מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פתרון לארוחת ארבענועה26/11/2009
שלום,
בתי בת השנה ושבעה חודשים אוכלת יפה מאוד, אין כמעט מזונות שהיא מסרבת להכניס לפה. היא יחסית גדולה לגילה (84 ס"מ גובה, 13 ק"ג), וחשוב לי מאוד לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה, כאורח חיים. כשהיא קמה משנת הצהריים סביב 15:00, היא אוכלת יוגורט לבן עם מלפפונים, וארוחת ערב מלאה (סלט, חביתה, גבינה, אבוקדו ולחם) סביב 18:30-19:00. בערך בחמש היא זקוקה לנשנוש כלשהו, כדי להחזיק עד ארוחת הערב. היא לא אוכלת פירות הדר, ובננה אוכלת בבוקר (מעדיפה לתת לה אחת ביום מחשש לעצירות). לחם נראה לי מיותר, כיוון שהיא אוכלת בארוחת הערב, ואני לא נותנת לה חטיפים דוגמת במבה.
מה אפשר לתת? חשבתי על ברנפלקס, וכרגע נראה שבסדר לה עם זה, אבל אני מחפשת תחליפים נוספים. בקיץ נחזור לפירות, וזה יספק.
אשמח לרעיונות לא רווי קלוריות, לא מוצרים מעובדים, וכאלה שיתרמו מבחינה תזונתית.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנועה
ד''ר הגר שפר02/12/2009רעיונות לארוחת ארבע:
רסק תפוחי עץ
תפוח עץ אפוי
מעדן גבינה ותותים
1/2 פרוסת לחם עם ריבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לנהוג??א.24/11/2009
שלום רב
יש לי ילדה בת 7,לאחרונה גבר אצלה התיאבון באופן שמעורר דאגה,
רציתי לקבל עצה ,איך אוכל לשמור על תזונה מאוזנת מחד ולא לגרום לנזק תדמיתי מאידך,
אני מסביר לביתי שאכילה מופרזת אינה בריאה,אך לפעמים היא מרגישה אי נוחות לבקש אוכל כשאני בסביבה,אציין שמעולם לא רמזתי ולו רמז קטן בנוכחות ביתי על הרגלי האכילה שלה או על צורתה החיצונית,
אשמח לתשובה
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל- א.
ד''ר הגר שפר02/12/2009שלום לך
זה בהחלט נושא רגיש ואני מבינה את הדאגה שלך.
אני נוהגת להדגים לילדים שמגיעים אלי לקליניקה את ודלה של הקיבה שלהם ( כגודל אגרוף רפוי ). זה עוזר להם להבין שהם צריכים לאכול כמויות קטנות בארוחה ולא את הכמויות שההורים אוכלים.
חשוב שתסביר לה את הנושא ותציין שכאשר אוכלים יותר מהרצוי, זה מקשה על הקיבה ועיכול להזיק לכל מערכת העיכול.
חשוב לעבוד איתה על אכילה איטית, כדאי גם לשתות כוס מים לפני האוכל, זה גורם לאכילה יותר מתונה.
יש עוד המון הסברים ורעיונות בנושא תזונה נכונה והרגלי אכילה בספר שכתבתי" מה ילדים צריכים לאכול" אתם יכולים לקרוא אותו ביחד וזה יכול לעזור מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שניצל תירס טבעולאורלי22/11/2009
שלום רב,
ביתי בת 16 צמחונית ואוכלת כל יום שניצל טבעול\
קראתי שיש בו הורמונים שגם גורמים לציסטות בשחלות
האם נכון ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניצל בתירס
שרית עטיה-שמואלי01/12/2009בשניצל תירס של טבעול אין שום חומרים מזיקים לשום דבר בגוף האדם. את יכולה לאכול בבטחה.
אם בתך צמחונית עדיף שתבחר מדמויי הבשר של טבעול כמו שניצל ,והמבורגר .
