מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנת זרע קפוא מtesa ובחירת זרעוניםהריונית :)16/01/2011
שלום ...
אני ובעלי אחרי 3 ניסיונות של ivf כושלים וכמה החזרות מוקפאים עדיין מנסים להקלט.
אני בת 26 בריאה , בעלי בן31 נשא cf ,נולד ללא צינוריות להוצאת זרע .
הבדיקות של בעלי תקינות ,חוץ מבדיקת זרע כמובן .
בעלי עבר 2 נתוחי tesa בכל ניתוח שואבים 2 מנות , הזרע עובר שיבוח icsi , ממני שואבים הרבה ביציות יחסית ומצליחים להפרות עוברים יפים ואפילו מקפיאים .
אנחנו מתכננים לנסות בחירת זרעונים לפי שיטת ברטוב .
רציתי לדעת אם להתחיל את השיטה כבר במנת tesa הקפוא (קפוא מ21.11) או שעדיף מנה טרייה ?
הבנתי שיש סיכונים ואפשר לאבד הרבה זרע בבחירה ולכן עדיף לחכות למנה טרייה וכך יש כמות לסיכון...
במקרה כזה כדי לקחת Vitamale לפני ניתוח כמובן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנת זרע קפוא מtesa ובחירת זרעונים - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב20/01/2011לעניות לדעתי כדאי לבצע בדיקה מורפולוגית בהגדלה גדולה של מקטע ממנת ה- TESA הקפואה בכדי לברר האם ישנם שם תאים באיכות מורפולוגית טובה. במידה והתשובה חיובית אזי כדאי לבצע מיון מוקדם של תאי הזרע טובים בשארית מנת הTEAS הקפואה. באם ישאר ממנה כמות מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות השבחת זרענטליס13/01/2011
רופא הנשים שלי הפנה אותנו להשבחה כתוצאה מבדיקת זרע לא תקינה.אשמח לדעת אם תוצאות ההשבחה סבירות.
לפני השבחה:נפח זרימה 3.0 מ"ל ואחרי 0.8
ריכוז זרעונים לפני השבחה:12 מיליון למ"ל ואחרי ההשבחה 17
אחוז זרעונים בתנועה לפני השבחה:55% ואחרי 60%
דרגת תנועה לפני I-III ואחרי II-IV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות השבחת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב20/01/2011לגבי התנועה, באיכות התנועה של תאי הזרע יש שיפור קל. ייתכן והשיפור היותר משמעותי מצוי באיכות המורפולוגית של התאים אך נתון זה לא נבדק לפני ואחרי ההשבחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזוספרמיה וטיפול אלטרנטיביאיווה13/01/2011
שלום
בעלי אובחן כאיזוספרמיי בשתי בדיקות זרע
עבר את כל הבדיקות הנדרשות לבירור הסיבה, כולל בירור גנטי ולא נמצאה סיבה לאזוספרמיה.
כיום אנחנו עומדים לפני ביופסית אשך לטיפול IVF. ברצוני לברר אם טיפול אלטרנטיבי לפני הביופסיה עשוי לסייע בייצור זרע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזוספרמיה וטיפול אלטרנטיבי - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב20/01/2011כדאי לפני קבלת ההחלטה לבצע ביופסית אשך, לברר נוכחות אפשרית של תאי זרע בזירמה במסגרת פרוצדורה של חיפוש תאי זרע במיקרוסקופיה בהגדלה גדולה. תוכלי להיות בקשר איתנו בעניין זה.
מוצדק לדעתי לבצע טיפול אלטרנטיבי במידה והאשכים חמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות גברית, פרופסיה ופוריותחיים13/01/2011
שלום
קיבלתי מרופא עור מרשם לכדורי הפרופסיה המדכאים התקרחות. לאחר בדיקה לא ארוכה, התברר לי שייתכן ותהיינה תופעות לוואי נוספות הנוגעות למיניות, מלבד אלה שפרסמה חברת התרופות אשר כללו בעיקר ירידה בדחף המיני בלבד. תופעות הלוואי הנוספות שהצלחתי לאתר, בעיקר לאחר ניסיון של אנשים שנטלו את התרופה היו: זרע מימי, עקרות לא הפיכה, אימפוטנציה לא הפיכה ועוד.
