פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה
    צ
    22/12/2009

שלום!
    לחברה שלי יש בת בת שנה ממש שמנה. היא אוכלת המון, ממש טורפת כל מה שנותנים לה. רק אומרים לה אוכל והיא רצה ואוכלת מהר מהר.
    רציתי לברר כיוון בשבילה- האם זו רק בעית השמנה או שיכול להיות משהו מעבר? אם כן מה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנה

הוספת תגובה

• י

שרית עטיה-שמואלי
    22/12/2009

הי
    חסרים המון פרטים כדי לענות
    כמו כמה שוקלת ? איך היתה הגדילה שלה לאורך השנה? כמה ? מה אוכלת? האם בריאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מושג

י
    22/12/2009

זו חברה מהעבודה שמביאה איתה לפעמים את הילדה... אבל היא ממש נראית "קובבה" כהגדרת חברים. זה נורא מצחיק אנשים לראות אותה אוכלת אבל לי זה נראה ממש לא בסדר... זה נורמלי שילדה בת שנה תטרוף קציצות בשר בכמויות?
    רק רציתי לדעת כיוון, אם יש, לבעיה מעבר לתיאבון. אפילון כמה רעיונות מה אפשר להציע לה לבדוק... אני לא רוצה לפגוע בה אבל אם אציין בפניה שתיתכן בעיה רפואית הדורשת טיפול ייתכן שאכן תטפל ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה
    גילה סולים
    21/12/2009

שלום , מעונינית לקבל הנחיות לתזונה נכונה לבני בן 15 אשר מתכוון לפתח גוף, לגבוה ולעלות במשקל . אבקש ליצור עמי קשר . יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה

הוספת תגובה

• גילה

שרית עטיה-שמואלי
    21/12/2009

הי
    דרושים יותר פרטים כדי לענות
    משקל ,גובה,מה אוהב לאכול ,סדר יום , כמה מתאמן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת איך לעצור אותו
    ליאורה
    20/12/2009

הבן שלי בן 6 וקצת הוא שוקל כיום 36 ק"ג גובהו 131 ס"מ הוא סובל מעודף משקל.
    אני מתחילה ומודה שזוהי אשמתי ואשמת בעלי במצב אליו הוא הגיע. הוא בן בכור להורים שסובלים מעודף משקל, אני אישית עברתי ניתוח קיצור טבעת שאחרי שרזיתי ממנו כמעט 50 ק"ג הסתבך והוציאו לי את הטבעת ומאז העליתי 20 חזרה.
    עד גיל שנה הוא אכל הכל ומגיל שנה הוא הסכים לאכול רק שניצלים בורקס גבינה ושוקולד ובגלל שהיינו באותה תקופה במעבר מחו"ל לארץ חשבנו שלא טוב להתעקש איתו ונתנו לו את המזון הגרוע הזה עם תוספת של מיץ תפוחים (לפחות הוא ללא סוכר) משנה לשנה הוא הלך ותפח הגדיל כמויות כי גם כולם סביבו העביסו אותו בהרבה ממה שהוא כבר הסכים לאכול כי הוא לא אוכל כלום...בהתחלה הוא לא היה שמן הוא תמיד מאוד גבוה ונראה כשנתיים שלוש גדול מחבריו אבל בשנתיים האחרונות הוא כבר לא מלא הוא ממש שמן. יש לו בטן גדולה סנטר כפול והרבה שומן בידיים ובגב. השנה הוא גם התחיל כיתה א והחלו ללעוג לו כל מיני ילדים שלא הכירו אותו קודם (חבריו מהגן אוהבים אותו מאוד ולא רואים בו שמן ) אני מאוד רוצה לעזור לו שלא יגיע למצב שלי חלילה ואני גם מפחדת עליו מבחינה בריאותית למרות שהוא מאוד פעיל אם באופניים כדורגל וריצה אבל עדיין שמן. מהרגע שהוא קם הוא רוצה משהו מתוק . אם זה חטיף "קוקומן" או :"שוגי" יחד עם הפיתה עם החביתה או הפסטרמה או הטוסט . בצהריים קבוע הוא אוכל שניצל כל יום שניצל וצ'יפס שאני מכינה לו בתנור (לפחות בבית אני יכולה להכין ציפס בתנור) ואחרי הוא מתחיל לנדנד אני רוצה מתוק רוצה מתוק ואני בסוף נשברת פה שוקולד קליק פה קרטיב (כמובן שוקולד) הוא לא עוזב אותי עד שהוא לא מקבל מתוק.
    אח"כ ארוחת ערב תהיה טוסט או חביתה עם גבנ"צ (הוא לא מוכן לאכול חביתה ללא גבנ"צ ואני נשברת כי אני מעדיפה שיוכל גם ביצים...) או שוב פיתה עם פסטרמה - זהו ! כמובן שהוא יעדיף ג'חנון ופיצה אבל אני לא מרשה בבית.
    מה לעשות? איך אני יכולה לעזור לו? מיואשת מאחר וקשה לי לקבל את ההצעות שלתת לו לצום עד שהוא יאכל

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת איך לעצור אותו

הוספת תגובה

• ליאורה

שרית עטיה-שמואלי
    21/12/2009

ממכתבך נראה כי אתם זקוקים ליעוץ משפחתי.
    מנסיוני בטיפול בילדים - ילדים שהצליחו לעמוד במשימה הכל כך גדולה הזו הם ילדים שהיתה מאחוריהם משפחה תומכת שלקחה חלק בתהליך.
    בתור התחלה ממליצה לכם לפנות לדיאטנית דרך קופת החולים ( עדיף כזו שמתמחה בילדים ) והיא כבר תכוון אותכם הלאה למסגרת המתאימה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל מאוד נמוך
    סיגל
    20/12/2009

שלום

בת 13 משקלי נמוך מאוד - 33 ק"ג. וגובהי צמח לאחרונה ל155 ס"מ אני בת 13 אוכלת הרבה, קבבים מרקים פיצות מאפים אבל לא עולה במשקל. יחד עם זאת אני רוקדת ויש לי כושר טוב מה עושים? ההורים שלי היו רזים בגילי וכנראה יש לזה השפעה .הטבלאות אומרות שאני צריכה להוסיף עוד הרבה ק"ג. איך עושים את זה.

לקביעת תור
    סגירה
    משקל מאוד נמוך

הוספת תגובה

• סיגל

שרית עטיה-שמואלי
    21/12/2009

הי
    יש המון דרכים ומזונות שיכולים לעזור
    ממליצה לפנות לדיאטנית דרך קופת החולים להדרכה.
    זה מאוד חשוב כי גופך עדיין לא סיים לגדול ולהתפתח ותזונה מתאימה מאוד מאוד חשובה
    לדוגמא - עד גיל 20 אנו בונים את העצמות שישמשו אותנו אח"כ כל החיים. התזונה משפיעה על חוזק העצמות
    התייעצי בדיאטנית שתתאים לך תפריט מתאים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרית שלום האם המשקל נמוך במיוחד

סיגל
    22/12/2009

שרית שלום.
    האם המשקל הנמוך שלי הינו חריג במיוחד. נתקלת בעוד ילדים רזים (33 ק"ג 156 ס"מ)? אני לא יודעת מה אני עוד יכולה לאכול מעבר למה שאני כבר אוכלת. אולי ישנם משקאות מסויימים שכדאי לקחת כתוספת לארוחות רגילות?

סיגל - גיל 13

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל

שרית עטיה-שמואלי
    22/12/2009

הי
    משקלך נמוך. וכמו שכתבתי .התפריט צריך להתאים לך .
    ממליצה לך להתיעץ עם דיאטנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות מומלצות לארוחות
    דגנית
    19/12/2009

שלום,
    ברצוני לברר אם ישנה חשיבות לשעת ארוחות הבוקר והצהריים לילדים בני 3 , 5 ?

ילדיי אוכלים בגן את ארוחת הבוקר בשעה 10:30 ואת ארוחת הצהריים בשעה 14:15 .

בבוקר הם שותים שוקו ואוכלים קורנפלקס או חצי לחמניה (לעיתים מפאת חוסר זמן בבוקר הם אוכלים בעמידה, באוטו, בדרך אל הגן וכו') .

האם ייתכן שהם רעבים בין הארוחות? האם זמנים אלו אינם טובים?

עד כמה שלי ידוע ארוחת בוקר טוב שתהיה בשעה 09:00 לערך וארוחת צהריים בשעה 12:30 ...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שעות מומלצות לארוחות

הוספת תגובה

• דגנית

שרית עטיה-שמואלי
    21/12/2009

הי
    אכן נשמעים מרווחים גדולים מידי . ביחוד עבור בין השלוש.
    אם אין לך שליטה על זמני הארוחות . ממליצה לך לנסות ולהקפיד על ארוחת בוקר מזינה בבית. אולי כריכים שתכינו ערב מראש , אולי יוגורט עם פרי , מילקשייק על בסיס חלב ופרי
    ארוחת הבוקר חשובה מאוד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה קלה
    רוית
    19/12/2009

שלום, שמי רוית ואני בת 14.
    גובהי 1.64 ומשקלי 58 ק"ג. אני יודעת שאני במשקל תקין אך אני מעונינת לרדת 4 ק"ג ולחזור למשקל שהייתי בו פעם.
    אני אוכלת מאוד בריא, 3 ארוחות ביום + 2 ארוחות ביניים קלות, ללא נישנושים, ורוקדת פעמיים בשבוע במשך שעה ורבע אך אני לא מצליחה לרדת.
    מה עלי לעשות? לצמצם את הארוחות? להוסיף פעילות גופנית? באיזה מינון?
    תוך כמה זמן אני אוכל להוריד 4 ק"ג באופן בריא??

תודה רבה, רווית

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה קלה

הוספת תגובה

• רוית

שרית עטיה-שמואלי
    21/12/2009

הי
    את יכולה לכתוב לנו תפריט מדוייק של כמה ימים וננסה לשפר אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט

רוית
    21/12/2009

התפריט שלי הוא די קבוע:
    בוקר: יוגורט לבן 1.5%
    בית ספר: סנדביץ' מלחם מלא+קלמנטינה/ לפעמים כשאני ממש רוצה לרזות אני אוכלת רק תפוח
    צהרים: רבע עוף+ ירקות חיים/מבושלים+(לפעמים) מעט פחמימות
    אחר"צ: די משתנה: סלט/ ירקות עם גבינה/ תפוח+ כוס קפה עם חצי כפית סוכר וממש טיפה חלב
    ערב: 2 פרוסות לחם מקמח מלא + 100 גרם גבינה+ ירק
    במשך היום שותה כ-2 ליטר מים/ סודה (לא ממותקת, פשוט מים עם גזים)

אני לא נוגעת במתוקים, מאפים, שתיה מתוקה, וכו'...
    יכול להיות שבגלל דיאטות קודמות הרסתי לי את החילוף חומרים?

תודה רבה על העזרה, רוית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוית/ מסיון דיין-דודו דיאטנית קלינ

סיון דיין-דוד
    30/12/2009

הי רוית
    שמי סיון ואני דיאטנית קלינית
    אם את אוכלת לפי התפריט שכתבת יהיה לך קשה לרדת במשקל כי את אוכלת פחות מדי ואכן עלולה לפגוע כך בקצב חילוף החומרים בגוף. אני ממליצה לאכול 3 ארוחות עיקריות ביו הכוללות חלבונים+פחמימות+ ירקות (לא לוותר על הירקות) ושתי ארוחות ביניים כמו פרי/ירק
    להוסיף פעילות גופנית - מינימום 3 פעמים בשבוע
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוית

שרית עטיה-שמואלי
    30/12/2009

הי רוית
    את נמצאת עדיין בגיל שגופך צריך עוד להתפתח ולכן חיוני לספק לו רכיבי מזון חיוניים.
    כלומר לספק לגוף את הדלק הנכון ובכמויות
    נראה כי התפריט שלך דל מידי בקלוריות ובמזון .

באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.

את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
    הכלל הראשון והכי חשוב של תזונה נכונה הוא לאכול מכל קבוצות המזון
    לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
    לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
    לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב

להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.

לגבי התפריט שלך :
    בוקר: יוגורט לבן 1.5% - בסדר גמור
    בית ספר: סנדביץ' מלחם מלא+קלמנטינה/ לפעמים כשאני ממש רוצה לרזות אני אוכלת רק תפוח - אל תוותרי על הכריך . תפוח לא משביע ולא מספיק .
    צהרים: רבע עוף+ ירקות חיים/מבושלים+(לפעמים) מעט פחמימות - לא לוותר על הבשר ,לגוון גם עם בקר ודגים . לא לוותר על הפחממות .
    אחר"צ: די משתנה: סלט/ ירקות עם גבינה/ תפוח+ כוס קפה עם חצי כפית סוכר וממש טיפה חלב - נסי יוגורט עם פרי . לפעמים מותר להתפנק עם משהו מתוק עד 200 קלוריות
    ערב: 2 פרוסות לחם מקמח מלא + 100 גרם גבינה+ ירק
    במשך היום שותה כ-2 ליטר מים/ סודה (לא ממותקת, פשוט מים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שלי בוכה
    דודי
    19/12/2009

אני הכי רזה בכיתה אני בן 8 שוקל 25 וכימעת כול הכיתה שלי 35~40 קילו

לקביעת תור
    סגירה
    אמא שלי בוכה

הוספת תגובה

• נדב

שרית עטיה-שמואלי
    21/12/2009

הי נדב
    מה הגובה שלך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבן 8.5 חוד'
    הילי
    17/12/2009

היי,
    בני בן ן 8.5 חוד', יונק ואוכל מרק ירקות עם עוף בצהרים,
    בוקר-יונק
    10- אוכל חצי תפוח או אבוקדו עם עגבניה
    13-13:30- מרק ירקות עם עוף
    יונק
    יונק

לפני השינה יונק- אתמול סוף סוף שתה 180 מטרנה לפני השינה במקום הנקה
    (נלחמנו הרבה שיתרגל לבקבוק..)

הוא לא מסיים את המוצקים ורוצה השלמת ציצי- וגם הרבה בין לבין -ציצי
    אני מרגישה שזה לא מאוזן וקבוע כל הארוחות וההנקה וגם לא יודעת איך לגוון לו ובמה
    ואיך אפשר לעשות קצת סדר..
    אשמח לחוות דעתכם,
    תודה,הילי.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבן 8.5 חוד'

הוספת תגובה

• הילי

שרית עטיה-שמואלי
    21/12/2009

הי הילי
    הייתי מתחילה משני דברים-
    הראשון להוסיף עוד ארוחת מוצקים אחה"צ . אולי ביצה עם משהו
    או יוגורט (אפשר כבר ב 9 חודשים)
    השני לנסות לעשות הפסקות בין הארוחות. אני יודעת שזה קשה אך נסי בהדרגה להגדיל את הטווח בין ארוחה לארוחה . עד שתגיעי ללפחות שעתיים ללא ציצי לפני ארוחת מוצקים.
    אנני יודעת באילו טווחים הוא יונק עכשיו אך נסי להגדיל כל פעם את הזמן ברבע שעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה- שאלת המשך..

הילי
    29/12/2009

קודם כל תודה רבה על התשובה,

בהמשך לתגובתך- הוא יונק כל שעתים בערך, בחודש האחרון בקושי אוכל מוצק
    אפילו שפעם ניסיתי לתת לו את המרק עוף אחרי שלא ינק או אכל 3 או 4 שעות, לא רצה מוצק רק ציצי או מטרנה.
    גודלות לו עכשיו השינים העליונות- אך האם זו סיבה לכך שכבר אין לו עניין במוצק ?

ניסיתי גם הרבה דברים חדשים: אורז עם עדשים, גבינה לבנה, קוטג', פתי-בר..- שום דבר לא עניין אותו
    גם תפוח-עץ שפעם אכל (תפוח מגורד בפומפיה)- כבר לא ממש רוצה, מידי פעם כן אוכל אבוקדו עם עגבניה..

האם אני צריכה לדאוג או שיכול להיות שתהליך צמיחת השיניים הקדמיות קצת ארוך ומציק וזאת הסיבה? אני קצת לחוצה כי אני רואה את התפריט שאוכל תינוק בן 9 חודשים ואנחנו לא קרובים לזה בכלל..
    בטיפת חלב אמרו שהוא בסדר שהוא שומר על אחוזון קבוע 10-25, אבל אני דואגת מזה שבהתחלה הוא היה מאוד סקרן ואהב לנסות אוכל מוצק וחדש ועכשיו הוא לא מביע בכלל עניין ורוצה רק ציצי או בקבוק,
    אשמח לחוות דעת,
    תודה רבה,
    הילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה ותשובה
    ליזה
    17/12/2009

יש לי ילדה בת 5.5 נמוכה מעו מגילה מתאימה לגיל 3 בערך ורזהמאד לא אוכל ארולת צהרים לא פחמימות לא בשרים לא ירקות ולא פירות כל הזמן מלחמה איתה ספירת דם תקינה ברל תקין אוהבת לאכול רק פרוסות לחם עם ממרחים התפתחות שיכלית בכלל לא מתאימה לגילה לפי דעתי תצטרך כיתה קטנה אבל היא ילדה מאד חכמה ומפולפת נורא מה עוד ניתן לעשות קיבלה ויטמנים ואף תופי תזונה והעלת התאבון אבל אין חדש כל צהרים איתה מלחמה והיא גם אוכלת בצהרון ולפי דעתי לא אוכלת בכלל כי אין מי שישים לה לב שם או יאכיל אותה כל אוכלים והיא לא רק לחם בבקשה עזרה דחופה......

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה ותשובה

הוספת תגובה

• ליזה שלום

שרית עטיה-שמואלי
    21/12/2009

שלום ליזה
    לא ציינת גובה ומשקל מדויקקים וכן לא ציינת כמה בדיוק היא אוכלת
    אין באפשרותי פשוט לכתוב תפריט,עם זאת תזונה בגיל הזה היא קריטית להמשך גדילה ולכן ממליצה לך לפנות לדיאטנית דרך קופת החולים להכוונה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף משקל לילד בן 9
    מיכל
    15/12/2009

הבן שלי בן 9, נמצא בעודף משקל. הבעיה מורכבת משני חלקים: 1. הוא אוהב לאכול, אוכל ובעיקר פחמימות. 2. יש לו קושי מוטורי, של סירבול ובעיית שיווי משקל, בעקבות כך כל פעילות ספורטיבית מורכבת עבור.
    כיום הוא נמצא בחוג שחיה, ובמסגרת של אומנויות לחימה.
    אנחנו מאד מודעים לנושא התזונה, ומשתדלים לשמור על מסגרת מסויימת של גבולות.
    התייעצתי עם תזונה שאמר שאין אפשרות לעזור עד גיל 14 בו הילד מבין ומגלה מוטיבציה.

אני בטוחה שניתן לעשות עוד, למען ירידה שמשקל והגעה למשקל תקין.
    חשוב לציין שהילד שמח, מרגיש בנח עם עצמו ועם גופו. הוא מאד קשוב ופתוח לשמוע על מזון בריאותי, אבל בפועל הוא לא מצליח ליישם - לדוגמא במסיבת חנוכה הוא אכל 4 סופגניות קטנות.
    האם ניתן ליצור מסדרת של תפריט מתאימה, לגילו?

לקביעת תור
    סגירה
    עודף משקל לילד בן 9

הוספת תגובה

• מיכל

שרית עטיה-שמואלי
    21/12/2009

הי מיכל
    מציעה לך לחפש לו סדנא להרגלי אכילה נכונים המיועדת לילדים. בדר"כ סדנאות כאלו שבנויות טוב ומונחות ע"י אנשי מקצוע - מטרתן שמירה על המשקל (כי הילדים גבהים) ואימוץ הרגלי אכילה נכונים.
    אני יודעת שיש בשניידר סדנאות כאלו שמשולבות עם פעילות גופנית ,מאוד מוצלחות. אני בטוחה שיש בעוד מקומות. שווה לנסות
    יש הרבה ילדים שטיפול בקבוצה מביא אותם להרתם למשימה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שרית

מ.א
    25/01/2010

תודה על התשובה המהירה.
    המצב הוא לא קריטי, אני רק רוצה לבדוק את עצמי.
    לוודא שאני לא מפריזה בדברים מסוימים או מחסירה אחרים.
    לא הייתי רוצה לגרום לו לחשוב שיש לו בעייה או להפוך את האוכל לנושא בעייתי.
    אני מחפשת משהו כללי למדי כמו טבלה למשל.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה ! יותר מידי מיכליות

מ.א
    25/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בתינוקת בת שנתיים
    אורית
    14/12/2009

שלום רב!

אני אמא לתינוקת - ילדה מקסימה בת שנתיים. היא תינוקת גבוהה במשקל 12.700 גרם. ניכרת עליה כרס מאוד גדולה וכמובן, ירכיים עם מעטה שומן מקופלים.
    אני מאוד אוהבת אותה, אך דואגת מאוד לבריאותה. אנו שני הורים רזים וגם אחיה הגדול רזה.
    אני גם לא חושבת שהיא אוכלת יותר מבני גילה. היא אוכלת מה שהיא מבקשת כי היא עקשנית מאוד, גם מזון בריא וגם מהמזון הפחות בריא כמו: חטיפים שהיא רואה. אבל לא יותר מידי (חבילה קטנה של במבה ליום, מעדני חלב).
    אשמח להיוועץ עם משקלה ביחס לגילה (אין לי את הגובה המדויק שלה) סביר ואם הכרס מתי שהוא תעלם.
    תודה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה בתינוקת בת שנתיים

הוספת תגובה

• אורית

שרית עטיה-שמואלי
    21/12/2009

הי
    ללא הגובה אי אפשר לדעת האם המשקל מתאים. ובכלל בתינוקות חשוב לעקוב אחרי משקל במשך כמה חודשים ולא בנקודה אחת.
    פני לטיפת חלב ,בקשי לראות את עקומת הגדילה שלה והתייעצי עם האחות .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן זית לתינוקות
    מיקי
    14/12/2009

שלום,

האם מותר לתת כפית שמן זית ביום (משובח כמובן)
    לתינוק בן חודשיים?

לקביעת תור
    סגירה
    שמן זית לתינוקות

הוספת תגובה

• שמן זית לתינוקות

ד''ר הגר שפר
    15/12/2009

לא כדאי לתת שמן זית לתינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן זית - המשך

מיקי
    15/12/2009

למה לא?
    מותר שמן אחר?
    זה מיועד להקלה על עצירויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    10/12/2009

שלום
    אני אוכלת ארוחות צהריים וערב בלבד
    האם תוספת של ארוחת בוקר כאשר
    ארוחות הצהריים והערב ישארו במתכונתן
    תגרום לי להוריד במשקל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יעל

שרית עטיה-שמואלי
    13/12/2009

וואהו.
    תשובתך תלויה בכ"כ הרבה גורמים אך בעיקרון
    פתיחת הבוקר בארוחת בוקר בדר"כ טובה למשקל ,מונעת את רעב הבוקר ואת ההתנפלות בצהרים.
    לא ציינת בת כמה את אך אכילת בוקר ידועה גם כמשפרת תפקודי מוח בשעות הבוקר.
    אני ממליצה להוסיף
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי לא נענתה...
    דגנית
    09/12/2009

אני ממתינה לתשובתכם בנושא שעות מומלצות לארוחה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלתי לא נענתה...

הוספת תגובה

• דגנית

שרית עטיה-שמואלי
    13/12/2009

הי דגנית
    ממתי השאלה? אני לא מוצאת
    יכולה לשאול שוב אם עדיין לא עניתי?
    תודה וסליחב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה פרוסות לחם לתת?
    שני
    01/12/2009

שלום,
    ביתי בת שנה ו11 חוד'.
    היא מאוד אוהבת לחמים.
    בארוחת ערב סטנדרטית היא אוכלת עגבניה, ביצה - יום כן יום לא, גבינה לבנה ולחם מקמח מלא או מקמח לבן.
    היא אוהבת כל מני סוגים שונים של לחמים ומדי פעם אנחנו מגוונים לה ונותנים לה לחמים שנים ואפילו פיטות.
    השאלה כמה פרוסות לחם אני אמורה להגביל אותה בארוחת ערב. כרגע אני מגבילה אותה ל 2.אם לא מגבילים אותה היא יכולה לאכול בלי סוף לחמים למרות אם שהיא כבר שבעה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה פרוסות לחם לתת?

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ד''ר הגר שפר
    02/12/2009

הי שני

2 פרוסות לחם לילדה בת שנתיים זה המון, כדאי להגביל אותה לפרוסה 1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה