פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לדעת איזה ממתקים דלי קלוריות
    רוני
    07/03/2012

אפשר לתת לילדים כתחליף(בהנחה שאי אפשר למנוע מהם לגמרי..)
    -כמו הטופי ללא סוכר של כרמית וכיוב'..תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לדעת איזה ממתקים דלי קלוריות - תגובה

עדי מגד
    08/03/2012

היי שני,
    קודם כל המינון חשוב כלומר ניתן לתת 2 עוגיות קטנות או כוס קטנה של חטיף ככה שמנת ממתק יומי תסתכם ב 100 קקל
    כמו כן כוס פופקורן שמכינים בבית או בייגלה מתחת ל 5 גרם שומן ל 100 גר מזון בהחלט יכול להיות אלטרנטיבה טובה.
    קובית חטיף אנרגיה שמכינים בבית-
    להלן מתכון:
    1 כוס טחינה+ 1 כס דבש + 5 כוסות פצפוצי אורז + 2 כוסות שומשום.
    מחממים את הטחינה הדבש והשומשום בסיר ולאחר מכן מוסיפים פצפוצי אורז או קורנפלקס גרוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי
    שרון
    05/03/2012

שלום
    הבת שלי בת שנתיים וחצי ילדה בעייתית מאוד באוכל לא מוכנה לאכול כל דבר ולא אוהבת לאכול בשר ומוצרי חלב .כן אוהבת לאכול עוף ושניצלים מהיום שהיא נולדה היא קטנה במימדים שלה היא שוקלת 10.5 קילו והגובה שלה 85
    מה אני יכולה לתת לה לאכול או לפחות להציע לה בשביל לעלות במשקל ולגבוהה כי היא ממש נמוכה ,היא הכי נמוכה בכיתה שלה בגן יש לציין שאני ובעלי גבוהים וגם אנחנו ההינו רזים בתור ילדים אבל תמיד גבוהים המשקל פחות מפריע לי מאשר הגובה
    אשמח אם תיעצי לי מה עליה לאכול בשביל לגבוהה

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי - תגובה

עדי מגד
    08/03/2012

היי שרון,
    היתי מציע לך להיפגש עם דיאטנית מהתחום, מומלץ להעשיר אותה בהעשרות כמו נוטרן ילדים או פדיה שור אם במידה וצורכת כמות קלוריות לא מספקת ובנוסף על תוספת דובונים - מולטי ויטמין לילדים.
    כמו כן יש צורך לאפשר לה לראות את בני הבית תואמים מזונות כמו ירקות ופירות כך שלבסוף תחקה את בני המשפחה עם הזמן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה +8
    מרין
    28/02/2012

שלום! אני מקווה שתוכלו לענות לי או להפנות אותי לפורום הנכון.
    אני אמא לילדה בת שנה +8 , עוד כשהייתה קטנה וניסיתי להעבירה ממזון טחון למזון אצבעות ראיתי שאינה לועסת טוב את האוכל לכן המשכתי עם המזון הטחון עוד קצת עד שראיתי שהיא מוכנה למזון מוצק יותר. למרות כל הנסיונות וההדגמות שלי של "איך צריך ללעוס" הילדה המשיכה ללעוס מס' לעיסות ואז ישר לבלוע.
    היום, היא נורא ממהרת עם האוכל שלה ולמרות שאני מגישה לה אותו חתוך לרצועות היא לוקחת אותן ושמה בפה או כמה ביחד או אחת- אבל עדיין אינה לועסת כמו שצריך!
    במזון כגון עוף זה מגיע לרמות שכאשר היא בולעת אחרי 2-3 לעיסות בלבד, או שרואים על הפנים שלה שכואב לה לבלוע או שהיא מנסה לבלוע ואז לא מצליחה ויורקת.
    ניסיתי הדגמות של איך ללעוס נכון , ניסיתי להגיד לה כל פעם "תראי לאמא איך את לועסת" (מראה פעם פעמיים ומנסה לבלוע), ניסיתי לתת לה את החתיכות אחת אחת ולא להגיש לה הכל בצלחת ועדיין היא לא לועסת טוב, לפעמים אפילו בולעת בלי ללעוס כלל!!!!
    אציין שהפה שלה מלא שיניים ומכל שאר הבחינות היא מסתדרת עם אוכל מוצק מצויין - אוחזת יפה, זה טעים לה וכו'.
    לאן הילדה שלי ממהרת???? ומה אפשר לעשות בנדון?
    אני מאוד מפחדת שתפתח הרגלי אכילה לא נכונים ותגרום לעצמה נזק בגרון.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה +8

הוספת תגובה

• בת שנה +8 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    08/03/2012

שלום רב,
    בשלב הראשון אולי עדיף שתתני לה חתיכות קטנות יותר של מזון ולא רצועות אלא קוביות קטנות כמו בסלט קצוץ
    כמו כן אפשר לאמן אותה ללעוס לא ע"י אוכל - ניתן להתייעץ עם קלינאי תקשורת או מרפא בעיסוק בתחום זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לילד שמקבל ריטלין
    גלית
    28/02/2012

בני בן 8, מקבל ריטלין לקשב וריכוז, רק בימי לימודים.

בימי לימודים ארוכים מקבל כדור ל-8 שעות, בימים קצרים ל-4 שעות.

כל נושא התזונה שלו מאוד השתבש, בעיקר בימים של הכדור הארוך.
    התאבון נפתח לו רק בשעות אחה"צ/ ערב, ואז הוא כל הזמן רעב ולא מפסיק לאכול עד עשר בלילה.

יש לציין שהוא ילד שעוסק הרבה בפעילות גופנית, הוא רזה וגבוהה.(שוקל 29 ק"ג).

האם זה נכון ובריא לאפשר לו לאכול ללא גבול, ועד שעות כאלו מאוחרות ? איכן לשים את הגבול מבחינת אוכל וזמן שינה ?
    (ברור לי שהוא צריך להשלים את כל היום שלא אכל)

אילו מזונות "חייבים" להיות בתפריט שלו, כדי שלא יווצרו חוסרים מסויימים בגוף ?
    על מה חשוב שאקפיד מבחינת הצרכים הגופניים שלו ?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לילד שמקבל ריטלין

הוספת תגובה

• תזונה לילד שמקבל ריטלין - תגובה

עדי מגד
    08/03/2012

היי גל,
    רטלין בהחלט משבש את סדר היום וגורם לתחושות רעב מוגברות ,
    לכן ההמלצה היא לנסות להכניס על הבוקר שוקו או יוגורט או פרוסת לחם ולהשתדל גם במהלך היום להכניס בהתאם ליכולת של בנך כדי שבגמר השפעת הכדור לא יתנפל בבת אחת על כל מה שיש.
    לגבי הגבלות וזמני הארוחות לא היתי מגביל בנתיים כיוון שהגוף זקוקו לכמות קלוירות לגדילה התפתחות ביחוד שהוא ספורטאי.
    יש צורך להיפגש עם דיאטן מהתחום כדי שיהיה ניתן לשפר לאט את הרגלי התזונה של בנך
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורמולה לבן שנתיים ושמונה
    נועה
    23/02/2012

הבן שלי עדיין שותה פורמולה (צמחית, אין סיבה של ממש, זה מה שהוא הכי אוהב) כ-120-180 בבוקר ובערב. הוא לא אכלן גדול, שוקל 12 קג וגובהו 89 ס"מ. האם הוא בכלל צריך את הפורמולה? הגננת אומרת שהוא לא שש לאכול ארוחת בוקר בגן וחשבתי אולי לא לתת לו בבוקר אבל זה נראה לי נורא קשה לילד לשרוד עד 9 בבוקר בלי לאכול.
    האם עדיף לתת חלב רגיל בבוקר?

הוספת תגובה

• פורמולה לבן שנתיים ושמונה - תגובה

מיכל וינברגר
    26/02/2012

שלום,
    אין צורך בפורמולה בגיל הזה, וזה פשוט עניין של הרגל..רוב הסיכויים שאם לא יאכל את הפורמולה בבוקר -יתחיל לאכול טוב יותר את האוכל בגן בארוחת הבוקר.
    אם מתעורר מוקדם- אני כן הייתי ממליצה לתת משהו בבוקר כד שאכן לא יהיה רעב מדי עד תשע בבוקר-
    אפשר ללת חלב רגיל, אך לא חובה בבקבוק- אפשר בכוס או גם יוגרט בכפית- בימים הקרים- אפשר גם דייסת קואקר למשל (לקנות קוואקר רגיל-שיבולת שועל-וממנה להכין דייסה מזינה וטעימה-זו הכנה פשוטה של מספר דקות) אפשר ג פרוסת לחם עם מריחה כלשהי- רצוי שיהה משהו מזין ולא ממתק.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה
    עדי
    23/02/2012

שלום, בתי בת 8 סובלת מעודף משקל אנחנו מעונינים להכניס אותה למסגרת שתאפשר לה ירידה במשקל מבלי לתת לה הרגשה שהיא שמנה ונמצאת בתהליך של דיאטה. שאלתי היא באיזו גישה עדינה ניתן לומר לה שחייבים לטפל בעניין המשקל מבלי לפגוע ברגשותיה. אשמח לתשובה בהקדם תודה מראש, עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה

הוספת תגובה

• השמנה - תגובה

מיכל וינברגר
    26/02/2012

שלום!
    קשה חלענות מבלי להכיר אית ביתך, וכמו כן גם אין תשובה אחת נכונה.
    חשוב אכן להיות זהירים בניסוח- ולא להזכיר מילם כמו דיאטה, שמנה וכ'..
    רצוי לשים את הדגש על מילים כמו- בריאות, הרגשה טובה ונעימה, גדילה תקינה, צמיחה לגובה, ויטמינים ומינרלים, חוזק וכ'.. התהליך הוא באמת לא דיאטה אלא אורח חיים בריא שכולל את כל בני הבית בכל מקרה. השינוי חייב לבוא מתוך הבית.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה אצל ילדה בת 8
    אנונימית
    20/02/2012

שלום !
    בתי בת ה8 שוקלת 40 וגובהה 1.35
    כל בוקר מתעוררת עם שוקו וחצי לחם לבן עם גבינה/ חמאה .
    בארוחת העשר היא אוכלת פרוסה בבית הספר ובצהריים קייטרינג של בית הספר.
    בין לבין אין לה סדר בארוחות.
    הבעיה היא שהיא לא אוכלת מרקים וירקות בכלל חוץ מסלט חיי של עגבניה ומלפפון , במיקרים מאוד נדירים היא אוכלת דג וקציצות מטוגנות.
    היא מאוד אוהבת פסטה בכל צורה שהיא , עם קטשופ או אפילו פסטה בלי כלום , ויש לה חולשה למתוק אוהבת מעדנים מתוקים יכולה לאכול אפילו 3 מעדנים ביום אוהבת קורנפלקס עם חלב , וכל דבר מתוק אחר .
    בבית אין חטיפים, ממתקים , עוגיות , או שתיה מתוקה ולכן כשהיא נחשפת לאחד מהם היא מאבדת שליטה ולא מסוגלת לרסן עצמה .
    לא אכפת לה שהיא שמנה ,או שילדים קוראים לה בשמות , מצד אחד זה טוב כי זה לא משפיע לה על הביטחון העצמי ומצד שני לא אכפת לה לאכול בכמויות גדולות.

בקשר לספורט , היא ילדה מאוד פעילה רצה קופצת ורוקדת פעמיים בשבוע כך שזאת לא לא הבעיה.

הייתי רוצה לשנות את הרגלי האכילה שלה ולגרום לה לרדת במשקל אך אני לא יודעת איך ! מקווה שתעזרו לי .
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה אצל ילדה בת 8

הוספת תגובה

• השמנה אצל ילדה בת 8 - תגובה

מיכל וינברגר
    22/02/2012

שלום,
    שינוי הרגלי אכילה הינו תהליך משפחתי, ולכן כל הבית חייב להיות מעורב ומודע ומסכים לתהליך- כולל אחים ואחיות אם יש, סבתא- אם מעורבת באכילה ובבישול וכ'..
    לגבי הספורט- מצוין שעושה פעילות – אבל גם אם יש – גם כאן- יש מקום לנסות ולהגביר עוד- כי הגוף כבר רגיל לפעילות שעושה.
    מה שחשוב הוא פחות המשקל- (לא כדאי לשים עליו דגש) אלא עלמה שאוכל ושינוי ההרגלים. אני בד"כ לא ממליצה לרדת במשקל כל עוד יש עוד מה לגבוה- חשוב לא לעלות.
    את הבוקר למשל, מתחילה עם ממתק-שוקו נחשב ממתק- וכדאי להרגיל למשהו אחר- חלב, יוגורט לבן.
    סדר זה אחד הדברים חשובים ביותר בשמירה על משקל תקין ואת זה אתם מחליטים- מהטבח פתוח רק בארוחות –ואין טיילת בין לבין. חשוב להקפיד על 3 ארוחות עיקריות וכ-2-3 א. ביניים.
    גם מתוק ניתן לאכול אך מומלץ להגביל לפעם ביום.
    ממליצה לפנות בכל מקרה לייעוץ כדי לבנות תפריט מסודר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפי בשר מסויה לילד בן שנתיים+8
    נועה
    20/02/2012

אנחנו צמחונים ונוהגים לאכול טבעול ודומיו כפעמים בשבוע. האם זה בריא לילד בן שנתיים ושמונה?.
    בגן אוכלים בשרי ולא מגישים סויה כלל.
    תודה

הוספת תגובה

• תחליפי בשר מסויה לילד בן שנתיים+8 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    20/02/2012

שלום רב,
    חשוב כי תזונתו של הפעוט תהיה מגוונת
    ניתן לחשוף אותו לקטניות ובהם גם סויה ומוצריה
    כיוון שאתם מגישים רק פעמים בשבוע סויה, אין אני
    רואה בכך בעיה. כמו כן ציינתם כי אוכל מידי יום מנה בשרית
    הקפידו כי יאכל מגוון ממזונות שונים כולל גבינות ביצים פירות וירקות בשר וקטניות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי
    אמא
    16/02/2012

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי לא יודע עדיין ללעוס את האוכל הוא ישר בולע את האוכל השיניים התוחנות מלמעלה עדיין לא יצאו עכשיו ניראה לי שהם יוצאות יש לו נפיחות למעלה והוא חורק שיניים יש לו גם עיכוב בדיבור מדבר הרבה הבהרות אבל עדיין אין מילים האם יש קשר לשני הדברים הוא אובחן כהיפוטוני תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי - תגובה

מיכל וינברגר
    17/02/2012

שלום,
    יתכן ובנך היה זמן רב ללא שיניים טוחנות ולכן פיתח שיטה לאכילה ללא לעיסה. בהחלט יתכן שיש קושי בהברות מסויימות שאין את כל השיניים.
    אני ממליצה לך להסביר לו שצריך ללעוס את המזון- לאכול לאט, ורק אחרי שמסיימים להכניס עוד מזון ואטז שוב ללעוס, אפשר גם להדגים עלייך. כמו כן, לדעתי יש מקום כאן להוועץ עם קליניאת תקשורת שיכולה לעבוד איתו גם על הדיבור וגם על עניין הלעיסה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף מזון לילדה בתת משקל
    אושרת
    14/02/2012

שלום רב,
    ביתי בת ה 3 שנים איננה אוכלת כמעט כלום היא שוקלת 11 ק"ג וגובהה הינו 84 ס"מ. האם קיים מוצר שמכיל תערובת שיכולה להשמין אותה מעט?
    יום טוב,

לקביעת תור
    סגירה
    תוסף מזון לילדה בתת משקל

הוספת תגובה

• תוסף מזון לילדה בתת משקל - תגובה

עדי מגד
    14/02/2012

היי,
    מומלץ שתיפני בנוסף לדיאטנית ילדים בענין הזה,
    ישנם פחיות העשרה המכילות את כל אבות המזון וויטמינים ומינרלים.
    ישנם העשרות בכמה חברות ובכמה טעמים בינהן: פדיה שור בפחית ופדיה שור קומפליט באבקה ready to use של חברת ABBOT וכמו כן פחית העשרה של חברת megapharm הנקראת נוטרן לילדים בטעם וניל.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא פירות ולא ירקות
    ליאת
    12/02/2012

יש לי ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים שמעולם לא אכלה פירות וירקות , לא מוכנה לנסות ולטעום אפילו חוץ מתפוח ירוק שמוכנה לאכול אבל גם לא תמיד, מבחינת משקל נראית מעולה גובה 95 ומשקל 15 ק"ג משוגעת על ממתקים ועוגות , אבל מגבילה אותה מאוד , ואוהבת מאוד מוצרי חלב וגם עוף, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לא פירות ולא ירקות

הוספת תגובה

• לא פירות ולא ירקות - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    12/02/2012

שלום ליאת
    מילת המפתח היא להמשיך ולהמשיך ולהמשיך להציע לה פירות וירקות בכל הזדמנות.
    ניתן לשלב פירות במוצרי הגבינה שאוהבת ואפילו בתחילה בעוגות ועוגיות
    ניצן לעשות איתה עבודות מלאכה עם פירות וירקות לדוגמא לפסל פרצוף מפירות
    לצייר על הצלחת בעזרת ירקות חתוכיםכמו כן אפשר להכניס את הירקות למזונות מבלי שתשים לב,
    לדוגמא" לשלש ירקות בקציצות ובמרקים וכדומה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שכל הזמן רק רוצה לאכול
    יפעת
    12/02/2012

יש לי תאומים בני 3 (בן ובת). באופן כללי לשניהם אין בעיות אכילה ואפילו מנסים מזונות רבים וטעמים שונים.
    אבל לילדה יש התייחסות אחרת לאוכל: כל הזמן רוצה לאכול "משהו קטן" בין ארוחות, 10 דקות לאחר סיום הארוחה היא אומרת שהיא רעבה (אין סיכוי שהיא באמת רעבה), כשהיא בוכה בגלל כל דבר ולא משנה מה היא מיד רוצה לאכול משהו...
    אני כמובן לא מאפשרת את האכילה הבלתי פוסקת הזו אבל אני לא יודעת ממה הרצון הבלתי פוסק לאוכל נובע? ברור שזה לא רעב...האם אני מעודדת אצלה הפרעות אכילה עתידיות בכך שאני לא מרשה לאכול כל הזמן? האם זה ניסיון מצידה לקבלת תשומת לב בעזרת ויכוחים שאנחנו מנהלות כל הזמן סביב הנושא?
    אשמח לעזרה
    תודה

הוספת תגובה

• ילדה שכל הזמן רק רוצה לאכול - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    12/02/2012

שלום יפעת
    ההנחה שהעלית היא בהחלט אופיונלית,
    נסי לאורך תקופה לא לעשות "עניין" מהאכילה
    כלומר, אם היא מציינת שרעבה תני לה עוד משהו לאכול (עדיף ירק או צלחת מרק)
    נסי לא להכנס איתה לוויכוח על אוכל- היי החלטית ועברי לנושא אחר, אל תאפשרי לה להתעמת איתך בנושא האוכל
    ספרי לנו איך מתקדם בעוד כמה ימים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת ילדים והשמנה
    ליזי
    05/02/2012

ביתי בת 8 אני מרשה לה לאכול ממתקים במידה ומקפידה מאד שהיא תדע שאם אכלה אחד לא תוכל לאכול קינוח נוסף. אני מגלה לאחרונה שהיא אוכלת ומבקשת שלא יספרו לי. האם אני מפתחת אצלה הפרעת אכילה?? איך להתמודד??? אנא עזרתכם. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת ילדים והשמנה

הוספת תגובה

• תזונת ילדים והשמנה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    12/02/2012

היי ליזי,
    אכן סוגיה מאתגרת, ובכן אני ממליצה להקפיד על הכללים של חטיף אחד ביום או קינוח אחד בבית ובסביבה הקרובה.
    חשוב שכל המשפחה תהיה שותפה להחלטה וכולם ידברו באותה שפה, כמו כן חשוב שמה שנוגע לביתך יחול גם על הילדים האחרים בבית וגם עליכם ההורים.
    בנוגע למה שקורה מחוץ לבית- ניתן לתאם עמדות עם הורים אחרים אצלם ביתך מרבה להתארח,
    וכמובן שיש יוצאים מן הכלל- יום כיף, אחה"צ עם הסבים וכו'
    יש לחזור כל הזמן על הסיבות ללמה לא אוכלים כ"כ הרבה ממתקים, ניתן לעזר בספרים, תוכניות טלויזיה או שיחה פשוטה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגת פרג לילדים
    שרית
    04/02/2012

האם זה בסדר לתת לילדים (בגילאי 1-4) לאכול עוגת פרג? אם כן , האם יש לפרג ערך תזונתי טוב ?

לקביעת תור
    סגירה
    עוגת פרג לילדים

הוספת תגובה

• עוגת פרג לילדים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    12/02/2012

שלום שרית,
    ניתן לתת לילדים לאכול עוגת פרג טחון
    כמו כל דבר מתוק, מומלץ לא להפריז וכי העוגה תהיה הממתק היומי של הילדים
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל אצל תינוקת בת 3 וחצי חודשים
    נלי
    31/01/2012

שלום רב.
    בת שלי היא בת שלושה חודשים וחצי.
    אוכלת כל 4 שעות בערך בין 140 ל160. בלילה מתעוררת בסביבות 1 וישנה עד 7 בבוקר.
    מאז כמה ימים היא אוכלת רק 80 או 100. וכל פעם שהיא מסיימת לאכול היא בוכה ומתאמצת ובגלל זה פולטת. היא גם לא ישנה טוב בלילה.
    אחרי שעה, שעה וחצי לאחר האוכל, שומעים רעש בגרון שלה כאילו משהו עולה והיא שוב פולטת. (לפעמים היא כאילו פולטת כמו מים עם נקודות של חלב, למרות שהיא לא שותה מים)
    יש לה יציאות פעם פעמיים ביום.
    במהלך היום היא ערנית חייכנית.
    מה אני יכולה לעשות, האם אני צריכה לדאוג ולקחת אותה לרופא לבדיקה, או לחכות עוד קצת???
    ועוד דבר, האם זה בסדר שהיא אוכלת כל 4 שעות או שאולי היא עוד קטנה וצריכה לאכול כל 3 שעות כמות קטנה יותר???
    תודה רבה ויום טוב. :)

הוספת תגובה

• אוכל אצל תינוקת בת 3 וחצי חודשים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    01/02/2012

נלי שלום
    במידה ובתך עולה באופן תקין במשקל, שומרת על עקומות האורך והיקף הראש , רין זו בעיה שאוכלת מידי 4 שעות
    לגבי שינוי ההתנהגות הוא יכול לנבוע מגורמים כגון מחלה או בקיעת שיניים, חכי עוד יום יומים, ובמידה וממשיכה להקיא פני לרופא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה