פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירסינג בלשון
    יהלום
    05/07/2007

שלום ענת,
    אני בת 15 ואני נורא מעוניינת לעשות פירסינג בלשון
    אני נורא מפחדת אבל כל פעם שאני חושבת על זה בא לי יותר
    ההורים שלי בוודאי שלא מרשים ואני לא חושבת שאני יספר להם...
    אשמח אם תעזרי לי ותכווני אותי לדרך הנכונה שתתאים לי, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פירסינג בלשון

הוספת תגובה

• פירסינג

ענת זפרני
    08/07/2007

היי ותודה על פנייתך
    תשאלי את עצמך למה את רוצה פירסינג בלשון? אני מכירה שתי מתבגרות שחטפו זיהום מחריד בכל חלל הפה בגלל פגיעה בעצב בתוך הפה אחת מהן היתה מאושפזת עם אנטיביוטיקה לתוך הוריד למעלה מעשרה ימים.
    אני חושבת שאם כבר פירסינג - אולי עדיף בגבה או במקום פחות חודרני.
    תחשבי על זה
    ובכלל
    בגיל שלכם המון פעמים מתחשק לכם משהו
    ואחרי כמה זמן זה עובר
    תחליטי עם עצמך שאת מחכה עד אחרי החגים ואז מקבלת החלטה סופית
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! =]

יהלום
    08/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענת וכל באי הפורום!
    סנדרה רגב
    04/07/2007

היום התוודעתי לפורום זה ועל כן עדיין לא הספקתי להגיב או להיות פעילה.
    אני מגשרת בעיסוקי ומזמינה אתכם לקרוא [a href=http://my.area.co.il/view.php?siteid=194603&jet=page&menuid=898559&postid=1163057773656128007 id=link]מאמר [/a]בתחות התמודדות עם קונפליקטים בין הורים למתבגרים- דרך עולם מושגי הגישור.
    אשמח להיות חלק מבאי הפורום!
    יום נפלא!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ענת וכל באי הפורום!

הוספת תגובה

• ברוכה הבאה

ענת זפרני
    08/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדה בת 15
    אבא
    03/07/2007

הילדה מתחצפת ולא מוכנה לקבל מרות והגבלות שמנסים להכתיב לה.
    פעם אחרונה אמרתי לה שאם היא לא מתחייבת לשנות את ההתנהגות שלה אז שפשוט תעזוב את הבית,אז היא הלכה לישון אצל חברה שלה.זה היה אתמול.האם עלי להגיד לה לחזור?
    טוב,אני ממשיך את מה שקרה,אמא שלה לחצה וביקשה ממנה לחזור,לאחר לילה אצל חברה,היא חזרה אבל ממשיכה לדבר ולהתנהג לא יפה,יוצאת כל ערב וחוזרת בשעות מאוחרות 0100-0130
    בלילה.האם איבדתי את האפשרות לאיום?

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם ילדה בת 15

הוספת תגובה

• היי טל

ענת זפרני
    03/07/2007

תראה, בתך עסוקה בבדיקת גבולות
    מטורף ככל שזה ישמע - היא בודקת עד כמה אתם אוהבים אותה ומוכנים "לרדוף" אחריה.
    והוכחתם את עצמכם. קראתם לה הביתה.
    וטוב עשיתם.
    אף פעם בחיי ם לעולם לא ואני אומרת נחרצות - לא זורקים ילד מהבית. בחיים לא.
    המסר הוא: החוקים אצלנו בבית הם: א. ב. ג. אם לא תעמדי בהם ישללו ממך הזכויות (דמי כיס, מחשב, טיול וכו') הכל - בתוך הבית. והיא חלק ממנו. על זה אין ויכוח ואת העובדה הזו לא מזעזעים.

הבת שלך צריכה להגיע איתכם להסכם.
    קח אותה לשיחה - דבר איתה בגובה העיניים נסו לגבש דברים שיאפשרו לכם לישון בשקט ולה להרגיש את החופש.
    שיחה כזו ממש מחייבת חוקים
    אין הרמת קול
    אין עזיבה באמצע
    האוירה נעימה
    המסר: איך אפשר לעשות שיהיה יותר נעים.
    (אתה מוזמן להציץ בתשובה של השאלה של קודמתך - הפעם מהצד של הילדה)
    אשמח לשמוע עידכונים
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון הידברות

אבא
    04/07/2007

טוב,זה ממש לא הולך.הגעתי הביתה ואשתי סיפרה שהילדה מדברת לא יפה-"תעופי מהחדר,אני לא יכולה לסבול אותך",עוד דברים שאני אפילו נבוך לכתוב,כשנכנסתי לחדר שלה וניסיתי לשוחח איתה היא הסתכלה במבט כ"כ שונא והפנתה את הראש הצידה ולא היתה מוכנה להסתובב.
    עכשיו, זה לא המערכת יחסים שהיתה אף פעם ,זה רק בתקופה האחרונה התחיל ובזמן האחרון ממש מתעצם.האמת אין אפילו צל של מושג איך להתמודד עם זה.כאילו סלידה כזאת..ממש מפחיד.
    אשמח לקבל את חוות דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת, הלו ,את שם?

אבא
    11/07/2007

ענת,אני מבין שאין פיתרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על העיכוב

ענת זפרני
    14/07/2007

מצטערת על העיכוב במתן התשובה "התפספסת" לי בכל הפניות.
    תראה, הבת שלך צריכה אהבה.
    היא ילדה
    והיא רוצה שילחמו עליה
    זה שהיא מעיפה אתכם מקללת ויורה חיצים לכל הכיוונים - זה המבחנים שהיא מעבירה אתכם.
    אם היא לא משתמשת בסמים (ואת זה צריך לבדוק) היא תענה ליחס שנקרא
    אדיבות תקיפה
    כלומר
    לקבל החלטות בנוגע להתנהלות וההתנהגות איתה ומולה - להכנס אליה לחדר ולהגיד באופן הכי תקיף:"את הבת שלנו, אנחנו לא הולכים לוותר עלייך, גם אם את מתכוונת להעיף אותנו אנחנו נחזור כי אנחנו אוהבים אותך, יש דרכים בבית להתנהגות ואנחנו רוצים לדבר איתך, תגידי לנו מה מפריע לך ונבדוק איך אפשר לשנות, "
    אני מקווה שהיא תענה לפניה
    אם לא
    תנסו שוב ושוב ושוב
    אל תשתמשו במושגים של "משפיל" אותנו וכאלו זה לא התפקיד שלכם להעלב אלא לתפקד שם ברמה הרציונלית ולנסות בכל דרך שהיא.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ענת זפרני
    14/07/2007

בגיל הזה כל כך קשה להם עם עצמם והיא לא שונאת אתכם אלא את עצמה.
    זה גיל שבו אנחנו נתפסים ככל יכול והם בבלגאן נוראי
    זה מקומם אותם
    צריך לזכור שהם לא יכולים לראות מישהו אחר חוץ מאשר את עצמם - ולכן כל כך הרבה הורים חושבים שהם "אגואיסטים"
    הדפוס הבריא הוא למרוד - עוף גוזל זה מפחיד - להקטין אתכם זה מרגיע, תזכרו מספר דברים:
    1 . ילדים בועטים במקום הבטוח. (כלומר בבפנים שלה היא בטוחה במקום שלה)
    2. לא לקחת אותם כל כך ברצינות היא לא תזכור שהיא היתה כזאת....
    3. לזכור שזו תקופה וזה זמני וזה בריא וזה חולף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש מטפל/ת זוגי/משפחתית
    רם
    02/07/2007

אני מחפש מטפל/ת זוגי/משפחתית מאזור נתניה/השרון, מעדיף בעלי רקע קוגניטיבי.
    אשמח לשמוע המלצות

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש מטפל/ת זוגי/משפחתית

הוספת תגובה

• המלצותי

ענת זפרני
    02/07/2007

שלום רב
    יש לי שתי אפשרויות מועדפות
    1. מכון אדלר - יש להם המון מטפלים אישיים זוגיים ומשפחתיים ומסלולים גם לקבוצות וגם פרטני
    2. רוב קופות החולים בארץ מסבסדות טיפולים משפחתיים/זוגיים במחיר שווה לכל נפש עם פסיכולוגיים נהדרים
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתייחסים אלי כמו תינוקת
    שירי
    01/07/2007

אני בת 15 וההורים שלי מתייחסים אלי כמו תינוקת: הם רוצים לדעת איפה אני נמצאת בכל רגע, מי החברים שלי, אוסרים עלי ללבוש חלק מהבגדים (והם לא כאלה חשופים!) ואני צריכה לחזור הרבה יותר מוקדם מיציאות מחברות שלי, אז לפעמים בכלל לא שווה לי לצאת איתן. הם תקועים בראש שלהם באיזה זמן אחר ואי אפשר לשכנע אותם שדברים השתנו והיום יוצאים מאוחר בלילה וגם בחורות צעירות מתאפרות ולובשות צמוד. איך אפשר לגרום להם להקשיב לי???

לקביעת תור
    סגירה
    מתייחסים אלי כמו תינוקת

הוספת תגובה

• בואי נדבר

ענת זפרני
    02/07/2007

שלום לך,
    הבעיות שאת מעלה שכיחות מאוד בגילך
    את - מצד אחד מרגישה גדולה בוגרת ואחראית ורוצה להתנסות בכל הכיף שבעולם
    הורייך- דואגים.
    איך אפשר לגשר?
    רק על ידי דיבור פתוח וגלוי.
    קחי אותם "לשיחת יחסינו לאן" ממש תקבעי איתם: הערב בתשע אני מזמינה אתכם לחדר שלי לשיחה.
    כשהם יכנסו תסגרי את הדלת ותבקשי מהם להקשיב.
    רק להקשיב.
    בלי דרמות בכי ועצבים, דברי בקול רגוע ושקול, על כל אותם דברים שאת מרגישה שהם לא מרשים לך לא בצדק.
    אם הם יגיבו - תבקשי מהם לסיים ואחר כך לענות לך.
    כשאת מסיימת - הקשיבי להם.
    אבל באמת תקשיבי, בלי לבכות ובלי להתחנן. רק להקשיב.
    אחר כך תנסו להגיע להסכם: איזה בגדים בשום אופן לא ואיזה כן, עד איזה שעה ועם מי? כמה פעמים בשבוע יוצאים....וכו'
    מהנסיון שלי - כל כך הרבה דברים טובים יוצאים מהשיחות הללו
    שאת לא מאמינה פשוט.
    אבל חשוב ש:
    1. בחדר שלך
    2. בשקט
    3. בלי אחים קטנים ברקע
    4. כשאת מודיעה להם מראש שאת מזמניה אותם לשיחה ולא מנדבת פרטים בינתיים. שיסתקרנו. זה לטובתך.
    אשמח אם תעדכני אותי
    בהצלחה רבה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בשעות היום.
    גילי.
    26/06/2007

שלום.
    אני מורה לילד בכיתה א'.
    מדובר בילד סקרן אינטיליגנט מאוד,בוגר,חברותי,בעל אופי מניהגותי,בעל אינליגנציה ריגשית ברמה גבוהה ומוצלח מכל הבחינות.
    עד כאן הכל טוב ויפה..
    כלפי חוץ הוריו נראים תומכים,משכילים ומעודדים מאוד.
    בחודש האחרון החלה אצלו תופעה מדאיגה ומביכה:
    הוא לא שולט על מתן השתן ובמשך היום בביה"ס מרטיב את מכנסיו.
    כמובן שבעקבות הריח שנודף ממנו יש ילדים שמקניטים,אך עדיין נשארו לו חברים.
    בכל אופן הוא מסתובב חסר מנוחה,מתוח עצבני ממומר ומתוסכל, לעיתים עם דמעות בעיניו.
    טוען כל הזמן שילדים מציקים לו בזמן שהוא נהפך למציקן.
    קשה שלא להבחין בשינוי החד שחל בו ולהסיק שמשהו עובר עליו.
    אני מעמידה אותו במקומו כשהוא פורק עול אך גם מרחמת ורוצה לתמוך ולעזור.

שאלתי: כתוצאה ממה נגרמת הרטבה אצל ילדים בשעות היום?
    כיצד אפשר לשאול אותו באופן זהיר למה הוא זקוק?
    והאם יש לכם טיפ חכם להתודד עם הבעיה?
    תודה מראש,
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בשעות היום.

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

ענת זפרני
    26/06/2007

שלום לך, ראשית הרשי לי לציין כמה נעים שיש מורים כמוך שמתעניינים באמת ורוצים לעזור. כאמא, אני נפגשת לא אחת עם מורות איכפתיות וחשוב שאנשים יראו את הצד האנושי של המקצוע.
    בנוגע לשאלתך,
    תראי, בספרות המקצועית הרטבה שאינה על רקע רפואי(!!!!!!) - וחשוב לבדוק ולשלול בעייה פיזיולוגית, מוגדרת - כמצב סיכון!
    מצב מצוקה /סיכון שנובע לרוב מהטרדה סחיטה או שינוי טראומטי שעובר על הילד.
    לכן, חשוב לזמן את ההורים לשיחה
    להכניס את היועצת לתמונה
    ולאפשר לילד במידת הצורך להפגש עם פסיכולוג קליני של ילדים.
    לנסות לזרז את התהליך לפני היציאה לחופש הגדול.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסן את הילדה נגד מחלת מין?
    גל
    26/06/2007

אני אמא לילדה בת 16, ולאחרונה נתקלתי בבעיה. שמעתי על חיסון נגד סרטן צוואר הרחם שיש לתת לפני תחילת הפעילות המינית. מחד, אני רוצה לחסן את ביתי, מאידך, אני חוששת לשאול אותה האם כבר התחילה לקיים יחסים. בנוסף, אני חוששת שהחיסון יתן לה אשליית מוגנות והיא תתחיל לקיים יחסים לא בריאים. מה דעתכם?

הוספת תגובה

• בדקי עם רופא

ענת זפרני
    26/06/2007

אני מציעה לך לבדוק עם רופא - ישנם פורום של רופאים מומחים באתר זה.
    בנוגע לשאלה האם הדבר יעודד אותה לקיים יחסי מין - לא נראה לי.
    החיסון מטרתו למנוע סרטן לא לעודד סקס... אם ההסבר יהיה ברור לילדה יהיה ברור.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה!

גל
    28/06/2007

בדקתי, והחיסון אכן מומלץ. נראה לי שאת צודקת - היא לא תרוץ למטה רק בגלל שיש לה חיסון נגד סרטן צוואר הרחם... תודה על עזרתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוחדת שהיא משתמשת בסמים
    ד.
    24/06/2007

הבת שלי השתנתה בזמן האחרון. מנערה שמחה ומלאת חיים היא הפכה להיות מישהי שזזה בין עצבים לחוסר דיבור, היא נראית עייפה כל הזמן, מסתגרת בחדר שלה, לא מדברת איתנו, מסתובבת עם ילדים שאנחנו לא מכירים (אחרי פעם שהיא הביאה הביתה בחורה שלא מצאה חן בעינינו ושאלנו אותה עליה, היא פשוט לא מביאה חברים שאנחנו לא מכירים, אנחנו רק שומעים אותה מדי פעם אומרת בטלפון שמות שאנחנו לא מכירים) ולפעמים נראית מעופפת כשהיא חוזרת. איך אפשר לדעת אם היא משתמשת בסמים?

לקביעת תור
    סגירה
    פוחדת שהיא משתמשת בסמים

הוספת תגובה

• מצבי סיכון

ענת זפרני
    26/06/2007

שלום לך
    תראי, מעט מאוד פעמים אני אומרת בצורה הכי גלויה: תחטטי לה בחדר!!!! תכנסי ותבדקי את כל המגרות תתיעצי עם מישהו שמבין במחשבים ותבדקו את ההיסטוריה של ההתכתבויות שלה, תעקבי אחרי הכסף שיש ברשותה והכי הכי חשוב - תנסי לדבר איתה.
    תחפשי רגע אחד של רוגע ותפני אליה :"אני רואה שאת מרוחקת בזמן האחרון, הייתי שמחה לדעת שהכל בסדר איתך" - אם התגובה שלה תהיה זלזול או סתם נפנוף, זה בסדר אם התגובה שלה תהיה לחץ ומתח - שווה לבדוק.
    ישנה העמותה "אל סם" שפועלת בכל עיר
    ניתן לפנות אליהם אנונימית ולקבל הדרכה לסממנים של שימוש בסמים והדרכה כיצד לנהוג.
    אני מאחלת לך המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה!
    AnaT
    22/06/2007

שלום! רציתי לשאול האם עיסוק בספורט בגיל צעיר מעקב את הגדילה והצמיחה של החזה?

אני עוסקת בספורט מגיל 9 בערך(בג'ודו קראטה) ועכשיו אני בת 14 קיבלתי מחזור לפני שנה,גובה 168 והחזה שלי אני מרגישה שהוא קצת יותר מדיי קטן ביסח לגוף שלי אני לא הכי שמנה אבל דיי מלאה אז האם זה בגלל העיסוק שלי בספורט בגיל צעיר או למה זה קשור.? האם זה יצמח עוד? ואיך ניתן לדעת?\

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה!

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    24/06/2007

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=85 id=link]אנדוקרינולוגיה לילדים ולמתבגרים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת נפרדה מהחבר
    לבנת
    21/06/2007

שלום,
    בתי בת 15 ונפרדה מחבר שלה (שנה ביחד) לפני שבוע. מאז היא כמעט לא אוכלת, לא יוצאת מהחדר, ולא מוכנה לדבר עם אף אחד. מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    הבת נפרדה מהחבר

הוספת תגובה

• לחבק לתמוך ולהיות איתה

ענת זפרני
    21/06/2007

שלום לך
    הבת שלך עוברת עכשיו רעידת אדמה אמיתית. מבחינתה אין עתיד. רק מה שהיה ומה שהיא יכלה לעשות כדי למנוע את הפרידה
    נורא קשה להם בגיל הזה לראות שניה אחת קדימה
    בעיקר כשהלב שלה שבור לרסיסים קטנים. והוא שבור.
    היא צריכה תמיכה ואהבה ללא תנאי
    להיות איתה להקשיב לה לנחם אותה
    ו...אמפתיה:
    אני מבינה שקשה לך.... אני רואה שאת מתגעגעת.... זה כואב נורא
    כל הזמן לשדר הבנה. לא להטיף מוסר לא להיות "חכמים בלילה" ולזרוק הערות כמו :זה לא סוף העולם.. כי זה רק מעצבן
    להוציא אותה לסיבוב ברגל שתנשום אויר
    לקחת אותה לסרט
    לנסות להיות שם בשבילה
    להגיד לה שכל יום שעובר יהיה לה טיפה יותר קל
    כי ככה זה בני אדם
    הזמן לאט לאט מקהה כאב
    כמו פצע שמדמם ואנחנו לא שמים לב ופתאום יש רקמה קשה ואחר כךהוא מתאחה כך גם הנפש.
    הכי חשוב
    לאהוב אותה ללא תנאי
    אשמח אם תעדכני אותי
    בהצלחה ענקית
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתגרשים
    אורלי
    19/06/2007

ההורים שלי מתגרשים. היו ריבים בבית כל הזמן כבר מאז שאני בת 11 (היום אני בת 15) ועכשיו שאבא שלי עזב את הבית אני ואחי נשארנו עם אמא שלי, היא כל הזמן מלכלכת על אבא שלי והוא אומר שהוא רוצה שנבוא אליו, אבל גם כשהם היו ביחד הוא בקושי דאג לנו. נמאס לי להיות באמצע של כל זה ואני רוצה משפחה נורמלית או שלפחות יוציאו אותנו מהסיפור הזה ויראו שהם הורסים לנו את החיים, אבל הם לא מתייחסים למה שאנחנו אומרים להם. אני מיואשת, יש לך פתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    מתגרשים

הוספת תגובה

• לנשום עמוק

ענת זפרני
    19/06/2007

היי אורלי
    קודם כל אני שולחת לך חיבוק ענק .
    זה לא פשוט
    בכלל לא.
    המשפחה שלך מתפרקת ואת עדה להמון דברים בגיל צעיר.
    אמא שלך פגועה. כשאנחנו פגועים אנחנו משתפים את האנשים הכי קרובים לנו.
    זו הסיבה שהיא "מלכלכת" באוזניכם.
    חשוב לדעתי לאפס אותה - כי הנזק רב מהתועלת.
    בפעם הבאה שהיא מתחילה לדבר עליו. תתקרבי אליה ותחבקי אותה ותגידי לה בהמון אהבה :"אמא, זה אבא שלנו, לא חשוב מה הוא עשה או לא אנחנו לא רוצים להתגרש ממנו". תחזרי על זה כל פעם שהיא מתחילה. חשוב מאוד לקחת כאן את הצד הנייטראלי.
    אתם חייבים אבא
    אתם לא מתגרשים ממנו
    היא חייבת לעבור את התקופה הקשה הזו בלי להרוס לכם את הקשר איתו
    את ואחיך צריכים לזכור שמבוגרים טועים. והרבה. אבל אתם אלו שיכולים לראות את המעבר ולנסות לשמור על קשר עם שניהם.
    תהליך של גירושין (נפשי) אורך כשנתיים, אבל השנה הראשונה היא הקשה - אני מבקשת ממך לכתוב לי מתי שאת מרגישה צורך.
    אשמח לעזור
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקיון וסדר
    שרית
    17/06/2007

הבת שלי פשוט מבולגנת. לא משנה כמה פעמים אני מעירה, רבה איתה, מנסה לעזור לה בטוב, החדר שלה תמיד הפוך וכשהיא בשאר הבית אפשר לראות בדיוק איפה היא ישבה לפי הצלחת שהיא אכלה ממנה, נעליים שהיא הורידה באמצע הסלון ועוד. היא מתנהגת כאילו יש לה משרתים (אני!) שינקו אחריה ולפעמים אני באמת נשברת כי מגעיל לראות את הבית ככה. מה אפשר לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    ניקיון וסדר

הוספת תגובה

• הבלגאן בנפשם

ענת זפרני
    19/06/2007

היי שרית
    קודם כל הרשי לי להצטרף לתלונות שלך - כאמא לשתי מתבגרות כרגע...
    עכשיו,
    המתבגרים עסוקים בהמון תכנים פנימיים, הם עוברים שינויים עצומים: הגוף שלהם משתנה גדל מתרחב מתפתח, ההורמונים משתוללים והם נתונים למצבי רוח קיצוניים (כמו אחרי לידה כפול מאה) החברים הופכים להיות מרכז עולמם - מקובלות חבר'ה בן/בת זוג לחץ חברתי והמוח שלהם נמצא בשיאו מבחינת הגירויים - זו הסיבה שהם נבחנים לבגרויות דווקא עכשיו (התפיסה בשיאה) לתוך כל הכאוס הזה שהיא נמצאת את רוצה שהיא תשים לב לצלחת????!!!!! הללוווו....
    החדר שלה הוא תמונה של המצב הנפשי הפנימי שלה - בלגאן אחד גדול.
    עצתי:
    1. בנוגע לחדר שלה - תרפי. עזבי אותה. סכמי איתה שפעם בשבוע כשמנקים היא תרים את הדברים מהרצפה. כל יתר השבוע - תתעלמי
    2. בנוגע לבית - זו זכותך המלאה לדרוש ממנה לפנות אחריה. קוראים לזה גבול.
    ועוד משהו קטן לסיום:
    נסי "לפגוש" אותה לפחות פעם בשבוע לשיחה של מה קורה אצלך, אפשר תוך כדי הליכה מסביב לשכונה או נהיגה או כל פעילות משותפת אחרת.
    כשמקשיבים להם - יש המון דברים חדשים ללמוד מהם ועליהם.
    בהצלחה!!
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור
    ורד
    14/06/2007

אמא שלי מביכה אותי בכל מה שקשור למחזור, חזיות וכל זה. היא כל הזמן רוצה לדבר איתי על זה וללכת איתי לקנות חזיות וגם לפעמים היא זורקת משהו על זה לפני המשפחה וכמה שאני רבה איתה על זה היא פשוט לא מפסיקה. זה נורא מביך אותי, בא לי לקבור את עצמי כשזה קורה והיא פשוט חושבת שהיא אמא כזאת קולית שיכולה לדבר על הכל.

מה אפשר לעשות איתה?????

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור

הוספת תגובה

• תני לה לקרא את ההודעה

ענת זפרני
    16/06/2007

אמא שלך מנסה לדבר איתך על דברים שאולי לא דיברו איתה
    אולי כדאי שתגידי לה שאת שמחה שהיא מדברת איתך בחופשיות אבל זה ממש לא מתאים לך
    אם היא נורא רוצה היא יכולה לקנות לך ספר בנושא
    אבל להפסיק לדבר על זה איתך בנוכחות אחרים
    וכשתזדקקי לעזרה או תשובה
    תפני איליה
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מול החבר
    שיר
    12/06/2007

אמא שלי ממש לא אוהבת את החבר החדש שלי, בגלל שהוא מבוגר ממני (אני בת 16 והוא בן 23). היא בכלל לא ניסתה אף פעם לדבר איתו, פשוט החליטה שהוא לא בסדר וזהו. יש לנו המון מריבות על זה וכל פגישה בינינו נהפכת לסרט. איך אפשר לדבר איתה ולשכנע אותה לפחות לתת לו סיכוי?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מול החבר

הוספת תגובה

• היי שיר

ענת זפרני
    16/06/2007

תודה על פנייתך
    תראי
    יש לי בעיה עם העובדה שבן 23 רוצה לצאת עם בת 16
    יש הבדל עצום בינכם בגילאים השונים
    תארי לעצמך שהיה לך חבר בן 9 זה לא היה נראה מוזר?
    כי גם זה 7 שנים הפרש
    וזה המון
    את בתיכון עסוקה עם לימודים חברה בגדים סרטים ומוזיקה
    והוא אחרי צבא עסוק עם לימודים עבודה וחברים בגילו
    זה פשוט נורא רחוק
    אני נורא מצטערת אם זה לא מה שרצית לשמוע אבל ממש לא ברור לי מה הוא רוצה ממך
    אבל
    אם את איתו - ואהבה אי אפשר לשכנע
    תנסי להזמין אותו הביתה
    שיכירו אותו
    עדיף בתוך הבית מאשר בחוץ בסתר
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :I
    רותם
    08/06/2007

למה תמיד הורים מביאים 70000 תירוצים למה אי אפשר לעשות מה שרוצים?
    נגיד ההורים שלי:
    אמא שלי נדנדה לי שאני ירזה [כי היא עושה דיאטה והיא הורידה כבר 20 ק"ג]
    אז אני מנדנדת לה שתעשה לי מנוי לחדר כושר..כי אני לא יכולה פיזית לשנות תהרגלי אכילה שלי..
    ואז אבא שלי בא עם 33333 שאלות כמו: איך תגיעי לשם? את תלכי לשם כל הזמן? אני צריך שתוכיחי לי שאת ברצינות תלכי..את רוצה הרבה דברים..את מעמיסה על עצמך יותר מידי..בלה בלה בלה
    ואל תנסו להגיד לי שאולי אני באמת מעמיסה על עצמי יותר מדי..אני עובדת 4 שעוד לומדת גיטרה שעתיים ונגיד מכון כושר 3 שעות נשאר מלא מלא זמן נשאר לי משו כמו 7 שעות אם מורידים את ה8 שעות שינה ..
    אז אם אפשר..להסביר לי מה לעזזל הם רוצים ממני?

לקביעת תור
    סגירה
    :I

הוספת תגובה

• לדבר

ענת זפרני
    16/06/2007

היי רותם
    וסליחה על העיכוב במתן התשובה
    אני חושבת שאת צריכה לשבת עם עצמך להחליט אם א ת רוצה לרזות
    אם כן
    מדובר על לקחת את עצמך בידיים ברצינות
    הליכות/כושר
    שינוי הרגלי התזונה
    ובקיץ הזה את תלבשי ביקיני
    בשבילך
    לא בשביל אמא או אבא
    רק בשבילך
    אחרי שתחליטי איך את רוצה ומה את רוצה
    קחי את הורייך לשיחה
    ותפרסי בפניהם את התוכנית שלך
    בהצלחה
    אשמח אם תעדכני אותי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה