פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• מעוניין להקפיא זרע. כמה מנות רצוי
    אבי
    06/01/2011

להקפיא ובאיזו שיטה?

תודה
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעוניין להקפיא זרע. כמה מנות רצוי - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    07/01/2011

שלום אבי,
    אם ברצונך להקפיא את זרעך יש שתי אפשרויות. אפשרות אחת היא אם אתה נמצא בטיפול פוריות, אז במרכז הרפואי בו מבצעים את הטיפול ניתן גם לשמור מנות זרע בהקפאה בבנק הזרע של אותו מרכז. אפשרות השניה היא אם אתה נמצא או לא נמצא בטיפול, אך מעוניין לשמור זרע ל"מקרה חרום", ניתן להקפיא זרע בבנק זרע פרטי הנמצא באסותא ראשון לציון (ניתן להגיע גם דרך מרכז CareMed).
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסיה
    אורן
    06/01/2011

שלום רב,
    האם לפרופסיה (1 מ"ג ביום) יש השפעה שלילית כלשהי על איכות תאי זרע או סיכונים לעובר? (בנוסף לקולכיצין).
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרופסיה

הוספת תגובה

• פרופסיה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    07/01/2011

שלום אורן,
    נושא ירידת איכות הזרע עדיין לא הוכח חד משמעית בשימוש בפרופסיה, אך קיימות עדויות שאכן היא עלולה לגרום לכך. כמובן שאם האדם שנוטל את התרופה לא סובל מספירה נמוכה אזי השימוש כנראה לא יגרום נזק. מדובר על מצב שבו הספירה היא גבולית , ובמצב כזה מוטב לנהוג במשנה זהירות.
    בכל מקרה אם ישנה ירידה בספירה היא זמנית והפיכה ,לאחר הפסקה בנטילת התרופה.
    אפשר תמיד להתיעץ עם מרכז לייעוץ תרופתי, יש מספר מרכזים כאלו בארץ כולל זה של פרופ' אורנוי בירושלים. לאחר הפסקת שימוש בתרופה, אני מעריך כי תוך שלושה חודשים הנתונים של זרע יחזרו לקדמותם. ממליץ בחום גם שימוש בתוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ניתן להסביר את תגובת "ירון"?

חיים
    17/01/2011

שלום,

בהמשך לשרשור שפתחתי אני, ועליו הגיב ירון - מדוע, לאחר שיטוט בפורומים העוסקים בתופעת ההתקרחות, רבים מעידים על פגיעה בלתי הפיכה בפוריות? אני מבין ויודע שיש לקחת את הכל בעירבון מוגבל, אולם אני גם לא חושב שהכל מפוברק - האם אתה כרופא יכול להמליץ ללא חשש על נטילת התרופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ניתן להשיג VITAMALE?
    טלי
    04/01/2011

לקביעת תור
    סגירה
    איפה ניתן להשיג VITAMALE?

הוספת תגובה

• איפה ניתן להשיג VITAMALE? - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    07/01/2011

שלום טלי,
    אין אפשרות לתת פרסום לתוסף תזונתי Vitamale באתר זה. פשוט, תקלידי מילה Vitamale באחד ממנועי חיפוס של אינטרנט ותקבלי תשובה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השבחת זרע ובחירת מין העובר
    אמה
    03/01/2011

שלום,

אני נמצאת בטיפולי פיריון. האם בשלב השבחת זרע נוכל לבצע גם בדיקה לבחירת מין העובר?

תודה

אמה

הוספת תגובה

• השבחת זרע ובחירת מין העובר - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    07/01/2011

שלום אמה,
    נגעת בשאלה בעייתית מאוד. את נכנסת לתחום ה"אפור". נכון להיום אין שיטה המאפשרת הפרדה של זרעונים לזרעונים נקביים וזכריים. בסיפרות רפואית פורסמו מספר מאמרים המתארים שיטות בעזרתן ניתן לקבל זרע בעל השערה מסוג מסויים. מדובר בהעשרה של זרעונים בכ-75% מסוג מסויים, בזמן שבטבע יש כ-51% זרעונים זכריים וכ-49% זרעונים נקביים. עדיין במצב ההשערה של כ- 75% יש כ-25% זרעונים ממין הלא רצוי ולכן, השיטה או שיטות הקיימות אינן טובות. בארץ מעבדות שונות משתמשות באחת או בשילוב השיטות שתוארו בספרות, אך תוצאות של זה די מפוקפקות. יש אפשרות לבצע ההשערה לפי שיטות המתוארות בספרות, אך לדעתי מצב זה נמצא רחוק משיטה מבוססת ומדעית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות על ספירת זרע נמוכה שלי.
    יוני
    01/01/2011

אני איני מתגורר בארץ,אני מתגורר באירופה עברתי ספירת זרע עם קונדום מאחר ואני אדם דתי,והתוצאות לא היו טובות.לאחר מכן עשיתי בדיקת דם על איזשהוא הורמון מסויים שאם רמתו גבוהה בגופי זה מעיד על הבעיה בספירת זרע.
    בבדיקה נמצא שההורמון גבוה ברמה אחת מהנורמה,במקום ברמה 10 הוא ברמה 11 שאלתי היא האם זה משמעות ויכול להיות שזה באמת בגלל זה ?
    שאלה שניה האם עישון מועט של סיגריות בלבד פוגע?
    וכן אלכוהול בסופי שבוע ברמה בינונית.
    והאם בגלל שאני נבדקתי עם קונדום ולקח לי 40 דקות עד שהבאתי את זה למעבדה יכול להיות שזה השפיע על התוצאה ?
    והאם ציפרמיל נגד חרדות ברמה של 40 מ"ג כל יום משפיע על הזרע ?
    תודה וסליחה על כמות השאלות

הוספת תגובה

• מס' שאלות על ספירת זרע נמוכה שלי. - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    03/01/2011

שלום יוני,
    איניני יודע באיזה סוג של קונדום השתמשת. קיימים קונדומים מיוחדים - הלכתיים, המיועדים לאיסוף זרע לבדיקה תוך קיום יחסי מין. קונדומים הללו אינם מכילים חומרים הפוגעים בזרעונים. האם היה לך שימוש בקונדום מיוחד או רגיל? גם שימוש בקונדום מיוחד לפעמים פוגע בזרעונים כאשר זרעונים חלשים ונמצאים בקונדום זמן מסויים (כנראה לטקס בעצמו, חומר ממנו עשוי הקונדום, יכול לפעמים לפגוע בחיות ותנועתיות של זרעונים).
    לגבי הורמון מסויים, אני צריך לדעת באיזה הורמון מדובר.
    מה זה עישון מועט? כמה? בעיקרון, עישון ברמה נמוכה, כמו גם צריכת אלכוהול ברמה סבירה אינם פוגעים באיכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע,בבקשה עיזרו לי!!
    מיואשת
    01/01/2011

אנחנו נשואים שנה+ ולא מצליחים להרות
    בעלי עשה בדיקת זרע וזוהי התוצאה:
    תאים מתים 5%
    נפח 6
    ריכוז 7
    תנועתיות כללית 86
    תנועה פרוגר מהירה 55
    תנועת פרוגר חלשה 0
    תנועה לא פרוגר 31
    תאים בלי תנועה 14
    סהכ תאים בתנועה 23
    תאי דם לבנים 0-1
    ציטולוגיה של הזרע:
    תאים תקינים 1%
    פגם בראש 96%
    פגם בזנב 2%
    טיפות ציטופלמסטי 1 %

מה עלינו לעשות !? אשמח לתשובה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע,בבקשה עיזרו לי!!

הוספת תגובה

• בעלי בן 30

מיואשת
    01/01/2011

בעלי בן 30

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 28

מיואשת
    01/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע,בבקשה עיזרו לי!! - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    01/01/2011

שלום,
    תוצאות מראות על ריכוז נמוך של זרעונים עם % תנועה טוב מאוד. מורפולוגיה תקינה עומדת על % נמוך. ממליץ לבעלך להבדק אצל אורולוג, לבדוק תפקוד האשכים. חשוב לפנות לכם גם לרופא פריון. יתכן והוא ימליץ על הזרעות תוך רחמיות בתור התחלת הטיפול. ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולכיצין
    אורן
    31/12/2010

שלום רב,
    אני גבר כבן 31, נוטל באופן קבוע תרופה בשם קולכיצין במינון 0.5 מ"ג פעמיים ביום. שמעתי כי שימוש ממושך בתרופה זו עלול לגורם לפגיעה בתאי הזרע. האם זה נכון?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קולכיצין

הוספת תגובה

• קולכיצין - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    01/01/2011

שלום אורן,
    מספר תרופות יכולות להשפיע לרע על מורפולוגיה של זרעונים וכך לגרום לירידה בפוריות הגבר. לצערי קולכיצין - אחת התרופות השייכות לקבוצה זאת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון

אורן
    02/01/2011

שלום ד"ר גירש,
    לאחרונה קראתי מאמר מעניין בנושא.
    אני לוקח 2 כדורים ביום של 0.5 מ"ג במשך 4 חודשים האחרונים. האם אפילו מינון כזה יכול לגרום לנזק? (אינני מאובחן כחולה FMF או שגדון).
    בברכה,
    אורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    03/01/2011

שלום אורן,
    אין לי מספיק מידע לגבי והשפעתו של קולכיצין בריכוז הנמוך שלו על פריון הגבר. ממליץ לפנות למכון הטרטולוגי של משרד הבריאות בירושלים המנוהל ע"י פרופ' אור-נוי.
    טלפונים:
    02-6243669,02-6243663
    מזכירות: 02-6363748
    פקס 02-6241328

פתוח בימים א'-ה' בשעות 9:00 עד 15:00.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקת זרע דחוף!!!
    נטליס
    29/12/2010

זוהי בדיקת זרע עכשווית של בעלי לאחר שהביא 2 ילדים ואף לפני תשעה חודשים נכנסתי שוב להריון שהסתיים לאחר חודשיים במות העובר.
    אנא התייחסותכם.
    האם יש סיכוי טוב בהזרעות?
    coagulum present no

complete liquification 30 minutes

odor and color and viscosity normal

volume 2.5 ml

ph 9

motile spermatozoa 1 hr 30%

4 hrs 20%

forward progression 1 hr i ii

4 hrs i ii

viable spermatozoa 1 hr 65%

sperm agglutination no

spermconcentration 5 million

total sprerm count 12.5 million

morphology:

normal forms 1%

abnormal forms 99%

tepered heads x absent head

microcephalus tail abnormality

macrocephalus immature forms

amorphous x leucocytes

round head rbc

fructose mcgrqml גדול מ 1200

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח בדיקת זרע דחוף!!!

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקת זרע דחוף!!! - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    01/01/2011

שלום נטליס,
    יתכן ונוצרה ירידה מסויימת באיכות הזרע של בעלך. לא ידוע לי מה הנתונים היו קודם, אך נכון לעכשיו, יש תנועתיות הזרעונים קצת נמוכה מהנורמה, ריכוז הזרעונים קצת נמוך וגם המורפולוגיה תקינה עומדת על % נמוך. יתכן וזאת הסיבה לחוסר הריון בתקופה האחרונה, אך יתכנו גם סיבות נוספות אצל שניכם. ממליץ לבעלך להבדק אצל אורולוג ולך אצל רופא פריון. במקביל אפשר לבעלך להשתמש בתוסף תזונה Vitamale, המשפר איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת זרע
    ליבי
    28/12/2010

שלום. אני ובעלי בני 30 מנסים להכנס להריון מזה שנה ללא הצלחה. להלן בדיקות הזרע של בעלי. האם הן תקינות? ואם לא, מה עושים?
    המנעות 4 - 5
    דקות לביצוע ממתן איסוף 45
    התנזלות :אין התנזלות מלאה
    צמיגות :מעט צמיגות יתר
    צבע לבן
    pH 8.1
    נפח:3.2 ml
    ריכוז תאי זרע: 28 mil/ml
    ריכוז תאי זרע בזרימה: 90 mil
    אחוז תנועה כללית:27
    בינונית :1
    איטית:21
    בקום:5
    סה"כ תאי זרע בתנועה:24 mil
    אחוז השרדות התנועה לאחר 4 שעות:18
    חיות: 40%
    מורפולוגיה קרוגר:
    צורות תקינות:9%
    צורות פתולוגיות:91%
    ראש:59%
    צוואר: 20%
    זנב:12%
    לויקוציטים:0.5 mil/ml
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת זרע

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת זרע - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/12/2010

שלום ליבי,
    סך הכל נתוני זרע טובים. מבחינת תנועתיות של זרעונים יש ירידה מסויימת. ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המשפר איכות הזרע. דבר נוסף, בגלל שאתם מנסים להרות כבר שנה ללא הצלחה, חשוב שתפנו לרופא פריון. לדעתי הוא ימליץ על הזרעה תוך רחמית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת זרע
    בן 32
    27/12/2010

שלום,
    בן 32, אשתי 31
    מנסים 7 חודשים.
    אשמח לחוות דעת על הבדיקה:

3 ימי התנזרות

צבע צהבהב

התנזלות לאחר 30 דק' +

נפח 5 מ"ל

ריכוז 33 מליון תאים למ"ל

PH 7.8

תנועתיות 30%

סוג תנועה פרוגרסיבית 18%

לא נצפו לויקוציטים

אגלוטינציות - שלילי

מורפולוגיה לפי קרוגר

תאים תקינים 6%

פתולוגית ראש 81%

פתולוגית זנב 13%

האם יש אורולוגים מומלצים של הכללית?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת זרע

הוספת תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    28/12/2010

על פי המימצאים שמסרתם ישנה חולשה של הזרע בנושא התנועה והמורפולוגיה. לדעתי יש להמתין להריון ספונטאני עוד כ-5 מחזורי ביוץ ובאם לא תקבלו הריון, מומלץ לעשות השבחת זרע על מפלי צפיפות לקראת הזרעה תוך-רחמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע בהגדלה 6000
    שרית
    27/12/2010

גם אני וגם בעלי בני 36. לי יש ילדה מנישואין קודמים.
    לאחר בדיקת זרע של בעלי נמצאה מורפולוגיה נמוכה (1%-2%), כל שאר הפרמטרים בנורמה:

. Volume 1.8 ml
    . pH 9.0 -
    . %Motile spermatozoa 1 hr 50 %
    40% 4hr.

10. Viable spermatozoa 1 hr 70 % >70%
    .
    4hr 60%
    .
    11. Sperm agglutination no
    12. Sperm concentration 30 million/ml >20 million/ml
    .

. Total Sperm Count 54 million
    Morphology
    Normal forms 1 %
    Abnormal forms 99 %
    Tapered heads X Absent head
    Microcephalus Double
    Macrocephalus Tail abnormality
    Amorphous X Immature forms

עשינו את בדיקת הזרע פי 6000 אצל פרופ בר טוב והתוצאה הראתה על 200 תאי זרע 0 זרעים תקינים.
    האם יש סיכוי בכלל אחרי תוצאה זו להרות ב ivf?
    הרי 200 זרעים מתוך 18.5 מיליון שבתנועה הן לא אינדיקציה
    אנא עצתכם הדחופה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע בהגדלה 6000

הוספת תגובה

• בדיקת זרע בהגדלה 6000 - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    28/12/2010

באבחון שביצעתם אצלנו התברר שבאם ישנם תאים תקינים בעלי תנועה בזירמה אזי ריכוזם הוא פחות מחצי אחוז מסך התאים בזירמה (אחד מתוך 200 זה חצי אחוז ואצלכם גם תא אחד ממאתיים לא התגלה).
    למרות זאת יתכן שביום שאיבת הביציות, אז אנחנו סורקים אלפי תאים, נוכל למצוא תאים ספורים תקינים ובהם יפרו את הביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשפר את המצב - ?

שרית
    28/12/2010

האם ניתוח לוריקוצלה (ממצא שגילו לבעלי באשך השמאלי) יכול לשפר את המורפולוגיה?
    נאמר לנו שניתוח בד"כ משפר רק תנועתיות ולא מורפולוגיה.... האמנם?
    האם יש משהו שאפשר לעשות לשיפור המורפולגיה? אולי הVitamale? navu???
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת זרע בבקשה!
    רוצה להיכנס
    27/12/2010

אני קצת בלחץ מהתוצאות כי לא מצאתי מקרא לכולן, בבקשה עזרתכם..
    התנזרות 5 ימים
    צבע צהבהב
    צמיגות 1
    PH 7.5
    נפח 4.2
    ריכוז 59 מיליון
    תנועה 37%
    לויקוציטים 0X10מיליון
    אגלוטינציה חיובית + - מה זה???
    TOTAL MOTILE COUNT 92%

תאים תקינים 8%
    פתולוגיית ראש 82%
    פתולוגית זנב 10%

הערות: בדגימה המקורית נצפו 14X10מיליון הנראים כלויקוציטים - מה זה אומר?????????????
    זה מדאיג, לא? מה גם שלא מובן לי איך בטבלת הבדיקה כתוב 0X10 מיליון לויקוציטים למיל' ובהערות כתוב 14X10??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת זרע בבקשה!

הוספת תגובה

• בעלי בן 29

רוצה להיכנס
    27/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת זרע בבקשה! - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/12/2010

שלום לך,
    את השאלה לגבי הלאוקוציטים את צריכה להפנות למעבדה, בה נעשתה בדיקת זרע. סה"כ נתוני זרע תקינים. ממליץ לקחת תוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע. חשוב לקיים יחסי מין כל יום סביב הביוץ במשך כ- 6 ימים רצופים, כאשר מדובר ב- 4 ימים לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ. בצורה כזו מאפשרים מפגש בין זרעונים לביצית בצורה אופטימלית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' ברטוב,
    טלי
    26/12/2010

שלום רב,

לבעלי בעיית זרע חמורה.
    נבדק פרופיל הורמונלי (TSH, FSH, LH, טסטוסטרון ופרולקטין). הכל נמצא בגדר הנורמה מלבד הפרולקטין, שנתגלה 83 יחידות (טווח נורמה 2-25). הוא איננו מקבל ולא קיבל אף פעם טיפול תרופתי להורדת הפרולקטין.
    נערך MRI ונשללה נוכחות גידול בהיפופיזה. כמו כן לא נמצא כל ממצא חריג בבדיקה. גם US של האשכים בוצע ללא ממצא חריג. נשללה בבדיקה גנטית תסמונת קליינפלדר ולא נמצאו מוטציות בכרומוזום ה Y.
    נקבע כי גורם אי הפוריות איננו ידוע ויעצו לנו להתחיל בטיפול ICSI שממנו נולדה לנו בת.
    אנחנו רוצים ילד נוסף, ורצינו לדעת האם , במידה ובעלי יטול כדורים להורדת הפרולקטין בדם, האם תשתפר איכות הזרע במדד כלשהו (ריכוז, מורפולוגיה, תנועתיות)?
    האם ישנן בדיקות נוספות שעל בעלי לעשות שיאפשרו בכל זאת לגלות את סיבת האי פוריות?

בדיקת זרע ראשונה 2006 כשפרולקטין היה 83 יחידות וללא טיפול תרופתי:
    Volume 3.5ml
    ph 7.5
    Viscosity normal

Concentration 2 10E6/ml

Motility general 15
    Motolity quality 2-3 slow

Morphology
    Morphology head defects 99%
    Morphology mead peace defects 0
    Tail defects 0

Immunetest Iga Igg Negative

בדיקת זרע שבוצעה ב-2010 כשפרולקטין ירד ל-64 יחידות ללא טיפול תרופתי:

Volume 4.9ml
    ph 7.6
    Viscosity normal
    Agglutination Neg.

Concentration 8.9 10E6/ml
    Motility
    Motolity fast prog. 17% (norm.>25)
    Motolity mid prog. 3%
    Prog.Mot20% (norm.>50%)
    .Local.Mot.8%
    Not moving 72%

Viability (alive semen) 35 % (norm.>75%)
    Dead semen 65%
    Morphology
    Normal Morphology 2%(norm.>15%)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' ברטוב,

הוספת תגובה

• לפרופ' ברטוב, - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    28/12/2010

הפרמטרים של איכות הזירמה של בעלך נמוכים, במיוחד בנושא המורפולוגי. רצוי להתייעץ עם אנדוקרינולוג בקשר לפרולקטין הגבוה. באם הטיפול שיציע אכן יוריד את רמת הפרולקטין ובמקביל ישפר את איכות הזירמה אזי ניתן אולי לחשוב על השבחת זרע והזרעה תוך-רחמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתתפות הקופה בטיפול בשיטת ברטוב
    אלי
    26/12/2010

שלום,

האם מישהו יודע האם יש השתתפות של קופות החולים בטיפול בשיטת ברטוב? (או לחלק מהטיפולים הנעשים בשיטה זו)?

תודה,

אלי

הוספת תגובה

• השתתפות הקופה בטיפול בשיטת ברטוב - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    28/12/2010

למיטב ידיעתי רק קופת חולים לאומית משתתפת במימון מיון תאי הזרע על פי שיטתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת זרע
    נטע
    26/12/2010

שלום רב

אנו מנסים מזה שנתיים ללא הצלחה, לאחר בירור רפואי התגלה אצל בעלי וירקוצלה באשך השמאלי בגודל 27 ס"צ, ובראש האפדידיס מימן הודגמו 2 ציסטות קטנות בקוטר 17 ס"מ
    אצלי הבדיקות תקינות.
    האם לגשת ישר לטיפולי פוריות או אפשר לנסות הזרעות?מה מומלץ על מנת לא לאבד זמן.
    אני מצרפת בדיקת זרע אשר יצאה זהה לחלוטין לבדיקה הראשונה בהפרש של חודש וחצי.

מה מומלץ לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת זרע

הוספת תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    28/12/2010

על פי המימצאים שהצגת הזרע חלש בנושא הכמות והמורפולוגיה. בהחלט מומלץ במקרה כזה לבצע השבחות זרע על מפלי צפיפות לקראת הזרעה תוך רחמית- IUI.
    באם יש לך כאבים או צריבה במתן שתן ו/או זרע רצוי לפני טיפולי ההשבחה לבצע תרבית זירמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה