פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבנה גוף גיטרה- למעלה רזה למטה שמנה
    אלינור דהן
    08/03/2009

היי! קוראים לי אלינור דהן, ואני בת 18. אני כל הזמן מתוסכלת מהמבנה גוף שיש לי, זה פשוט לא מסתדר לי ! למעלה אני מאוד רזה, ובחלק של התחת והרגליים אז זה כבר יותר מלא... וממש קשה לי כבר למצוא בגדים שמתאימים... הבעיה שלי זה שאני משמינה רק למטה... אני יודעת שהמבנה גוף שלי ישאר לא משנה כמה קילו אני אוריד... אבל לפחות את השומן אני רוצה להוריד מהרגליים... איך אני יוכל להתמקד רק על הרגליים? ובכללי אני רוצה להראות טוב.. לחטב את הגוף! אחי מתחתן עוד מעט... אני שוקלת 53... אני לא יודעת מה הגובה בדיוק.. אבל גובה סביר ביותר... לא גבוהה ולא נמוכה.. איך אוכל להרזות תוך חודשיים ולאכול אוכל שישביע אותי באמת?...כל הגבינות והקוטג'ים אני ממש לא אוהבת.. ממש ממש אודה לך אם תעני לי! תודה רבה!!! אלינור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאלינור

ד''ר הגר שפר
    08/03/2009

הי אלינור

המשקל שלך נשמע תקין לחלוטין וחבל לי שאת מתוסכלת ממבנה הגוף שלך.
    אני מאמינה שפעילות גופנית יחד עם תזונה נכונה יעזרו לך להרגיש טוב יותר, לכן כדאי שתרשמי למעודון כושר ואולי אפילו תבקשי להפגש עם הדיאטנית שתעזור לך לבנות תפריט בריא ומזין שיעזור לך להראות טוב ולהרגיש טוב.

בהצלחה

הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תינוקת
    יעל
    07/03/2009

בטח כבר שמעת את השאלה הזאת מאות פעמים, אבל בשבילי זו חוויה ראשונית ולא נעימה- בתי בת השמונה חודשים מסרבת לאכול מוצקים. אני כבר כמעט חודשיים מנסה לתת פה פירות וירקות מרוסקים בהרכבים שונים, טעמים שונים, דרגות שונות של ריסוק - והיא פשוט סוגרת את הפה ומסובבת את הראש לצד השני. מה עושים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תינוקת

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

מיכל גילאון
    10/03/2009

הי יעל,
    את באמת לא לבד. יש לא מעט תינוקות שמעדיפים את החלב ולא רוצים לטעום מזונות מוצקים חדשים. לפעמים זה עוזר שמישהו אחר (לא את) יתן לה לאכול כשאת לא לידה.
    נסי להציע לה מזונות חדשים כמו מרק בשר או מרק עוף עם ירקות, קטניות, דייסות, אבוקדו עם עגבניה, ירקות ופירות נוספים.
    יש תינוקות שמסרבים לאוכל טחון אבל שמחים להחזיק ביד ולהכניס לפה אוכל כמו לחם או פירות חתוכים.

חשוב שתהיה אווירה נעימה בזמן הארוחה וגם אם ביתך מסרבת לאכול אל תתעצבני או תתעצבי.
    זה אמנם מאוד מאוד מאכזב (במיוחד אם השקעת בבישול ואת ממש רוצה שתאכל) אבל במרבית המקרים מדובר בהתפתחות תקינה.
    וטיפ לסיום שקיבלתי מאחות בטיפת חלב ועזר לי מאוד - לקנות אוכל מוכן לתינוקות ולהציע מדי יום בשעות הארוחה. אם התינוקת לא רוצה לאכול, זורקים (או שומרים למחר) בלי לערב רגשות.
    בסופו של דבר אני בטוחה שהיא תאכל היטב ותאהב מזונות חדשים.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה בת 12 ו- 8 חודשים
    עדל
    07/03/2009

שלום בתי בת 12 ו- 8 חודשים גובהה 1.54 משקלה - 44 פעילות גופנית שהיא מבצעת - רכיבה על סוסים פעמיים בשבוע. רציתי לשאול איזו תזונה מומלצת ? כמה ארוחות ביום . בתי מאוד רוצה לאכול אוכל בריא ומזין ובעיקר שאינו משמין. אנא כאמא מסבירה שאין מניע מלאכול גם דברי מתיקה האם אני צודקת ? אשמח מאוד לקבל תשובה. שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    נערה בת 12 ו- 8 חודשים

הוספת תגובה

• תשובה לעדל

ד''ר הגר שפר
    08/03/2009

שלום עדל

המשקל של בתך תקין לחלוטין וזה מצוין שהיא עושה פעילות גופנית.
    חשוב לשמור על עקרונות של תזונה נכונה בבית ולאכול 5 ארוחות ביום : בוקר, עשר, צהריים, אחה"צ וערב.
    אם את מעוניינת בידע נוסף אני מציעה לך לקרוא את הספר שכתבתי "מה ילדים צריכים לאכול" שם תוכלי לקבל חומר רב בנושא כולל מתכונים ותפריטים.
    לגבי דברי מתיקה, אני מסכימה איתך.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ושבעה חודשים אלרגי לחלב
    דורית
    06/03/2009

בני בן שנתים ושבעה חודשים, אלרגי לחלב. ינק עד גיל שנה ותשעה חודשים (בנוסף למזון מוצק כמובן). מאז שנגמל מההנקה מקבל פעם ביום מטרנה סויה 240 מ"ל כתחליף לחלב. בנוסף, מקבל בהמלצת רופא תוספת סידן. מלבד חלב - אוכל את כל סוגי המזון, אוכל כמויות יפות וכמעט שאינו אוכל ג'אנק פוד. השאלות שלי: 1.האם יש צורך להמשיך את מתן משקה הסויה או שניתן להפסיק? 2.במידה וצריך להמשיך - עד איזה גיל? ומה הסיבה לכך- האם יש רכיבים בחלב שאי אפשר לספק ממזונות אחרים (או שניתן לספק רק ע"י הסויה?). בתודה מראש, דורית.

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב

מיכל גילאון
    10/03/2009

שלום דורית,
    בנך זקוק ל- 500 מ"ג סידן ביום. אני מניחה שאם הוא אוכל מגוון ומקבל את תוספת הסידן הוא מגיע לכמות הזאת, כך שאין צורך בהמשך מתן התמ"ל על בסיס סויה.
    מקורות חלופיים נוספים לסידן יכולים להיות משקה סויה או מעדנים על בסיס סויה, המועשרים בסידן, וכן טחינה, ממרח שקדים וירקות עליים ירוקים כמו ברוקולי וכרוב.

כל טוב,

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך התפריט ?
    גדי
    05/03/2009

שלום. החלטתי לעשות דיאטה, והפעם אנסה לעשות את זה כמו שצריך.. ולא אפסיק לאחר כמה חודשים . אשמח לקבל עזרה בקשר לתפריט שלי . בוקר : 2 כוסות מים. 2 פרוסות לחם קל +קוטג או גבינה 5% או כוס קורנפלקס + חצי כוס חלב או חביתה + 2 פרוסות לחם . שתייה: נס ביניים: חטיף אנרגי או אגס או תפוח צהריים : קישואים, אפונה וגזר,שועית צהובה,קציצות, עוף, שניצל .. מידי פעם: תפוח אדמה, ספגטי .. ביניים : תפוח או אגס הליכה במשך שעה .. ערב : מעדן 0% או 2 פרוסות לחם קל + קוטג או גבינה .. אני יודע שאין בתפריט הרבה דברים. אל אני מנסה לוותר על העוגיות והעוגות. אני רוצה להרזות כמה שיותר מהר. וגם אני שותה לפני כל ארוחה 2 כוסות מים. ושתייה רק מים . נ.ב, האם הליכה גם בבוקר וגם בערב תעזור ? או שכדאי רק בערב ? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    איך התפריט ?

הוספת תגובה

• תשובה לגדי

ד''ר הגר שפר
    08/03/2009

הי גדי

כל הכבוד על המאמץ אבל התפריט שהכנת לעצמך לא מספיק מזין ובריא , שים לב לתיקונים שהוספתי:

בוקר :
    2 כוסות מים.
    2 פרוסות לחם קל +קוטג או גבינה 5% - מצוין
    או כוס קורנפלקס + חצי כוס חלב - פעם בשבוע
    או חביתה + 2 פרוסות לחם .- מצוין - מומלץ להשתמש בתרסיס שמן להכנת החביתה
    שתייה: נס

ביניים: חטיף אנרגי או אגס או תפוח - עדיף לאכול סנדביץ' מלחם קל או לחמנייה קלה עם גבינה / טונה / פסטרמה.

צהריים : קישואים, אפונה וגזר,שועית צהובה,קציצות, עוף, שניצל ..
    מידי פעם: תפוח אדמה, ספגטי ..
    שניצל וקציצות להמעיט - כי זה מטוגן.
    ארוחה טובה היא : חזה עוף גדול / כרע עוף + כוס ירק + 1/2 כוס תוספת

ביניים : תפוח או אגס - מצוין

הליכה במשך שעה ..
    מעולה

ערב : מעדן 0% או 2 פרוסות לחם קל + קוטג או גבינה ..
    לא מספיק : תאכל את שניהם לא רק אחד מהם ועדיף להוסיף גם ביצה / טונה / פסטרמה

ושתייה רק מים .
    נ.ב, האם הליכה גם בבוקר וגם בערב תעזור ? או שכדאי רק בערב ?
    הליכה פעמיים ביום ברור שתעזור אבל קשה להתמיד בזה לאורך זמן ורוב הסיכויים שתשתבר במהרה ותפסיק ללכת אז אני ממליצה להמנע מכך.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, פורים שמח.

גדי
    08/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש הבדל איפה לאכול ?
    משה
    01/03/2009

האם יש הבדל איפה לאכול? אומרים שלא כדאי לאכול בזמן צפייה בטלוזיה או במחשב. ושלא כדאי לאכול מהר, וצריך לאכול בשולחן ולאט .. אבל למה ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש הבדל איפה לאכול ?

הוספת תגובה

• למה כדאי לאכול ליד השולחן

מיכל גילאון
    04/03/2009

הי משה,
    ההמלצה היא לאכול ליד השולחן ולא מול המחשב או הטלביזיה. כאשר אוכלים לאט ולועסים היטב מרגישים את השובע ומפסיקים לאכול באמת כשצריכים.
    שאוכלים ולא מתרכזים באכילה ובאוכל, דברים אחרים בטלביזיה ובמחשב מסיחים את דעתנו, כך שאנחנו אוכלים יותר ממה שהתכוונו. מעבר לכך, צפייה בטלביזיה גורמת לחשק לאכול חטיפים וממתקים ומושפעת מאוד מהפרסומות המשודרות.
    הרבה מחקרים הראו שיש קשר בין צפייה ממושכת בטלביזיה להשמנה.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    חסוי
    01/03/2009

אני בת 13 וקצת.. אני לא ממש שמנה,אני יותר מלאה.. ההיקף של בסדר,אבל המשקל לא.. אני רוצה לרדת במשקל,אבל אני לא אוכלת ממתקים ואני לא יודעת מה אני צריכה לעשות כדי לרדת במשקל.. מה אני צריכה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות

מיכל גילאון
    04/03/2009

הי,
    חבל שלא כתבת מה הגובה והמשקל שלך, כדי שאוכל להעריך אם את באמת בעודף משקל.
    בכל מקרה, דיאטה מומלץ לעשות רק בליווי של דיאטנית קלינית במסגרת אישית או קבוצתית. מומלץ לא לעשות דיאטה לבד, שיכולה להיות לא מתאימה ולפגוע בגופך.

אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל לעשות דיאטה! את דיאטה רק תגרום לך לתסכולים, לחוסר קבלה עצמית ולעלייה במשקל בטווח הארוך.
    במקום דיאטה, כדאי לך לאמץ לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
    באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.

את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
    להפסיק לשתות שתייה מתוקה
    לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
    לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
    לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
    להפחית באכילת חטיפים וממתקים
    להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.

לאט לאט ובהדרגה תאמצי לך הרגלים בריאים חדשים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגישי יותר טוב עם גופך.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עצה ..
    מעיין
    27/02/2009

שלום, הגעתי למסכנה שאני צריכה לעשות דיאטה למרות כל הקשיים,אז בבקשה האם תוכלו להגיד לי איזה כמות ילדה בת 11 וחצי שרוכבת על אופניים ורצה צריכה לאכול? וגם מה לאכול. נ.ב: האם הדיאטה שאני יעשה תעזור לי לרדת בערך 6 קילו עד הקיץ? בגלל שאני מתביישת בגוף שלי כי אנימ מרגישה שמנה. קיצקץ בבקשה תעני לי.... תודה מראש מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עצה ..

הוספת תגובה

• עצה למעיין

מיכל גילאון
    04/03/2009

הי מעיין,
    חבל שלא כתבת מה הגובה והמשקל שלך, כדי שאוכל להעריך אם את באמת בעודף משקל.
    בכל מקרה, דיאטה מומלץ לעשות רק בליווי של דיאטנית קלינית במסגרת אישית או קבוצתית. מומלץ לא לעשות דיאטה לבד, שיכולה להיות לא מתאימה ולפגוע בגופך.

אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל לעשות דיאטה! את עוסקת בספורט ואני בטוחה שאת לא באמת צריכה לרדת כל כך הרבה במשקל. דיאטה רק תגרום לך לתסכולים, לחוסר קבלה עצמית ולעלייה במשקל בטווח הארוך.
    במקום דיאטה, כדאי לך לאמץ לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
    באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.

את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
    להפסיק לשתות שתייה מתוקה
    לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
    לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
    לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
    להפחית באכילת חטיפים וממתקים
    להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.

לאט לאט ובהדרגה תאמצי לך הרגלים בריאים חדשים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגישי יותר טוב עם גופך.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה...
    רותם
    23/02/2009

היי.. אני בת 14. אני בגובה 1.46 ושוקלת 32 קילו... אני לא שמנה, אבל יש לי בטן והזרועות שלי שמנמנות, ניסיתי כל מיני תרגילי חיטוב, אני עושה המון ספורט, רוקדת 3 פעמים בשבוע, כל יום הליכה של 7 ק"מ ושעה בערך של תרגילי חיטוב בבית, ואני בכל זאת לא מצליחה לחטב את הידיים והבטן. אמא שלי לא מוכנה לשמוע על חדר כושר, ואין לי ממש כסף כדי לשלם על החדר כושר ולא על הנסיעות אליו וממנו בעצמי (החדר כושר ה"קרוב" אלינו במרחק של חצי שעה נסיעה מהמקום בו אני גרה). העצמות שלי לא גדולות, פשוט רוב השומנים הצטברו לי באזור הבטן והזרועות... היריכיים שלי (טפו טפו טפו) ובכלל הרגליים מאוד חטובות, דקיקות.. אבל הידיים-האזור של האמה חטוב ויפה, אבל האזור של הזרועות שמן..... אנ י לא יודעת מה לעשות. התייעצתי עם המורה לספורט, התייעצתי עם המון אנשים וכלום לא עוזר! יש לי עוד בעיה שאני די עליתי במשקל בזמן האחרון... אין לי שום בעיה עם המשקל שלי כרגע, אני אפילו חושבת שזה רזה מדי.. אבל עליתי תוך שלושה חודשים 4 קילו וגבהתי רק בשני ס"מ. אני מפחדת שאני אמשיך להשמין עד שאאבד שליטה.. בבקשה אם תוכלי לעזור לי לבנות תפריט מאוזן שאוכל לשמור על משקלי הנוכחי ולא להשמין.. אני צמחונית, והתפריט שלי הוא: בוקר-נס קפה. ארוחת עשר-לחמנייה עם שוקולד, פירות או משהו... ארוחת צהריים-פסטה/פתיתים + אחד מהתחליפים של טבעול. ארוחת ביניים-חטיף, פרי או כל דבר שיש לנשנש... ארוחת ערב-ביצה כלשהי, סלט, גבינה בולגרית. חשוב לציין שאני מכורה לשוקולד, יש לי מין התקפים כאלה ואם אני לא אוכלת שוקולד אני לא מרוכזת, עייפה, כל מיני תופעעות מוזרות... אני יודעת ששוקולד מעלה ומוריד בבת אחת את רמת האנרגיה ושעדיף לאכול פחמימות להעלאת האנרגיה, אבל ניסיתי לאכול פחמימות במקום שוקולד וזה לא עזר...=[ יש לי בעיה נוספת, שאני לא אוכלת בשר, דגים ושום דבר שיש בו ג'לטין.. אני לא מסוגלת לאכול יוגורטים וגבינות אחרות חוץ מגבינה בולגרית ((שהיא עם 5% שומן), ואני לא מרבה באכילת קטניות ופשטידות כי זה פשוט עושה לי בחילה=[ בבקשה עזרי לי לבנות תפריט מאוזן ואם את יכולה גם לתת לי טיפים איך לחטב את הזרועות והבטן כי כלום לא עוזר... תודה, טליה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה...

הוספת תגובה

• תפריט צמחוני

מיכל גילאון
    27/02/2009

הי,
    התפריט שלך באמ לא מאוזן, וסביר להניח שאת לא מקבלת את כל רכיבי התזונה הנחוצים לגוף שלך. יכול להיות שאחת הסיבות לכך שאת לא מצליחה לחטב את הזרועות והבטן היא שאת לא אוכלת מספיק חלבונים, שעוזרים לבניית השרירים.
    תזונה צמחונית יכולה להיות בריאה שדואגים לתחליפים המתאימים של חלבון כמו: מוצרי חלב, קטניות וביצים. בנוסף, חשוב להקפיד על אכילת מזונות שעשירים בברזל, אבץ וויטמין B12.
    צמחונים רבים מתקשים לקבל את הכמות המומלצת של רכיבי התזונה החשובים האלה מהמזון, מכיוון שבירקות רבים הברזל אינו זמין (אינו נספג במלואו), גם אם הוא נמצא בכמות גדולה יחסית, וויטמין B12 נמצא באופן טבעי רק במזונות שמקורם מהחי.
    המקורות התזונתיים הצמחיים לברזל הם: קטניות (כולל סויה), אגוזים וירקות ירוקים, וגם מזונות מועשרים בברזל (כמו דגני בוקר).
    המקורות התזונתיים הצמחיים לאבץ הם: קטניות, אגוזים, נבטי חיטה ודגנים מועשרים.
    ויטמין B12 נמצא במוצרי חלב וביצים ובמזונות מועשרים כמו דגני בוקר ומוצרים על בסיס סויה או טופו.
    לפעמים מתפתחים חסרים תזונתיים שלא מודעים אליהם ובדיקות דם שגרתיות יגלו אותם. במידה וקיים חוסר של ברזל או של ויטמין B12 אפשר לקבל השלמה של תוסף תזונה בכדור.

ולסיכום, את צריכה להתחיל להוסיף מזונות מזינים לתפריט שלך ולנסות לטעום סוגים נוספים של מוצרי חלב (ההמלצה היא לאכול לפחות 3 מנות ביום) ושל קטניות ולהוסיף אותם לתפריט.
    כשהתפריט שלך יהיה עשיר יותר, תרגישי יותר אנרגטית ולא תזדקקי כל כך לשוקולד ולחטיפים.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בננות
    מנסה להרות
    21/02/2009

הי, בני בן שנה ושבעה חודשים, אוכל נהדר, מגוון ועשיר. בין היתר, הוא מאוד אוהב בננות ואם לא הייתי מגבילה אותו, היה אוכל שלוש ביום. אני מגבילה אותו לאחת ביום, לפעמים שתיים. האם זה יותר מדי? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בננות

הוספת תגובה

• בננות

מיכל גילאון
    27/02/2009

הי,
    הסירי דאגה מליבך - בנך יכול להמשיך לאכול בננה או 2 בננות ביום, בנוסף לשאר המזונות המגוונים שהוא אוהב.

כל טוב,

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגלצרדים - ילדה בת 4
    אפרת
    20/02/2009

יש לי ילדה בת 4 רזה ( שוקלת 12 קילו בלבד) אך המון חולה בחורף ולפיכך הוחלט לעשות לה בדיקות דם .ביקשתי מהרופאה שתוסיף גם טריגלצרידים לבדיקה מאחר ולי יש כולסטרול גבוה והרופאה אמרה שאין טעם כי אי אפשר לעשות שום דבר לפני גיל 8 . שאלתי - האם גם לילדה בת 4 רזה יכול להיות שומנים בדם האם יש קשר לזה שהיא חולה הרבה האם יש בדיקת דם שאפשר ממנה לבדוק האם יש לה שומנים (יש לי תוצאות בדיקת דם ובמידה ויש אני אבדוק בתוצאות הבדיקה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טריגלצרדים - ילדה בת 4

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

אפרת
    26/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאפרת

מיכל גילאון
    27/02/2009

שלום אפרת,
    קיימים מקרים (נדירים יחסית) בהם לילדים קטנים יש רמות גבוהות של כולסטרול ו/או טריגליצרידים בדם, לרב כתוצאה ממחלה גנטית-משפחתית.
    הדרך לבדוק זאת היא בבדיקת דם וכדאי להתייעץ על כך עם הרופא המטפל (כפי שעשית).
    בכל מקרה אין לכך קשר עם העובדה שהילדה רזה וחולה הרבה - בכך יש לטפל בנפרד.

כל טוב,

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אפרת
    27/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטתי לעשות דיאטה ..
    משה
    19/02/2009

שלום... לאחר כמה זמן שאני ממש רוצה לעשות דיאטה, החלטתי לעשות את זה. למרות שאני יודע שזה קשה, אבל אני אנסה לעשות את כל המאמצים כדי להשיג את מה שאני רוצה. נ.ב, למרות זאת שהנושא שאני פותח זאת לא בעיה כלשהי, אני פותח את הנושא .. אולי זה יעזור גם לאנשים ....

לקביעת תור
    סגירה
    החלטתי לעשות דיאטה ..

הוספת תגובה

• דיאטה

מיכל גילאון
    19/02/2009

הי גדי,
    כל הכבוד על ההחלטה!
    כדי שתצליח להתמיד לאורך זמן, אני ממליצה לך מאוד לא לעשות דיאטה דרסטית או דיאטה שמשנה לגמרי את הרגלי האכילה שלך. בדיאטות כאלה לרב נשברים מהר מאוד ואז מתאכזבים ומתייאשים.

במקום, כדאי להחליט בכל פעם על הרגל אחד שרוצים לשנות או הרגל חדש שרוצים לאמץ, למשל: להפסיק לשתות שתייה מתוקה, לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום, לאכול ארוחת בוקר מדי יום, לאכול חטיף או ממתק רק 3 פעמים בשבוע, לעשות פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע וכד'.
    לאט לאט ובהדרגה תאמץ לך הרגלים בריאים חדשים ותראה איך המשקל יורד, ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגיש יותר טוב עם גופך.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל ..

משה
    19/02/2009

רב תודות על תמיכתך. מקווה שאצליח :) נ.ב, צוות האתר מעולה, תודה רבה לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת כבר... ורק נערה... ! עזרה?!
    חנושש =>
    17/02/2009

היי , קוראים לי חן אני בת 16.8 חודשים אני 1.52 ושוקלת 54 אני מרגישה הכי שמנה בעולם ומנסה לרזות ולא הולך לי.. מלבד ספורט שאני מתחילה לעשות ( קיקבוקסינג) אני לא מצליחה לרדת במשקל וזה הכי מתסכל נסיתי הפרדה של חלבונים ופחמימות .. באמת שניסיתי מלא דברים..אני פשוט לא יודעת מה הכי נכון לאכול ומה הכמויות... תוכלו בבקשה בבקשה לבנות לי תפריט שאני יאהב ויוכל להתמיד בו? בבקשה... ותוכלו להגיד לי כמה אני צריכה בדיוק לרדת בשביל להרגיש יפה ורזה ולא לפי ה- BMI כי התקן הזה אולי מראה בריא אבל בתקופה המודרנית של היום אני מרגישה שאני צריכה להיות הרבה הרבה פחות ממה שאני שוקלת..

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף את התפריט שלי

חנושש =>
    17/02/2009

בבוקר עד 14:00 בצהריים אני אוכלת בין 2-4 פירות ( כי זה זמן ניקוי הגוף וזה מבחינתי הרבה אנרגייה ולא מעייף אותי צהריים: מנת אפונה+ עוף + סלטים כמו סלט חי\ סלט כרוב וכו' או מרק וסלט פריכיות עם חומוס\ או שניצל תירס וסלטים או ספגטי ושעועית ביניים: פרי מסויים אפילו שתיים, מדי פעם במקום זה אני אוכלת 2-4 עוגיות ערב: חביתה וקוטג' או טוסט וסלט וקוטג או ציריוס וחלב הבעיה שלי זה שאם אני נשארת עד מאוחר בלילה אני גם אוכלת קורנפלקס בלילה .. או כל מיני שטויות אחרות אפשרי לבנות תפריט יותר מאוזן שלא יגרום לי לזלול בלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לחן

מיכל גילאון
    19/02/2009

שלום חן,
    אז קודם כל, את לא שמנה, ובשביל להרגיש טוב ולאהוב את הגוף שלך את לא צריכה לרדת במשקל!
    נכון יותר ובריא יותר להפסיק עם הדיאטות לאכול בריא ולעשות פעילות גופנית - רצוי שילוב בין פעילות אירובית ופעילות אנאירובית שבונה שריר.

מבחינת התפריט שלך, כדאי לוודא שאת לא אוכלת יותר קלוריות ממה שנדמה לך. הדרך הטובה ביותר היא לכתוב מה את אוכלת כל יום, כולל סופ"ש ולראות שאין חריגות. יכול להיות שמה שאת אוכלת בלילה או בסופי שבוע מצטבר בסופו של דבר לתוספת משמעותית של קלוריות.

כל טוב,

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה, איך מתחילים ?
    משה
    15/02/2009

שלום .. אני מעוניין להתחיל דיאטה, אבל לא יודע איך להתחיל ? איך מתחילים להפסיק לאכול כמו שאוכלים עכשיו ולהתחיל לשנות את הרגלי האכילה ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה, איך מתחילים ?

הוספת תגובה

• איך מתחילים

מיכל גילאון
    16/02/2009

שלום משה,
    קודם כל, אתה צריך להחליט עם עצמך שאתה באמת מוכן לעשות שינוי כלשהו באורח החיים שלך. זאת אומרת שיש לך מוטיבציה גבוהה, שאתה מוכן לעשות ויתורים (כמו לוותר על זמן פנוי ולעשות פעילות גופנית) ושעכשיו זה זמן מתאים עבורך.

במקום להתחיל בדיאטה, כדאי לך להחליט בכל פעם על הרגל אחד שאתה רוצה לשנות או הרגל חדש שאתה רוצה לאמץ. למשל, להפסיק לשתות שתייה מתוקה, או לאכול לפחות 5 פירות וירקות, או לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ביום, או להקפיד לאכול ארוחת בוקר בריאה מדי יום, או לעשות פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע וכו'.
    לאט לאט ובהדרגה תאמץ לך הרגלים בריאים חדשים ותראה איך ההרגשה שלך משתפרת וגם המשקל.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת מה לעשות ואיך??
    שירה
    10/02/2009

שלום אני שירה .. ההיתי רוצה לדעת איך לעשות לעצמי תפריט יומי אבל אני לא כל כך מבינה את זה .. ההיתי גם רוצה לדעת כמה קלוריות ילדה בגיל 12 בערך צריכה לצרוך?? ושאלה אחרונה איזה תרגילי ספורט ההיתי ממליצה לעשות כדי לא להרזות יותר מידי אבל ליצב את הגוף ושהגוף יראה יותר טוב?? תודה רבה על העזרה וההבנה..

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

ד''ר הגר שפר
    12/02/2009

הי שירה

אם תכתבי לי מה את אוכלת אוכל לעזור לך לבנות תפריט בריא.

לגבי ספורט אולי כדאי שתרשמי לחוג כושר שמתאים לגילך.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עושים דיאטה ללא ירקות

שובל
    16/02/2009

איך טני יכול לעשות דיאטה ללא ירקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה ללא ירקות

מיכל גילאון
    16/02/2009

שלום שובל,
    באופן כללי, התפריט צריך לכלול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, חטיף דגנים וכד'.
    אם אתה לא אוהב ירקות, אתה יכול לאכול את שאר המזונות הבריאים ולהקפיד לאכול 3 פירות ביום.
    מומלץ להגביר צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ולהפחית באכילת חטיפים, ממתקים ושתייה ממותקת.

אני ממליצה לך מאוד לנסות ולטעום בכל פעם ירקות נוספים, מכל הסוגים ובכל צורות ההכנה - טריים, מבושלים, במרק או בסלטים שונים.... אני בטוחה שאם תתמיד ותטעם תגלה שיש ירקות שאתה אוהב ושאתה יכול להוסיף לתפריט שלך.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה