פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה:]
    ...
    09/02/2009

הגר שלום, יש לי שאלה אלייך ואני אשמח אם תוכלי לענות לי. אני בת 14 וחצי ושוקלת 55 וחצי ברך והגובה שלי הוא 168 ס"מ. אני רזה באזור הבטן אך הישבן שלי והשוקיים מאוד רחבים. איך אוכל לרזות באזורים אלה? האם יש תרגילים מיוחדים שאוכל לעשות? וכמה פעמים לעשות ביום (אם יש)? ואם כן תוך כמה זמן אני עשויה לראות תוצאות? תודה מראש:] עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה:]

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

ד''ר הגר שפר
    12/02/2009

הי עדי

המשקל שלך בריא לחלוטין ואפילו נמוך יחסית לגובה שלך, ככה שמדובר במבנה עצמות אותן אין ממש דרך לשנות.

אולי תתייעצי עם המורה להתעמלות אם יש לה תרגילים שהיא יכולה ללמד אתכן לחיטוב האזורים הללו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית מוצקים בת 16 לחודשים
    נעמי
    08/02/2009

שלום, ביתי בת 16 חודשים . היא לא אוכלת כלום! להלן התפריט שלה: בלילה יונקת, בשבע יונקת, במעון אוכלת אצבע של גבינת מוצרלה קצת מלפפון וכמה בסים בודדים של פרוסה עם חומוס. ב12:00 מגישים לה אוכל בגן אך היא אף פעם לא אוכלת. באחת יונקת בארבע מנשנשת צ'יריוס וקצת גבינה במקרה הטוב, בערב אוכלת 5 כפיות של פסטה ויונקת. אני מציעה לה כל הזמן לאכול היא לא רוצה היא רק יונקת לפעמים נישארת שעות ללא אוכל עד היניקה. היא היתה אלרגית לחלב וסויה עד גיל שנה ומאז לא רוצה בכלל מעדנים, או תחליפי חלב וגם לא חלב רגיל אפילו שוקו ניסיתי. היא גם לא אוכלת פירות. אני רוצה לגמול אותה מההנקה, אני ממש סובלת וזה כבר מתחיל לעורר אצלי דיכאון, אני בוכה המון בגלל האוכל. הילדה לא עולה במשקל היא באחוזון 20 למרות שעד גיל 8 חודשים היתה באחוזון 70. אני מנסה לא להניק אך היא צורחת ואני נשברת. כיצד לגמול אותה מההנקה? האם היא תאכל שלא תיהיה לה ברירה? תודה נעמי

הוספת תגובה

• תשובה לנעמי

מיכל גילאון
    15/02/2009

שלום נעמי,
    המצב שאת מתארת לא פשוט, ובכל זאת בואי ננסה להסתכל על חצי הכוס המלאה.
    ביתך אוכלת, ואפילו אוכל די מגוון. היא פשוט אוכלת כמויות קטנות ומשלימה בהנקה.
    חשוב לדעת פרטים נוספים – האם בחודשים האחרונים היא גדלה לאורך אחוזון 20 או שהיא ממשיכה לשבור עקומות? האם קרה משהו שגרם לה לאכול מעט, או שהיא היתה כך מאז שהתחלת לתת לה מוצקים?
    אם המצב לא משתפר בשבועות הקרובים, כדאי לפנות לייעוץ אישי של דיאטנית ילדים ו/או למרפאה לבעיות אכילה בגיל הרך.

אם את רוצה לגמול אותה מהנקה, עשי זאת. את יכולה להתחיל להוריד בהדרגה ארוחות ולהגיע למצב בו היא יונקת רק בבוקר ובערב ואחר כך רק בוקר או ערב. הגמילה לא תמיד קלה ודורשת ממך להציב גבולות ברורים ולא להישבר. זה בדרך כלל פועל כשאת באמת בטוחה בדרך שבחרת. אם את עדיין מתלבטת ונראה לך שתישברי, אל תתחילי בגמילה.

מבחינת האוכל, המשיכי להציע לה לאכול ארוחות מסודרות בזמנים קבועים פחות או יותר. אל תציעי לה יותר מדי אפשרויות בכל ארוחה – 2-3 מאכלים שהיא אוהבת מספיקים.
    נסי לערב אותה בהכנת המזון (ככל יכולתה כמובן) ולתת לה לאכול כמה שיותר בכוחות עצמה (אפילו אם זה גורם ליותר לכלוך).
    אל תתרגשי מהכמויות שהיא אוכלת - כל תינוק הוא אחר ואוכל כמויות אחרות בהתאם לצרכים שלו. את צריכה להיות קשובה לה ולא להכריח אותה לאכול כשהיא לא רוצה. נסי לאכול יחד איתה, ואם שאר בני המשפחה יכולים להצטרף זה עוד יותר טוב, ובכלל, נסי ליצור אווירה טובה ובטוחה סביב האוכל – לא לדחוף לה או להסיח את דעתה בשירים או משחקים אלא לדבר ולצחוק ולאכול....

בהצלחה!
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה לילדים: מזיק או בריא?
    טלי
    08/02/2009

שלום, יש לי שני ילדים בני 3 ו-6 והם התרגלו לשתות כוס תה בבוקר, לפעמים גם בערב. אנחנו נותנים להם תה קמומיל ללא קפאין, עם חצי כפית דבש. (עד לפני חצי שנה זה היה שוקו, אבל הגדול התחיל להתלונן שהבטן מציקה לו אחרי השוקו, אז הוא עבר לתה, ובעקבותיו גם השני) כיון שזה יומיומי, אני תוהה אם יש בזה משהו שהוא לא בריא או בעייתי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תה לילדים: מזיק או בריא?

הוספת תגובה

• תה לילדים

מיכל גילאון
    15/02/2009

שלום טלי,
    אין בעייה במתן תה צמחים ללא קפאין לילדים.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    שרלוט
    07/02/2009

שלום...! אני מבקשת אם תוכלי להירשום לי תפריט אכילה נכונהה... אני בת 15 יש לי בטן וצדדים ואיך אפשר להוריד אותםם?!

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• תשובה לשרלוט

מיכל גילאון
    15/02/2009

שלום שרלוט,
    חבל שלא כתבת מה הגובה והמשקל שלך, כדי שאוכל להעריך אם את באמת בעודף משקל.
    אם את באמת בעודף משקל, דיאטה מומלץ לעשות רק בליווי של דיאטנית קלינית במסגרת אישית או קבוצתית. מומלץ לא לעשות דיאטה לבד, שיכולה להיות לא מתאימה ולפגוע בגופך.

באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
    מומלץ להגביר צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ולפחות 5 פירות וירקות ביום, ולהפחית באכילת חטיפים, ממתקים ושתייה ממותקת.
    בנוסף מומלץ לעשות פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי ותרגילים לעיצוב וחיטוב הגוף.

בהצלחה!
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת ירקות
    מיכל
    07/02/2009

שלום, בני בן שנתיים. לאחרונה ישנם מספר דברים שהוא מסרב בתוקף לאכול למרות שבעבר אכל אותם. למשל הוא הפסיק לאכול חביתות הוא אינו מוכן אפילו לטעום אותםלא מקושקשת ולא רגילה. (ביצה קשה הוא אף פעם לא חיבב). הוא הפסיק לאכול עגבניות/מלפפונים וגם כאן הוא לא מוכן אפילו לטעום. בעבר כשהיה קטן יותר הייתי מרסקת לו ונותנת לו והוא אכל. גם פירות הוא ממעט לאכול. בשאר המאכלים אין בעיה מבחינת בשרים הוא אוהב ואוכל כמויות יפות וגם ירקות מבושלים הוא יחסית אוכל. שאלתי בעצם היא האם קיימים תחליפים למזונות אלה? האם יש משהוא שהוא הכרחי במיוחד שעלי להתעקש איתו עליו? מישהוא אמר לי כי עגבניה אינה בהכרח טובה לתינוקות - האם זה נכון?האם יש צורך לשים דגש על ירקות אחרים? תודה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת ירקות

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

מיכל גילאון
    15/02/2009

שלום מיכל,
    ילדים רבים בגיל הזה מתחילים לבדוק את הגבולות, וזה מתבטא גם באוכל. יש ילדים שמוכנים לאכול מזון אחד מסוים, ואותו בלבד, ארוחה אחר ארוחה או ילדים שאוכלים רק מאכלים בצבע מסויים או ילדים שמסרבים לאכול את מה שמוגש להם בארוחה.
    העדפת מזון אחד בדרך כלל לא מחזיקה מעמד מספיק זמן כדי לגרום לנזק.

לפי מה שאת מתארת, המצב לא כל כך נורא. בנך ממשיך לאכול אוכל בריא ומזין, כך שאין מקום לדאגה. הבשר ומוצרי החלב מספקים את החלבונים במקום הביצה, והפירות והירקות המבושלים מספקים את הויטמינים, המינרלים והסיבים שקיימים גם בירקות הטריים.

הפתרון הוא לא להתרגש מה"תרגילים" ולהמשיך להציע מגוון מזונות בארוחות, בעיקר בארוחות בהן אוכלים יחד איתו. כדאי תמיד לדאוג שיהיו אפשרויות הבחירה שהילד אוהב, אך בהחלט אפשר להציב גבולות ולא לדאוג אם הוא אכל פחות בארוחה אחת כי הוא לא רצה לאכול את מה שהכנת. כמובן שאין צורך להכריח אותו לאכול מה שהוא לא רוצה.
    סביר להניח שבנך יחזור לאכול את המזונות שאהב לאחר מספר ימים או מספר נסיונות.

בהצלחה!
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה ( בלרינה שמנה)
    ספיר
    05/02/2009

היי קוראים לי ספיר ואני בת 14 וחצי ואני רוקדת בלט קלאסי ומפריעה לי שאני שמנה למרות שאומרים לי שאני לא אבל יש לי מלא צמידים על המותניים וזה מפריע לי!! אני שוקלת 44 משו כזה אולי קצת פחות וגובהי גם בערך מטר 52 משו כזה!! זה נחשב לשמן?ומה אפשר כדי להרזות??אני מנסה לעשות דיאטות אבל לא מסוגלת!! אני רואה משו טעים ואומרת ממחר אני יעשה דיאטה וכך אלה ואלה ...מה לעשות ?אפשר עזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה ( בלרינה שמנה)

הוספת תגובה

• תשובה לספיר

ד''ר הגר שפר
    12/02/2009

הי ספיר

המשקל שלך ממש נמוך ולדעתי את מחמירה עם עצמך.

אני חושבת שכדאי שתבקשי מאמך לקחת אותך לדיאטנית שתראה לךל שהמשקל שלך תקין ותעזור לך לבנות תפריט בריא וטעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך לתזונה נכונה
    שני
    05/02/2009

אצלנו בבית יש מודעות גבוהה לתזונה בריאה, ככה גידלנו את הילדים (4 במספר) שכיום חלקם בוגרים וחלקם מתבגרים. הבעייה היא שתמיד הם התלוננו ש"אין מה לאכול בבית", כי אין נשנושים (ביסלי, במבה וכו), ואין בורקסים ואין מלאווחים, ואין סלטים קנויים וכו. אבל תמיד אוכל מזין ובריא יש, ועוגות ביתיות מקמח מלא יש, וכדורי שוקולד מעשה ידי ופיצוחים, כלומר - בעצם לא חסכתי מהם דבר, אבל אין הנישנושים האלה ש"בא לחטוף", וכמובן לא מיצים מלאכותיים למינהם, אבל בירות שחורות כן, והרבה מים.. לנשנש, טענתי, תנשנשו דגני בוקר (שגם הם עברו ביקורת שלנו, לא כל דגן בוקר הוא כשיר, למשל, כריות לא! הצבעוניים לא! בעיקר אלו שהם מופחתי סוכר ונתרן.) ועדיין, הם טוענים שהם גדלים על חסך מסויים, והם טוענים שאנחנו הגזמנו עם זה. בחוץ , כמובן, הם יכולים לאכול מה שהם רוצים, אבל הביתה לא נכנסים ה"רעלנים" הללו. מה דעתכם? האם הגזמנו?

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך לתזונה נכונה

הוספת תגובה

• כן, זו הגזמה לדעתי

שלי
    11/02/2009

אני כילדה קטנה לא אכלתי אוכל מבושל, כי גדלתי עם אבא והוא בישל גרוע...גרוע גרוע, אבל לא משנה מה הסיבה ...ת'כלס גדלתי על סנדוויצ'ים עם גבינה ועגבניה ועל חטיפים, ובכל זאת גדלתי.... והנה גדלתי להיות אמא חמודה שנותנת לילדיי לבחור מה הם אוהבים. ואפילו הגדלתי לעשות כאשר ראיתי שאהבתם לממתקים גדולה... והכרזתי על יום רביעי יום ללא אוכל... רק ממתקים.. וראו איזה פלא כבר ביום רביעי הראשון אחרי ההתלהבות ואחרי הזלילה המטורפת של הממתקים הם ביקשו - אמא....אוכל !!!! בהתחלה לשם התובנות לא הסכמתי להכין אוכל שהרי סוכם יום רביעי - ממתקים .. וזה היה בהחלטה משותפת, אז הצעתי - קחו צ'יפס קחו טופי . אבל משהחלו תחנונים לאוכל המסר הועבר והרצון לזלול ממתקים ללא הכרה התמתן ומאז ... הארון מלא מלא מלא בממתקים כי הם לא מתלהבים יותר... ואם אני רואה שלפעמים אוכלים יותר מידי ממתקים... אני מפנה כל מי שרעב אל ארון הממתקים כאילו אני עסוקה... ואז הם בוחלים בממתקים בעצמם. ואני אומרת בוחלים אבל- ממש בוחלים. ו...המטרה הושגה.... אימהות אבות תיהיו יצירתיים אתם מכירים את הילדים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך לתזונה נכונה

שני
    11/02/2009

ומה דעתם של הדיאטנים הקליניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ד''ר הגר שפר
    12/02/2009

הי שני

לי נשמע שעשיתם זאת בחכמה ובאופן בריא.לא להתייאש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה
    מאיה
    04/02/2009

היי שמי מאיה ואני בת 11 וחצי גובה 156 עכשיו המשקל שלי הוא 49 לפני שבוע הוא היה 47 וחצי עליתי הרבה ואנילא מצליחה לרדת אני יודעת בגלל שאאני גדלה גם המשקל שלי עולה אבל אני לא מרגישה בנוח אני מרגישה שמנה מה אני יכולה לעשות לגבי זה איך אני יכולה לקבוע לי משקל כמו 47 ולהישאר עד סוף הגדילה שלי זה נורא מדכא אותי כי היית בעודף משקל ירדתי 4 קילו ועכשיו אני מחזירה הכול אני צריכה עזרה בבקשה ואני גם לא מוצאת דיאטנית וגם אמא שלי לא רוצה לקחת בבקשה תעזרי לי תודה מראש מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• תשובה למאיה

ד''ר הגר שפר
    12/02/2009

הי מאיה

המשקל שלך תקין לחלוטין.

אני חושבת שחשוב שתפגשי עם דיאטנית עם זה מטריד אותך כי לא כדאי שתתחילי לעשות דיאטות לא בריאות שיפגעו בהתפתחות שלך.

אני מציעה שתדברי עם אמא שלך ותסבירי לה שזה מאד מפריע לך וחשוב לך ללכת.

יש דיאטניות של קופת החולים במחיר יחסית נמוך, אז כדאי לקבוע תור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיבול מזון לתינוקות ובעיה באכילה
    דו
    03/02/2009

שלום, אנחנו הורים לתינוקות מדהימה בת 9 חודשים. היא אינה מצליחה לאכול לבדה כשאנו שמים אותה בכסא האוכל, וכך אנו נאלצים עדיין לרסק את מזונה ולהאכילה בכפית. מה לעשות ? שנית, מתי ניתן להאכיל אתה מזון "שלנו" ולא בבישול המיוחד לה? בהמשך לכך, מתי ניתן לתבל את מזונה במלח/סוכר וכו'? האם זה בריא לתבל את מזונה בגיל זה? תודה.

הוספת תגובה

• מזון לתינוקת

מיכל גילאון
    03/02/2009

שלום,
    מה הכוונה שהיא לא מצליחה לאכול לבד - האם היא לא מכניסה את האוכל לפה בעזרת הידיים שלה, או שיש לה בעייה בלעיסה ובבליעה של מזון שאינו מרוסק?

כדאי לתת לביתכם לנסות לאכול בעצמה בתחילת כל ארוחה ואם היא לא מסתדרת, המשיכו להאכיל אותה בכפית. חשוב לתת לה להתנסות בעצמה גם אם מדובר בהרבה לכלוך ולא בהרבה אוכל שנכנס לפה - זה חלק מההתפתחות התקינה של התינוקות.

אפשר להציע לה כבר מזונות שאתם אוכלים ואני בטוחה שהיא תאהב אותם. כדאי לא להוסיף סוכר למזון וגם לא הרבה מלח, אבל אין בעיה לתבל עם מעט מלח ו/או עם תבלינים אחרים.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי!!
    יובל
    02/02/2009

שלום שמי יובל (נ') . אני שוקלת בסביבות ה-60 גובהי 1.65 . אני ממש מעוניינת לרזות. כול בני דודי ואחיי רזים כמקל ורק אני"הבולטת". מה לעשות?1 אני עושה ספורט (פילאטיס וספורט כולל) לפחות פעמיים בשבוע (לא כולל בביה"ס), ספורט בשביל הכיף אני לא עושה....הייתי אצל דיאטיקנית ואפילו הצלחתי להרזות קצת במשך חודשיים ואז הפסקתי. בבקשה תעזרו לי אני ממש צריכה עזר...תפריט יומי המלצות משהו...תודה רבה יובל.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי!!

הוספת תגובה

• תשובה ליובל

מיכל גילאון
    03/02/2009

הי יובל,
    בת כמה את? סביר להניח שאת לא בעודף משקל.....

אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל עם דיאטות! דיאטה רק תגרום לך לתסכולים, לחוסר קבלה עצמית ולעלייה במשקל בטווח הארוך. את ממש לא צריכה תפריט וראית זאת בעצמך - הלכת לדיאטנית ואחרי חודשיים הפסקת....

הפתרון הוא לא בתפריט, אלא בשינוי הרגלים.
    את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. למשל, להפסיק לשתות שתייה מתוקה, להתחיל לאכול ארוחת בוקר בריאה באופן קבוע, לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום, לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב, לאכול רק חטיף או ממתק קטן פעם ביום או פעם בכמה ימים וכו'.

לאט לאט ובהדרגה תאמצי לך הרגלים בריאים חדשים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגישי יותר טוב עם גופך.
    כמובן שכדאי מאוד להמשיך בפעילות הגופנית שאת עושה, ואם אפשר לעשות פעילות בימים נוספים.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אבל עדיין משהו מתסכל...

יובל
    03/02/2009

תודה רבה על העצה! אני ממש משתדלת ואני יחסית לא רזה ולא שמנה. (ודרך אגב אני בת 15.5) ועדיין כול החברות של "מקל" ואני מרגישה ממש רע שאני בחברתם אני מרגישה כבדה ושמנה הן ממש רזות ורואים את זה והקטע שהן לא עושות ספורט ואני "קורעת" את עצמי בשביל לנסות להוריד ק"ג אחד. מה לא בסדר?? תודה יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליובל

ד''ר הגר שפר
    12/02/2009

הי יובל

התשובה פשוטה, עשית משהו שעזר לך, דיאטנית, תחזרי לזה ותתחילי לעשות יותר ספורט לפחות עוד 3 שעות מעבר לבית הספר

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דל קלוריות לילד זה בריא?
    ריקי
    01/02/2009

שלום, יש לי שאלה התחלתי להעביר את בני בן ה8 לתזונה יותר נכונה. שאלה שדי מעניינת אותי איזה מעדני חלב אוכל לקנות לו, האם המעדנים הדיאטטים בריאים לילד ? הרי כל הממתיקים המלאכותיים, ממש לא בריאים לאף אחד .אני אישית נמנעת מאוד מכל זה לא הייתי רוצה שהבן שלי יקח זאת ובכל זאת מה כן?

הוספת תגובה

• תשובה לריקי

ד''ר הגר שפר
    01/02/2009

הי ריקי

שאלתך בהחלט במקום, אני ממליצה לנסות לעבור למוצרי חלב טבעיים ללא תוספת סוכר או ממתיקים כמו דנונה טבעי ואז אפשר להמתיק אותם במעט ריבה ללא סוכר, או בכפית מייפל, זה יותר בריא ויותר מזין. בצורה זאת בנך יתרגל לאט לאט לפחותמתוק ואולי אפילו יאהב את הטעם הטבעי של היוגורט.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב
    אמא
    31/01/2009

שלום, בתי בת השנה סוף סוף אוכלת ארוחת מוצק אחת במקות תחליף חלב. היא אוכלת יוגורט טבעי של דנונה 3% שומן. לפעמים אני גם מערבבת לה עם היוגורט גבינה לבנה 9% שומן. אני רוצה לגוון לה עוד מוצרי חלב בריאים. ניסיתי קוטג' 9% אבל היא דחתה את זה. שמתי לב שהיא אוהבת טעם חמוץ. חשבתי לנסות לתת לה אשל ושמנת חמוצה 9% של תנובה, האם מוצרים אלו בריאים לתינוקות? ואיזה עוד מוצרי חלב מומלצים לתינוקות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ד''ר הגר שפר
    01/02/2009

הי שני

אין שום בעיה עם אשל, גיל, או שמנת גם לילדים קטנים.

אפשר לנסות גם גבינת ריקוטה או אורדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה :-)

אמא
    01/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    30/01/2009

שלום אני בת 13.5,הגובה שלי הוא 1.56 והמשקל שלי הוא 57,אני רוצה להרזות,מה אני אמורה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

ד''ר הגר שפר
    01/02/2009

הי שרון

אם תכתבי לי מה את אוכלת אוכל לעזור לך לבנות תפריט בריא ויעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה מנסה ולא מצליחה
    יובל נחמיאס
    27/01/2009

בזמן האחרון הבתי לעצמי שאני אוכל פות מהרגיל ויוריד במשקל אבל ניסיתי אבל עם הזמן לא הרזיתי רק השמנתי אני לא יודעת מה לעשו ועם כל הדיאטות תפריטים אני לא מצליחה לממש את זה אני כל הזמן רעבה .הבעיה שלי היא לא ממש התפריטים הבעיה שלי היא הנישנושים אני מנשנשת אבל ארוחות גדולות וגם כשאני אוכלת ארוחת צהריים אני לא אוכלת מנה אחת כמו כולם אלא שתיים אני מאוד רוצה להרזות אבל לא מצליח הבבקשה עזרי לי לפור את בעיית ההשמנה שלי . תודה יובל נחמיאס האימייל הוא על שם דודה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    מנסה מנסה ולא מצליחה

הוספת תגובה

• תשובה ליובל

ד''ר הגר שפר
    27/01/2009

הי יובל
    דבר ראשון יכול להיות שאת בכלל לא צריכה לרדת במשקל, אני מציעה שתשלחי לי את הנתונים שלך : גיל +גובה + משקל ואני אבדוק את זה בעקומות.
    דבר שני , אם את מרגישה שאת לא אוכלת נכון ואוכלת כמויות גדולות מידי אני יכולה לנסות לעזור, אם תרשמי לי מה את אוכלת, הכל כולל הנשנושים , אני אנסה לתקן לך את התפריט ואת הכמויות.
    יכול להיות שכדאי שתפגשי עם דיאטנית לכמה מפגשים בכדי לקבל עוד עזרה , תמיכה ומסגרת.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - ילדה בת שנתיים וחצי
    Kיאת
    26/01/2009

טפו טפו.. בעיות עם אוכל מעולם לא היו לה, להיפך היא מאד אוהבת לנסות ולטעום דברים חדשים.. היא במשקל תקין וגובה תקין לגיל שלה הבעיה היא שלפעמים אני מרגישה שכל היום שלה סובב סביבי אוכל. ארוחה אחרונה בגן .. שזה סנדדוויץ או מעדן ניתנת בסביבות 15:30-16:00 אמא שלי אוספת אותה מהגן ובסביבות 16:45-17:00 ההורים שלי מתיישבים לאכול צהריים-ערב ואז הילדה מבקשת לאכול איתם רב הזמן... היא אוכלת סלט ולא מהאוכל החם אלא אם כן זה מרק (היא מאד אוהבת מרקים) ואז היא אוכלת גם מהמרק. אנחנו אוספים אותה בסביבות 18:00 הביתה וב-19:00 אנחנו מתיישבים לאכול ארוחת ערב כמובן שאיתה.. אני לא מכריחה אותה לאכול כי אני יודעת שהיא אכלה אבל יש לה תיאבון בלי עין הרע והיא תמיד אוכלת איתנו זה יכול להיות ביצה וירקות וגבינה או לבנה- היא מאד אוהבת גם.. היא יכולה לחסל חצי קופסא (לבנה של טמרה החבילה הקטנה נראה לי שזה 250גר) או חלב עם צ'יריוס - מנה שהיתה מספקת גם מבוגר, אם אני שמה לה מעט חלב או ציריוס היא מבקשת תוספת... ואז לפני שינה היא שותה גם כוס שוקו. האם נראה לכם בעייתי?? או שרק אני מדמיינת....?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - ילדה בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

מיכל גילאון
    03/02/2009

הי לילך,
    אם ביתך במשקל תקין, היא כנראה אוכלת את כמות האוכל המתאימה לה. כל ילד אוכל אחרת, לפעמים זה נראה לנו מעט מדי ולפעמים הרבה מדי, אך בסופו של דבר מה שקובע הוא קצב הגדילה.

סביר להניח שאם מציעים לה מזונות בריאים, כלומר "אוכל של בית" טרי או מבושל, היא תאכל את הכמויות המתאימות לה.
    הגורמים שיכולים לקלקל הם חטיפים, ממתקים, עוגות, שתייה ממותקת וכד', שגורמים לאכילה עודפת של קלוריות בלי תחשות שובע. גורם נוסף הוא התערבות מלאכותית שלנו ההורים, כלומר הגבלה על כמויות האוכל שהילדים אוכלים כי נראה לנו שזה הרבה מדי ואנחנו לא רוצים שהם ישמינו.

בקיצור, תמשיכו לתת לה אוכל בריא בלי להעיר לה על הכמויות שהיא אוכלת ותהנו מכך שהיא אוהבת לאכול ושכיף לאכול איתה!

כל טוב,

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה