פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה המשקל הרצוי
    דנה
    17/05/2009

היי שמי דנה והגובה שלי 170. אני שוקלת 48 קילו אבל אני רוצה לרדת ל45 אך אני יכולה לעשות את זה באופן תקין? בבקשה תעזרי לי ואם את יכולה תגידי לי גם את התווך של המשקל הרצוי בשבילי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה המשקל הרצוי

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד''ר הגר שפר
    19/05/2009

הי דנה
    לפי ה- BMI שלך שזה מדד המשקל ביחס לגובה את 16 שזה מצב של תת משקל ולכן כל ירידה נוסםת במשקל ממש לא בריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה

דנה
    31/05/2009

היי זאת שוב דנה כפי שאמרתי אני 1.70 ושוקלת 48 אבל רוב במשקל שלי בפלג הגוף התחתון. מה אני יכולה לעשות כדי להוריד את השומנים שיש לי ברגלים ובישבן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחחופפ...
    דנה
    16/05/2009

שלום ,
    אני בת 15 ואני גובה 160 ואני שוקלת 60 .. אני מידה 40 בג'ינס ויש לי סימני מתיחה על החזה מתניים ויריכיים...חשוב להזכיר שלא הייתי שמנה עד לפני שנתיים בערך ופתאום התחלתי להשמין.. הייתי רוצה לדעת אם זה אפשרי להעלים לגמרי סמיני מתיחה? ואם כשאני ארזה הם יעלמו לגמרי?...

לקביעת תור
    סגירה
    דחחופפ...

הוספת תגובה

• תשובה למורן

ד''ר הגר שפר
    19/05/2009

הי מורן

סימני המתיחה נוצרו מהעלייה במשקל בשנתיים האחרונות. הטיפול היחידי הוא קרמים מיוחדים, הבנתי שהקרם של ROC עובד מצוין- שווה לנסות.
    וכמובן לשתותו המון מים בכדי לשמור על גמישות העור ולא לעלות עוד במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכנה לאכול ירקות בשר ועוף
    אפרת
    14/05/2009

שלום רב,
    יש לי ילדה , יערה, בת שנתים וחצי שלא מוכנה לאכול ירקות, בשר ועוף.
    היא אוכלת ביצים, דברי חלב, פחמימות ואגוזים מרוסקים.
    בשלב התחלת המוצקים בגיל 6 חודשים לא הייתה בעיה והיא התפתחה סביב גיל שנה וחצי.
    מבחינת אופי יערה היא ילדה מאוד פעילה, חברותית ותמיד צריכה להיות בשליטה.
    אני לא מנסה "לדחוף" לה את האוכל אבל מדי פעם מציעה לה, אבל היא כמו תמיד מסרבת.
    היא נמצאית בגן מגיל שנ וגם שם לא אוכלת רכיבי מזון אלה למרות ששאר הילידים אוכלים. היא אוכלת רק את התוספות הפחמימתיות ולפעמים גם תירס ומלפפון. את שאר סוגי הקטניות והירקות היא לא מוכנה אפילו לטעום. ניסית בדרכים שונות לספק לה בשר בקר או הודו בצורה של לביבות עם ירקות אבל היא לא מוכנה.
    שאלי היא מהם הדרכים לגרום לה לטעום מבלי לדחוף לה את האוכל?
    תודה,
    אפרת

הוספת תגובה

• תשובה לאפרת

שרית עטיה-שמואלי
    22/05/2009

שלום אפרת
    העדפות התזונה של ילדים אכן משתנות לאורך השנים.
    אז סביר להניח שהעדפות של יערה עוד ישתנו בעתיד . עד אז יש לך תפקיד חשוב בהתאמת הסביבה. אנו ההורים נדרשים ליצירתיות מתמדת בעניין אך עיקר התפקיד שלנו הוא פשוט לתת להם דוגמא . כלומר המשיכו לאכול אתם בבית אוכל מגוון ויום יגיע וגם היא תטעם.

מצרפת כמה טיפים להגדלת צריכת ירקות אצל ילדים
    הפעילי את אותה יצירתיות גם כשמדובר בבשר .
    טיפים להגדלת כמות הירקות-

• קחו אחריות - הורים מהווים דמות לחיקוי עבור ילדיהם. מחקרים הראו, שילדים מפתחים הרגלי אכילה דומים לאלו של הוריהם, ובהתאם לנהוג בבית. לכן, קחו אחריות – דאגו לשלב ירקות בתפריט היומי שלכם – הילדים ילמדו מכם ויהפכו זאת להרגל.
    • שתפו את הילדים בקניית ירקות והכנתם - ילדים אוכלים ברצון מאכלים שהם השתתפו בקנייתם ובהכנתם. במהלך הקניות בחנות, תנו להם לבחור ירקות. בבית, תנו להם לשטוף את הירקות ולהכין מהם סלט פשוט. נסו אפילו לגדל, בשיתוף הילדים, ירקות בחצר הבית או באדנית
    • לא להכריח, אך להמשיך ולהציע - עדיף לא לכפות על ילדים לאכול ירקות, אך כדאי לזכור שלעיתים נדרשות עד 10 חשיפות למזון חדש עד שהילד מסכים לטעום אותו. חשוב להציע ירקות בכל ארוחה, גם אם בארוחה הקודמת הילד סרב לירקות.

• צבעים - שלבו בתפריט היומי ירקות ממגוון צבעים, ולפחות חמישה צבעים ביום. סלט צבעוני הוא סלט מושך יותר ומזין יותר. כל צבע מביא עימו מטמון אחר מהטבע. ילדים אוהבים מאכלים נעימים לעין. הכינו צלחת צבעונית ומקושטת בירקות..כך למשל גזר גמדי, ברוקולי, כרובית ואפונה הם קישוט נאה לכל צלחת.

• מרקמים - ירקות בריאים בכל צורת ההכנה, צבע ומרקם. לכן אתם יכולים להשתמש בירקות בכל צורות ההכנה: טריים, קפואים, מיובשים, מאודים וצלויים. כך למשל צורות הכנה אהובות במיוחד על ילדים הן: ברוקולי מאודה, גזר מגורד טרי, מלפפון טרי שלם, עגבניות מרוסקות ומחית כרובית.

• מזון מוכן - כדי להגדיל את המגוון ואת כמות הירקות הנצרכת, ניתן לשלב בתפריט היומי ממגוון מוצרי הירקות המוקפאים והמוכנים הנמצאים בכל חנות, כמו שניצלי ירקות, קציצות ירק וחטיפי ירקות מחקרים, שבדקו את תכולת רכיבי התזונה והתרכובות הפעילות בירקות שעברו חליטה והקפאה, מוכיחים כי בתהליך ההקפאה נשמרות תכונות הירק הטרי, ובהשוואה לירקות הנמכרים בשוק ימים לאחר קטיפתם ישנה עליונות לירקות המוקפאים.

• ירק בכל ארוחה - ישנן אינספור אפשריות לשילוב הירקות בכל ארוחה, למשל חביתת ירקות, כתוספת לארוחה (גזר גמדי), כציפוי, כמחית (הרבה ילדים נהנים ממחיות צבעוניות: מחית ירוקה מאפונה , מחית כתומה מגזר ובטטה, או תוספת כרובית למחית תפו"א), במרק (ילדים מוכנים לאכול במרק ירקות שאינם מוכנים אף לטעום כשהם טריים), תוספת לפיצה, ירקות מוקפצים במחבת, ירק (גזר קישוא) מגורד בתוך קציצה, תוספת לכריך, פשטידות ירקות.

• הכניסו ירקות לרטבים - לכל רוטב אפשר לנסות להוסיף ירקות, למשל ריבועי גזר לרוטב פסטה, אפונה לרוטב שמנת, או עגבניות צלויות ליד העוף.

• תזמון נכון - נצלו כל חלון הזדמנויות. כדאי להציע לילדים צלחת עם ירקות טריים חתוכים בתחילת הארוחה, כשהילדים עדיין רעבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 6 שמתקשה "לשלוט" בעצמה בכל הקשור
    א.
    12/05/2009

למתוקים. בתי פשוט חסרת מעצורים כשמדובר בשוקולד. במדורה היא לקחה לפחות 5 חתיכות עוגה וכל הזמן היה צריך ללכת אחריה כדי לעצור אותו. אתמול היא לקחה ביסקויט עם שוקולד שמצאה בגן השעשועים בתוך שקיות זבל שהשאירו כנראה לאחר פעילות במקום. הייתי מזועזעת. ברור לי שיש צורך בהתערבות איש מקצוע. האם יש מקום לפנות לדיאטנית או לפסיכולוגית?

הוספת תגובה

• למה מדלגים עלי?

א.
    19/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ל :א

שרית עטיה-שמואלי
    22/05/2009

שלום
    אני מציעה לפנות לדיאטנית מומחית בתזונת ילדים לצורך הערכה:האם היא גדלה כמצופה (גובה ומשקל) ,האם התפריט שלה מתאים,האם היא אוכלת תזונה נכונה ומלאה מלבד הכמיהה הזו לשוקולד
    מה כוללת התזונה היומית שלה
    ואז כשתראו את כל התמונה ,תוכלו להחליט ביחד איך לטפל

בכול מקרה אני מציעה לא להפוך את הנושא לשדה קרב. זה אומנם מאוד קשה לנו כהורים .
    אך חשוב לזכור שקרבות כאלו במקרה הטוב זה לא מביאים את התוצאות ובדר"כ מביאים לתסכול ואכזה לשני הצדדים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינה בריאותית,
    נוי
    12/05/2009

היתי מעוניינת לדעת האם יש בעיה עם אכילה קבועה של שניצל תירס של טבעול בצהרים,?

לקביעת תור
    סגירה
    מבחינה בריאותית,

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

ד''ר הגר שפר
    19/05/2009

הי רוני

שניתל תירס של טבעול הוא בעייתי כי הוא אינו מספק לך את כמות החלבון הרצויה לארוחה- לכן לא נכון להתייחס אליו כתחליף בשר אלא כתחליף של פחמימה ( תוטפת ) במקום פסטה, תפו"א או אורז.
    מלבד זאת לא מומלץ לאכול מוצרי סויה או טופו כל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליהי
    09/05/2009

יש לי שאלה אני בת 11 גובהי 155 ומשקלי היה לפני חודש 47 ועליתי ל 48.8 .לפני כמה דקות אכלתי זה אומר שזה משקלי פחות ממה שהוא עכשיו? ועוד שאלה איפה אני יכולה למצוא אתר לחיטוב בטן?
    תודה מראש
    ליהי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ליהי

שרית עטיה-שמואלי
    11/05/2009

שלום ליהי
    המשקל שלנו לא מושפע רק ממה שאכלנו לפני כמה דקות או שעה או בארוחה הקודמת
    משקל הגוף נקבע לפי כמות הקלוריות שאנו אוכלים. באופן כללי. האם היא מתאימה לרמת הפעילות הגופנית שלנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה אחרי גיל שנה
    סיוון
    06/05/2009

שלום
    אני אמא לתאומים שנה וחודשיים. ילדים עדיין יונקים בעיקר בלילה עד 6 פעמים כל ילד ופעמיים שלוש במשך היום.
    מנסה לתת לילדים אוכל בריא, אוכלים 4 ארוחות ביום. הפסקתי להכריח אותם לאכול ואם ילד לא רוצה אז מורידה אותו מהכיסא אבל לפעמים ממנה שלמה הם אוכלים שני ביסים.
    רוצה לשאול אם חלב אם יכול להשלים ארוחה ואם כדי לדאוג שבמקום 4 ארוחות כמו שצריך בגיל הזה ילדים אוכלים 3 ואם הם מקבלים ככה כל הוויטמים שזקוקים להם?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה אחרי גיל שנה

הוספת תגובה

• ,תשובה לסיוון

שרית עטיה-שמואלי
    11/05/2009

אל תפסיקי להציע אוכל בריא,גם אם נדמה לך שהם אוכלים מעט מאוד
    בסופו של דבר בחירת אוכל בריא תהפוך להרגל והרגל ישאר לכל החיים

בעיקרון חלב יכול להשלים ארוחה.
    כדי לדעת אם הם מקבלים מה שצריכים יש להעריך שבוע אכילה מפורט כולל כמויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרהה :(
    טל
    05/05/2009

שלום אני טל אני בת 15 וחצי..
    אז ככה... יש לי מבנה גוף רגי-בינוני אפילו קצת קרוב לרזה.. אבל יש לי צמיגים מה שנקרא.. צדדים שפשוט כפיפות בטן לא עוזרות.. זה לא כזה נורא.. אין כול כך הרבה צדדים אבל אני כול כך אשמח להוריד אותם כי הם נורא מפריעים לייי! מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרהה :(

הוספת תגובה

• תשובה לטל

שרית עטיה-שמואלי
    11/05/2009

הי טל
    במידה ואת אוכלת נכון ,התשובה לצמיגים היא בפעילות גופנית מתאימה.
    חפשי חוג באזור מגורייך. אני בטוחה שלאורך זמן תראי תוצאות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי משקל הילד
    ממ
    05/05/2009

שלום רב,
    שני בני רזים מידי לטעמי.
    בן 11 155ס"מ/45ק"ג ובן 15 178ס"מ/58ק"ק.
    שניהם בהחלט בעלי תיאבון בריא, אוכלים מסודר מגוון ובריא אבל אני מודאגת.
    הם גובהים בקצב ונראים לי פשוט כשני "קולבים".
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי משקל הילד

הוספת תגובה

• תיקון,

ממ
    05/05/2009

בן 11 155ס"מ/38 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטתי לעשות דיאטה
    אבי
    02/05/2009

שלום.
    קוראים לי אבי ואני בן 17.

המשל שלי הוא 90 קילו
    והגובה שלי 174.

לאחר הרבה זמן שאני מתלבט לעשות דיאטה החלטתי שאני צריך לעשות מעשה.
    אני יודע שזה יהיה קשה לעשות את זה, מפני שקשה לוותר על שתייה ועל עוגיות עוגות וכו'
    אבל יותר מאוחר יהיה יותר טוב.

אשמח לקבל עזרה, ומה אוכל לעשות כדי שהדיאטה לא תיהיה קשה..
    ואפסיק לעשות דיאטה ..

אני יודע שמומלץ וכדאי לעשות כל יום פעילות גופנית הליכה מהירה וריצה.
    ולהפסיק לשתות שתייה מתוקה וגם עוגות עוגיות וממתקים.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    החלטתי לעשות דיאטה

הוספת תגובה

• תשובה לאבי

שרית עטיה-שמואלי
    11/05/2009

כל הכבוד על ההחלטה לעשות מעשה לטובת הבריאות שלך
    אני מציעה לך לעשות כל פעם שינוי אחד להתרגל ואז להמשיך
    השינויים יכולים להיות
    אכילה מסודרת - 3 ארוחות ביום ו2 ארוחות בניים
    ממתק אחד ליום
    הורדת שתיה מתוקה
    אכילת ירקות בכל ארוחה

וכמובן פעילות גופנית

בנוסף אתה יכול לגשת לדיאטנית בקופת החולים שתעזור לך לבנות פתריט מתאים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

אבי
    15/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניל פרי.....דחוף
    נטליה
    29/04/2009

(מזון לחולי פנילקטונוריה)האם מישהו יודע מה המחיר בקופות החולים השונות? או היכן ניתן להשיג את זה בזול?

לקביעת תור
    סגירה
    פניל פרי.....דחוף

הוספת תגובה

• פניל פרי

שרית עטיה-שמואלי
    01/05/2009

שלום נטע
    חולי פנילקטונוריה זכאים להשתתפות ולהחזרים על המזון הרפואי. בררו את זכותיותכם בקופה אליה אתם שייכים.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בילדה בת 8
    קרין
    28/04/2009

הילדה היא בת 8 גובהה כ- 136 ס"מ אם איני טועה ומשקלה 44 ,אני נורא מודאגת כי היא סובלת מהשמנת יתר כמה קלוריות מומלץלתת לילדה בגילה ומהו המתכון המומלץ?
    היא היתה ילדה רזה עד גיל 4 אחרי שנעשתה טעות והיא קבלה על ידי אחות חומר שנועד לאינגלציה כתרופה לבליעה.מאז הילדה החלה להשמין האם יכול להיות שמשהו נפגע אצלה כתוצאה מכך?בנוסף,האם יכול להיות שילדים גם כן סובלים מתת פעילות בלוטת התריס?
    אודה לכםמאוד אם תוכלי לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה בילדה בת 8

הוספת תגובה

• תשובה להשמנה - בת 8

שרית עטיה-שמואלי
    01/05/2009

שלום לך
    אנסה לענות לשאלותיך-
    אין מתכון אחד או תפריט שמתאים לכל הילדים. תפריט מוצלח הוא כזה שמותאם גם למימדים (גובה ומשקל ) , להעדפות (טעמים ,מקרמים ,שעות רעב) לסגנון החיים ולרמת הפעילות.
    כך שאני ממש ממליצה ללכת לדיאטנית קלינית מטעם קופת החולים בה אתם חברים ולקבל הדרכה . ודאו שזו דיאטנית מומחית לתזונת ילדים.כחלק מהדרכה יגיע גם תפריט מתאים.
    לגבי התרופה- לא הבנתי באיזה תרופה מדובר . כך שלא אוכל ללת תשובה.
    לגבי בלוטת התריס- גם אצל ילדים עלולות להיות הפרעות התפקוד של הבלוטה.פנו לרופא הילדים והוא ידריך אם צריך לבדוק ואיך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דודה דואגת
    אפרת
    27/04/2009

שלום ..
    אשמח אם תוכלי לעזור לי..
    יש לי אחיינית שאין לה מעצור על הפה, כלומר בכל פעם שמישהו אוכל היא אוכלת יחד איתו. גם אם היא סיימה לאכול את הארוחת הערב.
    היא גם לא אוכלת יותר מדיי..
    אחותי מספרת לי כשהיא יוצאת לפיקניק עם חברותיה הן מביאות סל של ממתקים ולא ניתן לעצור אותה.
    היא אוכלת עד שהיא מקיאה ממש ללא מעצור.
    אנחנו בכלל ממשפחה של הפרעות אכילה שזה מטריד אותנו קצת יותר.
    ישנם פעמים במהלך הארוחה שהיא מכניסה את היד כאילו שהיא הולכת להקיא אומנם זה לא קורה במקרים דחופות אך זה קורה.
    (ניתן לומר שהיא טועמת הכול ואין המון דברים שהיא לא אוכלת).
    אשמח אם תוכלי לעזור לי..

דודה דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    דודה דואגת

הוספת תגובה

• תשובה לדודה הדואגת

שרית עטיה-שמואלי
    28/04/2009

שלום לך
    נשמע שאת אכן מאוד מוטרדת מנושא האכילה. ובאמת סיפרת על כמה דברים מטרידים שדורשים בדיקה.
    אני חושבת שאי אפשר לתת תשובה טובה בלי להכיר את המקרה לפרטיו את הילדה ואת הסביבה .(אפילו לא ציינת את גילה)
    אני מציעה לבקש מרופא הילדים הפניה לדיאטנית ילדים.
    בדקו שזו דיאטנית שמתמחה בתזונת ילדים (יש בכל קופה ובכל אזור) .
    ויחד איתה תוכלו להחליט מה לעשות? האם לטפל? איזה טיפול?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אכילת ירקות ופירות אצל ילדה בת 8
    מיכל
    21/04/2009

שלום רב

בתי בת ה - 8 לא מוכנה לאכול שום פירות וירקות. היא אוכלת לעיתים רחוקות בטטה. בלבד. היא מאד אוהבת פחמימות ואם לא אגביל אותה ואפקח עליה - היא יכולה לאכול במשך כל היום רק פחמימות. ברור לי שיש פה איזשהו כשל אינטראקציה ביננו, ז"א אני יודעת שזה גם גורם פסיכולוגי - ושיש לי/לנו בזה אשם.

עד לפני שנתיים ניסיתי ללחוץ על אכילת ירקות ופירות בדרכי שכנוע, אבל, לפני שנתיים התגלה כי בעלי חולה סכרת ומאז אנחנו עוד יותר מודעים לעניין אכילת הפחממות ומאד מודאגים. אנחנו מדברים איתה רבות על העניין ( אבל לא מכריחים לאכול) ונראה לי שבאופן כללי הלחץ גבר.

לפי חישוב ה - BMI היא במסגרת המשקל התקין (BMI 17)

הרגלי האכילה בבית הם סבירים בהחלט - לעניות דעתי - אין חטיפים, קינוח פעם ביום, אין שתיה ממותקת. מנסים מאד לשמור, ומצליחים.

אודה מאד על תשובתכם

מיכל

הוספת תגובה

• תשובה למיכל פירות וירקות

שרית עטיה-שמואלי
    24/04/2009

שלום מיכל
    נכון.אכילת פירות וירקות הם חלק חשוב מתזונה נכונה ובריאה אך אנו כהורים צריכים להזהר לא לגרור את נושא האכילה למקומות לא נעימים ולהפוך את המזון לשדה קרב מכל סוג שהוא.

את מציינת שאתם בית שמצליח לשמור על הרגלי אכילה. כל הכבוד ,זה מצויין וחשוב מאוד
    דוגמא אישית וסביבה שמעודדת אכילה נכונה הן שתי אבני הדרך החשובות ביותר בהקניית הרגלי אכילה בריאים לילדים
    האם בתך נמנעת מקבוצות מזון נוספות ?
    האם היא אוכלת בשר? דגים? חלב ומוצריו? קטניות
    במידה והיא אוכלת תזונה מאוזנת ,לא נמנעת ממזונות נוספים וגדלה כראוי (גובה ומשקל) אז אני מציעה להניח לנושא לזמן מה . ילדים משנים את הרגלי האכילה שלהם.

בכל זאת כמה טיפים :
    שתפו את הילדים בקניית ירקות ובהכנת מאכלים מהם.ילדים אוכלים ברצון רב יותר מאכלים שהשתתפו בהכנתם

לא להכריח אך להמשיך ולהציע. להציע בכל ארוחה ,אפילו לשים על השולחן ירקות מגוונים. לעיתים נדרשות כ 20 חשיפות לפני שילד טועם.

תנו דומא אישית- שלבו בתפריטכם ירקות. יש סיכוי שבשלב כלשהוא הילדים יתנסו.

ילדים אוהבים מאכלים נעימים לעין. קשטו את צלחת הילד בירקות .בעזרת גזר גמדי,אפונה כרובית אפשר להכיך צלחת צבעונית ומושכת

נסו צורות הכנה ומרקמים שונים.לכל ילד העדפות שונות
    לדוגמא מחית כרובית/ברוקולי
    גזר מגורד
    עגבניות מרוסקות
    ירקות קלויים בתנור

אפשר לנסות לשלב מזונות מוכנים על בסיס ירקות - כמו שניצל כרובית וברוקולי. דרך נוספת להגדלת צריכת הירקות

צורות הכנה- ירקות מזינים בכל צורת הכנה. במרק,כמחית,תוספת לפיצה או מגורד בפשטידה.

נצלו חלון הזדמניות- לעיתים בתחילת ארוחה הילדים רעבים וחסרי סבלנוץ. שימו צלחת ירקות חתוכים בזמן שאתם מכינים את הארוחה. הרבה ילדים ינסו

בהצלחה גדולה
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה-התייעצות
    נוי
    21/04/2009

שלום, שמי רוני אני בת 15 ו4 חודשים.
    במהלך השנה האחרונה הורדתי 40 קילו, בדיאטה לא הכי בריאה.
    כבר 4-5 חודשים שאני משתדלת לאכול נכון, מספיק ובריא.
    היתי מעוניינת לקבל חוות דעת על התפריט היומי שלי,:
    בוקר-כוס פיבר וואן+נס על בסיס חלב 1%
    בצפר-2 פרוסות לחם קל+מעט ריבה,+תפוח
    צהריים-שניצל עוף עם תירס+כוס ברנפלקס+2 כפות מלאות קטשופ,+חצי עגבניה ומלפפון חיים+13 כרוב מאודה כישוא כרובית ופטריות עם 2,3 כפות רסק עגבניות וחצי כף אבקת מרק.
    ביינים-מעט ג'לי תות+פרי+מעדן 0% או כוס ברנפלקס+גמבה אדומה גדולה.
    ערב-4 פרוסות לחם קל+2 כפות מלאות של חומוס+עגבניה חסה ומלפפון חיים,+3-4 פרוסות פסטרמה או ביצה קשה.
    לילה-מעדן 0%+נס על בסיס חלב1%. לפעמים גם עוד פרי.
    במשך היום 2,2 וחצי ליטר מים,גם מידי פעם תה עם סוכרזית, משתדלת כמה שפחות קולה זירו והמון ירקות בכל הצורות והצבעים.

שוקלת כרגע 50 וגובהי 1.64
    אינני עוסקת בספורט כרגע ומעוניינת לשמור על המשקל הקיים.
    יש לציין שפעמיים בשבוע אני מוסיפה לי "מנה מותרת" של בערך 600 קלוריות, בדרך כלל או פיתה גדולה עם שוקולד או קרפ עם שוקולד בנוסף לתפריט היומי. כל שאר השבוע ממש שומרת ואוכלת לפי התפריט.
    בנוסף רציתי לדעת עם יש בעיה עם זה שאני אוכלת מידי יום בערך את אותם המזונות.
    בתודה רבה מראש רוני.
    (:

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה-התייעצות

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

ד''ר הגר שפר
    21/04/2009

תשובה לרוני

קודם כל, כל הכבוד על הירידה במשקל שהצלחת לעשות.
    לגבי התפריט, בסה"כ הוא די בריא, אבל הוספתי כמה הערות :

בוקר-כוס פיבר וואן+נס על בסיס חלב 1% - מעולה אפשר להוסיף גם יוגורט טבעי, זה בריא, משביע יותר ועוזר למערכת העיכול.

בצפר-2 פרוסות לחם קל+מעט ריבה,+תפוח - מה דעתך למרוח גבינה ( חסר חלבון )
    צהריים-שניצל עוף עם תירס+כוס ברנפלקס+2 כפות מלאות קטשופ,+חצי עגבניה ומלפפון חיים+13 כרוב מאודה כישוא כרובית ופטריות עם 2,3 כפות רסק עגבניות וחצי כף אבקת מרק.
    הארוחה הזאת קצת מוזרה , שניצל וברנפלקס? לדעתי הברנפלקס מיותר.
    תמשיכי לאכול הרבה ירקות כמו שאת עושה זה מצוין.
    אבל לדעתי כדאי לגוון ולאכול גם מוצרי בשר נוספים.

ביינים-מעט ג'לי תות+פרי+מעדן 0% או כוס ברנפלקס+גמבה אדומה גדולה - מעולה

ערב-4 פרוסות לחם קל+2 כפות מלאות של חומוס+עגבניה חסה ומלפפון חיים,+3-4 פרוסות פסטרמה או ביצה קשה. - אני ממליצה שתאכלי גם את הפסטרמה וגם את הביצה, אחרת אין לך מספיק חלבון. אפשר גם קופסאת טונה או קופסאת קוטג'.

לילה-מעדן 0%+נס על בסיס חלב1%. לפעמים גם עוד פרי - בסדר גמור מלבד הקפה בערב, לא טוב לשינה..

במשך היום 2,2 וחצי ליטר מים,גם מידי פעם תה עם סוכרזית, משתדלת כמה שפחות קולה זירו והמון ירקות בכל הצורות והצבעים - מעולה

כל הכבוד, אם תעשי את השינויים שהוספתי התפריט יהיה ממש מצוין.

אני ממליצה שלשלב גם פעילות גופנית, זה יחטב את הגוף, ישמר את חילוף החומרים שישאר תקין וטוב ויעזור לך להגיש טוב יותר.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה, עוד שאלונת:]

נוי
    21/04/2009

לא הבנתי בדיוק מה הבעיה עם הברנפלקס בצהריים, אמורים לאכול גם פחמימה 1 וגם חלבון "בשרי" לא? השניצל הוא 157 קלוריות, זה לא מעט לסגור בזה את א. הצהריים?
    ובקשר ל"מנה מותרת" האם זה בסדר או שהיא מיותרת? בנתים אני אוכלת 1 כזאת לשבוע ומעוניינת להוסיף עוד אחת, האם העלה במשקל בשל הוספה כזאת,?
    תודה רבה
    רוני(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

נופר
    21/04/2009

אני עשיתי גם דיאטה של תפריט 1200 קלוריות + מנה מותרת ועדין ירדתי
    ושרציתי לשמור על המשקל הוספתי עוד מנה אחת כזו בשבוע
    וזה מה שהפסיק להוריד אותי במשקל בעצם הכניס אותי למצב " שמירה"
    וזה כיף פעמים בשבוע להתפנק על משהו !
    תגווני במשך היום על התפריט שלך בלי שום קשר בשביל שלא תשתעממי
    בצהורים במקום הברנפלקס תאכלי אורז ! או פסטה
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה