מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן כמעט 4-מקור העליה במשקל, והטיפולשיר18/07/2011
בני בן 3 ותשעה חודשים, גובהו כ- 97 ס"מ ומשקלו 19 -20 ק"ג.
לפי הטבלאות הוא על סף עודף משקל או כבר שם... וזה מדאיג אותי.
העליה במשקל היתה די מהירה במהלך של כ3-4 חודשים. אנחנו משתדלים להקפיד בבית על תזונה נכונה, הוא אוכל ירקות, מוצרי חלב, ביצים, דגנים ובשר, לא יותר מדי ממתקים וחטיפים או פיצות. הוא מאוד אוהב פסטה ושניצלים, וגם נקניק וחביתה.
לדעתי הבעיה היא בכמויות - בדקתי לאחרונה עם הגננת והסתבר שהוא תמיד מבקש תוספת ואוכל שני כריכים במקום אחד, תוספת של קורנפלקס ושל פסטה או אורז. ביקשתי שיצמצמו לו את התוספות או יציעו לו לוותר כי אכל יפה. כרגע זה עובד טוב, הוא לא מביע תסכול ו"זורם" עם זה.
כמו כן הוא אוכל מהר ובכל ביס כמות גדולה, כך שלדעתי לא חש שובע ולכן ממשיך לאכול.
התחלתי ללמד אותו ללעוס לאט ולתת ביס נוסף רק לאחר שבלע.
יש לציין שהוא שותה הרבה, ובעיקר מים, אני לא נותנת כמעט מיצים. הוא שותה גם שוקו כמעט כל בוקר, שהוא מאוד אוהב.
האם יש לך טיפים נוספים כיצד להתמודד עם הבעיה? התחושה היא שהוא עולה במשקל במהירות וכבר נראה שמנמן מאוד, ולא הייתי רוצה שזה ימשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך תגובה עבורי, מיכל??
שיר18/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
שיר18/07/2011רק רציתי לציין שהגובה והמשקל נכונים לגיל 3 וחצי, אז נמדד ונשקל לאחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן כמעט 4-מקור העליה במשקל, והטיפול - תגובה
מיכל מסר בן שלום18/07/2011טוב שאת עם האצבע על הדופק,
נשמע כי את אכן עושה פעולות שיעזרו לשמירה על משקלו של בנך.
ובכל זאת, לא הזכרת בפנייתך האם בנך מבצע פעילות גופנית? האם הוא פעיל או שאינו פעיל במהלך היום (צופה הרבה בטלויזיה, משחק בבית במזגן וכו')
אומנם אוכל עתיר בקלוריות בשומנים ופחמימות פשוטות בהחלט יכול להיות הסיבה לעליה המהירה במשקל, אך לעיתים זהו שילוב של צריכה מוגברת וחוסר פעילות גופנית.
הקפידי שבנך יהיה כמה שיותר פעיל בשעות שאת איתו, צאו לפארק או לגינת המשחקים, לכו לבריכה או לים, תני לו לסוע באופנים/ קורקינט/ בימבה או כל דבר אחר.
הקפידי שיהיה פעיל לפחות שעה אחת בהמהלך אחה"צ (וכמובן שפעילות משפחתית יכולה לתרום רבות)
שימי לב- לעיתים ילדים קטנים תחילה עולים במשקל ואז נותנים קפיצת גובה, כך שהייתי ממשיכה לבדוק (אולי הכל יסתדר )
ובנוסף, עליה פתאומית במשקל כפי שציינת יכולה להיות תגובה לשינויים כמו אח חדש במשפחה, מעבר דירה או החלפת גן.
ודבר נוסף, את יכולה לדלל לו את השוקו של הבוקר במקום על בסיס חלב אפשר מעט חלב והרבה מים.
בהצלחה
מיכל מסר בן שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשקל שלי תקין?ענבר17/07/2011
אני בת 13.5, הגובה שלי בסביבות ה168, ומשקלי 68.4 ק"ג בפעם האחרונה שבדקתי. אני יודעת שמשקלי חריג, רציתי לדעת כמה עליי להוריד כדי להגיע למשקל הרצוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשקל שלי תקין? - תגובה
מיכל וינברגר18/07/2011שלום,
מהנתונים שנתת, גם לפי עקומות BMI וגם לפי עקומות גדילה ישנו עודף משקל גבולי.
בד"כ אני לא ממליצה לרדת במשקל בגיל ההתבגרות כל עוד יש צמיחה לגובה (משום שהירידה עלולה לפגוע בגובה) וכמובן ניתן לרדת בצורה מאוזנת עם מעקב רפואי בלבד. בייחוד שאצלך העודף הוא גבולי ולא מסוכן. עם זאת, ניתן לרזות גם ללא ירידה במשקל, במידה ואת גובהת למשל בסנטימטר אחד ולא עולה במשקל, זה כאילו שירדת קילו אחד.
עניין הגובה גם תלוי בגיל קבלת מחזור, אם עברו יותר משנתיים וחצי מאז המחזור הראשון, קרוב לודאי שאת קרובה לגובהך הסופי. בכל מקרה, הייתי ממליצה לך לפנות לגורם מקצועי, כדי לבלום את העלייה במשקל בצורה הנכונה ביותר, ואם יש צורך אז לרדת בהדרגה. אינני יכולה לתת משקל רצוי, משום שאני לא יכולה לדעת אם תגבהי עוד, לכן כרגע הייתי מתרכזת במטרת שמירה על משקל קיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עודף לבן 9חווה15/07/2011
שלום ,
בני בן 9, גובהו 1.32, משקלו 37 ק"ג ויש לו "צמיגים"...
הוא במגמת השמנה.
הרגלי האכילה שלו אינם טובים (כשל אדם מבוגר-שמן) עם זאת קשה לי לשייך את זה להרגלי אכילה שאליהם הוא נחשף בבית (אם כי כמובן אולי יש דברים שאיני רואה).
אני שולטת כיום בכמויות וסוג האכול הבני אוכל, כל עוד אני בסביבתו כמובן.
זה מצב לא בריא ואני רוצה לפתח אצלו את היכולת לאכול במידה.
ניסינו בהמלצת תזונאי של קופ"ח להעביר את האחריות אליו, עם זאת אני לא חושבת שבני בשל לכך. לראיה הוא פשוט התחיל לאכול כמויות בשבוע -שבוע וחצי שבו ניסינו את הגישה החדשה. אני גם לא חושבת שבגיל כזה נכון להתחיל להעמיס עליו אחריות כזו, שהרבה מבוגרים אינם עומדים בה (הקפדה על תוזנה נכונה).
בני גם לא עושה פעילות גופנית כלל - הוא לא אוהב או נהנה מזה, הוא טיפוס של בית. נסיונות שלי ושל בעלי לשדלו ללכת לחוג ספורט עלו בתוהו. לו היה עושה פעילות גופנית כלשהי, אני מאמינה שלא היה משמין (כלומר הוא לא אוכל בפועל כמויות מטורפות, אני חושבת).
יתכן שיש גם פן פסיכולוגי ו/או משפחתי לעניין, היות שלבני חסר בטחון עצמי (בבסיס, בלי קשר להיותו בעל משקל עודף). הוא יעדיף לראות טלויזיה, מחשב או סתם להישאר בבית על פני להיפגש עם חבר (אם כי יש לו כמה חברים טובים)
ואחרי סקירה ארוכה זו אני מגיעה לשאלה :-)
לתחושתי זה לא מצב של תזונה נכונה נטו, אלא מערכת שלמה מסביב. ולכן איני בטוחה שתזונאי הוא בעל המקצוע המתאים. ואולי אני טועה? ולכן אני שואלת - לאיזה בעל מקצוע אוכל לפנות לקבלת עזרה? אשמח גם להמלצה על מישהו ספציפי באיזור נס ציונה-רחובות והסביבה.
סליחה על אורך ההודעה ותודה :-)
חווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עודף לבן 9 - תגובה
מיכל וינברגר17/07/2011שלום חוה,
אין ספק, שנושא האכילה והמשקל הוא נושא רגיש ומורכב, ומומלץ להיעזר בגורם מקצועי וכמובן שלא תמיד מספיק רק דיאטן/ית- פעמים רבות יש צורך גם בטיפול רגשי בייחוד שאת מתארת גם בעיות בטחון עצמי בין השאר (שזה מאוד נפוץ בלי שום קשר..). בסופו של דבר הכל קשור זה לזה.
לגבי הנתונים שנתת אכן יש מגמת השמנה וכדאי לעצור אותה ולטפל בעניין המשקל, חשוב לבדוק- האם בנך מעוניין בכלל בטיפול? אם יש נכונות וזה מפריע גם לו- והוא מוכן לעשות שינוי, הרבה פעמים בגיל הזה הם עדיין חל מוכנים לוותר ולא מוכנים לשינוי, ואז השינוי המשמעותי צריך דווקא להיות אצל ההורים ובכל הבית. עניין העברת האחריות לעיתים יכול להיות מצוין אך לא בכל מקרה, וגם כאן, כנראה שהעברת האחרית לו לא הייתה מאוד נכונה בגלל הכמויות שציינת. מצד שני אפשר להעביר אחריות רק על דברים קטנים כמו- אתה אחראי לממתק יומי אחד קטן שאתה תבחר- ושוב, דרושה כאן מוטיבציה גבוהה מצידו של בנך.
אתם אחראים על שינוי הבית- לא להחזיק פיתויים מיותרים- גם אם יש עוד אחים- כעט כולם נתרמים למשימה. וכך גם אם את לא בסביבתו, לא יהיו פיתויים. יש לדאוג לארוחות בריאות , מסודרות וטעימות- גם בחופש בגדול.
לגבי הספורט, יש אופציה של מאמן אישי, מניסיון שלי, דווקא בקרב הילדים שלא אוהבים ספורט, עם מאמן טוב- פעם או פעמיים בשבוע- יכולים להועיל, הייתה לי גם מטופלת שהביאו לה מאמן טניס אישי לה ולאחותה למשל. נסי גם ללכת איתו ברגל לכל מקום בשעות אחה"צ, או ערב(בגלל החום) נסו להיות יותר בחוץ, לעשות תוכניות לסדר היום.
לגבי בעל מקצוע- ישנם קופות חולים בהם יש מרפאות נוער עם צוות רב מקצועי, (רופאה, דיאטנית, עובדת סוציאלית, ..)שיכולים לתת מענה, בררי באזור מגורייך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה או ירידה?נועם15/07/2011
יש לי בעיה,לפני כ-5-3 חודשים שקלתי 48 וגובהי היה בערך 156-157.(אני בת 12)
אני ספורטאית,ומבצעת המון פעילות גופנית,אך למרות זאת הייתה לי קצת בטן.
כי עם זאת,אכלתי המון ממתקים וכל יום כמעט הייתי הולכת אחרי ביה"ס לחנות וקונה שוקולדים וגומי וכ'ו.
לי ספציפית הייתה בעיה עם זה אז בערך לפי הזמן שמתואר התחלתי לנסות להרזות.וזה באמת הצליח,כרגע משקלי 37 וגובהי 158.
אך הבעיה האמתית היא שזה יוצא מכלל שליטה כל העניין עד שזה הוביל לדבר שאני צריכה ללכת לתזונאית מחשש לשלבי אנורקסיה למרות שאני עוד רחוקה מספיק מהשלב הזה.
אבל זה יכול להגיע לשם אם לא אעצור את זה.עכשיו,בעקבות כל זה אני מתחילה לרצות מאכלים שאכלתי בעבר בצורה קשה.אני מדמיינת,חולמת ומתעצבנת כי אני לא מסוגלת לאכול אותם ללא רגשות אשמה לאחר מכן.(אם לא הזכרתי לפני כן אני כל הזמן הזה לא אכלתי שום ממתק או שוקולד ואני רצינית אפילו לא כריכים עם שוקולד)וחוץ מזה הפסקתי בכלל המון מאכלים שגם חיוניים לי,כגון: גבינות,לחם, יוגורט, נקניקים וכ'ו.
ואני פשוט לא מסוגלת לאכול למרות שאני רוצה ובנוסף שנה הבאה אני צריכה להתמודד עם כיתת אתלטיקה כשאין לי את הדברים והמרכיבים בגוף.מה לעשות?!?(סליחה שההודעה ארוכה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה או ירידה? - תגובה
מיכל וינברגר17/07/2011
שלום,
לפי מה שאת מתארת, ירדת סדר גודל של 22 % ממשקל גופך בכ-חמישה חודשים. זה המון. ירידה כזו עלולה להיות מסוכנת, ואין ספק שהגוף לא ממש מקבל את מה שהוא צריך.
על פי בדיקה בעקומות הגדילה, משקלך הקודם-48 היה תקין לגמרי ובייחוד גם בגלל שאת עוסקת בספורט, חלק מהמשקל הוא גם שריר.
מאחר וכבר ירדת במשקל ואין אפשרות להשיב את הגלגל לאחור, מה שאפר לעשות זה למנוע ירידה נוספת, ולדאוג לשקם הגוף כדי לא לגרום לנזק בלתי הפיך. בגילך- זהו גיל קריטי לצבירת גובה, מסת עצם, ואלו יכולים כעט להיפגע אם הגוף לא מקבל מספיק אנרגיה.אני לא יודעת איך את אוכלת כעט, אך יש לחזור לאכול מסודר , את כל אבות המזון ולבלום את הירידה במשקל. אם היה ונפסק המחזור- זה גם סימן שלגוף חסר.
לכן אני מאוד מאוד ממליצה, לפנות דחוף לטיפול, לדיאטנית שעובדת עם נוער פרטית או בקופת חולים באיזור מגורייך, מומלץ דיאטנית שמתעסקת עם הפרעת אכילה עם שילוב של טיפול רגשי. חשוב שירכיבו לך תפריט אישי מאוזן. כמו שאמרת- צריך לעצור את זה!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקווה שזה יצליח
נועם17/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר- המשךמורן13/07/2011
שלום, קודם כל תודה רבה על התשובה. הייתי מעונינית להתייעץ איתכן מה כדאי לתת לארוחת הבוקר. למעשה בארוחת הצהריים הילדים מקבלים פרי בסוף הארוחה כך שלתת פרי גם בארוחת הבוקר זה פחות טוב. הרעיון של נתינת שליש פרוסת לחם מרוחה בסילאן, דבש וכו' בסוף ארוחת הבוקר היא לספק לילדים לחם (פחמימות) , במקום למרוח למשל גבינה או חומוס על הלחם, הילדים מקבלים כף וחצי גבינה בצלחת וכך אוכלים יותר גבינה ומקבלים את כמות הסידן הרצוי לגילאי שנה -שנתיים.
אתן שתי דוגמאות לארוחת בוקר שהילדים מקבלים:
1. ביצה קשה, גבינה, זיתים, סלט ירקות עם מעט שמן זית ושליש פרוסת לחם עם סילאן.
2. טונה, קוטג', סלט ירקות, חומוס, שליש פרוסה עם ממרח תמרים.
אשמח לקבל הצעה לארוחת בוקר.
תודה, מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר- המשך - תגובה
מיכל מסר בן שלום13/07/2011מורן שלום
ארוחות הבוקר שציינת ניראות מזינות מאוד,
כמו כן בארוחות אלו אין הרבה פחמימות, כך שמבחינת איזון תזונתי אין מניעה לתת גם דבש או סילאן או ממרח חלבה.
לא הייתי מוותרת על הלחם בארוחה כיוון שזו הפחמימה היחידה.
האופן כללי, ילדים אינם אוהבים גיוון, ועל כן ניתן לגוון באוםו הצגת המזון,לדוגמא: פעם סלט פעם ירקות חתוכים, פעם ביצה קשה, פעם חביתה, פעם גבינה פעם קוטג' וכדומה.
אפשר לנסות להכניס מאכלים כיד הרצון הטוב, ולהתנסות מרקמים שונים.
לדוגמא- אפשר לתת לילדים מידי פעם דגני בוקר + חלב או יוגורט ובחורף אפשר להציע דיסה- כמובן שארוחה זו תכלול עדין את הירקות הביצה או הטונה.
כמו כן אפשר להציע פשטידה או מאפה ... ולא אני לא מתכוונת לרוגלך בוקרסים קוראסנים ודומיהם.
חישבי, מה היית רוצה את לאכול בארוחת הבוקר?
בהצלחה
מיכל מסר בן שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קינוח בארוחת בוקר
מורן13/07/2011תודה מיכל על תשובתך.
כל המאכלים שציינת ירקות חתוכים, דיסה, קורנפלקס עם חלב, חביתה, פסטרמה וכו' אכן נמצאים בתפריט השבועי, אני נתתי דוגמא של יומיים אך בשאר השבוע יש גיוון באוכל. מתשובתך אני מבינה שזה בסדר לתת את מנת הפחמימה בצורת לחם עם סילאן\ דבש\ ממרח תמרים אך יש אפשרות שבעתיד לילדים עלולה להיות התניה לצורך של אוכל מתוק (קינוח) בסוף הארוחה.יש כאן קונפליקט קטן. תודה רבה. מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קינוח בארוחת בוקר - תגובה
מיכל מסר בן שלום13/07/2011את צודקת,
יחד עם זאת, אוכל אינו עניין של שחור או לבן, רצוי ומומלץ להפעיל שיקול דעת.
לא בכל יום צריך להציע את הלחם עם ממרח מתוק, אפשר לפעמים למרוח חומוס או טחינה או גבינה ולפעמים ממרחים מתוקים.
חשוב לא ליצור קיבעון לגבי סיום הארוחה, כך שלעיתים אפשר גם להציע פרי (למרות שיש גם בצהרים) או מעדן.
ואל תשכחי, לא רק מה שקורה בגן משפיע, גם ואולי בעיקר הרגלי האכילה של כל ילד וילד מהבית (מה שהם רואים, נושמים ושומעים מינקותם), הם המעצבים את תרבות האכילה שלהם.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר
מורן14/07/2011תודה רבה מיכל. עזרת לי לגבש דעה בנוגע לתפריט, כך שפעמיים בשבוע לכל היותר הילדים יקבלו ממרח עם דבש\סילאן\ממרח תמרים בסיום ארוחת הבוקר ובשאר הימים יקבלו קורנפלקס+ חלב, דייסה, לחם עם טחינה (יתבלו את הלחם בטחינה או בגבינה), וכך יקבלו את מנת הפחמימות ולא ירכשו את ההתניה של משהו מתוק בסיום הארוחה. ובארוחת ארבע יקבלו לחם עם ממרח מתוק על פני עוגיות או וופלים.
תודה, מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר- המשך - תגובה
מיכל וינברגר17/07/2011שלום,
רעיונות נוספים לארוחות בוקר:
- פרוסת לחם בטוסט עם שמן זית וזעתר , ירקות, חביתה, גבינה
- טוסט גבינה צהובה, ירקות, זיתם
- דייסת קואקר (אולי מתאים יותר לחורף.. אבל אצלי בבית זה הולך מצויין גם בקיץ) עם פרי כמו בננה, תפוח..על בסיס חלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינוח בארומורן11/07/2011
האם זה נכון תזונתית לתת לילדים בפעוטון בגילאי שנתיים בסוף ארוחת הבוקר שליש פרוסה שמרוחה בדבש או סילאן או ממרח חלבה\תמרים, יש לציין שהארוחה מאוזנת, התפריט השבועי כולל גבינות, ירקות, ביצים, טחינה, זיתים וכו. ובנוסף האם יש לכך השלכות שליליות מבחינת חינוך לאכילת מתוק בסוף הארוחה אשר ישפיעו על העתיד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינוח
מיכל מסר בן שלום13/07/2011שלום מורן,
הרגלים תזונתיים הם אלו שאנו רוכשים במהלך חיינו,
בהחלט יכול לקרות כי ההרגל של אכילת הקינוח כפי שציינת, בסוף ארוחת הבוקר, יתקבע כהרגל לאכילת מתוק.
אפשר להציע לגננת להחליף זאת במתן פרי או מעדן חלב (שגם הם מתוקים, אך מספקים ערכים תזונתים נוספים, מלבד סוכר)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקינוח - תגובה
מיכל וינברגר13/07/2011מצתרפת לתשובה, ומסכימה שלא כדאי להתרגל למתוק אחרי כל ארוחה..רצוי לשמור זאת לפעם אחת ביום- בד"כ בארוחת ארבע, וכדאי שהמתוק לא יבוא דווקא מעוגיות, אלא משהו יותר משביע כמו כריך עם סילאן/תמרים/טחינה גולמית+דבש, פירות וכ'.. מנסיון, הילדים בד"כ מאוד רעבים בשעה זו..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי אכילת פירותחגית10/07/2011
שלום רב,
בני בן השנתיים מסרב פתאום לאכול פירות. עד עכשיו אכל תפוח, בננה , אבטיח ואגס.
יש לציין שהוא מאוד עצמאי ואוכל הכול. (פרט לפירות) מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אכילת פירות - תגובה
מיכל מסר בן שלום10/07/2011שלום חגית
התמדה היא מילת המפתח, המשיכי להציע לו פירות בכל הזדמנות..
הציעי לו את הפירות בכל פעם בצורה אחרת, עיגולים מקלות וכדומה
הראי לו שאת אוכלת פירות גם כן (ולא רק את גם בני משפחה אחרים)
שחקו עם הפירות- אםשר לעשות יצירות מפירות- ציורים של פרצופים
תני לו לעזור לך להכין את הפירות- להחליט על איזו צלחת תשימו אותם, לנגב אותם אחרי שאת שוטפת וכו'
בהצלחה
מיכל מסר בן שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חגית10/07/2011תודה רבה!
מקווה שזה יעזור...אעדכן אתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי באכילת מוצקיםמיכל08/07/2011
בני בן 11 חודשים אוכל מוצקים ויונק, אך כל דבר שלא מתמוסס בפה הוא יורק
הוא אוכל רק דברים ממש רכים, המון דייסות אוכל טחון וקציצות כיצד אפשר להתקדם איתו לאוכל שלא טחון, פירות ירקות כמו מלפפון חביתה וכו, יש לו כבר 7 שיניים והוא באחוזון נמוך במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי באכילת מוצקים - תגובה
מיכל מסר בן שלום08/07/2011שלום מיכל,
בהחלט יתכן כי מעבר לאוכל שאינו טחון, עדין מוקדם לבנך.
התקדמי איתו בהדרגה בגסות המרקם כלומר:
ראשית במקום לטחון ניתן למעוך את המזון למרקם עיסתי בעזרת מזלג או פומפיה
בשלב השני אפשר להציע מזונות טריים מגורדים על פומפיה עדינה ( החורים הקטנים ביותר) פירות כמו תפוח אגס, בננה, מלון , וירקות כגון עגבניה מלפפון
בשלב הבא אפשר לגרד על הפומפיה הגסה.
בכל מקרה יש לשים להתקדמות הילד לפני המעבר לשלב הבא
כמו כן ניתן לאפשר לו להתנסות במזונות נוספים כגון ביסקוויטים ופסטה קטנה מאוד
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהשובל07/07/2011
אני לא מרגישה שמנה או משהו .
אומרים לי שאני שמנה ולא החברים והחברות אלא המשפחה אומרת לי ואני לא יודעת כל כך מה להגיב . . .
כי המשפחה ירדה גם על אחי שהוא שמן .
ואני רוצה לשפר את זה אבל אני לא יודעת איך , כי אני לא אוכלת ירקות ופירות וכמובן בשר ( אולי רק המבוגר ושניצלונים ) .
אני שוקלת 51 אני בת 12 וחצי .
אח שלי שוקל 36.5 והוא בן 10 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם השמנה
מיכל מסר בן שלום08/07/2011שובל שלום.
ראשית אינני יודעת האם את שמנה או לא מכיוון שלא הוספת נתון חשוב מאוד והוא גובהך.
בהנחה כי גובהך ממוצע אינך שמנה אם כי יש לך עודף משקל קטן, אך אל דאגה, אין זה אומר כי את בהכרח חייב לרדת במשקל.
במרבית המקרים עקב תהליך הגביהה יתאזן המשקל ויהיה תקין
שנית בכדי לאכול בריא יותר ולמנוע עליה עתידית במשקל אפשר:
לשלב פירות וירקות בארוחות
לבצע פעילות גופנית כגון הליכה ריצה שחיה או רכיבה על אופנייים
לאכול עד ממתק אחד ביום
להמנע ממשקאות מתוקים או ממותקים בסוכר
בהצלחה
מיכל מסר בן שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתי הילד הכי קטן בכיתה....מזל05/07/2011
ונמאס לי. אני יודע שיבוא יום ואגדל, אבל אני רוצה לדעת מה עלי לאכול ואיזה פעילות גופנית לעשות בכדי לשפר את הסיכויים שלי לגבוה ולהתרחב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי הילד הכי קטן בכיתה.... - תגובה
מיכל מסר בן שלום05/07/2011שלום לך,
אני בהחלט מבינה את התסכול שלך, אך כדי שאוכל לענות עליך להוסיף מספר פרטים
מה גילך? מה הגובה? המשקל? האם תמיד היית קטן?
האם אתה מבצע פעילות גופנית?
מה אתה אוכל? / אוהב לאכול?
אשמח לקבל עוד פרטים
מיכל מסר בן שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל בת שנה וחצי?יעל03/07/2011
שלום,
יש לי בת בגיל שנה וחצי והיא מהחודשים הראשונים באחוזון 95-97 במשקל וגם בגובה.
היא גדולה ולא נראית שמנה כל כך אבל לפי האחוזונים כנראה שכן. העניין הוא שהיא אוכלת אוכל בריא שאני מכינה לה - היא איתי בבית והיא לא אוכלת כמעט ממתקים. אני נותנת לה מעט כשהבן שלי מגיע מהגן ומקבל חטיף, אני משתדלת שגם לא אותה כמות. היא פשוט אוהבת לאכול. ואוכלת הכל. מבחינה משפחתית - כולם רזים משני הצדדים וגם בעלי גבוה (1.86) והמשפחה שלו גבוהים אז לא דאגתי עד עכשיו , היא נראית דומה להם. אני נמוכה יותר ורזה(1.63 ובד"כ 53 קילו) והבן שלי תמיד היה נורא רזה. הוא בן כמעט 4 באחוזון 30 במשקל ואחוזון 80 בגובה. בקיצור הנתונים המשפחתיים לא מעידים על סיכוי גדול לילדה שמנה אבל אני רוצה להקנות לה הרגלי אכילה נכונים ועושה מאמצים שתאכל מסודר ולא יודעת מה עלי לעשות עוד ובכלל מה אתם חושבים על הסיטואציה וממליצים בגיל הזה. אני לא אעשה לה דיאטה בשום אופן בגיל הזה אבל אשמח לקבל המלצות,רעניות ובכלל דיעה על המצב.
האם יכול להיות שהיא תהיה שמנה למרות שאין נטיה משפחתית והיא אוכלת מסודר בד"כ?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתנוים שלה
יעל03/07/2011שמתי לב שלא רשמתי את הנתונים אז זה לא מדוייק אך הנה:
גיל שנה וחצי
משקל כ-14 קילו
גובה- כ- 89ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף משקל בת שנה וחצי
מיכל וינברגר03/07/2011שלום יעל,
לפי עקומות הגדילה, ביתך נמצאת מעל לאחוזון 97 גם במשקל וגם בגובה , כך שאני מניחה שעיקר העודף המשקל שרואים על העקומות נובע מזה שביתך גבוהה, ולכן גם במראית עין לא נראית שמנה. שיש פער בין עקומת המשקל וגובה אז ניתן להגדיר עודף משקל או השמנה. כמו כן, חשוב גם להסתמך על מראית עין.
הרגלי אכילה נכונים חשובים כבר מגיל מוקדם ללא קשר לגנטיקה ונטייה משפחתית. לפי מה שאת מספרת, אין סיבה גנטית הנראית לעין שיהיו לכם ילדים עם עודף משקל, אבל הכל יכול להיות וראיתי לא פעם משפחות עם שני הורים רזים וילדים שמנמנים. ולכן מאוד חשוב אם את רואה מעט נטייה , להיות מודעת ופשוט להקפיד על הרגלים נכונים בבית. חשוב מצד שני שגם לא תקריני לביתך את הדאגה שלך למשקלה, כדי שהנושא לא יגרום למתחיים מיותרים על רקע האכילה.
אם היא אכן אוכלת אוכל בריא ורק ממתק אחד קטן ביום כפי שציינת אז את פועלת נכון. הקפידי לא להחזיק בבית שתייה מתוקה. הקפידי שגם בחוץ, לא לחרוג ממתק אחד קטן ביום, יש להצטייד בפירות חתכים במקום. הבעיה שילד שני נחשף הרבה יותר מהר למתוקים מאשר הילד הראשון משום שהוא רואה זאת מאחיו, ולכן יש להקפיד לחשוף כמה שפחות אם אפשר ואם כבר יש אז שתקבל כמו כולם.- אני מאמינה בשוויון אצל כל האחים ללא קשר למשקל. אם אחד האחרים מרגיש שונה ומקופח זה מתכון ל"גניבות" אוכל בהמשך...
יש להקפיד על הליכה מרובה ברגל, ג'מבורי, בריכה פעילות גופנית חשובה מאוד כבר מהגיל הזה!. בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה וגם
יעל04/07/2011תודה על התשובה המפורטת. אני מסכימה לגמרי וכמובן לא משדרת לה שום דבר, מבחינתנו היא יפייפיה והיא גם אוכלת נורא יפה לבד מגיל נורא מוקדם אז זה קצת שינוי מרענן, יחסית לבן שלי שעד היום כל ארוחה נמשכת שעה..
לגבי ההבדל בממתק, התכוונתי שאם הוא מקבל שלגון שהוא גדול, אז הייתי נותנת לה גם אבל זה פשוט יותר מידי לגילה בלי קשר למשקל.אז אני נותנת לה אבל קטן יותר. בגילה לא הייתי נותנת לו חצי מהדברים שהיא אוכלת אבל כמו שאמרת עם הילד השני אין ברירה ואני מקפידה לתת להם אותו הדבר אבל לפעמים זה פשוט נראה לי יותר מידי. אם למשל הוא מקבל צלוחית עם סוכריות גומי אז היא מקבלת 2 . וכל עוד היא מרוצה אז זה נראה לי בסדר. עוגה למשל- הוא אוכל יותר ממנה אבל גם מה שאני נותנת לא תמיד היא מסיימת.
ג'ימבורי וכו קצת בעיה, אנו לא גרים בארץ וכמעט ואין נגישות למקומות כאלו.
מה דעתך? נראה לך בסדר? הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לייצר קנאה ביניהם על ממתק...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
מיכל וינברגר04/07/2011
שלום יעל,
שמחה לשמוע שאת לא משדרת לביתך שום דבר, הם הרי קולטים הכל וזה חשוב לשדר לה- שהיא יפיפה כמו שציינת! לגבי הגדלים בממתקים, מן הסתם , ככל שהילד קטן יותר גם המנות אמורות להיות קטנות ויותר, וככל שגדלים, הויסות העצמי- של לדעת כמה אני צריך מתקלקל..לכן שציינת שהיא לא תמיד מסיימת את העוגה זה סימן טוב. בס"ה נראה כי האינטואיציה שלך נכונה, ושמי לב ששכל שהיא גדלה וכבר שמה לב יותר להקפיד על שוויון. אם זה לא עושים מהדבר "עניין" אז היא תמשיך לא לסיים בהכרח את המנות ותאכל רק אם באמת רעבה.
לגבי פעילות, גם אם אין ג'מבורי נסי לשלב פשוט הליכה ברגל, גני שעשועים, בתוך הרגל, כמה שאפשר.
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה.
יעל04/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה מרובה של מים
דפנה12/07/2011שלום רב,
בני, בן שנה וחצי- שותה נוזלים בכמויות.. בערך 2 ליטר ליום ואולי אף יותר. חלק מזה -בקבוקי מים בלבד, לפעמים- מים בתוספת מיזערית של ויטמנצ'יק תפוחים וחלק סימילאק (רק לפני השינה) רציתי לדעת האם זה בסדר הכמויות האלו? בפעם האחרונה שנשקל (לפני חודש) הוא שקל 13 קילו (לא זוכרת מה גובהו). אין לנו היסטוריה של סכרת נעורים במשפחה, רק סוכרת סוג 2. בשעות הערב- הוא כמעט ואינו אוכל (נראה שלא רעב, רק משחק עם האוכל) אלא רק שותה.
אשמח לדעת מה דעתכם.
תודה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה מרובה
דפנה13/07/2011תודה על התגובה-
כן, הוא נותן המון שתן!! ברובו שקוף או צהבהב שקוף.
הוא פעיל מאוד, ומזיע הרבה.. במיוחד עכשיו בקיץ.
הוא לא מתעורר בלילה בשביל לשתות.
המשקל שלו תמיד היה באחוזונים די גבוהים. (הוא שילש את משקל הלידה שלו ואף יותר. נולד 3,490 ק"ג) כיום, בגיל שנה וחצי הוא שוקל 13+ ק"ג.
מצד אחד- אני שמחה שהוא אוהב לשתות.. מצד שני- זה מרגיש לי יותר מידי.. במיוחד בערב. בגן אמרו לי שהוא מסיים בין 2 ל-3 בקבוקים מעבר למזון שהוא אוכל.
לפי מה שהבנתי - בגן הוא אוכל יפה מאוד ובכמויות מספקות.
הוא גם ישן טוב (555).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה מרובה - תגובה
מיכל מסר בן שלום13/07/2011דפנה,
כפי שציינתי קודם, זה נשמע תקין, אך מכיוון שהעלית את נושא הסוכרת,
אני ממליצה לך (וזאת כדי לשלול לחלוטין) להגיע לרופא הילדים לספר לו, ולבקש לבצע בדיקת דם לסוכר.
שוב, זהו מצב תקין, יחד עם זאת ובמיוחד למען הסר כל ספק כדאי.
בהצלחה
עדכני אותנו
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה מרובה של מים - תגובה
מיכל מסר בן שלום13/07/2011הי דפנה,
האם הוא נותן גם הרבה שתן?
האם הוא מאוד פעיל? מזיע הרבה?
האם הוא שותה מתוך שינה? או מתעורר באמצע הלילה ומבקש לשתות?
באופן כללי את מתארת מצב הפוך ממה שקורה בדר"כ, אך טוב שאת עם האצבע על הדופק.
בעיקרון הואו צריך לצרוך לפחות 1200 מ"ל נוזלים ביום, אך בהחלט טוב ואף כדאי שיצרוך יותר (ובמיוחד בקיץ) 2 ליטר של נוזלים, במיוחד אם הם מים אינם מהווים בעיה.
ולגבי המשחק באוכל, יש לשים לב האם עולה באופן תקין במשקל, רפשר לעשות זאת אצל אחות טיפת חלב/ רופא ילדים או דיאטנית ילדים שיעמידו אותו על עקומות הגדילה.
עדכני אותנו
בברכה
מיכל מסר בן שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת יתר ילדה בת 5.5אייל29/06/2011
בתי בת ה- 5.5 אוכלת הרבה.
בזמן ארוחת צהריים היא אוכלת מנות גדולות ומבקשת תוספות כל הזמן.
בשנה האחרונה היא שמנה.
אני לא יודעת כיצד להתמודד עם זה מאחר ואני מפחדת שכבר עשינו מספיק טעויות כאשר דיברנו איתה על הנושא
ניסיתי לא לדבר, להתעלם
-כי פחדתי שאם אדבר היא תרצה לאכול יותר.- אך ללא הועיל.
ניסיתי לדבר איתה היא מבינה שזה לא בריא, ובבגדים זה לא יפה היא מבינה וכשרואה ילד מאוד שמן היא אומרת כנראה אכל הרבה- כלומר מבינה את העובדה.
אבל כאשר רואה או מריחה אוכל - רוצה מייד לאכול.
היא משתתפת בחוג תנועה אך עדיין לא מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת יתר ילדה בת 5.5 - תגובה
מיכל וינברגר29/06/2011שלום אייל, אני מבינה את המצוקה והדאגה לביתך. אשמח לקבל נתונים על משקל וגובה כדי שאוכל לבדוק את מיקומה בעקומות הגדילה ואז נוכל לדעת אם אכן היא נמצאת בעודף משקל ובאיזו דרגה.
אכן הדיבור על הנושא מביא עוד מתחים מיותרים,, ובמצב שלך הייתי אכן נמנעת מלהזכיר ולדבר בכלל על הנושא. זה יכול לעשות בדיוק תגובה הפוכה.
מה שכן , יש לדאוג שבבית, בסביבה הכי מוכרת לביתך, יהיו התנאים האופטמליים להצליח לאכול נכון ולשלוט באכילה, זה מתחיל עם ארוחות מסודרות, יש לקבוע שעות בהן אוכלים, מקומות קבועים- מטבח/פינת אוכל ולא שום מקום אחר. זמני ארוחה קבועים וקצובים- לא למרוח את הארוחה מעבר ל20-30 דקות. לנסות בתקופה הזו לאכול פחות בחוץ, וגם אם כן, בצורה מחושבת ומתוכננת- (הרי אני נכנסים לקיץ ולחופש ואי אפשר בכלל בלי...)
חשוב להציע בארוחות מזונות מגוונים- ירקות, טריים מבושלים (שתמיד יהיה מרכיב של ירק בארוחה) חלבונים, פחמימות, להשתדל שלא יהיו יותר מדי טיגונים וכמה שפחות אוכל תעשייתי ומאפים. אפשר להגיע לאוכל טעים מאוד גם עם הדברים הפשוטים- ביצה, גבינות, סלט, לחם, עוף, תפ"א, תירס, קטניות וכ'..
לדאוג שבבית יהיו רק מים ולא פיתויים אחרים של שתייה מתוקה, וגם לגבי ממתקים להקציב עד אחד יום. חשוב לא להעלים אותם לגמרי ולא לאסור אותם כי אז היא תרצה אותם אף יותר...אבל גם בחוץ וגם בבית שהחשיפה אליהם לא תהיה גדולה מדי. זה לא פשוט אך אפשרי אם כל הבית נרתם למשימה. כרגע התפקיד הוא של ההורים לעשות שינוי שישפיע על ביתך, האחריות היא אצלכם, ואין מה להטריד אותה בעניין. לגבי הספורט- מצויין שרשמת אותה לחוג תנסי גם לדרבן אותה ללכת ברגל, איתך, לסידורים, לגן טיולים משפחתיים- אולי גם בריכה וכ'..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!טל סגל26/06/2011
אני שוקלת 53 והגובה שלי הוא 1.59 ני נראת שמנה כאלו לא ממש אני לא דובה
קיצר..... אני רוצה להיות יותר יפה בבת מצווה שלי ושהבגדים שאני קונה לא יהיו במידה 4 או יותר גדולה הבת מצוה שלי היא עוד חודשים באלול יש מצב שאני רוזה עד אז באיה דרך אני עושה הרבה הליכות וגם אני אוכלת די בריא .. אבל בכל זאת אני אוכלת יחסית הרבה שוקולד ושאני מתחילה אני לא ממש יכולה להפסיק ........
וגם בכל אוכל שאני אוכלת שאני אוהבת כולל סלט אני לא מפסקה עד שאני מתפוצצת...
אני צריכה עצה טובה שתעזור להיות רזה בבת מצוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! - תגובה
מיכל מסר בן שלום27/06/2011שלום טל,
אני שמחה לשמוע שאת אוכלת ירקות ומבצעת פעילות גופני , זה חשוב מאוד.
אני ממליצה לך להקפיד על כמה דברים שיעזרו לך לשמור לקראת בת המצוה.
1.לשתות לפחות 2 כוסות מים לפני כל מה שאת אוכלת
2. לאכול ממתק 1 ביום או פחות
3. לאכול לפחות 5 ירקות ביום
4. להמנע ממשקאות מתוקים
5. לעשות פעילות גופנית כגון הליכה, שחיה, ריצה או רכיבה על אופניים, לפחות 3 פעמים במשך 45 דק'.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לאכול מוצקיםאולי24/06/2011
שלום רב,
ביני בן 9.5 חודשים עד לפני 3 שבועות אכל יפה מרק תחון עם הודו ומת פרי פתאום בלי שום סיבה נראת לעין (כמו מחלה וכו) הפסיק לאכול מוצקים ממש נועל את הפה רוצה רק מטרנה. ניסיתי כבר הכל את כל סוגי האוכל במרקמים שונים, בכפיות שונות בטמפרטורה שונה במקומותת ישיבה שונים כלום לא עוזר הוא לא מוכן לפתוח את הפה רוצה רק בקבוק. עשיתי גם הפסקה כמה ימים מנסיות אך גם זה לשוא. עשינו לו בדיקות דם וצואה וגם הכל תקין. אני כבר מיואשת כל יום זורקת מעדנים פירות ירקות. אני לא יודעת מה קרה לו ואף אחד לא יכול לעזור. איך אני גורמת לו בלי טרואומות לחזור לאכול מוצקים?
אציין שסדר יום שלו היה כזה 7 בקבוק, 10 פירות 13 בקבוק 17 מרק 20 בקבוק,. ניסיתי גם לחליף בין הבקבוק של 13 למרק אך ללא תוצאות בבקשה תעזרו לי
נ.ב שוקל 8800 עולה בערך 200-250 גרם כל חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב לאכול מוצקים - תגובה
מיכל מסר בן שלום27/06/2011שלום לך,
לעיתים תינוקות משנים את העדפותיהם ומפסיקים לאכול מזון שכבר אכלו בעבר.
לא ציינת, האם לבנך יוצאות שיניים? האם יש לו כבר שיניים בפה? האם מכניס חפצים לפה, ידים לפה? מה קורה עם מוצצים?
אני ממליצה לא להפסיק לנסות ולהציע לו את האוכל, אך לא לתסכל אותו. במידה ואינו רוצה לאכול את הפירות הירקות המרק והמעדנים, הציעי לו את את המטרנה
אשמח לעוד הבהרות
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים
אולי28/06/2011יש לו 2 שניים תחתונות אחת, מכניס ידיים וצעצועים לפה. גם ביסקוויט מכניס לפה ומנשנש קצת. כל השאר לא מוכן לפתוח את הפה גם אם אני נותנת לו ביד. אני לא מבינה מה קרה לו הרי אכל כל כך יפה? והאם רק מטרנה מספקת לו את כל הצרכים? אולי אני צריכה לפנות תזונאית או מרפאה להפרות באכילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבנות אכילה
מיכל מסר בן שלום28/06/2011רפי שציינתי, תינוקות יכולים לשנות את העדפותיהם ללא סיבה הנראית לעין.
להלן תוכנית פעולה:
1. תני לו את המטרנה כארוחה בשעות כפי שציינת (בשלב זה המטרנה מספקת את רוב צרכיו התזונתיים)
2. לאחר הארוחות וכאשר לא רעב המשיכי להציע לו את הפירות הירקות המעדנים ומרק.
במידה ועדין מסרב נסי לתת לו לשחק במזון כלומר: הושיבי אותו על כסא האוכל ותני לו לשחק עם המעדן או הירקות/ פירות הטחונים, במידה ומשהו יגיע גם לפה נהדר...
3. נסי לשלב דיסה על בסיס המטרנה
4. ומחשבה נוספת, יכול להיות כי מעדיף את המטרנה כעת מכיוון שצמא, הציעי לו גם מים בין הארוחות.
עדכני אותנו
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה אצל ילדעדן23/06/2011
היי
בני בן 5 שנים וחצי, משקלו 32 ק"ג וגובהו 127 ס"מ. בבדיקות דם שגרתיות נמצא אצלו כולסטרול 174 מ'ג\ד'ל, ורמת ה LDL 113.8 .
שאלותי הן : מהי המשמעות של התוצאות? האם יש להתייחס לכך? ובאילו דרכים?
אודה מאוד מאוד על תשובה מפורטת רלוונטית.
אמא מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות כולסטרול אצל ילדים
מיכל מסר בן שלום27/06/2011שלום רב,
לאור הנתונים שתנתת רמות הכולסטרול של בנך תקינות. הן הכולסטרול הכללי, והן ה- LDL כולסטרול.
אך בנך סובל מהשמנה!!!
אינני יודעת אם יש במשפחתכם סיפור משפחתי של כולסטרול גבוה/ השמנה/ מחלות לב וכלי דם
אבל ההשמנה של בנך ביחד עם שאלתך מדליקות אצלי נורה אדומה.
אני ממליצה להגיע לאיש מקצוע שיבחון את אופן האכילה של בנך, ויציע תוכנית התערבות לניטור המשקל.
השמנה+ אכילה לא מאוזנת+ כולסטרול ברמות הגבוהות של הנורמה+ סיפור משפחתי הן עילה מצויינת להגיע לטיפול
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)