה שהתוצאה תקינה והגוש לא נראה סרטני. האם הגוש הזה עלול להפוך לסרטני? רצוי לבצע ביופסיה? בנוסף יש לי כאבים בשד שמאל מזה 3 שבועות בדיוק באזור הפיטמה, הרופאה שביצעה את הבדיקה טוענת שזה לא נובע מהגוש ושסרטן לא כואב. אודה לחוות דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרסאונד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/05/2015הרופאה צודקת . הבדיקה תקינה ותאימה לגיל , מצאים שפירים . לא רואה על פי הבדיקות סיבה לדאגה.הכאב בפיטמה כרוך כנראה בשינויים הורמונליים .גושים לא "הופכים"לסרטניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דםנורית23/04/2015
שלום ,
לפני כחודש עברתי 2 בדיקות אולטרסאונד ממוגרפיה וביופסיה. כל זה לאחר שהאולטרסטונד הראשון הראה מבנה עם הסתיידות בבית שחי . הביופסיה יצאה שפירה , אם כי היה מאוד קשה להוציא חומר , והמליצו לי לעשות אולטרסאןנד עוד חצי שנה . ( הגוש הזה מוכר לי כבר מלפני כמה שנים , כבר אז עשו ניקור והיה תקין )
בשדיים לא מצאו כלום לא באולטרסאונד ולא בממוגרפיה .
אתמול בלילה קמתי ומיששתי בליטה כואבת בחזה , בערך אצבע מתחת לעצם הבריח . זו בליטה שדי כאבה אז מיששתי אותה , הלכתי להביט במראה וראיתי שמסביבה יש שטף דם .
זה נראה כמו מכה רצינית , אם כי מוזר לי שלא זכרתי שקיבלתי . זה בעצם נראה כמו הילה של שטף גם ובאמצע בליטה . די רכה .
שאלתי היא - האם ייתכן שלפני חודש לא ראו כלום באולטרסטונד בשדיים ופתאום תצוץ בליטה כזאת מורגשת ?
האם העובדה שזה קרוב לעצם הבריח ולא לשד אומרת משהו ? האזור הזה הוא בכלל בתחום של השד?
אני חוששת שזה איכשהו קשור לגוש בבית שחי ...
כמובן שאלך להיבדק אבל זה יקרה רק עוד כמה ימים ...
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/04/2015סביר להניח כי בכל זאת קיבלת מכהאו עשית תנועה שגרמה לדמם . כפי שאמרת רצוי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת עקצוץ אחרי טקסוליעל19/04/2015
אני אחרי טיפול ראשון של טקסול ויש לי תחושת עקצוץ בכפות הידיים. אני יודעת שזו תופעת לוואי ידועה, השאלה היא האם יש משהו שניתן לעשות שיקל על התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת עקצוץ אחרי טקסול - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/04/2015לערי אין ממש מה לעשות , את צריכה לידע את הרופא המטפל ולעקוב אחר התופעה באם תתגבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידויות עדינות שנראו בממוגרפיהאור19/04/2015
שלום,
בת 45 הנקתי עד אוגוסט האחרון..עברתי טיפול הזרעה ביום רביעי וביום שישי התבשרתי שעליי לעשות ביופסייה.
כשניגשתי היום להזמין תור והסברתי..אמרו שלא כדאי כעת לעשות שכן הבדיקה תחת ממוגרפיה ולחכות ולראות את תוצאת הביתא.
השאלה מה קורה אם יש הריון..
לאימי יש סרטן שד שלא על רקע גנטי אלא אסטרוגני..
רציתי כבר שיעשו לי את הדגימה וזהו להיות שקטה..
וכעת על קוצים שגם אם יש הריון לא אוכל לשמוח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידויות עדינות שנראו בממוגרפיה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/04/2015אולי אפשר לעשות יופסיה תח אלטרסאונד. רצוי מאד לדעת מוקדם אם יש ממצא בשד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראו באולטרה סאונד את הממצאים
אור21/04/2015האם יש אפשרות אולי במקום אחר עם אלטרה סאונד יותר משוכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות בכבדרינה16/04/2015
שלום רב ובוקר טוב,
אני חולה עם גרורות בריאות, בלוטות לימפה, עצמות ולפני מספר חודשים התגלו כמה נקודות בודדות בכבד. בבדיקה PET-CT שבוצע ליפני מספר ימים נרשם שיפור משמעותי בכל המוקדים פרט מהכבד שבו הופיעה קליטה נוספת חדשה יותר בולטת.
לאור הנ"ל האם ניתן לטפל בקליטות של הכבד באופן פרטני ( הקרנות או טיפול אחר).
האם מדובר על גרורות או יתכן שמדובר על סרטן כבד?
תודה רבה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בכבד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/04/2015מדובר בגרורות , איי יודעת מה היקף הפיזור בדרך כלל רצוי טיפול סיסטמי לעיתים ניתן לתת טיול ממוקד לגרורות בודדות אבלציה בעזרת הקרנה. מאחר ואיני יודעת את היקף הגידולים קשה לקבו אם מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסימפטומיםאריה15/04/2015
שלום רב,
בת 36, ובריאה בד"כ. ללא לידות. ברקע אנדומטריוזיס שבגינו נוטלת גלולות (פמינט) 3 חודשים ברצף ולאחר מכן הפסקה לקבלת מחזור וחוזר חלילה.
אני נבדקת באופן קבוע פעם בשנה בדיקת שד ידנית אצל כירוג שמחלות שד הן תחום התמחותו. הבדיקה היא תמיד ידנית.
מיום שלישי שעבר אני חשה בכאב בנקודה מסוימת בצלע הכי תחתונה מצד ימין (קרוב למותן נוטה אחורה). הכאב הזה הוא רק במגע כלומר, רק כאשר אני נוגעת בנקודה מאוד ספיציפית. יודגש כי איני מרגישה את הכאב בשכיבה או בתנועות מסוימת והוא מזכיר לי שהוא קיים רק אם אני לוחצת באזור. בנוסף, יש לי כמעט חודש מעין תחושה של שרירים תפוסים בין השכמות, זה לא כואב ואני מרגישה זאת רק כאשר אני נמתחת ואו מתיישרת (בד"כ יושבת כפוף..). לאחרונה יש הקלה בתחושה זו בשכמות (מרגיש פחות תפוס.
הייתי אצל אורטופד והוא נתן לי ארקוקסיה (העלה אפשרות שאולי מדובר בדלקת). אך התחלתי לחשוש אולי הדקירות והשרירים התפוסים קשורים לשד. מבדיקת השדיים בעצמי איני חשה בגוושים אבל אני ממש חרדה אולי מדובר בסרטן שד..ביצעתי בדיקה ב 2014 והיא הייתה תקינה. יודגש כי לא כואב לי בלילה או בשינוי תנוחה בצלעות אלא רק אם אני נוגעת ולפעמים יש תחושת דקירה..
סליחה מראש על ההודעה הארוכה אבל אני ממש בלחץ. בגלל השימוש בגלולות אני מאוד חרדה לעניין השד. קראתי באינטרנט שכאבי גב זה אחד הסימפטומים. באיזה סוג של כאבי גב מדובר? האם יש סיבה להיות בלחץ..
אודה לך אם תוכלי להשיב לפנייתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לסימפטומים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/04/2015סרטן שד אין לו כל סיפטומים . נדיר שיש כאב בשד. אין שום קשר בין השרירים הכואבים וכאב שאת מפיקה בצלע לסרטן שד. באותה מידה את יכולה לקשור לכל מחלה אחרת.אם את חושבת שאת ממששת ממצא בשד גשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה האחרונה שנשאלה כאןשואלת13/04/2015
עשיתי אולטראסאונד. בתוצאות רשום שדווקא בשד השני יש צ'יסטות זעירות..
האם הבדיקה שעשיתי מספיקה? האם היא אמינה? מה זה צ'יסטות זעירות? פיטמת השד השני קשה ובולטת ומדי פעם מתקלפת ובית השחי רגיש..האולטראסאונד ידני מספיק? איזו בדיקה יותר אמינה? האם זה יכול להיות אלרגיה? (הרופא עור הפנה לבדיקות טסט בהדסה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה האחרונה שנשאלה כאן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/04/2015על כל בדיקה שתעשי תשאלי אם היא אמינה. תלוי מינה למה. אם לא ראו דבר באולטראונד סביר להניח שאין ממצא. כפי שכבר כתבתי בעבר את הממצא העורי צריך לרות רופא עוא המבין בנושא טוב ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטמה בולטת ומעט קשהשואלת08/04/2015
שלום רב, לפני יותר משנה וקצת היתה לי אדמומיות, קילופים וגרד חזק בחזה שמאל..שני רופאים טענו שזו פיטריה שמתי משחות וכל התופעות נעלמו מלבד קילופים שמופיעים מדי פעם.
אני בת 33 רווקה..לאחרונה הפיטמה נהייתה קשה מעט ובולטת יותר..כל משחה שאשים עליה קרם לחות/משהו טבעי יגרום לקילופים לחזור..הייתי לפני שבועיים אצל רופא עור וגם כירוג שד. רופא העור טוען שזו לא פטריה..אולי רגישות לחומר או אקזמה. כירוג שד הפנה לרנגטן ידני ובבדיקת מישוש שלו הוא טען שהכל נקי (הוא בדק אותי לפני שנה וגם אז אמר שהכל תקין)
תוצאות הבדיקה עדיין לא הגיעו..האם יש סיבה לדאוג?
הכירוג אמר שאולי כדאי לעשות ביופסיה ורופא העור לא ממליץ. הוא זרק שיש מחלה בשם פאג'ט אבל טען באותו משפט שהיו צריכים להופיע עוד סימנים במשך השנה האחרונה..
בדיקת רנטגן מספיקה? אפשר לסמוך עליה ועל הבדיקה הידנית של הרופא..
אין לנו היסטוריה משפחתית ב"ה..
מאז אני ממש בלחץ ובחרדה..
אשמח לשמוע דעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
שואלת08/04/2015שכחתי לציין שאין כאבים בכלל..יש מעט רגישות מתחת לבית השחי באותו הצד של החזה..המחזור שלי נהיה חלש יותר וקצר יותר..האם כל זה קשור אחד לשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטמה בולטת ומעט קשה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/04/2015מאחר ואני לא רואה את הממצאים ולא בדקתי אותך קשה לומר במה מדובר, איזו בדיקת נטגן שלחו אותך ? לממוגרפיה , לאוטרסאונד? לא ברור . כמובן שאם עשו בדיקה אפשר לסמוך שתאבחן אם יש מה לאבחן . רופא עור יכול לאבחן פאג'ט אם קיים ממצא כזה. מאר לא ראיתי את צריכה לסמוך על הרופאים שבדקו אותך את הממצאים צריך לראות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
שואלת12/04/2015עשיתי אולטראסאונד. בתוצאות רשום שדווקא בשד השני יש צ'יסטות זעירות..
האם הבדיקה שעשיתי מספיקה? האם היא אמינה? מה זה צ'יסטות זעירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לשאת באולטרסאונדלימור31/03/2015
שלום,
לפני כחצי שנה אימי עשתה בדיקת סיטי לצורך מעקב שגרתי בגין סרטן החולחלת ממנו סבלה לפני 6 שנים, לפי האונקולוגית שלה, המצב תקין ואין עדות לחזרה של המחלה אך בסיטי נמצא קשרית בשד השמאלי בגודל של כ 1 ס"מ ולכן האונקולוגית שלה הפנתה אותה לכירורג שד . בעקבות המלצתו, אימי בצעה אולטרסאונד שד, בה נצפה " גוש היפראקוגני מוגדר היטב בגודל 1 ס"מ על חצי ס"מ במראה סונוגרפי תקין, אין בלוטות מוגדלות".
כהמשך מעקב, אימי בצעה לפני כשבוע ממוגרפיה ואולטרסאונד חוזר , פענוח ממוגרפיה:"נראה גוש אחד 13 מ"מ מרכזי, גבולות במבנה לובולארי סמיכות רקמה נמוכה חשוד לשאת, כמו כן נצפו הסתיידויות עדינות רבות מאורגנות בקבוצה אחת" פענוח אולטרסאונד: " נראה גוד סולידי בקוטר 11 מ"מ , בשעה 11 כ 3 ס"מ מהפטמה, סונוגרפי חשוד, הממצא מתאים לממצא הממוגרפי, לא הודגמו בלוטות בבית השחי"
שאלותי הן איך לאחר חצי שנה הגוש נראה באותו גודל ובאולטרסאונד הראשון נראה שפיר וכעת חשד לשאת? אמי הופנתה לביופסיה אבל האם בכל מקרה כבר לא כדאי להוציא את כל הגוש ללא קשר לממצא הביופסיה?
לתשובתכן אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לשאת באולטרסאונד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/04/2015על איך אני לא יכולה לענות , מאחר ואני לא רנטגנולוגית ואיני רואה את ההדמיות . לא מויאים את הגוש ללא ביופסיה. צריך לעשות ביופסיה עדיין הממצא יכול להית שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר עוזיאלי שלום, גרורות בכבדרינה29/03/2015
לד"ר עוזיאלי שלום רב,
אני חולה גרורתית עם גרורות בריאה אחת, עצמות, בלוטות ולאחרונה יש התפשטות קטנה גם בכבד. האם ניתן לטפל בגרורות בכבד באמצעות הקרנות על מנת למזער את נזקי המחלה לעוד איבר חיוני בגוף? לאחר ריבוי קווי הטיפול כעת אני מטופלת באפיניטור + ארומזין. ניתן לקבל גם הקרנות במידה שהתשובה היא חיובית? רוב תודות על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר עוזיאלי שלום, גרורות בכבד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/03/2015טיפול רק בכבד באם אין טיפול כוללני לשאר האיברים הנגועים אין לו כל משמעות. לאחר טיפול אשר יטל בשאר המחלה ואם יש שארית בכבד ניתן לעיתים לטפל באבלציה קרינתית ממוקמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיחות השימוש באובסטיןריתי28/03/2015
שלום,
אני בת 45 (ללא ילדים).
לפני 13 שנה חליתי בסרטן שד מוקדם. הגידול היה רגיש מאד לאסטרוגן. מאז נמצאת במעקב מסודר והכל תקין.
לאחר שחליתי, קיבלתי, בין השאר, גם טיפול מונע בזריקות זולדקס למשך 7 שנים, במהלכם לא קיבלתי מחזור. לאחר שהטיפול הסתיים חזר לי המחזור (בגיל 39), אך פסק שוב באופן טבעי לפני כשנה (פרימנופאוזה?).
לאחרונה, בעקבות בעיית יובש נרתיקי, דלקות וכאבים חזקים בזמן קיום יחסים (עד כדי דימום, כנראה גם בשל רירית דקה מאד), המליצה לי הגניקולוגית להשתמש במשחת אובסטין תוך נרתיקית.
בעלון לצרכן ראיתי שהשימוש בקרם המכיל אסטרוגן מהווה קונטראינדיקציה למי שחלתה בסרטן שד בעבר. מאחר שנבהלתי מהאזהרות, העדפתי להמנע וניסיתי לטפל בעזרת קרמים וג'לים למינהם (OTC ושאינם מכילים הורמונים), אך כמעט ולא הרגשתי אפקט או שינוי לטובה.
שאלתי היא, האם בכל זאת שימוש מקומי באובסטין הינו בטוח עבורי, כחולת סרטן שד לשעבר, ואם כן - מהי התקופה המירבית לשימוש שהיא גם אפקטיבית וגם מספיק בטוחה כדי להמנע מהגברת הסיכון לחזרת המחלה?
ההוראות בעלון מדברות על שימוש יומיומי במשך שבועיים ואז מעבר לפעמיים בשבוע למשך חודשיים-שלושה נוספים. - האם הוראות אלה תקפות גם למי שנמצאת בסיכון מוגבר, כי חלתה בעבר בסרטן שד?
- האם ברגע שאפסיק השימוש - יחזרו הסימפטומים?
- תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש בשיפור לאחר התחלת השימוש במשחה?
הבנתי שבניגוד לג'לים ולובריקנטים למינהם - מלבד שיפור ביובש הוגינלי - משחת האובסטין יכולה לעזור גם במניעת דלקות חוזרות, החזרת האלסטיות והנפח ואף שיפור בחשק המיני שאבדו, ובכך לשפר משמעותית את חיי המין. האמנם?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיחות השימוש באובסטין - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/04/2015אני לא גניקלוגית כך ששאלות גניקולוגיות כמה זמן ועד מתי ההשפעה איני יכולה לענות , באופן כללי אנחנו לא רוצים לפגוע באיכות החיים של המטופלות שלנו , לא תמיד יש תשובות חד משמעיות , אני מבינה שאת סובלת, את 13 שנה מאז האבחנה , אין ספרות המראה כי הטיפול שמיעצים לך אכן מסוכן ,או מעלה את הסיכון לחזרת המחלה. כמובן שאנחנו לא מעוניים לתת לחולות סרטן שד טיפול באסטרוגנים , הרופא שנתן לך את המשחה עשה את השיקולים , גם את צריכה לעשות את השיקול ,אם את בריאה וללא סימני מחלה אפשר להתיעץ גם עם הרופא האונקולוג שלך להעלות את חרדותיך ולשמוע גם את דעתו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תפקודי כבדנעה22/03/2015
שלום רב,
אני חולה בסטן שד גרורתי. לפני 3 שבועות התחלתי טיפול בקסלודה ומאז חל שיפור משמעותי בתחושתי. פחות כאבים ושיפור רב באנרגיות. להפתעתי בבדיקות דם שעשיתי חלה הרעה בתפקודי הכבד שהיו תקינים וכעת יצאו כולם מתחום הנורמה. למשל LDH עלה מ 400 ל 520. האם להתייחס יותר להרגשה המשופרת או להרעה בתפקודי כבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות תפקודי כבד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/03/2015תפקודי הכבד יכלים להחמיר גם כתוצאת לואי של הטיפול הרופא המטפל צריך להיות ער לנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)