מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם לא תקינותיהודה26/08/2010
שלום , אני בן 45 בשקל 75 ק"ג גובהי 1.8 מטר , מעשן ובריא ללא מחלות ברקע מלבד ניתוח לפני 9 חודשים כריתת תוספתן.
בצעתי בדיקות דם בעבודה ושלחו אותי לבירור אשמח לדעת מה הן אומרות לפני ביקורי במרפאה.
המטולוגה :
MCV - 77 - לא תקין
RDW - 16 - לא תקין
HDW- 3.2 - על הקצה
MPV - 9.3 - תקין
MICROCY -6.8 - לא תקין
HYPOCH - 11.9 - לא תקין
ספירת דם :
WBC - 7.38
RBC - 6.20
HGB - 16 - לא תקין
HCT - 48.1 - לא תקן
MCV - 77 - לא תקין
MCHC - 32.7 - תקין
PLT - 208 - תקין
ביוכימיה כל הבדיקות תקינות.
חלבונים ושומנים כל הבדיקות תקינות
תוצאות נוספות שלא מובנות לי הן:
FVC - 90
FEV1 - 100
FEV1/FVC - 111
FEV25-75 - 143
אשמח לקבל התייחסותך לבדיקות הלא תקינות וממה בדר"כ הן נובעות?
ברור לי שאני צריך להגיע לרופא המשפחה אך תשובתך חשובה לי.
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודה
ד''ר אבישי אליס28/08/2010המדדים עשוים להחשיד לחסר ברזל
יש צורך בנתונים נוספים
באשר לתפק הריאות לא שלחת את כל הנתונים וקשה להתייחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםסוזן26/08/2010
שלום.אני צריך לעשות את הבדיקה.קראתי באתר שלכם שרצוי לשתות ולא לאכול ארוחה שומנית לפני.מדוע?והאם גם אלכוהול משפיע(אני שותה לפעמים).כמו כן מטופל כרגע בכדורי פרדניזון.גם אלו משפיעים?ומה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם
מוסא עאוני27/08/2010אין שום הכנות מיוחדות לביצוע ספירת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםרני26/08/2010
רציתי לדעת אם בדיקות הדם שלי תקינות (כי אני קצת בלחץ)
בבדיקת שתן - KETONES- U STRIP - 40
בדיקת ברזל - IRON- 217
ספירת דם - HCT - 39.5
RDW - 11.2
LYM - 41
כל הדיקות הנ"ל בצבע אדום (עברו את הטווח). האם הם תקינות?
*ד"א יש לי קצת ויטיליגו בכף יד שמאל האם יש קשר לתוצאות הנ"ל?
ובדיקה אחת אחרונה:
BILIRUBIN INDIRECT - 0.84
(בבילירובין אין טווח נורמה)
(כל שאר הבדיקות של התפקודי כבד תקינות).
האם התוצאה של הבילירובין טובה?
אשמח לתגובות =]
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רני
ד''ר אבישי אליס28/08/2010הבדיקות תקינות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה בתוצאת ESR -שקיעת דםדניאלה26/08/2010
שלום,
בתוצאות בדיקת דם שביצעתי התקבל ערך ESR של 45 כאשר הגבול העליון היינו 25 .
לפני כשבוע , שבוע וחצי, סיימתי אפיזודה של דלקת גרון.
כמו כן אני נוטלת גלולות.
האם לדעתך יש צורך בבירור נוסף או נטילת הגלולות/מחלה שהסתיימה הינן הסבר מספק לערך החריג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESR
מוסא עאוני27/08/2010תוצאת הבדיקה מעידה על תהליך דלקתי שנמצא בגוף. המשך הבירור אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה.חופית25/08/2010
שלום, בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי גיליתי כי רמת ה-TSH שלי מעט גבוהה - 6.25 אולם רמת ה-FS4 תקינה - 13.1
רציתי לדעת - א. האם יש לי סיבה לדאוג בקשר לפגיעה ביכולת לכניסה להיריון ?
ב. האם זה קשור לגלולות למניעת היריון ?
ג. בעבר טופלתי ע"י זריקות לעיכוב התפתחות. האם יכול להיות קשר לכך ?
תודה מראש, חופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופית
ד''ר אבישי אליס26/08/2010הבדיקה מצביעה על נטיה לירידה בפעילות בלוטת המגן
זו נטיה קלה - יש לעקוב ולראות מגמות.
אין סיבה לדאגה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשרונה25/08/2010
שלום,
עשיתי בדיקות דם כלליות. התוצאות היו טובות למעט:
Ferritin | ng/ml | *
16 ( 167 - 20 )
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl |
3.84 ( 5.3- 3.8 )
Hemoglobin | g/dl | *
11.5 (16 -11.7 )
Hematocrit | % | *
34.8 ( 47 - 35 )
בנוסף: יש לי סימפטומים של נפיחות ברגליים, תכיפות במתן שתן, ליחה/כיח, נשירת שיער.
יש לי הסטוריה של סרטן בלוטת התריס מסוג פפילארי.
כיצד ניתן לדעת האם התוצאות נובעות מברזל נמוך או מדימום? ומה הסיבה לתוצאות הנ"ל?
ראיתי באינטרנט שהסימפטומים שלי דומים למצב של אי ספיקת לב... האם יש סיכוי כזה?
אשמח לעזרתך,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד''ר אבישי אליס26/08/2010את מערבת דברים ללא כל קשר ביניהם, ומכאן דאגה לא מוסברת.
יש לך רמות ברזל נמוכות והן נובעות מאיבוד וקבלת ברזל לא מספקת (הסיבה העיקרית בנשים היא ווסתות והריונות.
באשר לשאר הדברים המטרידים אותך- הפתרון הוא בשיחה עם רופא ולא באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוליזהאופק25/08/2010
שלום רב,
בתוצאות בדיקות הדם שקיבלתי בגלל לחץ דם גבוה, נכתב "נמצאה המוליזה קלה בדגימה". מה זה אומר? אם זה רע יש דבר שיכול לבטל זאת? והאם זה אומר שאני אנמי? יש לציין שאני בן 16+ ובאופן עקרוני אני בריא חוץ מלחץ הדם שהתגלה לא מזמן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
אופק25/08/2010אם יש לזה קשר להמוליזה או אנמיה אז:
ferritin שלי הוא 25 (כשהמינימום הדרוש הוא 33).
AST(GOT שלי הוא 28.4 (כשהמקסימום הוא 25).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופק
ד''ר אבישי אליס26/08/2010יתר לחץ דם הגיל 16? זה נושא המצריך ברור בפני עצמו
ההמוליזה שאתה מתאר היא עניין טכני בעת לקיחת הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבדיקה בנוגע ללחץ הדם
אופק26/08/2010מלבד בדיקת דם שעשיתי ושתי בדיקות אולטרסאונד שאני הולך לעשות(כליות ודופלר קרוטייד). אתם ממצליצים לעשות עוד בדיקות? לחץ הדם שלי הוא 140-5/70-75. יש קשר בין לחץ הדם לאסתמה וסטרידור שיש אצלי כבר מלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופק
ד''ר אבישי אליס28/08/2010עצור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מדוע כל כך הרבה בדיקות?
אנא לך לרופא והבהר את הבעיות והצורך בבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
אופק28/08/2010כבר הלכתי לרופא המשפחה והוא זה ששלח אותי לעשות בדיקות אלו. רציתי לדעת מה דעתכם על כך מפני שהרופא אמר שהוא אולי יתן לי תרופות להורדת לחץ דם אם האולטרסאונד יצאו תקינים.
אז רציתי לדעת אם יש לכם הצעות אחרות במקום לקחת תרופות להורדת לחץ דם? אולי משהו שיאבחן את הגורם ויוכל לטפל בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופק
ד''ר אבישי אליס29/08/2010זה לא האופן בו כדאי להיות מטופל.
קבל, אם אתה רוצה, חוות דעת נוספת מרופא לאחר שיחה ובדיקה ישירה ולא דרך אינטרנט!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בני בן ה 3 אנמי??שרון24/08/2010
בבקשה תגידו לי מה אומרת רמה של 11 בהמוגלובין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר אבישי אליס26/08/2010שהוא מאנמי וקרוב לוודאי מחסר ברזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם- איך זה נכתב בבדיקת דם?רוני24/08/2010
איך אדע אם בדקו לי את סוג הדם? איך זה נכתב? באיזה אותיות זה נכתב על הדף בבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
ד''ר אבישי אליס26/08/2010סוג דם לא נבדק בבדיקות שגרה בקופות החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- edvרבקה24/08/2010
לפני 8 חודשים בתי שהיא קצינה בצבא הובחנה כחולה במחלת הנשיקה
במשך חודשים סבלה מכאבים במיוחד ברגלים ולפעמים גם בכל הגוף
נאמר לה שזה יעבור אם הזמן, היו לה גם ימים טובים יותר
לפני שבועיים עשתה שוב בדיקות דם וראו שהמחלה לא עזבה אותה
היא עובדת אם כאבי תופת בכל הגוף, הערב קיבלה את דף הבדיקות וישנם המון
חריגות מהסוגרים ובניהם edv 37 מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבקה
ד''ר אבישי אליס26/08/2010edv -לא מוכר לי
אני חושב שזה השלב בו יש להוועץ ברופא להבהרת המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםליאת23/08/2010
שלום
קיבלתי תוצאות של בדיקת דם של בני בן ה- 5 וישנם ערכים שמעט גבוהים מהנורמה אשמח לדעת
מה זה אומר
mmol/L 141.1 133 (.....*...) 145 BD1
Potassium mmol/L 4.2 3.7 (..*......) 5.5 BD1
Glucose mg/dL 78.7 60 (...*.....) 98 BD1
Urea mg/dL 28.5 0 (....*....) 48 BD1
Creatinine mg/dL 0.3 0.2 (.*.......) 0.7 BD1
Uric Acid mg/dL 3.59 0 (.....*...) 5.7 BD1
AST(GOT) U/L 24 15 (..*......) 40 BD1
ALT(GPT) U/L 8 4 (*........) 41 BD1
Alkaline Phosph. U/L 207 0 (......*..) 269 BD1
Bilirubin, Total mg/dL 1.07 0.1 (.........)* 1 BD1
GGT U/L 12.4 10 (*........) 71 BD1
Iron ug/dL 127.7 25 (.........)* 115 BD1
Transferrin mg/dL 308 200 (.....*...) 360 BD1
Ferritin ng/mL 25.8 15 (*........) 300 BD1
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר אבישי אליס23/08/2010הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- efgrהדסה23/08/2010
בת 52. בבדיקת דם : קריאטינין 1.
efgr:58.2
האם חולת כליות: הידרונפרוזיס קשה בעקבות היצרות האגן (הכליה לא מתפקדת)
האם זה תורשתי?
האם עלי לעבור בדיקות נוספות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדסה
ד''ר אבישי אליס23/08/2010קראטינין 1 ופינוי כילייתי 58 הם סבירים
ההמשך לא ברור לי, פרטי יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם.חזי יחזקאל23/08/2010
שלום רב.
לאחורנה ערכו לי במסגרת שירותי הצבאי ספירת דם ותוצאות נמצאות תקינות ובטווח, חוץ מ:
RDW:10.9 שערכים התקינים שלו הם בין 11.5 ל14.8.
האם יש לי סיבה לדאוג ומזה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף.
חזי יחזקאל23/08/2010שלום
בנוסף אני רוצה לציין MCV וHGB הם בטוח הנורמלי.
(כמו כול השאר חוץ מRDW).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזי
ד''ר אבישי אליס23/08/2010חסר משמעות, זו חריגה קלה מהנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לאבחנה בין וירוס לחיידקשני23/08/2010
האם ניתן ע"י בדיקת דם לומר אם מחלה לא מזוהה (אצל תינוק בן שנה וחודשיים) נגרמת ע"י וירס או חיידק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
ד''ר אבישי אליס23/08/2010התמונה הקלינית ובבדיקות דם שגרתיות ניתן להבחין לעיתים
חידק אמור לגדול בתרבית-דם שתן לוע אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמיכל22/08/2010
שלום ד"רהנני בן 30 ו כ-8 שנים ההני סובל מערכים נמוכים בבדיקות הדם
לאחר הרבה שנים בהם הנני סובל מאנמיה ברצוני לקבל את דעתך בנושא
אני מצרף את כלל בדיקות הדם שלי וברצוני לדעת האם לפי דעתך לפי בדיקות הדם ישנו סיכוי להמוליזה בדם?האם ישנו סיכוי לתלסמיה?האם ניתן לראות ביטוי למחלה כלשהיא בדם לפי בדיקות הדם הללו?מה לפי דעתך הסיבה לפי הבדיקות המצורפות לאנמיה שיש לי לאורך השנים?
המוגלובין:
2005-12.8
2006-13.0
2007-13.3
2008-12 את בדיקות הדם שלי של שנת 2010 ,2009אך יש לציין שמשנת 2005 הערכים די דומים.
להלן התוצאות:
RBC-4.1 (חורג)
HGB-12.2 (חורג)
HCT-36.4 (חורג)
MCV-86
MCH-29
MCHC-33.1
PLT-236
MPV-11.2
כמו כן מ-2009:
RDW-CV-12.5
RDW-SD-37.6
BILIRUBIN TOTAL-0.97
LDH-309.3
K-4.7
UREA-33.2
FOLIC ACID-10.5
B12-313
FERUM-133
IGA-259
וכן אלקטרופורוזה של חלבון
ALBUMIN-G\L-52 (חורג מקסימום 50 )
MONOCLONAL SPIKE0.0
ALPHA 1-G\L-GLOBULINE-1.1
ALPHA2-GLOBULINE-5.5 (חורג מינימום 6)
BETA-GLOBULINE-7.8
GAMMA-GLOBULINE-8.51
Hba2(%)-3.0 )
Hb F(%)-0.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי
ד''ר אבישי אליס23/08/2010אין לך המוליזה,
פרוט נרחב תקבל בשיחה מסודרת עם רופא ולא באתר מסוג זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)