מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל לאחר לידהרותי05/01/2009
ילדתי לפני 7 שבועות בניתוח קיסרי. חזרתי להתעמל. אינני מניקה. כמה זמן לוקח לגוף לחזור למצבו הקודם??? אני ממש בדיכאון מהמצב שלי כיום וחושבת רק על זה. תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל לאחר לידה
הילה שקד06/01/2009רותי יקרה, תחשבי כמה זמן לקח לגוף שלך לעלות את המשקל - 9 חודשים ולכן כדי לחזור למשקל הקודם שלך ייקח לגוף קצת זמן וזה לא יהיה זבנג וגמרנו
תאכלי נכון ותהיי מרוכזת בקטנטנן /ה שלך ואת תראי שלאט לאט את מרזה.
שיהיה המון מזל טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת04/01/2009
שלום, זה לא הפורום המתאים אבל אולי תדעו לענות לי, אני בשבוע 10 ולקחתי במשך יומיים 800 מג חומצה פולית . לא שמתי לב שבאומגה 3 יש גם חומצה פולית. האם זה מסוכן????? רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
הילה שקד04/01/2009הי רינת,
אין סיכון בלקיחת יתר של חומצה פולית, כל העודף יוצא.
שיהיה הריון עגול ונעים.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה?תמי31/12/2008
המלצות איכותיות להורדת ה-4 קילו האחרונים אחרי הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל לאחר לידה
חלי מוחני01/01/2009תמי, לא כתבת כמה זמן את אחרי לידה... ואם את מניקה...
בכל מקרה, תמיד טוב לעשות ספורט לאכול נכון הרבה ירקות ומעט פחממות מנת בשר רזה/עוף/דג ביום 2-3 פירות ביום.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה חשיבות ההנקה לעומת תחליפי החלב?טלי31/12/2008
מה חשיבות ההנקה לעומת תחליפי החלב? מבחינת השנה הראשונה ובכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
חלי מוחני01/01/2009הנקה היא הדבר הטוב ביותר לתינוק מפני שהטבע התאים את עצמו למה שהתינוק באמת זקוק בשנת חייו הראשונה...
מחקרים מראים שהנקה בתשעה חודשים ראשונים היא היעילה והטובה ביותר לתינוק ולאחר מכן חשיבות ההנקה יורדת, בשלב הזה התינוק כבר יושב וניזון מפירות, מרק וכו'.
תחליפי חלב מנסים בעצם לחקות את חלב האם אך עדין לא הגיעו לאותה רמה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלחמה
עינב09/01/2009איך שומרים על בטחון ילדינו בתקופה הנוראה הזו? ואילו פעילויות מומלצות לתקופה הזו שאין גנים/בתי ספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף
עינב09/01/2009זה היה אמור להיות שרשור נפרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אגיב לך:)
טלי09/01/2009חשוב שנשמור על ילדנו
על המרוץ התמידי אחר שמירת חיי ומשפחתי..
אני חושבת על כל החיילים הצעירים שנמצאים ברצועת עזה ונקרע לי הלב
הידיעה שאולי בעתיד אחד מילדיי יצטרך לסכן גם את חייו למען המדינה
אני חשה גאווה אך מצד שני פחד אימהי טבעי.
מצאתי את הקישור הזה לאתר שיש בו כל מיני כללי זהירות.
כדי שנוכל כל עוד אנו יכולים לשמור על ילדנו בצורה הטובה ביותר..
כמה שאפשר..
ארגון בטרם, אתר מעולה להורים וילדים
בנימה זו, אני באמת רוצה לאחל שכל חיילנו ישובו הביתה בשלום ובמהרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עינב11/01/2009רק שהבנים ישובו הביתה בשלום ושיגיעו כבר ימים שקטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס אחרי לידהאלה29/12/2008
כמה זמן אחרי הלידה אפשר לקיים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין לאחר לידה
הילה שקד30/12/2008הי אלה,
בעקרון מרגע שנגמרת הלוכיה (הדימום)אין שום בעיה לקיים יחסי מין , אך הרופאים ממליצים לקיים יחסי מין לאחר בדיקת רופא שהיא בדרך כלל קורית לאחר 6-8 שבועות.
אלה, מבחינתי הכי חשוב- הזמן המתאים לקיום יחסי מין הוא הזמן שמתאים לך!
שיהיה יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
אלה30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב?דפנה27/12/2008
ילדתי לפני 5 ימים, והתחלתי לתת לבני מטרנה הבעיה היא שהוא פולט כל הזמן ומסרב לאכול האם זו יכולה להיות רגישות לחלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK27/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל מזל טוב, אני ילדתי לפני חוד
כוכי29/12/2008חודש וגם התחלתי ישר לתת תמ"ל (אבל את אופטימיל) ולא היו לי בעיות כאלו (או יותר נכון לנוגה לא היו בעיות). לכן אני יושבת שהמצב שאת מתארת לא רגיל והייתי ממליצה לך או לפנות לרופא או להחליף תמל - לפי מה שאמרו לי לא כל התמלים מתאימים לכל התינוקות ויכול להיות ששלך רגיש לזה שאת נותנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב, ביררנו עם רופא
דפנה30/12/2008ולא מדובר ברגישות לחלב. כנראה בעיה ספציפית עם המטרנה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלנו היה ככה
טלי30/12/2008גם אצלנו היה ככה עם סימילאק טופ. ועכשיו אנחנו גם עם אופטימיל ואין שום פליטות או גזים מעבר לנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס אחרי לידהחגי24/12/2008
באיזה תכשירים ניתן להשתמש על מנת להקל את החדירה לאחר הלידה האם עזרקאין בא בחשבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס אחרי לידה
הילה שקד25/12/2008הי חגי,
ממליצה על כל חומרי הסיכה למיניהם על בסיס מים.
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון לאחר לידהויקטוריה24/12/2008
שלום... ילדתי בן לפני כחודש, ילד ראשון.. כבר במהלך ההריון היה לי מצב רוח ירוד והייתי בדיכאון... כעת אני בטיפול פסיכולוגי ואני סובלת מדיכאון לאחר לידה.. הפסיכיאטר רשם לי תרופה אולם אני לא אוכל להמשיך להניק וזה מאוד חשוב לי כי אני מרגישה כעת שזה הקשר היחידי שיש לי איתו... האם ישנה תרופה שאפשר להניק איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון לאחר לידה
הילה שקד24/12/2008הי ויקטוריה,
קודם כל מזל טוב יקירתי ומאחלת לך שהימים יעברו ותתחזקי ...
שמחה לשמוע שאת רוצה להמשיך להניק ....זה מראה הרבה על ההענקה שאת נותנת לתינוק ועל המצב הרגשי שאולי ישתפר..אבל אני לא יודעת איך היית לפני
אני אעביר את השאלה שלך לרופאים מכיון שאני לא יודעת להגיד על תרופות לדכאון שאין איתן בעיה עם הנקה.
כמו כן ממליצה להתקשר למכון הטרטולוגי להתייעצות בנוגע לתרופות פסיכיאטריות שמותרות בהנקה
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK24/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בכמות השינהאמא טריה22/12/2008
עד לא מזמן, הקטנה שלנו הייתה ישנה כמעט 5 שעות רצוף מבלי שהיתה קמה, אבל בשבועיים האחרונים היא מתעוררת כל שעתיים, בוכה, ורוצה לאכול. (היא בת שלושה חודשים) האם קרה משהו שגרם לשינוי הזה בתדירות השינה? או שזה נורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
חלי מוחני22/12/2008יכול להיות שהבת שלך נמצאת ב"קפיצת גדילה".
ז"א שהגוף שלה צריך יותר אוכל - ולכן היא מתעוררת לאכול.
לא כתבת אם את מניקה או נותנת תחליף, בכל מקרה זה די נורמלי שיש תקופות שהשינה משתנה.
שימי לב לכמויות האוכל שהיא אוכלת גם במשך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נותנת תחליף
אמא טריה23/12/2008האם זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער התינוקשיר19/12/2008
שלום, התינוק שלי בן חודש ויש לו נשירת שיער , אני יודעת שזה נורמלי אבל ממש הדלדל לו השיער באמצע הראש ובצדדים לא - כלומר מהמצח האם צריך לפנות לרופא ?, נהיה לו ממש דליל כמעט קרחת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
הילה שקד21/12/2008הי שיר ,
נשירת שיער היא תופעה טבעית אצל תינוקות ובדרך כלל נושר יותר ונהיות קרחות על האזור שבו הם שוכבים יותר.
האם הוא ישן הרבה על הבטן?
בכל מקרה , אם את מודאגת , פני לרופא או התקשרי אליו להתייעץ.
בהצלחה והרבה מזל טוב!
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בתפריםקארין18/12/2008
אני חודשיים אחרי לידה והתחילו לי טחורים כל כניסה לשירותים בשבילי זה ממש סיוט.מרחתי משחה בשם פרפרישן אך היא לא עוזרת .בנוסף כואב לי גם בתפרים בזמן היציאה.מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים ועוד
הילה שקד19/12/2008הי קרין,
מזל טוב!
קודם כל ממליצה לשתות מיץ שזיפים טבעיים כל יום , דבר שני זרעי פשטן טחונים עוזרים ליציאות וגם אכילת סלק שגם מלא בברזל וגם גורם לליציאות רכות.
בנוגע לטחורים, נסי משחת הממליס של חברת וולדה- עושה פלאים! ותשדלי לשטוף אחרי כל כניסה לשירותים
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה בזמןן הנקהאלה17/12/2008
שלום לך אני חמישה ימים אחרי לידה ומניקה את בני הקטן ביומיים האחרונים אני סובלת ממגרנה האם אני יכולה לקחת איזו שהוא כדור לשיכוך כאבים?? תודה אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהנקה
הילה שקד17/12/2008הי אלה,
קודם כל מזל טוב ענקי!
את יכולה לקחת בהנקה אקמול /אדוויל
אך שימי לב האם הכאב ראש נמשך כמה ימים , אם כן כדאי להבדק.
שיהיה בהצלחה ותרגישי טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים בהנקה
חלי מוחני18/12/2008המון המון מז"ל טוב,
לכאבים את יכולה לקחת אקמול או אופטלגין - עד כמה שאני יודעת אדוויל אסור בהנקה.
בכל מקרה במידה וזה נמשך גשי להבדק אצל רופא.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות בהנקה
הילה שקד19/12/2008הי אלה,
אופטלגין אסור בהנקה בוודאוות
אך למען הטל ספק אפשר להתקשר למרכז הטרטולוגי ולשאול.
יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטלגין מותר בהנקה
טלי28/12/2009כשהייתי באיכילוב אחרי לידה נתנו לכל היולדות שביקשו (במיוחד אלו שאחרי קיסרי) אופטלגין נוזלי. שאלתי את האחיות והרופאים אם זה מותר למי שמניקה והן אמרו לי שבהחלט כן.
אגב, אני מניקה עד היום , שבעה חודשים לאחר הלידה.
מאוד חבל שמדריכת הכנה ללידה נותנת מידע כל כך מוטעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטלגין בהנקה
הילה שקד28/12/2009הי טלי ,
קודם כל אני שמחה שאת עדיין מניקה
קצת מידע על התרופה:
אופטלגין (שנקראת גם דיפירון)ידועה כתרופה הכי פחות מומלצת בהנקה
לתרופה תופעת לוואי נדירה ומסוכנת של אגרנולוציטוזה. בשל הסיכון, משנות ה-70 נאסר לחלוטין השימוש בדיפירון בארצות הברית, ובהמשך במדינות נוספות כגון אוסטרליה, יפן ורוב מדינות אירופה.
כמובן שהסיכוי לנזק הוא נדיר אבל למה לקחת סיכון .
ואם כבר אז עדיף אקמול או אדוויל
שיהיה יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה ממצב לאחר לידהאלינור16/12/2008
שלום רב יש לי תינוק מקסים ומשגע , ואני כבר שנה וחצילאחר לידה ורציתי לקבל עצה לגבי ההמשך . למרות שלא מדובר במשהו שאני רוצה כעת (אלא רק בעוד 3-4 שנים )אני מפחדת מאד להכנס להריון שוב בגלל טראומה לאחר הלידה של בני בכורי הגעתי מביהח במצב רוח טוב למרו העייפות -ביות מלא , אולם אני נותרתי לבדי למרות שאני נשואה . כלומר , עוד באותו הערב בעלי התעכב אצל אחותו עד 10בליילה כדי להביא לי בייבי סנס (שלא ביקשתי)ולא היה זמין, למוחרת כל שעניין אותו זה לקחת את היילוד לבית הורווי שיראו אות(הם מבוגרים, אך יש לנו רכב והם גרים 5 דקות נסיעה),חרף התנגדותי וכל מה שהייתי צריכה זה לריב איתו כשאני מתנגדת כי חששתי לתינוק משום שכל משפחתו נכחה שם,ו כבר בביהח התווכח כי רצה שאחייו יבקרוני למרות שרציתי שקט.אמא שלי אמנם דאגה שאבוא לאכול אצלה אך לדעתי לא הפנימה שאני צריכה שתבוא להיות איתי, ואני לא ביקשתי. לא זכיתי לייחס של אישה לאחר ליידה ועוד לידה קשה של 48 שעות. כל התקופה מאז הלידה התמודדתי עם הלילות וגידול הילד לבדי(הוא הציע מחד לקום בליילה אולם שידר לי שזה פוגע בעבודתו ואני מצידי לא רציתי שבסופש הוא יישן כל הבוקר כי קם בליילה )-כמו כן חששתי לסמוך עלייו והיו לי חרדות שדברים לא יבוצעו כהלכה, כך לאחר חודשיים קרסתי והייתי מאד חולה-ולקיתי בדלקת של עצב הראייה שתודה לאל חלפה וכעת אני בסדר, אך הייתי חולה מאד והגעתי אף לנוירולוגים . אנימפחדת מאד שאהיה חולה אם אכנס להריון ואהיה בלחץ כמו שהייתי בפעם זו כי אני סומכת רק על עצמי .חשבתי על הפרש של 4-5 שנים כדי שלפחות בני יהיה בוגר ולא יהיה לי צורך לטפל בשני תינוקות , כי אינני סומכת כבר על אף אחד שיעזור . אשמח מאד לעצה ,האם כדאי לי לחשוב על הפרש גדול? איך להתמודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר לידה
הילה שקד16/12/2008הי אור,
קודם כל אני מחבקת אותך חזק:)
התקופה של אחרי הלידה לא פשוטה ונשמע שהיית לבד במערכה גם מבחינת הזוגיות, ההורות והמשפחה.
אני חושבת שעזרה לאחר הלידה היא חשובה ביותר ..האמא צריכה שידאגו לה בכל מובן המילה .
אני ממליצה מאד על תקשורת ברורה , להסביר לבן זוג שלך על הקושי שיש לך , על הפחדים
לשתף ....
ולא לקחת בלעדיות על הקטנטנן , לשתף את בן הזוג שלך בגידול הילד , אפילו שהוא לא עושה אותם כמוך וטוב שכך ..הילד שלכם רוצה להכיר את שתיכם ולא רק הורה אחד ומכל אחד הוא יקבל עולם ומלואו ...ברגע שבעלך יהיה מעורב , המערכת יחסים ביניכם תהיה יותר טובה ווללא מטענים וללא כעסים ,
ממה שנשמע הוא רוצה לעזור אך את לא נותנת לו ...כמו למשל בעניין הקימה בלילות בסופש , אם הוא יקום את תשלימי שעות שינה ותהיי יותר עירנית ונינוחה ביום ובעלך יישן עוד כמה שעות
תחשבי על כל האספקטים
כי מה שקורה בסופו של דבר שאת מתמוטטת ! וחבל1
דברי עם אמא שלך - ספרי לה על הפחדים שלך , על הרגשות שלך
תקשורת זה תמיד עובד ונכון .
אני יכולה להמליץ לך על דולות פוסטפארטום שמגיעות לאחר הלידה הביתה ועוזרות לאם
חני המנהלת השניה שאיתי היא דולה פוסט פארטום ואני בטוחה שהיא תשמח לספר לך על העזרה שהן נותנות.
אור יקרה, לכי תתפנקי קצת עם טיפול שיאצו מפנק , תצאי עם חברות , לכי לסרט עם הבעל
ותנשמי עמוק ...
אם תרצי אני אוכל להמליץ לך על טיפולים משלימים שיכולים לחזקר אותך .
בנוגע להפרש בין הילדים - זה הכל תלוי בך ובבן זוג שלך ןבהרגשה שלך
לפי מה שזה נראה כרגע , אתם עדיין לא מוכנים.
התשובה נמצאת בהודעה שלך.
יום טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת חזה והנקהשלומית13/12/2008
האם אוכל להניק אחרי הרמת חזה? כרגע אומנם אני לא מניקה, אך לא ארצה לפסול את האופציה הזו לתמיד. מישהי יודעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וניתוח שד
הילה שקד14/12/2008הי שלומית,
לשמחתינו , הרופאים היום מודעים לכל נושא ההנקה ולכן לא פוגעים בצינורות החלב .
כמובן שאת צריכה לדבר עם הרופא המנתח
אבל אני בטוחה שלא תהיה בעיה .
שיהיה בהצלחה
יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למנעית הריוןiska11/12/2008
שלום רב, אני חודשיים וחצי אחרי לידה... הנקתי אך ורק בחודש הראשון, היום אני כבר כחודש וחצי לא מניקה כלל. שתיתי גלולות לפני ההריון ועשיו אני רוצה להמשיך... אני אמורה לעשות כרגיל,ז"א לחכות ליום הראשון של המחזור ולהתחיל לשתות.. או שאחרי לידה זה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK11/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)