מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיצה לפעוטה בת 3אורי11/11/2012
שלום,
יש לנו ילדה בת 3 בעוד כחודש ומשקלה תקין.
מה דעתכם על יציאה לבילוי של פעם בשבוע , בו הילדה אוכלת משולש פיצה (כאשר כיום היא מסוגלת לאכול חצי משולש).
אני טוענת שבפיצה יש קמח לבן חסר כל ערך תזונתי, גבינה צהובה שמנה (גבינה אמיתית ולא תחליפי גבינה).
כמו כן, אכילת פיצה (או חצי פיצה) בשבוע עלולה לגרום לרכישת הרגלי אכילה גרועים של ג'אנק פוד וגם בסופו של דבר תגרום להשמנה.
בעלי טוען שאין בפיצה כל נזק והיא מכילה סידן, ורסק עגבניות ופעם בשבוע זה לא נורא.
מבקשים את דעתכם בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצה לפעוטה בת 3 - תגובה
עדי מגד15/11/2012היי אורי,
בפיצה אכן יש יתרונות בריאותיים כמו: רסק עגבניות חלבון סידן ועוד..אם זאת צריך לזכור כי בגבינה צהובה יש כמות מלח גדולה ובנוסף כנראה שגם ברסק עגבניות ולכן צריך לנהוג במשנה זהירות כדי לא לגרום לבת שלכם להסתגל לטעם מלוח וחזק דבר שיגרום לה לאבד את הרצון שלה לטעמים עדינים יותר כמו פירות וירקות !
אם זאת, פיצה בשבוע לא יודע אם זה בהכרח יוביל להרגלים מגונים ולחוסר רצון לאוכל פירות וירקות.
אם היא אוכלת בריא והבית עצמו אוכל בריא ואתם משמשים לה דוגמה אישית טובה- לא היתי מוטרד מזה
אלו דברים שאין להן תשובה מכרעת - צריך להסתכל על התמונה הכללית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילה ילד בן שנתייםנטע-לי11/11/2012
הילד שלי בן שנתיים מאז שנולד הוא פשוט מסרב לאכול.מעולם לא דרש אוכל ויכול להשאר יום שלם בלי אוכל .אין משהו מסויים שמגרה אותו -לא פיצה ולא גלידה ולא ציפס פשוט כלום. הכל זה לפי קריזות יום אחד הוא יסכים לאכול פיצה וביום למחרת כבר לא מוכן להסתכל אליה
לאחר פניה לרופא ילדים נאמר לי שאין לו שום בעיה ושהוא מבחינת משקל נמוך מעט מהממוצע וזה בגלל שהוא גבוה ושאין לי מה לדאוג. אבל איך אפשר שלא לדאוג.
הילד פשוט לא אוכל כלום יום שלם יכול להסתכם ב שוקו חתיכת גבינה וחביתה בקושי בלילה.
בזמן שהוא יישן אני נותנת לו סימילאק כדי שמשהו לפחות יזין אותו -והוא אכן שותה בקבוק שלם של 180.
מה לעשות???? ולמי לפנות כדי שמישהו יבין שזאת באמת בעיה
הילד פשוט חיי מהאויר
האם יש משהו שיכול לפתוח לו את התאבון או איזה ויטמין כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה ילד בן שנתיים - תגובה
מיכל וינברגר11/11/2012שלום נטע לי
יש ילדים שאוכל פשוט לא מענין אותם, ויש ילדים שלהיפך- בכל הזדמנות יאכלו.
כל עוד במשקל והגובה תקינים- והילדי גדל- גם אני לא רואה סיבה לדאגה. בנך- יודע כמה הוא צריך, וגם יודע לאזן את צריכת הקלוריות שלו באופן טבעי, ולכם יהיו ימים בהם יאכל יותר, והיו ימים בהם ירגיש שאינו זקוק להרבה.
לדעתי האכילה בלילה בגיל שנתיים כבר מיותרת, ובהחלט יתכן שאם תורידו אותה- אז הוא יאכל יותר טוב- במהלך היום- בעיקר בבוקר- כי הוא יצרוך את הקלוריות האלו בצורת אוכל.
האם הולך לגן? יכול בהחלט להיות שבגן אוכל טוב, ולכן בבית כבר לא רעב כל כך. את יכולה גם לבקש מהצצות רישום אכילה בכדי שתראי כמה אכל בגן.
בבית, מה שאת כן יכולה לעשות- זה לעשת סדר יום קבוע, (במידה ועדין אין)- ארוחות מסודרות- בוקר/צהריים ערב. וארוחות קטנות בין לבין- פרי/יוגרט..
בארוחות עצמן- רצי לדאוג לאוכל "מרוכז" מבחינה תזונתית- כמו טחינה/אבאקדו/שמנת/שקדייה/תוספות שמן זית , וכמבן , ירקות, ביצה..יש לגווון, וניתן גם לשתף אותו בהכנת האוכל- לעשות מעין משחק. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלבוןשמעון09/11/2012
בני בן 11 גובהו133סמ ומשקלו 26 קג.בני משחק כדורגל מגיל 6.רציתי לדעת כמה גרם
חלבון וכה גרם פחממות הוא צריך לצרוך ליום?(בשנה האחרונה לא עלה במשקל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מושב חצבלילך06/11/2012
בני בן 10 חודשים ועדיין לא יודע ללעוס אוכל אני מנסה כבר מגיל 8 חודשים
הוא מכניס לפה ויורק את המזון החוצה הריצפה והכיסא אוכלים והוא לא מכניס לבטן
דבר רואים לפי תוצאות היציאות שלו
צריכה עזרה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושב חצב - תגובה
מיכל וינברגר11/11/2012שלום,
יתכן מאוד, כי בנך פשוט צריך זמן. זכרי, הוא רק התחיל לאכול לא מזמן, ויש תינוקות שמיד לומדים את העובד ומתחילים ללעוס , ויש כאלו שלוקח להם יותר זמן, וגם זה בסדר..
בד"כ בהתחלה רואים ביציאות חתיכות נאוכל לא לעוסות.
המשיכי לעבוד עם בנך, הראי לו איך את לועסת, נסי להסמיך את המרקם שך המזון לאט לאט.
,ממליצה בכל מקרה, לבדוק עם ופא ילדם, אולי יש מקום לקלינאי תקשורת, לעבוד על לימוד לעיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בבוקרריקי31/10/2012
שלום,
בתי עוד מעט בת שנתיים. עד לפני חודש היתה אוכלת סימילאק בתדירות גבוהה, בערב, בלילה ובבוקר. לפני חודש גמלנו אותה מהבקבוקים בלילה ומאז היא גם לא מבקשת בבוקר ולכן זרמנו עם זה לשמחתנו.
רציתי לדעת מהי החלופה הטובה לבקבוק ? האם לתת שוקו? כריך?
לא תמיד היא רוצה קורנפלקס ואוהבת מאוד לאכול ביסקויטים.
לאחרונה היא שותה גם מים חמים עם נענע. האם זה בסדר?
היא די בררנית עם אוכל ולא אוהבת הכל במיוחד לא מה שבריא כולל יוגורט, טחינה וכו...
תודה על תשובתכם,
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בבוקר - תגובה
מיכל וינברגר11/11/2012שלום!
מים עם נענע, זה מצוין, אך זה לא אוכל- לא שתייה, ניתן לתת כשתייה- ולא להרגיל להרבה סוכר.
בתור אוכל ניתן לתת- חלב- עדיף על פני שוקו- כי הרבה פחות מתוק..
בתוספת לחלב ניתן לתת:
פר' לחם אחיד או מלא+ גבינה/טחינה/חומוס/שמן זית/טחינה גולמית +דבש- וכל מה שעולה על דעתך- רצוי לא להרגיל לשולקולד/ריבה על הבוקר.
ניתן גם לתת
יוגרט+פרי+קונפלקס או להסמיך עם קואקר דק
או
דייסת קואקר על חלב א חלב+מים+ קינמון
או
פר' בננה+טחינה גולמית ומעט דבש
או
פריכיות אורז+מריחה. +חלב /יוגרט.
בספו של דבר, ציך לשים לב לא לתת סתם ממתק על הבוקר- כמו עוגיות/חטיף אנרגיה- כי יש מספיק הזדמנוית לאכול אותם בהמהלך היום.
רצוי מנת סידן כלשהיא- חלב/יוגרט+ פחמימה/פרי.
אם כבר קורנפלקס- אז להמנע מהמתוקים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 וחצי חודשים לא אוכלת מוצקים מרקרן24/10/2012
יש לי בת, בת 7 וחצי חודשים.
בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות, בהתחלה ירקות, אח"כ פירות ושילובים, כל מני סוגים.
הסכימה לאכול כפית או שניים, לא הראתה התלהבות ולא ביקשה עוד.
בגיל 6 חודשים כאשר ניסינו להחליף ארוחת חלב בארוחת מוצקים נכנסה לאנטי ומאז מסרבת לאכול.
לא פותחת את הפה אפילו לא לכפית אחת, מסובבת את הראש, יורקת, דוחפת את הכפית.
ניסינו גם דייסות, עוגיות, במבה, המון דברים..
כאשר ניסינו לחכות 4 שעות מארוחה אחרונה, היא היתה עצבנית וכשניסינו להאכיל במזון מרוסק מייד בכתה.
חלב היא אכלה בשמחה.
שאלתי היא האם להמשיך לנסות כל יום, האם לדחוף כפית או שתיים לפחות או האם לוותר לחלוטין לחודש חודשיים
למרות שלא ברור לי איך פתאום יום בהיר אחד היא תרצה לאכול כשהיא כרגע כ"כ באנטי.
היא ניזונה מחלב אם שאוב ששמור במקרר מספר שעות ומטרנה אחת או שתיים ביום.
גם חלב/תמל היא לא אוכלת כמויות גדולות, כ6 ארוחות ביום של 120 מל,
פחות לדעתי ממה שהיא אמורה,
אך ייתכן והחלב שלי שמן במיוחד כוון שהיא באחוזון 80 גם בגובה וגם במשקל.
היא שקלה 8.2 ק"ג לפני חודש וחצי.
האם בחלב/תמל יש את כל הערכים התזונתיים הדרושים או שיש לה חסרים לדעתך?
מה את ממליצה לעשות? לנסות כל יום להאכיל או לעזוב אותה לנפשה?
כרגע אני איתה בבית, היא לא בגן.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 וחצי חודשים לא אוכלת מוצקים מר - תגובה
מיכל וינברגר24/10/2012שלום,
אכן המלצות משרד הבריאות הן, מגיל חצי שנה כבר לשלב מוצקים ולא לאט להחליף ארוחות, אך בגיל 7 חודשים לא כל הילדים מוכנים לכך. יש תינוקות שרק לקראת גיל שנה מצליחם להחליף ארוחת פורמולה שלמה בארוחה מוצקה. סה"כ אם היא במשקל וגובה תקינים, אין מה להלחץ. תני לה את הזמן, אני הייתי עושה הפסקה למספר ימים, ורק אז הייתי שוב בהדרגה מתחילה שוב.
חשוב שתהיה לה חוויה נעימה מהאכילה, חשוב להקפיד על ישיבה בכיסא אוכל, רצוי בארחות משפחתיות , בלי גירויים כמו טלוזיה וצעצועים. אם היא סוגרת פה, או מסובבת ראש, לא לדחוף ולא להתעקש. עד לארוחה הבאה- בעוד 3 שעות. בסופו של דבר היא תאכל, חשוב לזכור: ילד בריא לא ירעיב את עצמו!. במידה והחלטת להוריד ארוחת פורמולה אחת בהמשך, אל תתני לה אותה עד לארוחה הבאה לאחר שלוש שעות.
יש להתאזר בסבלנות..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה רגשיתנירית24/10/2012
שלום! יש לי ילדה בת 6 .וילדתי תאומים לפני 5 חודשים. יש לי בעיה שמחמירה עם הילדה לגבי האכילה שלה.ואתן דוגמאות:.
אני שמה לה בצלחת אוכל והיא נעמדת לידי כדי לוודא שאני שמה מספיק ואם נראה לה שלא אז היא מעירה למה כל כך קצת.אני אומרת לה שאתן לה עוד אם תסיים ובכל זאת תרצה תוספת.ואכן היא דורשת תוספת אני שמה לה ואוכלת שתי ביסים ומפסיקה בטענה ששבעה(כלומר העין שלה אוכלת יותר).
עוד דוגמא -אנחנו יותאים לסופ"ש והיא שואלת אם יהיה כמו תמיד ארוחת בוקר וצהריים.
ואני שאלתי אותה אם היא לא מתרגשת מהבריכה אלא רק מהאוכל .
עוד דוגמא: הודעתי לה יום אחד שאני מוציאה אותה מוקדם מבית הספר(בבית הספר הם אוכלים צהריים) אז היא התחילה להגיד שאני ישאיר אותה רעבה כי היא לא תאכל צהריים וממש נלחצה מזה.הסברתי לה שהיא תאכל בבית.
יש לציין שהיא לא שמנה ושוקלת בסדר לגילה אך ההתעסקות באוכל הפכה לבלתי נסבלת -היא אוכלת צהריים וכבר שואלת מה נאכל בערב.אני גם מפחדת מהתגובות שלי
אני לפעמים באופן לא נשלט עונה לה בקשיחות ואני מרגישה שהילדה מבינה שזה לא בסדר אך לא מצליחה לעשות כלום.ואני מרגישה שאני לא יודעת איך לטפל בזה.אבקש את המלצתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה רגשית - תגובה
מיכל וינברגר24/10/2012שלום נירית,
אין ספק, שביתך דורשת כעט יותר תשומת לב מאז לידת המאומים, והאוכל- הינו תחום שניתן לקבל בו תשומת לב.
עצם העובדה שנושא האכילה מעורר בך תגובות קשיחות ומעורר ויכוחים אומר שהיא כנראה משיגה בעזרתו תשומת לב (גם אם שלילית). העובדה שגם אם ביתך רוצה תוספת- אך למעשה לא מסיימת אותה- אומרת שהיא כן מחוברת לתחושת הרעב והשובע שלה, ויכול להיות שרוצה עוד כי רוצה להרגיז, או שבאמת חושבת שתאכל עוד, אך היא בסופו של דבר יודעת מתי להפסיק לבדה. אוכל הינו סוג של הנאה לכולנו, וגם לביתך, נכון שיש התעסקות כרגע באוכל, אך לדעתי צריך פשוט להרפות, להיות רגועה שהיא יודעת לווסת את הצריכה, וכמו כן, המשקל תקין. דאגי לארוחות מסודרות ובריאות, אך תחסכי גם מהפינוקים (מדי פעם, סופי שבוע ארועים..) ונסי לא לעורר ויכוחים ותגובות קשות, אם היא רוצה עוד -תני לה. ויש סיכוי טוב, שלאט לאט, ההתעסקות באוכל תפחת. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחרי תזונהליאת24/10/2012
שלום,
בני בן 6 עוד מעט, עיקר תזונתו מתבססת על קייטרינג תעשייתי במסגרת הצהרונית שבה הוא נמצא ובבית אוכל בעיקר שניצלים או קציצות עוף (כ3 פעמים בשבוע).
ואולי פעמיים בחודש מנת דג סלומון. יקרות מבושלים ובשר בקר מאד מאד קשה לשכנע אותו לאכול.
הוא מרבה באכילת מוצרי חלב- חלב ניגר כשתי כוסות ביום, לפחות חצי קופסאת קוטג ביום וערך 4-5 פעמים ביצה בשבוע.
ההרכב התזונתי שלו מטריד אותי מאד, אם כי מבחינת משקל אין שום בעיה בכלל וגם לא מבחינת גובה. (5סמ עלייה בחצי שנה האחרונה, והוא גבוה יחסית לבני גילו)
אך אני עדיין הייתי מעוניינת לשאול האם יש צורך לבצע בדיקות דם מקיפות על מנת לוודא שאין חוסרים בגוף. מצד אחד מבחינה פיסית לא נראית בעיה כלל, מבחינה תזונתית אני מאד מוטרדת.
השאלה האם יש טעם להעביר אותו את החוייה הטראומטית הזו??
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אחרי תזונה - תגובה
מיכל מסר בן שלום24/10/2012ליאת שלום
אכן התזונה של המזון התעשייתי היא בעייתית מבחינה בריאותית
אני ממליצה לבצע בדיקות דם רק אם יש סיבה מוצדקת כגון סיפור משפחתי שיש לבדוק או מחלה
במקרה של בנך הייתי מבצעת כמה דברים:
1. מכניסה יותר ירקות ופירות לתפריט היומי שלו
2. מתחילה לתת לו מולטיויטמין יומי
3. מגבירה את הפעילות הגופנית שהוא עושה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת25/10/2012תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדות שמנות ולא ברור למהאמא23/10/2012
מתחבטת כבר הרבה זמן בסוגיה: שתי בנותי, 7.5 ו-5, סובלות מעודף משקל גבוה. ככל שאני קוראת יותר בנושא תזונת ילדים - כך אני פחות מבינה מדוע... הרגלי התזונה בבית שלנו טובים מאוד, אוכל ביתי מבושל כל יום, ירקות, פירות ואין ממתקים חוץ מבשבת. הקטנה גם פעילה מאוד פיזית (כל היום על האופניים, רוקדת ומשתוללת), נכון שהגדולה פחות (מעדיפה ציור ומשחקים שקטים), אבל לא באופן שמצדיק עודף משקל כ"כ גבוה. אין מצב של רביצה מול הטלויזיה כי אין לנו כזאת. אני רואה חברות שלהן בולסות חטיפים וסוכריות ונשארות רזות כמו שרוכים. אציין שגם אני וגם בעלי היינו ילדים שמנים ורזינו באופן טבעי בגיל ההתבגרות, אבל לא היינו כל כך שמנים כמו הבנות שלנו. זקוקה נואשות לקצה חוט שיוביל לתחילת השינוי. אני חרדה לעתידן ובריאותן...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדות שמנות ולא ברור למה - תגובה
מיכל וינברגר28/10/2012שלום,
אני שמחה לשמוע שהאוכל בבית מבושל, ויש ירקות ופירות. מה לגבי שתייה? האם שותים רק מים?
יתכן וכמו שאמרת שהיה אצלך ובעלך, עודף המשקל יתאזן עם הבגרות. בכל מקרה, גם אם את מרגישה שהרגלי האכילה בבית טובים, כדאי לבדוק מה בנותייך אוכלות לא רק בבית, אוכל בגנים/צהרונים, כדא לבדוק כמויות- יתכן ואוכלות כמויות גדולות יותר, ויש לטפל בעניין זה, לחבר לתחושות רעב ושובע, ללמוד לקחת ירקות כתוספת שרעבים במקום עוד פעם מהאוכל הרגיל..
פעילות גופנית היא מצויינת, ועלייך להמשייך לעודד את שתי בנות לכך. לא תמיד זה מספיק בשביל ירידה אלא מאוד עוזר לשמירה על משקל. בגיל של בנותייך הן לא ממש צריכות לרדת במשקל אלא לשמור עליו לתקופה מסויימת . בכל מקרה, אם הדברים לא ברורים לך, הייתי ממליצה לפנות לדיאטן ואנדוקלינולוג, כדי לבדוק יותר לעומק אם יש עוד סיבות לעודף המשקל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת שנהשרון22/10/2012
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי בתי בת השנה. מאז שנולדה ינקה (הנקה מלאה) ולאט לאט התווספו המוצקים והיא התגלתה כאכלנית לא רעה בכלל! אוכלת מסודר (ארוחות קבועות). עד תחילת החודש ינקה בוקר/ערב וכעת רק לפני השינה.
התפריט שלה כולל:
התעוררות - חלב שומשום (טחינה גולמית+סילאן מהול במים)
בוקר - פירות (טחון/חתוך)
צהריים - מנה גדולה של מרק טחון עם הודו, ירקות, עדשים אדומות
ערב - חביתה עם גבינה צהובה
לפני השינה - יונקת
בין לבין או תוספת לארוחות (ואם נמצאים בחוץ) היא אוכלת קצת בייבי ביס, צ'יריוס דגנים מלאים, לביבות, פנקייקים, פסטה והרבה פעמים טועמת מאכלים שרואה את אחד מבני המשפחה אוכל.
(עד לא מזמן אכלה גם גבינה לבנה כל ערב אבל סובלת מאד מנוזלים באזניים ואנחנו כרגע בהפסקה של מוצרי חלב)
השאלה שלי היא האם התפריט מספיק? אם אני רוצה להפסיק את ההנקה בערב, לתת משהו במקום? עד כה לא קיבלה תמ"ל מעולם והבנתי שאחרי גיל שנה אין צורך (במידה שאוכלים מספיק). כמו כן לגבי האוכל הטחון - אני מנסה לעבור בהדרגה רק למוצק, אבל יוצא שאוכלת פחות... (פירות טחונים יכולה לאכול 3 שלמים וחתוכים בערך 2).
עשינו בדיקות דם לפני שבועיים ויצאו תקינות. שוקלת סביב 9 קילו.
תודה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת שנה - תגובה
מיכל מסר בן שלום26/10/2012שרון שלום
נראה כי ביתך אוכלת יפה
ראשית אל תשכחי שחלב אם מספק לה רכיבי מזון חשובים שבצורה נוזלית נמצאים בעיקר בתמ"ל ועל כן אם את מפסיקה להניק רצוי שתתני לה תמ"ל בערב וגם בבוקר במקום בסילאן והטחינה ( שאומר לך את האמת אינני מבינה מה הסיבה שאת נותנת לה את זה)
לגבי מוצרי חלב וליחה- לא נמצא קשר מובהק ביןליחה צינון נוזלים ומוצרי חלב
מנה של 2 פירות שלמים היא יפה מאוד והנה, כאן את יכולה להוסיף לה טחינה או חלבה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תקין?טל19/10/2012
בתי בת שש וחצי, בעלת BMI גבוה, מאוד אוהבת ונהנית לאכול (פחות מתוקים- פשוט אוהבת לאכול והיא רעבה לעתים קרובות)
בבדיקות דם יצאו כמה ערכים ורציתי לדעת אם הם תקינים?
IRON= 35
TSH= 2.4
FOLIC ASID=25
FERRITIN=20
MCH=26
MCHC=32
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תקין? - תגובה
מיכל מסר בן שלום24/10/2012האם יש בידך תוצאות לבדיקת המוגלובין HG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה בת 17 +חגית19/10/2012
הבת שלי לא נוגעת בבשר בכלל ,לא אוכלת פירות ,ירקות רק מלפפון ,חלבי היא אוכלת
היא לא כל כך פעילה גופנית
אני מנסה לגרום לה לאכול נורמלי אבל היא אומרת שיש דברים שהיא לא מסוגלת לאכול
מה ניתן לעשות במצב הזה ומה ניתן לתת לה כתחליף לבשרי ולפירות וירקות שהיא לא מוכנה לאכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה בת 17 + - תגובה
עדי מגד21/10/2012היי,
מומלץ לגשת ולברר למה היא לא יכולה לאכול, לברר אצל איש מקצוע שמומחה בבררנות של מזונות.
לא חובה לאכול בשר ישנם מזונות היכולים להשלים זאת:
1. קטניות- עדשים, אפונה , שעועית,גרגירי חומוס או אפילו קמח חומוס)
2. אגוזים ושקדים - המכילים גם כן חלבון ושונים בריאים ומינרלים רבים
3. מוצרי חלב - המכילים חלבון איכותי וסידן
4. ביצים או חביתה
5. דגים בעיקר אילו המכילים אומגה 3
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותגיל17/10/2012
הילדה שלי בת שנה ו 9.
היא מקיאה הרבה.
יש לציין שהיא בריאה, גבוהה,חיונית, ומשקלה תקין.
לפעמים היא מקיאה כשהיא רואה אוכל, או כשהיא אוכלת דברים מתוקים, או
בלי סיבה ברורה לנו.
יש ימים שהיא מקיאה פעם-פעמיים ביום, ויש ימים שהיא לא מקיאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
מיכל מסר בן שלום24/10/2012גיל שלום
ממליצה לפנות לרופא הילדים להתחלת בירור לסיבת ההקאות
אלרגיה למזון, או אי סבילות למזון, ריפלוקס וכדומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוק?אלכס13/10/2012
האם לילד בן 14 מותר לשתות תה ירוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק? - תגובה
עדי מגד16/10/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה ירוק? - תגובה
עדי מגד16/10/2012היי,
כן אין בעיה עם שתיה של תה ירוק רק לא בכמויות גדולות מדי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה?רונית 3409/10/2012
שלום רב,
ביתי בת שנה ועשרה חודשים כמעט ניזונה בעיקר ממטרנה,ולא מוכנ הלנסות מאכלים חדשים.ירקות היא בכלל לא אוכלת.
היא אוכלת בבקור פורמלוה,א.בוקר בגן כלל לא נוגעת בכלום(רק עוגיה),צהריים טוענים שאוכלת (מדיי פעם לא אוכלת),אחהצ מעדן, באה הבייתה ובחמש רוצה בקבוק,ארוחת ערב מסרבת לאכול למעט חלב+קינמונים או מעדן ואז גם בקבוק במיטה. מתעוררת משינה מספר פעמים בלילה ובוכה ואוכלת בקבוק כפעם-פעמיים בלילה.
בשבוע וחצי אחרונים אכלה רק מטרנה,סרבה לכל דבר אחר. בעבר היו לה פצעים בלשון אז חשבתי שזה שוב חזר,והרופאה אמרה שאיין פצעים ופשוט צריך לזרוק את הבקבוקים.
הפסקנו לתת לה בקבוק כי היא יודעת שיש בקבוק ואז מתעקשת ובוכה ומסרבת לכל דבר אחר(ילדה מאוד דעתנית ועקשנית). מאז עשתה כיומיים מעין שביתת רעב למעט מעט במבה ומעט לחניה ומעדן,ביום השלישי אכלה שניצל וחצי+מעדן+שורת שוקולד+2 עודיות ורבע כוס חלב.
היום אנחנו ביום הרביעי,ישנו שיפור כפי שמתואר כאן(הלילה היא בכתה המון,כנראה מרעב והרגל לאכול מהבקבוק).
דברתי עם רופא אחר מהמפראה והוא אמר שהוא נגד כאסח וצריך לתת לה פעמיים ביום בקבוק.החשש שלי שבגלל שהיא ממש מכורה היא שוב תחזור למעגל הקודם.
מצד שני אני מרגישה שאני מתעללת בה ושהיא רעבה(יצויין שהתנהגותית היא שמחה וחיונית,בעיקר כשהיא עייפה היא רוצה בקבוק,כנראה התרגלה להירדם איתו).
מה עושים? ממשיכים בהפקסת בקבוקים לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה? - תגובה
מיכל וינברגר09/10/2012שלום,
נשתמע שאת בדרך הנכונה- העובדה שביתך חיונית ושמחה אומרת שהיא אינה רעבה - ואכן לאחר שהבינה שלא תקבל בקבוק- החלה לאכול. הגיוני שבכתה בלילה, כי קשה להפסיק הרגל כ"כ מהר, אך אני בטוחה שכמות הבכי בנתיים פחתה. יש כל מני דעות לגבי גמילה מבקבוק, אך מכיוון שכבר הורדת לגמרי בקבוק- נראה לי שלחזור חלקית כבר יהיה מיותר ורק יבלבל. אם החלטת להוריד אז המשיכי בהחלטתך. בכל מקרה, צריך להפסיק עם הבקבוקים מתשהו..
ודאי שאוכלת מזונות מגוונים, הציעי תמיד בארוחות משפחתית מגוון של אוכל, ולאט לאט היא תתרגל לאכול מזונות חדשים. חשוב שהכל יהיה בסבלנות ובאוירה נעימה ולא מלחיצה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)