מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן שפיצית אחרי לידהמעיין15/07/2010
שלום,
אני נמוכה בעלת מבנה גוף צר.
בהריון הייתי רזה יחסית אך הייתה לי בטן גדולה מאוד ושפיצית.
כיום אני 7 שבועות לאחר לידה (ברוך ה'), עליתי 13 קילו, ונישארו עלי 3 קילו חזרה למשקל המקורי.
הבטן עדיין רפויה, וכמו כן היא בולטת ומעט שפיצית, כמו שהייתה בחודש רביעי.
האם זה מראה כי הבטן שלי תישאר שפיצית ובולטת?
אציין כי לפני ההריון הייתה לי בטן שטוחה, והבליטה בבטן יצאה כבר בחודש שני! בליטה קטנטנה.. אולי כי אני רזה.
רציתי לדעת האם ספורט ותזונה נכונה הם שישנו את מבנה הבטן השפיצית שאני רואה כעת, או שמדובר במבנה שישאר איתי לעד.
תודה ומזל טוב לכל היולדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן שפיצית
עינת אהרן18/07/2010מעיין שלום,
את רק 7 שבועות אחרי לידה, הגוף בד"כ לא חוזר לקדמותו בפרק זמן כ"כ קצר ומה שאת מתארת נשמע יותר מנורמלי.
אם את אחרי בדיקת רופא המומלצת כאמור 6 שבועות לאחר לידה והכל תקין את יכולה להתחיל בהדרגה לעשות ספורט, תזונה מאוזנת ונכונה טובה תמיד ואני מאמינה שהבטן שאת מתארת תרד.
היי סלחנית עם גופך ותני לו את מה שהוא זקוק לו אחרי הריון ולידה ואני בטוחה שהוא יחזיר לך אהבה חזרה...
מזל טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור..אורלי14/07/2010
ילדתי לפני 4 חודשים בערך וקיבלתי מחזור שנמשך כבר 3 שבועות האם זה דבר נורמלי..
גם התחלתי להשתמש עם מדבקות אוורה למניעה ועדין יש דימום והפרשות
אשמח לקבל מענה.. תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
הילה שקד14/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותנונו12/07/2010
האם התפרים גם בחלק העליון של הוגיינה? אומרים לי שזה לא נורמלי שאני עדיין עם תפרים אחרי שבועיים האם זה נכון? למרות הלידה בוואקום? האם אני צריכה לשים את המשחה בכל האזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נונו יקרה
הילה שקד12/07/2010כדאי להבדק אצל רופא ..שיבדוק אותך
בעניין המשחה את יכולה לשים בכל אזור התפרים .
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריםנונו11/07/2010
אני שבועיים אחרי לידה לידת וואקום עם תפרים..לא יודעת כמה תפרים אני מרגישה יותר טוב קמה בקלות יותר יושבת והולכת ביותר קלות אבל יש עדיין כאבים ויש כאב חזק בחלק בעליון של הוגיינה (להשתין זה מוות צורב וכואב) אני שוטפת במים ופולידין אבל עדיין התפרים לא נשרו....האם זה טבעי ?מה הזמן המקסימילי להחלמה? ומה אם יש דלקת? מה הסימנים? ומה הטיפוןל? אני השתשמתי במשחת ריסקיו אבל הפסקתי כי קראתי שזה מחליש את ההחלמה האם זה נכון? אני עושה הרבה שטיפות גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים
הילה שקד12/07/2010הי נונו,
קודם כל המון מזל טוב!!
אני ממליצה שתלכי להבדק אצל רופא נשים , נשמע לא סביר שיכאב לך מוות כמו שתיארת בזמן הטלת שתן, יכול להיות שתפר אחד חזק מדי וצריך לשחרר אותו .
משחת רסקיו מצויינת , גם אמבט עם פרחי קלנדולה מצויין, שמן לבנדר, אלופרסט
ולמקרים שממש כואב כמו שאת מתארת שווה להשתמש בטראומה-פלנט, משחה טובה.
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש ואפידורלנועה10/07/2010
שלום רב,
ילדתי לפני חודש ושוע. שבוע לאחר הלידה החלו כאבי ראש לא מוגדרים אינם כואבים אך מציקים שאינם עוברים. האם יכול להיות קשר לאפידורל ? האם יש דבר כזה דליפה של נוזל מעמוד השדרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש ואפידורל
הילה שקד11/07/2010הי נועה ,
שבוע לאחר הלידה לא סביר שיהיו כאבי ראש בעקבות זריקה אפידורלית
אני ממליצה להבדק אצל הרופא .
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגוף אחרי לידה- זוועה...מעיין10/07/2010
שלום,
לפני כחודש וחצי ילדתי את בני הבכור המדהים שלי..
אך הגוף שלי השתנה לגמרי...
יש לי עדיין בטן אין לי מושג אם כתוצאה משומן או שעדיין נשארה בטן הריונית שאמורה לעבור,
ומתי עובר הפס החום בבטן? (שכחתי איך קוראים לזה...)
יש לי עדיין נימים סגולים ברגליים, וסימני מתיחה בבטן, אני בתחושה זוועתית לגבי המראה שלי לאחר הלידה...
האם אלו דברים שאמורים לעבור? אם כן עד מתי?!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגוף אחרי לידה- זוועה...
הילה שקד11/07/2010מעיין יקרה ,
המון מזל טוב על הולדת בנך ... אני מכירה את ההרגשה של הרצון לחזור תכף ומיד למה שהייתי לפני ההריון והלידה אך חישבי על כך לקח לך 9 חודשים לגדל בגופך , ברחמך את בנך , את רק חודש וחצי לאחר לידה , תני לגוף שלך את הזמן שדרוש לו כדי לחזור לעצמו ...
חשוב שתביני שהגוף המדהים הזה הביא לך את בנך , תאהבי אותו
מבטיחה לך שהפס החום ,הנימים הסגולים והבטן יעלמו ...אך תני להם את הזמן
בלי שתשימי לב זה יעבור
וכמובן שאת יכולה ךהקפיד על תזונה מאוזנת וטובה , ללכת להתעמלות לאחר לידה כמו פילאטיס
שדרך אגב יש חוגים שבהם מביאים את התינוקות ויחד איתם מתעמלים
יכול להיות שזה ייתן לך הרגשה טובה
ושוב פעם המון מזל טוב אימא .
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
מעיין11/07/2010תודה על התשובה אך לא קיבלתי תשובה לגבי זה שאינני יודעת אם הבטן שיש לי כתוצאה משומן או שזה אמור עוד לרדת
עד מתי יורדת הבטן ההריונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך
הילה שקד11/07/2010מעיין יקרה ,
אצל כל אישה זה אינדבידואלי , בדרך כלל לוקח כמה חודשים והבטן יורדת .
מקווה שעניתי
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שישה ימיםשרון08/07/2010
כמה פעמים עלי להניקה בנהלך 24 שעות? היום היא אכלה רק 5 פעמים וישנה שעות על גבי שעות (|שינה של 4-5 שעות כל פעם). האם זה תקין? אתמול היא אכלה 10 פעמים וישנה פחות? האם השינויים מיום ליום הם סבירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
הילה שקד11/07/2010הי שרון,
מזל טוב
בהנקה חשוב להבין שצריכה להיות הנקה לפי דרישה כאשר צריך לשים לב שיש לפחות בין 8-12 פעמים ביממה , אך תינוקת בת 6 ימים יכולה גם לרצות לינוק יותר .
אחד הסימנים להנקה תקינה זה יציאות (פיפי וקקי) שימי לב האם היא עושה מספיק פיפי ביום- לפחות 6 פיפי ביממה ובין 2-3 קקי ביממה והכוונה ללפחות 2 כפות קקי ולא למריחה על הטיטול ..צבע הקקי השתנה כבר לצהוב חרדלי דיזון
כמה הקטנטונת שוקלת? תינוקת מתחת ל3 קילו צריך להעיר אותה כל 3 שעות .
בכל מקרה 5 פעמים זה מעט .
שימי לב לעניין היציאות ..תחברי אותה לשד כמה שיותר , אל תתני מוצץ כדי שזה לא יהיה במקום ארוחה , אם היא מנומנת העירי אותה על ידי הפשטה שלה ושימי אותה עור לעור איתך , תזרימי חלב בשד שלך על ידי עיסוי של השד לפני ההנקה .
תעדכני אותנו מה קורה
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי לידהאושרת07/07/2010
ילדתי לפני חודש וחצי והדימום שלי הוא חזק ודמי ולא מפסיק האם זה תקין? ואם כן כמה זמן זה עוד אמור להמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
הילה שקד11/07/2010הי אושרת ,
בעקרון דימום חזק לא אמור להיות לאחר חודש וחצי , יכול להיות הפרשות דמיות שמגיעות מדי פעם אמל נשים מניקות אך לא חזק כמו בהתחלה
אם את לא מניקה אז אישה אמורה לקבל את הוסת לאחר 6-8 שבועות , אז אולי זה זה
האם היה לך הפסקה ארוכה ואז קיבלת וסת?
האם יש לדימום ריח רע , האם יש לך חום , כאבים בבטן ?
אני ממליצה לדבר עם רופא נשים .
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה בהנקהרחלי כץ07/07/2010
דר' שלום רב!!
ילדתי לפני חודשיים,זה היה ההריון הראשון שלי.אני מניקה מעל 95% מהזמן, לעיתים שואבת או נותנת תמ"ל.
אני מעוניינת לחזור לפעילות מינית עם אישי, רציתי לדעת איזה אמצעי מניעה הוא היעיל ביותר בהתחשב בזה שאני מניקה, פרט לקונדום, על מה אתם עוד ממליצים?
לפני ההריון השתמשנו בטבעת נובורינג.
כשאני מקבלת מחזור אני מאד סובלת מכאבי בטן עד כדי הקאה והבנתי מרופאת הנשים שלי שהתקן רחמי לא מומלץ לנשים שסובלות מכאבים.
עד כמה שאני מכירה את עצמי אני לא בדיוק מתמידה בבליעת כדורים, אז גם גלולות זו לא בדיוק אופצייה.
מה אתם אומרים על מדבקה למניעת הריון "אוורו".
תודה מראש,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן07/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושי דם גדוליםריקי06/07/2010
שלום
ילדתי לפני חודשיים, ועדיין לא קיבלתי מחזור,
אני לא מניקה באופן מלא, אפשר לומר שכמעט ולא.
מה שכן, שבוע אחרי הלידה יצא לי גוש דם גדול ככדור טניס, ושוב פעם אחרי כמה ימים.
האם זה קשור?
עלי לציין שאחרי הלידה היתה לי בעיה של התכווצות הרחם ונאלצו לתת 2 מנות מהתרופה שמכווצת את הרחם (שכחתי איך קראו לה- פטידין נדמה לי), ובנוסף זריקה של תרופה מסוג אחר.
עוד לא הייתי אצל רופא הנשים, יש לי תור רק לשבוע הבא.
משהו יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושי דם גדולים
הילה שקד06/07/2010הי ריקי ,
קודם כל מזל טוב!!
בעניין המחזור, כאשר מניקים ואפילו חלקית זה יכול למנוע את הגעתה של הוסת .
אני מבינה שנתנו לך זריקות פיטוצין להתכווצות הרחם ולאחר הלידה היו לך שני מקרים של הפרשה של גוש דם אך מאז אין לך
איך את מרגישה חוץ מזה? האם יש לך כאבים בבטן ? האם את עדיין מדממת? האם יש לך חום? אם את מדממת האם יש ריח לא נעים של הדימום?
הכי טוב ריקי להתייעץ עם הרופא שלך
על פניו לפי מה שכתבת אני לא רואה שום בעיה.
שיהיה יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת לאחר לידהיעל05/07/2010
שלום,
אני בת 31, כחצי שנה לאחר לידה ראשונה , ובשבוע ה- 16 להריוני השני. במהלך הלידה הראשונה היה לי קרע דרגה 2 שתפירתו יצרה צלקת חיצונית גדולה שנראית כמו חלקי עור פנימיים שנותרו בחוץ... לאחר הלידה סבלתי במשך כחודש מכאבים עזים באזור שחלפו לאט לאט, אבל עדיין כואב לי במהלך קיום יחסי מין ולפעמים אני מרגישה חוסר נוחות באזור במהלך שגרת היום. הדבר פוגע לי באיכות החיים ובעיקר באיכות חיי המין שלי. אני מאד חוששת לקראת הלידה השניה ותוהה האם יש משהו לעשות בנושא? והאם כדאי לחכות לאחר הלידה או שאפשר להקל עלי כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת לאחר לידה
הילה שקד06/07/2010הי יעל ,
קודם כל אני מצטערת לשמוע על הסבל שעברת לאחר הלידה הראשונה
אני ממליצה בחום רב לדבר עם פיזיותרפיסטית לרצפת האגן ולראות איך אפשר להקל , לעזור
אולי כדאי לעשות עיסוי באזור הצלקת עם שמן שקדים יחד עם גרניום ולבנדר , ישנם משחות כמו טראומה פלנט שזו משחה מצויינת שטובה לטראומה של העור
האם היית אצל רופא לאחר הלידה ?
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת מבחניםחנה05/07/2010
הי. ילדתי תינוקת מקסימה לפני חודשיים וחצי והיא יונקת בלבד, מדי פעם היא מקבלת חלב שאוב בבקבוק ומסתדרת יופי טופי איתו.
יש לי עכשיו תקופת מבחנים לתואר שני ונורא קשה לי.
קשה להתרכז, קשה לא להתייחס אליה כל הזמן, קשה ללכת לשיעורי הכנה(אני גרה שעה נסיעה מהאוניברסיטה).
ההורים של בעלי ממש עוזרים לי ואני סומכת עליהם מאוד, הבעיה אצלי- איך אני יכולה להרגע?
איך להרגיע את יסורי המצפון שלי שאני עוזבת אותה?
איך לאזן את הצורך שלי להיות אני- סטודנטית, אשת קריירה ואמא?
אני חייבת ללכת למבחנים אין לי ברירה, אבל אני שם והראש במקום אחר לגמרי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטודנטית יקרה
הילה שקד06/07/2010ברוכה הבאה לעולם האמהות , העולם של השמחה , הדאגה , האהבה האינסופית ורגשות אשם כמובן!!
כולנו מרגישות אשמה שאנחנו לא מעניקות מספיק , שאנחנו לא משחקים איתם מספיק וכו ...ואנחנו צריכות להבין שתמיד נרגיש כך וזה בסדר
ואם אני מסתכלת עליך אני רואה אמא נפלאה שעל אף הלימודים והלחצים את מניקה אותה הנקה מלאה , את שואבת לה חלב זה נפלא בעיניי ולא מובן מאליו
זאת תקופה קצרה של מבחנים , תני את כל כולך אך טיפ קטן תנצלי את זמן ההנקה שלכן לזמן איכות , תנסי לפחות פעמיים בשבוע לעשות לה עיסוי שתיכן תהנו מזה ותדברי אליה ותסבירי לשתיכן כמובן שזו תקופה ...אני בטוחה שהקטנטונת שלך רוצה אימא מאושרת ורגועה .
וחוץ מזה תני לה להנות מסבא וסבתא שלה
שיהיה בהצלחה במבחנים
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה חלקית וגלולות המכילות אסטרוגןציפי04/07/2010
ערב טוב,
התחלתי לקחת גלולות מניעה רגילות המכילות אסטרוגן.
האם מותר לי להמשיך להניק את ילדתי? כל זמן שהחלב עדיין זורם בי?.
או שאסור באופן נחרץ המשך ההנקה?.
תודה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והנקה
הילה שקד06/07/2010הי ציפי ,
בהנקה לא מומלץ לקחת גלולות רגילות המכילות אסטרוגן מכיוון שהן פוגעות בייצור החלב
ישנם גלולות המיוחדות להנקה שגם איתם יועצות ומדריכות הנקה רואות שיש לעיתים בעיות בייצור החלב
שווה קודם כל לדבר עם הרופא נשים שלך על הגלולות להנקה ולשים לב האם זה פוגע בייצור חלב.
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב רוח ירודאושרת30/06/2010
אני אמא לשלושה ילדים נפלאים.
ילדתי לפני שבוע וחצי תינוקת יפיפיה.
בשבוע האחרון אני במצב רוח ירוד , לא מפסיקה לבכות מאחר וקשה לי לטפל בשלושה ילדים.
הגדולה שלי בת 6 ילדה מקסימה ומנסה לעזור לי כמה שהיא יכולה, האמצעי הוא הכי שובב בן 3 הוא מקנא ומציק לי כל הזמן עד למצב שבו הוא ממש מרביץ לי שהתינוקת עלי וגם כל הזמן הוא אומר לי שהוא כועס ולא אוהב אותי.
אני מרגישה ממש רע עם כל המצב מאחר ואני לא נותנת לגדולים את כל תשומת הלב שהם צריכים .
הגדולה שלי אמנם עוזרת לי אבל עדין היא ילדה ואני לא רוצה לתת לה הרגשה שהיא חייבת לעזור לי .
בנוסף אין לי עזרה מאף אחד וכל היום אני לבד , כי עדין אני לא יוצאת עם הקטנה.
בעלי הוא אדם מאוד תומך אבל חוזר כל יום מאוחר מהעבודה , והוא מוצא אותי כבר חסרת סבלנות , עייפה ותשושה..
אני מרגישה ממש חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות על מנת שמצב הרוח הזה ישתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה מאוד
אמא חדשה15/07/2010אני לא יודעת מה לומר לך, חוץ מזה שגם בלי להכיר אותך כל כך בא לי לתת לך חיבוק גדול.אני בטוחה שאת נותנת לשלושת הילדים שלך הרבה יותר ממה שאת חושבת ויודעת. מספיק לקרוא הודעה אחת שלך כדי לדעת איזו אמא אכפתית ורגישה שאת.
ראיתי שההודעה התפרסמה כבר לפני שבועיים, אני כל כך מקווה שמאז דברים הסתדרו ואת מרגישה טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי, אפשר שאלה? או שתיים ...שירי30/06/2010
ילדתי את בני השלישי בניתוח קיסרי לפני שבועיים וחצי ואני מניקה אותו הנקה מלאה.
עם כל הקושי שיש בהנקה, ויש הרבה קושי, אני מסרבת להיכנע לכאב ומאוד רוצה להמשיך להניק אותו. כבר היתה אצלי יועצת הנקה שסיכמה שהכל בסדר באחיזה שלו ושאין לי פטריה אבל בכל זאת הפטמות שלי מאוד רגישות וכואבות לכל מגע בין אם זה מגע של בד או מיים של דוש קשה לי לחבק את שני בניי הגדולים מרוב כאב אך אני סובלת בשקט כי בשבילי הנקה זה יותר מתזונה זה החיבור והקירבה שלי לילד, חוץ מזה שהוא כל כך אוהב את זה לכן אני לא מסכימה לשמוע על תל"מ.
אבל הכאב.... זה פשוט לא ברור לי מדוע הפטמות כל כך כואבות למרות שאין פצעים ואין פטריה כבר כמה ימים אניט רק מתלוננת וזה גורם לי להרגשה של ניג'סית, מסכן בעלי כל מה שהוא שומע ממני זה כמה שכואב...
טוב אני מרגישה שאני שוב נסחפת רציתי לדעת האם שינה על הצד(שלי) יכולה לגרום לסתימה בצינוריות החלב,שינה על הגב לא נוחה לי ושינה על הבטן מן הסתם לא אפשרית בגלל הכאבים אז מה עם שינה על הצד? ובנוסף מה בנוגע לתזונה וגזים? חלק אומרים לי שאני יכולה לאכול הכל וחלק אומרים לי להימנע כמעט ומכל מזון בקיצור אני מבולבלת ואשמח לשמוע כל תובנה חדשה.
מצטערת אם אני נשמעת מתבכיינת ...
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה אחת או שתיים
הילה שקד30/06/2010הי שירי ,
קודם כל המון מזל טוב!!
ועכשיו לשאלותייך :
1. בעניין הכאב בפטמות זה נשמע כמו פטריה , כשיש פטריה יש כמה תסמינים שיכולים להרגיש -דבר ראשון תחושת צריבה/שריפה של הפטמה במיוחד לאחר הנקה . לא תמיד נראה משהו על העור אך ברוב הפעמים העור יכול להראות ורדרד ואדום בוהק יותר בפטמה , כאב חד שיש מגע של בגד או של מים , הלשוןיכולה להראות לבנה או החניכיים של התינוק, יכול להיות אצל התינוק פטריה באזור הטיטול , כמו כן האם לקחת אנטיביויטיקה? האם יש לך פטריה במקום אחר בגוף ?האם את מרגישה חלק מהסימפטומים הנ"ל ?
אשמח לתשובות ממך ואם יש לך כמה מהתסמינים הנ"ל אספר לך מה ניתן לעשות .
2.בעניין השינה , תישני באיזו תנוחה שאת רוצה , שיהיה לילה טוב !!!!
3. בעניין התזונה- אני מאמינה דגולה שבהנקה אפשר לאכול מה שרוצים אלא אם כן רואים שזה משפיע על התינוק ואז אני ממליצה לעשות ניסוי ותהיה ולבדוק אילו מאכלים שאת אוכלת גורמים לרגישות לתינוק.כמו כן שתי במשך היום חליטת שומר וקמומיל יכול לעזור למניעת גזים , עשי עיסויים על בסיס יומי באזור הבטן וכף הרגל
מה שכדאי להמנע זה מחליטת של מרווה , מנטה נענע וזוטה
שיהיה בהצלחה
הילה שקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי הילה , קודם כל תודה רבה על
שירי30/06/2010תשובתך המהירה, סוף סוף מישהו מתייחס ברצינות לדבריי, באמת תודה! את מקסימה
יועצת ההנקה היתה אצלי פעמיים ושללה פטריה... (היא היתה אצלי הבוקר ושאלתי אותה ספציפית על זה)
ולשאלותייך, אכן לקחתי אנטיביוטיקה מייד אחרי הלידה עקב קרע בצוואר הרחם . נטלתי אוגמנטין פעמיים ביום במשך 5 ימים מיום שאחרי הלידה.
ילדתי ב-11/06 כך שבמשך כל ימי האשפוז לקחתי אנטיביוטיקה וכשהשתחררתי הפסקתי. (5 ימים מלאים)
לתינוק אין תפליט לבן בלשון/חניכיים וגם לא באזור של הטיטול אבל כל מה שתיארת בנוגע לצריבה מיד אחרי כל הנקה וזה שהפיטמה אדומה מיד אחרי כל הנקה קיים וכמובן הכאב לכל מגע של בד/מים או מגע.
שוב תודה על תגובתך ואשמח לשמוע מה אפשר לעשות ע"מ להקל :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירי ...
הילה שקד06/07/2010הי שירי ,
אני מתנצלת שרק עכשיו אני עונה , אני גם לאחר לידה ואני מנסה לתמרן בין הקטנטונת שלי לפורום .
ספרי לי איך את מרגישה , האם התחושה עברה ?
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)