מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות מיםעדי09/08/2012
שלום, ביתי בת 2.5, שוקלת כמעט 14 ק"ג (אחוזון 70% גם במשקל וגם בגובה). הייתי רוצה לדעת איזו כמות מים עליה לשתות ביום מחינת כמות כוסות / מ"ל? תודה, עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מעדנים...שירי06/08/2012
בת שנתיים וחצי פותחת את הבוקר בדני שוקולד (כשעתיים לפני ארוחת הבוקר). זה נראה לי מיותר ולא מזין, אבל אני לא יודעת כ"כ מה אני יכולה להציע לה במקום ואיך לשכנע אותה לשנות את ההרגל הזה.
בעבר אכלה קורנפלקס, עוגיה עם חלב או שתתה שוקו - אבל איכשהו האפשרויות הצטמצמו ונשארנו רק עם דני שוקולד...
אודה לעצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעדנים... - תגובה
מיכל מסר בן שלום08/08/2012שירי שלום
את צודקת, אכן החירה איך אומר לא משהו בכלל
אל תשכחי שאנחנו ההורים בשליטה מלאה על התזונה של הפעוטות שלנו במיוחד בבית
התחילי מזה שלא תקני דני שוקו הביתה
הציעי לה משהו אחר לדוגמא אקטימל- ושתשתה עם קשית כך גם יהיה חוויתי ולפחות יהיה ערך מוסף של פרוביוטיקה
תני לה 2 אופציות שאת שלמה איתן שמהן תוכל לבחור מה אוכלת...
אני חושבת שהרגל זה קשור בגבולות ולא ממש באוכל וחשוב העמיד את הגבול, הורים רבים נוטים לוותר לילדהם דווקא במקום הזה כדי לא ליצור ויכוח על הבוקר, אך דווקא הרגל זה של ארוחת הבוקר הבריאה הוא הרגל חשוב לחיים.
לכי עם הלב שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
גלי08/08/2012מיכל שלום,
תודה על התשובה.
אמשח לדעת במה בדיוק דני שוקולד אינו נחשב לבריא - ברור שמכיוון שמדובר בשוקולד מדובר בלא מעט סוכר, אבל אחרי הכל זה הרי גם חלב וסידן... לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
מיכל מסר בן שלום08/08/2012דני שוקולד הוא בדיוק כמו גלידה שוקולד כלומר ממתק
לא כדאי להתחיל את הבוקר עם כ"כ הרבה סוכר שמעלה את רמת הסוכר בדם
בנוסף לא ממולץ להרגיל את הילדים לאכול הרבה ארוחות מתוקות ביום
בנוסף שוקו- שוקולד מכיל כמיות לא מבוטלות של קפאין
נכון עדיף דני שוקו על פני לא לאכול בכלל, ונכון מעדי חלב (גם אלו עם השוקולד) מכילים סידן אך גם גבינה לבנה חלב וגבינה צהובה מכילים לא מעט סידן.
כמו שציינת קודם, לכי עם מה שאת מאימה בו- רק היי עקבית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לילד בעל משקל עודףאיריס02/08/2012
שלום,
קראתי את ההמלצות לגבי אימון ילדים. השאלה מה קורה כאשר מדובר על ילד בת 12 עם השמנת יתר משמעותית? מה יכולות להיות הנק' הבעיתיות מבחינה פיזיולוגית במיוחד בכל מה שקשור לאימון אירובי. ההמלצה מדברת על יותר אירובי בפרקים של 10 דק'. האם המלצה זו תקפה גם לגבי השמנת יתר? אשמח לדעת כמה כללי עשה ואל תעשה באימון כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לילד בעל משקל עודף - תגובה
מיכל מסר בן שלום05/08/2012איריס שלום
בכל גיל עדיף לעשות פעילות גופנית על פני לא לבצעה בכלל
רצוי שהפעילות תהיה מהנה ומספקת כדי שהילד/נער יתמיד בה לאורך זמן
לא ממליצה לבגיל צעיר זה לעשות פעילות תחת תוספת משקל (כלומר משקולות וכו), אלא פעילות גופנית חוויתית כגון: משחקי כדור, טרמפולינה, שחיה, ריצה, טיפוס קיר,ריקוד וכו
וזיכרי כל פעילות עדיפה על פני ישיבה מול הטלויזה או המחשב
הרבו שתזוזה והליכה מתי שרק תוכלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתרק.ש01/08/2012
יש לי ילד בן 10 ומשקלו 60 ק"ג וגובהו 1.42. הבן שלי מאוד שמן ומעבר לזה הוא לוקח אוכל מאחורי גבינו ואוכל בסתר. אני רוצה מאוד לעזור לו מאחר והביטחון שלו נמוך, הרבה ילדים צוחקים עליו וזה קורע אותי. איך אפשר לעזור לילד הוא אינו מוכן ללכת לדיאטנית.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת יתר - תגובה
מיכל וינברגר02/08/2012שלום,
בגיל של בנך, עיקר השינוי צריך לבוא מכם- ההורים, לכן גם אם לא מוכן ללכת לדיאטנית- אתם יכולים ללכת בלעדיו כדי לקבל הדרכה. חשוב בגדול- שיהיה שינוי כולל לכל הבית. חשוב מצד שני לא להקרין לילד את הדאגה שלך למשקלה, כדי שהנושא לא יגרום למתחים מיותרים על רקע האכילה. - וכנראה עצם העובדה שאינו מוכן ללכת לדיאטנית- גורם כבר מתח כלשהו- לכן יש להרפות מהנושא.
חשוב להקפיד לא להחזיק בבית שתייה מתוקה. הקפידו שגם בחוץ וגם בבית, לא לחרוג ממתק אחד קטן ביום, יש להצטייד בפירות חתכים במקום. לכל האחים שווה בשווה , אני מאמינה בשוויון אצל כל האחים ללא קשר למשקל. אם אחד האחרים מרגיש שונה ומקופח זה מתכון ל"גניבות" אוכל בהמשך...
יש להקפיד על הליכה מרובה ברגל, ג'מבורי, בריכה, משחקי כדור- כדאי לחשוב ביחד על חוג לשנה הבאה- משהו שידבר אליו. פעילות גופנית חשובה מאוד ויכולה לעזור גם להרגשה ולבטחון העצמי!
יש להקפיד על ארוחות מסודרות- בוקר+צהריים+ערב. לשים לב על הכמוית ,להציע יותר ירקות במידה ויש כמויות גדולות ומבקש תוספת.
תכנון נכון של ימי החופש גם מבחינת ארוחות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות שלא אוכלות הרבהשירן29/07/2012
היי, יש לי תאומות מקסימות בנות שנה ושלוש.
אחת מהן רוב הזמן אוכלת יפה, גם במעון אומרים שהיא אוכלת יפה וגם בבית לרוב היא משתפת פעולה.
הבעיה היא שלאחרונה הן רוצות לאכול הכול לבד ולכן ברור שיש ירידה בכמות, אני מקבלת את זה שכן אני מבינה שזה שלב לעצמאות שלה.
אך מדאיג אותי המשקל שלה- היא שוקלת בערך 9 ק"ג היא 72-73 ס"מ כשהייתה קטנה יותר הייתה באחוזונים גבוהים יותר ומזה זמן רב די תקועה במשקל.
בנוסף הצואה שלה רוב הזמן רכה ונמרחת.
התאומה השניה-
איתה הסיפור הוא קשה יותר.
היא מאוד אוהבת בקבוקי חלב ועדיין שותה אחד בלילה (אני מאפשרת לה בגלל שהיא לא אוכלת במהלך היום).
שותה בקבוק לפני השינה
בקבוק במהלך הלילה
ובקבוק בבוקר בדרך כלל אני מכינה לה קטן יותר 120 כדי שיהיה לה תאבון להמשך היום.
בגן טוענים שהיא לא אוכלת הרבה בכלל, לא תמיד רוצה לאכול וכשאוכלת אוכלת מעט.
גם בבית הבעיה דומה, היא על הרבה דברים עושה פרצוף של לא טעים ולא רוצה להכניס לפה.
ירקות אין מה לדבר...
פירות גם לא ממש משתפת פעולה
נדיר שהיא אוכלת ארוחה אחת כמו שצריך.
היא שוקלת 9.6 וגובה 77 בערך.
אני מנסה לחשוב האם הבעיה אצלי?
בשיטת האכלה שלהן?
במגוון?
אני מאוד מאוד משתדלת לא לעשות סיפור מהאוכל, וכשהיא לא רוצה אני לא נלחמת ומנגד זה כבר זמן רב שאני מחכה שזה יסתדר מתישהו וזה נשאר כך.
מיותר להגיד שכאמא זה מדאיג, אני חוששת שמה היא לא מקבלת את הויטמינים שהיא זקוקה להם.
שכחתי לציין שהיא הייתה עם ריפלוקס עד גיל 8 חודשים בערך וטופלה עם זנטק ואינפמיל.
אובחנה רק בגיל 4 חודשים בגלל שהרופאים שלחו אותי הביתה בטענה שמדובר בגזים ואני אמא חרדתית וזה אחרי שהילדה החלה בשביתות רעב וצרחה כשרק ראתה בקבוק.
אולי זה קשור?
(בסוף בוצעה בדיקת אבחנה!).
אשמח לקבל קצת מידע לגבי סדר יום מומלץ לאכילה מבחינת ארוחות, בנוסף איך אפשר לטפל בנושא?
איך פונים לדיאטנית? דרך קופת חולים?
נראה לי שלתאומה השניה בהחלט יש סוג של הפרעת אכילה.
התאומה הראשונה לדעתי מדובר בבעיה רפואית כלשהי (אינסטינקט שלי, מחר בדיקות דם ונראה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות שלא אוכלות הרבה - תגובה
מיכל מסר בן שלום05/08/2012שירן שלום
נראה כי הבעיה מורכבת יותר מיעוץ שנוכל לספק לך במדיה זו
לאור החששות שלך אכן מומלץ לפנות לדיאטנית בקופ"ח המתמחה בתזונת תינוקות וילדים (עם בדיקות הדם)
ןלהתחיל במעקב תזונה משקל וגובה עבור שתי הבנות
בכדי להגיע לדיאטנית בקופות החולים יש להצטייד בדר"כ בהפניה של רופא מטפל (רופא ילדים) ולפנות למוקדים השונים לקביעת תור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירן05/08/2012אני אבקש מחר מרופא הילדים הפניה לדיאטנית בצורה מסודרת כי זה לא יכול להמשיך כך.
אני חולמת על היום שהן יאכלו את כל מה שאני שמה בצלחת ולא רק חתיכה אחת :-(
מצד אחד אסור לעשות מלחמות, ומצד שני יש תסכול רב כהורה שאתה יודע שהילד שלך חי על כלום ומטרנה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בית הספרחנן26/07/2012
בני עולה לכיתה א' ורציתי לדעת האם מעבירים שיעורים במערכת החינוך על תזונה נכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בית הספר - תגובה
מיכל מסר בן שלום28/07/2012שלום לך.
שאלה מצויינת
אכן כן תזונה נבונה הינה חלק מתוכנית הליבה של משרד החינוך
נלמד בדרכ בכיתות הבוגרות יותר ביסודי
יחד עם זאת ישנה תוכנית נפלאה המלמדת תזונה נבונה
שיתוף של משרד החינוך ומשרד הבריאות עם חברת יוניליוור
תוכנית זו נקראת ״ תפור עליי״ והיא בהתנדבות- כלומר בית הספר
לוקח על עצמו להעביר את התוכנית ואת תכניה
רצוי לבדוק האם תוכנית זו מופעלת בי״ס
במידה ולא ניתן לבקש להפעיל אותה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתריוסי16/07/2012
שלום רב,יש לי בת בת שנה ותשעה חודשים,היא גדולה פיזית לגיל שלה והיא אוהבת לאכול,איזה אמצעי טיפול מקדימים אפשר לעשות לפני שזה יהיה מאוחר?
יש לציין שאנו לא נותנים לנו מתוק ולא מיצים רק מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת יתר - תגובה
מיכל וינברגר17/07/2012שלום יוסי,
הרגלי אכילה נכונים חשובים כבר מגיל מוקדם ללא קשר לגנטיקה ונטייה משפחתית.חשוב להיות מודע ופשוט להקפיד על הרגלים נכונים בבית. חשוב מצד שני שגם לא תקרין לביתך את הדאגה שלך למשקלה, כדי שהנושא לא יגרום למתחים מיותרים על רקע האכילה.
כפי שציינת, חשוב להקפיד לא להחזיק בבית שתייה מתוקה. הקפידו שגם בחוץ וגם בבית, לא לחרוג ממתק אחד קטן ביום, יש להצטייד בפירות חתכים במקום. אם היא ילדה ראשונה ניתן להקפיד לא לחשוף או לחשוף כמה שפחות אם אפשר למתוקים ונשנושים אחרים לא בריאים. ואם כבר יש אחים- יש אז להגביל את כולם באותה מידה- שתקבל כמו כולם.- אני מאמינה בשוויון אצל כל האחים ללא קשר למשקל. אם אחד האחרים מרגיש שונה ומקופח זה מתכון ל"גניבות" אוכל בהמשך...
יש להקפיד על הליכה מרובה ברגל, ג'מבורי, בריכה פעילות גופנית חשובה מאוד כבר מהגיל הזה!.
ארחות מסודרות- בוקר+צהריים+ערב. לשים לב על הכמוית שאוכלת, להציע יותר ירקות במידה ואוכלת כמויות גדולות ומבקשת תוספת.
כמו כן, ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שאוכל יותר מידי האומנם??!!לירון15/07/2012
שלום רב, בני בגיל חצי שנה, עברנו את שלב הטעימות במהירות רבה ובשיתוף פעולה ומהר מאוד התקדמנו למספר כפיות רב, כרגע מקבל 2 ארוחות ביום (מנת פירות/ירקות ודייסה אורז/דגנים)
ממשיך לינוק כפעמיים ביום ובערב פעמיים תמ"ל.
מסביבי נשמעים קולות רמים וצורמים של הערות שהתינוק אוכל יותר מידי (איננו שמן)
התינוק חיוני, איננו פולט, ישן טוב ונמרץ בעת משחקיו.
א.האם יש דבר כזה אוכל יותר מידי?
ב. הייתי מצפה שיוותר על לפחות אחת מן הארוחות הנוזליות (הנקה/תמ"ל). האם זה מרמז שהארוחות אינן מספיקות לו?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שאוכל יותר מידי האומנם??!! - תגובה
מיכל וינברגר17/07/2012שלום,
בד"כ בגיל הזה- תינוקות בריאים יודעים איזו כמות אוכל הם זקוקים, כל עוד בנך ממשיך לבקש אוכל הוא כנראה עדיין רעב וזקוק לכך. ברגע שמפנה את הראש- ומראה שאינו רוצה- זה סימן שהספיק לו וסיים את הארוחה. כל הסימנים בחיוביים- חיוני, ישן טוב, ערני, ללא עודף משקל- מראים שהמצב תקין. לפעמים בהתחלה יש צורך להשלים את הארוחה עם הנקה או תמל" ובהמשך הארוחה גדלה ואין צורך. אפשר בהמשך להוסיף ארוחה נוספת- כך שיקבל 3 ארוחות ביום: דייסה, פירות+ מרק בשרי עם ירק ופחמימה ולהשאיר את התמ"ל/ הנקה לארוחת הביניים כל שיאכל כל 3 שעות.
תהני מבנך- זה שלב מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשכנע את הילד לאכול ירקות?שרון11/07/2012
שלום,יש לי ילד מקסים בן 4 שמסרב לאכול ירקות בתוקף! אני מודעת לחשיבות בשילוב תזונת ירקות אצל ילדים ורציתי לדעת אם למישהו יש טיפ או שיטה מנצחת כיצד לשכנא אותו לאכול ירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשכנע את הילד לאכול ירקות? - תגובה
מיכל וינברגר17/07/2012שלום שרון,
אין ממש שיטה מנצחת- צריך בעיקר להיעזר בסבלנות, ולא להפוך את זה ל"עניין גדול".
הגישה שלי- היא "לזרום" עם מה שבנך אוכל-, אך להמשיך ולהציע על השולחן מזונות חשובים- כמו ירקות, פירות, בשר, קטניות, לנסות כמובן לשתף את בנך- אם ירצה בהכנת מזונות חדשים ובריאים- אולי ההכנה תיתן לו חשק לטעום ולנסות דברים חדשים. רצוי שזה יבוא ממנו.
למשל- להכין ביחד שייק פירות בבלנדר, להכין סלט יחד (או לעשות פרצוף מירקות) להכין ביחד פשטידה, לזניה,..פיצה עם תוספת של ירקות (פתריות, עגבניות וכ'..) אפשר גם ללכת יחד לסופר ולשתף אותו בבחירה שלך מזונות חשובים ובריאים לכל המשפחה.
אם יש אפשרות לגידול ירקות בגינה- זה יכול בהחלט לתרום לחוייה מעניינת ולאכול את מה שגידלתם לבד....
ניתן םן "להחביא" ירקות מגורדים בתוך קציצות, בתוך קוטב בלונייז, חביתה, עגבניה מרוסקת ברוטב, גזר , כרובית , קישואים ועוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצי ירקות ופירותזיוה05/07/2012
שלום רב,
רכשתי השבוע מסחטת מיצים קשים(גזר ופירות),רציתי לדעת מתי יש עדיפות לתת לילדים לשתות את המיץ האם בארוחת הבוקר או בארוחת הערב?
איזה מיצים הכי כדאיים?
כמה פעמים בשבוע מומלץ לשתות מיץ גזר(הילד נורא אוהב),וכמה גזרים כל פעם הרי במיץ יש יותר משניים.
ושאלה אחרונה המליצו לי להשאיר את הגזר במים במשך יום כדי שיצא ממנו הרבה מיץ האם יוצאים ממנו כל הויטמינים ? :)
בתודה מראש
זיוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצי ירקות ופירות - תגובה
עדי מגד08/07/2012שלום רב,
קודם כל תתחדשי,
לגבי העיתוי של השתיה יש יתרונות לשתיה בבוקר חידוש מאגרי הויטמינים ליצירת אנקגיה בגוף ועוד ויש גם יתרונות לשתיה בערב- פעילות מוחית והורמונלית תקינה בזמן השינה,
אני היתי נוטה לשתות בבוקר או שפשוט תשלבי מתי שנוח לך.
לגבי המיצים - הכי חשוב הגיוון ולכן תנסי לגוון עם הצבעים.
מיץ ירוק, כתום, סגול ועוד...
מומלץ לשלב 3 גזר +חצי סלק( חתוך לקוביות קטנות מאוד אחרת המסחטה תישבר) +1 תפוח או רבע כרוב קטן - טעים ומאוד מאוד בריא.
לא מומלץ לשתות כל יום מיץ גזר 2-3 בשבוע כ 5-6 גזרים.
ואל דאגה הויטמינים לא יוצאים החוצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 6 חודשים ומוצקים בחו"לנטלי29/06/2012
שלום רב,
בסוף יולי אנחנו מתכננים להיות בכריתים לשבוע ימים .
יש לי תינוקת בת 6 חודשים עוד שבוע.
היא כבר אוכלת ארוחות מוצקים של ממש.- בבוקר מנת פרי ובצהריים מנת ירקות ועוף טחונים.
מה לעשות עם הסדר הזה בחול?
אני יודעת שגרבר פירות זה אפשרי לתת כמנת פרי בבוקר- השאלה כמה ואיזה מומלץ?
ומה לתת במקום מנת הירקות?( מומלץ גרבר ירקות מעורבים?(קצת חוששת שנחזור ישתבש לה הסדר ותהיה רגרסיה מבחינת המוצקים)
תודה על העזרה, אשמח לכל עצה בנושא שתקל במעט את החרדה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 6 חודשים ומוצקים בחו"ל - תגובה
מיכל מסר בן שלום03/07/2012נטלי שלום,
יציאה לחופשה, אומנם מבורכת ככול שתהיה, היא יציאה משיגרה...
בהחלט ניתן להעזר בימים אלו במחיות מוכנות מראש כדוגמאת גרבר פירות וירקות.
אני ממליצה לבחור את המחיות שאינן מכילות תוספת סוכר וחומרים שאינך מכירה ולדבוק במחיות שמכילות רק פרי מים ולעיתים תוספת של וןיטמין C
כמו כן ניתן להעזר בדיסות שיכולות להחליף את אחת הארוחות
במידה ואת חוששת, אני ממליצה לקחת איתך אביזרים לריסוק מזון כגון פומפיה קטנה או בלנדר סטיק
טיול מהנה
וחזרה קלה לשיגרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לירקות..
נטלי03/07/2012תודה רבה על המענה.
רציתי לשאול אם כדאי להכין מרק , לטחון ולהקפיא ולקחת איתי לחו"ל בתוך צידנית עד שנגיע למלון ושם להשאיר במיני בר וכל יום להוציא מנה אחת ולחמם?
לגביי הפירות אני באמת אקח איתי בלנדר מוט וארסק לה שם פירות או אתן כארוחת בוקר ביצה קשה עם עגבנייה מגורדת או חביתה מקושקשת(מותר?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשים - רזה מדי??לרה28/06/2012
שלום רב,
הבת שלי היא בת 8 חודשים,
בטיפת חלב אמרו לנו שהיא רזה מדי,
היא בת 8 חודשים ושבוע, שוקלת 7 קילו גובה 71 הקף ראש לא זוכרת.
היא נולדה קטנה לגיל הריון 2.300.
היא אוכלת:
7.00 100-120 מטרנה
9.30 פרות עם פתי בר
12-12.30 מרק
14.30-15 מטרנה שלא תמיד רוצה
17.30-18 ביצה (לא אוכלת את הכל) או פרוסה לחם עם חומוס
19.30 מטרנה 100
אני תמיד מכינה לה 180 מטרנה אבל היא לא תמיד אוכלת, לפעמים אני עושה את עצמי אוכלת כי היא תמידגם כשרק סיימה לאכול, רוצה מה שאני אוכלת ואז אני נותנת לה.
האם משקלה באמת נמוך?
מה עוד אפשר לתת לה לאכול?
היא מתפתחת יפה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 חודשים - רזה מדי?? - תגובה
מיכל וינברגר03/07/2012שלום לרה,
לפי האחוזונים- ביתך נמצאת באחוזון 75 בגובה ו-10 במשקל, אכן יש פעם בין במשקל לגובה- השאלה היא האם- תמיד הייתה כך? האם שומרת על אחוזון 10 במשקל או שמא הייתה באחוזון גבוה יותר? בכל מקרה, סיפרת גם שנולדה קטנה- כך שיתכן ותמיד הייתה רזה וגבוהה יחסית. בכל מקרה, ניתן להעשיר גם את התזונה-
נסי להסמיך את המטרנה- במקום כפית ל-60 מ"ל שמי כפית ל50. (3 כפיות לבקבוק של 150).
העשירי את האוכל עצמו-הוסיפי טחינה או שקדייה לפירות, הוסיפי שמן זית למרק- וודאי שמכיל בשר, ירקות ופחמימה.
בערב הציעי עוד מזונות- אבוקדו, לחם עם שמן זית /טחינה/חומוס, ניתן גם להכין דייסת קואקר או דגנים ולהוסיף לה ביצה, שקדייה.
אני בעד דוגמא אישית, ולכן חשוב שהארוחה תהיה משפחתית, וליד שולחן עם אוריה נעימה ולא מלחיצה- זכרי- היא יודעת כמה היא צריכה לאכול, ואן עושה סימנים שלא רעבה יותר- אי ן מה להפציר ולהפציר..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקרזיוה27/06/2012
שלום רב לכל חברי הפורום!
שאלתי היא לגבי ארוחת בוקר אצל בני בן ה 3 וחצי.
בד"כ צריך לבקש ממנו מספר רב של פעמים לאכול ארוחות בוקר אך לבסוף הוא נכנע.
כרגע התפריט הוא כזה:
יום א:ביצה קשה עם גבינה וירקות.
יום ב:טונה במיונז עם קוטג וירקות.
יום ג:חביתה עם גבינה צהובה 5%-9% שומן וירקות.
יום ד:טוסט עם גבינה צהובה 5%-9% שומן וירקות .
יום ה:טונה במיונז עם קוטג וירקות.
יום ו:קורנפלקס עם חלב.
יום שבת" ביצה עם תפוח אדמה גבינה וירקות.
בכל ימות השבוע הוא לא מסכים לאכול בבוקר פחמימה ואני יודעת שפחמימה טובה לארוחות בוקר האם אפשר להוסיף לו חצי בננה לארוחה(האם זה שווה לכמות הרצוייה של פחמימה).?
והאם התפריט הנ"ל טוב ו(הבנתי שלארוחת בוקר יש השפעה רבה לריכוז בבית הספר ) ואם לא במה אפשר לשפר?
בתודה מראש
זיוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר - תגובה
עדי מגד28/06/2012בסך הכול בנך כן אוכל ארוחת בוקר כזו או אחרת, חשוב גם שבמשך היום ימשיך לאכול.
ניתן לתת לו לביהס בננה או סנדויץ אם לא אכל מנת פחמימה בבוקר,
לא להתעקש יותר מדי אם הוא לא אוכל מנת פחממה.
בננה שווה פרוסת לחם ,
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותקרן24/06/2012
שלום,
אני רוצה להכין לבני המתוק בן השנתיים וחצי שלגונים בריאים, מפירות שריסקתי והקפאתי . האם בדרך זו הם שומרים על הערכים התזונתיים והויטמינים שלהם?
2 - מתי כדאי להפסיק את הסימילאק? כרגע שותה רק בבוקר 120.
האם עדיף להמשיך או לתת לו כריך קטן עם טחינה גולמית ודבש שהוא מאוד אוהב במקום? את הסימילאק שותה בערך ברבע לשבע ובגן אוכלים ארוחת בוקר בתשע-תשע וחצי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
מיכל מסר בן שלום03/07/2012שלום רב.
1. ויטמנים רבים במיוחד ויטמנים C ו- B מתחמצנים במגע עם אור ואוויר. מרבית המינרלים נשמרים בתהליך ריסוק הפירות.
בכל מקרה שלגונים מפירות הפ הרבה יותר ממולצים ממיץ קפוא
2. לגבי הסימילאק זוהי הרי שאלה של העדפה של בנך וכן של נוחות שלכם. אינני רואה סיבה להפסיק בגיל זה, אלא אם מכן זה מפריע לכם או גורם לו לעליה מוגזמת במשקל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשים לא רוצה לאכולאביגיל17/06/2012
התינוק שלי בן 7 חודשים לא מוכן להכניס כלום לפיו מלבד הנקה. (לעיתים אוכל חלב שאוב מבקבוק)
אציין כי מגיל 5 חודשים אני מנסה לתת לו טעימות בהתחלה היה אוכל בהתלהבות פירות, ירקות וכו'.
בתקופה האחרונה כל מה שניסיתי כל פרי או ירק אפשרי לא הסכים לפתוח את פיו ואם הצלחתי להאכילו כפית אחת, עושה כאילו שהוא רוצה להקיא...
יש לציין , כי אם אני מנסה מידי פעם לתת לו מהאוכל שאני אוכלת, (מאד מתובל) הוא מראה רצון לאכול. גם לבמבה הוא לא מתנגד.
מה אני אמורה לעשות ?
המשקל שלו יפה מאד. נולד 2.6 ועכשיו שוקל 8 ק"ג גם הגובה יפה. בקיצור, אין כל בעיית התפתחות. והוא מקבל ברזל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 חודשים לא רוצה לאכול - תגובה
מיכל מסר בן שלום17/06/2012שלום רב,
סרבנות אכילה אצל תינוקות ופעוטות הוא דבר שכיח ביותר
יחד עם זאת אני שמחה לקרוא שאת לא מקלה ראש בדבר על אף משקלו ואורכו
התקין של בנך
מכיוון שאת מספרת שהוא כן אוכל חלק מהאוכל שלך, איני רואה בזה בעיה
המשיכי להציע לו שלל מזונות מגוונים מהצלחת שלך במרקמים שונים ובתיבול שונה
מכיוון שאת מספרת שאת מניקה , אין זה מפתיע שתינוקת מעדיף מזונות מתובלים על פני מזונות טפלים, וזאת כיוון שחלק מהטעמים עוברים אל חלב האם
אני ממליצה להמשיך ולהציע בכל יום פירות וירקות שאת אוכלת ולא להתייאש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)