מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לגיל שנה וחציא. מ.28/08/2011
איפה אני יכולה למצוא תפריט מאוזן לילדה בת שנה וחצי?
אוכלת קבוע את אותם דברים ואני מחפשת לגוון לה, שלא ימאסלה לאכול ואז היא כבר לא תרצה כלום...
בבוקר כשקמה מקבלת תה (של היפ)200 מ"ל
אחרי כשעה צלוחית קטנה עם קורנפלקס וחלב
יותר מאוחר פרוסת לחם עם לבן גיל וחצי מלפפון,
צהריים 2 קציצות בשר עם מעט ירק מבושלופחממה (אורז/ בורגול/ פסטה/קוסקוס) כרבע כוס
ביניים תפוח
ערב סנדוויץ עם ממרח בוטנים / תמרים / חביתה.
לפני השינה בקבוק תמל 200 מ"ל
ישנה 12 שעות לילה + 3 שעות רצופות באמצע היום.
האם זה לא הרבה לחם? במה אפשר להחליף אותו? ובכלל התפריט נורמאלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לגיל שנה וחצי - תגובה
מיכל וינברגר28/08/2011
שלום!
סה"כ התפריט שאת נותנת די מאוזן, יש פריסה טובה של ארוחות על פני היום.
אני הייתי מורידה את התה בבוקר- נראה לי מיותר..
ניתן להתחיל עם הקורנפלקס והחלב- הקפידי לא להרגיל לקורנפלקסים המתוקים- ניתן גם לגוון בדייסת קואקר עם קינמון וחלב.
צהריים- חשוב שיהיו ירקות, פחימימות וחלבונים- ולשלב גם דגנים מלאים כמו אורז מלא/בורגול/כוסמת/קטניות וכ'..כאן נראה שאת ד מקפידה.
בערב- חסרים ירקות- חשוב להקפיד על סלט או ירק חתוך באופן קבוע, וגם כאן כמו בצהריים חשוב להקפיד על מנת פחמימה (לחם,תירס,פסטה או דייסה..) חלבון- ביצה/טונה/גבינות.. וירק. כאן אפשר גם לשלב אבוקדו/טחינה חומוס. רצוי לגוון ולשלב מזונות עונתיים.
לשאלת על הלחם- זה לא נראה לי הרבה, ואפשר לגוון אותו בפחמימות אחרות כמו שכתבתי- תירס, קואקר, פסטה, תפ"א..ועוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני לא אוכל פירות וירקות טרייםהדס27/08/2011
שלום,
בני בן שנתיים וחודשיים, כשהיה תינוק נתתי לו כמובן פירות וירקות מרוסקים והוא הסכים לאכול בדר"כ.
היום הוא לא מוכן לאכול פירות או ירקות טריים למעט אבוקדו ולעיתים רחוקות מאוד בננה,
הוא מסכים לאכול ירקות מבושלים בלבד.
נראה לי שהוא ממש לא אוהב את המרקם והנגיסה בפרי.
אשמח לשמוע האם כדאי לחשוב על תוספי תזונה בשלב זה, האם זה משהו שיכול להשתנות עם הזמן?
תודה וכל טוב
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני לא אוכל פירות וירקות טריים - תגובה
מיכל מסר בן שלום27/08/2011הדס שלום
בשלב ההתפתחותי בו נמצא בנך, בהחלט ייתכן כי יהיו שינויים בהעדפות התזונתיות שלו.
מילת המפתח היא התמדה, המשיכי להציע לו פירות וירקות בכל מיני צורות חיתוך מבושלים וגם טריים.
שחקו עם הפירות והירקות ציירו בעזרתם פרצופים על הצלחת. בקשי ממנו עזרה ביתוך הירקות (את כמובן תחתכי, הוא יכול לנגבם אחרי השטיפה, להכניס לקערה וכו')
תני דוגמא אישית,(ולא רק את) חשוב שיראה את בני הבית אוכלים ונהנים מפירות וירקות.
כמו כן ניתן לפנות לשווים לו כלמור בני גילו- ילדים נוטים לחקות את חבריהם ועל כן מוטב להפגישו לארוחת ערב עם ילדים שאוהבים לאכול פירות וירקות (רצוי לברר מראש עם החברים)
סבלנות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב גדילהרוית חסון25/08/2011
שלום רב
ילדי בני 7 ו-4 אוהבים חלב. אני קונה להם את חלב הגדילה הסגול של תנובה. האם הוא באמת עדיף לילדים על פני החלב הרגיל ועוזר לגדילה שלהם?
בברכה
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב גדילה - תגובה
מיכל מסר בן שלום27/08/2011רוית שלום,
כאשר הילדים אוכלים תזונה מאוזנת ומגוונת אינני רואה צורך לצרוך "חלב גדילה"
יחד עם זאת בחלב הנ"ל הוספו ויטמינים ומירלים החשובים להתפתחות התקינה של הילדים.
במידה והילדים אוהבים את החלב אינני רואה סיבה להפסיק ולצרוך אותו
לרוויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 אנרגטי חכם ושוקל....13 ק"ג !שושית24/08/2011
שלום רב, קראתי בעיון את ההתכתבויות של כל אלה ששאלו על ילדים ש"אין להם זמן וחשק לאכול" והבדיקות שלהם תקינות. אצלנו אפילו היינו בבדיקות אינדוקרינולוגיות וצילומי כף יד ויודעים שההסטוריה של אבא וסבא של הילד שהם היו גם קטנים בגיל זה של 4+. אבל הם לא היו במעין תת משקל ! לילד אין שום רגשי נחיתות הוא שובב גדול ומתוחכם אבל אוהב לאכול פעם קערית קורנפלקס (רגיל) עם יוגורט לבן !!! אוהב פיתה עם שוקולד (בכלל אוהב מאד שוקולד), מוכן לאכול פסטה בולונז אבל לא אוהב ירקות או פירות (חוץ מלביבות תירס) והכי גרוע שהוא לא במיוחד אוהב לשתות - לא ממותק ולא מים ולא בכלל אלא בהסכמים - תשתה חצי כוס תקבל גלידה למשל או תשתה חצי כוס מיץ תפוזים תוכל לראות סרטון במחשב. בקיצור כל היום הסכמים אחרת לא מבקש אוכל או שתיה. הכי מדאיג אותי משקלו.בכל מחלונת קטנה מוריד במשקל. הרופא לא מודאג ואנחנו כן. HELP !
תודה שושית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 אנרגטי חכם ושוקל....13 ק"ג ! - תגובה
מיכל וינברגר24/08/2011שלום שושית,
אם הרופא אינו מודאג, ולאור הנתונם שכתבת, גם אני לא רואה סיבה מיוחדת לדאגה. יש את העניין הגנטי שצריך להסתכל על כל התמונה- הוא חיוני ואנירגטי- וזה מה שחשוב. שימי לב שעקומת הגובה תקינה ואין ירידה בגובה ושימי לב שהמשקל כן עולה בהתאם לעקומה ולא נמצא בירידה מתמדת.
נסי להקפיד על גיוון התזונה- גם במסגרת של מה שכן אוהב, וגם להמשיך ולהציע ולחשוף מזונות חדשים- כמו- פירות וירקות- גם בצורה גלויה וגם חבוייה (למשל אם אוהב לביבות תירס- אפשר להכניס שך ירק כמו קישואים, גזר מגורד וכ' לתוך הלביבה)..
שתפו אותו בקניות האוכל ובהכנתו.
כפי שכבר רשמתי בתשובות אחרות, לגבי ההתניות- כל המחקרים מראים שכדאי דווקא להימנע מהן..שבטווח הארוך הן יגרמו לילד דווקא לא להעדיף את המזון המבוקש. כמובן שקל להגיד אבל קשה לבצע..אבל נסי להשתמש בזה פחות. יכול להיות שזה מעין מעגל, דווקא בגלל שיודע שיש הסכמים כבר לא מבקש סתם, עדיף "להרוויח" מזה משהו...יש ילדים ששוכחים לשתות ויש צורך להזכיר להם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14 ..אריאל23/08/2011
אני בת 14 שוקלת 48 והגובה שלי 163..
תמיד אומרים לי שאני רזה נורא אך אני לא מרגישה ככה.. זה נורא מבאס אותי כי זה לא שיש לי כרס או משו ואני חושבת שילדה בגילי לא אמורה בכלל לחשוב על דברים כאלה .. למשל היום התחלתי בדיאטה ואמא שלי כועסת עלי ושהיא אומרת שאני רזה ובסוף אני יכולה להיות חולה..
בבקשה תעזרי לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ..
אריאל24/08/2011אשמח אם תשלחי לי תפריט (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 14 .. - תגובה
מיכל וינברגר24/08/2011שלום,
לפי הנתונים היבשים של משקל וגובה- את נמצאת בטווח התקין. אבל קשה להעריך רק לפי המספרים. מה שחשןב הוא שהתזונה מאוזנת בגיל הגדילה, ושאין סימני חוסר כמו- העדר מחזור, שיעור יתר וכ'..לא ברור לי מדוע התחלת בדיאטה. אני הייתי ממליצה לך מאוד לפנות ליעוץ מקצועי אצל דיאטנית שתעזור לך לסדר את התזונה בעזרת תפריט מותאם לך באופן אישי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14 .. צריכה עזרה !אריאל23/08/2011
אני בת 14 שוקלת 48 והגובה שלי 163..
תמיד אומרים לי שאני רזה נורא אך אני לא מרגישה ככה.. זה נורא מבאס אותי כי זה לא שיש לי כרס או משו ואני חושבת שילדה בגילי לא אמורה בכלל לחשוב על דברים כאלה .. למשל היום התחלתי בדיאטה ואמא שלי כועסת עלי ושהיא אומרת שאני רזה ובסוף אני יכולה להיות חולה..
בבקשה תעזרי לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 14 .. צריכה עזרה ! - תגובה
מיכל מסר בן שלום26/08/2011אריאל שלום
לאור הנתונים שהצגת, את במשקל תקין, לא רזה מידי, איך אינני חושבת שיש מקום לירידה נוספת במשקל.
יחד עם זאת, אם אינך מרוצה מגופך, את יכולה לחזק אותו ע"י פעילות גופנית המותאמת לצרכייך.
את יכולה לפנות למאמן כושר מוסמך לגיל ההתבגרות ו/או לדיאטנית ספורט לבניית תוכנית מותאמת עבורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנה לבן 4אמא23/08/2011
שלום רב,
בני ילד שלא מתעניין באוכל. מאוד רזה ונמצא במעקב אצל אנדוקרינולוגית ילדים. כשאוכל, אוכל כמויות קטנות מאוד.
הייתי אצל דיאטנית ילדים והיא לא חידשה לי דבר - את כל הדברים שאמרה אני כבר עושה ויודעת.
בבית מרקחת אמרו לי שיש משקה שנקרא פדישור ואמרו לי שהוא מגביר תיאבון - האם זה נכון? או שזה עוד תוסף תזונה שרק נותן השלמה של ויטמינים.
אני מחפשת משהו שיפתח את התיאבון. כמו כן- אמרו לי שיש סירופ עם ליזין שגם מעורר תיאבון - האם זה פועל?
אשמח לקבל את דעתכן והמלצותכן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת השמנה לבן 4 - תגובה
מיכל וינברגר23/08/2011ליזין, היא אחת מעשרים חומות אמינו, נמצאת בקטניות, בשר, חלב.לא ידוע לי שמגבירה תאבון, אולם חוסר שלה- עלול להביא לחוסר תאבון,
בגדול, חוסר תיאבון, יכול לנבוע מסיבות רבות, בניהם- חוסר ברזל, חוסר B12' ולפעמים הרקע הוא נפשי.
יש לבדוק שאין מתחים מיותרים סביב הנושא, וכי יש ארוחות מסודרות ומרווחים של לפחות 3 שעות בין כל ארוחה, לפעמים חוסר התיאבון נובע, כאשר
מנסים כל פעם להאכיל קצת (כולל שתייה מתוקה או שייקים) , ואז לא צוברים מספיק רעב לארוחה.
הפדיאשור הינו תוסף מזון ויכול גם לשמש כהזנה בלעדית. הוא אינו גורם לתאבון. אבל מכיל הרבה קלוריות בנפל לא גדול יחסית, ולכן יכול להעשיר את התזונה, אם האכילה קטנה ולא מספקת.
אני הייתי ממליצה לנסות להוסיף פחית ביום (אפשר גם לחלק לשני חצאים). וגם להעשיר את המזון במזונות בריאים המכילים הרבה קלוריות (טחינה, אבוקדו, שמן זית, שקדיה וכ'..)
ישנן גם אבקות קלוריות שניתן להוסיף למזון עצמו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת השמנה לבן 4 - המשך
אמא24/08/2011הי מיכל ותודה על תשובתך המפורטת.
נבדקו ערכים של ברזל ו-B12 - הכל תקין.
נפשית - הכל בסדר. כמובן שיש התעסקות רבה סביב הנושא של האוכל - כי אין ברירה. אם אניח לו ולא אתן לו לאכול, הוא לא ידרוש אוכל. ולכן יש כל הזמן התניות : אם לא תאכל....אז... - וזה עובד מצוין וכך הוא אוכל (אותי זה מתיש).
אני גם נותנת העשרה של פוליקוז ומנסה לפתוח מרווחים של לפחות שעתיים וחצי בין הארוחות. כמובן שאין בין הארוחות נשנושים או משקאות (יש ממש בקרה מה הוא מכניס לפה) והתזונה מגוונת (פיצות, תפו"א+ביצה, אבוקדו+ביצה, פסטות על בסיס שמנת, שניצל וכו').
האם יש עוד מה לעשות?
תודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת השמנה לבן 4 - המשך - תגובה
מיכל וינברגר24/08/2011הי לאה,לגבי ההתניות, אני מבינה שבטווח הקצר הן עוזרות וזה נוח, אך כל המחקרים מראים שכדאי דווקא להימנע מהן..שבטווח הארוך הן יגרמו לילד דווקא לא להעדיף את המזון המבוקש. כמובן שקל להגיד אבל קשה לבצע..אבל נסי להשתמש בזה פחות.
לגבי הפוליקוז, זו דרך טובה להעשרה, ישנה גם אבקה דומה של חברה אחרת (הדסה- בדקי באינטרנט) ולהם יש אבקה בשם סופר לאנצ' המכילה יותר קלוריות.
סה"כ אני מתרשמת שאת עושה מה שצריך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגני בוקרייעל18/08/2011
שלום,
בתי בת שנתיים וחדשיים
אני מקפידה לתת לה ארוחות מזינות ועכשיו בקיץ זה נורא קל לתת קורנפלקס כארוחת בוקר והיא מאוד נהנת מזה.
1. אצלי בבית אני מחזיקה רק ברנפלקס או סובין ללא תוספת סוכר, האם זה מזין כארוחה לילדים?
פעם אמרו לי שיותר מידי סיבים מונעים ספיגה של ויטמינים אז אני תוהה אם זה מתאים לילדים. בנוסף אני לא משוכנעת אם יש בפנים במקום סוכר ממתיקים מלאכותיים או רעות חולות אחרות..
2. אם ברנפלקס לא מומלץ, את יכולה להמליץ לי בבקשה על דגני בוקר לילדים שיהוו ארוחה בריאה לבתי? או שפשוט באופן כללי דגני בוקר מתועשים הם לא ארוחה מזינה לילדים ועדיף לא לתת אותם?
אשמח לדעת אחת ולתמיד..
תודה רבה ויום טוב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגני בוקרי - תגובה
מיכל וינברגר23/08/2011שלום יעל,
בגדול, אין בעיה לתת דגני בוקר, הם אמנם מתועשים, וחלקם גם מכלים כמויות גדולת של סוכר, אך אם בוחרים בדגנים המתאמים , הם בהחלט יכולים להוות גיוון נוח לטעים לארוחת הבוקר.
אני לא הייתי ממליצה על דגנים ללא סוכר המכילים ממתיקים מלאכותיים לילדים באופן כללי. ניתן לבחור את הברנפלקס הרגיל שכן מכיל סוכר.
לגבי הסיבים, אכן עודף גדול עלול להוריד ספיגה של ויטמינים, אך אני לא חושבת שכמות של קערת ברנפלקס ביום תהיה בעיה.
דגני בוקר מומלצים- הם אלו שמכילים פחות חומרים, פחות סוכר, יותר סיבים. – הברנפלקס יחסית דל בקלוריות , עשיר בסיבים ולכן מומלץ., אני ממליצה גם על הברנפלקס של הרדוף, שמכיל פחות חומרים תעשייתים. אני גם ממליצה על דגנים גולמיים יותר כמו- שיבולת שועל, פתיתי כוסמין (יש בחניות טבע), ניתן לבשל למשך כמה דקות עם חלב כגיוון לארוחת הבוקר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל24/08/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ילדה בת 9 וחציסיגלית17/08/2011
ביתי בת 9 וחצי גובה 1.41. שוקלת 47.5 ק"ג.
אני עושה לה דיאטה , כמה ק"ג היא צריכה לרדת?
וכמה קלוריות בסך הכל היא צריכה לאכול ביום כדי לרדת במישקל, אם 4 פעמים בשבוע היא עושה הליכה של 20 דקות?
אשמח על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ילדה בת 9 וחצי - תגובה
מיכל מסר בן שלום17/08/2011סיגלית,
ביתך נמצאת בשלב התפתחותי קריטי, למיצוי פוטנציאל הגובה שלה ולהתפתחותה.
דיאטה לשם ירידה במשקל בגיל זה, גם אם היא מוצדקת צריכה להתבצע בליווי והדרכה של איש מקצוע, שיקח בחשבון את כל הנתונים והמשתנים.
פני לדיאטנית ילדים במסגרת קופ"ח בה את חברה או דיאטנית פרטית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן שנתיים וארבעה חודשיםמורן16/08/2011
שלום,
בני בן שנתיים ו-4 חודשים ותמיד היה סרבן גדול לאוכל.
החודש הוא נמצא בבית עד תחילת ספטמבר ורציתי לשאול לגבי התזונה היום יומית שלו :
בבוקר מוקדם שותה 240 סימילאק.
לארוחת בוקר אוכל חצי כריך עם גבינה לבנה (הוא מסרב לכל סוגי הירקות והפירות החיים)
בצהריים אוכל מעט שניצל בתוספת פחמימה כמו פסטה מלאה ברוטב עגבניות או פתיתים.
לעיתים אוכל קציצת בקר מעורבת עם הודו אדום ואורז.
כל יום בנוסף אוכל 2 מעדני גמדים.
בערב בקושי מוכן להכניס משהו לפה ולפני השינה מקבל שוב 240 סימילאק.
שאלותיי הן :
1. האם ילד בגיל כזה יכול לאכול כל יום בקר והודו או שחשוב לשלב גם עוף?
2. האם העובדה שאינו מוכן לאכול פירות וירקות (למעט מידי פעם אבטיח) מזיקה להתפתחותו?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בן שנתיים וארבעה חודשים - תגובה
מיכל מסר בן שלום17/08/2011מורן שלום,
למעט המחסור בפירות וירקות התפריט שהצגת טוב,
אין בעיה שהילד יאכל הודו ובקר מידי יום
נסי לשלב ירקות ופירות בתבשילים
כמו כן שתפי אותו בהכנה אולי כך יאכל יותר ירקות ופירות
כמו כן מכיוון שלא אוכל עכשיו ירקות ופירות ניתן לתת לו מולטיויטמין לילדים עד לשיפור העדפותיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרי לימתן16/08/2011
אני בן 12 וחצי אני שוקל 65.5 והגובה שלי הוא 1.67 כמה אני אמור לשקול?
ואיך אני יכול להוריד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרי לי - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/08/2011השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרי לי!!!!מתן16/08/2011
אני בן 12 וקצת אני שוקל 65.5 והגובה שלי הוא 1.67 כמה אני צריך להורייד ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרי לי!!!! - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/08/2011מתן שלום,
אכן על פי הנתונים שכתבת יש עודף משקל.
הטיפול בעודף במשקל בגילך אינו בהכרח ירידה במשקל, זאת מכיוון שאתה נמצא בתקופה בה את צםוי לצמוח הרבה!!! לגובה.
על כן:
קודם כל חשוב לפחות לא לעלות במשקל ולתת לזמן ולגביה לעשות את שלהם
שנית- הקפד לעשות פעילות גופנית כמו הליכה שחיה ריצה או אוםנים לפחות 3 פעמים בשבוע במשך 45 דק'
הקפד לא לאכול ממתקים או שתיה מתוקה או ממותקת
התייעץ עם דיאטנית לבניית תוכנית המותאמת לך אישית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בעקומות בפרק זמן קצרשרי15/08/2011
שלום, ילדתי בת 4 וכיום שוקלת 15.4 ק"ג ובגובה היא 96.4 ס"מ
נולדה במשקל תקין של 3.5 ק"ג ובגיל שנה היא התחילה לשלשל במשך תקופה מאד ארוכה וירדה במשקל/ לא עלתה. תכלס מגיל שנה עד גיל שנתיים בסופו של תהליך היא נשארה על 9 ק"ג כשבגיל שנה הגובה שלה היה 73 ובגיל שנתיים 81 ס"מ ואז היא יצאה מזה והתחילה לאכול רגיל עם מעט עליות וירידות עד גיל שנתיים וחצי. אבל בגלל הטראומה כנראה שהייתה לה עקב כך שהיה אסור לה לאכול כלום חוץ מאורז ועוף, זה הרגיש כאילו היא באטרף על האוכל כל הזמן רוצה לאכול וכל הזמן היה מריבות סביב האוכל. עד גיל 3.5 היא עלתה בסדר במשקל ז"א בגיל 3 שקלה 12 ק"ג וגובה 88 ס"מ ובגיל 3.5 שקלה 13.3 ק"ג בגובה 92 ס"מ בתכלס היום בגיל 4 כמו שרשמתי בהתחלה את המשקל והגובה ובדקתי גם בגרף של BMI יש פשוט קפיצה שאותי מלחיצה מאחוזונים 10,25 למעל אחוזון 75. מה גם שהיא כבר לא כ"כ אוכלת הרבה, אז למה היא עולה ככה?.היא נראית קצת גוצה וכל מי שראה אותה לאחרונה אמר לי וואי איך היא השמינה (כביכול לטובה בגלל מה שעברה, אבל אותי זה מלחיץ) אני מאד מקפידה בבית על אוכל בריא, קמח מלא, סוכר חום כמעט בלי ממתקים, אך אני מפחדת להגביל יותר מידי בגלל הטראומה שהיה אסור לה כלום. בגן איל לי שליטה על ממתקים שהם מקבלים אבל את הלחם אני מביאה לה.
כמו כן הילדה לא ממש מרבה בפעילות ספורטיבית אין לה כמעט כח ללכת היא מתעייפת מאד מהר ורוצה שירימו אותה. מה שנשאר זה רק בגן במתקנים. אין להם חוג ג'ימבורי ולא התעמלות.
האם זה מדאיג העליה הזאת בעקומות?
מה אני אמורה לעשות אם בכלל?
האם מותר לה לעשות הליכה בהליכון? כי בזה היא כן מוכנה ללכת אבל אמרו לי שזה אולי מסוכן לעמוד השדרה או משהו כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצה בעקומות בפרק זמן קצר - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/08/2011שרי שלום
נשמע שהסיפור התזונתי של ביתך מורכב
אומנם היא באחוזון 75 של הBMI אך אם נפרק זאת היא באחוזון 50-75 במשקל ו-10 בגובה.
ייתכן כי היא צוברת משקל בכדי לתת זינוק בגובה, ועל כן הייתי ממשיכה לעקוב בשלב הזה למשך כמה חודשים אחר השינויים הללו.
בנוסף נסי לעודד אותה לבצע פעילות גופנית , ולא, אינני ממליצה על הליכון בגיל כזה צעיר, אלא יציאה לגינה או לגימבורי בילוי בבריכה או בים, רכיבה על אופנים, ריצה או הליכה בפארק וכו'.
כמו כן ועקב הסיפור המורכב של ביתך אני ממליצה בחום להגיע ליעוץ ספציפי אצל דיאנית ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר אצל מתבגריםויקי15/08/2011
יש לי ילד בן 15.5 וילדה בת 11 ושניהם קצת מלאים.
בתקופה האחרונה שניהם השמינו והתעגלו מאוד.
ברצוני לציין כי יש לי גם ילדה בת 18 והיא מאוד רזה (היא מנסה להשמין קצת לפני הצבא ולכן היא אוכלת המון חטיפים ודברים משמינים כמו פיתות ושוקולדים ועוד כאלה דברים).
בעלי ואני רזים ושומרים על תזונה.
גם בבית אני משתדלת לשמור על תזונה בריאה. אין חטיפים בארונות (מלבד שקית חטיפים של הילדה הגדולה בת ה-18 שהיא נמצאת אצלה בחדר ואינה מאפשרת לאחיה לגעת בהם).
משתדלת שהילדים יאכלו אוכל בריא אבל יש להם תאבון גדול, הם כל הזמן חושבים על אוכל משמין ואוהבים לאכול והמון.
ביתי הקטנה לא אוכלת בשר ולא עוף היא מעדיפה לאכול אוכל קל באמת אבל יש לה דחפים מאוד לאוכל מתוק.
הבן שלי בן ה-15.5 אוהב לאכול והמון, הוא ממלא את הצלחת ויכול לאכול שתי מנות מלאות יותר ממני ומבעלי...
אני במצוקה ולא יודעת האם להעיר לו כל הזמן או להבליג. בעלי כל הזמן מעיר לו וזה מרגיז את הילד עד שהוא זורק את האוכל מהצלחת.
מה לעשות? האם עלי לפנות לדיאטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת יתר אצל מתבגרים - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/08/2011ויקי שלים,
נשמע כי המשקל של ילדכם המתבגרים מציק בעיקר לכם ההורים.
יחד עם זאת אני בהחלט מבינה את דאגתך.
הצעתי,
שחחו עם הילדים בנשוא, שאלו אותם האם המשקל מפריע להם? האם היו רוצים לעשות משהו בנושא המשקל / אורח החיים שלהם?
במידה ומעונינים לשנות, בידקו איתם מה היו רוצים לעשות? חוג ספורט/ מאמן כושר/ דיאטנית/ קבוצה לשינוי הרליה אכילה וכו'
במידה והנושא אינו מפריע להם, הניחו להם לנפשם
אפשר להמשיך ולהקפיד על תזונה נבונה בבית: פירות וירקות, דגנים מלאים, ארוחות מסודרות וכן על פעילות גופנית משפחתית כגון טיולים, יציאה לבריכה או לים וכו'
כמו כן במידה ואכן מעונינים לעשות שינוי חשוב לפנות לדיאטנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיבר מיןנונה14/08/2011
בני בן השנה ו7 מתלונן שכואב לו איבר המין,תרביצ השתן יצאה תקינה. הרופא אמר שאין קשר בין זה שהוא לא שותה מספיק\כליות.
אני חסרת אונים איך אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באיבר מין - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/08/2011שלום לך
ללא אבחנה רפואית אינני יכולה ליעץ
פני לאורולוג ילדים
בהצלחה ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)