מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ESRשרית16/08/2010
שלום היום בבוקר עשיתי בדיקת דם עקב חולשה בגוף וכאבים כללים יצאה לי הבדיקה ESR 70. מה זה אומר בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
ד''ר אבישי אליס17/08/2010שקיעת דם 70 היא מוחשת ועשויה להצביע על תהליך דלקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צהבתמיכל16/08/2010
שלום
עשיתי בדיקת דם לזיהוי צהבת B ן- C (אני בתחילת הריון) והתוצאות הן:
Hapetities b Surface Ag- Negative
Hapetities b Core Ab- Negative
Hapetities b Surface Ad- 74.3
Hapetities c - Negative
האם תוכל להסביר לי את משמעות התוצאות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת נגיפית מסוג B ו- C
מוסא עאוני16/08/2010פירוש התוצאות שאת מחוסנת מפני צהבת נגיפית מסוג B (בעקבות חיסון שקיבלת בעבר) ואין אינדיקציה לחשיפה לנגיף הצהבת מסוג B או C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
מיכל16/08/2010תודה רבה
ומה המשמעות של הערך החיובי ב:
Hapetities b Surface Ad- 74.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת נגיפית
מוסא עאוני16/08/2010זה הערך המעיד על הימצאות חיסון בגוף כנגד צהבת נגיפית מסוג B. בשילוב עם התוצאות האחרות זה מעיד על חיסון בעקבות קבלת זריקה לחיסון בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןבטי15/08/2010
עשיתי בדיקת איסוף שתן והתגלתה רמה מעל המותר של חלבון בשתן. האם זה מסוכן? האם אומר נזק לכליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איסוף שתן
מוסא עאוני15/08/2010עלייה ברמת החלבון בבדיקת איסוף שתן יכולה להצביע על הפרעה בתפקוד הכליות. צריך להתייעץ עם הרופא המטפל לאיתור הסיבה/ות לכך ולאפיון טיב החלבון המצטבר בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגותViki14/08/2010
שלום!
אני בת 32
מה אומרות תוצאות חריגות אלה:
Mg-Magnesium (B) - 1.7
Na- Sodium (B) - 134
RDW-Red Cell Distri.Width - 15.3
?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקי
ד''ר אבישי אליס14/08/2010רמת המגנזיום בגבול נורמה תחתון
נתרן תקין
אוכלוסיה הטרוגנית של כד"א
יש להסתכל על כל הבדיקות והסיבה לנטילתם ואז לענות לך
אין לממצא בודד בערכים הנ"ל משמעות רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה, מצורפים תוצאות הבדיקה
Viki15/08/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויקי
ד''ר אבישי אליס16/08/2010זה קטן ובלתי ניתן לקריאה לצערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםירון13/08/2010
עשיתי בדיקות דם בעקבות כאבי גב וקיבלתי את התוצאות הבאות:
ALK.PHOSPHAT. 37.53 U/L ( 30.00- 105.00) (*........)
ALT(GPT) 5.95 U/L ( 5.00- 45.00) (*........)
AST(GOT) 13.72 U/L ( 5.00- 40.00) (.*.......)
CALCIUM SERUM 9.15 MG/DL ( 8.40- 10.40) (..*......)
CPK 68.56 U/L ( 40.00- 200.00) (.*.......)
PHOSPHORUS 3.83 MG/DL ( 2.50- 4.60) (.....*...)
TOTAL PROTEIN 6.23 G/DL ( 6.00- 8.30) (*........)
ALBUMIN SERUM 4.08 G/DL ( 3.30- 5.30) (...*.....)
URIC ACID 3.61 MG/DL ( 3.50- 8.20) (*........)
ALB/CRE RATIO- 5.89 MG/G ( 0.00- 30.00) (.*.......)
CREATININ UCON 67.90 MG/DL
MICROALB. CONC 0.40 MG/DL
C3 103.10 MG/DL ( 90.00- 180.00) (*........)
C4 22.47 MG/DL ( 10.00- 50.00) (..*......)
CRP 3.40 MG/L ( 0.00- 5.00) (.....*...)
ESR 3.00 MM/HOUR ( 2.00- 20.00) (*........)
WBC 6.30 K/UL ( 4.00- 10.00) (..*......)
NEUTROPHILS 3.50 K/UL ( 1.80- 6.60) (..*......)
NEUTROPHILS % 54.80 % ( 46.00- 68.00) (...*.....)
LYMPHOCYTES 2.07 K/UL ( 1.10- 3.50) (...*.....)
LYMPHOCYTES % 32.70 % ( 15.00- 45.00) (....*....)
MONOCYTES 0.41 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
MONOCYTES % 6.60 % ( 2.00- 9.00) (.....*...)
EOSINOPHILS 0.35 K/UL ( 0.00- 0.60) (....*....)
EOSINOPHILS % 5.59 % ( 0.00- 6.00) (.......*.)
BASOPHILS 0.02 K/UL ( 0.00- 0.15) (*........)
BASOPHILS % 0.35 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.35 M/UL ( 4.30- 6.00) (*........)
HEMOGLOBIN 13.60 G/DL ( 13.50- 17.50) (*........)
HEMATOCRIT 40.20 % ( 38.00- 50.00) (.*.......)
MCV 92.40 FL ( 80.00- 98.00) (.....*...)
MCH 31.30 PG ( 27.00- 33.00) (.....*...)
MCHC 33.80 G/DL ( 32.00- 35.50) (....*....)
PLATELETS 207.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.*.......)
MPV 8.60 FL ( 6.50- 11.50) (...*.....)
RDW 12.50 % ( 11.00- 16.00) (..*......)
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA NEGATIVE
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 6.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*Positive
ANTI RNP-A 6.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*Positive
ANTI SM <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI RO (SS-A) <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 AI( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 AI( 0.00- 0.90)
בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA
מה זה ANA ומה זה אומר כשהוא חיובי? ומה זה אומר anti rnp חיובי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר אבישי אליס14/08/2010אלה הם נוגדנים כנגד מרכיבים שונים בתא.
משמעות התוצאה תלויה בעיקר בסיבה לבדיקות וחלק מההערכה כוללת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה נמוכה של Lymphocytesשירה13/08/2010
שלום
אני נמצאת בהריון ראשון שבוע 10
בבדיקות דם שערכתי קיבלתי תוצאה נמוכה שך Lymphocytes
18% כשהערך התקין הוא בין 22 ל45 אחוז.
כל שאר הבדיקות תקינות כולל בדיקות של כמות כדוריות דם לבנות.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה
ד''ר אבישי אליס14/08/2010חסר משמעות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההשלכותdob13/08/2010
ד''ר שלום, בבדיקות שעשיתי התקבלו התוצאות -iga -700 ,בבדיקה קודמת לפני שבועיים
הייתה -iga-640 . בבדיקת רמת הברזל -40 ,כבר זמן רב כחצי שנה ,וזאת גם לאחר שאני מקבל
כדורי ברזל .בדיקות -igm,igc תקינות ברצוני להבין מה משמעות התוצאות
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוב
ד''ר אבישי אליס14/08/2010כדאי לפרט את מכלול הבעיות והסיבה לבדיקות ספציפיות אלה בכדי שניתן יהיה להתייחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת נוזל מהפיטמה ובדיקת פרולקטיןדורית13/08/2010
שלום,
אני בת 31, לא בהיריון.
בחודשיים האחרונים אני סובלת מהישנות יובש בפטמה השמאלית.
לאחרונה, התחיל להפריש לי נוזל שקוף ודביק מהפטמה.
הופנתי לבדיקות דם והתוצאה של הפרולקטין יצאה 268.9 mIU/L
האם זה תקין?
תודה,
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית
ד''ר אבישי אליס14/08/2010איני יודע מה רמות הנורמה במעבדה שבה בוצעה הבדיקה (בד"כ מופיע בדף התשובה)
בכל מקרה יש להמשיך ולברר את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לרגישות למזוןסיוון12/08/2010
שלום רציתי לדעת היכן מבצעים בדיקות דם לרגישויות למזון נגד כאבי בטן.
אני סובלת כבר שש שנים היו לי בעבר דלקות בקיבה ומאז אני סובלת יום יום מכאבים ואי נוחות ופשוט קשה לי לתפקד
בכל אופן אשמח לתשובה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון
ד''ר אבישי אליס14/08/2010הערכה במרפאת גסטרו היא התשובה בד"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכים ב-MCHC ן-MCHאורלי11/08/2010
שלום רב,
בבדיקת דם שעשיתי נמצאו ערכים נמוכים ב-MCHC-31.4 וב-MCH-25.5,כמו כן,פריטין נמוך 22.5 , TSH-6.83', כיון שיש במשפחתנו היסטוריה של מחלת מילומה, חשוב לי לדעת האם יתכן כי וערכים אלו מצביעים על מחלה המטולוגית כלשהי והאם יש צורך בהתערבות המטולוג?
רופאת המשפחה טענה שאין צורך בהמטולוג.
תודה מראש
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאלומה
מוסא עאוני15/08/2010אין צורך ביעוץ המטולוגי. תוצאות הבדיקות תקינות.
לגבי ה- TSH, צריך לשקול לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות ואז להחליט לגבי ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות כולסטרול מותלות בספק?עידו11/08/2010
לדר שלום
אני בן 38 בריא בדרך כלל. אני עוסק המון בספורט ודואג לאכול בריא. ב 2006 חליתי במחלה זיהומית (דלקת גרון ודלקת ריאות שלא הגיבו לאנטביוטיקה) ואושפזתי למשך שבעיים בבית חולים שם לא הצליחו לאבחן מחלה מיוחדת אלא הניחו כי מדובר בזיהום ויראלי שחלף. מבדיקות דם גילו שאני סובל מהיפרגלובולינמיה פוליקלונלית בה IGA גבוה (שרשראות קלות למבדה וקפה) ן IGM נמוך במקצת. עד שנת 2008 ערכי הגלובולין היו ונשארו גבוהים מהרגיל (IGA כ 820 מ"ג). רמת הכולסטרול הייתה תקינה. החל משנת 2009 באופן לא מוסבר רמת הכולסטרול הרע שלי עלתה עד ל 260 (ה HDL מעל ל 63 תמיד). לא חל שום שינוי בהרגלי התזונה שלי. אני עורך בדיקת כולסטרול מידי 3 חודשים ושם לב שרמת הכולסטרול משתוללת בין 210 עד ל 265. האם יתכן כי בדיקת הכולסטרול אצלי הינה שגויה בגלל רמת החלבון הגבוה בעקבות ההיפרגלובולינמיה. אני מצרף את תוצאות הבדיקה האחרונה מהיום
אשמח מאד את תוכל לייעץ
תודה
אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד''ר אבישי אליס11/08/2010210-260 אינה השתוללות
ישנה סטיה של 10% בין בדיקות עוקבות
איני רואה סיבה לדאגה מהבדיקות ששלחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר
עידו12/08/2010רק ברשותך אני מנסה להבין.
1. אם ערכים אלו אכן אמיתיים, האם אני זקוק לטיפול תרופתי להורדת הכולסטרול? כיצד ניתן להסביר שעד לפני שנתיים רמת הכולסטרול הכללית שלי הייתה 135 לכל היותר והיום זה מגיע עד 260?
2. האם יתכן קשר בין הגלובולין הגבוה והלא מוסבר לעליה בכולסטרול?
המון תודות
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימול בידאמא11/08/2010
שלום,
מזה שלושה ימים שאני מרגישה תחושה של נימול באצבעות היד השמאלית שלי, מדובר בנימול המורגש בעיקר בקמיצה ובאצבע שלצידה, בנוסף ישנו כאב הנמשך לאורך היד כולה עד לכתף. הכאב הוא די עמום אבל מציק מאוד.
הבוקר קמתי ללא תחושת הנימול וחשבתי שכל זה כבר מאחורי, אולם מאוחר יותר התחלתי לחוש חולשה כללית בכף היד, כך למשל קשה לי לסגור את היד חזק, או קיימת תחושה של חולשה בעת הקלדה על המחשב.
הלכתי לרופא המשפחה אבל הוא לא ידע לכוון אותי במה יכול להיות שמדובר, ואמר לי לפנות לנויירולוג.
אולם לפני שאתחיל את כל ההליך המסובך הזה של פניה לנוירולוג, אשמח לשמוע במה יכול להיות שמדובר, האם זהו דבר קריטי המעיד על בעיה חמורה יותר? האם זה נפוץ?
האם עלי ללכת באופן בהול לבדיקת נוירולוג, או שכדאי לחכות עם זה כמה ימים כדי לראות האם זה עובר מעצמו, ואם כן אז כמה זמן לחכות?
האם כדאי לעשות בזמן ההמתנה תרגילים ליד או שדווקא להיפך כדאי להמנע מכל פעילות?
האם התופעה יכולה להעיד על חוסר בויטמין או מינרל מסויים בגוף? אם כן על איזה?
תודה רבה, מצטערת על ריבוי השאלות אני פשוט מאוד דואגת.
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
ד''ר אבישי אליס11/08/2010קשה לתת אבחנה תאורטית
זה לא נשמע מדאיג, יש להבדק עי נוירולוג או אורטופד כף יד שיגלו קרוב לוודאי לחץ על עצב מקומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מורכבת-אנימיה קשהבת 2711/08/2010
בוקר טוב ,
אני סובלת מאנימיה מחוסר ברזל באופן מובהק .
ההימוגלובין נע בין 5 ל- 9 , ומחסני הברזל כמעט אפסים (IRON=4 , פרטנין=11 ) כמעט כל חודש מקבלת שתי מנות דם .וכפעמיים בשבוע עירויי ברזל
עברתי בירור גסטרו מקיף שכלל גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה וקפסולה , ציליאק והכל היה תקין ולא הסביר מקור דימום כלשהו .
בדיקת מוח עצם הראתה מחסור חמור במחסני הברזל ולא הראתה בעיות נוספות כמו בעיה בייצור התאים ...
אין לצוות הרופאי מדע ממה זה יכול להיות והפסיקו לחפש סיבות נוספות והפסיקו לגיד שזו ככל הנראה בעיה פסיכיאטרית (מיכהאווזן) ושאני מנקזת את הדם !!! וכל משעושים עירויי ברזל ודם .
זה המצב ... זה מתסכל ומאכזב אותי מהצוות הרופאי ונשארתי עם המסקנה שלהם ...
מה דעתך על המצב הנורא הזה ? ואיך אפשר באמת לאבד 3-4גר' תוך חודש ? האם יש בדיקות נוספות שעלי לעבור לבירור המצב ועדיין לא עשיתי ?
תודה מראש על כל מילה
בת 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 27
ד''ר אבישי אליס11/08/2010אני לא בטוח שזה המקום ליעוץ בשאלה נכבדה זו
אם אינך מרוצה מרופאיך לכי לחוות דעת נוספת עם כל המסמכים והדיקות שעשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה?מיכל10/08/2010
שלום,
לפני 10 שבועות חליתי במשהו שהוגדר ע"י מספר רופאים כוירוס (בחילות, חולשה וכאבים בגוף)
מאז אני עדיין לא מרגישה טוב ויש לי מדי פעם התקפים של חולשה, כאבים ובחילות. המצב שלי השתפר באופן ניכר בשבועיים האחרונים.
כל בדיקות הדם שלי תקינות
ואלה תוצאות הבדיקה של מחלת הנשיקה: (EBV )
VCA IgM: גבולי
VCA IgG: חיובי
EBNA IgG: שלילי
האם אפשר לדעת בוודאות שחליתי ואני בשלבים הסופיים של המחלה?
ואם לא, איך אפשר להסביר את העובדה ש- EBNA שלילי? הבנתי שהוא אמור להיות חיובי אם מדובר במחלה שהיתה בעבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד''ר אבישי אליס11/08/2010יתכן ואת בשלב בו הנוגדנים נוצרים
ויתכן והתשובות שהתקבלו מראות עליית נוגדנים לא ספציפית
יש לחזור על הבדיקות בעוד מס שבועות ובהתאם להחליט
השאלה היא איך הרגשתך והאם את מבריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלות נוספות
מיכל11/08/2010מה הכוונה בעליית נוגדנים לא ספציפית? הבדיקה בודקת נוגדנים ספציפיים, לא?
אני חשבתי שהנוגדנים עלו בתחילת המחלה ועכשיו הם בירידה, אחרי 10 שבועות. יכול להיות?
הרגשתי הרבה יותר טוב בימים האחרונים אבל עכשיו שוב יש התדרדרות קלה...
לאיזה שינוי אני צריכה לצפות בבדיקות הדם הבאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
ד''ר אבישי אליס14/08/2010גם הספציפיים יכולים להיות לא ספציפיים כשישנה עלית נוגדנים כללית
באשר למהלך הקליני, הוועצי ברופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, תודה ו..
מיכל15/08/2010מה יכולה להיות הסיבה לעליית נוגדנים לא ספציפית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות של בדיקות דםד.10/08/2010
באחת התשובות של בדיקות דם רשום
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח ה
Order Comments REMARKS (GENERA
ולמטה רשום
REMARKS (GENERAL)
Iהועבר לבדיק.כמותית של IG'S
אני מבקשת לדעת מה בודקת הבדיקה ומהם גבולות הנורמה לגביה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
ד.11/08/2010קיבלתי תוצאות נוספות שמלבד שתיים השאר תקינות. הבדיקות הלא תקינות הן
GLOBULIN GAMMA =20.2
ALBUMIN (BY EP )--54.5
מה משמעות התוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד.
ד''ר אבישי אליס11/08/2010לא הצלחתי להבין למה הכוונה ומה השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ד.12/08/2010למעשה שאלתי שתי שאלות.
1. מה בודקת בדיקה בשם ׂ
GENARAL REMARKS
2.מה משמעות של שתי הבדיקות שלא יצאו תקינות
GLOBULIN GAMMA =20.2
ALBUMIN (BY EP )=54.5
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)