מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרעלת כספיתדנה04/10/2012
היי
האם הנ"ל נכון גם לאומגה 3 הנתנת לילדים בקפסולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעלת כספית - תגובה
עדי מגד16/10/2012בחלק מהתוספי אומגה 3 רשום כי המוצר אינו מכיל כספית ולכן יש לברר זאת ולהשתדל לקנות חברה אמינה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט של ילדה בת 7.5מיקה25/09/2012
שלום,
יש לי ילדה בת 7.5 עם PDD. התפריט שלה עם השנים הולך ונהיה יותר מגוון אבל עדיין מאד מצומצם. ולמרות זאת היא אוכלת יחסית בריא כי היא לא אוכלת חטיפים וממתקים כמעט בכלל.
היום קראתי שיש להגביל אכילת טונה לפעם בשבוע, והיא אוכלת טונה כמעט כל יום!!!
אני מאד מודאגת ולא יודעת מה לעשות... האם תוכלו לעזור לי ולראות עם אני לא מרעילה את הילדה שלי...
כל בוקר היא אוכלת מנה של דייסת סולת
לארוחת 10 בבית ספר: טונה קטנה עם קצת מיונז, פרוסת לחם לבן (אחר לא בא בחשבון),
2 ביצים ללא החלמון, מלפפון, תפוח/בננה
בצהריים פסטה עם רוטב אדום/קוסקוס
בבית זה אותו תפריט עם תוספת של פתיתים עגולים וקציצות מסויימות מבשר הודו אדום ובקר. לפעמים גם קוטג' וגבינה לבנה.
היא לא אוכלת שום חטיפים ושום ממתקים רק לפעמים קולה/גלידה/מרשמלו וזהו.
אני ממש מודאגת ואודה לכם אם תוכלו לעזור ולראות אם התפריט שלה מסוכן לבריאות שלה...
תודה רבה,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט של ילדה בת 7.5 - תגובה
עדי מגד27/09/2012היי מיקה,
נושא המתכות הרעילות בטונה ידוע, אך אין המלצה חד משמעית כמה יש לצרוך
ולכן היתי מנסה להגביל אותה ל 2-3 מנות טונה בשבוע, הכונה למנה היא קופסה שלמה של טונה ולא כמה כפות (פעם בשבוע נשמע מעט מדי לטעמי ביחוד במקרה שלך שהיא אוהבת טונה).
כמו כן, התזונה במהלך השנים יכולה להשתנות גם בגילאים מאוחרים יותר 10-14, ולכן יש לנסות לחשוף ולהניח על השולחן גם ירקות ופירות אחרים ודגנים מלאים וקטניות
ואם הזמן נקווה שתטעם, תשלבו אותה כמה שיותר בארוחות המשפחתיות שתראה איך אתם אוכלים.
מומלץ לתת לה את החלמון הצהוב של הביצה אם היא אוהבת אותו,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרדינים עם עצמותאמא24/09/2012
שלום
האם ניתן לתת לילדה בת שנתיים וחצי סרדינים משימורים עם כל העצמות (כולל האידרה/ עמוד השידרה)?
האם יש סכנה שזה יהיה חד או קשה לבליעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרדינים עם עצמות - תגובה
מיכל וינברגר09/10/2012שלום,
בעקרון האזהרה היא בעיקר לדברים קשים וגדולים יותר כמו חתיכות עגולות של נקנקיות, חתיכות עוגולת של ירקות/פירות כגון מלפפון, גזר, בננה, פופקורן וגם פיצוחים. לגבי הסרדינים, אני ממליצה בכל מקרה להזהר למרות שהעצמות קטנות, ולהמנע מלתת סרדנים ליתר ביטחון או לחלופין לברור הייטב ולתת רק חלקים בשקדת שאין בהם עצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לסימילאקעמית23/09/2012
שלום.
בתי בת 11 חודשים ,האם יכולה להתפתח אלריה לסימילאק לאחר כזו תקופה של שימוש?
שאלה נוספת.. בחודש האחרון היא חולה הרבה{נכנסה לגן..}ומסרבת לאוכל מוצק ומעדיפה בקבוקים.יש עם זה בעיה או שזה בתקופות ויעבור מעצמו?
תודה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לסימילאק - תגובה
מיכל וינברגר24/09/2012שלום.
לגבי אלרגיה, במקרים רבים יש אלרגיות שדווקא חולפות באיזור גיל שנה, אך ישנם גם מצבים שמפתחים פתאום אלרגיה. תלוי כמובן מה הם הסמפטומים. בכל מקרה, צריך להתייעץ עם רופא המשפחה, ובמידה ואכם יש אלרגיה או אי סבילות - הוא ימליץ לכם על הפורמולות התמאימות.
לגבי האוכל מבקבוקים- אכן, שחולים, הרבה פעמים מעדיפים רק פורמולה מבקבוק ולפעמים בכלל אין ממש תיאבון..ויש לזרום עם ביתך, הדבר בד"כ חולף. ברגע שמרגישה טוב, יש לחזור ולהציע אוכל רגיל, ולצמצם את הבקבוקים- מעל גיל שנה- אני ממליצה בין פעמיים לשלוש ביום- לא יותר. (בוקר, ערב-לפני השינה, ועוד אחד באיזור הצהריים במידת הצורך- שגם אותו בהמשך אפשר להוריד).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבת שלי פיתחה בגיל שנה
אמא24/09/2012במקרה נכנסתי לשאול בפורום משהו אחר וראיתי את שאלתך
הבת שלי אכלה סימילאק מהיום שנולדה (בשיולוב עם הנקה בהתחלה) ומגיל 9 חודשים גבינה וכו. בגיל שנה וחודשיים פיתחה אלרגיה לחלב.
לכן-אפילו אם זה לא המצב השכיח, בהחלט יכול לקרות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכל בשררוני22/09/2012
בני בן 11 גבהו 133 משקל 26 קג.בני בקושי אוכל בשר ,יכול לאכול ארבע ביסים
משניצל וזה הבשר היחידי שהוא מוכן לנסות.הוא אוהב פחממות כמו לחם.פסטה ואורז
האם יש תחליף שאני יכול לתת לו כדיי שיקבל ערכים תזונתיים שיש בבשר?
האם עליו לצרוך יותר פחממות כדיי להשלים את החסר ואיזה פחמימה עדיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכל בשר - תגובה
מיכל וינברגר23/09/2012שלום מושיקו,
כל סוגי הבשר הדגים ,מוצרי חלב והביצים מכילים "חלבון מלא" זהו חלבון מן החי, המכיל את כל חומצות האמינו שהגוף זקוק. לכן ראשית יש לוודא שיש בתזונה של בנך, גם מזונות אלו.
ארוחה מאוזנת אמורה להכיל: פחמימה, חלבון וירק,. . ויש לשים לב, שהרבה פעמים שלא אוכלים בשר חסר החלבון. בצהריים אני בד"כ ממליצה על מנת בשר- כחלבון. אם גם אם לא מוכן דווקא בשר ניתן להמיר למזונות אחרים המכילים חלבון מלא.
לדוגמא:
כוס קטניות מבושלות (אפונה/עדשים/גרגרי חומוס/שעועית יבשה/פול/פולי סויה..) הקטניות בשילוב עם פחמימה (אפילו לא חובה באותה ארוחה) יתנו חלבון מלא.
פשטידת ירק/פסטה/תירס על בסיס גבינה וביצים
דגים בכל הצורות.
תחליפי בשר של סויה או חיטה- שניצלים למניהם- על בסיס סויה, ניתן גם לקנות פתיתי סויה וחלבון חיטה שנקרא סייטן- נמצא בד"כ בחניות טבע. הם די דומים לבשר, ולכן לא בטוח שהם פיתרון עבורכם, הם בד"כ מתאימים לצמחוניים שלא אוכלים בשר מטעמי אדיאולוגיה, ניתן להכניס למוקפץ או לתוך אורז וזה יוצא טעים מאוד.
ניתן גם לנסות להכין בלונייז עם הרבה רסק עגבניות ולקרוא לזה "רסק אדום" ולאו דווקא בשר.
הבשר הוא מקור טוב גם לויטמין B12, ברזל ואבץ, מומלץ לתת דגים המכילם B12 (יש הרבה בסלמון למשל) קטניות המכילות גם ברזל, ואגוזים ודגנים מלאים המכילים כמויות יפות של אבץ. במידה והמצב מתמשך ולא "תקופה חולפת" ממליצה לבקש בדיקות דם כדי לראת שאין חוסרי ברזל וB12.
ההמלצה שלי- לא לעשות מהדבר "עניין" פשוט לדאוג לארוחות מאוזנות, וייתכן והדבר יסתדר. בכל מקרה, ניתן לשמור על איזון גם ללא בשר. (בייחוד אם זה רק זמני).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 11 חודשיםלרה04/09/2012
בוקר טוב,
יש לי תינוקת בת 11 חודשים, היא רזה מאוד אבל אוכלת יפה,
ב6.3 240 מטרנה
ב9 פרות (לפני הפרות בגן נותנים לה כריך ופתי בר)
12 ארוחה בשרי
15 גמדים או דניאלה
17.30 מנשנשת משהו קטן
19 240 מטרנה
הבעיה היא ב15 עם הגמדים, בגן אמרו ששם היא לא מוכנה לאכול מטרנה, ואז המליצו לנו על גמדים, הבעיה שכשנגמר היא מתחילה לבכות (לצרוח) שרוצה עוד ואם נותנים לה בקבוק היא לא רוצה, אני חושבת ששני גמדים זה יותר מדי, השאלה מה עוד אפשר לתת לה בנוסף לגמדים? וגם איזה עוד סוג של יוגורט אפשר חוץ מגמדים ודניאלה?
ואם התפריט נראה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 11 חודשים - תגובה
מיכל וינברגר06/09/2012שלום לרה,
אכן, ביתך אוכלת יפה מאוד, והעובדה שבשלוש לא רוצה מטרנה -מראה לנו שהיא ממש מוכנה למזון מוצק.
לא חייבים דווקא להיצמד למעדן ספציפי, אני תמיד ממליצה להתחיל דווקא עם היוגרטים הלבנים כדי לא להרגיל למאוד מתוק, כל יגורט לבן (בלי חתיכות)- יכול להיות מצויין.
יכול להיות שהיא קמה רעבה וזקוקה למשהו יותר משביע.
ניתן לנסות:
פרוסה+ ממרח כלשהו- גבינה/חומוס/טחינה וסילאן/שקדייה
ומעדן לבן או גמדים או כל מעדן אחר לא מאוד מתוק (ניתן לנסות גם מתיקות מעודנת)
ניתן גם להוסיף פרי אולי בחתיכות קטנות או מרוסק.
גם בערב, יתכן וזה הזמן להושיב בארוחת ערב מסודרת עם כל בני הבית- ולאכול מתפריט המשפחה- חביתה, גבינה, אבוקדו, לחם ירק, וכ'..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 כמעט, בררן מאד מאד באוכלשרון29/08/2012
שלום,
מאז ומעולם בני לא היה אכלן מצטיין, אך עד לפני שנה הגענו לתפריט סביר פחות או יותר. במהלך השנה החולפת חלה ירידה במגוון המאכלים אותם מוכן לאכול, למשל פעם היה משוגע על בננות וכיום לא מוכן בשום אופן לאכול בננה. אותו הדבר עם גבינה צהובה. מה שכן, מאד אוהב פחמימות: פסטה, פתיתים, אורז וכו' (אני לא דואגת מבחינת משקל) מדאיג אותי ההרכב התזונתי שלו. אמנם בגן הוא לרוב אוכל יפה בצהריים, אך את הכריך של הבוקר מוכן לאכול אך ורק עם חמאה ומבחינת ירקות/פירות רק פלפל או גזר. זהו. כמובן שמאד אוהב מתוקים וחטיפים ואני נותנת לו בגבול הסביר (עם עדיפות כמובן לבייגלה על דובונים/ביסלי וחבריהם שלא נכנסים בכלל הביתה).
לאחרונה ערכנו לו בדיקות דם וחסר לו ברזל (לא אנמי, פריטין נמוך בצורה קיצונית) ומקבל השלמות בטיפות כל יום.
ברור לי שהבעיה התנהגותית, מעבר לזה, ילד מאד חכם, פעיל ושמח.
איך אפשר לשכנע אותו לטעום מזונות חדשים? אנחנו מציעים לו כמעט כל יום משהו חדש והוא מתעצבן וצועק שהוא לא אוהב את זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 כמעט, בררן מאד מאד באוכל - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/08/2012שרון שלום
מילת המפתח היא התמדה לא הפסיק להציע מזונות חדשים, ישנים, מזונות שאכל בעבר ועכשיו לא אוכל...
בנוסף ולמרות שזה מקובל היום לחשוב ולהתנהג כך, תזונת הילדים אינה דמוקרטיה...
הם אומנם יכולים לבחור מה יאכלו וכמה מתוך הצלחת אותה את מגישה להם, אך את הרכב הצלחת/ארוחה את קובעת
שימי על הצלחת את האוכל שאת רוצה שיאכל, בהחלט יכול להיות שבהתחלה לא יאכל בכלל/ יסרב לגעת בצלחת... זה השלב שבו את צריכה לעמוד על דעתך, בעדינות כמובן
הסבירי לו שזו הארוחה שכל המשפחה אוכלת והוא מוזמן לאכול מתוך הצלחת את מה שיחפוץ
אל תמהרי להציע לו מזונות אחרים, תני לו להתמודד כפי שמתמודד בגן (שם אין אפשרות אחרת)
בנוגע לכריך, אני מציעה שתבחרו מראש 2-3 אופציות לכריכים בתוספת ירקות ותגוונו בינהם, כמו כן אפשר לשלוח דברים נוספים ולא בהכרח כריך... פשטידה, ביצה קשה וכו'
בהצלחה
עדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בררן, המשך
שרון29/08/2012תודה על המענה!
הלוואי שזה היה פשוט כל כך, כבר עכשיו אם אני שמה לו בצלחת מזון שהוא אוהב ולא רוצה לאכול באותה ארוחה,כשהו מגלה שזה בצלחת שלו הוא קודם מכריז שהוא לא רוצה ואחר כך הוא מוציא את זה מהצלחת...
לגבי הכריכים - אין שום ממרח שהוא מוכן לאכול (בתחילת השנה שעברה זה היה גבינה צהובה כל יום עד שנמאס לו) הייתה תקופה של חומוס ואז הכריכים היו חוזרים וגם הגננות אמרו שהוא לא אוכל ושהוא כועס שנותנים לו משהו שהוא לא אוהב...
ביצים, ירקות, פירות, לחם מחיטה מלאה, גבינות ובטח ובטח פשטידות - לא מוכן בשום פנים לאכול. הייתה תקופה שכל ערב הכנתי לו ביצה, לחם וגזר/בצל (כשאהב בצל) וגבינה צהובה. היה אוכל את הלחם, קצת מהירקות ובביצה מעולם לא נגע... לדוגמה - באותה תקופה הלחם היה מחיטה מלאה. לאט לאט הינו צריכים להוציא לו את הגרעינים ובסוף הוא הפסיק לאכול לחם. עד שקנינו אחיד.
הוא מאד דעתן וגם אי אפשר "לסבן" אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בררן, המשך - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/08/2012היי שרון,
אני מבינה שבנך מאוד בררן ואני מבינה שזה מקשה מאוד על ההתנהלות של האכילה בבית...
אינני חושבת שזה פשוט, שינוי בהרגלי האיכלה וחשיפה למזונות חדשים וגיוון דורשים הרבה אורך רוח מההורים...
את צריכה לבחור מה חשוב לך יותר
יכול להיות שבתחילה לא הייתי משנה את הכריך בגן מכיוון שאת לא נמצאת שם
אך בהחלט הייתי ממליצה לך לעמוד על עקרונותייך בכל הקשור לאכילה בבית
זה בסדר שבנך שיבחר לא לאכול דבר מה שמוגש לו, אך יחד עם זאת זה אומר שיתכן ונשאר רעב
את הארומה הבאה יקבל רק במועד הקבוע בבית
לדוגמא: אם לא אכל חלק נכבד מארוחת הצהרים יאכל רק בארוחת הערב , אל תנסי לתת לו דברים שאוהב כדי שלא יהיה רעב כך הוא מרוויח פעמיים
גם אוכל את מה שן מוכן לאכול וגם כבר לא יהיה רעב בארוחה הבאה ושוב את
שארי מתוסכלת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצי שהפסיקה לאכול לפתעאבי28/08/2012
אהלן,
בתי בת שנה וחצי ושוקלת 12.8 ק"ג (אחוזון גבוה מאז הלידה)
בשבוע וחצי האחרון היא לא מוכנה לאכול שום דבר בארוחת צהריים. גם בבוקר זה מלווה בבכי שלאחריו היא אוכלת קצת קוטג'
האם צריך לשקול לתת לה ברזל או תוספים? ניסינו המון טריקים אפילו להאכיל אותה בכוח ללא הצלחה.
אשמח לעזרה
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי שהפסיקה לאכול לפתע - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/08/2012אבי שלום
מכיוון שמדובר על תקופה קצרה ביותר יש לבדוק כמה דברים:
1. האם חולה
2. האם בוקעות כמה שינים במקביל?
3. פטריה או גוירוי בחלל הפה שיכולים להפריע ולהכאיב במהלך האכילה?
במידה ואין בעיה בריאותית
האם היה איזשהו שינוי משמעותי בתקופה של השבועיים שלושה האחרונים? מעבר דירה? הולדת אח? כניסה לגן חדש?
בכל מקרה צריך להקפיד ששותה מספיק נוזלים ביום לפחות כ-ליטר נוזלים.
אנא עדכן אותנו
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
אבי29/08/2012אהלן מיכל,
תודה על התשובה המהירה. יש לה שיניים שצומחות (2).
אני לא יודע אם זה קשור אבל בערך באותו הזמן היא נגמלה מחיתול - ראינו שהיא מבקשת כל הזמן ותוך יום אחד הוציאה את החיתול (מאז כל פעם מבקשת ללכת לשירותים)
אני אשמח אם תוכלי לענות על השאלות הבאות:
1. איך יודעים שזה פטריה? הרופא אפילו לא הסכים לבדוק אותה, טען שחם ובגלל זה היא לא אוכלת.
2. זה לא מפריע לה לאכול שטויות במהלך הצהריים (עוגיות שדורשות לעיסה, בייגלה, אפילו מטרנה) אלא רק ארוחת צהריים. ניסינו מנות שהיא אוהבת במיוחד.... יכול להיות שזה פשוט עיניין של גיל לנסות עד שהיא מצליחה (אגב יומיים היא הייתה רעבה מ 9:00 עד 18:00 ועדיין לא עזר במאום)
תודה מראש
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/08/2012אבי שלום
לאור כל מה שכתבת:
1. מכיוון שאוכלת שטיות אני לא חושבת שזה משהו פטרייתי יחד עם זאת פטרייה נראית כמו שיכבה לבנה על הלשון או החך
2. נראה לי שהת שלכם קצת עושה עליכם מניפולציות כדי לאכול מה שהיא רוצה ממתקים חטיפים ובקבוק מטרנה
3. ממליצה לא לתת לה חטיפים גם אם היא מאוד רעבה ולהמשיך ולהציע לה את ארוחת הצהרים או הבוקר
4. אפשר להציע לה כריך במקום ארוחה או קצת קורנפלקס וחלב או מעדן ופרי אבל נסו לא לתת חטיפים במקום ארוחה
5. מכיוון שכן אוכלת מטרנה קשה לי האמין שיש לה כרגע איזשהו מחסור בויטמינים, אך במידה ומצב זה ימשיך יותר מכמה שבועות אני ממליצה לפנות שוב לאיש מקצוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אבי29/08/2012כן, השטויות זה המחיר שהם נמצאים עם הסבתאות...
תודה על העצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות למרק עם בשרדפנה27/08/2012
שלום,
הבת שלי בת 7 חודשים וחצי, בת ראשונה, אוכלת כבר 2 ארוחות ביום. מנת פירות אחת ומנת מרק. עד עכשיו הכנתי את המרק בכמויות די מאולתרות אבל עכשיו, שהיא ממש אוכלת את זה כארוחה, חשוב לי לברר את עניין הכמויות הנדרשות לה בגילה. אין לי מושג כמה בשר אני צריכה לשים לה במרק. אני משתמשת בשווארמה הודו נקבה לפי ההמלצות. אם אני מקפיאה לשבוע, כמה בשר אני צריכה לשים? כמה היא צריכה, בגילה, לאכול פר יום? ומה לגבי כמות הירקות ליום? (כמה גזר, כמה קישוא, כמה תפו"א וכד´) וכן מה לגבי כמות של עדשים אדומים או אורז מלא?
אשמח אם תעזרו לי לעשות סדר בבלאגן..
תודה רבה!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות למרק עם בשר - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/08/2012קרן שלום
כמות המנה הבשרית בארוחה צריכה להיות 50-60 גר' וסך כל הארוחה ככוס כלומר 200-240 מ"ל ואולי אפילו פחות
לאור נתון זה
בהנחה שאת מכינה מרק ל- 7 ימים המרכיבים
350 גר' בשר
1-2 גזרים
1-2 קישואים
1-2 תפו"א
1 בטטה
1/4 דלעת
כמובן שאפשר לגוון עם הירקות אך המרק צריך להיות סמיך ולא דליל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי עדשים או אורז מלא?
קרן30/08/2012כמה למנה או למרק?
ושכחתי לשאול-כמה מים אני אמורה להוסיף לטחינה? פשוט בכמויות האלה פעמים יוצאת לי כמות גדולה של מרק שמספיקה בערך לשבועיים ואז כל מנה מכילה פחות ממה שצריך. איך גורמים למרק להיות עשיר אבל לא לצאת בכמות גדולה כ"כ? אני מאמינה שהעניין הוא פחות מים אבל בכמה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה ו9 מאוד רזה.פאני27/08/2012
שלום לכם! יש לי ילד בן שנה ו9 מאוד רזה במישקל הוא אחוזון 50 וגם ניראה לי שהוא רזה עוד ביגלל חולי שעבר ובגובה הוא מאוד גבוהה הוא באחוזון 90 בזמן האחרון הוא לאמוכן לאהול לי כלום חוץ ממעדן גמדים בבוקר באמצע ובערב אני ממש דואגת לו הוא ניראה כלכך רזה וצנום ממש חולה .למרות שאני חייבת לציין שהוא ילד אנרגטי ושובב ולא יושב כל היום אז חולי זה לא ממש. עזרו לי במהרה מה אני
עושה איתו איך אני מעלה אותו במישקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה ו9 מאוד רזה. - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/08/2012פאני שלום
ראשית אחוזון 50 זה מצויין גם אם גובהו באחוזון 90, הוא בהחלט יכול להיות רזה
מה שמתריד אותי זה שלאחרונה הפסיק לאכול
יש לבדוק האם משהו מפריע לו
שיניים חדשות שבוקעות
גירוי או פטריה בחלל הפה (לפעמים אחרי טיפול אנטיביוטי)
כמו כן חשוב להמשיך ולהציע לו לאכול גם אם מסרב
וכן להקפיד על שתיית נוזלים מספקת חובה!!! לפחות 1.5 ליטר ביום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריך עם פסטרמה לילד בבי"ס יסודיסמי16/08/2012
שלום
האם ניתן לתת לילד לבית הספר פעם בשבוע כריך עם פסטרמה או שמומלץ להמנע מזה לגמרי?
האם יש סוגים יותר מומלצים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריך עם פסטרמה לילד בבי"ס יסודי - תגובה
עדי מגד20/08/2012הי,
אפשר לתת פעם בשבוע כריף פסטרמה,
מומלץ לתת פסטרמה מתחת ל 2% שומן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם בשבוע? למה לא
מישקה12/09/2012לא רואה בעיה אם זה פעם בשבוע,
אם זאת יש גם סוגי פסטרמה בריאים יותר. אפשר לעשותכ ריכים עם פסטרה דלת שמן למשל. לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה וחציאיציק14/08/2012
שלום רב,
ביתי בת שנה וחצי שוקלת 12 קילו, היא ילדה גדולה עם תיאבון בריא, משקל הלידה שלה היה גבוה מאוד 4.1 קילו בגלל שלאם הייתה סכרת הריונית. היא אוכלת מאוד בריא, ירקות חיים ומבושלים, עוף, גבינות 5%, היא לא אוכלת הרבה יותר מילד ממוצע ומקבלת בבוקר ובערב 180 תמ"ל. יחד עם זאת אינה יורדת במשקל ונשארת באחוזון גבוה, אני יודע שהשמנה אינה בריאה אצל מבוגרים וגם לא אצל ילדים, האם יש לי סיבה לדאגה או שעם הגיל והפעילות המשקל יורד, כמובן עם תזונה בסך הכל מאוזנת. אני לא נותן לילדה ממתקים וגאנק פוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנה וחצי - תגובה
עדי מגד14/08/2012היי,
כרגע אין מה להיות מוטרד , תמשיכי לעקוב אחר המשקל , לקראת גיל 5 אם תישאר בעודף משקל מומלץ להפנות לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן כמעט 9 גדול לגילועמיר13/08/2012
שלום, יש לנו ילד מקסים בן כמעט 9 ששוקל 41 ק"ג על גובה 1.35 בערך. הוא יחסית ספורטיבי אבל היה אצל משפחה בלעדנו בקיץ ותפח המון. הוא תמיד היה יחסית גדול ותמיד אוהב לאכול מה שיש. אנחנו בבית מקפידים על אוכל בריא ולא שמן, אין אצלנו מיצים או קולה/ספרייט אבל בכל הזדמנול שיש לו הוא ימצא מחוץ לבית. הוא אוהב מאוד ספורט, וגם טוב בכדורגל -כדורסל, שחייה וכו' אבל מתבייש בגוף שלו וכבר "זכה" לקריאות "שמן" מילדים אחרים.
מעניין אותי מה איזה תוכנית תזונתית כדאית לו יחד עם גישה נכונה שלנו.
תודה
עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן כמעט 9 גדול לגילו - תגובה
עדי מגד14/08/2012היי עמיר,
שאלה מורכבת שאין עליה תשובת ביהס, עדיף להיפגש עם דיאטנית ילדים שמבינה בתחום, בעיקרון צריך לראות מה הסיבה לאכילת הממתקים: "ראש שמן", תסכול מעצם העובדה שאין ממתקים בבית, אכילה רגשית ועוד...
בעיקרון צריך לקבוע לו מסגרת עם אפשרויות בחירה תוך הצבת יעדים ריאליים והגיוניים עבורו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FTTמשה 1013/08/2012
שלום רב
יש לי בת בגיל 6 שנים שניזונה דרך גאסטרוסטום עקב פגיעה מוחית, עברה גם ניתוח פונדופליקאציה שלא היה מוצלח ב 100%, אני מאכיל אותה בסביבות 120מ"ל פידיאשור כל 3.5 שעות, אך אני רואה שרוב הימים אני יותר מעמיס על הקיבה שלה, כי מתחילה עם בחילה קשה ולפעמים מקיאה, לציין לא עולה במשקל בתשנה האחרונה, שוקלת 12.5 ק"ג, השאלה אם יש פורמולה אחרת שיותר קלה לספיגה ולפינוי מהקיבה, מה היא? האם פפטמין גוניור טוב לילדה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FTT - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/08/2012משה שלום
מצבה של ביתך מורכב
ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה / בבי"ח בו נותחה להתאמת הפורמולה המייטבית
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר טרם יציאה לגןעדי10/08/2012
שלום, ביתי בת 2.5. זה עתה נגמלה מבקבוק בבוקר (היתה רגילה לאכול בין 60-120 סמ"ק). הייתי מעוניינת לדעת מה ניתן ורצוי לתת לילד טרם היציאה לגן. חשוב לציין כי לאחר כבערך שעה משמגיעה לגן, היא אוכלת ארולת בוקר (לרוב כריך / קורנפלקס עם חלב)
אשמח לקבל רעיונות לארוחת בוקר קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר טרם יציאה לגן - תגובה
מיכל וינברגר14/08/2012שלום,
על הארוחה להיות קלה ועם זאת מזינה. אני לא ממליצה להרגיל למתוק על הבוקר.
ניתן לתת כוס חלב/גביע יוגרט (עדיף לבן ולא מאוד מתוק)
אם זה לא מספיק אפשר להוסיף לזה גם קורנפלקס- ושוב, גם כאן עדיף לא להתרגל למתוקים אלא לבריאים יותר ולטבעיים יותר.
אפשר להכין דייסת קואקר מהירה עם חלב ומים (אפשר במיקרו או במחבת קטנה לבישול של כמה דקות)- זה משביע ומאוד בריא (ניתן להוסיף קינמון ולהמתיק מעט- לפי הצורך)
וכמובן אפשר לתת גם כריך עם מריחה כל שהיא (גבינות/טחינה/חומוס..)
ניתן גם לנסות בננה חתוכה עם טחינה גולמית עליה- יש ילדים שמאוד אוהבים!
בסופו של דבר הכל הולך,כל עוד זה לא ממתק/חטיף אנרגיה..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)