מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזם באףאילן02/02/2008
כן לחץ חברתי אוו רצון של ילדה בת 13 לחורר את אפה מניסיונך--כן או לא
ממתין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוי אישי
ענת זפרני02/02/2008תראה, אני באופן אישי נגד חירור האף
יש לזה כל מיני השלכות כמו זיהומים ובלגאנים אחרים המתלווים.
(עדיף אפילו לחורר גבה ולא את האף ובטח ובטח לא את הלשון!!)
האם זה לחץ חברתי? איין לי מושג
ברוב הפעמים זה צורך של המתבגר להכריז מול כל העולם ובטח מול הוריו "זה הגוף שלי ואני אעשה בו כל מה שבא לי" וזכותכם כהורים להתנגד.
יש לי שיטה שעובדת המון שנים
להגיד למתבגר/ת לגבי כל שיגעון (צבע בשיער פירסינג או קעקוע) בא נחכה שלושה חודשים ואם אז תרצה נחשוב ביחד
המן פעמים אחרי שלושה חודשים זה עף להם מהחשק
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחלי30/01/2008
שלום רב,
לבני בן ה-13 יש מצבי רוח נוראים. הוא יכול להיות שמח ואחרי חמש דקות לריב עם אחותו ולעשות טרור בבית.
אפשר לקבל הצעה כיצד לטפל בבעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי מזג האויר...
ענת זפרני02/02/2008אחד מהאיפיונים הכי חזקים הוא שינוי במצב הרוח שנובע כתוצאה מסערה הורמונלית
אין לנו יכולת למנוע
והאמת- לא רצוי
צריך להחליט על גבולות ברורוים להתנהגות מקובלת בבית
ואת כל היתר
לקבל באהבה
רצוי ומותר שיהיו שינויים במזג האויר
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור גיל ההתבגרות.מישהי..28/01/2008
שלום לכולם..
אני בכיתה ו',והשנה,מתקיימים אצלנו שיעורים על גיל ההתבגרות בהנחיית היועצת שלנו.
השיעור הראשון יתקיים השבוע ואני ממש לחוצה
אני יודעת שזה אמור להיות שיעור רק לבנות,אבל אצלנו זה משותף,אז אני נורא לחוצה.
מה נלמד בשיעור הזה?על מה ידברו איתנו?נוכל לשאול שאלות?האם יסבירו לנו גם על הבנים?
אני יודעת שכשהיוצעת תעביר את השיעור הזה,כל הבנים יתפוצצו מצחוק..
השיעור יתקיים ביום שישי,אז תענו לי מהר,גם הגולשים וגם ענת..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור חינוך מיני
ענת זפרני02/02/2008בדרך כלל מדברים על השינויים הגופניים
אצל בנות: צמיחת השדיים והופעת המחזור החודשי
אצל הבנים: שינויים בשיער הגוף בקול ובהופעת קרי לילה
הצחוק הוא ביטוי למבוכה
כשמדברים על דברים שקשורים למין זה תמיד מעורר תגובות שכאלו
אין ממה להלחץ
לזרום להקשיב ולקלוט
שיעור מהנה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתחילים?
איל07/12/2008הי ענת, רציתי להתחיל לדבר עם בני בן ה-11 בנושאי חינוך מיני. ממה כדאי להתחיל, ובאיזה רמת פירוט? יש לי הרבה מה להגיד, אבל אני צריך קצת הדרכה איך לא להעמיס עליו יותר מדי, ולהעביר את הנושא ברמה שמתאימה לגילו. תודה, איל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייאיל
ענת זפרני09/12/2008הייתי פותחת במשפט כמו: הגוף שלך משתנה וכל מיני דברים חדשים קורים לך כי התחלת להתבגר
דבר איתו על שיער שצומח
על קרי לילה
על חצ'קונים
על מחשבות על בנות (הצעות חברות התאהבות לא יחסי מין!!!)
וקנה לו במתנה את החוברת של דר עמוס בר וטלי רוזין : "מדריך למתבגר" ואת הספר על בנים ועל בנות - הוא יודה לך, תאמין לי!!!!
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות מודאגתחני27/01/2008
ענת שלום.
אני אחות גדולה לשתי נערות מיתבגרות ההורים גרושים מיזה 13 שנה ואבי הוא אימא ואבא יש לי אחות בת 17 שמאוד קשה לנו לתקשר איתה ולהגיע לפיתרון היא כל היום מחוץ לבית וכל הלילה מסתובבת לא הולכת לבהס ולא נותנת כבוד לאבא שלי ,
היא מיתחצפת מקללת וניתקפת בהתקפיי זעם ניסנו לדבר איתה לשאול אותה מה מפריע מה רע מה אפשר לשנות אנחנו נותנים לה את כל היחס והאבה שאפשר ,אך ללא הצלחה ניסינו טיפול פסיכולוגי אך היא לא הגיעה למטפל היא בכיתה יא היום ולא לומדתולא ניגשת לבגרויות והורסת לעצמה את העתיד אך אפשר לתקשר איתה ולגרום לה להבין את חומרת המצב!!!????
כל פעם שמנסים לדבר או להעניש אותה בכך שאנו סוגרים את האינטרנת ולוקחים לה את הנייד היא בורחת מהבית ולא חוזרת כמה ימים אחריי .. אנחנו אובדיי עצות כבר ולא יודעים מה לעשות אנא ממך תיעצי לנו אך לתקשר איתה ולסדר את המצב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני היקרה
ענת זפרני27/01/2008נורא קשה.
המצב שאת מתארת בצורה כל כך מדוייקת ומלאת אהבה מורכב מאוד.
אתם חייבים אבל פשוט חייבים טיפול משפחתי
שזה אומר מטפל/ת שיראה את כל המשפחה ויתן לכל אחד מכם את הטיפים לעזרה וגם יפתח קצת את הקשרים הסבוכים
ניתן דרך קופת חולים
גם אם היא לא מעוניינת לכו אתם
כתבי לי
בהצלחה רבה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרם חברתידנה22/01/2008
ביתי בת ה 7 ידה מוצלחת, יפה, ספורטאית, וחכמה. לעיתים כמו כל הילדים היא גם מציקה. הילדה חזקה ואוהבת להשתלט.
בכיתה יש ילדה אחרת שמאוד מקנאה בה, ולה יש אמא מניפולטיבית מאוד. בקיצור נוצר מצב שהילדה המקנאה יצרה חרם על הבת שלי, והיא נשארת לבד בהפסקות\ וחברות לא מזמינות אותה.
אשמח לקבל עצה
בברכה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתמודד
ענת זפרני27/01/2008הכי חשוב לדעתי, לחזק את הבת שלך על התנהגויות שתואמות את האמת הפנימית שלה
לא להגרר אחרי ריבים והצקות
לחפש לעצמה חברה או שתיים ולהתמקד בהן
ולא לחפש את קירבתה של אותה ילדה כמו גם לא להתרחק ממנה - פשוט להחזיר את הפרופורציות למקומן
"את ילדה מוצלחת יש לך המון יתרונות יהיו לך הרבה הזדמנויות להוכיח את עצמך, אני סומכת עלייך שתמצאי לך חברות שאיתן יהיה לך כיף" וזהו
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץאמא20/01/2008
ענת אני ילדה בת 14 ושאני מקבלת מחזור , אני לא מרגישה בנוח ללכת עם תחתון אחד
אני פוחדת שינזל לי אני ליתר ביטחון שמה 3 תחתונים .
בזמן המחזור ולפני המחזור אני משתמשת בתחבושת !
אימי אומרת לי שזה הגזמה לשים תחבושת כמה ימים לפני המחזור
מה את מיעצת לי לעשות ?
( עדי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי עדי
ענת זפרני21/01/2008התחבושות היום מאוד אמינות
מספיק שתשימי תחבושת בזמן מחזור ותחליפי כל שעתיים
לא תהיה "דליפה"
לגבי שלושה תחתונים - מוגזם לכל הדעות
אחד מספיק די והותר
בנוגע לימים שלפני
את יכולה במקום תחבושות להשתמש במגן תחתון (כזה ששמים על בסיס יום יומי) שהוא יותר קטן ופחות מפריע מתחבושת (וגם זול יותר...) תבקשי מאמא שתקנה לך.
תכתבי לי אם עזר
להתראות
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת !
אמא21/01/2008אני תמיד משתמשת בתחתונית אבל הבעיה שבזה אני לא מסתפקת כמה ימים לפני המחזור ולכן אני שמה תחבושות כמה ימים לפניי
אני רוצה להגיד לך שאת מקסימה ונותנת עצות מעולות ועוזרות .
אני צריכה להתגבר על הפחד שידלוף ואני מקווה שזה יעזור לי מה שאת אמרת לי , [ :
עדי , :O* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 15עליזה20/01/2008
שלום, לפני כמה ימים עניתי למכשיר הסלולרי של בתי כיון שהיתה במקלחת, על הקו שמעתי בחור עם מבטא ערבי שניתק כששמע שלא מדובר בבתי. שאלתי אותה מה פשר העניין, ואני מודה שהייתי קצת מבוהלת כי זה מאד הפחיד אותי. היא סיפרה שהכירה אותו כשנסעה לקניון יום אחד והוא ביקש את הטלפון ומאז הם מדברים ורוצים להיפגש. הסברתי לה את הסכנה בענין, אבל אני מודאגת מכך שהיא פשוט מסרה לו את מספרה ושוחחה איתו בסתר. אני חוששת שזה לא הסוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניין רציני
ענת זפרני21/01/2008לצערי החשש שלכם מוצדק. אם יש לכם חשש שהיא בקשר איתו אני הייתי עוקבת אחריה בצורה הכי הכי רצינית כי לא מדובר על מצב רגיל אלא על סכנה
יש המון בנות שהסתבכו עם חברה שאחר כך היה קשה מאוד להוציא אותן
את יכולה גם לחפש כתבות על הנושא באינטרנט ולהראות לה
מאוד מאוד חשוב לא להזניח
ובמקרה חרום
להחרים את הנייד שלא תהיה לה אפשרות לתקשר איתו
עדכני אותי
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגרתבת אל14/01/2008
שלום,
אני אמא לילדה בת 18 שקיבלה את בעיות ההתבגרות עכשיו, הילדה ממררת לנו את החיים היא מתמרדת בכל נושא שאנו מדברים איתה עליו,
הבעיה שהיא בת 18 ועושה המון טעויות ,אני מסבירה לה שבגיל זה על טעיות היא תשלם אבל זה לא מעניין אותה היא פשוט לא רואה בעיניים כשמדובר בבילויים וחברים בנוסף היא כל הזמן משקרת לנו וזה גורם לנו לבדוק אותה תמיד דבר שמטריף אותה , היא טוענת שאנו לא נותנים חופש ,
אנו ההורים מאוד מיואשים מפחדים שבשם החופש היא תדרדר ותגיע למקומות שאסור להגיע אליהם,
אנו רבות המון , הרבה פעמיים היא לוקחת עצמה והולכת לגור את חברה לכמה ימים ,
היא פשוט לא מקשיבה לנו לא מתייחסת אלינו ובטח לא שומעת אותינו כשאנו מנסים להסביר לה שהיא תידרדר בדרך הזו,
אני יכולה להגיד שהבלאגן שהיא עושה לנו בבית גורם גם למריבות עם הבעל שלא לדבר גם על אחיה בן ה12 שסובל מכל המריבות ,
אנו נואשים אנא עיזרי לי.
בתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי חוזה
ענת זפרני15/01/2008היי בת אל
אני חושבת שהכי נכון לשנות את אופן התקשורת
הבת שלכם חצתה את גיל 18
היא בגירה על פי חוק
אבל
אצלכם בבית היא זוכה ליחס של ילדה
וקשה לה ע ם זה
היא צריכה את האוטונומיה כדי להרגיש גדולה
ובמקום מרגישה כמו פרפר שלכדו לו את הכנפיים....
עם מתבגרים גדולים כמוה צריך לקבוע חוזה עם סעיפים חדשים שיתנו לה זכויות וחובות בצורה ברורה של כללי התנהגות בבית
מומלץמאוד להעזר באיש מקצוע
נסי דרך קופת חולים ואם את לא מוצאת צרי עמי קשר
בהצלחה
ענת זפרני
050-7928420* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלבת
דנה20/01/2008
אני אומרת לה שזו בחירה שלה, מלמדת אותה איך לא להיעלב. שהחברות לא תכוונות להעליב אותה, לספור עד 10 ולהמשיך הלאה. ושזה פוגע בה.
תודה
אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין13/01/2008
בני בן ה12 לא קורה ספרים כלל. מה אני יכול לעשות כדי לשכנע אותו לקרוא?
אפשר לקבל המלצה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרים מומלצים
חני14/01/2008שלום לך
בגיל של בנך אפשר לנסות למשוך אותו לקרוא ספרי הרפתקאות .
למשל סדרת ''דנידין - הרואה ואינו נראה ''(הספר הראשון בסדרה) שאנחנו גדלנו על הסדרה הזאת.
יש את השביעיה הסודית .
סדרת ג'ינג'י -של גלילה רון פדר.
סדרת יד הפלא -5 כרכים שילדים מאד נהנים לקראם.
לסופרת דבורה עומר- ספרים שיכולים לעודד את בנך לקרוא:
''הרפתקאות עמרי במזרח הרחוק''
''הרפתקאות עומרי במקסיקו''
יש סדרה חדשה: ''גיל גול הכל יכול'' -שכתב און שריג (הסופר של דנידין).
סדרת ''מנהרת הזמן'' -שמלמדת גם היסטוריה.
סדרת המתח-"צמרמורת''
הארי פוטר - שהרבה ילדים מאד אוהבים.
בהצלחה
בעידוד הקריאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יסמין
ענת זפרני15/01/2008היי
קודם כל תודה ענקית לחני על רשימת ספרים מקסימים מומלצים!! את חלקם אנימכירה והם נפלאים בעיקר אלו של זוהר אביב.
הייתי מודיעה לילד שמדי שבוע יש לכם מפגש של חצי שעה שבמהלכו את קוראת לו חלק מסיפור
שבו ביחד בחדר על השטיח או על כריות תבחרי ספר (למשל יד הפלא - הראשון) החל מהפרק הראשון שהוא נורא מצחיק ומסקרן הילד שלך ישקע בסיפור ודווקא אל תתני לו לקרא לבד תגידי לו שיחכה לך לפעם הבאה - כך עד שתיצרי מעגל סקרנות שהוא לבד ימשך לספרים
מנסיוני - זה עובד בע נ ק!!!
בהצלחכ
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבין...אליה09/01/2008
הי
מחכה עדין לתשובתך בנושא "לא מבין"....בתודה מראש,
אליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים ושובבות
ענת זפרני11/01/2008הבן שלכם עוד לא בן 14!!!
הוא ילד
תנו לו זמן ותאפשרו לו גם להתנהג כמו קטן לפעמים, נסו לבקש ממנו התנהגות בוגרת רק במקומות הכי חיוניים כמו בבית הספר, ותשחקו איתו קצת את משחק האתה יכול להיות קטן בכיף בבית, כמו גם להציק לאחיך ולהגיב ילדותי לנו
וזה לא יוריד מהאהבה שלנו כלפיך!!!!
נסי
וספרי לי
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדתי בת ה-10.5אמא מודאגת08/01/2008
שלום ענת,
אני גרושה כבר 7 שנים וילדתי בת ה-10.5 גדלה בבית רק איתי. את אביה היא רואה באופן שוטף והיחסים ביניהם טובים.
אני עובדת מחוץ לבית, יוצאת לעבודה אחרי שהיא הולכת לביה"ס וחוזרת בשעות אחה"צ המאוחרות. ילדתי היא עצמאית מאד, ילדה טובה, אחראית, חברותית ותלמידה טובה.
לפני כחודש, היא אמרה לי שהיא צריכה לספר לי משהו סודי. היא סיפרה שלא בכוונה, אחרי שחזרה מביה"ס עשתה פיפי ולכלכה את המכנסיים. כמובן שאמרתי שזה לא נורא, ושטוב שסיפרה לי והמשכנו את חיינו כרגיל.
בשבוע האחרון, המקרה חזר על עצמו פעמיים נוספות, אך הילדה מסרבת בתוקף להודות שזה קרה לה. הדבר נודע לי כי מצאתי את המכנסיים זרוקות על הרצפה ומלאות בשתן. כששאלתי אותה לפשר הדבר, אמרה שהיא לא יודעת איך זה קרה ובפעם השניה, נכנסתי לשירותים ומצאתי שתן על הרצפה. כששאלתי אותה מה קרה, היא שיקרה ואמרה שהכלבה שלנו עשתה פיפי. ידעתי שהיא משקרת והושבתי אותה לשיחה קצרה ואמרתי לה שאין צורך לשקר, אך כל מה שיכלה לומר לי היה: "אין לי מה להגיד". אני רוצה להוסיף ולומר שתפסתי אותה בכמה שקרים נוספים, קטנים אמנם, אך אני מפחדת שמתחיל כדור שלג שרק הולך וגדל. מה עושים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבוכה
אמא08/01/2008ילדים לפעמים משקרים ממבוכה. זה מה שקרה לביתך במקרים של בריחת הפיפי.
בריחת פיפי יכולה לקרות ולא צריך כל כך לדאוג גם אם זה קרה לה מספר פעמים.
זה אולי מהתקררות ויכול להיות גם מסיבות אחרות. רק אם זה חוזר על עצמו המון
פעמים תנסי לברר ואפילו ללכת לבדיקה אצל הרופא.
גם ככה זה בטח מביך את ביתך. תכבסי לה את הבגדים בלי לעשות מזה ספור.
הרבה פעמים זה עובר בלי שום התערבות.
גם השקרים הקטנים אם אינם רלוונטיים לא משמעותיים. אין ילד שלא משקר לפעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבוכה
אמא08/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלבת
דנה20/01/2008אני אומרת לה שזו בחירה שלה, מלמדת אותה איך לא להיעלב. שהחברות לא תכוונות להעליב אותה, לספור עד 10 ולהמשיך הלאה. ושזה פוגע בה.
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת שתן
ענת זפרני11/01/2008היי אמא מודאגת
שאלתך חשובה ורצינית.
בספרות המקצועית "בריחה" בגילאים הללו הם ביטוי למצוקה.
במציאות יכולות להיות סיבות נוספות:
1. בדיקה אצל רופאת ילדים והפנייה לאורולוג כולל בדיקות דם לבדיקת רמת הברזל בדם.
2. שיחות אצל איש מקצוע
בבקשה עשי את שתי ההנחיות הללו כי כשהילד קורא לנו - אנחנו שם.
והיא קוראת לך.
התעלמי בבקשה מכל ההרטבות בינתיים, כבסי ואל תדברי על זה ב כ ל ל !!! שום מילה.
היא צריכה להיות בתחושה מוגנת בבית ולא להשתמש בהרטבה ככלי למשיכת תשומת לב.
חזרי אלי אחרי הבדיקות והתחלת תהליך השיחות
אשמח להתעדכן
בהצלחה
ושבת שלום
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמ.. לא כל כך בעיה אבל בכל זאת(:07/01/2008
אני ואמא שלי לאחרונה מסתדרות יותר מדיי טוב..
זה מאוד מוזר לי!
לרוב היינו רבות ואפילו לא יושבות ביחד נגיד לצפות בטלווזיה או כל דבר אחר.
אני לא יודעת להסביר אבל פתאום אנחנו רבות פחות. ואפילו אם אנחנו רבות זה לא ריב רציני.. זה סתם רבע צעקה..
חח.. מוזרה שכמותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה כיף
ענת זפרני11/01/2008יש שלב כזה בגיל ההבתגרות שפתאום מפסיקים להיות מאויימים מההורים ואפשר להתייחס אליהם בצורה כייפית
ואם מערכת היחסים טובה אז בכלל....
אני שמחה מאוד בשבילך
תשמרי על זה
זה נכס
בהצלחה
ושבת שלום
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבין...אליה06/01/2008
בוקר טוב
ברצוני לשאול: בני בן 13.5. הקושי שלנו איתו מתבטא בכך שהוא אינו בוגר דיו לגילו וזה מתבטא בהתנהגות בבית ובבית הספר.לדוגמא: אם משעמם לו הוא יציק ואף מודה בכך.לא מפסיק לעשות דברים למרות שמבקשים הרבה פעמים מעיר על כל דבר גם לא נוגע לו,יכול לשחק עם אחיו אבל ברגע שאחיו לא רוצה או אומר די - הוא יכןל להמשיך ולהגיד אבל זה בצחוק..
גם בבית הספר במידה ומדבר בשעור או כל דבר אחר ומורה מעירה הוא טוען כל הזמן אני לא מבין מה עשיתי?
בני אובחן כילד עם קושע בקשב וריכוז ברמה נמוכה שאינה דורשת טיפון תרופתי.
האם יש דרך להביא אותו לידי הבנה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים ושובבות
ענת זפרני11/01/2008הבן שלכם עוד לא בן 14!!!
הוא ילד
תנו לו זמן ותאפשרו לו גם להתנהג כמו קטן לפעמים, נסו לבקש ממנו התנהגות בוגרת רק במקומות הכי חיוניים כמו בבית הספר, ותשחקו איתו קצת את משחק האתה יכול להיות קטן בכיף בבית, כמו גם להציק לאחיך ולהגיב ילדותי לנו
וזה לא יוריד מהאהבה שלנו כלפיך!!!!
נסי
וספרי לי
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימה03/01/2008
כשהיגעתי אתמל הביתה מהעבודה חיכתה לי הפתעה חתול שבני בן ה-13 אסף מהרחוב. החתול מכוער, מלוכלך ואני ממש לא רוצה אותו או כל חיה אחרת בבית. מצד שני הבן לא רוצה לוותר עליו. מה עלי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול בצמרת...
ענת זפרני06/01/2008היי סימה
אני חושבת שאם את סגורה על הלא
נסו למצא לחתול בית חם
או שתפרסמו תמונה באינטרנט וטלפון
או שתנסו בקיבוצים יש להם פינות חי
או שתפנו לאגודות שמגנות על בעלי חיים
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורבת 1203/01/2008
יש לי בעיה עדיין לא קיבלתי מחזור ואני פוחדת שאני יקבל אותו במקום הכי לא מתאים ולהיסתובב עם תחבושת בתיק עושה פדיחות ואני גם לא יודעת איך אני יתחיל את גיל ההיתבגרות כמו שכולם אומרים שנהים עצבנים וכול אלה ואני לא יודעת אם זה באמת ישפיע עלי.
יש לי עוד בעיה והיא החצקונים וכול השינוים עדיין אין לי חצקונים אבל לחבה שלי יש והבנים צוחקים עליה ואני לא רוצה שזה יקרה לי מה אני עושה??
טוב אין לי עוד שאלות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה
ענת זפרני06/01/2008תראי , מבחינת הלחץ את כבר בגיל ההתבגרות.....:)
אז ככה
קודם כל תשאלי את אמא שלך מתי היא קיבלה - רוב הבנות מקבלות סביב התאריך של אמא שלהן.
דבר שני - קחי שתי תחבושות ותעטפי אותן בעטיפת מתנה ותכניסי לתא נסתר בתיק ביתספר במקרה הכי "גרוע" שתקבלי בבית הספר תוכלי להכניס את העטיפה (של המתנה....) לכיס המכנסיים ועם זה לשרותים . סוף הדרמה!
לגבי חצ'קונים = לא לכולם יש ודווקא אלו שצוחקים יש להם הכי הרבה - אז אל תפחדי ממה שעוד לא קרה תתבגרי בכיף ותכתבי לי אם יש לך עוד שאלות
שבוע טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)