פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה ועוד שאלות
    מיכל
    14/09/2011

מיכל שלום ותודה על תשובתך!
    היא מעט קטנה אך לא משהו מדאיג במיוחד.. הייתה תמיד באחוזון ה-25 ועכשיו ירדה קצת לבין אחוזון - 10 לאחוזון - 25 (לפי טיפת חלב).
    שמתי לב שאם אני נותנת לה להחזיק מאכל כלשהו ביד (למשל קישוא או בננה) והיא אוכלת מעט ממנו ותוך כדי אני מאכילה אותה בכפית מנה של אוכל מרוסק אז מוכנה לאכול יותר. השאלה אם זה טוב, כי אני מרגישה שאני קצת עובדת עליה ומכניסה לה אוכל בלי ששמה לב בגלל שעסוקה במשהו אחר.. מה דעתך על כך?
    בנוסף לגבי סדר היום שהצעת לגן, הוא נראה לי מתאים, אך יש לי שתי שאלות:
    האם 4 פעמים הנקה ביום זה לא יותר מידי לגילה? חשבתי שעלי להפחית בהנקות כדי שתאכל יותר. חשבתי להוריד את ההנקה של16:00 -15:00 ולתת במקומה יוגורט ולאחר מכן ב-18:00 ארוחת ערב. האם זה מעט מידי?
    תודה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודה ועוד שאלות

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלות - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/09/2011

מיכל שלום,
    תינוקת בת 9 חודשים עדין צריכה שיאכילו אותה, היא אינה עצמאית ועל כן זה בהחלט תקין שאת עוזרת לה לאכול.
    מבחינת כמות ההנקות, את יכולה לוותר על ההנקה של 16
    3 הנקות ביום ואכילה יפה של מזון מוצק הם בהחלט מספקות
    כמו כן במידה ותדרוש עוד הנקות תני לה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי פשוט לא אוכלת! דחוף!
    אור**
    14/09/2011

בוקר אור,

בתי בת שנתיים וארבעה חודשים.

ברצוני לספר קצת על הרגלי האכילה שלה.

כשהייתה קטנה השתדלתי לתת לה מהכל, אכלה בשר/עוף/קטניות/ביצים אפילו לחם, למדה ללעוס כבר מגיל 5 חודשים, נתתי לה מרקמים שונים של אוכל והיתה אוכלת בשמחה.

כעת משגדלה קצת, היא פשוט לא אוכלת דברים מזינים. בגן אומרים לי שהיא אוכלת מעט, בבוקר לחם עם גבינה לבנה שזה בסדר, בצהריים (אין בגן בשרי) מעט אפונה מעט פתיתים (ולזה אני גם לא מאמינה) בארוחת ארבע היא אוכלת שוב לחם עם גבינה (כריך קטנטן) כשאני מגיעה הביתה אין דבר שאני לא מציעה לה : שניצל, קציצות, ירקות, בשר, ביצים בכל מיני צורות , ירקות - לא נוגעת בשום דבר ואם נוגעת אז מחזיקה את האוכל בפה ומשתעלת ואז פשוט מקיאה את זה!!

אז כשאני רואה שהיא לא אוכלת בכלל עד שהיא הולכת לישון אז אני נותנת לה קוראסון שוקולד/עוגיות/חטיף צ'יטוס משהו שלא תישאר רעבה ותלך לישון רעבה.
    אוהבת מעדנים : מילקי מעדן שוקולד אבל גם את זה לא בתאווה גדולה. אוהבת לחם, קוטג', צנימים, חומוס גם מעט, אוהבת אורז - אבל בשר/עוף/דגים/ביצים בשום אופן.

מקבלת בבוקר בקבוק סימילאק 200 מ"ל רק בבוקר ושותה את זה יפה. וכמובן שותה במהלך היום המון מים.

היא כבר גמולה, ילדה חכמה מקסימה!

אבל זה שהיא לא אוכלת את אבות המזון שהיא צריכה בכדי להתפתח ולגדול זה מאוד מאוד מדכא אותי.

השאלה מה עושים??

אשמח לקבל מענה מכם!

תודה רבה
    אור

הוספת תגובה

• בהמשך להודעתי...

אור**
    14/09/2011

הילדה אוהבת מים, הולכת לבריכה ולים.

אוהבת לשחק בחול בגן השעשועים, אוהבת מתקנים, משחקת עם הילדים, אוהבת הדבקות, טושים, צבעים, יצירות וכו'!

לא יודעת אם זה קשור כל כך לתזונה..

תודה
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי פשוט לא אוכלת! דחוף! - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/09/2011

אור שלום
    הכי חשוב לבדוק את התפתחותה של הילדה.
    ממה שאת מספרת היא גדלה ומתפתחת מנטלית בצורה תקינה וזה בהחלט טוב.
    לא ציינת בשאלתך נתונים של גובה משקל ועליה במשקל.
    פעוטות משנים חדשות לבקרים את העדפותיהם במזון, מילת המזון היא להמשיך להציע, להציג ולגוון את המזונות המוגשים להם. אינני מציעה לתת ממתקים קוראסונים ועוגות... רק כדי שלא תלך לישון רעבה...
    שתלך לישון רעבה, או יותר נכון שתהיה רעבה, אולי תהיה מוכנה לאכול אוכל מזין (כי כאשר רעבים מוכנים לאכול הכל)
    שלא תביני מדבריי כי יש להרעיב את הילדה, ממש לא, אך גם לא צריך לשמור עליה מפני הרעב.
    במידה ואת עדין מודאגת, אפשר להוסיף מולטיוטמין באופן זמני שיענה על החסרים התזונתיים, וכן להתייעץ עם דיאטנית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחמישה חודשים
    שלי
    13/09/2011

שלום,

שהני בן שנתיים וחמישה חודשים אוכל מעדן בבוקר של שטוזים, בגן אוכל כריך בתשע(עם גבינהף חומוס ועוד..) , ארוחת צהריים בשרית עם פחמימה, מתעורר מצהריים כריך עם ריבה, בבית פרי (מנגו, סברס, אפרסק), חטיף בגינה, ובערב-בקושי אוכל (אולי בגלל החטיף?), אבל אני עושה לו ביצה מקושקשת וקצת קוטג' (כן אוכל), אולי תירס או קצת לחמניה. לפעמים הוא אוכל גם קצת מלפפון כי זה הירק היחיד שאוהב. מה אפשר לעשות כדי לגוון את האוכל? האם זה מספיק בשבילו? אני דואגת שהוא לא אוכל מספיק בריא.
    בסופי שבוע אני משתדלת לעשות לו פתיתים עפ בטטה ועוף, או קציצה עם פסטה. האם זה בסדר?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחמישה חודשים

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחמישה חודשים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/09/2011

שלום רב
    נראה כי בנך אוכל מאוד מגוון.
    לעיתים אנו שוכחים כי הפעוטות הללו הם מאוד קטנים, ולפיכך גם גודל המנה שאותה הם צריכים לצרוך.
    חישבי על זה בשלוש הוא אוכל כריך, בארבע וחצי פרי, בחמש וחצי שש חטיף ובשבע ארוחת ערב, זה עומס של אוכל ולא מצופה כי יהיה רעב.
    כמו כן, יש לציג מזונות לילדים המון פעמים בכדי שיסכימו לטעום או לאכול אותם, ולכן דווקא בשלב הזה הוספת מזונות חדשים ו/או לא מוכרים לא כ"כ מומלצת.
    אני ממליצה לנסות להעשיר את המגוון אותו בנך אוכל מתוך השולחן המשפחתי, ע"י זה שתציגי לו את הפריטים בכל פעם בצורה שונה.
    לדוגמא עגבניה- אפשר להציע עגבניות שרי, פרוסות עגבניות, עיגולי עגבניה על פיצה, רסק מעגבניות טריות או רסק מבושל על הפסטה ועוד ועוד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא אוכל
    מנש כהן
    12/09/2011

שלום יש לי ילד בן 6 והוא לא אוכל כלום , הוא עלה לכיתה א האוכל ששולחים לו לבית הספר חוזר כמו שנשלח, בבית הוא לא אוכל כמעט כלום רק אחרי איומים הוא מכניס משהו קטן לפה, ניסינו להכין דברים שהוא אוהב וזה לא עוזר,רציתי לדעת אם יש דרך אחרת לגרום לו לאכול הוא נראה רזה וחלש הוא תמיד היה מתחת לכל עקומה קיימת, האים קיים איזה ויטמין שיכול לגרום לרעב או משהו שיגרום לו לרצות לאכול ולא באיומים הנייד שלי 052-4833133 תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא אוכל

הוספת תגובה

• הילד לא אוכל - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/09/2011

שלום לך,
    לאור הסיפור המורכב שאתה מספר, אני חושבת שיהיה הכי נכון להגיע עם הילד לדיאטנית ילדים, להערכה תזונתית ומשקלית
    ובמיוחד בכדי להרכיב לו את התזונה האופטימלית עבורו.
    בנך נמצא בשלב התפתחותי חשוב מאוד, עיכוב בגדילה עלול לגרום לכך שלא ימצה את פוטנציאל הגובה שלו.
    ניתן לפנות לדיאטניות בקופ"ח ומומלץ לערב גם את רופא הילדים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה וסדר יום לבת 9 חודשים
    מיכל
    11/09/2011

שלום, ביתי בת 9 חודשים ואשמח להמלצות לגבי סדר יום מבחינת זמני ארוחות וסוג האוכל
    כרגע היום נראה כך:
    מתעוררת סביב 5:00 בבוקר יונקת ונרדמת חזרה.
    מתעוררת שוב ב- 6:00-7:00.
    ב- 7:30 כבר שוב מאוד רעבה אז מקבלת דייסת שיבולת שועל עם פרי.
    סביב 10:00-11:00 כשמתעוררת משנת הבוקר יונקת.
    בערך ב13:00 א. צהריים - עד לא מזמן הייתה אוכלת מנה של ירקות ועוף מרוסקים לפעמים עם פסטה של תינוקות/ עדשים/ אפונה. לאחרונה מסרבת לאכול אוכל מרוסק ורוצה לאכול את מה שאנחנו אוכלים. אז אוכלת יחד איתנו (אוכל מגוון: אורז, ירקות, עוף, בשר, לזניה... הכל מעוך, עדיין אין לה שיניים). אך השינוי גרם לכך שאוכלת כמות קטנה יותר.
    סביב 15:00-16:00 יונקת (לרוב זה לאחר שמתעוררת משנת הצהריים, אך לעתים יוצא לפני השינה).
    17:30-18:00 - עוד ארוחה קטנה של פירות/ עגבניה עם צהוב של ביצה קשה..
    19:00 יונקת.

בנוסף אני אציין כי לאחר החגים היא תכנס לגן, האם כדאי לשנות את זמני הארוחות כך שיתאימו יותר לסדר יום בגן?

האם כדאי להתחיל לתת לה יוגורט? אם כן - אפשר לתת בארוחה של 18:00? מה כדאי להוסיף לזה? ומה מומלץ יותר יוגורט חלב עיזים? או פרה?

תודה! והמשך יום נעים, מיכל

הוספת תגובה

• תזונה וסדר יום לבת 9 חודשים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/09/2011

מיכל שלום,
    ממה שאת מספרת נשמע שביתך אוכלת הייטב. גם סדר היום נכון להיום נראה נפלא.
    את בהחלט יכולה להוסיף יוגורט למגוון מזונותיה (לי אין העדפה בין בקר לעיזים).
    כמו כן בהחלט הגיוני כי כאשר אוכל אוכל אצבעות (של מבוגרים) אוכלת פחות.
    כיוון שלא ציינת נתונים של גובה משקל ותוספת משקל, אני מניחה כי הכל כשורה.
    בנוגע לכניסה לגן-
    לכל גן יש את סדר היום שלו ועל כן אני ממליצה לעשות שינוי כדי להתאים אתכן לגן. בררי כבר עכשיו מה סדר הארוחות בגן ופעלי בהתאם.
    אני מוסיפה סדר יום לדוגמא-
    5:00-הנקה
    7:30- הנקה לפני היציאה לגן
    9-10- ארוחת בוקר שמוגשת בגן
    11-12- ארוחת צהרים שמוגשת בגן
    1230-1500- שנת צהרים ועם הקימה הנקה/ בקבוק שאוב
    18- ארוחת ערב בבית כפי שציינת
    19- הנקה ולמיטה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לפעוטה
    נגה
    11/09/2011

שלום, בתי בת שנה ו10 חודשים. מהרגע בו החלה לאכול את המוצקים, היא הייתה בררנית. יש לציין שהיא ילדה מאוד אינטלגנטית (גם לדברי הרופא והגננת), התפתחות טובה ומהירה. במשקל תקין, בדיקות דם תקינות (הבדיקה האחרונה לפני חודשים בודדים).
    אז כמו שאמרתי התזונה שלה מסתכמת בכך- בקבוק בוקר וערב, קוטג' (היא יכולה לרדת על קופסא שלמה), חביתה/ביצה קשה(בעיקר הלבן), אורז, פתיתים, בננה, ענבים (לא תמיד), צ'יפס(לא תמיד), חטיפים(לא תמיד), חתיכת עוגה, לאחרונה היא יכולה לאכול חצי צנצנת גרבר (משהו שבינקות היא לא הסכימה).
    אלה הדברים שהיא מוכנה לאכול. בשר אני יכולה לדחוף לה רק אם זו קציצה ואני מועכת אותה טוב ביחס לאורז/פתיתים, אבל גם לא תמיד.
    אנחנו בבית אוכלים מגוון, תמיד מציעה לה מהכל, אני לא הטיפוס שרודף אחרי הילד שישב לאכול, אני לא דוחפת ולא דחפתי מעולם. אבל הילדה כאילו לא מוכנה לטעום כלום.
    בשבועיים האחרונים היא התחילה לבקש 'בקבוק'- לפני השנ"צ, אחרי השנ"צ, אפילו באמצע הלילה!
    מצד אחד אני טיפוס שדי זורם, ואם הילדה מבקשת והיא מספיק נבונה אולי היא יודעת שהיא צריכה את זה...מצד שני היא כבר ילדה גדולה ובתי הבכורה בגיל הזה כבר טרפה חצי מקרר...
    אין לי בעיה להמשיך תמיד לדאוג שיהיה במקרר אורז/קוטג' וביצים...אבל השאלה היא האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לפעוטה

הוספת תגובה

• תזונה לפעוטה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/09/2011

נגה שלום
    ראשית טוב שאת לא דוחפת ייתר על המידה, כיוון שילדים לומדים מהר מאוד שיש להם כח בכל מה שקשור באוכל.
    חשוב מאוד לשמור על אורך רוח, העדפות התזונתיות של פעוטות משתנות לעיתים קרובות, ותפקידנו כהורים להמשיך ולהציע/ להציג להם את המזונות הבריאים והמגוונים.
    תני לביתך לשחק עם המזון, לעזור לך בהכנה, ליצור יצירות אומנות ממנו ולהתידד איתו לא רק כשהוא על צלחת, אולי כך תהיה מוכנה גם לטעום דבר מה
    לדוגמא- אפשר להכין שרשראות מפסטה או חתיכות ירקות ופירות
    אפשר להכין פרצופים מפירות ופירות יבשים, לצייר על הצלחת בעזרת ירקות חתוכים ועוד.
    מכיוון שביתך גדולה מספיק כדי להבין מה שמדברים אליה, וכן מסוגלת לבטא את עצמה, היתי מבררת איתה האם היא רעבה לפני השינה ואחריה או אולי היא צמאה? אם היא רעבה, תפקידך לשקף לה זאת ולהציע לה לאכול לפני השינה, אם היא צמאה אפשר כמובן לתת לה מים.
    עדכני אותנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא בפעם הראשונה..
    לירון
    08/09/2011

שלום, באיזה גיל ניתן כבר לתת לילדה לאכול עוף? והאם זה עדיף עוף שהוא בבישול ועם כמה שפחות תבלינים? אני ובעלי אוהבים עם המון תבלינים, ברור שלא אשים כמות פפריקה או פלפל מטורפת אבל האם עליי לא לתבל בכלל או במידה? בנוסף, אשמח להמלצות נוספות לגבי איך לבשל ואיזה עוף כדאי לקנות...? אולי אני ביתר פאניקה, ילדה ראשונה....:*)

לקביעת תור
    סגירה
    אמא בפעם הראשונה..

הוספת תגובה

• אמא בפעם הראשונה.. - תגובה

מיכל וינברגר
    08/09/2011

שלום,
    לפי הנחיות משרד הבריאות- ניתן לתת טעימות כבר מגיל 4 חודשים, ואחרי חצי שנה- להגדיל את מנות לאט לאט- לפי רצון הילד.
    אני הייתי מתחילה בעוף, אחרי חצי שנה, אחרי שכבר נסיתי מזונות קלים יותר לעיכול כמו- ירקות, פירות. תלוי גם בילדך- אם הוא בכלל מוכן לאכול בגיל חצי שנה. הבן שלי למשל, הסכים לפתוח את הפה לאוכל חדש- רק בגיל שישה וחצי חודשים- כנראה פשוט עוד לא היה מוכן לפני כן.
    בהתחלה חשוב לבשל טוב את העוף במים ולטחון אותו יחד עם ירקות במרק. חשוב שהמרקם יהיה חלק כדי שלא יתקעו חתיכות ויגרמו לשיעול .
    לאט לאט, אפשר לטחון פחות, ולקראת גיל-9-10 חודשים גם לתת חתיכות קטנות ורכות ביד.
    (ויש שיהיו מוכנים לכך רק אחרי גיל שנה) מבחינת תבלינים- לתינוקות יש רגישות גבוהה לטעם- כל הטעמים מאוד חדשים להם, וגם מה שנראה לנו טפל, בשבילם זה שונה. ולכן, אני בהתחלה הייתי מבשלת ללא טיבול, אך מהר מאוד אני בעד לשלב בתפריט המשפחתי- וההנחיה היא שכל המשפחה תתרגל לקצת פחות טעם..בעיקר פחות מלח- שהוא המזיק.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו שמתי לב

נירית
    11/09/2011

התכוונתי לכתוב "מבינה אותך, אליענה" ועכשיו ראיתי שהכוונה הייתה להכניס את השם שלי. תסלחו לי אני חדשה בענייני פורומים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה עילאי בן שנה וחמישה חודשים
    צליל
    08/09/2011

שלום בני עילאי בן שנה וחמישה חודשים, בבוקר אני נותנת לו 240סימילאק, בגן אוכל פירות ומרק בצהריים אחכ הייתי שולחת שוב 180סימילאק כרגע שלחתי רק מעדן עם פתי בר, שחוזר מהגן אני נותנת לו פירה, מקרוני, פתיתים,האם זה בסדר עד הארוחה של סימילאק בערב? ברצוני לדעת איזה ירקות חיים ללא בלנדר מותר לתת,, ואיזה פירות? עדיין לא נתתי ככה למרות שיש לו שיניים.בתודה מראש,

הוספת תגובה

• תזונה עילאי בן שנה וחמישה חודשים - תגובה

מיכל וינברגר
    08/09/2011

שלום,
    בגדול, מגיל שנה, אפשר להסתפק בפעמיים פרומולה- בוקר וערב וכל השאר- לתת אוכל רגיל. בגיל שנה למעשה אין הגבלות (פרטי לדברים קשים במרקם כמו פיצוחים..) ובנך יכול לאגול אוכל רגיל כולל ירקות ופירות גם ללא בלנדר. כמובן שהכל איישי ולפי קצב התקדמות אחר. אם עילאי לא אכל ירקות ויפרות במרקם רגיל עד היום, הייתי מתחילה לתת לו ירקות יותר רכים- כמו עגבניה, פרוסות מלפפון לאורך, ולחכות יותר עם הגמבה והגזר שהם קשים יותר. לגבי פירות- גם כן להתחיל ברכים- ללא הקליפה, בננה (בחתיכות קטנות), ענבים חתוכים לרבעים ללא קליפה, מלון, חתיכות אפרסק, נקטרינה שזיף, וכל מה שרך. בהמשך אפשר להתקדם לתפוח ואגס ללא קליפה, ושאר הפירות. חשוב שתעקבי ותראי איזה מזון הולך טוב יותר, לעיתים חלק מהמזנות עדיין קשים יותר ללעיסה ונתקעים או עלולים להבלע לא טוב. אבל באופן כללי בגיל של בנך, יש כבר לעיסה ובליעה תקינה.
    לגבי סדר היום- בגן אפשר להוסיף לו- לחם עם הפירות. במרק לוודא שיש גם פחמימה (אורז/תפ"א/בטטה/פסטה..) + ירק+ בשר.
    אני הייתי מוסיפהה לו גם ארוחת ערב מסודרת- ואם אפשר גם משפחתית שכל בני הבית או לפחות שניכם אוכלים בה- ולהוסיף-אבוקדו, חביתה, גבינות, אפשר גם דייסת קואקר למשל, ומה שאתם רגילים לאכול בבית. את הסימלאק האחרון לתת לפני שהולך לישון. ואפשר להקטין בהדרגה כמות אם אכל טוב בערב.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבני שנה וחמישה חודשים

צליל
    08/09/2011

תודה מיכל עזרת לי אבל אשאל עוד שאלה ברשותך, אומרים וקרו מקרים רבים של חנק בקרב ילדים על אכילת תפוח, וגזר גמבה זה לא ירק קשה?תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבני שנה וחמישה חודשים - תגובה

מיכל וינברגר
    11/09/2011

שלום, שמחה שהתשובה עזרה.
    לגבי הירקות והפירות הקשים. מקרי חנק לצערנו היו, וחשוב מאוד להקפיד להיות ולהשגיח על הילד הזמן האכילה (ולהקפיד על חיתוך לא עגול- גם הפירות וירקות רכים ענבים, מלפפון..) . הגזר והגמבה אכן קשים- לכן יש להמתין עימם עד שאת רואה שיש ממש לעיסה טובה- וזה יקח קצת זמן, אך אין ממש גיל מודגר. התפוח- קצת פחות קשה מהם, ואפשר לראות אם בנך לועס או לא, בכל מקרה, אם עדיין מרגיש לך לא בטוח- גם זה בסדר, ואת יכולה עדיין לגרד אותו בפומפיה או לבשל אותו ואז הוא מתרכך. הכי חשוב, אם את חוששת, אז את יכולה עוד לחכות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי מדלג על ארוחת בוקר וצהרים
    לימור
    02/09/2011

בני בן 3 וחצי מדלג על ארוחת הבוקר והצהרים. את הבוקר הוא מתחיל - 7:00 עם סימילאק - 300 CC ועד שעה 17:00 לא מוכן לאכול כלום גם בבית וגם בגן. הוא מחזיר את הכריך שלם עם ביס קטן וגם את זה בקושי.
    ותקופת החופשה הוא ביקש מאיתנו סימילאק במקום אוכל.
    (אנו לא מוכנים לתת לו - והעניין מלווה בבכי מר) .
    אני מרגישה שהוא רעב..

בארוחת הערב הוא משלים את כל המחסור:.ביצה, פיצה 2 משולשים או שניצל. ללא תוספות, אף פעם( יש לציין שהילד לא מוכן אפילו לטעום - ומסתכל על אוכל באופן אסטטי ולא כצורך).
    הוא אף פעם לא היה אכלן גדול - רק שעכשיו בשנה האחרונה המצב מאוד החמיר. הוא ילד מאוד חייכן, אנרגטי וחיוני. למרות שלפעמים יש לו התפרצויות זעם. כמו כן, הילד לא נוגע:בירקות לפעמים הוא אוכל פלפל אדום וזהו!!! למתוקים הוא אף פעם לא יסרב, לדוגמא: כריך + שוקולד. יש לציין שאנו בקושי נותנים לו חטיפים ומתוקים - כדי לא לסתום לו את התיאבון.

שאלתי בגלל שהתפריט כל כך דל האם להמשיך לתת לו את סימילאק בנדיבות? או שמא להמשיך הציע לו תמיד אוכל. למרות שלא רוצה לגעת?
    המאכלים היחידים שמוכן לאכול: גבינה צהובה, פרכיות, לחמניה בקושי, פיצה, שניצל (רק שאני מכינה) גילה בשבוע שעבר את הנקניקיה - ענבים וזהו, פשוט זהו!!!!

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי מדלג על ארוחת בוקר וצהרים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/09/2011

לימור שלום,
    אכלנים בררנים הם בהחלט אתגר לא קטן עבורנו ההורים,
    ילדים לעיתים מנצלים את הכח שיש להם בשליטה על האיכלה מול הוריהם.
    ומבחינה תזונתית
    בקבוק של 300 מ"ל תמ"ל הוא ארוחה שלמה ובהחלט יכול להוות תחליף לארוחת הבוקר וארוחת העשר, ועל כן, הייתי ממליצה להתחיל לדלל לבנך את הסימילאק.
    אני יכולה להבין כי תחששי הרי לפחות משם הוא מקבל את מה שצריך? אך עד מתי? נסי לדלל את הסימלאק בהדרגה במשך השבועיים הקרובים ועקבי אחר רצונו לאכול.
    את מתמודדת עם 2 אתגרים הראשון והחשוב יותר כעט אכילה "נורמלית" לאורך היום- כלומר אכילה של ארוחות מסודורות בזמנים קבועים
    והאתגר השני - שיפור המגוון
    המלצתי, התמודדי איתם אחד אחד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה מחשידה
    שרית
    01/09/2011

שלום רב.בתי בת חצי שנה, לפני כשבוע הצואה שלה היתה בוצית ממש כמו בוץ של ים המלח. היום שוב חזר על עצמו הפעם, עם ריח של בוץ ים המלח. היא בקושי אכלה היום (פירות 4 כפיות ירקות עם עוף לא הסכימה בכלל. מבחינת מטרנה סה"כ כל היום ביחד 100 מ"ל. השעה חמש בערב..
    מצב רוח והתנהגות כרגיל אין שינוי. בלילה סבלה מהחניכיים, טרם הוציאה שיניים.
    אני מודאגת.. מה זה???
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    צואה מחשידה

הוספת תגובה

• צואה מחשידה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    02/09/2011

שרית שלום,
    את מציינת כי ביתך סבלה מהחניכיים, זו בהחלט יכולה להיות הסיבה מדוע כמעט ולא אכלה. יחד עם זאת חשוב מאוד להיות עם האצבע על הדופק כדי שלא תתיבש.
    במידה וחוסר הרצון לאכול עובר אני לא רואה סיבה לדאגה ובמידה וממשיך פני לרופא הילדים.
    לגבי הצואה, צבע הצואה מרקמה וריחה, מושפע מהמזון אותו אנו אוכלים.
    לרוב צבע שחור, כמו זפת, של צואה, מצביע על נוכחות גבוה של ברזל.
    מקורות ברזל בצואת תינוקת:
    1. תכשירי הברזל שניתנו בסמוך לתחליפי חלב עלולים לא הסיפג ועל כן יותאים בצואה ומשחירים אותה. הקפידי כמה ימים לתת את הברזל עם ארוחת פירות או ירקות.
    2. צואה שחורה יכולה להיות תוצאה של דימום במערכת העיכול עקב פציעה או אלרגיה למרכיב מזון כלשהו, במידה וצבע הצואה נשאר כזה שתיארת למשך יותר מכמה ימים, וגם לאחר שעשית את השינוי שהצעתי. ממליצה לך להגיע לרופא הילדים לבדיקה.
    בהצלחה
    עדכני אותנו
    מיכל מסר בן שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בגן ילדים
    הדס
    31/08/2011

שלום,
    בני בן 3.5 מתחיל מחר גן עירייה. הגן מיועד לילדים בני 3 עד 4.
    בגן הילדים שבני הולך אליו יש "הזנה" - כלומר הגן מספק לילדים גם ארוחת בוקר.
    ארוחת הבוקר מוגשת בין השעות 9:30 ל10:30
    וכוללת פרוסות לחם עם ממרחים (גבינה, קוטג' וחומוס) וירקות. הארוחה מוגשת בצורת בופה (כלומר ילד רעב לוקח לבד לאכול מה וכמה שהוא רוצה.)
    בשעה 12:00 מחלקים פרי
    ארוחת צהריים מוגשת בצהרון רק בשעה 14:30
    השעות בהם ישהה בני בגן הן 7:30 עד 16:30
    שאלתי - האם זה לא מעט אוכל לילד כ"כ קטן? האם זה בריא שילד כ"כ קטן יאכל בשעה כזו מאוחרת ארוחת צהריים? זה בריא שיש הפרש כ"כ גדול בין ארוחת הבוקר לארוחת הצהריים?
    ועוד מה המלצותייך לארוחת בוקר בבית - שתהיה מזינה אבל לא מאוד משביעה מידי כדי שהילד יאכל את הארוחת הבוקר בגן.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בגן ילדים

הוספת תגובה

• תזונה בגן ילדים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    02/09/2011

הדס,
    את נוגעת בנקודה רגישה, אכן החלת האופק החדש על הגנים ללא מתן ארוחת צהרים הינו בעיה, ואכל אכילה רק בשעה 14:30 בצהרים היא דיי מאוחרת.
    הצעתי, מכיוון שאנו צריכים בכל זאת להתמודד:
    בבוקר בבית- כוס שתיה + קורנפלקס עם חלב או גביע מעדן או חצי כריך + ממרח כגון אבוקדו חומוס או גבינה בתוספת ירק
    גן-930-1030- ע"פ מה שציינת כמובן שכאשר יש בופה מי שאוהב לאכול יאכל יותר יותר ומי שלא יאכל פחות. אם את יודעת שבנך אינו אכלן גדול צייני זאת בפני הגננת או הסייעת ובקשי שישימו לב בשעת הארוחה, וגם להפך.
    12-1230- פרי + הייתי מציעה כי תתארגנו כהורים ותבקשו (או תביאו כקולקטיב) מהגן תוספת מזון לדוגמא כריך נוסף/ חצי כריך עם חומוס ופסטרמה או טונה או גבינה בתוספת ירקות, או לחלופין מגוון ירקות ופירות חתוכים כבופה ושוב שלילדים תהיה גשיה לפירות והירקות במשך כשעה לפחות כלומר מ-12-13
    14-1430- ארוחת הצהרים הניתנת בצהרונית
    17-1730- פרי או מעדן או חטיף (אם אתם נוהגים לתת)
    1830-19 ארוחת ערב- סלט גבינה ביצה או טונה טוסט
    בהצלחה
    אשמח שתעדכני אותי על ההתקדמות
    מיכל מסר בן שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תזנה בגן ילדים

הדס
    03/09/2011

תודה על התשובה,
    הבן שלי הוא ילד שאוכל המון,
    כבר הסברתי את זה לגננת והתעמתי איתה , היא בשום פנים ואופן לא מסכימה שאני אביא לו אוכל מהבית ל12:00 ו/או שיוגש לילדים מזון נוסף ב12:00 (גם אם זה על חשבון ההורים). בסופו של דבר סיכמתי איתה שלבן שלי היא תציע כריך גם בשעה 12:00 כשמחלקים את הפרי, ואז הבעיה היא שהילד אוכל כריכים כל היום :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תזנה בגן ילדים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    04/09/2011

הדס,
    במידה ובנך אוכל כריך בעשר וב-12 הדבר לא כ"כ נורא.
    דאגי שאת מגוונת לו את המזון כשאת יכולה.
    כלומר בבוקר, אחה"צ ובערב אל תציעי לו לחם אלא תחליפים פחמימתיים אחרים
    שנת לימודים מוצלחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורם לי לחשוב שוב על האוכל בגן

לילי
    15/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא רעב
    אוסנת
    31/08/2011

שלום רב,
    בני בן 3.5 אוהב לאכול רק דברים מסוימים, לא אוכל בשר,עוף,דגים בכלל.מה שאוהב זה רק אורז יבש, פתיתים יבשים וספגטי, קורנפלקס עם חלב, שותה שוקו.
    שאלתי היא איך אני יכולה לגרום לו לאכול את אותם הדברים שלא אוכל? הוא לא מוכן אפילו לטעום, כמה שאני מנסה זה לא עוזר.
    יש לו גם חוסר ברזל.
    כל ארוחה בשבילי נורא קשה, קשה לי שהוא לא אוכל. יש ימים שאפילו גם את הדברים שאוכל בדר"כ הוא לא אוכל, אין לו תחושת רעב, הוא פשוט לא אוכל, כמה שאני מנסה "להרעיב" אותו- זה לא עובד. מה עושים? איך להתנהג איתו? אני חוששת שזה יפגע לו בגדילה.
    גובהו 94 ס"מ
    שוקל 15 ק"ג
    תודה, אוסנת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא רעב

הוספת תגובה

• פיספסתם אותי

אוסנת
    02/09/2011

בבקשה לענות לי, פיספסתם אותי. אוסנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא רעב - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    02/09/2011

אסנת שלום,
    האם בתחומים אחרים בחייו של בנך יש גם בעיה עם הויסות החושי? (אסביר- האם אינו אוהב להיות בחול? לגעת בצבעי גועש? להכנס למים? האם יש בגדים שמפרעים לו? וכ')
    במידה ויש עוד תחומים כאלה מומלץ מאוד לפנות למרפאה בעיסוק בכדי לעבוד על העניין.
    במידה ולא, שחקי איתו בעזרת המזון, בקשי את עזרתו בקניה (בתחילה שיגע רק בקופסאות המוצרים, יביא לך את הרוטג ממקרר הסופר, יבחר את המעדנים ויכניס לשקית, יבחר את החם או הלחמניות וכו'...
    אחרי שמוכן לגעת במוצרים, (אפשר להשתמש גם בקופסאות למשחק) בקשי את עזרתו בהכנה או בסידור
    השתמשו במזון למשחק לדוגמא, הכינו שרשראות מפסטה יבשה, השתמשו בחתיכות ירקות ופירות ל"צייר" על הצלחת, כך לדוגמא: רצועות גמבה יכולים להיות הפה, עיגולי מלפפון העינים, זיתים העישונים, עגבניה הלחיים, שיער חסה או רצועות גזר וכו... כיד הדימיון, ואם משבו יכנס לפה מה טוב
    לגבי המחסור בברזל מומלץ להשתמש בתוסף ברזל בכדי למנוע אנמיה כיוון שמחסורים אכן עלולים לפגוע בגדילה ובהתפתחות
    כמו כן על פי הנתונים הגופניים של בנך, מצבו תקין.
    בכל מקרה רצוי לערב איש מקצוע שיתן את העצה המתאימה ביותר לבנך.
    אנא עדכני אותנו על ההתפתחיות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות לארוחת בוקר
    שני
    29/08/2011

בוקר טוב,

ביתי מתחילה השנה כיתה א'.

עד היום לא אכלה ארוחת בוקר בבית לפני הגן, אלא רק בהגיעה לגן.
    עכשיו צריך לדאוג לארוחת בוקר לפני בית הספר ואני תוהה מה כדאי לתת?
    קורנפלקס עם חלב? עוגיה + שוקו? פרוסה עם ממרח?

כמובן שבעשר תאכל בבית הספר סנדוויץ'.

הילדה סובלת מהשמנה ולכן חשוב לי שלא יהיה משהו משמין אך בהחלט מזין ומשביע כדי שלא תגיע לארוחת עשר רעבה מדי.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הצעות לארוחת בוקר

הוספת תגובה

• הצעות לארוחת בוקר - תגובה

מיכל וינברגר
    30/08/2011

שלום ובשעה טובה!
    חשוב לציין שארוחת הבוקר היא חשובה- ולא מומלץ לותרה בכלל, ביתך זקוקה לאנרגיה הזו כבר מהשיעור הראשון.
    אני לא ממליצה להתחיל את הבוקר במתוק כמו עוגיות או ממרח שוקולד, זה לא משביע ורק עושה תאבון לעוד מתוק. המטרה היא לספק אנרגיה דרך פחמימה מורכבת שתתן אנרגיה למשך השהות בבית הספר עד הארוחה הבאה. כמו כן, זו גם הזדמנות לספק רכיבי מזון חיוניים כמו וימינים מינרלים (סידן למשל) .
    חשוב גם שארוחת הבוקר תהיה מתאימה לכם- אם אין זמן בבוקר- זה לא יהיה מתאים לעשות חביתה וסלט למשל. להלן מספר דוגמאות:
    כוס ברנפלקס או קורנפלקס אחר (עדיף לא מתוק) + כוס חלב או גביע יוגרט
    פרוסת לחם או צנים או 2 לחמית+ גבינה/טחינה/קוטג'/חומוס..
    דייסת קואקר על חלב (הכנה מהירה)
    לממש ממהרים: משקה בוקר /כוס חלב/יוגרט/כוס שוקו (השוקו- פחות מומלץ בדלל הסוכר, ניתן להכין הכנה דלילה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שש וחצי עם בעיית השמנה
    שני
    29/08/2011

שלום רב,

ביתי בת שש וחצי וממש מלאה.

אנחנו מאוד משתדלים בבית להנחיל הרגלי אכילה נכונים ובריאים, אין בבית חטיפים, אין שתיה ממותקת, יש הרבה פירות, ירקות, כל ארוחה מורכבת ממנה בשרית, פחממות והרבה ירקות, אנחנו אוכלים 3 ארוחות מסודרות...

בהתאם לכך, ביתי באמת לא אוכלת כמעט שטויות ביום יום.
    הבעיה היא שהיא אוכלת כמויות גדולות בזמן הארוחות- אני מגישה לה אוכל בצלחת (בדרך כלל המנה מורכבת ממנה בשרית, פחממות והרבה ירקות) , משתדלת לא להעמיס ואז היא מבקשת עוד...ועוד...ועוד.
    ובעיה נוספת היא כאשר אנחנו אוכלים בחוץ, אז ביתי מזמינה לה מנה ואוכלת בדרך כלל את כולה, ואף לוקחת קצת מהלחם...ומבקשת לטעום מהמנה שלי...ואז קצת מהמנה של אחיה...וגם מעט מאבא...ויוצא שהיא אוכלת ממש הרבה.

אני מאוד משתדלת לא להעיר לה על זה. לא להגביל אותה ולא לתת לה תחושה שאני מסתכלת לה בצלחת ובודקת כל מה שהניא אוכלת. אבל זה בהחלט מתסכל.

איך מתמודדים אם מצב כזה?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שש וחצי עם בעיית השמנה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שהילדה מאוד אנרגטית

שני
    29/08/2011

ופעילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שהילדה מאוד אנרגטית - תגובה

מיכל וינברגר
    30/08/2011

שלום,
    אני מבינה את התכסול, בייחוד שלפי מה שאת מציינת, נראה כי סה"כ יש מודעות בבית להרגלי אכילה נכונים. אך כראה יש משהו מעבר.
    יתכן וביתך אינה מספיק קשובה לתחושת הרעב והשובע, וגודל הקיבה גדול יותר- וממשיכה לצרוך כמויות גדלות יותר כי באמת רעבה יותר. (זה מעין מעגל) יתכן והיא לא תמיד אוכלת שהיא רעבה? יתכן וובאכיל עצמה היא אוכתל מהר מדי, ורק כאשר ממש מתפוצצת מסיימת לאכול?
    שימי לב לדברים האלו- וכדאי גם להסביר לה-
    גולד הקיבה הוא בגודל של אגרוף- ואם נאכל יותר מדי, הוא יתרחב והבטן תכאב, ואז נצתרך כמיות גדולות יותר של אוכל כדי להיות שבעים. כדאי להפסיק לאכול שיש עוד קצת מקום, ואז אחרי מספר רגעים נרגיש שבעים לגמרי.
    ניתן לשתות מים, לפני ואחרי הארוחה.
    מומלץ בייחוד באכילה חברתית וארוחות משפחתיות- להרחיק את כלי ההגשה מהשולחן- ולהניח על השיש- על מנת שכדי לקבל תוספת יהיה דרוש עוד "מאמץ".
    ניתן גם להנחות שהיא רוצה תוספת תתחיל מהירק- ואז שוב תחשוב אם באמת עוד רעבה.
    יש ללמד לאכול לאט יותר.
    יש להקפיד על אכילה רק במקומות האכילה- מטבח, פינת אוכל..לא מול מסכים.
    כמו כן, הייתי מאוד ממליצה ביייחוד בגלל שהיא אנרגתית- לדאוג שתעשה הרבה פעילות גופנית.
    וחשוב כמו שציינת, לא להתעסק בזה ליד הילדה, לא לשדר לה שיש בעיה (עד כמה שאפשר).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ששותה המון נס-תה
    יצחק
    28/08/2011

שלום רב,
    בני בן השנתיים כרוך אחר בקבוקו, ושותה כמויות רבות של נס-תה (נסטי, קנוי, בטעם אפרסק, בטעם לימון...). יכול לשתות איזה חצי ליטר בפעם, אם מתחשק לו לשתות שני "בקבוקי תינוק". שאלתי היא, האם זה עשוי להזיק לו. והאם יש כמות מקסימלית "בטוחה".
    ברור לי שהכי טוב זה מים, אבל בהנחה שזה לא ממש ילך, והוא ישתה מיץ פטל או שתיה קלה אחרת, לכן השאלה היא גם בהשוואה לשתיה קלה אחרת...
    תודה!

הוספת תגובה

• בן שנתיים ששותה המון נס-תה - תגובה

מיכל וינברגר
    28/08/2011

שלום,
    שתייה מתוקה כמו נסטי ואחרים מזיקה בכל גיל, החל בבעיות שיניים וכלה בשמנה, כבד שומני, שומנים בדם והרגלים לא טובים..
    בגיל שנתיים גם אם המשקל תקין ואין עדיין שום בעיה, ההרגלים נבנים ולכן כבר בגיל זה זה ממש לא מומלץ.. במקרה שלך, , נראה כי כבר נוצר הרגל, וזה הזמן לשנות הרגלים ולשנות התנהגות. אם את תחליטי שזהו זה, ותהיי נחושה בדעתך להוריד את השתייה המתוקה- אין שום סיבה שזה לא ילך. כמובן שצריך גם להוציא מהבית- ולעשות שינוי כללית משפחתי לפני שמחליטים. צריך להסביר את המצב, ולאפשר להחליט שאפשר בחוץ אך לא בבית למשל. (או רק סןפי שבוע למשל)
    לגבי מיצים אחרים- היתרון בתרכיז הוא שאת יכולה לקבוע את מדית המתיקות- ולדלל אותו קצת, בתור שלב מעבר למים ניתן להתמש במיץ מדולל.
    לא ידוע לי על כמות בטוחה- המטרה היא כמה שפחות..
    חשוב לא לותר, נכון שזה קשה בהתחלה אבל עדיף להתחיל בשינוי עכשיו מאשר יהיה מאוחר מדי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה