פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דייסות לילד בן שנה
    אורלי
    02/11/2009

בני בן שנה והולך לגן. הוא אוכל איזומיל עקב אלרגיה לחלב ואני מנסה לגמול אותו מהפורמולה הזו שכן ידוע לי כי בגיל כזה כשהוא כבר אוכל הכל אין סיבה ממשית לתמ"ל וכי יש בעייתיות עם הסויה. התחליף בינתיים שחשבתי עליו הוא דייסות אורז או סולת על בסיס מים בלבד - בבקבוק (הוא גם מאוד רזה אז אין לי בעיה עם הקלוריות). שאלתי היא - האם ניתן בכלל לעשות את הדייסות האלו רק על בסיס מים? איזו דייסה עדיפה, מבחינת ערכה התזונתי? האם יש תחליף אחר לבקבוק שהוא דורש לפני שנת הצהריים ובאמצא הלילה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דייסות לילד בן שנה

הוספת תגובה

• אורלי

שרית עטיה-שמואלי
    05/11/2009

הי אורלי
    זה מאוד משנה מה הוא עוד אוכל במשך היום
    לדייסה על בסיס מים אין כ"כ ערך תזוהתי
    לעניין הסויה- עדיין לא הוכחה שום בעייתיות בעניין ואין שום סיבה לא להמשיך עם בקבוק

גם את עניין האלרגיה לחלב מציעה לבדוק שוב עם רופא הילדים ולקבל הנחיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תינוקת בת שנה וחצי
    שלי
    31/10/2009

שלום לך
    ביתי בת שנה וחצי שוקלת נכון להיום 10.500 קילו (נאמר לי שבמשקל היא באחוזון 15) ומתפתחת יפה זו לא בעיה הבעיה היא שהילדה מסרבת לגעת בדברי חלב פעם בכמה זמן מוכנה לאכול יוגורט או מעדן אבל לא כל יום וגם א המגוון שהיא מוכנה דל גלומר מוכנה לאכול יוגורט מעודן או לבן וזהו הרוב מעדני חלב מתוקים כמו דני דניאלה וכו' אינה מוכנה. חלב גם אינה מוכנה לשתות בכלל למעט מטרנה שגם זה בקושי.
    לפני שבוע בערך נתתי לה לטעום חלב אורגני וזה שתתה מעט ואת היתר שפכה וגם אם אוכלת חלווה מוכנה לאכול רק סוג מסויים כיצד לשנות לה את ההרגל ואיך ללמד אותה לשתות חלב פרה?
    במשך היום אוכלת בסדר בבוקר ובצהריים ובייניים במעון וערב בבית ובין לבין פירות שהיא מאוד אוהבת חייבים להרגיל אותה למוצרי חלב ולחלב פרה? או להשאיר את המצב כמו שהוא וזה תקין?

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

שלי
    31/10/2009

הבת שלי לא שותה כלום חוץ ממים (מגיל חודשיים לערך נתתי לה מיים כל פעם קצת כי היה קייץ וחם מאוד וכמו שאני צמאה גם היא צמאה זו נקודת המחשבה שלי ועובדה היא בסדר גמור) וגם לא מוכנה לגעת במתוק לוקחת פעם בשבוע שבועים ביס מחטיף מתוק (לא שוקולד) ואז מעיפה. עוגיות מתה על בייבי ביס ועל עוגיות אורגניות. ולא מוכנה לאכול בשר כמעט בכלל רק פעם ב........ ומאוד אוהבת דגים. וחשוב לי לציין שבטיפת חלב אמרו לי שהיא בסדר בעיקרון ואין לי מה לדאוג. אשמח ליותר הכוונה לגבי מוצרי החלב איך להרגיל אותה
    ולמשל לגבי גמדים אין מצב לתת לה כי פעמיים שלוש הקיאה לי אותם אז זה שלעצמו יורד מן הפרק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלי

שרית עטיה-שמואלי
    02/11/2009

הי שלי
    למוצרי חלב תפקיד חשוב בתזונה כיוון שהם ספקי סידן עיקריים. וסידן חיוני לבריאות העצמות.
    אז קודם תנסי מוצרי חלב בוריאציות שונות כמו : פשטידות, אולי גבינות קשות, חבתיות גבינה,לביבות גבינה,דייסה. אם את צריכה מתכונים תכתבי לי.
    מקורות נוספים לסידן: סרדינים,כרוב,ברוקולי,טחינה,שקדים
    אך אין ספק שחלב ומוצריו הם במקור הטוב ביותר - שווה להשקיע את המאמצים שם
    תעדכני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מספר דברים במוצרי חלב ש

שלי
    02/11/2009

הילדה שלי כן אוכלת כמו גבינה צהובה ופרוסת גבינה מעושנת היא מאוד אוהבת אבל לא נותנת כל יום בגלל הכולסטרול כי יש במשפחה של הגרוש שלי אבא של דניאלה בעית עודף כולסטרול וגם לבן שלו מנישואים קודמים יש עודף כולסטרול. גבינה לבנה מעורבבת עם ביצה קשה גם כן אוכלת אבל לא כל יום כי גם במעון הם אוכלים ביצים
    דיסה היא אוכלת עדין של מטרנה כי זה גם חיוני להתפתחות תאי המוח
    טונה גם מכיל סידן?
    טחינה לבד הילדה לא אוכלת אבל חלווה אחד לימיים שלושה מאוד אוהבת וגם את זה אני מגישה לה רק את האורגני שקדים ממש לא בא בחשבון היא סה"כ בת שנה וחצי וזה מזון מסוכן ביותר עד גיל חמש הרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 13
    יובל
    29/10/2009

אני ילד רזה, בן 13. אני עושה טריאתלון ואני רוצה לבנות את הגוף שלי בצורה הכי טובה ואני מוכן לעשות הכל. אבל לצערי כנראה ירשתי את התכונה של אבא שלי ואני אוהב לאכול הרבה. אני לא ילך לדיאטנית כי ההורים שלי אומרים שאני סתם מגזים. באתי לפה כי אני מקווה שתתנו לי טיפים טובים איך לשמור על המשקל שלי, להתחזק, ולגבוה בצורה הטובה ביותר. גם לימדו אותי לפני שנה בבצפר את השיטה שכל מאכל מקבל נק', וככה אפשר לספור את מספר הנק' מכל קב' מזון, ואני אשמח לדעת כמה נק' כל מאכל נותן וכמה אני אמור לאכול.

תודה מראש,
    יובל

לקביעת תור
    סגירה
    בן 13

הוספת תגובה

• שכחתי להגיד

יובל
    29/10/2009

שכחתי לציין שאני שוקל 46 ק"ג והגובה שלי הוא 1.51 מטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובל

שרית עטיה-שמואלי
    02/11/2009

תפריט אישי קשה לתת בפורום . שכן תפריט אישי מאוד מותאם לאדם לאורח חייו ולהעדופותיו.
    הנה כמה טיפים כלליים לתזונה נכונה :
    לאכול ארוחות מסודרות
    להפסיק לשתות שתייה מתוקה
    לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
    לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
    לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
    להפחית באכילת חטיפים וממתקים
    להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבת תות שדה
    טלי
    25/10/2009

שלום רב,
    רציתי לשאול האם ניתן לגוון את הסנדויץ לילד בן 3.5 ולמרוח על הפרוסה ריבת תות שדה. האם זה עדיף על שוקולד למריחה?
    בתודה מראש,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    ריבת תות שדה

הוספת תגובה

• ריבת תות שדה

שרית עטיה-שמואלי
    27/10/2009

הי
    אין שום בעיה לגוון
    יתרון הריבה הוא שאין בה שומן ומכילה פחות קלוריות משוקולד למריחה
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטימל לילדים
    טלי
    22/10/2009

שלום רב,
    רציתי לשאול האם אפשר לתת לילד בן 3.5 אקטימל והאם זה באמת בריא?
    בתודה מראש,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    אקטימל לילדים

הוספת תגובה

• אקטימל

שרית עטיה-שמואלי
    27/10/2009

הי
    אין שום בעיה לתת לילד אקטימל כחלק מתפריט מגוון
    קודם כל זה חלב - מרכיב מאוד מאוד חשוב בתזונת ילדים.
    גם לתוספת החיידקים הידידותיים יש תועלות בריאותיות כמו מניעתת שילשולים, חיזוק מחסום המעי מפני מזיקים ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוווווווווווווווף
    שרה
    20/10/2009

היי אני בת 12 אני שוקלת 65 והגובה שלי 1.47 החברות לועגות לי
    והסביבה גם כן לא מסתכלת עליי יפה,אני מאוד רוצה לרדת במשקל
    אך אני צריכה תפריט מסודר ומגוון אם אפשר
    אשמח מאוד אם תוכלו לבנות לי תפריט ולומר לי כמה קלוריות אני צריכה ביום
    ולאיזה משקל אני צריכה להגיע.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוווווווווווווווף

הוספת תגובה

• שרה

שרית עטיה-שמואלי
    27/10/2009

הי שרה
    אין תפריט אחד שמתאים לכולם
    ממליצה לך לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים להדרכה ומעקב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בקשה
    יעלה
    20/10/2009

האם תוכלי לענות על כל השאלות שבעמוד הקודם? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בקשה

הוספת תגובה

• יעלה

שרית עטיה-שמואלי
    27/10/2009

לאיזו שאלה את מתכוונת ? יכולה להקפיץ אותה קדימה אם לא עניתי ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה..
    ....
    19/10/2009

שלום
    אני בת 12 וחצי לאני שוקלת 59 וזה לא ממש נעים בדקתי באתרים אחרים לפי הגובה כתוב שמשקל זה סביר לגבי ולגבי הגובה שלי 155 אנימבקשת הסדר האוחה ותזונה ולדעת איך אני צריכה לאזן את המקל ולרדת

איך אני עושה את זה??

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה..

הוספת תגובה

• משקל

שרית עטיה-שמואלי
    27/10/2009

הי
    מציעה לך לפנות לדיאטנית דרך קופת נחולים לצורך הדרכה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומה נמוכה אדיופטית ותזונה
    אמא44
    18/10/2009

קראתי מחקר שנערך באוניברסיטה העברית, ולפיו אכילת ירקות כתומים תורמת לעלייה בגובה אצל ילדים נמוכים. איך מומלץ להכין את הירקות הללו? אני מניחה שהמרק הכתום והמחיתי שחביב על ילדי לא מכיל ערכים תזונתיים רבים ...גם בשל הבישול וגם בשל הריסוק
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה על ירקות כתומים

ד''ר הגר שפר
    19/10/2009

שלום לך

בטא קרוטן שנמצא בירקות כתומים לא נפגע בבישול ואף קל יותר לעכלו בעיקר עם מוסיפים מעט שומן לתבשיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'ופרים לפעוטות
    שמרית
    18/10/2009

שלום,

בני בן 3. למרות שהוא רזה (אחוזון 20 במשקל), כנראה תורשתי, הוא אוכל מאוד מגוון, אוהב לאכול, סקרן לגבי אוכל, אוהב להתנסות במאכלים חדשים. אוכל הכל - בשר, פירות, ירקות, פחמימות. מה ששמים לו בצלחת. בקיצור - טפו טפו.
    שאלתי לגבי צ'ופרים. אחר הצהריים כשאנחנו יוצאים לשחק בגינה אני נותנת לו פרי (טרי או יבש) ואחר כך הוא מבקש "משהו טעים". פעמיים שלוש בשבוע אני נותנת לו צ'ופר - שוקולד קטן, במבה, ביסלי (רחמנא לצלן. מקווה שלא תהרגו אותי). מאחר והוא חשוף לזה בבית (אנחנו לא מחביאים), הוא מסתפק במעט מאוד וחוזר לשחק. חבילה קטנה של ביסלי יכולה לפרנס אותו שבוע, אם לא יותר.

חברתי מסתכלת עליי כאילו אני מרעילה את בני (וגם אמהות נוספות בגן המשחקים). לי ההגיון אומר שאם הוא אוכל מאוזן, אין שום בעיה בצ'ופר מדי פעם. מי צודק??
    בבקשה אל תשלחו אותי לתת לו צ'ופרים בריאים. זה לא צ'ופר ואני לא מתכוונת לעבוד על בני (שפיקח מאוד מאוד ויעלה על הניסיון העלוב שלי בעצמו)
    האם אמהות שמונעות לחלוטין כל ממתק מילדיהן לא יוצרות חסך??? אני רואה אחר כך את אותם ילדים מחסלים במבה גדולה תוך 3 דקות.

לקביעת תור
    סגירה
    צ'ופרים לפעוטות

הוספת תגובה

• תשובה לשמרית

ד''ר הגר שפר
    19/10/2009

הי שמרית
    אני חושבת שהגישה שלך לגבי צ'ופרים מאד בריאה, באמת אין סיבה למנוע לחלוטין, בעיקר אם הילד אוכל כמות כל כך קטנה.
    אולם, בגלל שהוא כל כך רזה, לדעתי כדאי לנסות לתת לו משהו יותר מזין וממלא כמו שקית עם דגני בוקר, סנדביץ' עם ממרח, מעדן חלב וכו'

יכול להיות שזה יועיל לעליה במשקל, אם גם ככה הוא אוכל נורא מעט מהחטיפים, את יכולה לתת לו אח"כ קצת מהחטיפים.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם בעיות אכילה
    יעל
    18/10/2009

שלום רב!
    יש לי ילד בן 7 שמסרב לאכול מאכלים כגון:לחם פיצה לחמניה סופגניה מלוואח{כל מה שמכיל פחמימות} לבי"ס הוא לוקח רק קרקרים עם ירקות חתוכים בצהריים הוא אוכל בקושי שניצל ואורז זה הדבר היחידי. זה ילד שהיה קטן אכל הכל ופתאום הפסיק לאכול . יש לי בעיה איתו כשהוא הולך לחבר או לדודים שלו הילד יכול להיות שעות בלי אוכל כי לא מתאים לו האוכל שהם עושים .הדבר קרשה לי מאוד כי הילד מאוד רזה {עקשן} ואינני יכולה להשאיר אותו בשום מקום.
    מה לעשות אני רק מתחילה לדבר איתו על אוכל הילד פורץ בבכי ונכנס לפרנויאה יש לציין כי כל הבדיקות תקינות.
    מה אני אמורה לעשות?פניתי לטיפולים ע"י קופ"ח אבל לצערי הם לא הועילו.
    האם יש טיפול מיוחד שאפשר לעשות לו?
    אני נואשת אנא עזרו לי
    אשמח לקבל את תשובתכם בהקדם
    בתודה מראש יעל

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם בעיות אכילה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר הגר שפר
    19/10/2009

הי יעל

לדעתי זה מקרה יחסית קיצוני ולא הייתי מזניחה אותו ופונה בהקדם
    למרפאה להפרעות אכילה של ילדים, יש בתל השומר השומר מרפאה מצוינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 במשקל מוגזם
    אתי
    14/10/2009

שלום רב
    בני בן 11 וחצי, שוקל 78 ק"ג וגובהו 1.61
    הוא כבד, עייף וחלש, חוץ ממחשב לא מוכן לזוז מטר בבית או מהבית,
    הוא מודע למצבו ומבקש עזרה אך לא מוכן לשנות את הרגליו בישיבה במחשב.
    אני עם תינוק בן 8 חודשים ואין לי ממש אפשרות לתזז אותו בעצמי.
    האוכל בבית לא שומני מאוד אבל יש פה ושם עוגה או מעדנים של 3 אחוז, גבינה צהובה,
    וגבינות 5 אחוז. אוכל כל יום שניצל או קציצות עם פתיתים או מקרוני תמיד תוספת בצד.
    שונא דגים, שונא ירקות ופירות ואני נואשתתתתתת

אנא הדרכתכם.
    היה אצל רופא ילדים שלו אך לרופא שום פתרונות מלבד דיאטנית
    גם היינו לפני חודש אצל דיאטנית ולא הלך כי לא מוכן ליישם את הרשימת בדיחה שהיא כתבה
    ממש לא למימוש.
    אשמח לעזרתכם, גם אני מאיזור עפולה ואין כאן בית חולים שעוסק בהרזייה לילדים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 במשקל מוגזם

הוספת תגובה

• אתי

שרית עטיה-שמואלי
    16/10/2009

שלום אתי
    על פי הנתונים שכתבת אכן בנך סובל מעודף משקל.
    הייתי מציעה לפנות לדיאטנית מומחית בתזונת ילדים לשם הדרכהויעוץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה ר אני שמנה
    גל
    13/10/2009

ביתי בת 4.5 היום בלי סיבה פרצה בבכי ושאלה למה רק אני שמנה וכול הילדים רזים וקטנים ממני, ניסיתי לדבר איתה ולומר לה שכל ילד הוא שונה ושאם היא תתמיד בחוג ספורט ובשאר הפעיליות שהיא עושה אז היא תגבה ולא תשמין. יש לציין שיש לה עודף משקל גדול והיא מאוד גבוהה לגילה.
    אנחנו מנסים טפל בעניין כבר המון זמן , מגבילים את הכמויות של הדברים הלא בריאים והממותקים וכן רשמנו אותה לחוג ספורט פעם בשבוע.זה לא עוזר שום דבר עד עכשיו לא עזר ולא בקצת אפילו.
    הילדים כבר החלו לכנות אותה בשמות ,למרות שהיא חברותית ושמחה היא מרגישה חריגה , במיוחד במצבים מסוימים זה בולט יותר( להתנדנד , ערימת ילדים וכו')
    הסברתי לה שהיא יפה וחכמה וניסיתי לחזק אותה .
    היא בכתה בכי קורע לב ונראה כאילו משהו עבר עליה היום שהיה קשור לעניין, אך היא מסרבת לומר לי. היא גם אמרה לי בבכי "אני לא נולדתי ככה אז איך אני שמנה" זה נשמע לי כמו משפט של מבוגר .
    מה אני אמורה לומר לה במצבים כאלה , איך אני אחזק אותה מבלי להכניס אותה "לתסביכים"(הפרעות אכילה )
    לבי נקרע ואני אובדת עצות . במיוחד שאני רואה שהמון פעמים היא אוכלת כמויות בכלל לא גדולות אך כנראה שיש צד שהיא ירשה . אבא שלה שמן מאוד ואני כל חיי הייתי רזה ועכשיו מלאה (עקב הריונות)

לקביעת תור
    סגירה
    למה ר אני שמנה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי

גל
    17/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגל

ד''ר הגר שפר
    19/10/2009

הי גל

אין ספק שזה לא קל לשמוע את בתך עצובה כל כך והנושא בהחלט רגיש.
    אני חושבת שכדאי שתקבעי פגישה עם דיאטנית שמתמחה בילדים קטנים, את יכולה לקבל הפניה דרך רופא המשפחה.
    היא תעזור לך לשנות לבתך את התפריט ולעזור לה בירידה במשקל.
    אני כל הזמן פוגשת בקליניקה הורים שמצטערים שלא טיפלו בנושא מגיל צעיר.

בנוסף כדאי שתשתדלו לעשות יותר פעילות גופנית משפחתית בכדי להעלות את הכושר הגופני ולשרוף יותר קלוריות

בהצלחה

הגר 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת מוצקים לפני גיל חצי שנה
    בתיה
    12/10/2009

בני כיום בן חצי שנה ואני מניקה אותו , כבר חודש וחצי שהוא אוכל לפחות ארוחת פירות אחת וגם לפעמים ירקות. הוא הגיב טוב לכל המזונות והראה מוטיבציה גבוהה לאכול, במיוחד שאנחנו יושבים לאכול.. כרגע קראתי שעד גיל חצי שנה ממליצים לא לתת מזון מוצק. האם גרמתי נזק לבני???
    האם המודאגת.

הוספת תגובה

• בתיה

שרית עטיה-שמואלי
    16/10/2009

הי בתיה
    ראשית אין סיבה לדאגה . לא גרמת כל נזק.
    הסיבה להגבלת המזונות המוצקים רק לטעימות ולא ארוחות מלאות עד גיל חצי שנה היא חשש ממחסור בברזל.הרי בפירות וירקות אין כמעט ברזל
    הייתי מציעה לך להתחיל להוסיף למנת הירקות שלו בקר - העשיר בברזל מצרפת לך מתכון
    מתכון למרק הראשון
    מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
    בה מוסיפים את הבשר

מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
    (הכמויות למנה אחת)

50 גרם בשר בקר רזה
    תפוח אדמה בינוני
    75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
    ¼-½ כפית שמן קנולה
    100-150 מ"ל מרק

חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
    מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
    מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
    מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
    מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
    מבשלים כ5 דקות נוספות
    מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
    טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצים בשבוע לילד בן 3
    מירי
    12/10/2009

שלום
    בני בן 3 אוהב לאכול כמעט הכל.
    בריא תודה לאל, ובעל משקל תקין
    כמה ביצים מומלצות בשבוע בהנחה אנחנו אוכלים כל יום מנה בשרית [לרוב עוף והודו נדיר שבקר].
    תודה מראש על המענה!

לקביעת תור
    סגירה
    ביצים בשבוע לילד בן 3

הוספת תגובה

• מירי

שרית עטיה-שמואלי
    16/10/2009

הי
    לילד בריא אין שום בעיה לתת ביצה -כל יום
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה