מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד לא אוכל ארוחת בוקר איך להרגילואמא אוהבת מ11/06/2012
בני בן 6.5 לא מוכן לאכול בבקרים איך לעומת זאת בהמשך היום שזה ב4 אח"צ ועד הלילה אוכל נפלא אפילו 3 ארוחות אבל אנו רוצים שיהיה מרוכז בלימודים לכן אנו מעונינים שיוכל ארוחת בוקר מה ניתן לעשות כדי שיוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לא אוכל ארוחת בוקר איך להרגילו - תגובה
עדי מגד11/06/2012היי אמא,
בדרך כלל מומלץ להסביר לו על חשיבות ארוחת הבוקר ולעודד אותו לאכול משהו קטון כמו קרקר או אפילו שוקו או קרקר או יוגורט רק כדי להרגיל אותו שבבוקר אוכלים משהו קטן - בהמשך התאבון יתפתח וירצה לאכול בעצמו כמויות גדולות יותר בהתאם לרצון שלו.
מומלץ לו להיכנס לא לצלחת ולהציק יותר מדי, חשוב להיות אסרטיבי ולהראות לו את החשיבות ואת המסר ולא להציק יתר על המידה - מריבות על האוכל לא משיגות תוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר אצל ילד בן 7שאשה01/06/2012
בוקר טוב בנושא השמנת יתר בני אם נטייה להשמנה הוא לא אוהב לזוז הרבה לאחר נזיפה מהרופאת ילדים שהוא אם עודף משקל התחלנו לצעוד יחד פעמיים שלוש בשבוע , הבעיה העיקרית שלו שהוא עושה ספורט לא מאהבה למרות שהוא הולך בגלל שאנו דוחפים גם לחוג כדורסל הוא הולך ואחרי עכשיו שהשנה נגמרת הוא מתחיל להיות שותף במנשחק ועיקר הבעיה זה כשהוא אוכל אצל חברים אין לי שליטה אני מעדכנת את האמא שהוא יוכל שניצל אחד גג שתיים כך גם לגבי כל מזון אחר שמוגש הוא ילד מאוד ממולח ויש לו נטייה לנהל משא ומתן על כל דבר אז אתמול הוא ניהל משא ומתן אם אמא שהוא היה אצלהם והיא יצא עם שני טוסטים לארוחת ערב זאת למרות שאני נוהגת אם בא לו עוד משהו להציע לו פרי כי אני יודעת שמרגישה שזה יותר התשומת לב והעיסוק שבאוכל גם ברמת השיח וגם ברמת ההתעסקות בפה
, איך מתמודדים ?
אני לא כועסת על האמא אני לא מצפה שהיא תתמודד מולו אבל כשהוא אוכל הוא שוכח להפסיק והוא יכול לאכול 5 שניצלים בארוחה 6 נקנקיות כמויות לא הגיוניות
מה עושים למשל בימי הולדת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת יתר אצל ילד בן 7 - תגובה
עדי מגד11/06/2012נראה שיש לבן שלך עיניים גדולות כמו ילדים רבים אחרים,
לטעמי לא ניתן לשלוט עליו 24 שעות ולכן לפעמים מותר להעלים עין כל עוד במסגרת הבית ובאופן כללי יש הצבת גבולות שלא גורמת לו לתסכול רב-
למעשה הבן שלך מאותת לך שהוא פורץ את כל הגבולות כשהוא לא בבית. כנראה, הוא נמצא בשליטה ובפיקוח שמעצים את הבעיה ויש לתת על כך את הדעת , אולי הימנעות מצד אחד תגרום לפריצת גבולות במקום אחר, אני לא היתי מנסה להתערב אצל החברים. יש גבול עד לאן ניתן לשלוט על המצב.
יש צורך לחנך ולהעביר מסר בבית, וכן זה לוקח זמן ולא ניתן לראות תוצאות מידיות. כמו כן נשאלת השאלה האם יש כאן אכילה רגשית? האם יש אכילה שמקורה בתסכול ופריקת עול ?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין את השאלה הזאת
שאשה11/06/2012לגבי אכילה רגשית התחלתי לשאול את עצמי לאחרונה אני מרגישה שכן אבל אני לא אשת מקצוע עשינו מבדק שנקרא BRC שמצביע על קושי בויסות עצמי וסף תסכול נמוך אימפולסיביות והומלץ על בקצרה השלמת התהליך האבחוני אצל רופא המתמחה בהפרעת קשב וריכוז אצל ילדים
(עדיפות לפסיכיאטר בשל הקשיים הרגשיים שעלו) משפט הסיכום שמדבר על קושי רגשי גורם לי לחשוב שגם עניין האוכל הוא קושי רגשי איך בודקים זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין את השאלה הזאת - תגובה
עדי מגד12/06/2012נראה לי שקיבלת תשובה לשאלה, יש קשר הדוק בין עולם הרגשות לעולם התזונה והאכילה,
כמו ניתן להרגיש זאת ולראות מצבים של אכילה, מתי זה קורה ? האם יש מצבים רגשיים שלא יכולים לבוא לידי ביטוי ?
מומלץ ללכת להדרכת הורים בנושא וכמן כן מומלץ ללכת לדיאטן /נית ילדים המתמחה באכילה רגשית.
אני לא חושב שההתמקדות תהיה בהכרח על הילד שלך, אלא עליכם כהורים , כמסגרת תומכת, מה אתם משדרים לו- שהוא כישלון שוהא לא יכול להחליט מה טוב בשבילו?
הקפדה על תפריטים וגבולות יכולה לעשות בדיוק ההפך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
שאשה12/06/2012אני אכן מרגישה כי אין לי את הארגז כלים המתאים להתמודד עם הקשייים הרגשיים שלו, אני אכן אגש לדיאטנית אני לא יודעת אם היא מטפלת באכילה רגשית האם אתה עובד עם הכללית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה - תגובה
עדי מגד12/06/2012אני עובד עם מכבי ובקליניקה פרטית ברמת אביב, ניתן גם לבצע פגישה דרך הטלפון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים??ליז31/05/2012
שאלתי שאלה ודילגו עליה..
ענו לכאלה ששאלו אחרי ועלי דילגו.אני אודה אם יתייחסו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?? - תגובה
עדי מגד31/05/2012היי ליז,
יכול להיות שהוא נגעל ממרקמים שונים יש להמשיך לנסות במנות קטנות עד שהוא יסכים, בנוסף היתי ממליץ לפנות לקלינאית תקשורת כיוון שיש כנראה בעיה חושית ולכן יש צורך לגרות את אזור הפה והלשון במצבים שונים.
יש לברר על קלינאית תקשורת מיוחדת לנושא זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 עם כולסטרולאמא לילד בן 728/05/2012
שלום,
ילד בן 7 עם כולסטרול 252 (לפני שנתיים 223).
משקל תקין.
LDL-177
לאבא כולסטרול גבוה שהתגלה בגיל יחסית צעיר 45-50.
א. מה לדעתך ניתן לעשות?
ב. מה הסיכון?
ג. האם רפואה לא קונבנציונלית יכולה לסייע? ואם כן איזה מהתחומים?
ד. רופא ילדים הפנה למרפאה מטבולית ילדים, האם רלוונטי והאם יש מקום יותר רלוונטי לבדיקת העניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 עם כולסטרול - תגובה
מיכל מסר בן שלום28/05/2012שלום רב,
בערכים כפי שאת מציינת ולאור גילו של בנך ממליצה
1. לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה למרפאת ליפידים
2. לפנות לדיאטנית בקהילה לבדיקת תזונתו של בנך
והתאמת תפריט רלוונטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילד בן 7
אמא לבן 728/05/2012תודה,
רופא ילדים הפנה למרפאה מטבולית ילדים, האם זה מרפאת ליפידים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילד בן 7 - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/05/2012אכן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בתי שאוהבת לאכולשלומית25/05/2012
שלום רב,
אשמח לקבל תשובה לגבי בתי בת ה3 שמאוד אוהבת לאכול. היא תמיד בארוחות מסימת לאכול אחרונה ותמיד מבקשת עוד אוכלץ אתמול למשל עשינו פיצות אז בעוד שכולם קיבלו חתיכה אחת היא אכלה 3 חתיכות. השאלה שלי היא האם נכון למנוע ממנה לאכול למרות שהיא רוצה כדי שלא תתרגל לאכול כמויות גדולות או שמא אסור למנוע כי זה יכול ליצור תסביך.
חשוב לציין שהיא אינה שמנה ואפילו רזה
אשמח לקבל תשובה במהרה
תודה שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בתי שאוהבת לאכול - תגובה
מיכל מסר בן שלום28/05/2012שולמית שלום,
תאבון בריא זה טוב עד גבול מסויים
לעיתים הילדים נמצאים בקפיצת גדילה ואז זקוקים ליותר אוכל
בכל מקרה מומלץ מאוד להעשיר את תזונתה במזונות
שאינם מכילים ערך קלורי רב אז עשירים בויטמינים
מינרלים וסיבים תזונתיים
הוסיפי לביתך בכל ארוחה סלט ירקות או ירקות חתוכים
כמו כן אפשר לשלבם בתבשילים
ואז כשביתך מבקשת עוד מנה הציעי חה את הירקות תחילה
אם תתקדמי שהיא עדין רעבה תוכלי להוסיף לה אז
עוד תוספת
כמו כן לתחושת השובע לוקח כעשרים דק להגיע, כך
שאכילה איטית ולעיסה מרובה של המזון יכולה גם לסייע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעל מאוכלליז24/05/2012
שלום,
אני אמא לתאומים בני תשעה חודשים(בנים)
נולדו במשקלים יפים שבוע 37.4 להריון.
תאום 1 אוכל יפה מרק,פירות,מעדנים,במבה ושותה מיים
תאום 2 אוכל מטרנה בלבד! בוקר וערב אני מוסיפה לו למטרנה דייסת וניל/סולת
והוא לא מוכן לטעום שום דבר מלבד זה.עשיתי המוןןןןן נסיונות וכל פעם הוא עושה פרצופים של נגעל אני מניחה לו ממש מעט ורק על קצה הלשון והשפתיים והוא ישר מתעוות כולו ולעתים אף מקיא .מה עושים? מישהי אמרה לי שיכול להיות שהוא רגיש למרקמים.איך בודקים זאת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעל מאוכל-המשך
ליז24/05/2012הוא עולה יפה במשקל שוקל קרוב ל 10ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגעל מאוכל - תגובה
עדי מגד31/05/2012היי ליז,
יכול להיות שהוא נגעל ממרקמים שונים יש להמשיך לנסות במנות קטנות עד שהוא יסכים, בנוסף היתי ממליץ לפנות לקלינאית תקשורת כיוון שיש כנראה בעיה חושית ולכן יש צורך לגרות את אזור הפה והלשון במצבים שונים.
יש לברר על קלינאית תקשורת מיוחדת לנושא זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מים אמורה לשתות ילדה בת שנהו 3?יפעת23/05/2012
שלום רב,
אשמח לדעת מה כמות השתיה של מים המומלצת לילדים בני שנה+
בתי אוהבת לשתות, לשמחתי, גם במהלך היום,
אך בשבועיים האחרונים נוצר מצב שלפני השינה מבקשת מים, שותה לרוויה
ולפעמים מבקשת תוספת ורק כך נרדמת...
אני תוהה האם זה צמא או שזאת דרך להרדם ( אינה משתמשת במוצץ).
עד כה הייתה נרדמת בכוחות עצמה לרוב.
כמות המים שהיא שותה לפני השינה היא סביב ה 200 מ"ל.
במשך היום היא שותה גם סביב כמות זאת, לפעמים יותר, לא ברצף.
תודה ובברכה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מים אמורה לשתות ילדה בת שנהו 3? - תגובה
עדי מגד31/05/2012היי,
הנתונים בספרות מתייחסים להמלצות על פי משקל גוף:
עד 10 קג 100-150 מ"ל ל קג משקל גוף
11-20 קג יש להוסיף על כל קג מעבר ל10 קג 50 מ"ל מים.
תחשבי בעצמך על פי משקל הבת שלך
בהצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבון אחרי מחלהרימה21/05/2012
שלום!
אני קצת בבעיה ולא יודעת מה לעשות. בני חלה לסירוגין בשבועיים וחצי האחרונים. לפני שבועיים היה עם אבטות בגרון ולאחר שהצלנו להבריא מזה קיבלנו חיסונים של גיל שנה והוא חטף חום של שלושה ימים. עכשיו הוא משתעל, אך לאחר בדיקה אצל רופא לא נמצא דבר. הבעיה היא שהוא הפסיק לאכול כמעט לגמרי, כולל דברים שהוא אוהב וכולל סימילאק עם דייסה (את הבקבוק שלו הוא היה אוכל בכל מצב שלא היה אוכל משהו אחר). לשתות הוא שותה ללא בעיה- מים, אך למרות שאני לא לוחצת בעניין האוכל העניין עכשיו התחיל להלחיץ אותי מעט. האם יש לי סיבה לדאגה, והאם יש פתרונות לבעיה (הגננת אמרה לי שיש סוכריות ג'לי לגירוי התיאבון).
אגב, הילד פעיל , אבל מעט נודניק. ובלילה הוא מתעורר עם בכי ולאחר כדקה- שתיים נרדם שוב פעם.
אודה לכם מאוד על תשובה מהירה, כי כרגע אני די עובדת עצות.
תודה
רימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין
רימה21/05/2012שכחתי לציין... בני בן שנה וחודש ועד המחלה אכל הכל, גם בבית וגם בגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בקרב ילדה בת 2.4עדי20/05/2012
שלום, ביתי בת כמעט שנתיים וארבעה חודשים (אחוזון 75 במשקל ואחוזון 60 בגובה). מגיל חצי שנה- פחות או יותר ובהמשך, בעיקר מהרגע שהיא החל לאכול מוצקים- היא ילדה שאוכלת טוב- הכל מהכל (מקווה כמובן שימשיך כך). יחד עם זאת, מדובר בילדה שאינה יודעת לשים גבול עד כדי שלעיתים נראה כי היא אינה חשה תחושת שובע. התחושה שלי ואני מנסה לא להגזים הינה שבמידה והייתי מאפשרת לה היא היתה אוכלת ללא הפסקה (אני יודעת שזה נשמע מוגזם אך כך הדבר מתקיים במציאות). לצערי, ואני משתדלת שלא, אני מגבילה אותה בכמויות האוכל (כמובן שגם בדברי מתיקה וחטיפים) שכן, אני יודעת שאחרי כל מה שהיא אכלה היא שבעה. אני חייבת לציין שאף פעם לא התייעצתי בנושא עם רופא, חשבתי שזה תכונה של ילד שתעבור בשלב כלשהו (גם בעלי היה תינוק שאהב מאוד לאכול עד גיל 3.5 בערך). האם זו תופעה מוכרת? האם כדאי להתייעץ עם מישהו בנושא? האם כדאי להמשיך ולהגביל אותה או לתת לה לאכול מתי שהיא רוצה?תודה, עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לשאלה ששאלתי??
עדי13/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בקרב ילדה בת 2.4 - תגובה
עדי מגד28/06/2012נראה שאת הולכת בין הטיפות ,וטוב שכך,
תמשיכי לעקוב אחריה האחוזונים וכשתגיע לגיל 6 מומלץ לראות שוב את האחזוון ולראות האם המגמה השתנתה ואם כן ללכת לדיאטנית ילדים.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאימא16/05/2012
שלום,
יש לי ילד PDD בן 6 שנים לא לועס. עשינו בדיקת דם לילד יש לי ברזל נמוך מאוד.
המוגלובין - 8.60, FERRITIN - 2.50, VITAMIN B12 - 1510.00.
התחלנו לתת לו ברזל 30 טיפות.
שאילה: אני חוץ מברזל בטיפות התחלתי לתת לבד סירופ לימון + כבד עוף (קצת) מרוסק שהוא לא ירגיש (כי לא לועס).
האם יש סיכוי לעליית ברזל במהירות והאם סירופ לימון מומלץ בכלל לילד או שיהיה לו קשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מטרנה בגיל שלושנועה11/05/2012
הבן שלי בן שלוש עדיין שותה בקבוק בבוקר ובערב של 120 ממ. כבר מזמן רציתי להפסיק לתת לו אבל הוא ילדי מאוד קטן ורזה (89 ס"מ, על 12 קילו) הוא היה במעקב אצל גסטרולוג אך לא העלה דבר. חוץ מזה ילד בריא, לא אכלן גדול.
האם כדאי להמשיך לתת לו את הבקבוקים או שזה מיותר? את הבקבוק הוא שותה בבוקר בשבע וארוחת הבוקר בגן היא רק בתשע. ואם כן להפסיק בקבוק מה לתת לו במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה בגיל שלוש - תגובה
מיכל מסר בן שלום13/05/2012שלום רב,
נשמע כי עדיין יש לבנך צורך בבקבוק, הן גופני- משקלי והן רגשי.
לאור כל מה שכתבת אינני רואה מניעה להמשיך ולתת את המטרנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלבוןשמעון11/05/2012
בני בן 12 משחק כדורגל מספר שנים.רציתי לדעת כמה גרם חלבון הוא צריך לאכול ביום להתפתחות תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלבון - תגובה
מיכל מסר בן שלום13/05/2012דני שלום,
התפתחות תקינה תתאפשר עם אכילה מאוזנת ולא רק כמות חלבון
מאוד חשוב שבנך יאכל מזון מגוון המכיל חלבונים שומנים ופחמימות וכן יגוון עם פירות וירקות
במידה ואתה רוצה התאמה ספציפית, ניתן לפנות לדיאטן/ית בקהילה שתבדוק את עקומות המשקל והגובה לש בנך, התזונה שלו והרגליו ותבנה לו תפריט מפורט יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקלאביבית10/05/2012
בני בכיתה ד, בקיץ האחרון הוא העלה 5 קילו ומאז מתקשה להוריד אותם. אנחנו עוזרים לו בזה שאני משתדלת שלא להכניס הביתה הרבה נשנושים, ומשתדלת לבשל ארוחות בריאות ללא שומן, הבעיה זה שהוא הולך לחברים אין לי שם שום שליטה.
קראתי כתבה שבה כתוב ששתית מים מגבירה את קצב חילוף החומרים בילדים עם עודף משקל עד כדי 25% .
שאלתי היא- כמה מים ילד בגילו (בן 10) צריך לשתות מידי יום כדי לעורר את קצב חילוף החומרים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל - תגובה
מיכל מסר בן שלום10/05/2012אביבית שלום,
ראשית, בגילו של בנך אין אני ממליצה על דיאטה לירידה במשקל, אלא שמירה על המשקל ועם הזמן ככל שיגבה, יחס המשקל לגובה יתאזן.
ניתן לעודד אותו לשמור על המשקל ע"י ריבוי פעילות גופנית- שעה ביום
המנעות משתיה מתוקה
הגבלת הממתקים לאחד ביום
הקפדה על צריכה נאותה של פירות וירקות
והגבלת המזון המהיר ל1-2 מנות בשבוע
לגבי הגברת קצב חילוף החומרים ושתייה של מים, מומלץ מאוד להקפיד על שתיה נאותה מידי יום בגילו של בנך מדובר על שתיה של 1.5 -2 ליטר נוזלים ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויהגליה08/05/2012
שלום
אנחנו מתלבטים האם להכניס ילד שיהיה בן שנה ו-9 חודשים לגן ויצ"ו או לגן פרטי.. בהנחה שייכנס לשנתיים ברצף. אחת הדילמות היא עניין התזונה: בגני ויצ"ו לא מגישים בשר, אלא תחיליפ סויה (מקבלים סויה בפולים וסויה טחונה וממנה מכינים) ודגים (דגים שנטחנים לקציצות) פעמיים בשבוע, לעומת גן פרטי שבו כמובן שיש הכול מהכול..
השאלה שלי היא- מה הדעה לגבי סויה? אני יודעת שיצאו בזמנו נגד התחליפים, שיש בהם כמות גדולה של נתרן והורמונים. מאחר שמדובר בגילאים קריטיים מבחינת ההתפתחות, עד כמה עלול להשפיע? (ברור לנו כי לא מזיק, אחרת לא היה נקבע תפריט מסוג זה לילדים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה - תגובה
עדי מגד09/05/2012היי גליה,
בתזונה לצמחוניים יש להתיחס ל2 קטגוריות עיקריות:
1. חוסרים תזונתיים- ארגון התזונה האמריקאי הוציא נייר עמדה לצמחוניים ובו הוא פירט כי כאשר מקפידים לאכול ביצים מוצרי חלב ירקות פירות דגנים וקטניות אין חשש להימצאות חוסרים כלשהם.
2. נזקים אפשריים -אין כרגע מספיק מידע להעריך מה הנזק או התועלת בצריכה של מוצרי סויה, ולכן יש לקחת משנה זהירות בגילאים אילו.
לא נראה על פי המידע הקיים היום כי יש נזק ממשי, כמו כן ישנם גם הורמונים במוצרי חלב, ביצים ועוף וכמו כן כמות הנתרן בבשר מוכשר, קוטג, פסטרמה, סלטים קנויים היא גם כן גבוהה.
אכילה של עוף ובשר מכילה שומן רווי ומחקרים על צמחונים מראים סיכון מופחת לפתח מחלות לב סוכרת והשמנה.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרסיס דיאטה לנערה בת 14טל29/04/2012
בתי בת 14 מעוניינת לעשות דיאטה הכוללת שימוש בתרסיס מתחת ללשון 3 פעמים ביום בנוסף לצריכת 500 קלוריות ליום.מובטח ירידה של קילו ליום.הדיאטה היא ל 40 יום בלבד.
אשמח לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרסיס דיאטה לנערה בת 14 - תגובה
מיכל וינברגר07/05/2012שלום!
ביתך נמצאת בגיל קריטי של גדילה. גם אם זו דיאטה ל-40 יום בלבד, מאוד לא ממליצה לעשות דיאטה של 500 קלוריות בלבד. היא לא תקבל את כל מה שצריכה בשביל גדילה תקינה- פחמימות, ויטמינים ומינרלים כמו סידן, ברזל וכ'.. בד"כ אחרי דיאטות מסוג זה- הגוף דורש פיצוי ומשלימים את כל החסר וגם המשקל בד"כ עולה בחזרה, חילוף החומרים עלול להפגע ולהקשות בעתיד על ירידה במשקל.
מאוד מומלץ לפנות לאיש מקצוע- דיאטן/ית שירכיב תוכנית מאוזנת ובריאה- והכי חשוב- אפשרית לאורך זמן- מה שחשוב הוא שינוי הרגלים לאורך זמן- כמו פעילות גופנית קבועה, שתיית מים, ארוחת בוקר ועוד. בד"כ חשוב לשנות את הבית כולו. קצב הירידה צריך להיות הדרגתי מאוד, אם בכלל
(תלוי כמה עוד יש לגבוה) - קילו בשבוע זה המון ולא מומלץ ולכן מאוד ממליצה שיהיה פיקוח וליווי של איש מקצוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)