מכיוון שאני די מבוהל, לא התחלתי לקחת את הכדורים. לכן רציתי לדעת האם אכן יש דברים בגו, ויש אפשרות לתופעות הרסניות בעת הנטילה וכוצאה ממנה. כמו"כ, אם אחליט לבסוף לקחת אותה, אשמח לדעת לאיזה רופא אני פונה על מנת לבצע מעקב קבוע אחרי מצב הזרע שלי וטיבו, וכך לפחות אוכל להכניס איזהשו מימד של אחריות לכל הסיפור - האם עליי לפנות לאורולוג? גניקולוג?...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקרחות גברית, פרופסיה ופוריות - תגובה
ד''ר אליעזר גירש13/01/2011שלום חיים,
קיימים דיווחים בודדים לגבי פגיעה באיכות הזרע ע"י תרופה בשם פרופסיה, אך אין עדיין קונצנזוס בין הרופאים בנושא הזה. על מנת לבצע מעקב לאיכות הזרע כדאי לפנות לאורולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע תיתכן פגיעה בפוריות, והתמודדות
חיים16/01/2011שלום
ראשית תודה על ההתייחסות.
בנוסף, אשמח להסבר קצר לשאלתי - מדוע בעצם עלולה הפרופסיה לפגום בפוריות, והאם הדבר הפיך? כמו"כ, אשמח לדעת האם יש אופנים בהם ניתן להקטין את הסיכון, במידה ואחליט ליטול את התרופה, ולבסוף האם בגדול אתה ממליץ להתרחק מהתרופה, או לנסות אותה אך להיות קשוב מאוד לגוף.
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון, עדיף לא להתחיל
ירון17/01/2011אני נטלתי פרופסיה מספר שנים ולאחר כשנה הזרע שלי נפגע משמעותית.
כמות הנוזל פחתה ביותר מ 50% והספירה ירדה.
רמת הטוסטסטרון צנחה והתחלתי להרגיש גלי חום באשכים.
גם אחרי שנתיים שבהן לא נטלתי את התרופה, אין שינוי.
ביקרתי מספר רב של רופאים וכולם יגידו במאמר מוסגר שזוהי הפרופסיה.
רופא המשפחה שלי בכלל לא מוכן לאשר את התרופה, הוא אומר שהוא מעדיף את הפציינטים שלו קרחים אך בריאים.
בכל פעם שאני רואה את קמפיין "אתה סקפטי" אני זועם על הסתרת המידע המלא על נזקי התרופה.
אפשר ללמוד עוד הרבה אם מקלידים propecia help בגוגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי האורולוג אמר שהדבר הפיך לחלוטין!
חיים17/01/2011לאחר ביקור אצלו הוא טען בתוקף שאין טעם לבצע בדיקות זרע תקופתיות במקביל לנטילת התרופה, וכל מה שהיא עושה זה לפגוע לטווח קצר בתפקוד המיני. מעבר לכך, הכל הפיך, ואין ממה לחשוש, וכמו שציינתי בדיקות זרע מיותרות.
ירון, האם בהתאם לתגובתו של הרופא על השרשור הנ"ל בנוגע לפרופסיה, ידוע לך האם ספירת הזרע שלך הייתה נמוכה עוד לפני שהתחלת ליטול את התרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרע שלי סמיך מדיד``ר אליעזר גירש12/01/2011
שלום אני פניתי לאחרונה למעבדה לפוריות הגבר בשביל לתרום זרע .. בבנק הזרע אך לתדהמתי הופתעתי כשה אמרו לי שיש לי בעיה ואני לא יכול להיות תורם פוטנציאלי ו או בכלל לאכסן זרע בבבנק הזרע מאחר ו הזרע שלי סמיך מדי ... אז הציעו לי לחזור בעוד מספר ימים כשבוע והמליצו לשתות הרבה לפני זה כך עשיתי ועדיין התשובה שקיבלתי היא שהזרע סמיך מדי ולא ניתן להשתמש בו למראות שהספירה שלי היא מאוד טוב ופי 3 או 4 בערך גבוהה מהממוצע.. מה עליי לעשות? אני מאוד נבוך מעניין זה...
תודה מראש.. א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זרע סמיך - תגובה
ד''ר אליעזר גירש13/01/2011שלום אלי,
איכות נוזל הזרע תלויה בפעילות של שתי בלוטות המייצרות את הנוזל: בלוטות זרע ובלוטת הערמונית (פרוסטטה). ניתן לפנות לאורולוג ולבצע בדיקות לפעילות הבלוטות הללו. חשוב שתדע כי זרעונים מקבלים את נוזל הזרע רק בזמן המירוק ודי מהר עוברים מנוזל הזרע דרך צוואר הרחם לרחם (כ- 15 דקות), כך שלדעתי אין לך סיבה לדעוג לכושר פריון שלך כאשר הזרעונים עצמם תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעבת 3012/01/2011
שלום רב,
בעלי עשה בדיקת זרע ואשמח אם תוכל לפרשן. העתקתי אותן כפי שהן מופיעות בדף שניתן לי. תודה!
Coagulum present: no
Complete liquitication: 30 minutes
Odor: normal
Color: normal
Viscosity: moderate
Volume: 2.5 ml
Ph: 8/4
Motile spermatozoa:
1 hr 70%
4 hrs 65%
Viable spermatozoa:
1 hr 90%
4 hrs 85%
Sperm agglutination: no
Sperm concentration: 50 million/ml
Total sperm count: 125 million
Morphology:
Normal forms: 8%
Abnormal forms: 92%
Tapered heads: absent head
Microcephalus: double
Macrocephalus: tail abnormality
Amorphous: immature forms (מסומן X ליד התוצאה)
Round head: leucocytes
Fructose: mcgr/ml > mcgr/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך נתונים
בת 3013/01/2011אין לנו ילדים. מנסים להרות כ-8 חודשים. ארבעה ימי התנזרות לפני הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נתונים - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב20/01/2011לדעתי איכות הזרע סבירה. מבחינת הגבר ניתן להשיג הריון באופן ספונטאני. לכן ממליץ לחכות עוד 3-4 מחזורים ובאם לא תיכנסי להריון טיבעי, אזי כדאי לבצע השבחת הזרע על מפלי צפיפות לקראת הזרעה תוך רחמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל זרע שקוףרינת12/01/2011
אנחנו זוג צעיר בני 25
מנסים חצי שנה להרות
אנחנו עובדים בימי הביוץ כמו שצריך ועדין לא נקלטתי .
הנוזל זרע של בעלי הינו שקוף לחלוטין-ממש מים צלולים
האם יתכן שבזה נעוץ הבעיה?
ניסתי לשכנע את בעלי לעשות בדיקה אך כרגע הוא לא מעונין
האם נוזל זרע כזה הינו פורה בכלל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזל זרע שקוף - תגובה
ד''ר אליעזר גירש13/01/2011שלום לך,
צבעו של נוזל הזרע בד"כ אפור-חלבי. לפעמים הוא שקוף יותר, זה תלוי בהרכב נוזל הזרע. על מנת לבדא אם יש זרעונים בנוזל הזרע ומה איכותם יש לבצע בדיקת זרע. רק לאחר הבדיקה ניתן להתיחס לכושר הפריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין ויאגרה לאיכות הזרעיוסי11/01/2011
שלום,
ברצוני לדעת האם נטילת כדורים לבעיות זקפה (ויאגרה,סיאליס) יכולה להשפיע על איכות הזרע והעובר בהמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין ויאגרה לאיכות הזרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב11/01/2011לגבי פגיעה אפשרית באיכות הזרע, אין לי מידע בנושא זה.
לגבי השפעה אפשרית על העובר, כדאי להתיעץ במכון הטרטולוגי של משרד הבריאות בירושלים המנוהל ע"י פרופ' אור-נוי.
טלפונים 026243669 או 026243663 בימים א'-ה' בשעות 9:00 עד 15:00.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרעליאת10/01/2011
שלום רב,
בעלי בן 37 ואני בת 35 יש לנו ילד בן 3 ללא כל בעיה להיכנס להריון איתו.
כרגע לאחר שנה ללא הצלחה, אני מצרפת את תוצאות הבדיקה של בעלי אשמח לתשובתך לגבי התוצאה האם הכל תקין?
מדובר על בדיקה לאחר 5 ימי התנזרות
תודנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להלן התשובות
ליאת10/01/2011להלן התשובות:
ph-7.6
concentration-58 million
total count:174 million
motility:29%
total motile count:50.4 million
motile progressivity: rapid 12% slow 11% non progressive 6% immotile 71%
normal forins: 10%
abnorinal forins: 90%- head 42% mid piece 23% tail 11% multiple abnormalities 14%
agglutination: none
seman classification: asihenozoospermia* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלן התשובות - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב11/01/2011הממצאים שתארת מראים ריכוז תאי זרע תקין וחולשה חלקית בתנועת התאים ובמבנה שלהם (מורפולוגיה).
בכדי להסביר את ההמתנה של שנה לילד השני רצוי לדעתי לבצע שלושה מהלכים במקביל:
1) חידוד המצב המורפולוגי ע"י בדיקת מורפולוגיה בהגדלה גדולה (MSOME)
2) תרבית זירמה
3) לבדוק מצב וריקוצל בבדיקת דופלר אולטראסאונד של האשכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בזרע?אלי09/01/2011
SPERM CULTURE NORMAL FLORA OF THE SKIN
GO-NOT FOUND.
SPERM MICROSC.
LEUKOCYTES 0-2
אלו תוצאות בדיקת תרבית זרע.
מה המשמעות של הבדיקה? האם היא תקינה? יש לי בעיה של מורפולוגיה בזרע האם זה קשור? (רק תא אחד תקי ןבשיטת קלוגר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בזרע? - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב11/01/2011תוצאת התרבית כנראה תקינה.
תוצאה זו לא בהכרח קשורה לבעיה המורפולוגית.
הבעיה המורפולוגית עשויה להיפתר בהליך של הפריה חוץ גופית בשיטת המיקרומניפולציה. תוצאות מהלך זה יכולות להשתפר כאשר מבצעים מיון מורפולוגי מוקדם של התאים התקינים ואותם מזריקים לביציות בתהליך ההפריה (ראה שיטת IMSI)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות חלקיות של בדיקת זרעמאיה09/01/2011
יש לנו תשובות חלקיות מבדיקת הזר ע . האם תקין בנתיים ??
abstinence 4
viscosity - normal
volume 4.4
ph 8
count 26
tot count 114.4
motility 55
grade 2.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות חלקיות של בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב11/01/2011עד כאן התוצאות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת הפרייה לאחר ניתוח וריקוצלהאורית06/01/2011
שלום,
בעלי עבר ניתוח וריקוצלה לפני 4 חודש עקב אי תנועה, בדיקות זרע מראות, שהזנבות קצרות, מסולסלות, לכן עדיין לא מאפשרים לנו לעשות את טיפול ההפריה, בעלי כבר לקח 3 חודש את ויטמל, השאלה מה עוד ניתן לעשות? והאם יש מקומות עם שיטות יותר לעומק? האם יש המלצה על משהו אחר? תרופה אחרת? הרופא אמר שיש שיפור בכמות ובריכוז של הזרע, אך לא בתנועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התחלת הפרייה לאחר ניתוח וריקוצלה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/01/2011שלום אורית,
להבנתי יש שיפור באיכות הזרע ביחס למצב שהיה לפני הניתוח של וריקוצלה. אין הרבה אפשרויות מאלו שנקתתם. יש אפשרות של דיקור סיני שנעשה ע"י ד"ר סיטרמן שהוא מתמחה בדיקור סיני ופריון. יש אפשרות נוספת, לעשות בדיקת זרעונים בשיטה של פרופ' ברטוב, בה בודקים את הזרעונים בהגדלה של 6600 וכך אולי למצוא זרעונים בודדים תקינים. אותם ניתן להזריק לביציות בשיטות הפריה חוץ גופית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוקסיקנטין וההורותגלינה06/01/2011
בן זוגי כבר מספר רב של שנים מקבל אוקסיקנטין במינונים גבוים. הוא סבור שכתוצאה מכך חל שינוי גנטי בתאי הזרע שלו ולכן לא רצוי אפילו לחשוב על ילדים כל עוד הוא ממשיך לקבל את התרופה. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוקסיקנטין וההורות - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/01/2011שלום גלינה,
לא ידוע לי שום השפעה לרע של אוקסיקנטין על איכות הזרעונים. בכל מקרה, ניתן תמיד להתיעץ עם מרכז לייעוץ תרופתי, יש מספר מרכזים כאלו בארץ כולל זה של פרופ' אורנוי בירושלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעעדי06/01/2011
תוצאות הבדיקות: מה המשמעויות העתידיות?
1. Coagulum present no
2. Complete liquification 30 minutes
3. Odor normal
4. Color normal
5. Viscosity normal
6. Volume 2.6 ml
7. pH 8.7
8. Motile spermatozoa 1 hr 10 % >50%
4 hrs 5 % >40%
9. Forward progression 1 hr I-II
4 hrs I-II
10. Viable spermatozoa 1 hr 65 % >70%
4 hrs 40 % >60%
11. Sperm agglutination no
12. Sperm concentration 67 million/ml >20 million/ml
13. Total Sperm Count 174.2 million
14.Round Cells
15. Morphology
Normal forms 4 %
Abnormal forms 96 %
Tapered heads X Absent head
Microcephalus Double
Macrocephalus Tail abnormality
Amorphous X Immature forms המורפולוגיה נקבעת לפי
Round head Leucocytes Strict Criteria
RBC
15. Fructose mcgr/ml >1200 mcgr/ml
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/01/2011שלום עדי,
התוצאות של בדיקת הזרע תקינות לחלוטין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
עדי09/01/2011קודם כל , תודה על התגובה.
זה שיש במורפולוגיה רק 4% נורמלי ו 96% לא נורמלי. ו Motile spermatozoa10% בלבד לאחר שעה ו 5% לאחר 4 שעות ו Forward progression 1 hr I-II וכד'
,
לא אומר שהזרע בעייתי?
שוב תודה מראש
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש13/01/2011שלום עדי,
לפי נתונים החדשים של WHO מורפולוגיה תקינה מעל 4% נחשב כתקין (מה שהיה נחשב כלא תקין לפני שנתיים). חיות עומדת על 70% וגם כמות הזרעונים תקינה. נכון שתנועתיות לא גבוה, רק 10%, אך בגלל הנתונים תקינים האחרים של זרע נוצרת קומפנסציה מסויימת על תנועתיות נמוכה. יש אפשרות לשפר איכות הזרע כולל תנועתיות ע"י שימוש בתוסף תזונה Vitamale.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלו תוספי מזון.ויטמינים מכילטלי06/01/2011
vitamale?
שלום,
חיפשתי בקופ"ח ובסופר פארם אחר תוספי המזון האלו אך אינני יכולה למצוא אותם באף מקום. אף אחד (באיזור הצפון) איננו מכיר את התוספים האלו.
האם אפשרי לכתוב מהם בדיוק התוספים האלו כדי שאוכל לחפש אותם לפי מה שהתכשיר מכיל?
ישנם שמות אחריים - multimale ו - supermale אבל אני לא יודעת אם אלו אותם תוספים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלו תוספי מזון.ויטמינים מכיל - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/01/2011שלום טלי,
אם את נמצאת באיזור הצפון, תבררי לגבי Vitamale בבנק זרע של בית החולים "אלישע".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)