מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםשמעון16/06/2009
שלום אני בגובה של 1.56 ואני שוקל41 במראה החיצוני אני לא שמן ואומרים לי שאני צריך להשמין אבל ישלי כרס קטנה וציצים גדולים
מה אני צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמעון
שרית עטיה-שמואלי25/06/2009שמעון שלום . בן כמה אתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהרונית16/06/2009
ראיתי שרשמת כאן לטל שצריך לתזונה נכונה לגיל שלה [14] 3 מנות של מוצרי חלב ביום..
אם במקרה אני לא אוהבת מוצרי חלב בכלל, לא אוכלת בכלל , כלום ..
מה יכול לספק לי את אותם הדברים שמוצרי חלב מספקים לגדילה ?
מה המאכלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות מוצרי חלב
שרית עטיה-שמואלי25/06/2009רונית שלום
עד גיל 20 בערך יש לנו הזדמנות להשפיע על חוזק העצמות שלנו.
מבחינת תזונה חוזק העצמות תלוי בעיקר בסידן . וכן חשוב כלכך להקפיד על צריכת סידן .
מוצרי חלב הם המקור העקרי לסידן בתזונה שלנו. הם המקור הטוב ביותר.
ישנן עוד מקורות לסידן בתזונה כמו : כרוב ,ברוקולי,שקדים,טחינה,שומשום,סרדינים
אך כמות הסידן בהם קטנה יותר והסידן בהם לא תמיד זמין לספיגה
מציעה לך לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט מתאים.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעשות דיאטה לילדים שלילנה ט.12/06/2009
שלום
יש לי בן 6 בגובה 116 משקל 24.5 ובת 3 גובה 98 משקל 18.2 האם צריך לעשות להם דיאטה מסויימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללנה
שרית עטיה-שמואלי25/06/2009לנה שלום
הצבתי את הנתונים של ילדיך על עקומות הגדילה . הם נמצאים בטווח העליון של עקומות הגובה . וטווח משקל תקין.
באופן כללי ילדים צריכים לאכול ארוחות מסודרות ומכל קבוצות המזון.
הנה כמה טיפים לתזונת ילדים:
1. אוכל מזין ובריא
שלבו בכל ארוחת ירקות ופירות מצבעים שונים.
•שלבו בתפריט היומי דגנים מלאים (אורז מלא,פסטה מחיטה מלאה,לחם מקמח מלא,כוסמת,קינואה)
•שלושה ביום- הקפידו על אכילה של 3 מוצרי חלב ליום (חלב,יוגורט וגבינה) לעצמות חזקות יותר וגוף בריא יותר
•שלבו בכל ארוחה מקור חלבון-בשר עוף דגים מוצרי חלב ביצים
•העדיפו שיטות בישול בריאות –אפיה וצליה הקפצה. הורידו את כמות החמאה ,שמנת ,מיונז,מטוגנים
•שומנים- הקטינו את כמיות השומן בתפריט.העדפו - שמן קנולה ושמן זית, זיתים, טחינה, אבוקדו .הפחיתו- חמאה, מרגרינה, מיונז, רטבים לסלט. המנעו ממזונות המכיל שומן
•וותרו על השתיה המתוקה. השתיה העדיפה היא מים .אפשר לגוון עם כוס משקה דיאט מידי פעם. השתיה המתוקה מלכודת של סוכרים הוציאו אותה מהבית.
•פינוק יומי- אל תוותרו עליו.תנו לילד לבחור פנוק יומי אחד ליום (ממתק,יוגורט,חטיף,גלידה,שוקולד).
2.ילדים צריכים שעת פעילות ביום –כל יום
•עודדו את הילדים לשעת פעילות גופנית ביום:חוגי ספורט ,צעדות משפחתיות,נסיעה באופניים,ריקוד,משחקי כדור,עליה במדרגות ולא במעלית,טיול קבוע עם הכלב,יציאה קבועה לפארק המשחקים,
3.כל המשפחה בתמונה
•הסוד הוא בבית שכל יושביו חיים אורח החיים בריא,אוכלים נכון ועושים פעילות גופנית קבועה ,לא רק הילדים
•הפכו את הארוחה לזמן משפחה – מחקרים מראים שאכילה משפחתית לא רק מקנה הרגלים אלא גם משפרת את איכות תזונת הילדים. ילדים שאוכלים ארוחות משפחיות - תזונתם מגוונת ומאוזנת יותר. הארוחה ליד שולחן בלי טלויזיה ,רדיו ,ספר
•שתפו את ילדיכם בתכנון הארוחה ובהכנתה- ילדים נהנים יותר לאכול מאכלים שהיה להם חלק בבחירתם או בהכנתם.
•הקפידו על סדר ארוחות קבוע במשך היום -3 ארוחות עיקריות ו2 ארוחות ביניים.
•אחריות ההורים היא לקבוע ארוחות מסודרות ,להציע מגוון נכון של מזונות,להרחיק פיתויים לעודד פעילות גופנית. האחריות על כמות האוכל וגודל המנות היא בידי הילדים
בהצלחה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לקבל תשובה בבקשה ?טל09/06/2009
שלום אני בת 14 גובה 1.55 ומשקל 45..
רציתי לדעת אם תוכלו בבקשה לכתוב לי תפריט שיעזור לי לגידלה, תפריט נכון שיספק את כל הדברים ואבות המזון וכך גם יעזור לי לגדול ולגבוה..
כיוון שבמשך 8 חודשים עשיתי דיאטת כאסח רק של אוכל בריא וראיתי שבזמן הזה אני לא משמינה,לא גובהת פשוט נשארת אותו דבר...
עכשיו הבנתי שזה שטויות ואני רוצה לקבל צורת גוף של אישה ולהשמין קצת ..
מהו התפריט שמתאים לכך ?
תודה..
טל :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
שרית עטיה-שמואלי11/06/2009טל שלום
את נמצאת בגיל קריטי מבחינת גדילה והתפתחות לכן לא מומלץ לעשות דיאטנות כאסח חזקות.
הגוף שלך זקוק לדלק הנכון
אנני יכולה לכתוב לך תפריט מפני שתפריט צריך להיות מותאם למי שהוא מיועד עבורו ואין תפריט אחד שמתאים לכולם
הייתי מציעה לך לפנות לדיאטנית דרך קופת החולים למפגש ולבניה של תפריט מתאים
בנתיים יש כמה כללים שאת יכולה לאמץ לתזונה נכונה
במקום דיאטה, כדאי לך לאמץ לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים .
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו.
לאכול מנה בשרית אחת ביום
לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
להפחית באכילת חטיפים וממתקים- להגביל לאחד ביום
לשתות מים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה דחופה במשקלדניאל08/06/2009
היי,
אני בן 15 ואני רזה אך יש לי בבטן שומן שאני רוצה להוריד אותו...
אני צריך להוריד כ - 5 קילו בחודש.
מה שאני אוכל לאורך היום הוא ככה:
בוקר: תה + 3 שקיות ממתיק (כל שקית = 3.5 קל')
ארוחת 10: סנדוויץ' לחם קל, עם 2 כפות גבינה לבנה.
ארוחת צהריים:כוס אורז /פירה /פתיתים /מקרונים + ירקות /מרק צח עם מעט ירקות (לפעמים 2 מנות)
ארוחת ביניים: 3 כפות גבינה לבנה,
אגרוף קורנפלקס בריאות עם פירות יבשים (103 קל' ל 100 גרם) ושקית ממתיק.
ארוחת ערב: 3 קציצות בשר / חזה עוף צלוי + 3 כפיות קטשופ + ירק + 1 לחם קל /
1 ביצה + 2 כפות קוטג', 1 כף גבינה לבנה + ירק + 1 לחם קל.
ארוחת לילה: תה + 3 ממתיק
איך התפריט?
עשיתי חשבון שסה"כ התפריט = 600-700 קלוריות ליום.
האם זה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה:
דניאל14/06/2009יש לי בבית מסלול ריצה (הליכון)
כמה קלוריות אני צריך לשרוף ביום ע"י פעילות גופנית? על ההליכון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא קיבלתי תשובה?!?
דניאל19/06/2009O_o
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט דל קלוריות
שרית עטיה-שמואלי25/06/2009שלום.
אתה מציין שאתה רזה. אז למה להוריד 5 ק"ג
ריכוז שומן בבטן אפשר להוריד ע"י פעילות גופנית מתאימה.
ממליצה לך לפנות למדריך כושר מוסמך לילדים או לחוג
לגבי התפריט שלך
הוא מכיל מעט מידי קלוריות ופחות מידי חלבון . לעיתים הגבלת קלוריות כזו חמורה מכניסה את הגוף למגננה ודוקא חוסר ירידה במשקל.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אפשר בבקשה תפריט?
דניאל25/06/2009כי אני פוחד לפגוע לעצמי בתהליך הגדילה והגביהה.
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9לילי נוי06/06/2009
שלום לכם,
בני בן ה8 ו9 חודשים שוקל כ40 ק"ג גובה 1.44.
פיתח כרס קטנה .
ילד פעיל ספורטאי מצטיין וכדורגלן.
כל הזמן רעב ומחפש משהו לאכול.
בבוקר שותה שוקו חצי מים- חצי חלב ואוכל עוגיה או 2 קרקרים.
לבית ספר כריך עם חומוס ונ קניק או ביצה או קוטג.
בצהרונית מקבל אוכל מבושל - שניצל ספגטי סלט האוכל שם מאד מגוון וטרי.
מגיע הביתה והרעב מתחיל, רוצה לאכול עם בעלי את ארוחת הצהריים שלו בשעה ארבע,
אני מרשה קרטיב או פרי ומכינה ארות ערב עם סלט וגבינות.
האם זו תקופה כזו שיש רעב וגדילה מואצת?
מה ניתן לעשות כדי שלא ישמין יותר?
אחיו הקטן בן 6 רזה מאד שוקל 18 ק"ג וגבוהו 1.15. כך שזו בעיה מצד אחד לעצור אותו ולתת לאחיו אוכל מזין יותר.
אנא עזרתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילי
שרית עטיה-שמואלי07/06/2009לילי שלום
בנך יחסית גבוה לגילו ובמשקל מתאים לגובה.
הרגלי האכילה שלו נראים טובים
ויתכן מאוד שהוא נמצא בתקופת גדילה ושהגוף שלו זקוק ליותר.
אין סיבה להפוך את העניין לשדה של ויכוחים .
נסי במשך שבועיים לתת לו את הארוחה העיקרית כשהוא חוזר מורעב ובדקי איך זה ישפיע על כמות האכילה בשעת היום.
עקבי גם אחרי המשקל (בטווח של חודשים לא שבועות)
בתקופת גדילה כזו מומלץ גם להקפיד על צריכה מספקת של ברזל (בשר בקר הוא מקור עשיר), על אכילת ירקות ופירות ומוצרי חלב.
את יכולה גם להקפיד שהארוחה העירקית שאת מוסיפה - לא תהיה מטוגנת . לא עם הרבה שומן ושתכיל ירקות בשפע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה קבועה.נוי06/06/2009
אני נויה, שומרת על משקלי כרגע אחרי דיאטה בה הורדתי 45 קילו. רציתי לדעת עם אני יחרוג מהתפריט היומי שלי פעם בשבוע אבל בחריגה גדולה של בערך 600-800 קלוריות, במצטבר של שבוע הזה נגיד והפעם של השבוע הבא, עם הזמן אני יעלה? או שזה איכשהו מתקזז לי במשך ימות השבוע ואני יכולה לחרוג קבוע פעם לשבוע? אודה לתשובה מהירה נויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנויה
שרית עטיה-שמואלי07/06/2009שלום
התשובה תלויה בהמון גורמים
זה לא חשבון פשוט של קלוריות ועליה במשקל.
חשוב- כמה קלוריות את אוכלת ביום?
האם את במשקל היעד שלך? מהי רמת הפעילות הגופנית? בת כמה את?
ירדת 45 ק"ג וזה המון.
אני מציעה לגיע אפילו ליעוץ חד פעמי אצל איש מקצוע שידריך אותך
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך;
נוי08/06/2009אני במשקל היעד שהצבתי לעצמי, כן.. עם זאת הכוונה.
בת 16 גובהי 1.64 משקלי 50, אינני עוסקת בספורט כרגע ואוכלת בסביבות ה-1200 [ללא ירקות, וחשוב להזכיר שאני אוכלת המון ירקות אז הכמות קלוריות שלהם משמעותית בתפריט שלי]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקליספיר05/06/2009
אני בגובה 1.53 בת 13 במשקל שנע בין 50 ל52. האם משקלי תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל-ספיר
שרית עטיה-שמואלי07/06/2009שלום ספיר
על פי גובה ומשקל. את נמצאת בתחום הנורמה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בדיאטה=]]שירה05/06/2009
שלום קוראים לי שירה אני בת עוד מעט 15 משקלי הוא 72.3 (גובה בערך 1.64) רציתי לדעת אם תוכלו בבקשה לעזור לי בדיאטה שלי..
יש כמה דברים שאני ממש מסתבכת בהם :א. אני ממש משתדלת לאכול אוכל בריא והכל אבל לפעמים אני מתפתה לאכול כל מיני שטויות (קוביותשוקולד חטיפים וכ'ו..) ואז אחרי שאני אוכלת אני מצטערת שאכלתי את זה מההתחלה.. ב. אני עושה פעילות ספורט יש לי חוג ספורט מיוחד לנערות שרוצות להרזות.. זה פעמיים בשבוע.. אני הולכת כל הפעמים ואני לא מרגישה שום שינוי.. אז לפעמים אני עושה עוד הליכה עם חברה..
אולי התפריט שלי לא נכון..
בבוקר- חצי כוס ברנפלקס עם חצי כוס חלב רגיל +חצי כפית שטו\חה של סוכר
ארוחת 10- סנווויץ' מלחם קל עם - גבינה וזיתים/גבינה וגמבה /קוטג' /חביתה /טונה בשמן + ירקות (רוב הפעמים)
ארוחת צהריים- שניצל /קציצות מבושלות/מטוגנות פלפל ממלוא ולתוספת אורז /פתיתים/תפו"א /קוסקוס +ירקות
ביניים- קוביות שוקלוד/פרי /חטיף
ערב - חביתה +גבינה +ירקות +מעדן 0%1/ טוסט +ברנפלקס+מעדן 0% / פיצה
*צריך לציין שהגוף שלי בנוי בצורה כזאת שכל השומנים שלי מצטברים מתחת למותניים ואז לא מספיק שאני נראית שמנה אז כל הבגדים נראים עליי נורא אני חיייבת להוריד את שומנים האלה הם ממש מפריעים לי..
אני רוצה וצריכה להרזות לפחות 10+.
תודה על העזרה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירה
שרית עטיה-שמואלי07/06/2009שירה שלום
את מודעת למה שאת אוכלת וזה כבר התחלה טובה לשמירה על תזונה נכונה.
אתחיל מעניין הממתקים-
בחרי לך ממתק אחד יומי . משהו שתחליטי עליו מראש עד 150 קלוריות. הוא יהיה הפינוק היומי המותר ואכלי אותו מתי שאת זקוקה לו . הקפידי על פעם אחת ביום.
לגבי התפריט:
.בבוקר- חצי כוס ברנפלקס עם חצי כוס חלב רגיל +חצי כפית שטו\חה של סוכר
ארוחה טובה . נסי להחליף את החלב ביוגורט
ארוחת 10- סנווויץ' מלחם קל עם - גבינה וזיתים/גבינה וגמבה /קוטג' /חביתה /טונה בשמן + ירקות (רוב הפעמים).
ארוחה מצויינת . כריך אחד מספיק לך ? אולי כדי לא להגיע לארוחת צהרים מורעבת תוסיפי לארוחת עשר משהו . אולי פרי
ארוחת צהריים- שניצל /קציצות מבושלות/מטוגנות פלפל ממלוא ולתוספת אורז /פתיתים/תפו"א /קוסקוס +ירקות
נסי לסדר את ארוחת הצהרים על צלחת אחת שיהיו בה: מנת חלבון - עדיף לא מטוגנת -קציצות מבושלות ,במקום שניצל חזה עוף במחבת ,ותוספת של כוס אורז/פתיתים/פסטה
ליד ירקות מכל הסוגים . עדיף ללא תטספת שמן, נסי לאכול ביום ירקות מחמישה צבעים.
ביניים- קוביות שוקלוד/פרי /חטיף . כאן בחרי פינוק עד 150 קלוריות
ערב - חביתה +גבינה +ירקות +מעדן 0%1/ טוסט +ברנפלקס+מעדן 0% / פיצה
השתדלי לאכול ביצה לא מטוגנת /גבינה 5% או צהובה 9% אולי טונה במים . המון ירקות
בסך הכל התפריט נראה טוב.
הקפידי עלל שתיה עדיף מים או סודה
בהצלחה גדולה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בררנות במוצרי בשר ועוףדנה02/06/2009
שלום. בתי בת 10 ולאחרונה פוסלת מאכלים רבים העשויים בקר או עוף.
היא אוכלת פעמיים בשבוע פסטה קמח מלא עם בשר אדום, כפעמיים שניצל טבעול תירס, ובנוסף אורז רגיל עם שעועית לבנה או קוסקוס מלא עם גרגרי חומוס. האם מספק את כמות הברזל והחלבון לה היא זקוקה? כמה שעועית או חומוס שווים בערכם למנת עוף/בשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
שרית עטיה-שמואלי04/06/2009שלום דנה
במזון קיימות שתי צורות של ברזל:
1. ברזל-הם Heme)): מקורו מההמוגלובין והמיוגלובין שבבשר בקר, הודו, עוף ודגים.
2. ברזל שאינו-הם: מקורו במוצרי חלב ומזונות מהצומח כמו קטניות, דגנים מלאים, פירות יבשים וירקות עליים ירוקים.
הספיגה של שני סוגי הברזל האלה שונה. ברזל מסוג הם נספג היטב וכמעט ולא מושפע מגורמים תזונתיים. לעומת זאת, הספיגה של ברזל שאינו הם נמוכה יותר באופן משמעותי ומושפעת מאינטראקציה עם מרכיבים אחרים בארוחה.
לכן רצוי שתהיה בפריט ילדים מנה יומית של מזון עשיר בברזל מהחי
בשר בקר הוא אחד המקורות העשירים ביותר לברזל זמין בתזונה
מנה של 150 גרם בשר בקר טרי (כ- 120 גרם לאחר בישול) מספקת כ- 2 מק"ג של ויטמין B12, כ- 3 מ"ג ברזל וכ- 7 מ"ג אבץ (תלוי בסוג הנתח).
מנה של בשר בקר מספקת את כל הכמות היומית המומלצת לילדים של ויטמין B12 ושל אבץ! וכ- 30% עד 40% מהכמות היומית המומלצת של ברזל .
מקורות נוספים לברזל :
הודו/עוף/טחינה/שקדים/קטניות כמו גרגרי חומוס ואפונה עדשים
לגבי חלבון
מזונות עשירים בחלבונים: בשר בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, מוצרי חלב וקטניות.
בהצלחה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..שני31/05/2009
הגובה שלי הוא 1.60 והמשקל שלי הוא 51.
אני רוצה להוריד 2 קילו. האם זה בסדר?
אם לא, איזה פעילות בבית אני יכולה לעשות לעיצוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
שרית עטיה-שמואלי04/06/2009בת כמה את ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית.. תשובה
שני09/06/2009אני בת 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטל
שרית עטיה-שמואלי11/06/2009טל שלום
המשקל שלך מתאים לגיל ולגובה.
בעניין החיטוב
בכל מסגרת כמו חוג/מועדון ספורט )אפשר לפנות לאיש מקצוע שידריך אותך לגבי תרגילים מתאימים לחיזוק שרירי הבטן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטי(:נוי29/05/2009
היום אכלתי 60 גרם ברנפלקס 1 וחצי כוסות חלב 1% ,20 גרם פייברוואן ,תפוח בנוני/גדול, שליש כרוב בנוני, חצי קופסאת רסק עגבניות, כישוא, פטריות בערך 100 גרם, 30 גרם כרובית, 2 מלפפונים, פלפל אדום ,200 גרם ברוקלי ,עגבניה, 2 כפות קטשופ ,שניצל תירס, כפית אבקת מרק עוף, 4 פרוסות לחם קל מחיטה מלאה, ג'לי לייט20 קלוריות, 3 פרוסות פסטרמה, 2 כפות חומוס, 2 מעדנים גדולים0% ,תפוז, כמה קלוריות בערך צרכתי? והאם אכלתי בריא?
זה בערך מה שאני אוכלת כל יום מלבד שינויים קטנים,
מוסיפה לפעמים חלבון ביצה וכאלה..
מידי פעם מוסיפה בנוסף לכל גם פיתה עם שוקולד/קרפ עם שוקולד. [פעם/פעמים בשבוע גג]
לא אוכלת שטויות כלל. ולא עושה ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט ברבי
שרית עטיה-שמואלי04/06/2009ברבי שלום
תפריטך מלא בירקות אות אוכלת שלוש מנות חלב ליום וכל הכבוד לך על כך זה חשוב מאוד
מעבר לזה
ארוחה מאוזנת משביעה ובריאה היא ארוחה שבנויה כך:
מנת חלבון (בשר/עוף /דגים/ביצים/מוצרי חלב/קטניות)
מנת פחממות ( אורז/פסטה/ ברנפלקס/לחם)
ירקות
נראה כי בתפריטך חסרים חלבונים.
כדי להתאים לך את התפריט חסרים נתונים כמו גילך ומשקלך
יום מצוין
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתתי(:
נוי05/06/2009קודם כל שמחתי לקרוא את תשובך ולדעת שאני אוכלת די בסדר בסך הכל, אני מודעת לעניין שחסר לי חלבון זה מפני שאינני ממש אוהבת מוצרי בשר ודגים למינהם.. משתדלת לגוון מידי פעם בחזה עוף או טונה, אני צורכת מידי יום פסטרמה [3 פרוסות] הבנתי שגם זה חלבון לא? ,
חוצמזה שאני אוכלת בצהריים או שניצל תירס או שניצל של ממעוף שמכיל גם עוף [לא הרבה,] וגם תירס.. זה גם מכיל חלבון?
רציתי לדעת גם עם מספיק שאני מקבלת פחמימות מלחם קל מלא ברנפלקס ופיברוואן[זה הפחממות שאני צורכת מידי יום והכי אוהבת]כמעט ולא אוכלת פסטה ואורז וכל זה.. העם זה משנה?
אני בת 15 וחצי גובה 1.64 שוקלת 50 ממש משתדלת לשמור על משקלי לצערי אני לא רזה טבעי. חח תודה רבה ושבת שלום(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 קילוניקול25/05/2009
שלום אני בת 14 שוקלת 55 וגובהיי 150 אני יודעת שאני מעל ההמוצע ושמשקלי לא הכי מתאים לגובהה ולגיל ככה השאלה שלי היא כזאת האם הגיוני לרזות 8 קילו בחודש ?! ומה צריך לעשות אם לאא אני יודעת שזה לא בריא לרזות כ"כ מהר אבל אני חייבת ללעשות את זה בחודש !!!! מה עליי לעשות אולי אפשר לשלוח טפריט למייל בבקשה או ליעץ בתשובה זאת ):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניקול
שרית עטיה-שמואלי04/06/2009כמו שכתבת ירידה של 8 קילו בחודש בגילך היא ממש לא בריאה ומעבר לכך כמעט קשה מאוד לשמור עליה לאורך זמן.
אני מציעה שתשלחי אלינו תאור של יום אכילה ממוצע שלך ונוכל לעבור עליו ולכתוב המלצות. בנוסף
נסי כבר עכשיו לסגל לעצמך הרגלי אכילה בריאים
ארוחות מסודרות (3 עיקריות + 2 קטנות) ,לא להגיע למצבי רעב
ירקות ופירות מחמישה צבעים - כל יום
3 מוצאי חלב ליום
שתיה מים בלבד
ממתק אחד ליום
פעילות גופנית
בהצלחה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6, משקל יתרשרית25/05/2009
שלום, בני יהיה בן 6 בספטמבר הקרוב. בחצי שנה האחורנה הוא עלה 7 קילו, כיום הוא שוקל 26 קילו וגובהו 1.09. האם כיום הוא בעל משקל עודף? אני חוששת שהוא ימשיך ויעלה במשקל.
לאחרונה הוא מתלונן כי הוא כל הזמן רעב, מסיים לאכול ארוחת ערב (2 פיצות) ומיד מכריז כי הוא רעב ואוכל בלי סוף. מה עושים?
תודה רבה, שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, אני מחכה עדיין לתשובה...
שרית01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשרית
שרית עטיה-שמואלי04/06/2009שלום שרית
ראשית התנצלות על התגובה המאוחרת.
לעניין בנך-
לפי עקומות המשקל והגובה יש לבנך עודף משקל אך לא גדול.
אסור לשכוח כי הוא נמצא בתקופת הגדילה והתפתחות מואצת ולעיתים הגוף דורש את מה שהוא צריך. מציעה לערוך מעקב משקל וגובה בתקופה הקרובה ולהתיעץ עם איש מקצוע (רופא ילדים,דיאטנית)
מה עושים:
קודם יוצרים סביבה בריאה
כן אפשר לשנות את הסביבה בה הוא חי ואוכל ,ולתת לו דוגמא טובה להרגי אכילה נכונים ובריאים:
שינוי הרגלי התזונה במשפחה ובבית ודוגמא אישית של ההורים לאכילה בריאה ופעילות גופנית נמצאו כמשפיעים ביותר על תזונת ילדים.כדאי לזכור שהורים מהווים דמויות לחיקוי עבור ילדיהם. ילדים רוכשים הרגלי אכילה דומים לאלו של הוריהם ובהתאם לנהוג בבית.
איך עוד אפשר לעזור
1. אוכל מזין ובריא -
שלבו בכל ארוחת ירקות ופירות מצבעים שונים.
שלבו בתפריט היומי דגנים מלאים (אורז מלא,פסטה מחיטה מלאה,לחם מקמח מלא,כוסמת,קינואה),
שלושה ביום- הקפידו על אכילה של 3 מוצרי חלב ליום (חלב,יוגורט וגבינה) לעצמות חזקות יותר וגוף בריא יותר,
שלבו בכל ארוחה מקור חלבון-בשר עוף דגים מוצרי חלב ביצים,העדיפו שיטות בישול בריאות –אפיה וצליה הקפצה.
הורידו את כמות החמאה ,שמנת ,מיונז,מטוגנים.הקטינו את כמיות השומן בתפריט.
וותרו על השתיה המתוקה. השתיה העדיפה היא מים .
2. פינוק יומי- אל תוותרו עליו.תנו לילד לבחור פנוק יומי אחד ליום (ממתק,יוגורט,חטיף,גלידה,שוקולד).
ילדים צריכים שעת פעילות ביום –כל יום.
3. עודדו את הילדים לשעת פעילות גופנית ביום:חוגי ספורט ,צעדות משפחתיות,נסיעה באופניים,ריקוד,משחקי כדור,עליה במדרגות ולא במעלית,טיול קבוע עם הכלב,יציאה קבועה לפארק המשחקים,
4. כל המשפחה בתמונה-הסוד הוא בבית שכל יושביו חיים אורח החיים בריא,אוכלים נכון ועושים פעילות גופנית קבועה ,לא רק הילדים.
5. הקפידו על סדר ארוחות קבוע במשך היום -3 ארוחות עיקריות ו2 ארוחות ביניים.
6. אחריות ההורים היא לקבוע ארוחות מסודרות ,להציע מגוון נכון של מזונות,להרחיק פיתויים לעודד פעילות גופנית. האחריות על כמות האוכל וגודל המנות היא בידי הילדים.
7. טלויזיה ומחשב –גם הם אשמים.ישיבה מול מחשב וטלויזיה מגבירים את הסיכוי להשמנה.צמצמו לשעתיים ביום את הישיבה מולם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה - רזה מידידניאל24/05/2009
שלום, ביתי בת שנה וחודשיים, היא שוקלת 7.600 (היקף ראש 44.7, גובה 70). היא נולדה במשקל 2.800 ובמהלך השנה ירדה באחוזונים בהדרגה. עד לפני חודשיים היא ינקה ובמעון קיבלה פרות וירקות. עכשיו היא אוכלת מטרנה + קורנפלור, פרות וירקות וכן טועמת מכל המאכלים יחד עם המשפחה.
מה ניתן לעשות על מנת לאזן את המשקל שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדניאל
שרית עטיה-שמואלי24/05/2009שלום דניאל
בגיל כזה . נקודה אחת על גרף הגדילה לא נותנת שום מידע.
לצורך הערכה של הגדילה של ביתך ,צריך נקודות ציון של משקל ואורך במהלך החודשים האחרונים.
כמו כן צריך לדעת המון פרטים כדי לתפור לה טיפול מתאים. אני מתכוונת לפרטים כמו : מה אוכלת ,כמה,איך , מרקמים,כמויות, מי מאכיל , איך מאכילים
מה היא מוכנה לטעום , כמה מרטנה אוכלת ועוד המון המון פרטים שירכיבו את תמונת האכילה שלה.
אני ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית מומחית בתזונת ילדים לשם יעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)