מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לקויהאמא לבת 529/03/2009
הי,
בתי בת 5. השנה התחילה גן עירייה +צהרון ומאז יש לנו בעיות עם ארוחת צהריים בשרית. האוכל שמגישים בצהרון לא טעים לה, ומגעיל אותה. מדובר בילדה שהיתה אוכלת את כל סוגי העוף, הבשר והדגים, אולם מתחילת השנה לא מסכימה להתקרב לעוף "פולקה", דג, קציצות, שיפודים וכו'. היא מוכנה לאכול אך ורק שניצל או קציצות מסוימות שכמובן אין בצהרון. בבית מתגברים על הבעיה עם שניצל והקציצות שהיא אוהבת - אבל מדובר רק על סוף שבוע. בצהרון ביקשתי שיגישו לה שניצל כל השבוע אך הוא לא טעים לה, וגם אותו היא לא אוכלת.
הסברתי לילדה שאם אשלח לה כל יום שניצל לצהרון זה יימאס עליה לבסוף וגם את זה היא לא תרצה לאכול. - היא לא מצליחה להבין את משמעות הדבר.
אני שוקלת להתחיל להכין אוכל במיוחד עבורה (אנחנו אוכלים את המנה הבשרית בעבודה) ולשלוח איתה כל יום. העניין הוא שאני פוחדת לפתוח פתח, כיוון שזו ילדה שלאורך השנים תהיה במסגרות עד אחה"צ. הייתי רוצה להחזיר את המצב לקדמותו בו הילדה אוכלת הכל, אך נראה שהיא לא בכיוון.
אציין שבערב אנחנו אוכלים ארוחה חלבית - ביצה, גבינות וירקות.
מבחינת משקל מדובר במשקל תקין, פשוט ברור לי שהיא לא אוכלת כל מה שצריך בגיל הזה.
אודה על עיצה, ועזרה כיצד להתמודד עם העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא לבת 5
ד''ר הגר שפר01/04/2009שלום לך
הבעיה שנתקלת בה מוכרת לי מאד, הרבה ילדים אינם אוהבים את האוכל המוגש במסגרות הללו.
אני מציעה שתעשי בעצמך בדיקה על טיב האוכל ודרך הכנתו וכך תוכלי להבין אם הוא באמת לא טעים או שבתך "מתפנקת" . אני לא חושבת שלאכול שניצל מצופה יום יום זה רעיון טוב ובהחלט מאמינה שאם תכינעי עכשיו תאלצי להמשיך לשלוח לה אוכל מהבית עוד כמה שנים טובות.
בידקי את המזון, תדברי עם הורים אחרים בניסיון להבין אם המקרה קורה גם אצלם, אולי תצליחו לשנות קצת את איכות המזון.
בכל מקרה אם תחליטי כן לשלוח לה אוכל מהבית כדאי שתגווני את זוג הבשר שאת שולחת לה.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמא לבת 501/04/2009הגר שלום,
ראשית אני מודה לך על התשובה.
שנית, פניתי אליך לאחר שכבר בדקתי כבר את סוגיית האוכל המוגש. מדובר על קייטרינג המציע אוכל "תעשייתי" באיכות לא רעה אולם כמובן שלא כמו אוכל בייתי. מרבית הילדים אוכלים ללא בעיה פרט לילדה אחת שיומיים בשבוע אוכלת שניצלים. כך שאני יכולה להבין את בתי שהאוכל באמת לא הכי טעים בעולם אבל בהחלט אפשר לומר שהיא מגזימה.
השאלה היא האם ניתן בדרך כלשהי לגרום לילדה "לחזור לקדמותה" ולחזור לאכול את כל הדברים שהיום אינה אוכלת. כפי שציינתי היא מוכנה לאכול רק שניצלים וקציצות (וגם רק מסויימים). על פולקה, דגים, רצועות עוף, שיפודים, וכו' אין מה לדבר, גם בבית היא לא מסכימה לאכול את כל אלו.
אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות אשמח לעזרהדודו29/03/2009
שלום.
קוראים לי דודו ואני בן 17
המשקל : 90
גובה : 1.74
לפני כחודש - חודשיים ניסתי דיאטה, עשיתי הליכות ריצות ..
הפסקתי לשתות שתייה, רק מים אכלתי אוכל מסודר ומעט.
אבל משום מה יום אחד הפסקתי והתחלתי לאכול ולאכול עוגיות עוגות ...
אני לא יודע מה לעשות כדי להמשיך בדיאטה ולא לישבר.
יש לי את כח הרצון הזה לעשות דיאטה ואני יודע שזה קשה, אבל לא מצליח להתגבר על דבר קטן ..
לפעמים שהייתי בדיאטה הייתי אוכל נגיד משהו קטן .. הייתי מפחד ששמנתי ..
ואז אני מוותר על ארוחה מסויימת ואז נוצר של רעב ..
אני לא יודע מה לעשות ..
ומה שאני לא מצליח להבין זה, איך יום אחד אני אומר לעצמי היום נגמר עוגות עוגיות ממרח וכו' ..
בשבוע הבא החג פסח והמצות משימנות יש בהם לפחות 130 קלוריות ..
ולא יודע איך אפשר להתחיל דיאטה בזמן הפסח מפני שבקושי יש מה לאכול ..
בימים הקרובים אנסה להתחיל שוב בדיאטה הליכות, אכילה נכונה ..
מקווה שבפסח אצליח לשמור ..
תודה רבה
שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדודו
ד''ר הגר שפר01/04/2009הי דודו
אני מבינה שקשה לך מאד, אבל אתה חייב להיות חזק ולנהצליח להתגבר על הפיתויים הרבים ולשמור על תפריט בריא ומאוזן.
רצוי לאכול בפסח פריכיות אורז במקום מצות - זה פחות משמין ולנסות לעשות פעילות גופנית כמה שיותר...
אני חושבת שכדאי לך ללכת לדיאטנית מיד אחרי פסח ולהכנס למסגרת מסודרת שמישהו יעזור לך לאכול נכון לאורח זמן ולא להשבר
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להגר בנוגע לחטיפיםדרור24/03/2009
האם את מספקת חטיפי חלבון כגון NUGO או של חברת PROMAX ? אודה על דרך לבירורים אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדרור
ד''ר הגר שפר24/03/2009הי דרור
אני מספקת למטולים שלי בקליניקה את ה- NUGO, אני מכירה את היבואן כבר כמה שנים טובות, אבל כשירות ולא מרוויחה מזה במכוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני במשקל תקין?אסי17/03/2009
משקלי 50 ק"ג, אני בן 12 וגובהי 1.44 האם אני במשקל תקין? מבנה גופי מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאסי
ד''ר הגר שפר17/03/2009הי אסי
לפי עקומת ה- BMI , אתה נמצא בעודף משקל קטן, בגובה הזה ובגיל שלך אתה צריך לשקול כ- 44 קילו , כלומר לרדת 5-6 קילו.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים?
אסי18/03/2009אז איך עושים את זה ? יש לך להמליץ לי על תפריט להרזייה? המשקל העודף שלי מתרכז בבטן ובחזה האם כשארד במשקל ירד גם השומן בחזה? זה מה שמפריע לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3.9אתי15/03/2009
בני בן שלוש ותשעה חודשים . מעולם לא היה אכלן גדול אבל בחודשים האחרונים המצב ממש נוראי . הוא גם חולה המון בזמן האחרון , תמיד חלש , מתלונן על עייפות וחוסר התיאבון שלו נוראי . ביצענו בדיקות דרך רופא הילדים , בבדיקות התברר שיש איזושהי דלקת בגוף , הרופא טען שאין צורך בטיפול כלשהו מפני שזה אופייני לילדים ושנחזור על הבדיקות לאחר שבועיים . בינתיים הוא כבר טופל פעמיים באנטיביוטיקה עקב דלקת אוזן חוזרת , ואני חייבת לציין שבכל פעם כשאנחנו מתחילים אנטיביוטיקה עוברים יומיים והתיאבון של הילד חוזר . הרופא טען שאין קשר אבל הוא לא גר איתנו וזו עובדה קיימת . מלבד זאת מספר הדברים שהילד אוהב הם מעטים מאוד . פירות וירקות מחוץ לתחום מלבד מלפפון ירוק ותפוח עץ לעיתים מאוד רחוקות , הוא כן אוהב פסטה (לבנה , ללא רוטב עגבניות) , קציצות משניצל טחון במרק עוף צח , פיתה עם שוקולד למריחה ולפעמים פיצה . אני פשוט אובדת עצות ולא יודעת כבר מה קודם למה :חוסר ויטמינים ותזונה לקויה שגורמים למערכת חיסונים חלשה ולכן בזמן האחרון הוא כל הזמן חולה או שמשהו אצלו לא בסדר ולכן אין לו תיאבון ולא בא לו כלום . אשמח לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
ד''ר הגר שפר17/03/2009הי אתי
אני מבינה את הדאגה שלך, זה בהחלט לא נעים שילד מסרב לאכול ומרגיש לא טוב.
באמת קשה לדעת מה קדם למה כמו שאמרת.
אפשר לנסות לחזק את הגוף ע"י מתן מולטיויטמין לילדים, ולהשתדל להסביר לילד את חשיבות התפריט המגוון ולנסות לשכנע אותו להוסיף עוד מזונות, אפשר להסביר לו את הקשר בין מזון דל לגוף חלש לעומת מזון מגוון וגוף חזק, אני בטוחה שהוא לא נהנה להרגיש לא טוב ואולי כך תצליחי לשכנע אותו להוסיף עוד מגוון מזונות לתפריט.
אולי הדלקת קשורה למערכת העיכול ולכן האנטיביוטיקה מחזירה לו את התיאבון, עם זאת יש לזכור כי חולי גורם לירידה בתיאבון.
תעקבי אחר השינויים ותמשיכי לעדכן אותי.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אני צריך לישקולדן15/03/2009
כמה אני צריך לישקול אם אני בן 11 גובע 1.50 ושוקל כרגע 43
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדן
ד''ר הגר שפר17/03/2009הי דן
לפי עקומת ה- BMI , אתה במשקל תקין לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך התפריט שלי?..ליהי14/03/2009
היי רציתי לדעת איך התפריט שלי ואם היא לא טובה אז את יכולה לתקן אותה? הנה היא: בוקר-קערת דגנים קורופלנס וחלב 1% ביניים-(לפעמים אני לא אוכלת)שני פרוסות לחם קל עם סקי או קוטג'. צהריים-סלט עם כפית שמן זית,שניצל אחד,חצי כוס פתיתים. בייניים-לחם עם ממרח מזולה,תה עם שני כפיות סוכר. ערב-סלט עם כפית שמן זית,שניצל תירס. ו3 ימים בשבוע אני קונה ממתק ונגמלת משתייה מתוקה ... האם תפריטי טוב?? תודה מראש לירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללירן
מיכל גילאון15/03/2009הי לירן,
כל הכבוד על הגמילה משתייה מתוקה! אני ממליצה לך לעשות כמה שינויים בתפריט שלך, מכיוון שהוא לא בריא - הוא מכיל מעט מדי קלוריות ורכיבי תזונה חשובים (בת כמה את?)
ארוחת הבוקר בסדר, תקפידי לאכול את הכריך בעשר ותוסיפי פרי ו/או ירקות.
בצהריים את יכולה להגדיל את הכמות של הפחמימות לכוס-כוס וחצי (מבושל) ורצוי לאכול דגנים מלאים כמו: אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה, קוסקוס מלא, קטניות.
בביניים כדאי להוסיף יוגורט או מעדן דיאט וגם פרי, ובערב חסרים לך חלבונים כמו - ביצה, טונה ומוצרי חלב.
באופן כללי, מומלץ לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב (מנה= כוס חלב, גביע יוגורט, פרוסת גבינה צהובה 9%) ולפחות 5 פירות וירקות ביום.
בנוסף מומלץ לעשות פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, אירובי וכד'.
כל טוב ובהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 11
לירן17/03/2009שכחתי לציין שאני רוכבת בקבוצה מקצועית של אופניים פעמיים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 כוסות מים זה מרזה?ליז13/03/2009
8 כוסות מים ביום זה מרזה או לא!? תווודה [=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מים
מיכל גילאון15/03/2009הי ליז,
למים אין קלוריות, כך שאם שותים מהם במשך היום הם לא "משמינים" ולא "מרזים".
זאת אומרת שאם אוכלים כרגיל ושותים 8 כוסות מים ביום לא יורדים במשקל - לשם כך צריך לעשות שינוי בתזונה ולהוסיף פעילות גופנית.
כל טוב,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בזמן דיאטה, האם אפשר ?גדי13/03/2009
שלום. רציתי לדעת האם אפשר בזמן דיאטה לאכול .. קוסקוס, ספגטי, פתיתים, תפוח אדמה (אפויים), פירה .. 4-5 כפות לפחות. או שכדאי לוותר עליהם מפני שהם יותר מידי משמינים ? האם אפשר פעם אחת בשבוע לאכול אחד מהדברים האלה, ללא לחם קל .. ? או שזה עדין לא יעזור .. להפחית .. תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות בדיאטה
מיכל גילאון15/03/2009שלום גדי,
בוודאי שאפשר לאכול גם מהמזונות האלה במהלך הדיאטה, הם מהווים מקור לפחמימות ואנרגיה.
הכמות המתאימה לארוחת צהריים היא 1-1.5 כוס (מבושל) יחד עם מנה בשרית דלת שומן (חזה עוף, דג, בשר בקר רזה) וירקות.
אם אפשר, רצוי לאכול דגנים מלאים, כלומר קוסקוס מלא, פסטה מחיטה מלאה, אורז מלא ובטטה.
כך תאכל יותר סיבים תזונתיים ותהיה שבע יותר.
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים במכילים ברזל?שושי11/03/2009
שלום רב בני בן 4 וחצי בבדיקות האחרונות רמת המוגלובין שלו 11 ואני רוצה להכין לו מאכלים שיש בהם יותר ברזל בבקשה רשמו לי פירות ירקות קטניות בשר מה שיש הכל אני יכין הילד שלי לא אכלן גדול אוכל מעת בשר אוכל אבל קצת האם שתיית חלב חצי שעה אחרי ארוחה בשרית פוגעת? ואם כן אז מתי להרשות לו? כל מידע יעזור תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות עתירי ברזל
מיכל גילאון15/03/2009שלום גליה,
ברזל נמצא בעיקר בבשר בקר ואיברים פנימיים ופחות בהודו, עוף ודגים. ברזל מצוי גם במאכלים שמקורם מהצומח, כמו: דגנים מלאים, פירות יבשים, קטניות, ודגני בוקר מועשרים, אך ספיגת הברזל ממזונות אלה נמוכה בהשוואה למזונות שמקורם מהחי (כמו בשר).
גורמים שמעכבים את ספיגת הברזל מהצומח הם: סיבים תזונתיים, קפה ותה, לכן כדאי לשתות מהם שעתים אחרי האוכל ו/או שעה לפני. ספיגת ברזל מבשר לא מושפעת מגורמים תזונתיים!
כדי להגביר את ספיגת הברזל מהצומח כדאי להוסיף ויטמין C בארוחה, למשל לאכול קטניות וסלט עם מיץ לימון או ירקות כמו פלפל ועגבניה.
לפעמים אין ברירה אלא להיעזר בצריכת תוסף מזון של ברזל (בכדורים או בסירופ) במקביל להעשרת התפריט במזונות הנ"ל. - על כך מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.
כל טוב!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם, כמה שאלות.ליאם אשכנזי09/03/2009
היי, אני ליאם בת כמעט 15. הגובה שלי הוא 1.60 והמשקל הוא 48. אני רוצה להתחיל דיאטה קלה כי אני לא מרוצה מאיך שאני נראת... יש לי בטן גדולה ונפוחה ובכללי הייתי רוצה להוריד קצת "צדדים". אני יודעת שאני לא בעודף משקל, אבל בבקשה תעזרו לי. טוב- אז התפריט שחשבתי עליו: בוקר- כוס ברנפלקס עם כוס חלב 1%. ביניים- סנדוויץ' מלחם רגיל (לעבור לקל? ) עם קוטג'. ביניים 2 (מגיעה מבית הספר רק ב-5) - אנרג'י. צהריים- מעט (מאוד) פסטה, שניצל\ חזה עוף\ משהו בשרי אחר. סלט חסה( אני אוכלת עם כירסומים- לוותר עליהם? ) ביניים- מלפפון. ועל ארוחת ערב אני בדרך כלל מדלגת כי אני עדיין לא רעבה... או שאני אוכלת משהו קטן. אני אציין שאני רוקדת בין שעה וחצי לשלוש \וחצי 5 ימים בשבוע. תיקונים לתפריט? והחלטתי להגמל משוקולד קצת, בגלל זה אין ממתקים בתפריט- אחרי כל ארוחה מסטיק ללא סוכר. אז בבקשה תעזרו לי עם התפריט, הערות.... תודה מראש, ליאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ליאם אשכנזי09/03/2009אני שונאת יוגורטים ובכללי לא חובבצ גבינות יותר מדי גדולה, גם יש רגישות ללקטוז שאני לא שמה עליה יותר מדי.... ויש לי קצב חילוף חומרים מאוד מאוד מהיר, אם זה משנה משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם בעיית השמנה לבת שליגלית09/03/2009
שלום, שמי גלית ולבעלי אילן ויש לנו ילדה בת 10 ששוקלת 65 ק"ג ניסנו את מרכז שניידר , תזונאית וזה לא עוזר... ידוע לנו שיש לה גם בעיה רגשית ואנחנו מאוד זקוקה לעזרה כיצד להתמודד איתה עם התחושה שכל הזמן היא רעבה והיא רוצה לאכול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלית
מיכל גילאון10/03/2009שלום גלית,
השמנה בקרב ילדים היא אכן בעיה לא פשוטה.
קשה לי לייעץ לך מבלי לדעת יותר פרטים על ביתך, על המשפחה שלך ועל הניסיונות הקודמים שנעשו לירידה במשקל.
ידוע לי שבשניידר יש אפשרות לטיפול קבוצתי וגם לטיפול אישי, במסגרת המכון לאנדוקרינולוגיה. צריך לברר עם הילדה ועם המטפלים שלה איזה טיפול הוא המתאים ביותר עבורה.
יש מקרים בהם טיפול משפחתי יכול מאוד לעזור ו/או ייעוץ פסיכולוגי לילדה.
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בן 16 שול 78 גובה 1.72דודו09/03/2009
תעזרו לי אני בן 16 וסובל מעודף משקל המקומות הכי בעייתים אצלי הם בצדדים של ההבטן והחזה הוא פשוט נופל תמליצו לי עעל דיאטה ותזונה נכונה כי אני לא מבין בזה ואין מי שיעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדודו
מיכל גילאון10/03/2009הי דודו,
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
מומלץ להגביר צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ולפחות 5 פירות וירקות ביום, ולהפחית באכילת חטיפים, ממתקים ושתייה ממותקת.
בנוסף מומלץ לעשות פעילות גופנית - רצוי שילוב של פעילות אירובית (כמו הליכה, ריצה, אופניים) יחד עם פעילות בונה שריר (כמו תרגילים לחיטוב הגוף, אימוני משקולות).
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרי לי !ליז08/03/2009
אני מנסה לעשות כל הזמן דיאטה , אבל אני פשוט לא מצליחה אני תמיד מנסה אבל אין אין אני תמיד משמינה שוב ושוב מה אני צריכה לעשות כדאי שהרעב יפסיק לכמה ימים? מה לעשות כדאי לרזות ? בבקשה תעזרי לי ... :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לליז
מיכל גילאון10/03/2009שלום ליז,
אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל לעשות דיאטה! את כבר רואה מנסיונך האישי שהדיאטה לא עוזרת, אלא גורמת לרעב, ולתסכולים.
במקום דיאטה, כדאי לך לאמץ לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
להפסיק לשתות שתייה מתוקה
לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
להפחית באכילת חטיפים וממתקים
להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.
לאט לאט ובהדרגה תאמצי לך הרגלים בריאים חדשים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגישי יותר טוב עם גופך.
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרזה בהתפתחות?בדו(א)י (=08/03/2009
אני לגמרי לא יודעת אם זה נורמלי ויש האומרים כך וכך.. אז אני לא יודעת.. לשאלה: אני בת 13 (כמעט..12 שנים 11 חודשים ו- 13ימים) בזמן האחרון אמא שלי קנתה לי די הרבה מכנסיים. שאחרי שבוע-שבועיים בערך כולם כמעט פשוט-לא עלו עליי- אני חושבת שזו הגזמה/הפרזה משמעותית בגדילה. כי האופן בו גדלתי הינו הגובה+ היקף הירך . האם זה קשור לתזונה איכשהו? כי זה דבר מוקפד מאוד אצלי..וקראתי את הספר של הגר והכל.. מצפה בקוצר רוח לתגובה.. בדו(א)י (=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה מואצת
מיכל גילאון10/03/2009שלום,
יכול להיות שאת בשלב הגדילה המואצת, כך שאת גובהת וגדלה בקצב מוגבר.
המשמעות היא שאת גדלה ולא משמינה, וההוכחה לכך היא התוספת לגובה.
בשלב הזה חשוב לאכול נכון כדי לספק לגוף את כל רכיבי התזונה החשובים לו.
כל טוב,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי היקף ירך?זה נורמלי?
בדו(א)י (=16/03/2009והאם אפשר בגיל 13 לחטוף צלוליטיס או משהו כזה? תודה רבה! בדו(א)י(=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)