שניצל תירס לא מספק לה את כמות החלבון הנדרשת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכל1521/11/2009
אני ילדה די שמנמנה,
אני שוקלת 52 וגובהי 1.60... רציתי לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לרדת במשקל ?( :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הגר שפר02/12/2009המשקל שלך תקין לחלוטין, אין צורך שתרדי במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים עתיריי ברזל.רונן19/11/2009
לבני בן שנתיים ושלושה חודשים מצאו מעט חוסר בברזל.אילו מאכלים מומלצים לתת לו שעתירים בברזל.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן
שרית עטיה-שמואלי01/12/2009הי רונן
המקור הטוב ביותר לברזל זמין בתזונה הוא בשר בקר טרי .
גם בהודו יש יחסית ברזל . בעוך כמות הברזל מועטה
ילדים בדרכ אוהבים- ספגטי בולונז,קציצות קטנות ברוטב אדום
קציצות בקר וירקות מעורבים ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק משלשל שבועייםעינבר17/11/2009
התינוק שלי בן 11 חודש משלשל כבר שבועיים.נתתי מי אורז לא הפסיק את השלשול, ניסיתי סימילאק ללא לקטוז עשה לו עצירות יומיים-בכה מכאבי בטן,חזרתי לסימילאק רגיל חזר לשלשל
באופן כללי הוא לא מוכן לאכול שום דבר חוץ מסימילאק או קוטג וגמדים,זקוקה לעצה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם משלשל לא טוב לתת גמדים או קוטג'
רות18/11/2009תנסי לתת לו מטרנה ללא לקטוז (בסימילאק יש יותר ברזל שגורם לעצירות) ותוסיפי פרוביוטיקה באבקה לבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינבר
שרית עטיה-שמואלי18/11/2009הי ענבר
לא פרטת בתשובתך כמה פעמים ביום משלשל ואם מתנהג כחולה או כרגיל.ואם אוכל דברים נוספים.
בכל אופן -
אם תינוקך משלשל במשך שבועיים ללא כל הטבה. ממליצה לקחת לרופא הילדים ליעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשמור על המשקל של הילדיםגליה16/11/2009
יש לי ילדה בת ארבע וילד בן שנתיים אני פוחדת וחוששת שהילדים שלי ישמינו המישקל שלהם עכשיו הוא תקין הם לא שמנים אבל אני פוחדת מפני העתי שהם ישמינו אני רזה ואני יכולה לאכול הכללללללל ולא להשמין אבל במשפחה של בעלי יש נטייה להשמנה לכן אני פוחדת שהם ישמינו הם אוהבים עוגיות ממתקים כלמו כל הילדים איך אני יכולה לשמור להם על משקל תקין?
בתודה מראש
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה
שרית עטיה-שמואלי17/11/2009הי גליה
מצוין שאת חושבת על זה מבעוד מועד
הנה כמה טיפים כללים שעשוים לעזור:
1.אוכל מזין ובריא
•שלבו בכל ארוחת ירקות ופירות מצבעים שונים.
•שלבו בתפריט היומי דגנים מלאים (אורז מלא,פסטה מחיטה מלאה,לחם מקמח מלא,כוסמת,קינואה)
•שלושה ביום- הקפידו על אכילה של 3 מוצרי חלב ליום (חלב,יוגורט וגבינה) לעצמות חזקות יותר וגוף בריא יותר
שלבו בכל ארוחה מקור חלבון-בשר עוף דגים מוצרי חלב ביצים
•שומנים- הקטינו את כמיות השומן בתפריט.העדפו - שמן קנולה ושמן זית, זיתים, טחינה, אבוקדו .הפחיתו- חמאה, מרגרינה, מיונז, רטבים לסלט. המנעו ממזונות המכיל שומן
•וותרו על השתיה המתוקה. השתיה העדיפה היא מים .אפשר לגוון עם כוס משקה דיאט מידי פעם. השתיה המתוקה מלכודת של סוכרים הוציאו אותה מהבית.
•פינוק יומי- אל תוותרו עליו.תנו לילד לבחור פנוק יומי אחד ליום (ממתק,יוגורט,חטיף,גלידה,שוקולד).
2.ילדים צריכים שעת פעילות ביום –כל יום
•עודדו את הילדים לשעת פעילות גופנית ביום:חוגי ספורט ,צעדות משפחתיות,נסיעה באופניים,ריקוד,משחקי כדור,עליה במדרגות ולא במעלית,טיול קבוע עם הכלב,יציאה קבועה לפארק המשחקים,
3. כל המשפחה בתמונה
•הסוד הוא בבית שכל יושביו חיים אורח החיים בריא,אוכלים נכון ועושים פעילות גופנית קבועה ,לא רק הילדים
•הפכו את הארוחה לזמן משפחה – מחקרים מראים שאכילה משפחתית לא רק מקנה הרגלים אלא גם משפרת את איכות תזונת הילדים. ילדים שאוכלים ארוחות משפחיות - תזונתם מגוונת ומאוזנת יותר. הארוחה ליד שולחן בלי טלויזיה ,רדיו ,ספר
•שתפו את ילדיכם בתכנון הארוחה ובהכנתה- ילדים נהנים יותר לאכול מאכלים שהיה להם חלק בבחירתם או בהכנתם.
•הקפידו על סדר ארוחות קבוע במשך היום -3 ארוחות עיקריות ו2 ארוחות ביניים.
•אחריות ההורים היא לקבוע ארוחות מסודרות ,להציע מגוון נכון של מזונות,להרחיק פיתויים לעודד פעילות גופנית. האחריות על כמות האוכל וגודל המנות היא בידי הילדים
4.טלויזיה ומחשב –גם הם אשמים
•ישיבה מול מחשב וטלויזיה מגבירים את הסיכוי להשמנה.צמצמו לשעתיים ביום את הישיבה מולם
5.מוצרי חלב
•שלושה ביום- הקפידו על אכילה של 3 מוצרי חלב ליום (חלב,יוגורט וגבינה) לעצמות חזקות יותר וגוף בריא יותר
•התחילו את הבוקר בחכמה. שילוב של מוצרי חלב בארוחת הבוקר נותן התחלה טובה ליום מלא כוח ואנרגיה.
•הניחו על השולחן בעת הארוחה כוס חלב במקום משקה תוסס או מיץ. אמצו גם אתם את הנוהג .
•אחר הצהרים מגיע; הילד מחפש משהו מתוק? ארוחה חלבית וקלה, כמו יוגורט בתוספת פרי, יכולה להיות פתרון רב-יתרונות לעומת חטיפים וממתקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 לא אוכל כלום!!!!ריקה15/11/2009
שלום
יש לי בן בן 3 והבעיה שלי היא מאוד חמורה כי בני מסוגל לא לאכול ימים שלמים ולהסתפק בבקבוק שוקו ביום! אני מנסה כל מיניי דרכים משתדלת לא לעשות עיניין אבל הוא לא מגיב לשום דרך שניסתי אני רוצה לדעת מה עליי לעשות כי הוא ממש ממש רזה ולא מוכן לאכול כלום אפחלו לא ממתקים או במבה או כל חטיף אחר...מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה
שרית עטיה-שמואלי16/11/2009ממליצה לך לפ]נות למרפאה שמתעסקת בהפרעות גדילה בתינוקות וילדים - עם הפניה מרופא הילדים
יש מרפאות כאלו בשניידר ,תל השומר,וולספסון ועוד....
לאחר בירור הצוות יתן לך הדרכה וכלים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים וחלב עיזיםליאת15/11/2009
בתי בת שנתיים. היא אוכלת פעמיים ביום (בוקר וערב) בקבוק מטרנה (180cc). לאחרונה היו לה אפטות בפה ונתנו לה חלב עיזים והיא נדלקה על הטעם. האם ניתן / בריא להחליף את המטרנה בחלקב עיזים ואם כן באיזה מינונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
שרית עטיה-שמואלי16/11/2009שלום ליאת
מטרנה או כל תחליף אחר אינם תחליף לחלב פרה /עיזים.
בגיל שנתיים מטרת מתן פורמולה היא השלמת רכיבי התזונה החיוניים.הפורמולה היא בעצם תזונה מלאה .
במקביל וללא כל קשר התפריט צריך להכיל גם מוצרי חלב.
לגבי חלב עיזים מול חלב פרה- אני מצטטת לך מההנחיות האחרונות של משרד הבריאות :2009
5.8. חלב עיזים: חלב זה חסר בחומצה פולית וויטמין D ועל כן אינו מומלץ כלל להזנת התינוק במקום חלב אם או תמ"ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק לילד בן 3הילה14/11/2009
שלום,
בבקשה עזרתכן המלומדת...
בני בן 3 שנים ומעולם לא רצה לקחת מוצץ. תחליף למוצץ בזמן השינה ולפני השינה היה מאז ומתמיד תחליב חלב.
גם היום לפני השינה בני מבקש תחליב הוא מקבל 240 CC סימליאק ולעיתים אף תוספת של 50 CC. שאלתי היא האם לילד בן 3 ניתן לתת את תחליף החלב - הוא מקבל סימילאק טופ 3.
לעתים קרובות הוא שותה גם באמצע הלילה 240 CC.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
הילה16/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה
שרית עטיה-שמואלי17/11/2009הי הילה
זה מאוד תלוי מה עוד הוא אוכל במהלך היום.
בעיקרון בגי 3 ילד שתזונתו היומית מתאימה ,ומגוונת והוא בריא וגדל טוב ,כבר לא צריך את ההשלמה התזונתית.
תני לנו עוד פרטים וננסה לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים - תודה על עזרתך
הילה18/11/2009ביקשת פרטים נוספים:
מבחינת תזונתית אוכל כמעט הכל!!! בררן בדברים מסויים (כמו כל ילד)
מבקש את הבקבוק רק בלילה לפני השינה (טקס רגיל עוד מהיותו תינוק)
בלילה שוב.... הרגל שהבקבוק מחכה ואם לא ..... אז מבקש אותו....
נולד 4.390, תמיד נע בין האחוזון 75-95 מבחינה התפתחותית ממש גאוה.
האם סימילאק מזיק בגיל הזה... וכן הוא מצחצח שיניים אחרי שהוא אוכל ואז הולך לישון.
תודה רבה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה
שרית עטיה-שמואלי18/11/2009הי
סימילאק ממש לא מזיק.
השאלה היא אם זה הרגל ,אולי אילו קלוריות מיותרות.
אולי יאכל יותר במהלך היום אם לא יאכל בלילה?
מציעה לנסות לתת לו מים בלילה.
אם זה רק ההרגל אז לאט חאט גם המים יספקו אותו.
אם זה רעב -אז לא
צריך לנסות במשך כמה לילות כדי לבדוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שישה חודשים היוםיונית11/11/2009
היי \\\ אוכלת בבוקר מטרנה בקבוק מתאיים ארבעים סיסי \בצוהןרים פירות בננה תפוח קלמנטיה [סחוטה] כף טחינה ,ובערב לקראת שש בקבוק מתאיים ארבעיים ,שוקלת שבע וחצי ק''ג ,בחודשים לפני אכלה שלוש פעמיים ביןם בקבוק ופעם פירות מה קרה שהיא אוכלת רק שולש פעמיים ביום בשבוע האחרון ולמה ואים זה בסדר ,ובקשר לפירות איך אפשר לתת לה פירות אחרים ולא רק את זה ,וזה הרבה מה שאני נותנת בפירות ??? תודה מראש יונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונית
שרית עטיה-שמואלי17/11/2009בשלב זה ממליצה להוסיף לה מנה של מרק ירקות עם בשר.כדי שתקבל גם ברזל וחלבונים.
לאחר טעימה של ירקות את כבר יכולה להכין מרק
מצרפת לך מתכון טעים :
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שניצל טבעול בגןרינת09/11/2009
בתי בת שנה ו- 10 חודשים. לא אוכלת כמעט כלום בתקופה האחרונה.
בגןם נותנים להם שניצל טבעול תירס כוכבים.
הבנתי שהשניצלים הללו עשויים מכל מיני שאריות של חומרים כמו שומן, עצמות וכו'.
האם זה נכון? האם יש איזשהו ערך תזונתי לשניצלונים הללו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת
שרית עטיה-שמואלי17/11/2009בשנצלוני תירס של טבעול אין שאריות או כל חומר לא רצוי ובטח לא עצמות. טבעול היא חברה שעומדת בתקנים הכי מחמירים.
המוצרים עשויים מחומרי הגלם הטובים ביותר .ומועשרים בויטמינים ומנרלים
אך כתחליף לבשר בצהרים ממליצה לתת את שניצלי הסויה או הקציצות או ההמבורגר ולאו דוקא את כוכבי התירס שלא מכילים חלבון
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 8.5 חודשיםקרן08/11/2009
שלום
ביתי כיום בת 8.5 חודש.
אוכלת בבוקר פירות ובצהריים מרק ירקות עם עוף.
רציתי לדעת איך אפשר עוד לגוון לה את התפריט?
האם זה בסדר בערב לתת לה לאכול קצת גבינה/קוטג עם ביצה?
איך נותנים לתינוקת בגיל הזה ללא שינים לחם עם משהו? האם מומלץ בכלל???
אודה על תשובה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
שרית עטיה-שמואלי17/11/2009הי קרן
אפשר לגוון בצהרים עם מרק בשר
הנה מתכון:
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בנוסף בגיל תשעה חודשים אפשר כבר גבינה או קוטג או יוגורט. את הלחם את יכולה לחתוך לחתיכות קטנות ולטבול בגבינה
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט..בריא?נוי07/11/2009
אני נערה, בת 16 כבר שנה שומרת על המשקל לאחר דיאטה חריפה בה ירדתי קרוב ל50 קילו.
אינני עוסקת בספורט כרגע, תלמידה, לא פעילה במיוחד..
משקל וגובה תקינים.
בדיקות דם סבירות.
רציתי לוודא שתזונתי אכן טובה;
בוקר[לפני בצפר]-
כוס פיבר וואן+3/4 כוס חלב[בנס קפה].
בצפר-
תפוח,+2 לחם קל מלא+כפית מלאה ריבה.
צהרים-
תבשיל ירקות הכולל;1/3 כרוב בנוני+פטריות+כישוא+כרובית+חצי קופסא רסק עגבניות+מעט אבקת מרק ותבלינים.
שניצל טבעול, +2 כפות קטשופ
1/4 קופסאת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות[ללא חומרים משמרים],
כוס ברנפלקס
וירקות חיים.
ביינים-
פרי+מעדן 0%
ערב-
2 פרוסות לחם מלא קל+2,3 פרוסות פסטרמה דלת שומן+כף מיוקל5%/כף חומוס.+ירקות חיים.
לילה[קינוח]-
מעדן שוקולד
ו3/4 כוס חלב
במשך היום;המון ירקות חיים[פלפל אדום, גזר מלפפונים,שעועית ירוקה, עגבניות וכו'.. אוהבת מאוד ירקות]+ 2 ליטר מים מדוללים בתרכיז דיאט.
מידי פעם משקאות מוגזים[משתדלת להפחית..]
מידי פעם ג'לי דיאט
לא אוהבת בשר..
עוף מנסה לשלב מידי פעם במקום א. ערב או צהרים, ומידי פעם בא. ערב במקום פסטרמה ביצה.
פעם בשבוע מרשה לעצמי להתפנק במשהו טעים עד 600 קלוריות בערך.
חשוב להזכיר שטוב לי מבחינת השובע עם התפריט, טוב וטעים לי:) מניחה שזה חשוב..
מה דעתך? תודה,
נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוי
שרית עטיה-שמואלי18/11/2009הי נוי
לדעתי ענינו לך על שאלה זו בדיוק מספר פעמים בעבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בריאה בתינוקתבת8 חודשריקי06/11/2009
שלום רב! מדובר בילדה שנולדה 2700 ושוקלת היום 5800
ביתי ינקה הנקה מלאה עד גיל חצי שנה לאורך כל התקופה ניסתי לתת לה בקבוק עם חלב אם שאוב אך היא התנגדה נחרצות ואפילו לא ניסתה לינוק ממנו.
התחלתי לתת לה אוכל בכפית.
התפריט היה: הנקה בוקר
גרבר פירות
דייסה עם פורמולה חלבית סמיכה(האכלה בכפית)
מרק עוף טחון[
שוב דייסה
הנקה לפני שינה
במהלך הלילה הנקות כול כשעתיים.
כך אכלה חודש וחצי אחר כך הצלחתי למצוא בקבוק שהצליחה לינוק ממנו והתפריט (שהחזיק 4 ימים בלבד)
בקבוק דייסה (על בסיס פורמולה חלבית)
גרבר פירות
מרק עוף טחון
בקבוק דייסה
בקבוק דייסה
הנקות בלילה כל שעתיים בערך
ואז אחרי 4 ימים החלו הקאות ללא סוף כל ארוחה נגמרה בהקאה.
שבועיים הקאות הילדה פיתחה אנטי לאוכל ונכנסה לצום ממש של כ3ימים שלא הסכימה לאכול כלום פרט למעט הנקה.
במיון אמרו שזו אלרגיה לחלב או הפרעת אכילה והפנו אותי למרפאת הפרעות אכילה(תור רק לעוד שבוע)
לפי ההוראה במיון היא צריכה לעבור לפורמולה צימחית אך הילדה בשום אופן לא מצליחה לאכול אותה היא פשוט נגעלת. אז נתתי לה חלב אורז בתוספת דייסה בבקבוק ומאז הכל הסתדר.
הילדה חזרה שוב לתפריט הראשון רק שאת הדייסות היא אוכלת מבקבוק ועל בסיס חלב אורז
היא מרגישה טוב וחזרה לעצמה.
שאלות: 1.האם יכולה להתפתח אלרגיה למזון חודש וחצי אחרי שהיא מקבלת אותו?
הרי אכלה דייסות על בסיס פורמולה חלבית במשך חודש וחצי ללא שום בעיה.
2. האם מבחינה תזונתית לתת דייסות על בסיס חלב אורז (שמכיל סידן וויטמין D+A)+פעם ביום ויטמינים לתינוק פוליוט .
בתפריט הנ"ל הוא מספק לילדה בת 8 חודשים?
אין סיכוי שתסכים לאכול את הצימחי היא רק מפתחת הפרעות אכילה מזה.
התפריט: הנקה בבוקר
דייסה על בסיס חלב אורז
גרבר פיירות
שוב דייסה
מרק טחון
ויטמינים לתינוק פוליויט
שוב דייסה לפני השינה
בלילה- כל שעתיים בערך הנקה (כ4 הנקות)
כמות הדייסה בבקבוק בן 70 ל100 CC
תודה מראש ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לריקי
ד''ר הגר שפר12/11/2009הי ריקי
אני מבינה את הרצון שלך לקבל תשובה בהקדם עוד לפני התור למרפאה אבל זה יהי לא מקצועי לענות לך בבעיה כה מורכבת דרך מייל.
בהחלט ניתן לפתח אלרגיה או רגישות לאחר תקופה של חשיפה למזון.
התפריט שתארת לא נראה לי מספיק וכדאי שיבנו לה תפריט מזין במרפאה בכדי למנוע האטה בגדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)