מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רק פחמימותמאי12/10/2009
בני בן ה 9 נוהג לאכול רק פחמימות מכל סוג שהוא , במידה ואין בתפריט פחמימות אינו אוכל ארחות צהריים ועובר לעוגיות חטיפים וכל מיני נישנושים .
אינו מוכן לשמוע על ירקות מבושלים או מוצרי בשר עוף או דגים מיותר לצן כי הוא כבר בעודף משקל נא עזרתכם איך לצאת ממעגל הפחמימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי
שרית עטיה-שמואלי27/10/2009.שלום מאי
אין מספיק פרטים בשאלתך ,מה כן מכיל התפריט,איזה פחממות הוא אוכל וכמה ?
באופן כללי- ילדים צריכים לאכול מכל קבוצות המזון כדי לתדלק את גופם שיוכל לגדול בצורה מיטבית.
מציעה לפנות לדיאטנית ילדים להדרכה.
בנוסף מצרפת כמה טיפים לגדלת צריכת ירקות עצל ילדים
:
טיפים להגדלת כמות הירקות-
• קחו אחריות - הורים מהווים דמות לחיקוי עבור ילדיהם. מחקרים הראו, שילדים מפתחים הרגלי אכילה דומים לאלו של הוריהם, ובהתאם לנהוג בבית. לכן, קחו אחריות – דאגו לשלב ירקות בתפריט היומי שלכם – הילדים ילמדו מכם ויהפכו זאת להרגל.
• שתפו את הילדים בקניית ירקות והכנתם - ילדים אוכלים ברצון מאכלים שהם השתתפו בקנייתם ובהכנתם. במהלך הקניות בחנות, תנו להם לבחור ירקות. בבית, תנו להם לשטוף את הירקות ולהכין מהם סלט פשוט. נסו אפילו לגדל, בשיתוף הילדים, ירקות בחצר הבית או באדנית
• לא להכריח, אך להמשיך ולהציע - עדיף לא לכפות על ילדים לאכול ירקות, אך כדאי לזכור שלעיתים נדרשות עד 10 חשיפות למזון חדש עד שהילד מסכים לטעום אותו. חשוב להציע ירקות בכל ארוחה, גם אם בארוחה הקודמת הילד סרב לירקות.
• צבעים - שלבו בתפריט היומי ירקות ממגוון צבעים, ולפחות חמישה צבעים ביום. סלט צבעוני הוא סלט מושך יותר ומזין יותר. כל צבע מביא עימו מטמון אחר מהטבע. ילדים אוהבים מאכלים נעימים לעין. הכינו צלחת צבעונית ומקושטת בירקות..כך למשל גזר גמדי, ברוקולי, כרובית ואפונה הם קישוט נאה לכל צלחת.
• מרקמים - ירקות בריאים בכל צורת ההכנה, צבע ומרקם. לכן אתם יכולים להשתמש בירקות בכל צורות ההכנה: טריים, קפואים, מיובשים, מאודים וצלויים. כך למשל צורות הכנה אהובות במיוחד על ילדים הן: ברוקולי מאודה, גזר מגורד טרי, מלפפון טרי שלם, עגבניות מרוסקות ומחית כרובית.
• מזון מוכן - כדי להגדיל את המגוון ואת כמות הירקות הנצרכת, ניתן ורצוי לשלב בתפריט היומי ממגוון מוצרי הירקות המוקפאים והמוכנים הנמצאים בכל חנות, כמו שניצלי ירקות, קציצות ירק וחטיפי ירקות מחקרים, שבדקו את תכולת רכיבי התזונה והתרכובות הפעילות בירקות שעברו חליטה והקפאה, מוכיחים כי בתהליך ההקפאה נשמרות תכונות הירק הטרי, ובהשוואה לירקות הנמכרים בשוק ימים לאחר קטיפתם ישנה עליונות לירקות המוקפאים.
• ירק בכל ארוחה - ישנן אינספור אפשריות לשילוב הירקות בכל ארוחה, למשל חביתת ירקות, כתוספת לארוחה (גזר גמדי), כציפוי, כמחית (הרבה ילדים נהנים ממחיות צבעוניות: מחית ירוקה מאפונה , מחית כתומה מגזר ובטטה, או תוספת כרובית למחית תפו"א), במרק (ילדים מוכנים לאכול במרק ירקות שאינם מוכנים אף לטעום כשהם טריים), תוספת לפיצה, ירקות מוקפצים במחבת, ירק (גזר קישוא) מגורד בתוך קציצה, תוספת לכריך, פשטידות ירקות.
• הכניסו ירקות לרטבים - לכל רוטב אפשר לנסות להוסיף ירקות, למשל ריבועי גזר לרוטב פסטה, אפונה לרוטב שמנת, או עגבניות צלויות ליד העוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 רוצה לרזות אך לא עומד בפיתויעידית תמיר11/10/2009
בני בן ה9 שוקל 54 קג וגובהו 1.43.
מודע מאד לבעיית המשקל שלו. "מת" לרזות אך לא עומד בפיתויים.
אוהב לאכול כמויות מהכל.
מה מומלץ לעשות? מסגרת? פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידית
שרית עטיה-שמואלי16/10/2009הי
ממליצה על קבוצה המיועדת לילדים בהנחיית דיאטניות מומחיות לתזונת ילדים
יש המון קבוצות כאלו פזורות ברחבי הארץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקניית הרגלי אכילה נכונים לילדיםשירלי11/10/2009
אנחנו הוררים לילדה בת 7 , הסובלת מעודף משקל של כ 5 -6 ק"ג, היות ולאחרונה אנו רואים כי חלה עלייה קלה במשקלה , היינו מעונינים לקבל המלצה על דיאטנית אשר תלמד אותנו( ההורים) וואת בתנו , הרגלי אכילה נכונים, וכמו כן עזרה בירידה במשקל.
ידוע לנו כי ישנם סדנאות בנושא, אולם היינו מעדיפים לעשות זאת באופן פרטני6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
שרית עטיה-שמואלי16/10/2009שלום שרלי
אפשר לעשות זאת דרך קופת החולים. בררי באזור בו אתם גרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אני צריכה לשקול ?שרית09/10/2009
גובהה: 1.76
משקל:62.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל את תשובתך בקרוב.
שרית09/10/2009אשמח לקבל את תשובתך בקרוב.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולהשני30/09/2009
שלום,
הבת שלי בת שנה ותשעה חוד'.
אני נותנת לה תחליף חלב שלב 2 (חצי שנה עד שנה) כי אני מפחדת שב שלב 3 אין מספיק ויטמינים שהיא צריכה.
מכיוון שיש לה הפרעת אכילה, היא ניזונה רוב היום מהתחליף.
בבוקר היא אוכלת בקבוק תחליף חלב.
בצהריים היא בעיקר טועמת את האוכל ומקבלת השלמת בקבוק.
ב 16:00 היא אוכלת טועמת פירות ומקבלת השלמת בקבוק.
בערב היא אוכלת לפעמים גבינה, לפעמים קצת לחם ולפעמים ביצה וקצת עגבניה בעיקר וטועמת מהשאר וגם אז היא מקבלת השלמת בקבוק.
היא לא אוכלת בשר/עוף בכלל.
ישנם ימים שהיא אוכלת רק בקבוקים.
האם זה בסדר להשאיר אותה על שלב 2? האם זה מזיק או שזה לא ממש משנה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ד''ר הגר שפר12/10/2009הי שני
לדעתי זה נושא חשוב מידי בכדי לתת לך תשובה דרך פורום, לדעתי חשוב שתגיעי בהקדם לדיאטנית שמתמחה בתינוקות בכדי לא לפתח הפרעת אכילה חריפה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה לשקול??יובל17/09/2009
אני בן 12וחצי בגובה 1.57 כמה אני אמור לשקול??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל
שרית עטיה-שמואלי16/10/2009שלום יובל
טווח המשקל הרצוי לפי הנתונים שלך הוא בין 48-55 ק"ג תלוי במבנה הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה גוף גיטרהדור16/09/2009
שלום אני בן 15
ןשמתי לב המבנה גוף שלי דומה לגוף של בחורה
מותנים רחבות
האמצע את הבטן דקה
וכל השאר רגיל
שמעתי שקוראים לזה "גוף גיטרה"
יש איזה משהו שאפשר לעשות כדי לשנות את זה?
ניתוח.. או משהו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדור
ד''ר הגר שפר22/09/2009הי דור
מבנה גוף הוא בדרך כלל משהו מולד, אך עם זאת בד"כ פעילות גופנית משפרת מאד את המצב, אפשר לחזק ולהרחיב אזורים צרים ע"י בניית מסת שריר, ולהצר מקומות רחבים ע"י שריפת רקמת שומן.
אני מציעה שתתחיל להתאמן - זה בטוח יעזור לך להרגיש טוב יותר עם גופך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת אוכל-פרי בזמן ההפסקהלימור08/09/2009
שלום רב!
רציתי לשתף אתכם בביקור בית ספר של ילדי. היום, הגעתי לבית הספר של ילדי (כיתה ד') וקצת נדהמתי. נכנסתי לכיתה לביקור בסיום השעה השישית. (שעה 13:00) מיד עם השמע פעמון, צלצול. הבנתי שמיד אח"כ מתקיימת שעה 7 ויש הפסקה של חמש דקות בלבד!
ביקשתי מילדי לאכול פרי לפני שהמורה תגיע לשעה השביעית, אך בקול מתחמק, קצת לחוץ הוא טען: "אמא, אין זמן המורה תכף תיכנס לכיתה".. הסתכלתי מסביב וראיתי כעין "נפילת מתח" בפני הילדים. היה לי חבל לראות איך שהם נראים בסוף היום. אני בטוחה שפרי בשעה השישית היה עוזר להם לריכוז טוב יותר לסיום יום הלימודים. חשבתי לפנות בקרוב למנהלת בית הספר ולדבר איתה על ההגיון שבדבר. חשוב לזכור שאם הילדים אכלו ארוחת בוקר בשעה 10:00 בבוקר סביר להניח שבשעה 13:00 תהיה נפילת סוכר ופרי/חטיף אנרגיה/תמר יכולים מאוד לעזור.
איך כדאי לשכנע את המנהלת ומחכנכת הכיתה שכדאי לדאוג להפסקה נוספת חשובה מאוד "הפסקת פרי" שתתבצע בין השעה השישית לשביעית.
לתגובתכם אודה
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
שרית עטיה-שמואלי14/09/2009הי
מצטערת על העיכוב במתן התשובה
הרגשתך נשמעת הגיונית מאוד
וסביר להניח שילדים שאוכלים כריך ב 10 צריכים עוד משהו ב 13:00
כדי להמשיך ולהיות מרוכזים ובעלי אנרגיה
ברוב בתי הספר ( ואלו שאני מכירה מילדי) יש בסביבות השעה 12 הפסקה של רבע שעה בה הילדים אוכלים. ואז זה מסתדר .האם אצלכם לא נהוג כך?
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לילד בן 8דינה, ירושלים08/09/2009
צהרים טובים,
בני הבכור סובל מקילוגרמים עודפים ובמיוחד מהרגלי תזונה לא נכונים. קשה לי להאמין שהדבר נובע מגנים מאחר ואני ובעלי לא סובלים כלל ממשקל יתר. מאחר ובני לא "שמן" אלא רק בעל מס' קילוגרמים מעל הנורמה, רציתי לפתור את הדבר ללא התערבות רופא.
בעלי ואני חוזרים רק אחהצ מדי יום ולכן רוב "אבות המזון" להם הילד זוכה הם בעיקר סנדוויצ'ים סנדוויצ'ים ועוד סנדוויצ'ים...אנחנו מנסים להילחם בדבר אבל גיסי טען כי יש דיאטה (של אולגה רז) לפיה אפשר לאכול לחם ולעשות דיאטה מתונה,כלומר להשיל את השומנים לאט אך עם זאת לאכול לחם...
מהכרותכם עם הדיאטה האם הדבר אפשרי?? אין שום דיאטה אחרת שהוא יהיה מסוגל לעשות.
עזרה בבקשה!
בתודה,
דינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה
שרית עטיה-שמואלי14/09/2009דינה שלום
דיאטה המיועדת למבוגרים אפילו שתהיה המולצחת ביותר בדר"כ לא מתאימה לילדים. ולא מספקת את צרכי הגדילה שלהם.
אני מציעה לך לפנות ליעוץ של דיאטנית דרך הקופה אפילו חד פעמי .דיאטנית מומחית לתזונת ילדים.
היא תעזור לך לבנות תפריט מתאים לבנך ותדריך אותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות סך הכל צריך ילד בן 10ריקי07/09/2009
לצרוך כל יום?
מבקשת אומדן בלבד.
מישהו אמר לי פעם 400 קל'.
זה לא נראה לי הגיוני!
מה דעתך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקי
שרית עטיה-שמואלי14/09/2009מספר הקלוריות שילד בין 10 צריך מידי יום תלויה בהמון המון גורמים.
כמו משקלו ,גובהו,האם גדילתו תקינה או לא,רמת פעילות גופנית ,מצב בריאות ועוד ועוד.
400 קלוריות זה מעט וממש ממש לא הגיוני
כדי לדעת האם ילד מקבל מספיק אנרגיה (קלוריות) צריך לעקוב אחרי הגדילה שלו ואם היא תקינה זה המדד הטוב ביותר
בנוסף לכולם חשוב אבל קריטי בילדים איזה קלוריות הילד מקבל
האם מקורן במזונות בריאים המכילים רכיבי תזונה חיוניים או במזון ריק התורם רק קלוריות
בברכה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהמיי06/09/2009
שלום רב
יש לי ילד כמעט בן 6 עשיתי לו בדיקות דם ויצא לו כולסטרול 210,טריגלוצירינים 54,
הוא ילד רזה בקושי אוכל וכנראה שהוא קיבל את התורשה של אביו (ש/ומנים גבוהים)
הרופאה אומרת שאין טיפול אפילו לא דיאטנית,אני מודאגת מאוד מה עלי לעשות?
איזה תזונה אני יכולה לתת לו? ואיך להוריד לו את הכורסטרול?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורסטרול גבוה
מיי19/09/2009למה לא עונים לי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיי
שרית עטיה-שמואלי16/10/2009ראשית סליחה על העיכוב במתן התשובה
הייתי בכל זאת מבקשת מהרופאה הפניה לדיאטנית מומחית בתזונת ילדים . ולו רק לשם הדרכה חד פעמית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבת חצי שנה+קרן30/08/2009
שלום רב,
ביתי בת חצי שנה+ התפריט שלה מורכב היום מ- 4 ארוחות סימילאק וארוחה אחת של פירות הכוללת בד"כ שילוב של בננה/אגס/מלון/תפוח וארוחה של ירקות הכוללת- תפו"א, גזר,בטטה,דלעת,קישוא.
היא אוכלת מהפירות והירקות כמות של צלחת (של ילדים) שטוחה בערך.
היא בת חצי שנה וכמה ימים ושוקלת 6.8 ק"ג.
שאלותי הם:
1. האם היא אוכלת מספיק?
2. איך אפשר להעשיר לה את הארוחה? היא אוכלת כך כבר כמעט חודש.
3.איזה פירות/ירקות אפשר להוסיף לה?
4. האם מותר כבר להכניס לה לתפריט עוף? מה לגבי אורז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
שרית עטיה-שמואלי01/09/2009הי
לא ציינת כמויות כך שאני לא יכולה לדעת אם היא אוכלת מספיק.
המדד הטוב ביותר לבדיקה הוא האם היא עולה במשקל כמצופה
מציעה לך להוסיף לירקות גם בשר בקר שעשיר בברזל שמאוד חשוב בשנים הראשונות לחיים.
מצרפת לך מתכון:
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן01/09/2009שלום,
תודה על התשובה.
ביתי אוכלת 4 אורחות של סימילאק 150 מ"ל.
ועוד 2 ארוחות פירות וירקות- לא יודעת להעריך כמה.
היא בת חצי שנה ושוקלת 6.8 ק"ג.
איזה פירות עוד אפשר להוסיף לה? או ירקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל אצל בן 6.דקלה30/08/2009
שלום,
בני בן 6, אחוזון 90 בגובה, ואחוזון 97 במשקל.
הילד שלי אוכל בסה"כ בסדר. אין כמעט חטיפים,מיצים, גלידות וכיו"ב.
הבעיה נעוצה דווקא בכמויות - הואאוכל יחסית מהר והרבה.
אני לא מצליחה להשריש אצלו את ההבנה שיש צורך בגבולות בנושא כמויות האוכל. הוא פשוט אוהב לאכול.
פניתי לרופאה, על מנת לקבל ייעוץ של דיאטנית.
פניתי לדיאטנית קלינית מוסמכת לילדים.הדיאטנית שפגשנו הייתה ממש אכזבה.
שקלה אותו, מדדה את גובהו ובסוף "בנתה" לו תפריט יומי.
הסברתי לה שוב שהתפריט היומי שלו בסדר, אבל את נושא הכמויות יותר קשה לי להנחיל בהרגליו, אז זו אמרה לי שצריך להגביל.
כאילו לא ידעתי את זה.
חשבתי, בעזרתכם, למצוא מומחה להשמנת ילדים אצל ילדים, שמדבר אל המח שלהם. שמסביר בצורה כזו שהילד יבין ויישם. משהו דומה למה שעושה (למי שמכיר) ד"ר איידלין למבוגרים.
אשמח לקבל כל עצה והפניה לאנשים המתאימים.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקלה
שרית עטיה-שמואלי01/09/2009דקלה שלום
בכל המרכזים הרפואיים מתקיימות קבוצות תמיכה לילדים להרגלי אכילה נכונים.לעיתים במקביל לקבוצות הורים
גם בקופות החולים
מציעה לך למצוא כזו קבוצה שקרובה למקום מגורכם.
לפעמים הקבוצה עושה את ההבדל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת שנהשירלי28/08/2009
היי,
ביתי בת שנה בעוד שבועיים, אני מנסה מגיל 5 חודשים להאכיל אותה במזון מוצק. הילדה מסרבת אכילה, ניסיתי כל מזון ובכל צורה, לבד, מעורבב, טחון, מרוסק וכן שלם, ניסיתי בכפית, ניסיתי לתת לה לבד כשהיא ישובה על כיסא, אך ללא הועיל היא או משחקת או מעיפה את האוכל לכל עבר, ואם האוכל מגיע ממני או מכל אחד אחר היא פשוט סוגרת את הפה וכועסת שאנו בכלל "מציקים" לה. אני מנסה בכל יום פחות או יותר באותה השעה כאשר אחיה אוכל, אני לא רוצה בכוח כיוון שאני רוצה להשניא עליה אוכל, אך אני מתחילה לדאוג... חשוב לציין שהיינו בבדיקה ואני מוסיפה לה כיום למטרנה מעט דייסה ופוליקוס, גם אכילת המטרנה אינה קלה כלל, כמה דק' עד שהיא פותחת את הפה...אני מרגישה שהיא רעבה והיא פשוט מסרבת... כל נושא האוכל הפך לסיוט... אני לא רוצה להיות אמא שרודפת אחרי ילדיה שיוכלו...היא שוקלת 7.5 קילו...
אשמח לעזרה, תודה מראש וסליחה על המגילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה.... תודה
שירלי13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפ ממני
מישהו13/09/2009בסופו של דבר רוב הילדים שההורים שלהם מרעיפים עליהם הררי מזון משמינים בסוף גיל ההתבגרות.
אז לדעתי עדיף שבגיל קצת יותר מבוגר אל תדחפי לה אוכל, היא תדע כבר כמה היא צריכה לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להשמין פעוט?אפי24/08/2009
שלום רב
בני בן שנתיין וחצי. אסטמתי בעל התקפים שמביאים לפעמים להקאות. מעבר לכך הוא לא חובב אוכל גדול אך כן אוכל אוכל מגוון מבחינת טעמים וכו.
כיום שוקל 11.5 קילו כבר לאורך זמן רב. שובר אחוזונים כלפי מטה.
אני מעשירה לו את האוכל, שותה חלב פרה עם תוספת של סקנדישייק, משתדלת להוסיף קצת שמנת פה ושם לפסטה, שמן זית לירקות וכדומה.
אשמח לקבל כל טיפ והמלצה איך אפשר לעזור לו להעלות משקל.
לשמחתי בגובה הוא כן ממשיך להתרומם.
יש לציין כי אנו, הוריו, לא גדולים בעצמינו. אבל גם לא מאד רזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפי
שרית עטיה-שמואלי01/09/2009שלום
אם בנך שובר עקומות כלפי מטה כפי שאת מציינת
מגיע לו מעקב של קבוע של דיאטנית המתמחה בתזונת ילדים
יש שיטות רבות לעזור לילד לעלות במשקל
ממליצה על מעקב רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)