פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שאוהב לאכול
    רונית
    17/11/2011

בני בן הארבע אוכל טוב יחסית לבני גילו, השנה הוא נמצא בגן עיירה ולא בגן פרטי ולכן אנחנו שולחים לו ארוחת בוקר, לדברי הגננת אנחנו שולחים לו יותר מידי אוכל והוא אוכל יותר מכל הילדים, ארוחת הבוקר שלו היא פחות או יותר קבועה, סנדוויץ משתי פרוסות לחם(אף פעם לא לחמניה) מרוחות בגבינה, טחינה, חומוס וכו', ארבע עגבניות שרי, מלפפון ופרי לקינוח(תפוח, אגס חצי תפוז), אני מקבלת דיווח שגם את ארוחת הצהרים הוא אוכל מצוין(קיטרינג תעשיתי שאני מעדיפה לא לדעת מה הם מכניסים לשם...) שהוא חוזר הביתה בשעה 4 לפעמים הוא מקבל פרי, לפעמים עוגיה וארוחת ערב משתנה לפעמים ארוחה חמה ולפעמים רק חביתה עם ירקות ופרוסת לחם.
    אני יודעת שיש לו קיבולת, אם אנחנו עושים על האש הוא יכול לאכול 2-3 שיפודים בזמן שילדים אחרים בקושי נוגעים באוכל. אבל אני חושבת שיחסית לילדים אחרים יש לו פחות צורך בחטיפים ובדברים מתוקים.
    מכיוון שלדעתי הוא אוכל מצוין והוא רזה(גובה 1.08 משקל 17 קילו) התעלמתי מהערת הגננת והמשכתי לשלוח לו את אותה ארוחת הבוקר, אבל אתמול התארח אצלו חבר מהגן והם אכלו ביחד ארוחת ערב, החבר אמר לו שהגננת אמרה שהוא אוכל יותר מידי.
    האם באמת ארוחת הבוקר שאני שולחת מוגזמת? האם אני צריכה להגביל אותו בכמויות האוכל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שאוהב לאכול

הוספת תגובה

• ילד שאוהב לאכול - תגובה

מיכל וינברגר
    17/11/2011

שלום רונית,
    אני באופן אישי לא רואה שום בעיה עם ארוחת הבוקר שאת שולחת לבנך. הכמויות נראות לי סבירות בהחלט, והארוחה גם מזינה. בגיל הזה בדרך כלל מפסיקים כאשר שבעים. שימי לב אם בנך משאיר לפעמים אכל או תמיד מסיים הכל. יש גני ערייה שאוכלים חצי סנדביץ בבקר ועוד סנדביץ נוסף במהלך היום לפני הצהריים, כך שלדעתי אין לך מה לדאוג.
    לגבי עניין הקיבולת- שימי לב- אם משאיר לפעמים אוכל בצלחת או שתמיד מסיים. אם מבקש תוספת- שאלי אותו אם באמת רעב, אולי צמא?
    יתכן גם שהוא פעיל ויש לו חילוף חומרים טוב ואוכל כמה שהוא צריך.

פשוט תעקבי, זה לא נראה שיש סיבה לדאגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    ענת
    17/11/2011

שלום,

בתי בת שנתיים ו 8 חודשים, שוקלת 10.2. עלתה רק בכ - 400-500 גרם בשבעה החודשים האחרונים. אציין שהיא תמיד היתה קטנה, אחוזון 3 - תמיד היתה במשקל נמוך וקטנה לכל הדעות. בגיל שנה עשינו לה בדיקות דם מקיפות שהיו תקינות. עם זאת היא אוכלת בעיני, ובעיני הגננות בגן מאוד יפה, גם ביחס לילדים בני גילה. להלן תפריט יומי: 6:30 בבוקר אקטימל (היא מכורה למשקה הזה), בתשע בבוקר ארוחת בוקר - ביצה/חביתה עם גבינה לבנה או כריך עם גבינה וירקות. ב - 10:30 בבוקר פרי \ או חטיף. ב 12:30 - 13:00 ארוחת צהריים, שניצל או עוף (פולקע שלמה) עם פחמימה - 2-3 כפות פתיתים למשל. בארוחת ארבע - שוקו או עוד אקטימל ובשבע בערך היא אוכלת ארוחת ערב - חצי משולש פיצה או ביצה עם גבינה (תלוי אם אכלה בארוחת בוקר) ואם היא אכלה חטיפים אחרי ארוחת ארבע והיא לא ממש רעבה ארוחת הערב שלה יכולה להסתכם במעדן - היא מאוד אוהבת את המעדנים של מולר. אציין שהמשפחה שלי רזה - אני שוקלת 58 קילו, 1.71 גובה, אמא שלי שוקלת 60 קילו 1.70 גובה... האם זה גנטי ולעזוב את הילדה???? האם לדעתך היא אוכלת מספיק???? האם לדעתך צריך לעשות לה בדיקות נוספות???? תודה מראש על התיחחסותך!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/11/2011

ענת שלום.
    נכון להיום ביתך נמצאת באחוזון 3 למשקלה. מכיוון שציינת שתמיד היתה באחוזון זה, הדבר אינו מפתיע,
    גם את מאוד מאוד רזה, וכן גם הסבתא וייתכן ומדובר בענין תורשתי.
    לא ציינת את גובה של ביתך שהוא המרכיב החשוב.
    במידה וגובה של ביתך תקין והיא גובהת מתקופה לתקופה ושומרת על עקומת הגבוה שלה (שאם אתייחס לנתוניך צריכה להיות לפחות באחוזון 50) אז המצב תקין.
    נראה כי ביתך אוכלת יפה מאוד לגילה ובצורה מגוונת ומאוזנת.
    יחד עם זאת ממליצה לערוך לה מדידות של גובה ומשקל מידי 3-4 חודשים למעקב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקיאה מכול דבר
    חני
    16/11/2011

שלום
    אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון
    יש לי ילדה בת 8 חודשים והיא מקיאה מכול דבר
    היא אוכלת אוכל מוצק אבל שיהיה במרקם חלק ובל גושים - עם מזלג אני מרסקת לה את המרק והאוכל ואין לה בעיה אבל אם יהיה גוש אחד קצת יוצר מדי גדול אחרי כמה דק' היא תקיא את כול האוכל

או ביסקויטים היא ישר לוקחת חתיכה ולא ממיסה אותו בפה אלה בולעת ואחרי כמה דק' תקיא את כול הארוחה שאכלה
    ועכשיו כשהיא מוצוננת וכולה עם ליחה אז בכלל היא משתעלת ומקיא חופשי

היום היא שיחקה במטבח והכניסה קליפה של בצל לא שמתי לב אחרי כמה דק' אני רואה אותה מקיאה את כול המטרנה והיה שם חתיכה קטנה של קליפה מהבצל
    היא לא תוציא את זה מהקקי היא פשוט תקיא כול דבר שמפריע לה
    מה לעשות???? אני כול כך מודאגת
    תודה רבה חני.

לקביעת תור
    סגירה
    מקיאה מכול דבר

הוספת תגובה

• מקיאה מכול דבר - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    16/11/2011

חני שלום,
    אצל תינוקות בני 8 ח' יכול להיות רפלקס הקאה בתגובה למרקמים לא מוכרים, ובהחלט לחתיכות גדולות.
    נסי לתת לה בשלב זה מזון מרוסק/ טחון בבלנדר, להמיס לה עוגיות, וכן למנוע ממנה עד כמה שניתן "לדחוף" דברים שעלולים לגרום לה להקיא.
    ובנוסף שאלה, האם תמיד היתה מקיאה אחרי הארוחות? מה קורה שרק מקבלת תמ"ל האם גם אז מקיאה? או שרק בתגובה למרקמים שאינה מכירה?
    אנא עדכני אותנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה של הקאות

חני
    17/11/2011

אז ככה... כשהיא נולדה הנקתי אותה ובגיל חודש היא היתה מקיאה לי בערך פעם פעמיים בשבוע אז אמרו לי בטיפת חלב להניק אותה כול 3 שעות וזה באמת עזר
    כשהתחלתי להביא מוצקים היא קיבלה את זה יפה והיתה מקיאה אולי פעם בשבועיים בגלל שיכול להיות ההיתי מביא לה יותר מדי ..
    ובגיל 5 חודשים היא לא רצתה לינוק פשוט ככה ובקבוק היא לא היתה מוכנה לקחת אז כול פעם שהיא היתה נרדמת ההיתי מניקה אותה ולפני חודש התייאשתי והפסקתי עם זה והתחלתי להביא לה מטרנה אבל היא לא שותה מבקבוק אני מביאה לה במזרק או כפית היא עושה לי טרור...
    ואז לפני חודש היה לה וירוס היתה חולה והתחיל לה נזלת ושיעול ומלא מלא ליחה שלא עובר
    אז היא התחילה להקיא כול יום ואני משתגעת מזה
    היא משתעלת ומקיאה ואם היא אוכלת חתיכה גדולה היא מקיאה
    אז התחלתי לשמור עליה ולהביא לה הכול טחון ומדי פעם אני מנסה ושוב מקיאה
    אבל פירות אני מרסקת לה במזלג ואין לה בעיה רק חתיכות גדולות
    השאלה למה היא מקיאה ואני יודעת שיש לה את הרפלקס הזה כי זה מגיל חודש יש לה אותו האם אפשר לטפל בו ?? ולגבי הבקבוק משהו יכול לעזור לי כדי שהיא תיקח-אני מביאה לה והיא משחקת בפטמה עם השיינים שלה

חיים קשים :-)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה של הקאות - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/11/2011

חני שוב שלום,
    נשמע כי ההאכלה של ביתך בהחלט מאתגרת,
    לדעתי מקרה זה מורכב בכדי שנוכל לעזור במדיה זו, ועל כן אני ממליצה לך לפנות לרופא הילדים שיפנה אותך לדיאטנית שמתמחה בתזונת תינוקות (אפשר למצוא דיאטנית כזו בכל קופת חולים או טיפת חלב).
    הדיאטנית תוכל למדוד ולשקול את ביתך, להציע תוכנית התערבות וכן לעקוב אחריכן בצורה רציפה.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית השמנה אצל ילדה בת 5
    דליה
    14/11/2011

שלום,
    בתי בת החמש וחצי סובלת מהשמנה (גובה בערך 105 ס"מ, משקל בערך 27 ק"ג).
    פנינו לרופאת משפחה שהפנתה לבדיקות דם, שיצאו תקינות (נבדקה גם בלוטת התריס).
    היא אמרה שמכאן והלאה אין מה להמשיך בבירורים אלא רק לעקוב אחר המשקל אחת לחצי שנה.
    הילדה אוהבת לאכול אך לא אוכלת בצורה יוצאת דופן. הרגלי האכילה אצלנו בריאים יחסית (הרבה ירקות ופירות, אין שתיה מתוקה כלל, וחטיפים רק בשבת). לאחרונה גם התחילה חוג התעמלות פעמיים בשבוע.
    ככל שהיא גדלה היא סובלת יותר מהערות של חברים בנושא, ושמתי לב שגם השדיים שלה מתחילות לבלוט כתוצאה מההשמנה.
    אני מאמינה שאפשר לשפר עוד יותר את הרגלי האכילה שלה ואת הפעילות הגופנית.
    יחד עם זאת, שאלתי היא האם יש עוד בירורים שניתן לעשות לגבי סיבות אחרות להשמנה. ובאופן כללי למי אפשר לפנות כדי לקבל יעוץ מקצועי בנושא.
    תודה רבה!
    דליה

לקביעת תור
    סגירה
    בעית השמנה אצל ילדה בת 5

הוספת תגובה

• בעית השמנה אצל ילדה בת 5 - תגובה

עדי מגד
    15/11/2011

היי דליה,
    הבדיקות היחידות שניתן לבצע עוד היא לבדוק האם יש לה צליאק כיוון שבמצב זה יש נפיחות בבטן, כמו כן ניתן לקבל יעוץ אצל דיאטנית מקופת חולים (לבקש הפניה מרופא משפחה) או מכל דיאטן אחר שנראה לך.
    היתי ממליץ לרשום 3 ימים מה אכלה או אפילו שבוע כדי לראות האם אין מזונות בעייתים שלא עלית עליהם ובנוסף ניתן להגדיל את משך פעילות הגופנית וכמו כן להבין שהיא רק בתחילת ההתפתחות שלה ולכן הרכב הגוף והגובה שלה עשויים להשתנות באופן ניכר לכן אין כרגע טעם להילחץ יותר מדי אלא לקבל יעוץ מקצועי ולהיות במעקב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחמש לא עולה במשקל
    ליה
    06/11/2011

בני בן שנתיים וחמישה חודשים שוקל כ10.6 ק"ג. במעקב כחודש וחצי. עד לפני המעקב לא היה אוכל מי יודע מה. מאז חל שיפור משמעותי בתזונה:
    בבוקר אוכל פרוסה עם גבינה צהובה וירקות. בצהריים בשר /שניצל עם אורז/ פסטה, פתיתים/קוסקוס אני מגוונת לו. ב16:00 2 פרוסות לחם עם מעט ממרח שוקולד. ב-18:00 תפוח או ענבים או מעדן. ובערב פרוסת לחם או חצי לחמניה עם חביתה (בתוך החביתה אני שמה בולגרית) וגבינה צהובה או פיצה או ארוחה בשרית- אני מגוונת לא נותנת לו כל יום אותו אוכל כי נמאס לו מהר. במהלך היום שותה מים בלבד.
    לפני כחודש וחצי הוא שקל כ-10.3 ומאז עלה 300 ג"ר כי חל גם שיפור באכילה. בדיקות דם לצליאק פעמיים יצאו שליליות. הרופאה נתנה לו פדיאשור והייתי נותנת לו כשבוע מתוך שינה אך הפסקתי כי הרופאה בישקה לו לתת מתוך שינה. בעירנות בני לא אוהב לשתות את הפדיאשור.יש לציין כי בעלי בילדות היה במעקב גם בגלל אותה סיבה של חוסר עלייה במשקל. אין לנו צליאק במשפחה. האם יש סיכוי שמדובר בצליאק? הרופאה לא שוללת זאת... או במשהו גנטי? האם התזונה שלו בסדר? או שיש לך המלצות נוספות לתזונה?

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחמש לא עולה במשקל - תגובה

מיכל וינברגר
    07/11/2011

שלום,
    אני שמחה לראות כי יש שיפור במשקל מזה כחודש וחצי, זה סימן טוב. מה לגבי הגובה, האם גם הגובה נמוך לגילו? האם הגובה ממשיך באותה עקומה?
    לגבי הצליאק- כל עוד הרופאה שוללת זאת, אני מניחה שלא מדובר בצליאק, עם זאת, יש צורך לחזור על הבדיקה למעקב-כפי שהומלץ.
    לגבי התזונה, על פניו נראה כי אוכל בסדר גמור. גם אני לא ממש מעודדת לתת אוכל תוך כדי שינה, המטרה ליצור הרגלי אכילה נכונים . כמו כן, גם ציינת שגם בעלך היה רזה, וסביר להניח שזה עבר בתורשה לבנך..
    בכל מקרה, ניתן עוד להעשיר את התפריט בקלוריות-
    בבוקר- ניתן לנסות לגוון בדייסת קוואקר למשל- שם ניתן להוסיף- כפית שקדייה , חמאה, פרי חתוך. אם לא בעניין דייסות- ניתן לנסות אותו דבר עם קורנפלקס ויוגרט או שמנת או חלב פרי חתוך ושקדייה. גם אם מעדיף פרוסה, רצוי לעבות אותה- ניתן למרוח גם גבינה לבנה 9%+ צהובה למשל, או גם להוסיף חמאה/גבינה משולשת.
    בצהריים –הוסיפי לו שמן זית לאחר הבישול במנה שלו.
    ב-ארבע- כאן ניתן לנסות פדיאשור+אבקת שוקולית –וכך זה ירגיש כמו שוקו לשתייה- אפשר אפילו עם קורנפלקס. מה עם פרי בשעב זו? אולי יעדיף שייק פרי-למשל: בננה+תמר על בסיס חלב או שמנת. גם את השוקולד הייתי מגוונת- טחינה גולמית+דבש או סילאן, גבינה וריבה וכ'..
    בערב- ניתן לשלב אבוקדו, טחינה, חומוס, לחם +שמן זית וזעתר- אלו מזונות עשירים בקלוריות. שימי לב אולי ארוחת 18:00 קרובה מדי לערב.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות - מה לעשות?
    אמא של מאיה
    04/11/2011

שלום,
    מאיה שלי בת 7 חודשים. אוכלת ממש מהשבוע הראשון גם תמ"ל. בשלושה חודשים הראשונים אכלה גם חלב אם ככל שהיה.
    בתחילת הדרך אכלה מטרנה שקיבלנו בבית החולים. חודש וחצי היא היתה עם גודש באף, מחרחרת מעט, המון כאבי בטן, גזים, ובכיינית מאוד, היא גם כמעט ולא עשתה קקי, בערך פעם בשלושה ימים. היציאות שלה היו לרוב קשות ורק לפעמים תקינות.
    החלטנו שאולי ננסה להחליף לה את התמ"ל ועברנו לסימילק 1. הילדה נרגעה. ללא גודש באף, ללא חירחורים. היתה שבעה, ופתאום גילינו ילדה ממש ממש שקטה ונוחה. ככל שהיא גדלה היציאות שלה הלכו ונעשו יותר תכופות, למצב של פעם ביום יומיים.
    בגיל חצי שנה הגיעה הזמן לעבור לסימילק 2. איך שעברנו הילדה התחילה לשלשל. אולי לא בגלל הסימילק. בהתחלה חשבנו שהיא פשוט חטפה איזה וירוס, היה לה יום אחד עם חום והקאות (פעם ראשונה ואחרונה שהיה לה חום) ואחריו התחילה לשלשל עם פריחה חמורה בטוסיק. היתה עושה 1-3 פעמים ביום, אבל ממש נוזלי. הרופאה אמרה שנמתין, כי זה יעבור. אבל זה לא עבר. שלושה שבועות הילדה שלשלה. כל תרביות הצואה יצאו תקינות. גם בדיקות הדם.
    התיעצתי עם המוקד של סימילק. הם המליצו לי על הדל לקטוז. ניסינו אותו והוא מעט עזר. היציאות הפכו למעיין משחה ולא שלשול אבל הם היו בצבע... שחור. אז עברנו לתמ"ל צמחי. כשמאיה אוכלת צמחי היא עושה קקי פעם ביום, בצבע ובמרקם תקין. הבעיה שכולם אומרים לי שצמחי למאיה זה ממש בעייתי. היא גם ככה תינוקת באחוזון 90 של גובה, באחוזון 95 של משקל, יש לה ניצנים קטנים של ציצי, ואומרים לי שהתמל הצמחי יכול להאיץ לה את ההתפתחות המינית.
    ניסינו לחזור למטרנה. היא אומנם מייצרת יציאות בצבע תקין, ויציאות טיפה יותר סמיכות, אבל הילדה שוב עם גודש באף ומחרחרת ומשתעלת מהליחה.
    אני ממש אובדת עצות. כל החודש האחרון הילדה שפן נסיונות. מחליפים לה פורמולות כל שבוע. שום פורמולה לא נראת שנותנת תוצאות תקינות וטובות, ולי לא היה מספיק חלב אם כבר מההתחלה. אני אשמח לרעיונות, עצות, למי לפנות, מה לעשות. תודה רבה, אמא של מאיה.

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות - מה לעשות?

הוספת תגובה

• אובדת עצות - מה לעשות? - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    04/11/2011

שלום לך,
    אני בהחלט מבינה את המצב בו את נמצאת, ואת תחושתייך להפוך את ביתך לשפן ניסיונות אך הרשי לי לציין כמה דברים:
    ראשית- לתינוקות הניזונים מתמ"ל יכולות להיות כמה וכמה יציאות במהלך היום לפעמים אפילו עם כל ארוחה. היציאות בדר"כ נוזליות או רכות מאוד וצבעם משתנה.
    צבע שחור של הצואה הוא תוצאה במרבית המקרים של תוסף ברזל שלא נספג כהלכה.
    שנית- לפי מה שאת מספרת בהחלט יכול להיות כי ביתך סובלת מאי סבילות ללאקטוז (סוכר החלב) אך יש לאבחן זאת- פני לרופא הילדים.
    מכיוון שמאיה כבר בת 7 חודשים אני ממליצה להתחיל וחשוף אותה למזון רגיל, כלומר פירות ירקות, דגנים , בשר קיטניות וכו' ובמקביל לתת לה מס' ארוחות של תמ"ל צמחי או דל לאקטוז עד סיום הבירורים.
    בנוסף אני ממליצה לפנות גם לדיאטנית שתעריך את התפתחותה וגדילתה של ביתך, וכן תתרשם מאכילתה ומהמגוון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה אצל בן 3
    שלי
    31/10/2011

בני בן שלוש, שוקל 15 ק"ג גובה 98 ס"מ
    נמצא בגן שנה שניה
    הגננת הביאה לתשומת ליבי שבזמן הארוחות הוא מבקש תמיד תוספת, ואחרי שמסיים מבקש שוב ולפעמים גם בפעם השלישית
    לדוגמא, היום קיבלו מצקת של אורז, מצקת של אפונה ו 2 קציצות בינוניות, ראה את הגננת נותנת תוספת לילד אחר, ביקש גם עוד, למרות שהצלחת שלו היתה כמעט מלאה, הסבירה לו שמי שמסיים ורוצה עוד מקבל
    סיים, ביקש עוד, קיבל, וביקש שוב עוד (יצא שאכל 6 קציצות, 3 מצקות אורז ומצקת אפונה), כמובן שגם ירקות ללא הגבלה

בבית אני לא מגבילה בירקות אבל כן עוצרת אותו אחרי משולש פיצה, ומציעה משהו אחר אם עוד רעב, לדוגמא, חביתה או ירקות
    בדר"כ בבית לא רוכל את הכמויות שהגננת מציינת... התופעה קוראת רק בגן
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה אצל בן 3

הוספת תגובה

• אכילה אצל בן 3 - תגובה

עדי מגד
    01/11/2011

בנך נמצא בין אחוזון 25-50 לBMI ולכן הוא במשקל תקין ביחס לגובה שלו,
    אם זאת יש לחנך אותו להרגלי אכילה נכונים, כנראה שאכילה בחברותא גורמת לו לתאבון גדול יותר או שבגן הוא מתרוצץ ומוציא אנרגיה רבה.
    מומלץ לומר לבן שלך (אולי בשיתוף עם הגננת) שימתין כ 20 דקות עד שהאוכל יתעכל ויגרום לו לתחושת שובע ורק אחרי זה לבקש תוספת מהגננת אם במידה וירגיש צורך בכך. ברוב המקרים שבעים לאחר מכן ואין צורך לבקש תוספת , אם יבקש אני מניח שזה יהיה בכמות קטנה יותר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתם לבנבן...
    דני
    30/10/2011

שלום .
    לבני בן ה-7 מופיע לעיתים רחוקות כתם לבנבן בתחתון באזור הפין, בגודל של כ-3 ס"מ.
    רציתי לדעת מה פשר התופעה והאם כדאי לבדוק אותה לעומק? (בדיקת שתן\דם?)
    האם יתכן שיש קשר לתזונה שלו בזמנים מסויימים? (עומס יתר של מתוק או לחילופין מלוח?) האם זה לא אמור להדאיג?
    תודה מראש על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    כתם לבנבן...

הוספת תגובה

• כתם לבנבן- פני לרופא הילדים לאיבחון

מיכל מסר בן שלום
    31/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוכל בשר
    דרור
    27/10/2011

שלום רב,
    בני בן 4.5 הפסיק מזה כמה שבועות לאכול עוף ובשר (כולל שניצלים, נקניקיות ומנות ילדים אחרות) בארוחות צהריים או ערב (גם בגן וגם בבית) בטענה שזה לא טעים לו (הוא לא מוכן לטעום אפילו). אין לו ירידה בתאבון והוא אוכל את התוספות (אורז, פתיתים, קוסקוס וכדומה) בלי בעיה וגם ארוחות בוקר וערב שאינן כוללות בשר או עוף הוא אוכל.
    האם יש צורך בתפריט מיוחד כדי להשלים חוסר במרכיבים כלשהם שנמצאים בבשר או בעוף ? או לחילופין להתעקש איתו על אכילתם ?
    תודה,
    דרור.

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוכל בשר

הוספת תגובה

• לא אוכל בשר - תגובה

עדי מגד
    28/10/2011

שלום דרור,
    בהחלט יש צורך להקפיד איתו על תזונה נכונה ולהסביר לו שאם הוא אכן רוצה בכך הוא יצטרך לאכול נכון ומאוזן כדי לא לפגוע בפוטנציאל הגדילה שלו, כמו כן יש צורך לבדוק חסרים תזונתיים עם השנים.
    מומלץ לשים דגש על חלבון איכותי ומזונות המכילים ברזל אבץ B12 הנמצאים בביצים (אפילו ביצה כל יום), דגים , מוצרי חלב, קטניות כדוגמת :שעועית עדשים אפונה גרגרי חומוס ופול וכמו כן הקפדה על אכילה של אגוזים ושקדים.
    לדעתי ניתן במשך הזמן לנסות לבקש ממנו לטעום מוצרי בשר ועוף אך לא להתעקש איתו יתר על המידה , מאבקים סביב האוכל לא רצויים - יש לבן שלך דעה ויש צורך לכבד זאת, אך אם זאת להבין את הסיבות לכך - האם הוא נגעל מבשר באופן חד פעמי שגרם לו לתופעה הזאת? יכול להיות שהמצב עוד ישתנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עם כרס...
    אלינור
    27/10/2011

הבת שלי בת חמש ויש לה כרס. היא לא מאד שמנה, אבל היא שמנמונת והבטן שלה בולטת החוצה. האם זה קשור לשומן או שאולי היא רגישה למשהו וזה מנפח לה את הבטן? הלכנו לתזונאית שאמרה שאולי הילדה רגישה ללקטוז. האם רגישות ללקטוז יכולה לגרום ל"כרס"?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עם כרס...

הוספת תגובה

• ילדה עם כרס... - תגובה

עדי מגד
    28/10/2011

מומלץ לוודא האם:
    1. הבת שלך צורכת משקאות מתוקים או ממתקים באופן מעט מוגזם או אוהבת לאכול כמויות גדולות בארוחות ? האם יש לה סדר יום מאוזן? מומלץ לברר זאת ע"י תשאול מסודר אצל דיאטנית.
    2. יכול להיות שיש לה צליאק ? ניתן לברר זאת ע"י בדיקת דם פשוטה, (צליאק = מחלת הכרסת - מלשון כרס).
    3. ישנם מספר גורמים שיכולים לגרום לנפיחות כדוגמת : רגישות ללקטוז, שמרים ( ניתן לקנות לחם ללא שמרים) .ניתן לבצע שינוי תזונתי ל2-3 שבועות כדי לראות האם יש הטבה,
    4. האם להורים יש נטיה להשמנה ?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים לא אוכלת תמ"ל
    רות
    16/10/2011

בתי בת 7 חודשים ולאחרונה מסרבת בכל תוקף לאכול תמ"ל מבקבוק.עד היום בגן לקחה מטרנה אבל לפני כמה ימים הפסיקה לחלוטין. אני מניקה אותה לפני השינה ובלילה בלית ברירה כי היא לא מעוניינת בבקבוק בכלל. היא שותה מים במהלך היום מבקבוק. היא אוכלת רק מוצקים (היום אכלה חביתה, גרבר פירות, פסטה ושניצל). החלפתי סוגי תמ"ל החלפתי בקבוקים. אבל היא מסרבת בכל תוקף. מה לעשות? איך לגרום לה לחזור למטרנה?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 חודשים לא אוכלת תמ"ל

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים לא אוכלת תמ"ל - תגובה

מיכל וינברגר
    16/10/2011

שלום רות,

בעקרון, ההמלצות לגבי הנקה/תמ"ל- הן בסביבות גיל תשעה חודשים לתת 3-4 פעמים ביום- וכל השאר אוכל מוצק.
    ציינת שאת מניקה, האם זה רק לפני השינה ובלילה או שכולל גם בוקר וצהריים? האם ניתן להוסיף עוד הנקות? האם ניסית חלב שאוב (אם זה רלונטי)
    דווקא בלילה ניתן לצמצם לאט לאט (תהליך גמילה הדרגתי- )- אך כן להניק בבוקר במקום.
    בכל מקרה, יכול להיות שפשוט יש להוסיף יותר אוכל מוצק- לפי מה שציינת נראה כי אוכלת היטב.
    נסי לגון כמה שאפשר
    להוסיף- אבוקדו, טחינה, דייסה על בסיס תמ"ל (_במקום חלב )- אולי בצורת דיייסה עם כפית זה ילך טוב יותר..
    להעשיר את האוכל עם שקדייה וטחינה גולמית, (ניתן להוסיף לדייסה, לפירות, למרקים).

יכול בהחלט להיות שאם תחכי מספר ימים בלי להציע תמ"ל- ואז תחזרי לזה שנית היא תסכים.
    צריך לבוא מתוך הנחה שאם המשקל תקין, והיא בריאה אז היא לא תזיק לעצמה. יש להתאזר בסבלנות, וסובלנות לבישולים וללכלוך..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לילד קטן מאוד בן שנתיים
    נועה
    16/10/2011

הילדון שלי בן שנתיים וארבעה חודשים שוקל 11.2 קילו וגובהו 85 ס"מ. ילד קטן מאוד וכרגע באחוזון 5-8. הוא ירד באחוזונים בשנה האחרונה ( מאחוזון ה- 50 ) רופאים לא הצליחו למצוא את הסיבה וכרגע הוא נמצא במעקב.
    אוכל בערך ככה-
    בוקר בשעה 8 מקבל 180 מ"ל פורמולה. לא רוצה יותר.
    בוקר בשעה 10 - ביצה אחת, פרוסה אחת עם גבינה וירקות.
    אני לא מצליחה להשחיל לו עוד ארוחה לפני השינה, והוא לא מוכן לאכול לפני עשר.
    צהריים שעה 14 אחרי השינה - תפוח ובננה טחונים, אוכל אותם בכפית.
    אחר הצהריים שעה 16- חצי פרוסה עם טחינה או שוקולד.
    ארוחת ערב שעה 19: מנה בשרית: שניצל או קציצה בסדר גודל של 60 50 גרם או פולקע שלם ממרק. פחממה - פסטה, קינואה או אורז. בסדר גודל של חצי כוס אורז (מבושל) או קצת יותר.
    לפני השינה בסביבות שעה תשע, שותה כ- 120 מ"ל. 
    אכלן קשה מאוד, אוכל בלי חשק וצריך להפציר בו די הרבה.
    נמצא יומיים וחצי בשבוע במסגרת וגם שם אוכל כמויות דומות.
    האם הוא צורך מספיק קלוריות? האם יש מזונות שאני יכולה להוסיף לו?
    ועוד שאלה קטנה
    הוא מאוד אוהב חלבה ויכול לאכול אפילו 60 -70 גרם במכה אחת, האם יש סכנה בצריכה גדולה של חלבה?
    ממש אשמח לתשובה. בהמצלת הרופא קבעתי תור מסודר ליעוץ תזונתי אולם הצלחתי להשיג תור רק לעוד חודשיים וחצי וחבל לי על הזמן.

הוספת תגובה

• תפריט לילד קטן מאוד בן שנתיים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    16/10/2011

נועה שלום,
    את מתמודדת עם אתגר תזונתי, שבהחלט יכול לדרוש ממך לא מעט כוחות נפש, אך מדבריך נראה כי את מתמודדת הייטב.
    ראשית, נשמע כי בנך אוכל כמויות סבירות לגודלו וגילו .
    אשמח אם תבהירי מדוע ירד באחוזונים? האם היה חולה במחלה ממושכת? האם הפסיק לאכול או שאכל פחות ממה שאוכל עכשיו?
    שנית, האם במסגרת בו נמצא גם מפצירים בו לאכול או שאוכל לבד את הכמיות המדוברות? מה קורה אם לא מבקשים ממנו לאכול?
    בגילו של בנך וגם לאור העובדה כי ירד מאוד העקומות אין מניעה לצרוך חלבה,גם בכמות שציינת.
    כמו כן, את יכולה להמשיך ולעקוב אחר העליה במשקל של בנך במשקל ביתי. במידה ואינו עולה במשקל בחודש הקרוב, תוכלי להעשיר את מזונו ע"י הכנסת קלוריות למזון.
    לדוגמא- להוסיף כף שמן קנולה לרסק התפוחים והבננה או להוסיף כף שקדים טחונים
    להעלות את אחוזי השומן של הגבינה הניתנת ולטגן את הביצה...
    אני חושבת שיעוץ ספציפי יטיב איתכם, וכן היתי ממליצה על תצפית האכלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - הבהרות

נועה
    18/10/2011

הוא לא היה חולה בשום דבר רציני. יש לו נטייה קלה לשילשולים, אבל בגדול הרופאים לא הצליחו למצוא את הסיבה לירידה באחוזונים,הבדיקות שלו יוצאות תקינות. את הכמויות שציינתי הוא אוכל רק בעזרת הפצרות ושידולים, וכמובן נשק יום הדין- הסחת דעת ע"י צפייה בטלוויזיה. אם לא הייתי משדלת אני מניחה שלא היה מגיע לכמויות האלה. לעיתים נדירות הוא בא אלי ומבקש לאכול, ואני ממש מקפידה על מרחק ללא נשנושים בין ארוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית השמנה ילד בן 11
    ספיר
    16/10/2011

שלום , זה בקשר לאחי הקטן , הוא בן 11 , סובל מבעיות השמנה
    בעיות שמפריעות לו כבר בגיל הזה , הבעיה היא לא בכמויות שהוא אוכל אלא במה שהוא אוכל , הוא לא מנסה מאכלים חדשים ואני מדברת על דברים בסיסיים כמו ירקות , פירות , דגנים , בשר , הוא ניזון אך ורק מדברים לא בריאים , אינסטנט ומשמינים , אנחנו מנסים בבית לשכנע אותו לטעום ולפעמים הוא מסכים , וכשהוא טועם הוא טוען שלא טעים לו , אנחנו מרגישים במבוי סתום , יש דרך להרגיל אותו לאכול אוכל נורמלי ובריא ולא רק את הג'אנק פוד הזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית השמנה ילד בן 11

הוספת תגובה

• בעיית השמנה ילד בן 11 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    16/10/2011

ספיר, מחמם את הלב שאת דואגת כך לאחיך,
    הרשי לי לומר כי דוגמא אישית שלך ושל שאר בני הבית הינה חשובה ביותר.
    כמו כן יש צורך שיוגשו לשולחן אותם מזונות בריאים- פירות ירקות גבינות רזות דגנים מלאים וכו'.
    בנוסף אתם יכולים להוציא מהבית את המזונות האינסטנט והמזונות המשמינים שציינת.
    את מוזמנת לשאול את אחיך האם רוצה/ מעוניין לעשות משהו בנוגע למשקלו? ולבדוק איתו מה יוכל לעזור לו.
    יש חוגים לילידים, קבוצות תמיכה וגם מפגשים אישיים עם דיאטנית.
    כמו כן את יכולה להציע לו לפנות גם בפורום זה.
    יישר כח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם
    יפעת
    12/10/2011

שלום רב

יש לי שתי נכדות בנות שנתיים וחודשיים ברצוני לדעת איזה לחם מומלץ לתת לילדים בגיל הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה
    לחם

הוספת תגובה

• לחם - תגובה

מיכל וינברגר
    14/10/2011

שלום יפעת,
    בגיל שנתיים, כל עוד הילדות בריאות, אין מניעה מאוכל עשיר בסיבים, ולכן אני הייתי ממליצה על כל לחם שהוא עם דגנים מלאים- חיטה מלאה, שיפון מלא, ולא לחם קל כמובן. הערך התזונתי של הדגנים המלאים גבוה יותר מהדגנים הריקים.
    רצוי שהלחם לא יכיל בתוכו גרעינים שלמים , אלא שיהיה במרקם חלק וקל ללעיסה.
    כמו כן, חשוב שהלחם יהיה להן טעים.
    אם הלחם המלא לא הולך- ניתן לנסות לחם אחיד מלא או לחם אחיד רגיל. בגדול, הלחם האחיד עדיין עדיף מחלה, פיתה או לחמניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה
    אני
    11/10/2011

אשמח לעזרה או הכוונה,בני בן עוד שבוע שנה ,מקיא לפחות פעם עד פעמיים ביום ,כבר שבוע ימים ,בבקור אצל הרופא טען שזה ויראלי -אין חום הילד חיוני משחק ,צוחק,אך אני מוטרדת היה אוכל הכל כיום מסרב לאכול ירד המשקל .גם היום הקיא בגן ובקושי אכל היום מעט אורז ומעדן ,שתייה אני מקפידה ןלפעמים הטיטול רטוב יותר לפעמים פחות -שאלתי עד מתי מחלה ויראלית יולה להתמשך-הרופא נתן בדיקות דם מחר עושים-במצב כזה מה כדאי להציע לתינוקי של בכל זאת שיוכל משהו,אני ממש דואגת כי הוא ממש ירד במשקל,תודה לעונים

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה - תגובה

מיכל וינברגר
    14/10/2011

שלום!
    אכן, כאשר מקיאים זמן רב, תתכן ירידה במשקל, בנך גם מסרב לאכול כי כנראה הגוף יודע שאם יאכל יקיא זאת, אם הרופא טוען שזה ויראלי- אני מניחה שאת יכולה להיות רגועה. גם שילשולים עלולים להמשך יותר משבוע בלי חום.
    חשוב להקפיד על שתייה, האם מקבל פורמולה/הנקה- אם כן, נסי לתת לו בזמנים אלו כמה שיותר.
    האם היה איזה שינוי האכילה בזמן האחרון- אוכל אחר, גן חדש וכ'..?
    אני בכל מקרה, הייתי מחכה לבדיקות הדם, ומקווה שעד אז ההקאות יפסקו.
    לגבי הירידה במשקל- אני מניחה שברגע שהוא יחזור לעצמו ישלים את המחסור- הגוף יודע לפצות.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה