מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להתחיל לעשות דיאטה , איך ?בר04/12/2008
שלום הגר / ענת . אני רוצה להתחיל לעשות דיאטה אבל אני לא יודע איך עושים את זה , כאילו איך ביום אחד אני אומר לעצמי " אין עוגות , עוגיות ומתוקים " ... זה הכי קשה ! המשקל שלי 90 וגובה 1.75 אני יודע שאני שמן ואני רוצה להיות רזה , אני רוצה להרזות במיוחד מהבטן ומהחזה ... תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט ותזונה
שירי04/12/2008לפי המשקל שלך אתה לא בעודף משקל. אבל אם אתה רוצה להוריד אתה חייב לשלב דיאטה וספורט. שני הדברים חייבים לבוא ביחד וכמובן שבהדרגה. לאט לאט אתה תראה שאתה מצליח לדחות סיפוקים ולאכול נכון ולבסוף לרדת במשקל. יש באתר של פתית, אני לא רוצה לשים את הלינק, כתבה בנושא הזה. אם תקרא תבין שהכל אפשרי ואגב, אתה לא לבד בבעיה הזו :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במשקל
מיכל גילאון12/12/2008שלום בר,
המחשבה על שינוי מוחלט בהרגלי האכילה הוא באמת מפחיד ולכן גם לא מצליח. זה הרי בלתי אפשרי לשנות ביום אחד את כל הרגלי החיים ולשמור על תפריט קבוע ולהתאמן כל יום.
לפני שאתה מתחיל בשינוי כלשהו, חשוב עם עצמך אם אתה מוכן לעשות את השינוי ומה אתה יכול לעשות. למשל, להתחיל בפעילות גופנית פעמיים בשבוע (או יותר).
מה אתה יכול לשנות בתזונה שלך – למשל, להמנע משתיית משקאות ממותקים, לאכול באופן קבוע 3 מנות של מוצרי חלב ביום, לפחות 5 ירקות ופירות, וכן הלאה....
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות עם המשקל? בבקשה לענות...רועי03/12/2008
שלום, אני רועי בן 13.5 שוקל 75 קילו, וגובהי 1.60 אני יודע שזה מצב לא טוב כי אני מבין בזה בשל התעסקותי במשקל שלי במשך כל חיי... אני כבר מיואש ואשמח אם תוכלי להגיד לי מה לעשות בקשר לזה? ברצוני לדעת מה לשנות\להוסיף\לעשות בעניינים אלו: -כושר גופני -תזונה נכונה -שינוי הרגלי אכילה תודה, רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל
מיכל גילאון12/12/2008הי רועי,
קודם כל, אל תתייאש! אם החלטת שאתה רוצה לעשות שינוי בהרגלי האכילה שלך אתה יכול להצליח!
המפתח להצלחה הוא לא לחשוב על דיאטות ועל ירידה במשקל - דיאטה רק תגרום לך לתסכולים, לחוסר קבלה עצמית ולעלייה במשקל בטווח הארוך.
במקום זה, אתה צריך להחליט על הרגל אחד שאתה רוצה לשנות או הרגל חדש שאתה רוצה לאמץ, למשל להפסיק לשתות שתייה מתוקה, או לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום ולהתחיל ליישם אותו.
לאט לאט ובהדרגה תאמץ לך הרגלים בריאים חדשים ותראה איך ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגיש יותר טוב עם גופך. כדאי מאוד גם לעשות פעילות גופנית כלשהי מכיוון שהיא משפיעה מאוד על הגורמים האלה.
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו כריך, יוגורט, פרי.
מומלץ להגביר צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ולפחות 5 פירות וירקות ביום, ולהפחית באכילת חטיפים, ממתקים ושתייה ממותקת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה~!
רועי14/12/2008ברצונילהגיד שאני עכשיו גם מתאמן בחדר כושר, ואוכל בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לילד ספורטאירחלי,ל03/12/2008
שלום רב, בני בן 7 מתאמן כ3 פעמים בשבוע בשחייה תחרותית. הייתי רוצה המלצות לתזונה על מנת לחזק אותו, הוא מאד רזה, ויש לו עיגולים שחורים מתחת לעיניים, אני לא יודעת אם זה קשור לעניין הספורט . חוץ מזה הוא מסוגל לשכוח לאכול אם לא מזכירים לו. אנא המלצתך.... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לילד ספורטאי
מיכל גילאון12/12/2008שלום רחלי,
הדגשים בתזונה של ילדים שעוסקים בספורט הם דאגה לכמות מספיקה של קלוריות ושל ברזל.
זאת מאחר וילדים ספורטאיים רבים לא אוכלים מספיק וגם סובלים ממחסור בברזל.
ברזל נמצא בעיקר בבשר בקר ופחות בהודו, עוף ודגים. ברזל מצוי גם במאכלים שמקורם מהצומח, כמו: דגנים מלאים, פירות יבשים, קטניות, ודגני בוקר מועשרים, אך ספיגת הברזל ממזונות אלה נמוכה בהשוואה למזונות שמקורם מהחי (כמו בשר).
לכן כדאי לדאוג שהילד יאכל בשר בקר לפחות 4 פעמים בשבוע - כדאי לקנות נתחים טריים ורזים, כולל בשר טחון שילדים אוהבים.
אני ממליצה לך להיפגש באופן אישי עם דיאטנית קלינית, שתעריך את התזונה של בנך ותמליץ על שינויים נוספים בתזונה בהתאם לצורכים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקו ותופעות לוואיאורית03/12/2008
שלום רב, בני בן 8.5 צורך מעט מאוד מוצרי חלב. בבוקר אוהב לשתות שוקו (של יוטבתה). בשנה האחרונה סובל מאוד מגזים (מאוד מסריחים), החלטתי לבחון ממה נובעת הבעיה היות וגם סביבתו החלה להרגיש בבעיה ולא רצינו שתגרם לו בעיה חברתית בקרב חברת הילדים. בסופו של דבר גילינו שהשוקו בבוקר הוא זה שגורם לגזים. שאלתי - מה בשוקו גורם לגזים ? הילד כמעט אינו צורך מוצרי חלב, האם גם מוצרים אחרים בעייתיים ? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקו
מיכל גילאון09/12/2008שלום דינה,
יכול להיות שלבנך יש אי-סבילות ללקטוז.
זהו מצב בו אין אפשרות לעכל כמויות גדולות של לקטוז, כתוצאה ממחסור באנזים לקטאז, המפרק את סוכר החלב (הלקטוז). התסמינים יכולים להיות: התנפחות הבטן, גזים ושלשול.
חשוב להדגיש כי תסמינים אלה נוצרים במערכת העיכול בלבד ולא מערבים תגובה חיסונית, כלומר לא מדובר באלרגיה לחלב!
ילדים ומבוגרים עם אי סבילות ללקטוז יכולים לצרוך בדרך כלל חלב דל לקטוז או יוגורט וגבינות קשות, שמכילים באופן טבעי כמויות קטנות של לקטוז.
נסי להציע לו ממוצרי החלב האלה ולראות אם יש שיפור: חלב ילדים (שאפשר להכין ממנו שוקו מאבקה), יוגורט פרוביוטי, גבינה צהובה וגבינות קשות אחרות.
יתכן שהוא יצליח להסתדר גם עם השוקו הרגיל אם הוא ישתה אותו בליווי ארוחה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי לדעתמירה01/12/2008
שלום אני מירה ואני בת 10 וחצי ואני שוקלת 49 וגובה הוא 1.36 אני מרגישה מזה שמנה אני גם מתביישת ללכת לבית ספר אם בגדים צמודים שלא יצחקו עלי וכל הכיתה שלי כל הבנות רזות אני לא יודעת לעשו מה לעשות ? בבקשה תעני לי תודה. מירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירה
מיכל גילאון09/12/2008הי מירה,
לפי הנתונים שכתבת, יש לך באמת עודף משקל.
אני ממליצה לך מאוד לא לעשות דיאטה לבד, שיכולה להיות לא מתאימה ולפגוע בגופך. כדאי לפנות לדיאטנית במסגרת אישית או קבוצתית. באופן כזה תאמצי לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהדנה01/12/2008
כמו שאמרתי קודם אני בת 13.9 ושוקלת 50 ואני יודעת שזה בסדר אבל כולם סביבי אומרים לי איזה רזה את את צריכה להשמין. וכל הזדמנות דוחסים לי אוכל ובגלל זה אני פוחדת להשמין כי לפני חודש בערך שקלתי 46 ותוך חודש עליתי 4 קילו בגללם וגם הדיאטנית אמרה לי ש 50 זה עדין תת משקל מה לעשות ולמי להקשיב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
מיכל גילאון09/12/2008הי דנה,
המשקל שלך תקין ביחס לגיל ולגובה - את רזה אבל לא בתת משקל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול לילדיםאושרת30/11/2008
שמי אושרת יש לי ילדה בת 5 ושלושה חודשים עשיתי לה בדיקות בגלל שהיא כל הזמן אוכלת ובבדיקות מצאו כולסטרול 200 יש לנו במשפחה כולסטרול גבוה רציתי לשאול האם זה מסוכן והאם זה יעבור במשך הזמן הוא שזה ישאר גם שתגדל אנחנו מוזמנים לדיאטנית ובנתיים אני לא יודעת מה אפשר לתת לה כי לא כל דבר היא אוהבת תודה אושרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאושרת
ד''ר הגר שפר01/12/2008שלום אושרת
טוב שאתם הולכים לדיאטנית, עודף כולסטרול זה דבר שיש לטפל בו בהקדם וחשוב שתעשו את זה כשינוי משפחתי כללי ולא תגרמו רק לבתכם להמנע ממזונות שכולם אוכלים, במיוחד אם מדובר בנטיה משפחתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אני צריכה לשקול??דנה30/11/2008
אני בת 13.9 גובה 1.65 ושוקלת 50 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ד''ר הגר שפר01/12/2008הי דנה המשקל הזה מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מלאהרונית29/11/2008
שלום ילדתי בת 4 שוקלת 21 קילו גובה 1.15 הילדה מלאה מאוד ולא מאוכל . היא כמעט לא אוכלת כלום (גם לא ממתקים ) , היא לא אוהבת אוכל מבושל ומה שאהוב עליה בעיקר זה פסטה + קטשופ וקורפלקס שגם את אלה היא אוכלת במינון נמוך . אני ממש לא יודעת מי מה היא משמינה . האם זה מבנה גוף או שיש לעשות לה בדיקות . אציין עוד שהיא בפעילות גופנית סבירה מאוד לגילה. מה אני עושה ? אני ממש אובדת עצות תודה רבה רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
ד''ר הגר שפר01/12/2008הי רונית
המקרה שאת מתארת באמת נשמע חריג, יש לבדוק האם היא אוכלת כמויות גדולות בגן, אולי שם היא גם מקבלת מזון משמין שצ=מצדיק את העליה במשקל.
בכל מקרה אני מציעה שתקבעי תור לדיאטנית, תכיני יומן אכילה מפורט ותתייעצי עימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות מתמשכת לבת שנתייםמאמא 200027/11/2008
שלום רב, בתי בת שנתיים וארבעה חודשים. מגיל חצי שנה, מעת הוספת המוצקים (בתוספת להנקה), היא החלה לסבול מעצירות. במשך השנה האחרונה היא נוטלת כפית פגלקס בכל יום ויציאותיה רכות וסדירות. ניסיונות ההפחתה בכמות הפגלקס הובילו לעצירות. האם יש סוגי מזון או תוספים אחרים שיוכלו לעזור? תודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על עצירות
ד''ר הגר שפר01/12/2008שלום לך
יש לבדוק האם היא מקבלת מספיק נוזלים בשתייה ובתזונה, ניתן גם להגביר את כמות הסיבים התזונתיים הטבעיים במזון וכך להגיע עם הזמן להורדת המינון ללא הרעה במצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לירקותרעיה27/11/2008
בני הוא בן 7 חודשים, בגיל 6 חודשים קיבל גזר ועקב פריחה הפסקנו . בהמשך נתנו לו קישוא ובטטה ואתמול דלעת. (המעבר למזון מוצק התעקב מאד עקב מחלה ושילשול במשך 3 שבועות). אחרי מתן דלעת שוב ראינו פריחה. שאילה: מתי אני יכולה לחזור לגזר ודלעת? ואיזה עוד ירקות חוץ מקישוא ובטטה אני יכולה לנסות לתת לו?אני קצת דואגת שהוא כבר עבר גיל 7 חודשים ועדיין לא רגיל למזון מוצק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרעיה
ד''ר הגר שפר01/12/2008הי רעיה
זה לא מקצועי לתת לך תשובה בלי לדעת את כל הסיפור או לראות את הילד, אני מציעה שתגשי לקופת החולים ותתייעצי עם אנשי מקצוע שיכולים לראות אותו ולראות את התיק הרפואי שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה עזרהנבו19/11/2008
שלום אני נבו אני שמן ואני רוצה להרזות אני רוצה לדעת איך להפסיק לאכול דברים משמינים כולם אומרים שיש לי גוף שרירי וכדאי שאני יהיה רזה בשביל להיות חתיח כי אומרים שיש לי תווי פנים יפות אז אני רוצהה שתמליצי לי מה לאכול וכמה כושר לעשות אני אשמח עם תעזרי לי ממני נבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנבו
ד''ר הגר שפר26/11/2008הי נבו
אם תשלח לי תיאור של מה שאתה אוכל אני אמליץ לך מה לשנות, כמו כן תרשום לי איזה פעילות אתה עושה ואני אמליץ לך מה להוסיף.
מחכה לתשובה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקלחגית17/11/2008
הבת שלי בת 7 גובהה 1.27 והיא שוקלה 39.5. אני יודעת שהיא בעלת עודף משקל רב . כמה היא צריכה לשקול על מנת להגיע למשקל סביר ביחס לגובהה? אני משתדלת לשמור עליה בבית, אך הבעיה היא הפיתויים מחוץ לבית. מה לעשות על מנת שהיא תרד במשקל? עלי לציין שהיא ב-4 חוגי ספורט בשבוע. אני חייבת לעזור לה כי בכיתה קוראים לה שמנה וכל החברות שלה מאד רזות. איך להסביר לילדה בגיל 7 על חשיבות שמירת המשקל? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחגית
ד''ר הגר שפר01/12/2008הי חגית
אני מציעה שתקבעי פגישה בלי הילדה אצל דיאטנית שתנחה אותך אילו שיניים יש לעשות בתפריט ותתן לה ידע איך לעודד את בתך לאכול בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור16/11/2008
שלום אשמח לדעת אם יש דרך "לחסוך" את האכילה המרובה בשעות הערב. אני שומר על תזונה מאוזנת כל היום אבל בשעות הערב, במיוחד אחרי ארוחת הערב הרעב אצלי עולה. אני אוכל סלט ומספר פרוסות לחם קל אבל מייד אחרי זה אני מרגיש צורך עז לאכול. אשמח לשמוע דעתכם בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאור
ד''ר הגר שפר01/12/2008הי אור
בשביל להרגיש שובע חשוב להוסיף גם חלבון לארוחה כמו : טונה, ביצים, גבינות, עוף או מוצרי סויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משכנעים את הילדלובנא11/11/2008
שלום הבן שלי עוד מעט 18 הוא שוקל 94 ק" ג גובהו 170 ס" מ , אינו משוכנע שהוא שמן ושהוא צריך לעשות דיאטה , הוא הולך למכון כושר אבל לא באופן סדיר , טוען שאינו אוכל יותר מדי ,אבל אינו יורד במשקל , שאלתי מה אני יכולה לעשות במקרה הזה , האם אפשר לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללובנא
ד''ר הגר שפר15/11/2008שלום לך
לדעתי כדאי שתגשי איתו לרופא המשפחה שיראהלו לפי הטבלאות לאחר מדידה כי הוא סובל מעודף משקל ויפנה אותו לדיאטנית.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)