פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה.
    צריכה עזרה.
    27/12/2008

שלום רב, אני בת 16 וכמה חודשים ויש לי בעיה. הבעיה היא שאני מאד רזה אמנם הרזון לא מתאפיין ברזון קיצוני אך אנשים מרבים להאיר לי שאני די רזה לגילי. מבחינת הגנטיקה אף אחד לא מלא במשפחתי אך עדיין לא הכי רזה שיש. היתי מאד רוצה לקבל ממכן עצות איך להעלות קצת במשקל כיצד לאכול נכון ובאיזה תדירות. כמו-כן יש לדעת שאני לא אוהבת בשר שזה מקור חלבון זמין, אני כמעט ולא אוכלת בשר אני מעדיפה אוכל צמחוני אך איני יודעת כיצד לבנות את התפריט היומי שלי נכון בכדי לקבל את כמות החלבון האופטימלית עבורי. אשמח מאד אם תייעצו לי איך לבנות את התפריט היומי בכדי להעלות במשקל. תודה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה.

הוספת תגובה

• עליה במשקל

מיכל גילאון
    28/12/2008

שלום,
    כדי להוסיף למשקלך, את צריכה להגדיל את כמות הקלוריות שאת אוכלת, וזה לא חייב להיות מג'אנק פוד.
    נסי לשנות מזונות בתפריט למשל, אכילת פיתה על כל פרוסת לחם אחת, אכילת גבינות עתירות שומן במקום גבינות דלות בשומן.

אם יש לך בעיה של שובע מהיר ואינך יכולה לאכול כמות מזון גדולה, כדאי לוותר על מרק בארוחה לטובת מזונות אחרים עם צפיפות קלורית גבוהה כמו: מיצי פירות, טחינה, חומוס, אבוקדו, שקדים, אגוזים, חלבה, פלאפל, פיצה ועוד.

גם פעילות גופנית יכולה לסייע בעלייה במשקל על ידי בניית מסת שריר, וכן יכולה לשפר את התיאבון.

לצערי, כמו בהשמנה (הבעיה ההפוכה) גם לעלייה מהירה במשקל אין פתרונות קסם, כמו כדורים, אבקות ותוספים. לכן אני ממליצה להיפגש באופן אישי עם דיאטנית קלינית, שתעריך את התזונה הנוכחית, תיתן לך הדרכה לשינויים המתאימים באכילה, ותקיים מעקב תקופתי אחר השינויים במשקל. מעקב של דיאטנית חשוב גם מכיוון שאת ממעטת באכילת בשר.
    באופן כללי, אם את אוכלת מספיק מוצרי חלב (לפחות 3 מנות ביום), ביצים וקטניות לא יהיה לך חסר בחלבון.

כל טוב,

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מיכל..
    ש
    26/12/2008

קודם כל חג שמח שיהיה לך... ושבת שלום:) אממ אני בת 16 וחצי גובה 1.65 אז ככה, לפני 4-5 שנים הייתי ממש שמנה לגילי -גיל 12 בערך.שקלתי בסביבות ה76 במשך השנים עשיתי דיאטה ,לא דיאטה רצינית.. וירדתי ל-65 קילו.. אני רוצה לרדת עוד 5 קילו לפחות ולא יותר...ולשמור על המשקל. ואם יש לך טיפים ודוגמאות לתרגילים שהם לעיצוב וחיטוב של הישבן והרגליים יותר..כי אצלי זה בעייתי. אני מודה לך,תודה רבה. שיר.

לקביעת תור
    סגירה
    היי מיכל..

הוספת תגובה

• תודה רבה לך מיכל

ש
    26/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניין להרזות
    עידן
    24/12/2008

שלום . אני בן 17 . ברצוני להתחיל לעשות דיאטה ולהרזות . מאוד כואב לי שאנשים יורדים עלי .. מפני שאני שמן ואני מרגיש לא נוח עם עצמי .. עשיתי דיאטה בעבר אבל הדיאטה הייתה קצת קשה ואני רוצה לעשות דיאטה וגם לאכול . אני שוקל 90 קילו וגובה 1.74 אני רוצה להרזות מהבטן , מהחזה ומהרגליים .. אשמח מאוד לדעת איך מתחילים לעשות זאת .. זה קשה ביום אחד לוותר על כל הדברים שרגילים לאכול ולשנות את הרגילי האכילה ... תודה רבה , חג חנוכה שמח . נ.ב , רציתי לדעת האם בזמן דיאטה מותר לאכול פעם בשבוע .. במבה קטנה , מקופלת מיני וכו' ..

לקביעת תור
    סגירה
    מעוניין להרזות

הוספת תגובה

• לרדת במשקל

מיכל גילאון
    26/12/2008

שלום עידן,
    אתה בהחלט צודק - זה באמת בלתי אפשרי לשנות ביום אחד את כל הרגלי החיים ולשמור על תפריט קבוע ולהתאמן כל יום. לכן כדאי לעשות את השינויים באופן יותר איטי והדרגתי.

לפני שאתה מתחיל, נסה להיזכר בניסיונות הקודמים שעשית לירידה במשקל. כדאי להכין רשימה של כל הגורמים שעזרו לך לשמור ושל כל הגורמים שהפריעו לך והביאו בסופו של דבר להפסקת הדיאטה.
    כך תלמד מניסיון העבר ולא תבזבז זמן על פתרונות לא מתאימים (כמו דיאטה קשה מדי שאי אפשר להתמיד בה לאורך זמן).

אחר כך חשוב עם עצמך אילו שינויים אתה יכולה לעשות באורח החיים שלך. למשל, להתאמן בחדר כושר פעמיים בשבוע (או יותר), אולי לעשות פעילות גופנית אחרת שאתה אוהב יותר? אולי גם וגם?
    מה אתה יכול לשנות בתזונה שלך – למשל, להתחיל מלהמנע משתיית משקאות ממותקים, להמשיך באכילה באופן קבוע של 2 פירות ביום ו- 5 ירקות, 3 מוצרי חלב וכן הלאה....
    באופן כללי, בדיאטה נכונה ומאוזנת אפשר לאכול לפעמים גם חטיף או ממתק קטן מבלי לדאוג לעלייה במשקל.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה
    ליאור
    19/12/2008

שלום אני בן 11 ושוקל 48 גובה 1.50 האם זה עודף משקל מה אפשר לעשות בנידון?

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה

הוספת תגובה

• השמנה

מיכל גילאון
    21/12/2008

שלום ליאור,
    לפי הנתונים שלך, אתה נמצא בעודף משקל.
    אבל המטרות שלך לא צריכות להתמקד במשקל, אלא בשינוי הרגלי התזונה והפעילות הגופנית באופן הדרגתי.
    זאת אומרת שאתה צריך להחליט על הרגל אחד שאתה רוצה לשנות או הרגל חדש שאתה רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. למשל:
    להפסיק לשתות שתייה מתוקה
    לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
    לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ביום
    לאכול רק חטיף אחד או ממתק אחד קטן ביום
    לעשות כל יום פעילות גופנית כלשהי

וכן הלאה.....

בהצלחה!
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן חלב ללא לחליף
    עידית
    19/12/2008

ד"ר שלום! יש לי תינוק הלא מזמן מלאה לו שנה, רציתי לשאול האם ניתן לתת מוצרי חלב, ודייסות על בסיס חלב פרה במקום תחליפי חלב. תודה עידית

לקביעת תור
    סגירה
    מתן חלב ללא לחליף

הוספת תגובה

• תמ"ל בגיל שנה

מיכל גילאון
    21/12/2008

שלום עידית,
    באופן כללי, מגיל שנה אפשר לתת חלב ודייסות על בסיס חלב פרה ואין צורך בהמשך התמ"ל.

כדאי לשקול כל מקרה לגופו - במידה והתינוק אוכל ארוחות מלאות, כולל מוצרי חלב ובשר, אפשר לוותר על התמ"ל. אבל אם התינוק רק "טועם" או אוכל מעט מאוד או לא אוכל מכל קבוצות המזון כדאי להמשיך עם התמ"ל עד שהתינוק יבסס תזונה מלאה יותר.

כל טוב,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמל
    הדס
    17/12/2008

בתי בת שנתיים , האם להמשיך לה את הסימילאק (פעם ביום) או לוותר על זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    תמל

הוספת תגובה

• תמ"ל בגיל שנתיים

מיכל גילאון
    21/12/2008

שלום אירית,
    בגיל הזה, הילדה יכולה לשתות חלב רגיל ואין צורך בתמ"ל.

כל טוב,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל רק דברים מתוקים
    אמא
    15/12/2008

שלום, אשמח לקבל תשובה למרות שלא מדובר כאן בהשמנה אלא להפך. בני בן 9.5 חודשים אוהב לאכול רק דברים מתוקים כמו פרות וגבינות מתוקות, מסרב לחלוטין לאכול בשר, ירקות ודברים לא מתוקים. עיקר האוכל שלו עדיין תמ"ל, כמויות של המוצקים שהוא אוכל לא מספיקות עלמנת להחליף ארוחה. הדאגה שלי היא קודם כל בגלל שאני לא מצליחה להחליף לו ארוחת תמ"ל בארוחה רגילה ודבר נוסף כמות הסוכר שהוא צורך. מה עליי לעשות כדי שירצה לאכול דברים לא מתוקים ויאוכל כמויות גדולות יותר. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל רק דברים מתוקים

הוספת תגובה

• תינוק מתוק

מיכל גילאון
    16/12/2008

שלום,
    כרגע נראה שאין מקום לדאגה, בנך עדיין בשלב של טעימות וחשיפה למזונות חדשים.
    את צריכה לדאוג למסגרת של זמני ארוחות, אך את הכמויות יש להתאים למידת רעב והשובע שלו - כל תינוק הוא אחר ואוכל כמויות אחרות בהתאם לצרכים שלו. את צריכה להיות קשובה לו - לתת לו לאכול כשהוא רעב מבלי להגביל אותו בכמויות, ולא להכריח אותו לאכול כשהוא לא רוצה.

כדאי לחשוף אותו כמה שיותר למזונות חדשים ולהציע לו אותם שוב ושוב. הרבה פעמים נראה לנו שהתינוק "מעקם את הפרצוף" או נגעל מאוכל מסויים, אבל זאת התגובה של התינוקות למזון חדש ולא מוכר. חשיפה חוזרת לאותו המזון, בעיקר אם הוא רואה שגם את אוכלת ממנו (או מישהו אחר), גורמת בסופו של דבר להרגל ולאימוץ המזון לתפריט.

כדאי לאכול יחד עם התינוק ולתת לו לאכול בעצמו בידיים (אפילו אם זה גורם ליותר לכלוך).
    הציעי לו פירות רק פעם או פעמיים ביום ובשאר הארוחות הציעי לו אוכל כמו ירקות, בטטה, פסטה, לחם, קציצות, אבוקדו, גבינה ויוגורט בטעמם הטבעי - אני בטוחה שהוא יגלה מזונות חדשים טעימים.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי בת ה-9 וחצי
    מרינה
    13/12/2008

ילדתי בת ה-9 וחצי גובהה 1.38 ומשקלה 45 אינני מצליחה לעזור לה בירידה במשקל ניסיתי את כול האפשרויות וזה לא עזר,בתי בחוג האבקות פעמיים בשבוע והיא מזמינה מה לעשות וכיצד??

לקביעת תור
    סגירה
    ילדתי בת ה-9 וחצי

הוספת תגובה

• עודף משקל בילדים

מיכל גילאון
    16/12/2008

שלום מרינה,
    חבל שלא כתבת יותר פרטים על ילדתך ועל הניסיונות שלך לעזור לה.

באופן כללי, בגיל הזה כדאי לפעול בשני מישורים. הראשון הוא שינוי ההרגלים בבית, מה שנמצא באחריות ההורים, והשני הוא לקיחת חלק מהאחריות על ידי הילד במידה והא מוכן לכך.

כדאי לשנות את הרגלי האכילה בבית למשל, לאכול ארוחות מסודרות יחד על הילדים ולא להשאיר אותה לאכול לבד, להוציא את החטיפים, הממתקים, השתייה הממותקת וכד' מהבית כדי להקטין את הפיתויים הזמינים, לדאוג שירקות, פירות ומוצרי חלב דלי שומן יהיו זמינים ונגישים ועוד.

אפשר להציע לילדה ללכת לפגישות עם דיאטנית או לסדנאות לשינוי הרגלי אכילה לילדים, בתנאי שהיא מסכימה לכך - ההחלטה צריכה לבוא ממנה. אם לא, להמשיך בפעילות הגופנית ובשינויים בבית במטרה למנוע עלייה נוספת במשקל.

בהצלחה!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה סמינריונית בנושא השמנת יתר בי
    אורלי
    12/12/2008

שלום רב. אני אמורה להכין עבודה סמינריונית בנושא השמנת יתר בילדים. השאלה המחקרית שלי היא: "האם תוכנית מאורגנת וממוקדת של פעילות גופנית לילדים בגילאי 8-12 יכולה למנוע השמנת יתר בעתיד". שאלתי היא, האם השאלה ממוקדת מספיק? איכן אני יכולה לקרוא מאמרים בנושא? בתודה מראש אורלי בוחניק

הוספת תגובה

• עבודה סמינריונית

מיכל גילאון
    12/12/2008

שלום אורלי,
    שאלת המחקר ממוקדת מאוד.

מאמרים רבים בנושא תוכלי למצוא במאגר המידע באינטרנט PubMed

בהצלחה!
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלים מותרים לבעלי רגישות ללקטוז
    דן סדן
    12/12/2008

שלום, אתמול בתי בת ה-11 אובחנה כרגישה ללקטוז. רציתי לדעת אילו מוצרים היא יכולה לאכול ומהם התחליפים הטובים ביותר להשלמת הסידן. אשמח לקבל תשובה, שבת שלום, דן סדן :-)

הוספת תגובה

• אי סבילות ללקטוז

מיכל גילאון
    12/12/2008

שלום דן,
    אי-סבילות ללקטוז היא חוסר היכולת לעכל כמויות גדולות של לקטוז, כתוצאה ממחסור באנזים לקטאז, המפרק את סוכר החלב (הלקטוז).
    התסמינים יכולים להיות: התנפחות הבטן, גזים, כאבי בטן ושלשול. תסמינים אלה נוצרים במערכת העיכול בלבד ולא מערבים תגובה חיסונית, כלומר לא מדובר באלרגיה לחלבון החלב!

משום כך, אין צורך להמנע לחלוטין ממוצרי חלב, אלא להיפך - בהנחיות התזונתיות החדשות ממליצים לאכול מוצרי חלב מכיוון שהם מספקים את עיקר הסידן בתזונה.

ילדים (וגם מבוגרים) עם אי סבילות ללקטוז יכולים לצרוך בדרך כלל חלב דל או נטול לקטוז (למשל חלב לילדים שהוא מתוק יותר מכיוון שהלקטוז מפורק), או יוגורט וגבינות קשות, שמכילים באופן טבעי כמויות קטנות של לקטוז.

כדאי לנסות בכל פעם לאכול כמות קטנה של מוצרי חלב, למשל חצי כוס חלב דל לקטוז או חצי גביע יוגורט פרוביוטי, ולשתות או לאכול אותם יחד עם ארוחה. אכילת תערובת של מזונות גורמת לשחרור איטי של הלקטוז המקל על עיכולו במערכת העיכול.

אפשרות נוספת היא להשתמש בתוספת לקטאז (קיים בצורה נוזלית או בטבליות) לפני אכילת מוצרי חלב.

מקורות נוספים לסידן הם: סרדינים, טחינה, שקדים וירקות עליים ירוקים כמו ברוקולי וכרוב.

כל טוב,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מלאה
    שרון
    10/12/2008

שלום קוראים לי שרון! חברות שלי ואני תכננו לעשות מן "התערבות" שכולנו נעשה דיאטה... תכננו שנרשום לנו תקנון ל- קלוריות נכונות, זמן מתאים בין ארוחות וכו'... אני מאוד רוצה שתרשמי לי את זה בבקשה...

לקביעת תור
    סגירה
    קצת מלאה

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

ד''ר הגר שפר
    12/12/2008

הי שרון

כללים טובים לתזונה נכונה:

לאכול ארוחת בוקר
    לאכול כל 3 שעות
    לא לשתות שתייה מתוקה
    לאכול 5 ירקות ( עדיף ב- 5 צבעים )
    לשתות 10 כוסות מים ביום
    לעשות שעה פעילות גופנית ביום

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה לפעוט בן 3
    אמא עייפה
    09/12/2008

שאלתי היא כזאת... בני בן ה-3 לא אוהב לאכול את ארוחת הבוקר בגן ובלי בעיה מסתפק רק בפרוסת לחם בלי כלום ומחכה לארוחת הצהריים ואז "טורף". בגלל שאני מודאגת שלא מקבל את מה שהוא צריך בבוקר מבחינה תזונתית ובגלל שכ"כ חשוב לאכול ארוחת בוקר, ובגלל שכבר שנה שזה נמשך ככה בגן- הוא עקשן! התחלתי להכין לו בבוקר משקה שבשבילו זה שוקו ובשבילי זה: כוס עם 3 כפיות מטרנה+כוס חלב.+כפית אבקת חרובים בשביל הטעם של השוקו. הוא מאוד מאוד אוהב את המשקה ואני יותר רגועה שהוא מקבל גם קצת ויטמינים מהמטרנה וגם כוס חלב. האם זה בסדר בגיל 3 לשתות מטרנה? חשוב לציין שזו בעצם הפעם הראשונה בחייו שהוא שותה תחליפי חלב...

לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה לפעוט בן 3

הוספת תגובה

• מטרנה לבן 3

מיכל גילאון
    12/12/2008

שלום אמא,
    אין שום סיבה לתת לבנך מטרנה או תמ"ל אחר. את יכולה לתת לו לשתות חלב עם אבקת חרובים.
    החלב מכיל חלבון איכותי, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, ויטמינים מקבוצת B (כולל פולת, ריבופלאוין וויטמין B12).
    ויטמינים ומינרלים אחרים הוא מקבל מהמזון שהוא אוכל במשך היום.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עזרה!!
    מאיה
    06/12/2008

שלום שמי מאיה אני בת 11 גובה 1.51 משקל 48 מחיפה. אני הולכת לספורט שחייה פעם אחת בשבוע ואופניים פעמיים בשבוע וריצה ביום שבת וגם לחוגים שלא קשורעם לספורט. שהלכתי לבדיקה רפואית אמרו לי שאני סובלת מעודף משקל. וכדאי לעשות שינוי בהרגל. לפני שידעתי שאני סובלת מעודף משקל עשיתי דיאטות אבל הם לא עזרו. רציתי לשאול כמה אני צריכה לשקול לגילי ועם יש דיאטנית שיכולה לעזור לי לבנות תפריט שאני יקפיד עליה . שאלה אחרונה:כדאי לי לקחת את כדורי הרזיה לילדים?..

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עזרה!!

הוספת תגובה

• תשובה למאיה על עודף משקל

ד''ר הגר שפר
    12/12/2008

הי מאיה

אני חושבת שכדאי שתבקשי מההורים לקחת אותך לדיאטנית שתבנה לך תפריט יעיל ובריא, אל תעיזי להשתמש בכדורי הרזיה , הם מזיקים לבריאות וממש לא מתאימים לילדים

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלחיצו אותי .. | :
    גל
    06/12/2008

אוקיי אז ככה , אני בת 12 וחצי , הגובה שלי הוא 1.58 והמשקל שלי הוא 58 . עשו לנו בדיקות בבית הספר , ואמרו לי שיש לי עודף משקל , ממש בכמה ק"ג . אבל אני עוסקת בספורט אני רקדנית , ויש לי הרבה שרירים . ומסת השריר היא פי 4 ממסמת השומן , אני צודקת נכון ? איו לי סיבה להילחץ נכון ? אני עושה ספורט בערך 6 שעות בשבוע . בבקשה תעזרו , זה ממש דחוף . כי ניכנסתי למין אובססיה . של בקושי לאכול , זה נכנס לי לתת מודע . שמישהו בבקשה יעזור לי להוציא את זה ! תודה מראש , גל ..

לקביעת תור
    סגירה
    הלחיצו אותי .. | :

הוספת תגובה

• תשובה לגל על השקיךה בבית הספר

ד''ר הגר שפר
    12/12/2008

הי גל

לדעתי את צודקת ורוב הסיכויים שאת לא בעודף משקל אלא שוקלת קצת יותר בגלל מסת השריר. בכל מקרה אולי כדאי שתלכי לדעאנית של הקופה שתמדוד לך גם היקפים ותרגיע אותך ותוכל לבנות לך תפריט שמתאים לרקדנית כמוך.

אל תתעסקי בזה יותר מידי, זה לא בריא

וחתפסיקי לדאוג

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מבעית יציאה חמורה
    שרון
    05/12/2008

שלום, אני סובל מבעית יציאה, אין זמן שאני יוצא בו באופן קבוע, וכשאני מצליח לצאת לא הכל יוצא. לפעמים אני מריח מעצמי ריחות לא נעימים. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    סובל מבעית יציאה חמורה

הוספת תגובה

• מניעת עצירות

מיכל גילאון
    12/12/2008

שלום שרון,
    למניעת עצירות יש מספר המלצות כלליות, אבל כדאי מאוד להיפגש באופן אישי עם דיאטנית קלינית, שתתן לך הדרכה מלאה ותרכיב לך תפריט מתאים. אם הבעיה לא נפתרת מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל ו/או עם רופא גסטרו.

באופן כללי, מומלץ לצרוך מזונות עשירים בסיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, סובין, שיבולת שועל, קטניות, ירקות ופירות (עם הקליפה), לשתות מים בכמות מספקת ולהקפיד על פעילות גופנית יומיומית.

אפשר לנסות גם את תרופות הסבתא: להשרות שזיפים מיובשים בכוס מים במשך הלילה ובבוקר לשתות את המים ולאכול את השזיפים או לאכול עגבניה או תפוז על הבוקר.
    אפשרות נוספת היא לקנות בבית מרקחת תוספים של סיבים או תכשירים אחרים למניעת עצירות - כדאי להתייעץ עם הרוקח.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה