פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה
    מאי
    24/07/2007

שלום אני בת 18 ויש לי חבר קרוב לחודשיים .. אנחנו חברים טובים כבר 3 שנים ואנחנו רוצים להתחיל לישון אחד אצל השני .. אני לא יודעת איך אמא שלי תגיב ולא רוצה לעשות דברים מאחורי הגב שלה.. איך אני יכולה לדבר איתה ולהסביר לה בדרך שהיא תקבל את זה בטוח? אני הבת הבכורה ולכן אני ממש לא יודעת מה היא חושבת על זה או איך היא תקבל את זה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• היי מאי

ענת זפרני
    29/07/2007

את כבר בת 18.
    תתפלאי, אבל הורים מחכים לשלבים האלו.
    אני לא חושבת שאמא שלך תופתע.
    היא תשאל שאלות, יתכן ואם אתם בית מסורתי זה לא מקובל אבל אצל החילונים בהחלט כן.
    את משוחחת איתה בצורה הגלויה ביותר על כך שאת וX כבר תקופה ארוכה ביחד ואתם רוצים להדק את הקשר ולהתחיל לישון אחד אצל השני, חשוב לך שהיא תדע כי היא יקרה לך ואת מקווה שזה בסדר מבחינתה.
    לא נראה לי שתהיה בעייה
    תכתבי לי איך התנהלה השיחה
    בהצלחה רבה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לסרטן צוואר הרחם
    גל
    23/07/2007

אני מעוניינת לחסן את בתי נגד סרטן צוואר הרחם. הסרטן עובר ביחסי מין דרך וירוס. האם לדעתך עלי להסביר זאת לבתי (בת 12) או שעדיף לחכות עם הדיון בנושאים מיניים לשלב מאוחר יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לסרטן צוואר הרחם

הוספת תגובה

• חיסון ומין

ענת זפרני
    29/07/2007

תלוי בך
    אם את רוצה את יכולה פשוט לדבר על כך שיש זריקה שמומלץ לתת לבנות כדי למנוע סרטן בצוואר הרחם. וזהו
    אם היא תשאל אז לענות
    לדעתי אין ולא יהיה לה בכלל קונטציות של מין לשיחה
    אם את רוצה
    ויש לך את הכלים
    דברי איתה בצורה גלויה
    שבגיל בוגר מקיימים יחסי מין והחיסון הזה מונע ....וכו' תלוי בך תלוי בעד כמה בתך בוגרת/ילדותית, אני מאמינה גדולה בתקשורת פתוחה ושהילדה תדע שתמיד תמיד תמיד אפשר לדבר איתך על ה כ ל
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת תודה!

גל
    29/07/2007

תמיד באים אלייך עם הבעיות - החלטתי להוסיף גם את התודה שאחר כך... דיברתי אתה על סטן צוואר הרחם באופן כללי, לא התייחסתי לאספקטים המיניים של החיסון, והיה קל ונעים. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך כפול

ענת זפרני
    30/07/2007

כשאתם נותנים תגובה יש לכך ערך כפול
    1. לאנשים אחרים שקוראים את הפורום ומהססים אם להשתמש בעצתי
    2. לי - על כך שעזר
    תודה לך!!!
    המשך יום נעים
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתערב במשחקי ילדים?
    רותי
    22/07/2007

אתמול ישבתי בפארק השכונתי ושוחחתי עם שכנותי לספסל על נושאים שמעסיקים הורים..פתאום ראיתי את הבן שלי ! שוכב על הדשא וילד מהשכנים יושב עליו ומחזיק לו את הידיים, מיד קפצתי לחלץ את הבן שלי והתברר שמדובר בכלל במשחק ! אבל אני שונאת משחקי אלימות אז הפרדתי ביניהם, שכנתי לעומת זאת טענה שלא הייתי צריכה להתערב וככה זה ילדים, אני הייתי פעם ילדה אבל אני לא זוכרת משחקים כאלו.... אולי הילדים של היום זה לא הילדים של פעם אבל אני שונאת משחקים כאלה ! מה אתן הייתן עושות?

לקביעת תור
    סגירה
    להתערב במשחקי ילדים?

הוספת תגובה

• משחקי בנים

ענת זפרני
    29/07/2007

בערוץ 8 הראו לא מזמן משהו נורא חמוד:
    חצו את המסך לשניים- - בצד אחד הראו שני גורי כלבלבים מתגוששים ובצד השני שני בנים דוחפים אחד את השני עם המרפקים ועם הראש.
    הדוקטור שהתראיין שם אמר שבנים, עקב טסטוסטרון (הורמון זכרי שאחראי על מין ולחימה), מרבים במשחקי התגוששות - שאינם אלימות אלא דרך לפורקן המרץ.
    לכן,
    בלי קשר לילדים של היום או של פעם
    אני בהחלט מציעה לך לא להתערב
    אלא רק כאשר חלילה נשקפת סכנה
    ולתת לילד שלך למצא את הדרך שלו מול חבריו
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שלי חולת ניקיון!!
    shany
    21/07/2007

שלום,
    אני שני בת 13 ואני בלאגניסטית חרונית!
    אני לא יכולה שהחדר שלי יהיה מסודר למשך 10 דקות!
    אמא שלי כל הזמן מנדנדת לךי שהחדר לא מספיק מסודר בשבילה וגם כשהוא טיפה מבולגן היא אומרת שהיא לא יכולה לסבול את "הזוהמה" שיש לי בחדר.
    אני מנסה להסביר לה שטיפה באלגן זה לא כזה נורא, ואני לא יכולה לחיות בחדר שהוא כל הזמן מסודר כל כך...
    על סידור החדר יש לנו תמיד ריבים.
    בבקשה תציאי לי רעיונות על איך שאמא שלי תבין שזה החדר שלי, וגם כשהוא טיפה מבולגאן אז זה לא סוף העולם.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אמא שלי חולת ניקיון!!

הוספת תגובה

• אני מציע שתעיפי מבט בזה

חסוי!!
    24/07/2007

שמעי יש לי עצה בשבילך!

אני בן 14 וחצי גם ואמא שלי חולת נקיון שזה לא נורמלי
    היא מנקה את הבית כל 10 דקות אבל אני יחסית מסודר אז אני מציע לך להגיד לה שאת כבר ילדה גדולה ואת רוצה פרטיות ושהחדר שלך זה המקום פרטי שלך שאת יכולה לעשות מה שבראש שלך שם.
    תנסי להסביר לה בצורה יפה
    אני מקווה שעזרי יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות

ענת זפרני
    29/07/2007

היי שני
    תני לאמא שלך לקרא את הכתבה שלי שהתפרסמה אצל אודטה במעריב

שתבין אמך שהבלגאן בחדר הוא סמל לבלגאן ההורמונלי שלכם בגיל ההתבגרות ושתמיד עדיף שיהיו בגדים על הרצפה מאשר שתעשו צרות מחוץ לבית

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח בלתי נסבל
    נעמה
    19/07/2007

אני לא סובלת את אחי
    אנחנו כל הזמן רבים, הוא מעליב אותי ליד חברות וצוחק עליי עם חברים שלו
    כל הזמן הוא מעליב אותי על איך שאני נראית ועל איך שאני מדברת
    הוא פשוט גועלי ובלתי נסבל
    דיברתי על זה עם ההורים שלי. אבל הוא לא מקשיב להם בכלום.
    אגב, הוא בן 16 ואני בת 14

מה עושים??.?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אח בלתי נסבל

הוספת תגובה

• תתרחקי

ענת זפרני
    29/07/2007

אחיך בגיל שבו הוא עסוק בעצמו עד מעל לראש
    כשאת נפגעת ממנו
    את נופלת לבור שהוא כורה לך
    תתעלמי ממנו לגמרי
    אבל לגמרי
    אם הוא צוחק עלייך מעליב אותך קורא לך בשמות\
    כלום
    כאילו הוא אויר
    תני לזה חודש ותראי איך הוא מפסיק
    קוראים לזה "כשאין במה אין הופעה" אז אל תהיי הבמה שלו
    בהצלחה!!!
    ותכתבי לי
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנהלת הפורום תשוב ב-29.7
    מערכת BeOK
    17/07/2007

עם הגולשים הסליחה, ותודה על הסבלנות

לקביעת תור
    סגירה
    מנהלת הפורום תשוב ב-29.7

הוספת תגובה

• חזרתי. תודה על הסבלנות. אתם מוזמנים

ענת זפרני
    29/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת ..
    אני
    17/07/2007

אזז ....
    אני חושבת שאני צריכה קצת מרחב מהבית ומהכל הסביבה .. קצת לא להיות בבית ולהתגעגע ..
    במיוחד מאימא ..
    אני כבר לא יכולה יותר עם הריבים של כולם ..

אני חושבת על לצאת לחופשה קצרה כדי לנסות להירגע ..
    האם את חושבת שזה טבעי לחשוב ככה ?
    והאם זה אופייני לגילי ? (( אני בת 15 ))

ובכל זאת איך אפשר לשכנע את ההורים שאצא מהבית לפחות ליומיים אם לא יותר ...?
    כאילו מה להגיד להם , איך וכו' ..

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת ..

הוספת תגובה

• שקט נפשי

ענת זפרני
    29/07/2007

אני חושבת שבכל גיל אנחנו צריכים קצת לנ וח מכולם
    תנסי לבדוק אפשרות להתארח אצל סבתא או דודים שגרים קצת רחוק לאיזה כמה ימים
    יכול מאוד להיות שיהיה לך קל לחשוב ולהתגעגע
    זה עוזר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת, אני ממש בבעיה
    מיכל
    16/07/2007

אני בת 14 וחצי..בוגרת מאוד לגיל שלי, יש לי חבר כמעט 5 חודשים ואנחנו ממש אוהבים.. הוא גר בערך כ20-30 דק' ממני ואנחנו נפגשים דיי הרבה.
    פתאום אמא החליטה שהיא מתנגדת! היה לנו אתמול ריב ענק, אמרתי כל מה שיש לי על הלב, כל מה שאני חושבת לנכון להגיד! היא אמרה לי שהוא גדול מידי והוא רק בן 16. אני מבינה את הדאגה, אבל היא יודעת שהיא יכולה לסמוך עליי! היא בעצמה אומרת את זה .. אני לא יודעת מה לעשות ענת, אין מצב שאני מוותרת על הקשר הזה, אני אמשיך להלחם כי אני באמת אוהבת אותו ואני לא רוצה שגם על הרגשות שלי יחליטו לי.
    אנא .. עזרי לי, איך אני ממשיכה מכאן? מה אני צריכה לומר כדי שיפסיקו?
    אני חושבת שהייתי דיי ברורה שאני לא מתכוונת לוותר, אבל עדין .. איך לדבר כדי שיבטחו בי ושיבינו שאני באמת אוהבת ושהוא באמת אוהב?

לקביעת תור
    סגירה
    ענת, אני ממש בבעיה

הוספת תגובה

• תבדקי איתה

ענת זפרני
    29/07/2007

היי מיכל
    למה אמא שלך מתנגדת?
    מה הסיבות?
    תנסי לברר ואז אוכל לענות לך
    בכל מקרה
    אשמח לשוחח איתך בנייד
    050-7928420
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה- 12 וחצי
    אמא לא שקטה
    15/07/2007

יש לי ילד בן 12 וחצי שהוגדר כ- ADHD הפרעת קשב וריכוז כבר בכיתה ב'.
    נוטל ריטלין. יש לנו בעיות התנהגות איתו, אני לא יודעת אם דווקא בגלל הפרעת הקשב, בעיות ההתנהגות הן בעיקר בביה"ס. בקרוב עולה לחטיבה ואני מאוד חוששת. יש לו חברים אבל אולי 2 שהם בסדר איתו. (יש לציין שרוב הכיתה עולה איתו לחטיבה - התקבלו לכיתת ספורט) ואני מאוד חוששת. הוא כל הזמן מוצא לנכון לשקר לנו (ההורים) אם בהכנת שעורי בית ואם בדברים שאנ ו מבקשים ממנו לעשות כל הזמן המילה בלי כוונה חוזרת על עצמה.
    יש לציין שאבא שלו לא מבלה עימו זמן איכות - הוא נמצא בעבודה מ- 7:00 עד 21:00 ולעיתים יותר. וזמן הבילוי המשפחתי הוא בעיקר בשבת. שגם שם אין ממש דגש על זמן איכות עימו.
    למרות הפצרותי לבעלי ומה שהגיע כבר לחיכוך ביננו. מה עלי לעשות?? אני מרגישה שאני מגדלת את הילדים לבד (יש עוד בת בת 7 וחצי - שאיתה הוא מתנהג בסדר) ובכלל לבד? אפילו על גירושין כבר חשבתי.
    אנא עזרי לי, אני מרגישה שאני על סף התפוצצות.

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה- 12 וחצי

הוספת תגובה

• סיר לחץ

ענת זפרני
    29/07/2007

שלום לך אמא לא שקטה
    אני מרגישה בקריאה שלך לעזרה את המצוקה.
    בואי נפריד בין כל העניינים:
    1. לילד שלך יש הפרעת קשב וריכוז שמטוופלת. הרבה בנים בגיל שלו סובלים מבעיות התנהגות שרובם נובעים מסערות הורמונליות. לגבי החששות שלך מהחטיבה - הן לגיטימיות הילד משנה מסגרת ועובר למקום עם דרישות ולחצים חדשים, אני מציעה לך להיות בקשר הדוק עם המחנך/ת והיועצת של בית הספר, לקבל הדרכה בנוגע למבחנים בחנים נוכחות וכו' לחפש דרך בית הספר את העזרה של "אח חונך" זה נקרא "פרוייקט פר"ח" - מצמידים לבן שלך סטודנט או סטודנטית שמגיעים פעם פעמיים בשבוע ונותנים עזרה בשיעורים או סתם בבילוי זמן משותף.
    2. בנוסף תבחני אפשרות של הוראה מקדמת – מורה שתתן לבן שלך כלים לאיך ללמוד לקראת מבחנים. גם בתחום הזה היועצת מחזיקה טלפונים של אנשי מקצוע – היא תשמח לעזור לך.
    3. בנוגע לזוגיות: בעלך מחזיק 50% מניות על הבן שלכם. הוא בפרוש לא בעמדה של לקבל ממך הנחיות על איך להתנהג עם הילד. אני מציעה לך בחום רב לכבד את ההחלטה של בעלך ולסמוך עליו שידע ליצור קשר עם הילד גם אם הקשר הזה לא נראה לך מספק. מנסיוני כמטפלת מספר רב של שנים כשתרפי מהלחץ – בעלך יכנס בכיף לתפקיד ההורה. תנסי, אין לך מה להפסיד
    4. אני מרשה לעצמי להעז להציע לך משהו: חפשי לעצמך חוג שמעניין אותך, ציור פיסול לימודי קבלה או כל תחום אחר שמעניין אותך, ואחר צהריים אחד בשבוע תקדישי לעצמך. יש לי הרגשה שאת "נשאבת" לתפקידים ופועלת כמבקרת וכמפקחת ופחות כאמא ואשה.
    5. בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרי לי !!!!!!!!
    אני
    14/07/2007

שלום .. אני בת 15 ויש לי מלא בעיות עם אמא!!! אני לא יכולה לחיות איתה.. היא תמיד מבקשת ממני לנקות ומצפה ממני לציונים טובים בלימודים ואין לה אף פעם מילה טובה ויפה בשבילי.. לפעמים נמאס לי ואני רוצה לברוח רחוק ממנה!! עם אבא אין לי בעיה כי הוא לא מתערב לי בחיים ומבין אותי.. נגיד ואני מנקה את הבית היא תמיד מחפשת את הכתם הזה שפיספסתי!! אי אפשר גם לדבר איתה והיא נורא עצבנית.. אני מבלה הרבה שעות מחוץ לבית רק כדי לא להיות בריב איתה.. אני חוזרת הכי מאוחר הביתה רק כדי לא לשמוע את הצעקות והנידנודים שלה!!!
    אני לא יודעת מה לעשות ... תעזרי לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרי לי !!!!!!!!

הוספת תגובה

• היי אני

ענת זפרני
    14/07/2007

מה שאני עונה מצריך אותך לחשיבה בוגרת - כנראה לאמא שלך יש את הקשיים שלה והיא זורקת את הקושי לכל הכיוונים , אני מבינה שקשה לך לספוג את זה אבל תזכרי שבתוך הבית אנחנו הרבה פעמים "סופגים" את הקושי אחד של השני. קוראים לזה משפחה.

כל שינוי מתחיל מנקודה מסויימת.
    אולי את תתחילי את השינוי:
    לא להעלב
    לא להגיב בכעס
    לחזק את אמא
    לנסות להחמיא לאמא

לשנות את התפיסה ולשחק את הבוגר ולא את הילד!!!!

כל כמה שזה נשמע מוזר - אני חושבת שאמא שלך תופסת אותך כחזקה ולכן היא מרשה לעצמה להיות יותר קשה מולך.
    ותחשבי שגם אמא שלך צריכה אהבה.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמות אב.
    שרון,19
    10/07/2007

שלום.אני בת 18 וקצת....יש לי משיכה לגברים מבוגרים ממני....היו לי גם כמה בני 30. אני לא איתם כי אני מתלהבת מכסף\אוטו\דירה.אני פשוט אוטומטית נמשכת אליהם.יש לציין כי אני בתולה ומקווה שבעלי יהיה הראשון.השאלה שלי היא האם משיכה לגברים מבוגרים יכולה ללמד על טראומה בילדות(אני לא זוכרת כזו,יכול להיות שזו הדחקה?)או התעללות מינית?הקשר שלי עם אבא שלי נהדר ואני לא חושבת שזה נובע מחסך של דמות אב.תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    דמות אב.

הוספת תגובה

• ממש לא נדיר

ענת זפרני
    10/07/2007

היי רוני
    דווקא המוןב נות בגיל שלך מעדיפות בוגרים ומנוסים שנתפסים יותר רציניים ודואגים ואיכפתיים יחסית לבנים בגיל שלך שנראים תינוקיים.
    תני לעצמך זמן
    זה שלב וזה עובר
    וגם אם לא
    בואי נחכה עד גיל 19-20 ואז תוכלי בכיף לצאת עם בן 25
    ולא, זה בהחלט לא מעיד על טראומה
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!!

שרון,19
    10/07/2007

הורדת לי אבן מהלב..חשבתי כבר שאני לא בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי
    יערה
    09/07/2007

אני ילדה בת 17 ושכבתי עם חבר שלי שאנחנו כבר שנה וחצי ביחד ואני כבר לוקחת גלולות במשך די הרבה זמן וההורים שלי לא יודעים מזה כי יש להם ערכים וחינוך שאני מעריכה אותו ומודה להם על כך אבל אני חושבת שאני בגיל שאני לא נחשבת לסתם אחת שנותנת ואני שלמה עם גילי לקיום יחסי מין אבל הם נראים לי שהם די חושבים שיש לי עוד זמן לזה..בערך בגיל 18 או יותר לא יודעת אבל אני רוצה כבר לספר להם ואני לא יודעת איך לפנות אליהם, זה מביך אותי, כל פעם כשאני לידם ואני רוצה להוציא איזושהי מילה מהפה אני מרגישה שאין לי אוויר ואני יכולה לשמוע את דפיקות הלב שלי מרוב לחץ היסטרי ואין לי את האומץ אבל אני חייבת לעשות את זה, אני לא יודעת מה להגיד בצורה הכי נכונה ואני חייבת עזרה כבר..תודה רבה לכם!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

• החלטה שלך

ענת זפרני
    09/07/2007

נורית חמודה
    אני מבינה שאת מתייסרת כי עשית משהו שלדעתך לא נראה בעיני ההורים שלך.
    תראי, מאחר וכבר קיימתם יחסי מין - אני לא מוצאת טעם בלשתף אותם.
    קיום יחסי מין - ההחלטה לקיים יחסי מין בגילך, תלויה ברמת הבשלות של הקשר ושל כל אחד מכם. אם נהגתם באחריות השתמשתם באמצעי מניעה, דאגתם להגן על עצמכם, אתם אוהבים ואתם כבר שנה וחצי ביחד, אני חושבת שאין שום סיבה לעדכן את ההורים.
    הורייך מן הסתם מניחים שהיחסים בינכם רציניים וסומכים עלייך שאת יודעת מה מתאים לך.
    אם את בכל זאת מרגישה צורך לדבר על זה
    דברי עם אמא שלך בנפרד.
    ספרי לה בלי לחץ
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ענת...אבל רק....

יערה
    11/07/2007

איך בכל זאת אני אפתח את השיחה עם אמא שלי, איך אני אגיד לה את זה בצורה שהכי פחות מביאה היסטריה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחה מלב אל לב

ענת זפרני
    14/07/2007

תכיני לכם קפה
    תחפשי זמן שרק שתיכן בבית
    תתחילי במשפט:"אמא את יודעת שאני וX כבר הרבה זמן ביחד, זה רציני ביננו ואנחנו מאוד אוהבים, רציתי לספר לך שהחלטנו להתקדם במערכת ביננו.
    אם היא תשאל מה הכוונה תגידי לה
    שהחלטתם שאתם רוצים לשכב ושחשוב לך שהיא תדע ושזה לא יהיה מאחורי הגב שלה תספרי לה על אמצעי המניעה ועל האחריות שלקחתם על העניין.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי דעתי אין צורך בזה שתשתפי אותם

יייי
    19/07/2007

בכל זאת זה עניין אישי שלך,כל עוד את שומרת על אצמך ולא עושה שטויות וכמובן זהירה
    לפי דעתי אין צורך בזה זה סתם יוביל לאי נוחות בנכם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה

צחי
    25/07/2007

אני מציע שתשפי אותה בכל זאת היא אמא שלך ו היא תבין אותך כי גם היא הייתה נערה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון בתי מסרטן צוואר הרחם
    גל
    08/07/2007

רציתי לשמוע מה דעתך אודות האפשרות לחסן ילדה בת 14 נגד סרטן צוואר הרחם. מחד, מומלץ לחסן לפני תחילת הפעילות המינית. מאידך, אני חוששת שעצם מתן החיסון יהווה מבחינתה לגיטימציה להתחיל ולקיים יחסי מין.

הוספת תגובה

• אשמח גם אני לתשובה

יהלום
    08/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלישה באתרי סקס
    רקפת
    07/07/2007

מהצצה (לא מכוונת) במחשב של בני בן ה- 12 , גילית שחיפש - וכנראה גלש - באתרים שכותרתם: "נשים ערומות", בחורות מחרמנות" וכד'. מה עושים? מונעים? מדברים? מה אומרים? כמובן שבחודשים האחרונים, בכל פעם שהתקרבנו לחדרו , הוא מיהר לסגור/למזער חלונות במחשב... עכשיו הבנתי למה. ואני חשבתי שגדל אצלי בבית נער תמים... מה עצתך בנושא? האם העניין פופולרי אצל בני גילו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גלישה באתרי סקס

הוספת תגובה

• אתרי פורנו

ענת זפרני
    08/07/2007

היי רקפת
    שכיח נפוץ וידוע.
    חשוב לדבר איתו ולהסביר לו שבגיל שלו נורא מעניין אותם כל מה שקשור למין.
    זה טבעי וזה בסדר
    חשוב לדעת שיחסי מין זה לא כמו מה שמוצג בסרטים או אינטרנט או כל מיני מגזינים, שם לוקחים את הדברים הכי קיצוניים, משתמשים בטכניקות של הגדלת איברים וכל מיני טריקים - זה שעשוע ותו לא.
    יחסי מין זה לא רק מין
    זה יחסים
    וכשעושים את זה, בעיקר בפעם הראשונה - חשוב שזה יהיה עם מי שאוהבים ומרגישים בטוח.
    וזהו
    תרפי
    את יכולה לקנות לו את המדריך להתבגרות מינית של טלי רוזן ודר' עמוס בר - מומלץ ביותר על מנת שיקבל "השכלה" גם ממקורות מהיימנים.
    מנסיון - אי אפשר למנוע מהם להסתכל
    הם בגיל שהדבר ממגנט אותם
    צריך רק לסנן אינפורמציה שנקלטת
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שלום אני בת 14 וחצי ויש לי שאלה
    ערן
    05/07/2007

שלום!

אני בן 14 וחצי ויוצא לי זרע במשך 5 ימים רצוף מסיבה (לאונן) השאלה שלי אם יכול להגמר הזרע הוא שזה יגרום לבעיות?

הוספת תגובה

• אוננות

ענת זפרני
    08/07/2007

אוננות בגיל שלך נפוצה
    אתה יכול להנות בכיף
    שים לב שיש לך גם עיסוקים אחרים חוץ מאוננות
    ושאתה לא מתיש את עצמך או עסוק רק בזה
    אין אפשרות לבזבז זרע
    הגוף מייצר כמה שצריך
    אוננות (אם לא פוצעים את הגוף) לא פוגעת בשום איבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת תודה רבה לך יש לי עוד שאלה

ערן
    09/07/2007

ענת דבר ראשון תודה רבה לך על העזרה אבל יש לי שאלה קטנה אם נגיד מאוננים כל יום אבל בלי לפצוע (בעדינות) אז זה לא נורא נכון??
    כאילו זה בסדר לאונן פעם אחת ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעיה

ענת זפרני
    09/07/2007

אתה יכול לאונן בלי לחשוש
    זוהי פעולה טבעית
    גם יותר מפעם ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת אני צריך עזרה במשהו

ערן
    09/07/2007

ענת שלום!

רציתי להגיד לך תודה רבה על הצעות שלך והבטחון שאתה מעניקה לאנשים !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף

ענת זפרני
    11/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערן וענת תקראו את זה

חסוי!!
    12/08/2007

ערן אני שאלתי בדיוק את אותו שאלה אני בן 14 וחצי ואני שאלתי באותצם המליים שאתה רשמת גם אני פחדתי וענת באמת את לא יודעת כמה את עוזרת לי ולחברים שלי את אולי חושבת שאת רק עונה על שאלות אבל את משנה לנו את החיים את נותנת עצות מחזירה לנו ביטחון וידע ואנ כל כך מודה לך !!!!!!!!!!!!!!! על כל העזרה וערן אל תדאג אח שלי זה בסדר לאונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!

ענת זפרני
    13/08/2007

הכיף כולו שלי
    תכתבו תתייעצו. אני כאן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה