מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה לבת 12 וחצימאי25/01/2009
שלום, שמי מאי ואני בת 12.5. כיום אני בגובה 1.58 ושוקלת 48 ק"ג. אני מעוניינת להוריד כ-5 קילו. לפני כחודשיים הלכתי לדיאטנית קלינית שהייתי בגובה הנ''ל אך במשקל 45. לא רק שהדיאטנית לא גרמה לי לעלות אלא שהתפריט שנתנה לי גרם לי לעלות בכ-3 ק"ג. החלטתי לעשות דיאטה לבד ולכן בניתי לעצמי תפריט המכיל כ-1000 קלוריות ובנוסף אני שוחה פעמיים בשבוע ורצה פעמיים בשבוע. התפריט הוא: ארוחת בוקר: שתי פרוסות לחם+ כף גבינה עד 5% (פרוסה אחת בשעה 10 ופרוסה שנייה בהפסקת בית ספר שבין שעה רביעית לחמישית) ארוחת צהריים: מנת בשר (כ130 גרם) + בין 1 וחצי לשתי כפות תוספת פחמימות ארוחת ביניים: יוגורט מתוק 0% שומן / פרי (תפוח, אגס וכו') ארוחת ערב: חביתה+ סלט שאלותיי הן: 1. האם התפריט יגרום לי לרדת למטרה שלי (5 ק"ג) ואם כן בכמה זמן? 2. כאשר אצליח להוריד את המשקל כמה קלוריות מומלץ לאכול ביום בהתחשב לגילי ולגובהי? תודה מראש, מאי 3>
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבלבלתי- *לא גרם לי לרדת
מאי25/01/2009סליחה, בטעות כתבתי שהתפריט שהיא נתנה לי לא גרם לי לעלות אלא שהתכוונתי להפך- לא גרם לי לרדת. מאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למאי
מיכל גילאון25/01/2009שלום מאי,
קודם כל, תשמחי לדעת שהמשקל שלך תקין ביחס לגיל ולגובה! זאת אומרת שאת ממש לא צריכה לרדת במשקל, ובטח לא 5 ק"ג!
לכן אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל לעשות דיאטה. ובטח שלא דיאטה שמכילה כל כך מעט קלוריות - את עלולה לפגוע בגדילה ובהתפתחות שלך דווקא בתקופה הקריטית ביותר.
דיאטה רק תגרום לך לתסכולים, לחוסר קבלה עצמית ולעלייה במשקל בטווח הארוך.
אם את רוצה לאכול בריא יותר, כדאי לך לאמץ לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, חטיף דגנים וכד'.
מומלץ להגביר צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ולפחות 5 פירות וירקות ביום, ולהפחית באכילת חטיפים, ממתקים ושתייה ממותקת.
כל טוב!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מיכל!
מאי26/01/2009תודה רבה על תשובתך והתייחסותך! החלטתי לא לרדת 5 קילו אלא רק 2. ולעלות את מספר הקלוריות ל1200! תודה, מאי 3>
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבמירי פאר24/01/2009
נכדי בן שנתיים ו-4 חודשים ורב הזמן מצונן ומשתעל. מה דעתך על מתן מוצרי חלב, האמורים לגרום ליצור ליחה מוגבר. הילד מאד אוהב חלב וגבינות וקשה לסרב לו. כמו כן, איך להשלים את התזונה שלו מבחינת הסידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב וליחה
מיכל גילאון25/01/2009שלום מירי,
למרות שהמיתוס בדבר הקשר בין צריכת חלב ומוצריו לבין מחלות דרכי הנשימה העליונות מאוד נפוץ, אין לו הוכחה מדעית.
בנייר העמדה של החברה לרפואת ילדים בקהילה (חיפ"א, נובמבר 2007) נקבע כי לתופעות שלהלן אין קשר לצריכת חלב ומוצריו, והן אינן מהוות סיבה להפסיק או להפחית את השימוש בהם: דלקות חוזרות של האוזן התיכונה, אסטמה, שיעול כרוני, נזלת כרונית וליחה.
כך שנכדך יכול להמשיך ולאכול את מוצרי החלב האהובים עליו גם בחורף.
כל טוב,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך התפריט שלי?משה23/01/2009
שלום. קוראים לי גדי, ואני בן 17 . אז ככה, לפני הרבה חודשים עשיתי דיאטה והורדתי 15 קילו לפחות . הדיאטה שעשיתי עשיתי אותה בכל הכח כדי להרזות, הייתי ממש רוצה להרזות. לאחר כמה חודשים שהפסקתי עם הדיאטה, לא שמרתי על מה שהורדתי וחזרתי לאשכול שב עוגיות, ממתקים עוגות, בורקסים פיצות וכו'. וכעת חזרתי למשל שהייתי בו פעם, 90 קילו . החלטתי שאי רוצה לעשות שוב פעם דיאטה ולחזור לעשות כמו שעישתי פעם. אבל אני לא רוצה להקשות עלי כמו שעשיתי פעם,א י רוצה לנסות להרזות כמה שיותר מהר ושילך טוב. זה התפריט שלי : בוקר : 2 פרוסות לחם קל, 40 קלוריות לפרוסה (אנג'ל) + קוטג' 5 % או קורנפלקס תירס - כוס וחצי כוס חלב או חביתה ביצה אחת עם 2 פרוסות לחם . שתייה: שוקולית חצי מים וחצי חלב . ביניים: מעדן 0 % או מלפפון או גזר או תפוח או אגס צהריים : שקשוקה, טונה, קציצות, קישואים, חביתה, שועית צהובה, אפונה וגזר, עוף , שניצל (במחבת טפלון) . 2 פרסות לחם - 40 קלוריות לפרוסה . (הורדתי את כל הארוז, ספגטי, תפוח אדמה) ביניים: מלפפון או גזר או תפוח או אגס הליכה - במשך שעה ערב : מעדן 0 % או פרוסה אחת לחם קל 40 קלוריות + קוטג' 1. אני שותה רק מים. 2. לפני כל ארוחה אני שותה בקבוק קטן של מים (חצי ליטר) 3. אם אפשר לדעת איך הלחם שאני אוכל, 40 קלוריות לפרסובה נחשב להרבה ? וכמה פרוסות מומלץ לאכול כל יום ? 4. האם קורנפלקס תירס נחשב לקורנפלס טוב ? בזמן דיאטה ולא משמין ? או כדאי את הקורנפלקס קרנצים ? או קורנפלקס אחר ? תודה רבה, ואשמח לקבל עזרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגדי
ד''ר הגר שפר23/01/2009הי גדי
התפריט שבנית לעצמך קשה מידי, אלו התיקונים שכדאי לעשות :
בוקר : 2 פרוסות לחם קל, 40 קלוריות לפרוסה (אנג'ל) + קוטג' 5 % - מצוין
או קורנפלקס תירס - כוס וחצי כוס חלב - בסדר אבל עדיף רק פעם בשבוע
חביתה ביצה אחת עם 2 פרוסות לחם - מצוין
שתייה: שוקולית חצי מים וחצי חלב - כדאי לוותר סתם מיותר
ביניים: מעדן 0 % או מלפפון או גזר או תפוח או אגס - עדיף לקחת כריך מלחם קל עם גבינה או פסטרמה.
צהריים : שקשוקה, טונה, קציצות, קישואים, חביתה, שועית צהובה, אפונה וגזר, עוף , שניצל (במחבת טפלון) . 2 פרסות לחם - 40 קלוריות לפרוסה . (הורדתי את כל הארוז, ספגטי, תפוח אדמה)
חשוב שבכל ארוחה תהיה: מנת בשר + מנת ירק + 2 פ' לחם קל + פרי לקינוח
ביניים: מלפפון או גזר או תפוח או אגס - כדאי להוסיף גם יוגורט
הליכה - במשך שעה - מעולה
ערב : מעדן 0 % או פרוסה אחת לחם קל 40 קלוריות + קוטג' - מעט מידי אוכל
1/2 קוטג' או 1/2 טונה + ביצה / פסטרמה + סלט ירקות + 2 פ' לחם קל + מעדן 0%
1. אני שותה רק מים - מעולה.
2. לפני כל ארוחה אני שותה בקבוק קטן של מים (חצי ליטר) - מעולה
3. אם אפשר לדעת איך הלחם שאני אוכל, 40 קלוריות לפרסובה נחשב להרבה ? וכמה פרוסות מומלץ לאכול כל יום? - הלחם קל מצוין וכפי שאתה רואה הוספתי לך עוד 6 פרוסות לחם קל ביום.
4. האם קורנפלקס תירס נחשב לקורנפלס טוב ? בזמן דיאטה ולא משמין ? או כדאי את הקורנפלקס קרנצים ? או קורנפלקס אחר ? - הוא בסדר אבל הארוחות האחרות יותר מוצלחות
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ...
משה25/01/2009שלום ... תודה רבה . "שתייה: שוקולית חצי מים וחצי חלב - כדאי לוותר סתם מיותר" אני אוותר, אבל האם אפשר לשתות כוס תה בבוקר ? עם כיפת וחצי סוכר? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ..
משה26/01/2009שלום. בקשר לשאלה הנוספת ששאלתי . האם אפשר לשתות מידי פעם תה ומידי פעם נס של עמית - וניל ? באריזה כתוב קלוריות : 4.7 לכוס משקה האם זה יחסית משמין ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה 3 לגדי
ד''ר הגר שפר27/01/2009זה גם בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה 2 לגדי
ד''ר הגר שפר27/01/2009אין בעיה עם תה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
משה27/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על לחם..רעות22/01/2009
הייי אני בת 14.5 ושוקלת 56 וגובה 1.60 ואני לא הכי מרוצה מהגוף שלי יש לי ייריכה שמונות כרס שבולטת החוצה אני רוצה לדעת אם הגוף שלי או הבסדר או שאני מריכה לרדת ויש לי עוד שאלה ובמשקל שלי אני יכולה לאכול לחם לבית הספר ואם כן אז כמה פעמיים ביום אני יכולה לאכול..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרעות
ד''ר הגר שפר23/01/2009היי רעות המשקל שלך תקין לגמרי.
אני חושבת שכדאי שתעשי יותרפעילות גופנית בכדי לעצב יותר את הגוף.
לגבי לחם לבית הספר זה בסדר גמור, את יכולה להשתמש בלחם קל או לחמנייה קלה שיחסכו לך קלוריות ופחמימות יחד עם גבינה , טונה או פסטרמה זה יהיה כריך משביע ומזין.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לילד בן 3.5חיה21/01/2009
שלום מיכל, בני בן 3.5 וכבר הרבה זמן הוא לא אוכל מוצרי חלב מלבד שתיית חלב (כשזה עם דגני בוקר). הוא לא מסוגל לאכול מוצרי חלב. בנוסף הוא לא מכניס לגופו פירות וירקות גם לאחר נסיונות שונים מצדי לגרום לו לאכול אותם. בקיצור,אני חשה שהוא אינו מכניס לגופו את הויטמינים שהוא צריך. מה אני יכולה/צריכה לעשות כדי שילדי יאכל בריא ויצרוך את הויטמינים שהוא צריך? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחיה
מיכל גילאון23/01/2009שלום חיה,
הפתרון הוא להמשיך ולהציע מגוון פירות, ירקות ומוצרי חלב.
כדאי שמזונות אלה יהיו זמינים בארוחות ושהילד יראה בני משפחה אחרים שאוכלים אותם. יחד עם זאת, כדאי להציע לילד בעדינות לטעום מהם אבל לא להכריח אותו לאכול.
כדאי להפוך את התהליך למהנה, צבעוני ומגוון ואפשר לעשות זאת על ידי שיתוף של הילד בהכנת הארוחות. אפשר להכין כריכים מקושטים או לעצב את הצלחת בצורה יפה ומושכת, ולהציע אפשרויות חדשות כמו שייקים של פירות על בסיס חלב או יוגורט או מקפאים שמכינים בבית מפירות וכד'.
וחשוב לזכור שיכולים להיות הרבה מאוד ניסיונות לפני שהילד יהיה מוכן לטעום אוכל חדש והרבה טעימות לפני שהילד יאהב אותו, אז אסור להתייאש.
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 פעילה עם עודף משקלעופרה18/01/2009
בתי עוד מעט בת 5 וסובלת מעודף משקל ההינו כבר אצל אנדוקרינולוג וניכר מבדיקות הדם שהכל אצלה תקין היא לא אוכלת הרבה מילדים אחרים בגילה.ופעילה מאוד: בלט, שחיה וכד' הן בשגרה. ועדיין סובלת מהשמנה משמעותית (30 ק"ג) אנחנו הורים רזים לילדה שמנה. הדבר מאוד מתסכל ולא מובן לי? אחיה הקטן אוכל יותר ממנה אבל אינו משמין כמוה? מה קורה פה???מה עוד אפשר לעשות? אודה על תשובה בהקדם. עופרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעופרה
מיכל גילאון18/01/2009שלום עופרה,
אני בהחלט מבינה את התסכול שלך. יחד עם זאת כנראה שאין את מי "להאשים" - הבדיקות תקינות וצריך להתמודד עם הבעיה למרות הקשיים.
המשיכו להציע לילדה מזונות בריאים במסגרת של ארוחות מסודרות, רצוי ארוחות משפחתיות, וצמצמו ככל האפשר שתיית משקאות ממותקים ואכילת חטיפים וממתקים.
נסו ככל האפשר לא להגביל אותה בכמויות שהיא אוכלת (גם אם נראה לכם שהיא אוכלת הרבה) ולא להשוות אותה לאחיה או לילדים אחרים.
כמובן שחשוב להמשיך עם כל הפעילות הגופנית שהיא עושה.
כל טוב,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה16/01/2009
אני בת 14.5 וההגובה שלי הוא -1.65 רציתי לדעת בבקשה מה כמות הקלרויות שאני יכולה לצרוך ליום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על קלוריות ביום לחסויה
ד''ר הגר שפר18/01/2009שלום לך
לפי הגיל שלך את צריכה לצרוך בערך : 2200
אם את פעילה מאד מבינה גופנית - לפחות שעה רצינית של ספורט ביום, אז את צריכה להגיע ל- 2800-3200 קלוריות
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיובל16/01/2009
קוראים לי יובל אני עוד מעט בת 16 הגובה שלי הוא 1.60 והמשקל הוא 52-53 ואני רוצה לרדת 2-3 קילו.. אין לי זמן כמעט בכלל לעשות ספורט כי אני די עסוקה.. ורציתי לדעת איך אני יכולה לשלב ספורט בתוך השגרה שלי וגם איך לאכול יותר נכון, כי פעם הייתה לי תקופה שלא הייתי רעבה בכלל ועכשיו אני כן הרבה פעמים.. תודה, יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על פעילות גופנית ליובל
ד''ר הגר שפר18/01/2009הי יובל
אין ספק שהדרך הטובה ביור לרדת במשקל היא להוסיף פעילות גופנית, את צריכה למצוא לזה זמן כי זה חשוב ביותר.
רעיונות לשילוב פעילות גופנית:
לעלות את כל המדרגות בבניין ולרדת כמה פעמים
לרקוד בבית עם מוזיקה טובה
להפגש עם חברה להליכה ברגל במקום סתם לשבת בבית
לסוע ממקום למקום על אופניים
להרשם לחוג כושר לנערות
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיריס15/01/2009
שמי ימית , אני בת 16 שוקלת 72 ק"ג וגובהי , 1.70 אני מרגישה נורא , מכוון שלפני כשנה פצחתי בדיאטת כאסח לא אכלתי רק קפה כל היום , ממשקל של 80 ק"ג ירדתי למשקל של 52 .. והייתי נורא מאושרת החיים זרחו לי הכל היה לי ניכנסתי למידה 26 וכולי התמלאתי אושר , בשנה האחרונה העלתי לאט לאט את הק"ג שהורדתי והביטחון והבושה שלי הם הרגשות החזקים שלי כעת , זה החל בזה שהתחלתי לאכול ולא היה לי שובע וגם היום אין לי שובע לאכול כל היום אני רק אוכלת ממש ככה כל היום , והעלתי כמעט את כל הק"ג שהורדתי ואני נורא מתביישת בכך , כל כך צער וכאב שהייתי כבר שם ולא יכלתי לשמור על כך , היום הבושה והכאב הנפשי גובר ואני מרגישה מבודדת ובדיכאון נוראי , והיום אין לי כבר כוח לדיאטות שכאלה , מה כן הדיאטות שלאט לאט הכל יורד לא עוזר לי , בבקשה תעזרו לי ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת כסאח
מיכל גילאון16/01/2009הי ימית,
המצב שאת מתארת משותף לנערות רבות - בדיאטת כסאח אמנם יורדים הרבה ומהר במשקל אבל קשה להתמיד בה לאורך זמן ואחרי שמפסיקים אותה עולים את כל המשקל ובדרך כלל בתוספת ריבית.
אין סיבה לתחושות הבושה והבידוד שלך - זה לא באשמתך! ככה הגוף שלנו עובד ואי אפשר ללכת נגד זה. הפתרון הוא דווקא כן בשינויים קטנים באורח החיים, שאפשר להתמיד בהם לאורך זמן.
נכון שהירידה במשקל קטנה וממושכת, אבל היא נשמרת וכך גם ההרגשה הטובה.
אני ממליצה לך מאוד לפנות לסיוע של איש מקצוע - דיאטנית או פסיכולוגית שמתמחים בתחום של הפרעות אכילה - כדי שתצליחי לצאת מהדיכאון ותמצאי כוחות חדשים לטיפול בבעיה.
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום מיכל יש לי עוד שאלה אלייך (:נועה12/01/2009
שלום מיכל זאת שוב אני נועה אני 1.65 ואני כיתה ט' עכשיו ובכיתה ז' עשיתי את הדיאטה וירדתי 10 קילו וגבהתי בין השנים האלה עכשיו השאלה שלי עליתי איזה 4 קילו בין השנים האלה וכל השומן הצטבר לי ברגליים אני רוצה לדעת מה אני צריכה לעשות איזה תרגילים לעשות ברגליים שהשומן יעלם ואם אני צריכה לישתות בבוקר מעדן תענוג 0% בבוקר ובצהורים ארוחה שאמא שלי מכינה וארוחת בניים פרי ובערב לאכול קצת קרונפלקס ברנפלקס זה טוב ? ואני יודה לך מאודד אם תעזרי ותתני לי הצעות איך להעלים את השומן מהרגליים תוודה ומקוווה שתעני בהקדם נועה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנועה
מיכל גילאון16/01/2009הי נועה,
יש הרבה תרגילים שאת יכולה לעשות לחיטוב הרגליים והישבן, כמו הרמת רגל על הצד, הרמת רגל בשכיבה, הרחקת רגל הצידה ועוד.....
קשה להבין מהשמות איך צריך לבצע את התרגיל, לכן כדאי לעשות חיפוש באינטרנט ולמצוא אתרים עם סרטונים של התרגילים האלה.
בנוסף את יכולה להצטרף לחוג התעמלות שאת אוהבת ו/או לעשות פעילות בבית עם DVD.
לגבי התפריט, הוא לא ממש מפורט כך שקשה לי להעריך אם הוא מספיק מגוון ומכיל מספיק קלוריות.
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
מומלץ להגביר צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ולפחות 5 פירות וירקות ביום, ולהפחית באכילת חטיפים, ממתקים ושתייה ממותקת.
בנוסף מומלץ לעשות פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 5 סובלת מעודף משקל
עופרה18/01/2009בתי עוד מעט בת 5 וסובלת מעודף משקל ההינו כבר אצל אנדוקרינולוג וניכר מבדיקות הדם שהכל אצלה תקין היא לא אוכלת הרבה מילדים אחרים בגילה.ופעילה מאוד: בלט, שחיה וכד' הן בשגרה. ועדיין סובלת מהשמנה משמעותית (30 ק"ג) אנחנו הורים רזים לילדה שמנה. הדבר מאוד מתסכל ולא מובן לי? אחיה הקטן אוכל יותר ממנה אבל אינו משמין כמוה? מה קורה פה???מה עוד אפשר לעשות? אודה על תשובה בהקדם. עופרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויהטלי12/01/2009
אני מתלבטת אם להכניס את בני למעון פרטי, או למעון זול בצורה משמעותית אבל שבו נותנים לילדים 3 פעמים בשבוע סויה כמנה עיקרית. האם אין נזק בכך שתינוק בן שנה וחודשיים (ועד שיהיה בן 3) יאכל סויה 3 פעמים בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה בגן
מיכל גילאון12/01/2009הי יעל,
המלצות משרד הבריאות הן להגביל את צריכת הסויה לעד 3 פעמים בשבוע, כך שהתזונה בגן לא חורגת מההמלצות.
במקרה של גן "צמחוני", כדאי להשלים לילדים את המנה הבשרית בערב לפחות 4 פעמים בשבוע כדי למנוע חסר בברזל.
כל טוב,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מיואשת..סתיו11/01/2009
שלום אני סתיו בת 12 עוד מעט.. אני חושבת שאני שמנה וההורים שלי אומרם שאני רזה נכון אני לא ממש שמנה אבל היריכיים שלי שמנות ואני לא אוהבת את זה.. מה אני יכולה לעשות בנושא??? ואני גם רוצה לבנות לעצמי תפריט מזון איך בונים אחד כזה?? בבקשה בבקשה בבקשה אני רוצה שיענו לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסתיו
מיכל גילאון12/01/2009שלום סתיו,
חבל שלא כתבת מה הגובה והמשקל שלך, כדי שאוכל להעריך אם את באמת בעודף משקל.
יכול להיות שאת רזה, אבל יש לך מבנה גוף עם ירכיים מעט רחבות יותר (כמו לרב הנשים).
הפתרון הנכון ביותר הוא לא לעשות דיאטות, אלא פעילות גופנית - כך הגוף יהיה מחוטב ושרירי יותר ותרגישי הרבה יותר טוב עם עצמך.
כדאי לעשות שילוב של פעילות גופנית אירובית (כמו הליכה, ריצה, אירובי) יחד עם פעילות בונה שריר (כמו עיצוב וחיטוב הגוף).
מבחינת התזונה מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
כל טוב,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והוספה..
שירה12/01/2009אני במשק של 41 ק"ג ובגובה 52 ס"מ.. תודה רבה על מה שכתבת זה מאוד עודד אותי [=.. אבל מה זה עיצוב וחיטוב הגוף ואיך אפשר לעשות פעילות בונה שירים?? אשמח לקבל תשבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסתיו
מיכל גילאון16/01/2009הי סתיו,
המשקל שלך לגמרי תקין ביחס לגובה - את באמת רזה!
לכן אני חוזרת על ההמלצה לא להתחיל עם דיאטות בשום פנים ואופן!
עיצוב וחיטוב הגוף היא פעילות שבונה שרירים, אפשר להצטרף לחוג התעמלות כזה או לעשות תרגילים בבית כמו תרגילים לעיצוב הירכיים, הישבן ועוד.
אם תעשי חיפוש קצר באינטרנט תמצאי תרגילים שאת יכולה לעשות לבד - יש אתרים עם סרטוני וידאו של תרגילים מצויינים.
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להיות רזה ובריאה..?ויקי11/01/2009
אני רוצה להיות רזה....אבל לא רזה עצמות מתוך הרעבות... אני רוצה להיות רזה ושהשומנים יהפכו לשריר... ובו בזמן אני רוצה גם להיות בריאה.... אז איזה דיאטה \ שמירה הייתי ממליצה לי? איזשהם תרגילים לעשות..? עצות..? כל דבר..... אני פשוט מיואשת מזה שכולם אומרים לי שאני רזה וכל זה כשאני בעצם לא...אני פשוט לא אוכלת כ"כ הרבה..... בבקשה תעזרי לי... :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזה ובריאה
מיכל גילאון12/01/2009שלום ויקי,
חבל שלא כתבת מה הגובה והמשקל שלך, כך אפשר להעריך אם את רזה כמו שאומרים לך.
יכול להיות שהפתרון הטוב ביותר בשבילך הוא לעשות פעילות גופנית - כך הגוף יהיה מחוטב ושרירי יותר ולא רק רזה.
כדאי לעשות שילוב של פעילות גופנית אירובית (כמו הליכה, ריצה, אירובי) יחד עם פעילות בונה שריר (כמו עיצוב וחיטוב הגוף).
מבחינת התזונה מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
כל טוב,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות ארוחת בוקרשלומית11/01/2009
אני גננת ובמסגרת עבודתי על נושא התזונה בגן חיפשתי סיפור על חשיבות ארוחת בוקר. האם ידוע לכם על ספר כזה? אשמח להמלצות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר
מיכל גילאון12/01/2009הי שלומית,
למיטב ידיעתי, מועצת החלב מתכננת להוציא בקרוב ערכת פעילויות חדשה לגני הילדים, שכוללת גם פעילות מקסימה על ארוחת הבוקר.
כדאי ליצור איתם קשר: 03-9564750
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה תענו לי בהקדם בבקשה.שביטוש09/01/2009
שלום אני בת 13 וחצי 1.48 ושוקלת כרגע בן 37 ל8. בשנה שעברה התעסקתי בצורה אובססבית מיד לאוכל ולאוכל משמיןץ רזיתי משנה שעברה 8 קילו מ45 ל37,, לא אכלתי בבצפר והמשכתי ככה בשנה הנוכחית את כל שאר האוכל הייתי אוכלת אבל אוכל משמין לא נגעתי. כיון אוכלת בבצפר והתפריט שלי הוא כך: בוקר קורנפלקס עם חלב 3 אחוזי שומן. בצפר-לחמניה עם ממרח כלשהו לרוב גבינות עד 5 אחוז ופעם בשבוע ביום שישי שוקולד ארוחת צהריים" מנת בשר עם פחמימות ערב: או טוסט או ירקות חביתה גבינה ופרוסת לחם ביניים: שוקו בכל יום ני מנסה לאכול בבצפר ובנתיים אני מצליחה אבל אני פוחדת להשמין יותר מיד. האם המשקל והתפריט שלי תקינים בסה"כ? והאם שוקו משמין? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשביטוש
ד''ר הגר שפר11/01/2009הי חמודה
המשקל שלך תקין לחלוטין וגם התפריט שאת אוכלת, תמשיכי ככה ותשתדלי לא להתעסק עם הנושא יותר מידי,את אוכלת בריא וטוב ומאד חשוב לאכול בבוקר ובבית הספר. אז פשוט תמשיכי ככה
כל הכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)