פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מפורמולה
    יוסי
    19/12/2011

שלום רב,ביתנו בת השנה ושלושה חודשים אוכלת הכל ולכן אנו נותנים לה פורמולה רק בבקרים ולפעמים בערבים,שאלתי היא האם כדאי לנו לגמול אותה לגמריי מהפורמולה ואם כן מה להתחיל לתת לה בבקרים?
    יש לציין שוב שהיא אוכלת הכל ויש לה נטייה להשמנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מפורמולה

הוספת תגובה

• גמילה מפורמולה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    20/12/2011

כפיר שלום.
    כיוון שאתה מציין כי ביתך אוכלת הכל, ומשקלה תקין, אפשר לגמול אותה מהפורמולה ולעבור למזון
    יחד עם זאת חשוב לי לציין כי לעיתים האכילה של הפורמולה לפני השינה וכאשר קמים בבוקר אינה רק פונקציה של רעב אלא, גם מעבר משלב עירות לשינה , פינוק, הרגל וכו'.
    אני מציעה לדלל לבתך בהדרגה את הפורמולה עד שתגיעו למצב בו אתם נותנים לה בקבוק עם מים.
    במקביל אתם יכולים לתת לה במקום גביע יוגורט או דגני בוקר + מעט חלב או חצי כריך המרוח בבמרח או פרי - בהתאם להעדפותיה.
    כמו כן יש לשים לב כי היא ממשיכה לעלות במשקל ולגבוה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר ארוחות אצל בת 7 חודשים
    זוהרה
    18/12/2011

שלום,
    רציתי להתייעץ לגבי סדר הארוחות של ביתי, כיוון שהיא כבר היתה ישנה לילה שלם וויתרה על האכלת הלילה ובשבועות האחרונים חזרה לקום פעם אחת בלילה כשהיא רעבה (ניסינו להרגיע ללא אוכל, לתת מוצץ/מים וזה לא עוזר, היא ממש רעבה).

כיום זה סדר היום והארוחות שלה:

08:00 - חלב מבקבוק 150-180 מ"ל
    פעילות בחוץ + תנומת בוקר של חצי שעה + 11:00 - ארוחת פירות (3/4 קערית)
    12:30 - חלב 120-150 מ"ל
    13:30 - 15:30 שנת צהריים
    15:30 - ארוחת ירקות ובשר (3/4 קערית)
    16:30 - השלמה של חלב לארוחה כ- 90 מ"ל
    פעילות, מקלחת
    19:00-18:30 - חלב 150 מ"ל
    19:30 - 07:30 שנת לילה עם האכלת לילה בסביבות שעה 03:30 של 150 מ"ל

שאלותי: האם כדאי לשנות משהו בסדר הארוחות כדי שתאכל יותר טוב, בדגש על –
    1. האם להקדים את ארוחת הפירות לסביבות עשר כדי שאולי בצהריים תהיה רעבה יותר ותאכל יותר?
    2. האם לתת את ארוחת הירקות/בשר לפני שנת הצהריים ואת החלב כשהיא קמה?
    3. האם להתחיל לתת לה ארוחת מוצקים גם בערב ואם כן באיזו שעה וכיצד לתזמן זאת עם החלב שלפני השינה ועם הכמות שלו?

חשוב לציין, הילדה סובלת מריפלוקס ולכן אוכלת נוטרמיגן (זה הדבר היחיד שעזר).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סדר ארוחות אצל בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• סדר ארוחות של תינוקת בת 7 חודשים

זוהרה
    18/12/2011

מצטערת, עכשיו ראיתי שיש פורום תזונת תינוקות, העברתי את השאלה לשם,
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה של בת 3.5
    אבי
    15/12/2011

שלום רב,

בתי בת 3.5 ומימדיה הפיזיים הם מעל הממוצע לגילה (משקל- כ-20 ק"ג, גובה- מעל מטר).

בניגוד להרבה ילדים בגילה- לבתי אין בעיות עם אוכל - היא אוכלת היטב ולא "עושה בעיות".
    הבעיה בגינה אני פונה אליכם קשורה לאוכל "מהצד השני" - היא חושבת תמיד על אוכל, היא מתכננת את ארוחת הערב אחרי הגן, היא מתענגת על הצלחת שלה, מבקשת תוספת כשיש לה עדיין אוכל בצלחת ואם חלילה אנו מנסים להפחית בכמות (אנו תמיד מגישים כמות אוכל מסוימת)- היא ישר מתחילה לבכות...כאילו הרסנו לה את הארוחה.
    לאחרונה החלטנו לא להגיש אוכל למרכז השולחן (למעט ירקות), אלא אוכל בצלחת, כך היא לא תבקש/תיקח עוד, וכמות האוכל תהיה "מדודה".

אנו חוששים שהיא תגדל להיות ילדה שמנה, עם כל הבעיות הכרוכות בזה, אך החשש הגדול יותר שלנו נובע מתאוותה לאוכל, על כל הנגזרות שלו.

מבקש עזרתכם בטיפול לתופעה- איך אנו צריכים לפעול? האם צריך לפנות לדיאטנית? האם איש מקצוע אחר, לדעתכם, צריך לטפל ב"בעיה"?

אודה מאוד לתשובתכם,

אבי.

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי אכילה של בת 3.5

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה של בת 3.5 - תגובה

מיכל וינברגר
    16/12/2011

שלום,
    אוכל הוא אחד מהנאות החיים, וכמובן שהדבר טבעי ואת זה לא נוכל לקחת מביתכם. מצד שני, אתם מתארים כמויות גדולות .
    יכול להיות שבגן- היא אכל מעט מדי? יכול להיות ששם יש הגבלה? כדאי לשאול את הצוות בגן- איך אוכלת שם? כמויות, ומה בדיוק אוכלת.
    ניתן בהחלט להכין צלחת מראש לכל אחד בשולחן (אם כבר נוקטם בשיטה זו זה חייב להיות אחיד לכולם), ניתן גם את כלי האוכל להניח על השיש ולא על השולחן כך שאם ממש רוצים תוספת צריך להתאמץ יותר- זה פחות זמין..
    חשוב ללמד לאוכל לאט, לחבר אותה לתחושות הרעב והשובע- שרוצה עוד לשאול אם באמת רעבה עדין? להציע שתיית מים. (אפשר ממש לדרג סולם רעב ושובע)
    על הארוחה להכיל כמות יפות של ירק- סלט, מרק וכ'..פחמימה וחלבון.
    ניתן בהחלט גם לפנות לדיאטנית- בעיקר בשביל הדרכה להורים- כדי לא לעשות מהענין "ביג דיל" לפעמים הילד רואה באכילה עוד דרך לשליטה- ומשחק כוח- ואולי היא קולטת שזה נהפך לנושא בעיתי ומנסה להשיג בכמויות שלוקחת כוח ושליטה.
    בנוסך-ממליצה לדאוג לפעילות גופנית קבועה כאורח חיים- גני שעשועים, ג'מבורי, הליכה וכ'..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לשתף אותכם ולשמוע תגובות
    אביבה
    14/12/2011

יש לי שלושה ילדים בת 10 בו 9 ובת 7.5 שלושתם סובלים מהשמנה
    לפני שבועיים ירדנו לאילת למלון "הכל כלול" ומכיון שאני ובעלי ידענו מה הולך להיות עם האוכל שם דיברנו יום יום עם הילדים אבל כנראה שהמידע לא ניקלט
    הילדים שלנו הם בעלי תיאבון גדול ואיך שהגענו למלון כאילו "הסתובבה להם הקופסא" איך שאומרים
    הם פשוט התחילו לטרוף מכל הבא ליד!!! (ואני לא מדברת רק רק על גלידות וחתיפים שכל אחד איזה 15 כל יום) אלא אני מדברת בחדר אוכל מינימום 2 צלחות אורז עם שניצל ואחר כך3 צלחותשוקו עם צ'ריוס וכל זה דוגמא לארוחה אחת שאוכלת ילדה בת 7!!!
    אני לא יודעת מה לעשות ... אשמח לתגובות

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

אביבה
    14/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לשתף אותכם ולשמוע תגובות - תגובה

עדי מגד
    15/12/2011

היי אביבה,
    חופשה טומנת בתוכה פריקת עול וצריך לקבל זאת ,אם זאת מומלץ לפעם הבאה לחשוב אולי לא ללכת לחופשה הכול כלול כמו כן להציב גבולות הגיוניים וברורים בצורה אסרטיבית מצד שני ההורים כך שהם באמת יעמדו בזה,
    בנוסף מומלץ לפנות לדיאטנית מומחית בתזונת ילדים או לאיש מקצוע בנושא הדרכת הורים כדי לשפר את יכולת השליטה שלכם בילדים
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולטי ויטמין לתינוק
    אורית
    13/12/2011

שלום,

בני בן שנה וחצי שוקל 9.5 ק"ג ותזונתו אינה מאוזנת (אוכל בעיקר פירות פעם ביום וסימילאק, לא אוהב ירקות ולא בשר). בנוסף מערכת החיסון שלו לא חזקה במיוחד - הוא חולה בתדירות די גבוהה. וגם שמתי לב לאחרונה שאין לו תיאבון. האם מומלץ במקרה כזה לתת מולטי ויטמין בגיל הזה? האם אין סכנה של עודף של ויטמין מסוים?

תודה מראש,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    מולטי ויטמין לתינוק

הוספת תגובה

• מולטי ויטמין לתינוק - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    15/12/2011

שלום אורית,
    תזונתו של בנך אכן דלה, ויתכן כי יש לשקול מתן תוספים, ולא בהכרח ויטמינים אלא העשרה קלורית לעליה במשקל.
    משקלו של בנך ביחס לגילו נמוך ומכיוון שתזונתו אינו מאוזנת ואף בררנית, אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע שיאבחן את הסיבה או הסיבות לאכילה הבררנית.
    תחילה ממליצה שתפני לרופא הילדים שוודאי ויפנה אותך לדיאטנית ילדים (לבדיקת גורמים רלוונטים לאכילה הבררנית)ובנוסף גם לקלינאי תקשורת לברור האם הסיבה לאכילה הבררנית היא עקב תת או עודף גירוי באזוא הפה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמץ ביציאות לילדה בת 9
    אביבה
    13/12/2011

ביתנו בת 9 סובלת מעודף משקל רב (1.43 בגובה משקל יותר מ50 ק"ג)
    ילדה חמודה חיננית ומקסימה ואין איתה בעיות מיוחדות עד שהיא נכנסת לשירותים
    אני רואה ילדים בגילה נכנסים לשירותים עושים מה שעושים 5 דקות ויוצאים אבל אצלה זה פשוט מדובר ב"קריעת ים סוף" כמו שאומרים
    לפעמים אני ובעלי יושבים בסלון שדי מרוחק מחדר השירותים כאשר היא נכנסת לחדר השירותים וממש שומעים אותה מתאמצת בעת מתן הצואה (ולא היא לא מתאמצת לשם שטות כי לפעמים אחרי חצי שעה!!! אני נכנסת לבדוק מה קורה איתה אני רואה שיש צואה באסלה והיא בעיצומו של מאמץ לתת את החתיכה השניה או השלישית של הצואה) אבל שוב זה הולך לה לאט מאוד וכרוך בהרבה מאמץ
    רציתי לדעת האם זו בעיה שקשורה בתזונה והאם זו בעיה שמאפיינת ילדים בעלי עודף משקל רב
    וסליחה מראש על התיאורים

לקביעת תור
    סגירה
    מאמץ ביציאות לילדה בת 9

הוספת תגובה

• מאמץ ביציאות לילדה בת 9 - תגובה

עדי מגד
    13/12/2011

היי אביבית,
    כדי לגרום ליציאות תקינות טובות יותר מומלץ על תוספת משמעותית של מים וסיבים תזונתיים בשילוב פעילות גופנית .
    1. סיבים תזונתיים נמצאים בלחם מלא פירות וירקות עם הקליפה, דגני בוקר כמו פייבר 1 או ברנפלקס המועשרים בסיבים אליו,
    כמו כן ניתן להוסיף סובין חיטה לסלט ירקות או גרעיני פשתן טחונים.
    2. הקפדה על מים יכולה לבדה בחלק מהמקרים לפתור את הבעיה , להקפיד על כ 10 כוסות מים לפחות
    3. הקפדה על פעילות גופנית
    בהצלחה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה-ילדה בת שמונה
    שלי
    12/12/2011

בתי בת 8, שוקלת 34 ק"ג וגובהה 129 ס"מ בי אם אי: 20.43 . היא חזרה עם מכתב מבית הספר שהיא צריכה ללכת לרופא המטפל, כעיקרון היא לא ילדה "שמנה" כלומר יש לה רגליים רזות ובעיקר בטן, היא לא אוכלת הרבה אבל היא גם לא אוכלת ירקות
    מה עושים איך מטפלים? לעשות בדיקות דם?

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה-ילדה בת שמונה

הוספת תגובה

• השמנה-ילדה בת שמונה - תגובה

עדי מגד
    12/12/2011

היי שלי,
    הבת שלך נמצאת באחוזון 90 -95 ל BMI כלומר נמצתא בעודף משקל למרות שזה לא נראה ככה. כל עליה קטנה ביותר במשקל אצל ילדים מכניסה אותם לטווח של עודף משקל ולכן זה מפליא אותך.
    מומלץ ללכת ליעוץ מקצועי אצל דיאטנית כדי לראות מה הבת שלך אוכלת , כיוון שיכול להיות שיש מזונות שמשמינים ואת לא יודעת עליהם כמו קורפלקס וכו...כמו כן האם הבת שלך פעילה גופנית? לגבי ירקות מומלץ להוות דוגמה אישית ולהכין ארוחות ערב משפחיתיות סביר להניח שאם השמן היא תחקא את יתר בני המשפחה, כמו כן ממלץ להימנע ממזונות מלוחים או סוכרים מדי כמו באוכל מעובד או קנוי דבר המגביר את הרצון לטעמים דומיננטים ומחליש את היכולת להסתגל לטמעים פחות דומיננטים,
    לגבי בדיקות דם , תמיד מומלץ לבצע ולראות האם רמות השומנים והסוכר ושאר המדדים תקינים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות רכות
    חני
    11/12/2011

שלום
    אני מקווה שהשאלה שלי קשורה לפורום הזה
    אז ככה:
    בתי בת שנתיים ו-4 חודשים
    היציאות שלה מאוד רכות דומה לשילשול אבל לא מימי,
    האם זה בסדר? או ללכת לרופא לבדוק
    כי נראה לי שצריך לצאת גוש אחד ולא ככה . לא?

תודה ויום טוב
    חני

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות רכות

הוספת תגובה

• יציאות רכות - תגובה

מיכל וינברגר
    11/12/2011

שלום חני,
    אין ממש חוקים לגבי יציאות, גם יציאות רכות יכולות להיות תקינות כל עוד התדירות לא גבוהה מדי. צריך לבדוק מה התדירות , והאם הן תמיד כך ותמיד היו כך או שזה משהו חדש. אולי יש רגישות למזון כלשהו, אולי אכלה מזון עשיר בסיבים, אולי לא מעכלת לקטוז למשל- שימי לב אם היציאות הרכות מופיעות לאחר מזן מסוים.
    שווה להיבדק אצל רופא אם את עדיין לא שקטה, רק כדי לשלול דברים אחרים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ליציאות רכות

חני
    11/12/2011

תודה על התגובה המהירה...
    תמיד יש לה יציאות רכות או כמו שילשול או יציאה שהיא רכה (כמו גוש מעוך)
    רק פעם ב...... כמה שבועות או אפילו חודשים יש לה יציאה של גוש ממש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ליציאות רכות - תגובה

מיכל וינברגר
    11/12/2011

לפי הנסיון שלי, ראיתי שיש ילדים שיש להם יציאות רכות -כמו שיש כאלו שיש להם יציאות קשות ואף נטייה לעצירות. כל עוד זה לא שילשול, לי באופן אשי זה נשמע תקין.

במידה וזה ממש כמו שלשול, כדאי להתייעץ עם רופא,ניתן גם לתת תכשירי פרוביוטיקה לילדים-שעוזרים לשקם את הפלורה של המעי ובכך לקצר משך שלושולים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן חמש
    ליאת
    08/12/2011

שלום, בני בן החמש לא שמן, אבל אני מרגישה שהוא מתחיל להשמין ושאוכל הרבה. לפני חודשיים במדידה אצל הרופא: 103 סמ' (נמוך לגילו), שוקל 17 ק"ג. יש לו לחיים שמנמנות והתחילה להיות לו בטן קטנה, מעין כרס. הוא אוכל הרבה ואוהב לאכול. הוא אוכל ארוחת בוקר של לחם מטוגן בביצה, או לחם מלא עם אבוקדו או קורנפלקס (רגיל של קלוגס בלי סוכר) עם חלב.
    בארוחת עשר אני שולחת אותו לגן עם ירקות חיים(חצי גמבה, חצי מלפפון, גזר - הוא אוכל הכל), ואיזה פרי (תפוח או תפוז - לרוב אוכל את הפרי).
    בצהרים הוא אוכל מה שיש בגן ותמיד אומרים לי שביקש לפחות תוספת אחת, הם גם נותנים להם לצערי כוס מיץ תפוחים בצהרים בגן.
    בגן נותנים להם ביסקוויטים וקרקרים למן ארוחת ביניים כזו ואין לי ספק שהוא אוכל כמה שהוא יכול.
    יש לנו בבית מנהג של "ארוחת פירות" כל יום אחה"צ בה אוכלים שניים שלושה סוגי פירות.
    בערב אוכל מה שאני מכינה: פסטות, קינואה, בורגול עוף ובשר - אך הכל בכמות גדולה, לטעמי גדולה מדי. אתמול למשל, אכל שלוש מנות של פסטה כהה (חיטה מלאה) עם רוטב בולונז. לקינוח אכל שטרודל שהכנתי ליומולדת של אביו - שלוש חתיכות הוא ביקש. זה חריג, לרוב אין לנו שום "קינוח" לארוחות שלנו. יום קודם אכל חביתה תירס ולחם וסלט לארוחת ערב. לעתים אני מכינה מרק וזו ארוחת הערב (מרק עוף, מרק אפונה, מרק עדשים). הרבה מוגש סלט והוא אוכל ממנו, לא הרבה, צלוחית קטנה.
    אין בבית שתייה ממותקת, אך יש לי מסחטת מיץ ופעם בכמה ימים אני סוחטת לילדי מיץ תפוזים בבוקר, טרי.
    .תמיד שהולכים לימי הולדת ומפגשים הוא ממש "מתנפל" על החטיפים. זה כי בבית אין חטיפים בכלל ולא ממתקים. יחד עם זאת לא מעט פעמים הוא מבקש ומקבל איזה קרטיב אחרי הגן, משתדלת לקנות את הקרטיבים שמבוססים על פרי, ולא נניח גלידות. לא מעט הוא הולך לחברים ומכבדים אותו ותמיד הוא אוכל המון כיבוד. וכמובן המון ימי הולדת שמקבל שקיות ממתקים. אז אני לוקחת את השקית ומותר לו לאכול ממנה כל יום ממתק אחד, וזה כדי שלא יירד על השקית כולה מה שנראה לי לא בריא.
    אודה לייעוץ תזונתי. אני מרגישה שבני מתחיל להשמין וגם לפתח הרגלי אכילה גרועים שכחלקם הוא פשוט מתנפל על אוכל לא בריא כמו מתוקים וחטיפים, וגם אוכל יותר מדי מאוכל רגיל, פשוט הכמויות ממש גדולות לגילו. אני לפעמים עוצרת אותו אך יש לי הרגשה שאז הוא עושה לי דווקא ו"חוטף" כאילוו בלי שאראה, אני מרגישה שאולי עדיף לא להעיר בכלל. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן חמש

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה" פעילות גופנית

ליאת
    08/12/2011

ראיתי שאת מתייחסת לנושא, אז אומר שבני לא מאוד פעיל גופנית. הוא לא רואה הרבה טלויזיה (מוגבל ל-40 דקות ביום) אבל הוא ילד שאוהב לעשות עבודות הרכבה, לכתוב אותיות, תרגילי חשבון. אני לא צוחקת, בני ממש מתעניין בפעילות קוגניטיבית וממש לא מתעניין בפעילות ספורטיבית. ניסיוני לקחת אותו לחוג כדורגל נכשל, הוא אמר שלא מענין אותו לרוץ אחרי הכדור. אין לנו פה עוד אפשרויות. אין בריכה באזור ואני עם עוד ילדים לא יכולה לרוץ איתו רחוק. בכל זאת לעתים נוסעים ביישוב באופניים (כעת מחשיך מוקדם וקר מאוד ביישוב שלנו אז לא כ"כ), לעתים משחקים תופסת בבית או בחוץ, בחודשים שבהם יש מזג אוויר טוב הוא נורא אוהב לטייל ברגל ויש מסביבנו הרבה מסלולים, בחודשים נעימים עושה לפחות מסלול אחד של שעתיים בכל שבוע, לפעמים יותר מזה. המסלולים קשים, עליות תלולות וכולי, הוא נהנה נורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה" פעילות גופנית - תגובה

עדי מגד
    08/12/2011

היי,
    יופי שהוא צופה בטלויזיה מעט יחסית, ניתן לשלב קיקבוסקינג(איגרוף) בבית ביחוד בחורף, כמו כן אולי בהמשך יתאים לו חוגים נוספים כמו גודו ,
    עדיף שיתרכז במה שאוהב ככה הוא יוכל להתמיד בכך
    אופניים או הליכה מהירה מצוין עבורו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן חמש - תגובה

עדי מגד
    08/12/2011

היי לי,
    בנך לא בעודף משקל נמצא בין אחוזון 50 ל 75 ככה שכרגע זה תקין ,
    כמה כללים:
    1. מומלץ להרגיל את בנך לשתות מים ולא מיץ
    2. אני לא מאמין בחוקים נוקשים מדי ולכן ניתן להגביל אותו למנת ממתק קטנה ביום כדי שלא ירגיש חסכים.
    3. קורנפלקס משמין ולכן מומלץ שיאכל יותר לחם בבוקר אלא אם כן זה קורנפלקס מחיטה מלאה ללא סוכר. גם הקורנפלקס הרגיל מכיל סוכר.
    4. צריך לאבחן למה באמת בנך מתנפל על האוכל, על רקע רעב או אכילה רגשית, אולי מומלץ סנדויץ מקמח מלא אחהצ כדי שיתנפל פחות בערב, מיצים לא תורם לתחושת שובע כמו סנדויץ, פירות תורמים לתחושת שובע אבל לא כמו סנדויץ
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת נוער
    דנה
    06/12/2011

שלום אני צריכה עזרה בדחיפות!!!
    אני בת 13 מחולון.
    ואני... קצת מלאה!!
    אני רוצה לרדת במשקל, מאווד!!
    אני עושה כל מיני סוגים של דיאטות
    ואני ממש ממש לא ילדה שאוכלת המוון, אף פעם לא הייתי
    נגייד בבוקר אני בדרך כלל לא לוקחת אוכל ואם כן אז זה קצת חטיף שאני מחלקת לילדים שמבקשים ויוצא שאני אוכלת מזה קצת, או אייזה קרקר\פריכית שאני מנדבת מילדים בכיתה.......
    בצהריים אני אוכלת מנת בשר [שניצל,ספגטי בולונז, עוף בדרך כלל]
    ותוספת [אורז\תפו"א בתנור\פסטה,וכ'ו]
    בערב אני אוכלת אוכל קל [חביתה\סנדויץ'\וכ'ו]
    ולמרות הכל אני ממש ממש מלאה!!
    יש ילדיים בכיתה שלי שאוכלים כפול 3 ממני ושוקלים כפול 3 פחות ממני
    ויש גם כאלה שההפך הגמור!!
    יש ילדיים שאוכלים כפול שלוש פחות ממני ושוקלים כפול שלוש יותר ממני!!
    מה לעשות?? :\
    אני כבר ממש מתוסכלת!!

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת נוער

הוספת תגובה

• דיאטת נוער - תגובה

עדי מגד
    06/12/2011

שלום רב,
    אני מבין את הרצון שלך לרדת במשקל ונראה שאת מאוד מתוחה ממצבך, אני מציע שתפני לדיאטן מומחה לתזונת ילדים כדי שתקבלי הדרכה ומעקב באופן מקצועי ,ישנם כמה כללים שצריך לזכור:
    דיאטות קיצוניות לא עוזרות אלא מזיקות.
    הימנעות מאוכל או דילוג על ארוחות גם כן לא מומלץ.
    שילוב של ארוחות מסודרות הימנעות ממזון מטוגן הקפדה על פ"ג סדירה יכולה לעזור לך לרדת במשקל במתינות לארוך זמן ובצורה "היעילה ביותר".
    כו כן השואות לחברי מהכיתה רק יגרמו לך תיסכול כיוון שלכל אחד גנטיקה והרכב גוף וחילוף חומרים שונה, לכן תתמקדי בעצמך ובמה שאת יכולה לשפר אצלך.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי
    שני
    04/12/2011

שלום, וסליחה על האורך..
    בני המקסים בן שנתיים וחצי. היום היינו בטיפת חלב והאחות אמרה שיש לו עודף משקל משמעותי. שוקל 15.2 וגובהו 91 סמ.
    מאוד התעצבתי לשמוע מאחר ואומנם הוא ילד שאוהב לאכול, אבל אני עושה ככל שביכולתי להקנות לו הרגלי אכילה בריאים כמה שאפשר. אפילו שהיה תינוק לא נתתי לו הנקה כניחום וגם היום אני מנתקת קשר בין אוכל לחוויה רגשית (לאחר חיסון קניתי לו בועות סבון ולא שוקולד, לדוגמה). לא רודפת אחריו עם אוכל ומכבדת כל אימת שאומר שלא רעב יותר בלי לשכנעו להמשיך.
    כמובן שפה ושם הוא מתפנק, אבל בגדול הייתי שמחה אם תעברו על התפריט שלו ותעירו לי מה ניתן לשנות.
    הוא מחרים: פירות, ביצה, ירקות טריים.

בוקר: אוכל שלושה ביסקוויטים (כן אני יודעת אבל זה החטא היחיד של היום).
    בגן אוכל סנדוויץ' ארוחת בוקר עם גבינה / חומוס / טונה (אוהב מאוד את שלושתם) וצהריים משתנה. אוכל כמות נכבדה...

אחהצ: מקבל בגן כריך עם ממרח תמרים, לא מת עליו, אם אני לוקחת אותו לפני אני נותנת כריך עם חומוס (יש לנו חומוסיה מתחת לבית ואני קונה שם חומוס טרי).

ביניים - בדרך כלל אני לא נותנת כלום עד ארוחת ערב.אם הולכים לחברים אני מבקשת שלא יהיו נשנושים, לרוב זה מצליח.

ערב: מאחר ולא אוכל ירקות טריים חשוב לי שיאכל ירקות. אוכל קציצות שעשיתי בתנור או של גזר+קישוא+תפ"א+ירק כתום כלשהו (בטטה / דלעת) + פירורי לחם / קמח, או קציצות של ברוקולי + טחינה גולמית + תפא + ביצה + פירורי לחם / קמח.
    מאוד אוהב את הקציצות האלו.
    מאוד אוהב פשטידת קישואים שהייתי עושה לעצמי של שומרי משקל...
    ואוכל את הקציצות עם תוספת של אורז / פתיתים שאני מבשלת עם עגבניות מרוסקות וגזר.

אופציה נוספת לפעמים זה ארוחת ערב של יוגורט ביו-פרוביוטי מתיקות עדינה עם קורנפלקס (אוהב דליפקאן), או ארוחה פשוטה של טונה, קוטג', לחם עם חומוס.

זהו..

אני ממש לא נותנת לו ממתקים על בסיס קבוע (כמעט ובכלל לא), שותה רק מים (והמון!) עושה קקי 1-2 ביום, קקי רך מממממממשששש. אוכלת איתו בארוחות ערב תמיד ירקות ומשתדלת לאכול לאט..

בשבת מתפנק אצל סבתא ואוכל יחסית מתוקים על חשבון ארוחת ביניים, השאר רגיל.

אוהב להיות מחוץ לבית ולהשתולל (כל עוד מזג האוויר מאפשר זאת)

אז מדוע?.... קיימת נטייה להשמנה במשפחה. אנחנו ההורים שמורים יחסית (אני גבוהי 1.62 ושוקלת 68 ואבא שלו 1.75 שוקל 70) אבל שני הסבים וכמה דודים בעלי עודף משקל.

אשמח לכל עצה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• השמנה בפעוטות

מיכל מסר בן שלום
    04/12/2011

שני שלום,
    אני בהחלט מבינה את התסכול שוודאי חשת היום נוכח לכל מה שאת עושה למען בריאותו ומשקלו התקין של בנך והתוצאות המישקליות.
    מכיוון שאין לי נתונים על יחס האורך למשקל של בנך בעבר אתייחס לנתונים שנתת.
    מבחינה קלינית בנך נמצא באחזון 95 לאורך משקל מה ששם אותו בקטרוגיה של השמנה. יחד עם זאת כל הדברים שציינת שאת עושה הם נפלאים, בנך נחשף לטעמים ומרקמים רבים, גיוון גדול של המזון, בחירת מזונות בריאים ומזונות מלאים, מיעוט הממתקים ושתיה מתוקה. כמו כן כפי שציינת הוא עוסק בפעילות גופנית עד כמה שניתן.
    בגיל בו נמצא בנך את עושה את כל מה את יכולה לעשות, את בוחרת מה הוא יאכל, המ תהיה איכות המזון וסוגו והוא בוחר את הכמות מהמזון שמוצע לו.
    חשוב להיות עם האצבע על הדופק אך אל לך להיות בהסטריה מהמצב.
    המשיכי לעודד אותו לבצע כמה שיותר פעילות /משחק, הקפידי שלא ישב שעות רבות מול הטלויזיה והמשיכי לתת לו מזון מגוון כפי שאת נותנת.
    חשוב שתדעי בגלאים הללו יש לידים קפיצות גדילה רבות , רבות הפעמים בהם הילדים מתעגלים(משמינים) ואז נותנים קפיצה לגבוה.
    ההמלצה שלי חזור על השקילה ומדידת הגובה בעוד 3-4 חודשים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לבתי בת השבע וחצי
    מירב
    26/11/2011

שלום רב
    שמי מירב ויש לי ילדה בת שבע וחצי, משקלה כיום קרוב לחמישים קילו.
    ניסיתי המון דרכים כדי לגרום לה לרדת במשקל אך לצערי ללא הצלחה היא חזקה ממני וכמה שניסיתי להסביר לה את חומרת העניין גם פיזי וגם רפואי עלה ללא הצלחה ועכשיו החלתנו ביחד כי נעשה לה תוכנית דיאטית ואם היא תעמוד בה כמובן היא תקבל מתנה חסרת תקדים, אז בבקשהעזרי לי לעזור לה חשוב לציין כי אנחנו מתגוררים בארה"ב ופה ישנם הרבה מאוד ילדים שמנים ולכן אני חושבת שלא אכפת לה כי יש המון ילדים הכיתה כמוה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לבתי בת השבע וחצי

הוספת תגובה

• דיאטה לבתי בת השבע וחצי - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    04/12/2011

מירב שלום,
    אני מבינה כי ביתך בעודף משקל רב ביחס לגובה, יחד עם זאת בכדי לקבל תפריט לירידה במשקל רצוי להגיע לאיש מקצוע שיעשה איבחון מדיוק של ביתך. כל אלו בכדי לא לפגוע בפוטנציאל הגדילה שלה.
    יחד עם זאת מה שניתן לעשות בינתיים:
    #עודדי אותה לעשות כמה שיותר פעילות גופנית במהלך היום (לפחות שעה יומית)כגון: הליכה או רכיבה על אופנים לבי"ס וחזרה, חוג ספורט/טניס/שחיה/ ריקוד, טיול בטבע וכו'
    # המנעו משתיה מתוקה וממתקים (יחד עם זאת אפשרו עד ממתק אחד ביום)
    # השתדלו להמנע ממזון מטוגן ומג'אנק פוד
    # הקפידו על שתיית מים מרובה
    # הקפידו על אכילת ירקות ופירות במהלך היום
    # הקפידו על ארוחות מסודורות, סביב שולחן וללא מסיחים
    # המנעו מאכילה מול הטלויזיה או המחשב
    # הגבילו את זמן הצפיה בטלויזיה והישיבה מול המחשב לעד שעתיים ביום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין ליחה לחלב
    רוני
    21/11/2011

שלום רב,

בני בן ארבעה וחצי חודשים סובל מזה שלושה חודשים מנזלת וליחה- הוא צורך סימילאק אדוונס פלוס כל ארבע או שלוש שעות בכמות שבין 120cc ל180cc ומלפני שבועיים התחיל לקבל טעימות של בננה, תפוח, גזר, בטטה ודלעת.
    השאלה שלי היא זכאת- בשלושה ימים האחרונים הוא התחיל להקיא אחרי חלק מהארוחות הוא משתעל נורא נורא חזק ואז מקיא- שמעתי על תינוקות שסבלו מנזלת בגלל רגישות לחלב פרה ורציתי לדעת אם רגישות זו יכולה לצוץ בגיל כזה והאם שימוש במיסליאק כל בסיס חלב סויה יכול לסייע לו הן בהעברת הנזלת והן בהקאות?

אודה לכם אם תוכלו לענות לי בהקדם אני די עובדת עצות!!!

בתודה מראש,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין ליחה לחלב

הוספת תגובה

• קשר בין ליחה לחלב - תגובה

מיכל וינברגר
    22/11/2011

שלום רוני,

ראשית, יש להבחין בין אלרגיה לחלבוני החלב, (חמישה אחוזים מהאוכלוסייה) רוב הסיכויים שעוברת עד גיל שנה או שנתיים. במצב זה לא ניתן לצורך בכלל חלב או מוצריו.
    יש מצב שנקרא : אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) שהיא הרבה יותר נפוצה באוכלוסיה הבוגרת ולאו דווקא בקרב תינוקות. (כ-40-70 אחזים מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל) , במצב זה יש חוסר באנזים שמעכל את סוכר החלב, ואז לפעמים יש כן תועלת במעבר לפורמולה חלבית ללא לקטוז (לאו דווקא סויה). התופעה יכולות להתבטא בנפיחות, שלשולים, הקאות.
    פרט לכך, התפתחו סביב נושא החלב הרבה אמונות ולא כולם נכונות, ישנה גישה האומרת שמוצרי חלב מעודדים ליחה בגוף, ואמנם יש אנשים שטוענים שאכן כך- אצלם בגוף. חשוב לדעת שזה לא נכון לכל אחד, ולא צריך ישר להפסיק מוצרי חלב במצבי צינון. יש לקחת בחשבון שבחורף, התינוקות נוטים להצטנן לעיתים תחופות יותר, ולא תמיד יש קשר למזון. לעיתים בגלל שלא יכולים להוציא את הליחה מהגוף- הגוף פשוט מוציא אותה דרך הקאה.
    אני ממליצה לעקוב, לראות את ההקאות נמשכות גם לאחר הצינון, לא הייתי עוברת לפורמולה על בסיס סויה כ"כ מהר. ובכל מקרה, אם המצב לא משתפר- פונה לרופא ילדים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי ילד בן שנתיים ו 4
    דנה
    19/11/2011

שלום,
    בני בן השנתיים ו 4 חודשים נכנס לראשונה לגן (של התמ"ת) לפני מספר ימים. בארוחת הבוקר בבית הוא היה רגיל לאכול חביתה/פסטרמה/טוסט עם ירקות. יש לציין שאוכל יפה את ארוחת הבוקר. לפעמים גם עם צ'יריוס וחלב. הבעיה היא שהוא סולד מהמון דברים שמרכיבים את ארוחת הבוקר בגן כמו טונה, גבינה לבנה, חומוס, טחינה וביצה קשה. ניסיתי המון פעמים לשלב לו, אך ללא הצלחה. הוא מאוד אוהב חביתה, אז לא התעקשתי על ביצה קשה, הנחתי לו. בגן רק פעם בשבוע אוכלים חביתה ואין פסטרמה או טוסט. אמנם הוא רק 3 ימים בגן, אך הוא לא נגע בכלום למעט פרוסת לחם ריקה ומלפפון וגמבה שהוא מאוד אוהב. בבית הייתי חותכת לו מלפפון לרצועות גדולות וגם גמבה ובגן שזה הדבר היחיד שהוא מוכן להכניס לפה הוא אוסף מתוך הסלט בחתיכות קטנות מאוד...
    לארוחת הצהריים בגן עדיין לא נשאר..
    אני מוטרדת ממה יהיה בגן.. האם יתחיל לאכול חומוס, ביצה וכו' . תוך כמה זמן הוא אמור להתחיל להסתגל למרכיבים הנ"ל שהוא לא אוהב ומה עושים במידה והוא לא יתרגל?
    יש לציין שויתרתי לו על חומוס,טחינה, גבינה וביצה קשה מכיוון שיש כל כך הרבה דברים שהוא כן אוהב., ולא רציתי לפתח מלחמות סביב האוכל. הוא אוכל יפה ירקות, פרות, בשר, עוף, פסטות, אורז, קוסקוס, דגים...

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי ילד בן שנתיים ו 4 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    04/12/2011

דנה שלום
    תני לזמן לעשות את שלו
    הסתגלות למסגרת חדשה יכולה לשנות את העדפות התזונתיות.
    כמו כן אכילה עם שווים (ילדי הגן האחרים) יכולה לסייע בגיוון התזונה של בנך.
    במידה ואין שיפור לאחר חודש מלא בו היה בנך לגן
    חיזרי אליינו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת תפריט
    y
    18/11/2011

ילדה בת 13 גובה 1.50
    בוקר : פרי +2 פרוסות לחם קל מחיטה מלאה עם גבינה או ביצה
    צהריים : מנה בשרית ( עוף, פרגיות, חזה עוף ...) או דג+ ירקות אפויים בתנור+ תוספת של קינואה\בורגול\כוסמת וכו' ...
    אחר הצהריים: פרי + דייסת שיבולת שועל (כוס חלב מועשר+ חצי כוס מים+ 3 כפות שיבולת שועל )
    אורחת ערב : ירקות + לחם מחיטה מלאה\ פריכיות מאורז מלא עם גבינה \ פשטידה מקמח מלא
    ארוחת לילה : יוגורט טבעי 1.5%+ פרי + גרנולה (כמו מוזלי)
    האם זה בסדר ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת תפריט

הוספת תגובה

• בדיקת תפריט - תגובה

עדי מגד
    20/11/2011

קשה להמליץ מבלי לדעת מה המטרה לשמה פרסמת את התפריט ? מה משקלה?
    באופן כללי תפריט מאוזן למרות שארוחת לילה עמוסה מדי לטעמי, ולא היתי ממליץ לאכול לחם קל ברוב המקרים כיוון שלא תמיד משביע ולכן הרצון לחטוף גדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

y
    20/11/2011

אין שום מטרה רק בדיקה אם זה תפריט טוב או לא בגיל שלה ..
    והיא שוקלת בין 42 ל42.5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

עדי מגד
    20/11/2011

אם ככה אין שום בעיה, כל עוד היא לא סובלת מרעב או חשקים אחרים והגדילה שלה תקינה כולל מחזור תקין, כיוון שהתפריט הזה הוא מאוד כללי ולא אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה