פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליף לשוקו
    שרון
    10/10/2011

לצערי, בני בן השנתיים וחצי, מורגל לשוקו פעמיים ביום, בבוקר ובערב. לאחרונה הבנתי את חסרונות המשקה.
    ביתר היום הוא שותה מים.
    האם תוכלו להציע לי תחליפים בעלי ערך תזונתי גבוה יותר, במיוחד לאור העובדה שהוא אינו אכלן גדול...

מה לגבי תה קמומיל עם דבש וחלב? האם זה עלול להרדים אותו?

תודה רבה,
    שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לשוקו

הוספת תגובה

• תחליף לשוקו - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    11/10/2011

שרון שלום,
    החסרונות של השוקו הם הכמות הסוכרים הפשוטים שאנו מקבלים במשקה, אך החלב הוא מצוין ומהווה תחליף לארוחה עבור בנך.
    בתה קמומיל עם דבש וחלב ייש את אותם סוכרים פשוטים שמקורם מהדבש.
    במידה ובנך מאוד אוהב את השוקו שלו, ניתן לדלל לו את המשקה בהדרגה עד להשגת משקה שהוא כוס חלב (ללא השוקו)
    לחלופין ניתן להציע לו משקה בוקר (יוגורט + פירות) או ארוחה.
    יחד עם זאת, במידה ובנך אינו אכלן גדול ומאוד אוהב את השוקו שלו, ניתן לתת לו כוס שוקו פעם ביום ובפעם הנוספת לנסות ולהחליף למשהו אחר או לדלל את אבקת השוקו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה מבקבוק שהיב בו תחליף חלב מקול
    דלית
    07/10/2011

שלום

יום אחד השארתי בקבוק עם תחליף חלב מטרנה במשך 5 ימים בתיק והוצאתי אותו מקולקל ומסריח, לאחר שניקיתי אותו במים וסבון הכנתי תחליף חדש ונתתי לבת שלי בת שנה וחצי לשתות מאותו בקבוק, האם זה מסוכן ויכול לגרום למחלות?

מאמא מודאגת....

הוספת תגובה

• אכילה מבקבוק שהיב בו תחליף חלב מקול - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    07/10/2011

שלום רב,
    במידה וניקית הייטב את הבקבוק, בסבון ובמים חמים, זאת איננה נשמעת כבעיה.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי שהפחידו אותי
    ליאת
    06/10/2011

לגבי העופות וכמות האנטיביוטיקה שהם מכילים, מתלבטת אם להתחיל לתת לביתי עוף אורגני כמו זה של טבעוף. האם יש לו טעם אחר? וגם איך הכי כדאי לשלב את זה? (בת ראשונה...)

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי שהפחידו אותי

הוספת תגובה

• אחרי שהפחידו אותי - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    07/10/2011

לירון שלום,
    את יכולה להכנס לאתר של מועצת הלול ולקבל מידע רב על גידול עופות בישראל, ועל השחיטה שלהם.
    בגדול לא נותנים לעופות אנטיביוטיקה לפני השחיטה בכדי להקטין עד להוריד את כמות האנטיבוטיקה בבשרם, אך אם את חוששת בהחלט ניתן להתמש בעוף אורגני.
    באופן עקרוני לא אמור להיות לו טעם אחר אלא טעם של עוף.
    אני מבינה כי ביתך החלה לאכול מזון מוצק לאחרונה, על כן אני ממליצה להוסיף לה את העוף למרק הירקות ולטחון אותו.
    כמו כן מומלץ להשתמש בבשר הודו אדום שהוא עשיר יותר בברזל מהעוף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מיכל

ליאת
    09/10/2011

לא יודעת, התיעצתי עם עוד אמא בגן, אמרה לי שגם היא משתמשת בעוף אורגני של טבעוף, היא אמרה שהיא כן קצת מרגישה בהבדל, שהוא יותר טעים לה אבל לא חשוב- לא בגלל זה אני קונה אותו זה רק עוד פלוס מבחינתי.
    העניין הוא שהבת שלי מסרבת לאכול ירקות, כמעט ולא אוהבת, מה אני עושה במקרה כזה? למה אני עוד יכולה להוסיף את העוף? ועל איזה חלק בבשר הודו את ממליצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מיכל - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    11/10/2011

לירי שלום
    אנא צייני את גילה של ביתך ומה היא כן אוהבת לאכול/אוכלת
    לגבי הודו אדום ניתן להשתמש בכרעיים, שוקיים, חזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף להנקת בוקר לבת שנה וחצי
    ורד
    03/10/2011

בתי בת שנה וחצי. זה עתה גמלתי אותה סופית מהנקה, בצורה הדרגתית, כאשר גמילה מהנקת הבוקר היתה השלב האחרון. היא נוהגת להתעורר בסביבות 6 -6 וחצי בבוקר וב-9 אוכלת במשפחתון ארוחת בוקר עשירה. השאלה שלי היא מה אפשר לתת לה כתחליף להנקת הבוקר , בשעת בוקר מוקדמת שכזאת (6-6 וחצי) ? היא לא מעוניינת בכלל בתחליפי חלב .

הוספת תגובה

• תחליף להנקת בוקר לבת שנה וחצי - תגובה

מיכל וינברגר
    03/10/2011

שלום,
    למעשה את יכולה לתת דבר- גם חלב ניתן כבר לתת בבקבוק- אם מסכימה, ואפשר גם להושיב ליד שולחן יוגרט לבן, דייסת קואקר או דייסה אחרת, קורנפלקס (עדיף לא מתוק כדי לא להרגיל) עם חלב או פרוסת לחם עם מריחה (רצוי לא מתוקה).
    מנסיון אישי שלי- אני הייתי נותנת לילדי בבוקר דייסת קואקר דק (הקואקר הגולמי לא דייסות מוכנות) על חלב או תחליף חלב עם מעט קינמון- זה בריא, ממלא ומשביע עד הארוחה בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף להנקת בוקר לבת שנה וחצי

ורד
    04/10/2011

האם יוגורט מחלב עיזים מלא (2.5%) גם מתאים ? היא מאד אוהבת את זה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף להנקת בוקר לבת שנה וחצי - תגובה

מיכל וינברגר
    04/10/2011

מתאים בהלחט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה.
    ללין
    30/09/2011

שלום,

בתי בת השנה ו10 חודשים שוקלת 9 קילו (בקושי). מהיום שהיא נולדה היא לא הייתה אכלנית כל כך אבל בכל זאת היא הייתה אוכלת כמות שמספיקה לגוף הקטן שלה.

לאחרונה היא לא אוכלת ארוחות טובות בכלל, היא מוכנה לאכול רק סימילאק.
    במעון אומרים לי שהיא אוכלת ממש יפה אך בבית אני חווה אותה אחרת לגמרי. ארוחת צהריים לאחר השקעה רבה היא אוכלת שלוש כפיות של אורז או כל תוספת שהיא ובקושי נוגעת בבשר.ארוחת ערב הכוללת ביצה, אבוקדו ,קוטג' ,עגבניה ,תירס דברים שהיא מאוד מאוד אוהבת 4 כפיות ונמאס לה.היא מאוד אוהבת לאכול מתוק.

אני כל כך מתסוכלת! היא לא גדלה, היא ממש קטנה.(היא שוקלת 9 קילו והגובה שלה הוא 80 ס"מ).

הרופא משפחה שלח אותנו לגסטרו ילדים בקפלן אך אני מאוד חוששת לקחת אותה לשם שמה יעשו לה דברים לא נעימים.אני חושבת שהבעיה שלה זו העובדה שהיא לא אוכלת טוב.

אודה לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה.

הוספת תגובה

• בעיות אכילה. - תגובה

מיכל וינברגר
    03/10/2011

שלום,
    מבינה בהחלט את תסכולך, ילד שלא אוכל זה בהחלט מתסכל, אבל צריך להסתכל על כל התמונה. למרות שהאחוזונים נמוכים- האם ביתך, כן עולה באחוזון שלה? אם כן, יש פחות סיבה לדאגה. האם גם ההורים לא גדולים במיוחד?
    צרי לזכור שהקיבה בגיל הזה קטנה- ויכול להיות שקיבתה קטנה במיוחד ושפשוט מספיקה לה כמות קטנה יותר. כמו כן, אם בגן אוכלת טוב- זה גם סימן טוב. הרבה פעמיםם בבית- הילדים מרשים לעצמם לעשות "יותר בעיות"..
    הסימלאק ממלא ומשביע- פעמים רבות בא על חשבון אוכל רגיל. יש מקום לקצץ אותו בהדרגה, ולהשאיר רק פעמיים ביום- בבוקר ולפני השינה, וגם זה לא חובה לדעתי. בהתחלה היא עלולה לא לאכול ולחכות לסימלאק, ויכול להיות שיום יומיים לא תאכל בכלל, אך אם תהיי עיקבית, ולא תותרי, היא תתחיל לאכול.
    בזמן הארוחה, יכול להיות שמבחינה בדאגה שלך ומנצלת את זה ולכן הכי חשוב לא להתעקש בשלב זה בזמן האוכל- אלא פשוט להציע את הכל על השולחן. נסי לשתף את ביתך בהכנת הארוחות והמזונות.
    הכינו דברים שהיא אוהבת.
    הקפידי לא לתת שתייה לפני האוכל.
    הקפידי על מרווחי אכילה של 3-3.5 שעות ללא נשנושים באמצע כדי שתהיה רעבה לארוחות.
    כדאי כמובן לשלול מחלות כמו צליאק ולבצע בדיקות. הבדיקות החודרניות נעשות בהרדמה, כך שאין לך מה לחשוש..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה - האם לתת שומן ללא הגבלה?

מירי שרון
    16/10/2011

מיכל שלום,

בתי במצב דומה - בגיל שנה וחודשיים שוקלת 7.6 ק"ג וגובהה 75 ס"מ. היא הייתה באופן קבוע (עד גיל 8 חודשים) על האחוזון ה-20 במשקל אך לאחרונה ירדה מתחת ל-0 גם בגובה הייתה ירידה בעקומה. אין לה תיאבון גדול והיא בררנית באוכל. מצד שני היא מאד פעילה וסקרנית.

עשינו בדיקות דם ששללו צליאק (אך לא ביופסיה). הרופא המליץ גם לנו לנסות להפחית במטרנה ולתת ארוחות. במשך החודש וחצי האחרונים לא עלתה במשקל בכלל. אציין כי גם חלתה מספר פעמים בוירוסים של שלשולים והקאות שגרמו לתקופות ארוכות של תיאבון מופחת.

גילינו בזמן האחרון שהיא אוהבת חמאה ולכן אנחנו נותנים לה לאכול ממנה בתקוה שכך תעלה במשקל. אנחנו מוסיפים לה גם מדי פעם חלב שקדים למטרנה.

שאלתי היא האם צריך להגביל את הכמות היומית של צריכת החמאה והשומן בכלל? על אלו כמויות מדובר?
    מה צריך להיות היחס בין שומן/פחמימות/חלבונים?

מצד אחד אנחנו רוצים שתעלה במשקל, ומצד שני לא רוצים שתפתח הרגלי אכילה לקויים. כיצד אפשר להתמודד?

תודה,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה - האם לתת שומן ללא הגבלה? - תגובה

מיכל וינברגר
    16/10/2011

שלום מירי,
    אני נתקלת לא מעט בירידות בעקומות המשקל, בייחוד על רקע מחלות כמו שלשולים והקאות, מעברי גנים וכ'..חשוב לשים לב שאין ממש ירידה גם בגובה, לכן במקרה שלך רצוי לעקוב ולשים לב- שעקומת הגובה פחות או יותר נשמרת (לא רצוי למדוד בבית- אלא תמיד באותו מקום.) במידה וגם בגובה יש ירידה משמעותית- רצוי לשלול ולברר עוד לגבי הורמון גדילה.
    לגבי צליאק- בד"כ בדיקת הנוגדנים אמינה גם ללא ביופסיה.
    לגבי מתן שומנים במזון- היחס בגיל זה יכול להגיע ל-50% שומנים ו50% השאר- ובייחוד לאור הירידה במשקל- הייתי ממליצה אכן להוסיף יותר שומנים- היתרון שלהם הוא שבנפח קטן יחסית נותנים הרבה קלוריות.
    ממליצה דווקא להוסיף יותר שמן מחמאה- מכיוון שאיכות השומן גבוהה יותר, אמנם כיום יש גם מחקרים המראים כי החמאה כבר לא כ"כ מזיקה, אך עדיין השמן עדיף- נסי לשלב גם וגם. (שמן זית קנולה, אבוקדו). במקום חלב שקדים- הוסיפי את השקדייה עצמה (בלי לדלל)- היא הרבה יותר סמיכה ושומנית . ניתן להוסיף גם טחינה גולמית. אבוקדו, שקדים ואגוזים טחונים דק.
    הרגלי אכילה טובים לא נהרסים מתוספות שומן. אתם ההורים הם אלו שמכתיבים את הרגלי האכילה בבית- ואם אתם תדאגו לארוחות מסודרות ובריאות- אני לא רואה סיבה לחשוש.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מירי שרון
    16/10/2011

תודה מיכל, על ההמלצות.
    נפעל בהתאם.

מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד טבעוני בגן
    כלנית
    29/09/2011

שלום,
    אני גננת בגן לילדים בני שנתיים עד שלוש.
    יש לי אמא אחת בגן שהיא טבעונית והיא דורשת מצוות הגן לאסור לתת לילד שלה לאכול ביצים, כל מוצרי החלב, בשר ודגים.
    חשוב לי לציין שהילד אינו לאלרגי לכל אחד ממרכיבי המזון - הוא לא אוכל אוכל אותם כי אימו לא מרשה לו.
    אימו מביאה לו לגן אוכל והוא אינו אוהב את האוכל הזה. אנחנו נותנות לו מה שיש בגן - פסטה, ירקות, תירס, אפונה וכל מה שאפשר - הוא תמיד מאוד רעב ואוכל המון.
    שאלתי:
    מה רמת הפגיעה הבריאותית בילד זה? עוד לא מלאו לו שנתיים וניכר שיש לו בעיות רגשיות רבות.
    האם קיימים סיכונים בצורת האכלה שכזו לילד כו צעיר והאם יהיו לזה השלכות בריאותיות בעתיד?
    אשמח לכל פיסת מידע שכדי שאוכל לכוון את אימו בנושא זה ולוודא שאינה פוגעת בו בריאותית.
    תודה רבה,
    כלנית.
    אודה לכם על תשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד טבעוני בגן

הוספת תגובה

• ילד טבעוני בגן - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    02/10/2011

כלנית שלום
    תזונה טבעונית יכולה לספק לילד את צרכיו במידה ונעשית בצורה מתאימה, כלומר הילד מקבל תחליפים לחלבונים מן החי (שאנו מוצאים במוצרי חלב בשר וביצים) מחלבונים מן הצומח.
    במידה והילד אינו אוכל תחליפים למנות החלבוניות, ו/או מקבל תוספי מזון בכדי למנוע חסרי תזונתיים (בעיקר חסרים של ברזל B12 ויטמין D וח. אמיניות שאנו מקבלים מחלבונים מן החי) הוא עלול לסבול מחסרים תזונתיים שבהחלט עלולים לפגוע בהתפתחותו.
    אני מבינה את דאגתך וגם את הקושי שאת חווה מול האם, וממליצה לך להפנות אותה לאיש מקצוע שיבדוק את טיב תזונתו של הילד ויראה אם אכן יש חסרים או שהילד מקבל את כל מה שצריך בשעות שנמצא בבית.
    בהצלחה
    ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר לבת 4, בלי חלב.
    מור
    29/09/2011

שלום,
    אשמח לשמוע רעיונות לכריכים לארוחת בוקר ללא מוצרי חלב.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת בוקר לבת 4, בלי חלב.

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר לבת 4, בלי חלב. - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    02/10/2011

מור שלום רב.
    כמה הצעות לכריכים לארוחת הבוקר ללא מוצרי חלב.
    ראשית מומלץ להשתמש בלחם מלא או לכל הפחות לחם אחיד. כמו כן ניתן להשתמש בלחמניה מקמח מלא או שיפון או דגנים מעורבים ומלאים.
    אפשר למרוח על הלחם:
    1. אבוקדו + פרוסות עגבניה
    2. טחינה + ירק
    3. חומוס+ ירק
    4. חביתה/ ביצה קשה
    5. סלט טונה עם/בלי מיונז
    6. פסטרמה דלת שומן + חומוס/טחינה/חרדל/ קטשופ/ מיונז
    7. כריכים מתוקים עם- קונפיטורה/ חלבה/ דבש/ סילאן/ ממרח שקדים/ ממרח תמרים
    8. כל ממרח אחר שביתך אוהבת ואוכלת
    ממולץ שארוחה שמכילה כריך תכיל גם ירק (אפשר בתוך הכריך או כתוספת)
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה לילד בן שנתים ו-8 חוד'
    לי
    28/09/2011

בני בן שנתים ו-8 חודשים, נמצא בגן מגיל 7 חודשים. כאשר התחלתי איתו עם אוכל מוצק היה מקיא המון, לאחר בדיקה אצל רופא גסטרו נאמר לי שאין בעיה ושזה יסתדר עם הזמן. אכן כאשר גדל הפסיק להקיא. הגננות טוענות שאוכל מצויין בגן ולעיתים קרובות מבקש תוספת בארוחת הצהרים.
    לאחרונה אני מבחינה שבני לא שבע אף פעם. תמיד רוצה לאכול כל מה שרואה אצל אחרים או בבית. במידה ואני אומרת לו לא הוא ישר כועס, מתחיל לבכות וטוען שהוא רעב. כאשר הוא אוכל הוא לא לועס היטב את האוכל, ולעיתים כמעט בולע את האוכל.
    ניסית מספר פעמים להסביר לו שצריך לאכול לאט ולא מהר אך ללא הצלחה.
    אני שמה לב שבחצי שנה האחרונה הוא עלה המון במשקל ויש לו כרס קטנה, איך ניתן למנוע השמנת יתר אצל בני ושלא יתנפל על האוכל?
    אני מרגישה שלא מצליח לשלוט על עצמו וגם כאשר הוא שבע ורואה משהו אצל אחרים מתעקש שאתן לו גם. במידה ואני לא מגבילה אותו, יש מקרים שהוא מקיא מאחר ואכל יותר מידי.
    אודה להכוונה ועזרה. האם יש צורך לפנות לטיפול מקצועי?
    במידה וכן אשמח לקבל המלצות באיזור חיפה.

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה לילד בן שנתים ו-8 חוד' - תגובה

מיכל וינברגר
    03/10/2011

שלום,
    נשמע שלבנך תאבון בריא וסקרנות טבעית לגבי אוכל של אחרים. גם ילדי, וגם ילדים רבים אחרים שאני רואה תמיד ירצו להתכבד מאוכל אחר- של אחרים וזה טבעי בהחלט. יתכן והוא עדיין סקרן מאוד לגבי מזונות חדשים וטעימים.
    לגבי הרעב- זה דבר שצריך לבדוק- האם זה באמת רעב, או שזה אכן אכילה מיותרת- על רקע רגשי.
    חשוב לתת ארוחות בזמנים קבועים, לשלב פחמימה חלבון וירק לשובע מלא. לדאוג לארוחות ביניים מלאות כמו- יוגורט+ קורנפלקס+ פרי- שייתן שובע או סנדביץ.
    חשוב להקפיד על שתייה, יתכן ורעב כי לא שותה מספיק.
    לגבי העלייה במשקל- יש לבדוק מה לגבי הגובה- אולי גם עלה יפה בגובה ולכן זה מתבטא גם במשקל.
    מה לגבי פעילות גופנית, יתכן ורעב גם בגלל שפעיל.
    לגבי האכילה עצמה, יש להמשיך ולהסביר הסברים פשוטים שאם יאכל מהר- יקרא/תכאב הבטן..ושיש מספיק אוכל. יתכן ובגן, נגמר האוכל לפעמים- שיש אכילה משותפת? שווה לברר.
    רצוי תמיד להביא אוכל שאתם מסתובבים גני שעשועים- שלא ירגיש שיש רק לאחרים והוא מקופח.
    במידה ואין שיפור, אני תמיד מציעה לפנות לטיפול מקצועי- יש יתכן ויש צורך בטיפול רגשי דווקא על רקע אכילה, ואפשר גם להיועץ בדיאטנית לקבלת תפרט מסודר. לגבי המלצות- נסי לחפש ברשת, וגם דרך קופות החולים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמא מוטרדת
    26/09/2011

ביתי בת שנתיים וחצי, היא אוכלת היטב והתפריט שלה יחסית מאוזן (אתאר בהמשך, כדי שתוכלי להעיר לי במידה וצריך). היא באחוזון 50 במשקל ואחוזון 25 בגובה. בסך הכל היחס משקל גובה-משקל שלה תקין ועומד על אחוזון 50.
    למרות זאת, יש לה עדיין בטן נפוחה כמו "בטן תינוק", נראה כאילו היא מסתובבת עם כרס קטנה. ממה זה נובע? חשבתי שאולי מגזים כי הקיבה שלה קשה אבל הבנתי שכל עוד יש לה יציאה קבועה על בסיס יומיומי אז לא אמור להיות קשר בין הדברים.

להלן תאור התפריט:
    כשהיא מתעוררת היא שותה כוס חלב ואוכלת מעדן פרי. בבוקר בגן, הם אוכלים סנדוויץ עם גבינה/חומוס/טחינה/אבוקדו וירקות. בצהריים התפריט משתנה אך הוא תמיד כולל בשר ותוספת כמו קציצות עם אורז ברוטב, לדוגמא ושוב ירקות. בארוחת ארבע היא אוכלת פרי/חתיכת פשטידה או לביבה (תלוי מה הכנתי) ובערב היא עדיין אוהבת לשתות בקבוק דייסה של מטרנה שעוזר לה להרדם. לפעמים מצטרפת אלינו לארוחת ערב ואכולת מה שאנו אוכלים, למרות זאת אינה מוותרת על הבקבוק.
    פעם בשבוע, ביום שישי, היא מקבלת לפינוק גלידה או קוביית שוקולד קטנה או במבה מהסבים והסבתות. מעבר לכך אינה אוכלת חטיפים וממתקים.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

מיכל וינברגר
    27/09/2011

שלום!
    לפע מה שאת מתארת משקל ביתך סה"כ תקין, עם זאת יש לעקוב ולראות שהאחוזונים של המשקל והגובה מתקרבים. בטן נפוחה בגיל זה עדיין נורמלית, ולא מהווה דווקא סימן להשמנה, אלא מראה סימן ששרירי הבטן עדיין לא מחזיקים את האיברים הפנימיים ולכן זה נראה כמו "כרס". ה"בטן" אמורה לעבור בשלב מאוחר יותר.
    התפריט של ביתך סה"כ נראה תקין- חסרה ארוחת ערב, אני מאוד ממליצה לאכול ארוחת עקב ביחד- במקום הבקבוק. (סלט, ביצה/טונה, גבינות, לחם וכ'..) ניתן גן לשלב דייסת קואקר למשל.
    בשלב מסויים הבקבוק הופך להרגל ולא לצורך, ואני ממליצה לדלל את התוכן בהדרגה ובהמשך לתת למים.
    בבוקר- האם ניתן לתת מעדן לבן במקום מעדן פרי? או מעדן לבן בתוספת כפית דבש/ריבה- עדיין מקבלים הרבה פחת סוכר מאשר מעדן פרי רגיל.
    בהצלחה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת שנה ושבעה
    שרי
    22/09/2011

שלום
    אני בתחושה שביתי אוכלת המון.ארוחות מלאות, פירות בין הארוחות, לחם פה ושם...ומסוגלת לנשנש מחברים בלי סוף...כמעין רעב אינסופי כזה...מבנה גופה בינוני והיא באחוזון 50 -75 אם כי גדולה יותר מכל חבריה הבנים והבנות... בטיולים אני מצויידת בפירות ופריכיות ובייגלה ואין מצב שזה לא מתחסל בנוסף למה שמנשנת מהחברים..
    היא אוכלת מגיל חצי שנה אוכל מוצק בשילוב עם הנקה עד גיל שנה וחדשיים. תמיד אכלה את רוב מה שהוצע לה..היא אוכלת מאד בריא ירקות מבושלים וטריים ביום בכל ארוחה, בשילוב עם דגנים, פחמימות, לחם, טחינה...המון קינואה, עדשים, אורז מלא. אני משתדלת לתת לה קציצה ביום בצהריים וכ 5 כפות יוגורט עיזים פעמיים ביום עם מפירות יבשים טחונים.בביצה היא לא נוגעת.האם ייתכן כי חסרים לה חלבונים?ולכן הרעב הגדול?מה את מציעה?מה בריא ומשביע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבת שנה ושבעה

הוספת תגובה

• תפריט לבת שנה ושבעה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    23/09/2011

שרי שלום,
    נשמע מדבריך כי ביתך אוכלת נהדר מגוון ובריא.
    מהכמויות שציינת לא נראה כי סובלת ממחסור תזונתי בחלבונים.
    בהחלט יכול להיות שאלו הצרכים שלה.
    מכיוון שהינה ילדה גדולה בריאה (אך יחד עם זאת באחוזון משקל תקין לחלוטין) אין סיבה לשנות את תזונתה.
    המשיכי לגוון לה בצורה כ"כ יפה את המזון, תפקידך להציע לה את הגיוון ולקבוע מה ומתי אוכלים. תפקידה הוא להחליט כמה היא אוכלת.
    המשיכי לגדל אותה בנחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות -בת 4.5 חודשים
    דין
    22/09/2011

שלום וברכה ,

בגיל 4 חודשים הייתי בטיפת חלב עם ביתי והאחות אמרה שיש להתחיל עם הטעימות.
    מה זה אומר למעשה: מלבד מוצרי חלב ודבש מה לתת לטעום ? באיזו צורה באיזה אופן ?

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות -בת 4.5 חודשים

הוספת תגובה

• טעימות -בת 4.5 חודשים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    23/09/2011

דין שלום,
    כאשר אומרים טעימות, זאת באמת הכוונה.
    בתקופה הראשונה יש הציע כמות של לא יותר מכמה כפיות של מזונות מופרדים.
    כדאי להתחיל בירקות מבושלים כגון דלעת גזר קישוא בטטה ואח"כ לצרף גם פירות כגון תפוח אגס, בננה.
    יש להציע תחילה מחית (מזון מרוסק) ולהתקדם בהתאם לדרישה וליכולת.
    בערך סביב חצי שנה הכמות כבר יכולה להחליף ארוחה (בערך חצי כוס) אך גם זאת בהתאם להתקדמות התינוק (יש תינוקות שלא יצליחו לאוכל כמות כזאת עד גיל 8 ח' ויותר, והפוך תינוקות שמהרגע הראשון ידרשו כמות גדולה)
    לאחר שהצגתם פירות וירקות, ניתן להוסיף עוף טחון במרק ירקות, ואף לתהחיל ולהציע מוצרי חלב כגון יוגורט, קוטג, טחינה, אבוקודו...
    כמו כן לאחר שהתינוק מסתדר עם כל אלו ניתן להציג ביצים,פסטה אורז, קיטניות
    דבש וגלידות לא מפוסטרות יש להציג רק לאחר גיל שנה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 2 עם הפרעת אכילה
    קרן
    19/09/2011

בני בן שנתיים היה אצל מטפלת שנתיים והיה סרבן אכילה. כיום הוא במעון, לפי הצעת הדיאטנית לא ציינו זאת למעון כדי למנוע סטיגמה ושייכנס כילד רגיל. בהתחלה אמרו שהוא אוכל ככל הילדים. הדבר החשיד אותנו מאוד כי הוא עדין לא מצליח לאכול מהכפית מה שכן אינו מתלהב מאוכל אלא רק משחק. כשביקשתי שיגידו לי מה הוא אוכל פתאום אומרים כי בבוקר ובצהרים הוא לא אוכל ,אך לאחר שנת הצהריים הוא אוכל 2 פרוסות עם שוקולד כשזה מוצע (מסרב לפרוסות עם ריבה) או 2 עוגיות פתי בר.

בבית אני מציעה לו אוכל אך הוא לא אוכל כלל אולי לפעמים כפית משמנת. הוא מסרב לטעום ולנסות. אין מה שהוא אוהב לאכול.
    הוא גם לא שותה מספיק.
    כרגע הוא מקבל בבוקר ולאחר ארוחת הערב בקבוק מטרנה 300 מ"ל.

אני מאוד רוצה שהדבר יפתר.
    אין לי אמון למעון, כי לא טרחו לעדכן אותי בעניין וכל הזמן ענו בכלליות.
    בגן אין אוכל בשרי אלא על בסיס סויה.
    משקל 10.5 ק"ג כבר 6 חודשים
    גובה 86 ס"מ

הדבר מאוד מטריד אותי.
    אבקש עזרה דחופה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 2 עם הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• בן 2 עם הפרעת אכילה - תגובה

מיכל וינברגר
    20/09/2011

שלום קרן,
    אני מבינה את היותך מוטרדת, וגם את חוסר האמון במעון. יכול להיות שנפלה אי הבנה ורק ששאלת בדיוק מה אוכל- נתנו לך דיווח מדיוק. בתור דיאטנית ילדים אני מבקשת פעמים רבות ממהורים לדבר עם צוות המעון ולבקש רישום אכילה מדויק של יומיים שלושה. אני מציעה לך לדבר איתם, להסביר שיש קצת בעיה עם אוכל (לא חייבים לתת לזה כותרת של ילד לא רגיל- אני נתקלת פעמים רבות בבעית מסוג זה, והילדים מקסימים) ואכן לבדוק מה בדיוק כן אוכל ומה לא. במידה והדיווח לא נכון, יש לבדוק זאת ולדבר עם הגננת האחראית, כי דיווחים לא נכונים אכן, מערערים את האמון..
    מכיון שאין שם בשר, הייתעי ממליצה להשלים זאת בבית, ולנסות לתת לו בשר בקר- אם אוהב שניצל, ניתן להכין שניצל עגל, ניתן לנסות פסטה בלונייז וקציצות. כמו כן, לנסות גם לשתף אותו בהכנה- למשל להכין שניצל ביחד- זו פעולה חוויתית שאולי גם תגרום לו לאכול מנה שהכין.
    גם משחק עם האוכל יכול בסופו של דבר להביא לאכילה.
    אם הוא אוהב לחם, ניתן להציע לו מגוון של ממרחים פרט לשולקולד- טחיה גולמית עם דבש, שקדייה עם דבש, אבוקדו, טחינה, חומוס וכ'..
    מה לגבי פירות?
    לפעמים יש גם חוסר תיאבון בגלל אנמיה, כדאי לבדוק שוב מאגרי ברזל ולעשות בירור רפואי כדי לשלול סיבות לחוסר עליה במשקל.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - בן 2 עם הפרעות אכילה

קרן
    20/09/2011

כבר ביקשתי מהגן פירוט, נמסר כי בבוקר לא אוכל לחם, גבינה אן כל ממרח אחר אלא רק חתיכות מלפפון (כך גם בבית) בצהריים אכל מעט מאוד קוסקוס ללא ירקות והמרק או שמסרב לחלוטין. לאחר שנת הצהריים מכיוון שהוא רעב אכל 3 פתי-בר. כשמגיע בבית אני מציעה שוקו שאהב כמה ימים אך מסרב כעת. הכנתי איתו מיץ גזר אך סרב לטעום אפילו. מבקש תמר מהמקרר אך כשאני נותנת הוא משחק ואח"כ מחזיר לי. רוצה לשתות מיץ ממותק שאני נגד אך כשאני נשברת הוא מקבל.
    קשה לי מאוד המצב. הוא נראה לי כתשוש ועיניים עייפות מאוד. הוא נראה אנרגטי אך אני מכירה אותו זה כתוצאה של גירויים חדשים ולא מתוך אנרגיה פיזית. רוצה שנרים אותו בעיקר. הוא גם כועס כל הזמן עם מילים כמו "די" "לא רוצה" ומרים עלי ידיים.
    בגלל שיש לי עוד תינוק בן 7 חודשים בבית ההתנהלות קשה.
    בני הגדול פשוט דורש כל הזמן השגחה ותשמות לב (דברים מסוכנים) הוא לא נותן לי לגשת לקטן כלל.
    אני נשאבת ונקרעת רגשית בין השניים ומפחדת שזה מוסיף לעניין.
    אנא כווני אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - בן 2 עם הפרעות אכילה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    21/09/2011

קרן שלום.
    מבחינה תזונתית ניתן לומר כי את צריכה להמשיך ולהציע לו מזנות מגוונים, ולהשתדל לא לתת ממתקים ומשקאות מתוקים שגם סותמים את התאבון.
    נשמע שעל בנך עוברת תקופה לא פשוטה, כניסה למעון חדש, אח חדש שתופס מקום בבית, פרידה ממטפלת ועוד. הייתי ממליצה לפנות לעזרה מקצועית ממוקדת, אולי אצל מנחת הורים או פסיכולוגית ילדים, בכדי לגבש תוכנית פעולה שתעזור לך להתמודד איתו ולא תתיש אותך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה של ילדה בת 7
    ענת
    19/09/2011

שלום
    בתי בת 7, אוכלת בבוקר צ'יריוס ו-2 ביסקוויטים, ומקבלת לבית הספר פיתה שלמה, פרי וחטיף בריאות עד שעה 15:00 ואז אוכלת ארוחת צהריים. בעלי טוען שזה יותר מדי לגיל שלה? האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה של ילדה בת 7

הוספת תגובה

• תזונה של ילדה בת 7 - תגובה

מיכל וינברגר
    20/09/2011

שלום,
    קשה לי לאמר אם זה יותר מדי, צריך לראות את ביתך- האם המשקל תקין? האם יש עליה חדה במשקל? אם היא במשקל תקין, וגם עושה ספורט, סביר להניח שזה מספיק , סה"כ היא אוכלת צהריים מאוחר,
    מה יש בתוך הפיתה? כדאי שיהיו מזונות מזינים- גבינות, טונה, חביתה, פסטרמה ולא דווקא משהו מתוק. ניתן גם לשלב ירק- אם אוהבת, וכמובן לא לשכוח מים.
    חשוב שתקבל גם חלב או יוגרט בבוקר עם הציריולס.
    על פניו זה נשמע לי תקין כמובן שיש לוודא שבשאר היום מקבלת ירקות, פירות, חלבונים מוצרי חלב וכ'..ללא נשנושים מיותרים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתזונה של ילדה בת 7

ענת
    21/09/2011

שלום מיכל
    תודה על תשובתך.
    בפיתה יש דברים מזינים כמו טונה או גבינה. היא עושה ספורט ברמה של כל ילדה בגילה, היא שותה מים וגם אוכלת את הצ'יריוס עם חלב.
    לטענתו של בעלי אני "מפטמת" אותה בזה שהיא אוכלת פיתה שלמה למרות שזה עם אוכל מזין.האם לאור מה שרשמתי את חושבת שזה נכון.
    הדיון בינינו נערך לצערי לפניה ואני חושבת שזה לא נכון לעשות את זה כך כדי שלא תפתח תסביכים סביב זה אבל אני באמת חושבת שזה לא הרבה וחשוב לי לתת תשובה מקצועית לבעלי. האם מה שאני חושבת הוא נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתזונה של ילדה בת 7 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    21/09/2011

ענת שלום,
    ממה שאת מספרת, נשמע כי תזונתה עד השעה שלוש תקינה.
    יש לזכור כי אלו שעות רבות והיא צריכה ארוחות מזינות, ועל כן אין שום בעיה תזונתית עם אכילה של פיתה עם טונה או פסטרמה או גבינה (רצוי לנסות ולהוסיף פירות)
    שאלי את בעלך מה הוא מציע? מה הוא חושב שנכון שהילדה תאכל? אולי יש לו רעיון מענין שיהיה מקובל גם עליך וגם עליה.
    כמו כן, בהחלט אפשר להחליף את הפיתה בלחם (אולי כריך וחצי )
    אשמח לשמוע מה לבעלך יש לומר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לתגובה

ענת
    21/09/2011

שכחתי לציין שמשקלה תקין ואין עליה חדה במשקל ואנחנו מקפידים על מזונות בריאים ללא נשנושים מיותרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה
    לירז
    18/09/2011

שלום רב
    בני בן 5 ו- 4 חודשים בשנה וחצי האחרונות התזונה שלו בעייתי ביותר, ישנם דברים מסוימים שאותם הוא מוכן לאכול שהם : שניצל, כריך עם טונה /נקניק, מעדן מילקי.
    הוא מסרב בכל תוקף לאכול גבינות, בשר, עוף ושאר דברי מזון שאנו מציעים לו
    לפני כחודש בערך פנינו שוב (לאחר פניות רבות) לרופאת המשפחה והיא הפנתה אותנו לבדיקות דם.
    בבדיקה יצא שרמת הברזל שלו הינה גבולית ולכן הוא קיבל לתקופה של חודש ברזל.
    אך גם זה לא עזר.
    אני חייבת לציין שעד לפני כשנה וחצי לא היתה לנו בעיה איתו באוכל, הוא אף פעם לא היה שמן, אבל עד לגיל 3.5 בערך הוא היה אוכל הכל ויחסית טוב.
    ניסיתי הרבה דרכים לדובב אותו לאכול אך אינני מצליחה
    משקלו 18 ק"ג גובהו 113 ס"מ BMI 14.4
    אשמח לקבל עצות, אני ממש מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה

הוספת תגובה

• אנא התייחסותכן בהקדם

לירז
    20/09/2011

אנא מכן התייחסו להודעתי זה חשוב לי מאוד
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    21/09/2011

לירז שלום.
    אני מבינה את דאגתך, יחד עם זאת מתוך הנתונים שהוספת נראה כי בנך במשקל ובגובה תקינים לגילו.
    האם משהו קרה סביב גיל 3 וחצי כגון מעבר דירה/ הולדת אח/ גירושין/ טרגדיה במשפחה או כל משהו אחר?
    האם בנך מרגיש כי יש "הד" סביב באוכל שהוא אוכל (כלומר האם הוא מבין שיש לו כח באוכל)
    כמו כן, כיצד הוא אוכל כאשר אינכם מתערבים/ כשהוא אצל חברים/ סבא וסבתא/ בגן?
    אשמח לעוד הבהרות
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה

לירז
    21/09/2011

מיכל שלום
    ראשית תודה רבה על התייחסותך
    בני הינו הבן הבכור בבית ומאז גיל 3 נולדו לו שני אחים בן ובת בהפרש של שנה וחצי
    בין אחת לשני, כמוכן גם עברנו דירה בן היתר.
    היחסים בני ובין בעלי הינם תקינים וגם אם ישנם חילוקי דעות הם לא נשמעים מול הילדים.
    בחצי שנה האחרונה נוצר הד גדול מאוד סביב עניין האוכל של בני
    בגן ובצהרון הוא לא אוכל טוב בשעות הבוקר הוא אוכל את הכריך שאני שולחת ופרי/ ירק
    ובצהריים רק שניצל ולא מוכן לאכול מהתוספות.
    כמו שציינתי בהודעתי הראשונה מגוון האוכל שלו מצומצם מאוד.
    הוא לא אוכל גבינות, ממרחים וכד'
    תודה
    לירז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    23/09/2011

לירז שלום.
    מציעה לפעול ע"פ תוכנית פעולה.
    1.להשתדל לא ללחוץ עליו באכילה, לחזק אותו כאשר אוכל יפה, ולא לתת משמעות כאשר אינו אוכל או לא אוכל את כל מה שעל הצלחת.
    2. להמשיך ולהציע מזונות מגוונים, גם דברים שלא אוכל.
    3. להנהיג ארוחות בהן יש מזנון פתוח, כלומר יש מגוון רחב של מאכלים על השולחן וכל אחד יכול לקחת מה שהוא רוצה.
    4. להעשיר את תזונתו ע"י נטילה של מולטיווטמין
    5. לפנות לרופא הילדים לבקשה לבדיקת דם להמגולובין כדי לבדוק האם יש מחסור או לא, במידה וכן לתת תוסף ברזל.
    6.לתת לו להיות חלק בהכנת המזון והגשתו ו/או לתת לו תפקיד משמעותי בחיים התזונתיים הביתיים (לדוגמא- אחראי על רשימת הקניות וכ')
    7.לתת לו זמן משל עצמו איתכם ההורים, כאשר יש 3 פעוטות מאוד קשה לתת תשומת לב לכל הילדים, ואנו כהורים נוטים להתמקד באלו שממש זקוקים לנו לדוגמא תינוק או פעוט בן כמה חודשים ופחות בגדולים יותר. שימו לב אולי זה איתות שלו שהוא פשוט צריך קצת יותר תשומת לב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני 11 חודש. הבן בתת משקל
    יהושע
    18/09/2011

הבת בגרף התחתון. הבן שוקל 6.5 ק"ג למרות שאוכל טוב. עכשיו אפילו ירד במשקל בגלל שהוא עם חום כבר 9 יום. הברזל שלהם 0 למרות 15 טיפות כל יום של ברזל.
    הרופאה אמרה לי שהמשקל שלו זאת סכנת חיים.אני אובד עצות.
    הברזל שלו אפס מוחלט והוא אנמי.
    לי יש טלסימיה ואני עצמי 157 ס"מ שוקל 47 ק"ג
    IRON <10 ( 40.00- 100.00)
    CRP 6.70 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*
    IGE 38.94 IU/ML ( 0.00- 37.00) (.........)*
    MCV 61.80 FL ( 72.00- 90.00)*(.........)
    MCH 20.00 PG ( 23.00- 30.00)*(.........)
    RDW 18.90 % ( 11.00- 17.50) (.........)*

הוספת תגובה

• תאומים בני 11 חודש. הבן בתת משקל - תגובה

מיכל וינברגר
    20/09/2011

שלום,
    הרבה פעמים יש תת משקל, אך הילדים חיוניים , ליעיתים גם ויש צורך בד"כ לבדוק הלאה. איך הגובה של ילדך? האם גם בגובה בינך מתחת לעקומות? האם היה חיתוך של עקומת הגדילה במשקל? (כלומר- חוסר עלייה זמן רב שמתבטא בשבירת עקומת שקל וגובה או אחד מהם?)
    חשוב גם לקחת בחשבון את מבנה הגוף של הורים- הרבה פעמים ילדים להורים רזים- גם יהיו רזים..
    אני בכל מקרה, מציעה לבקש מהרפוא לשלול הכל- כי אולי ש בעיות שונות הקשורות לחוסר ספיגה (צליאק למשל) ושווה לבדוק.
    חשוב גם להעשיר את המזון לדאוג למרווחי אכילה של 3 שעות. אם הם אוכלים פורמולה- ניתן להעשיר אותה על ידי הסמכתה- כפית ל-50 סיסי במקום ל-60 סיסי.
    להוסיף מאכילם עשירים בקלוריות כמו- אבוקדו, טחינה, שקדיה, שמן זית למזון עצמו.
    יש גם תכשירים שניתן לתת- אך ראשית הייתי מתץחילה ללא תכישרים- ופשוט מששירה במזון עצמו.
    לגבי האנמיה- חשוב להקפיד על מתן בשר בוקר והודו אדום לפחות 4 פעמים בשבוע. שווה לבדוק עם הרפוא אם להגדיל את מינון הברזל- וגם לבדוק את מאגרי הברזל בדם (פריטין).
    אני בכל מקרה, ממליצה גם לקבל הפניה לדיאטנית ילדים- שתתן לך תפריט מסודר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה