מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה!!יעל21/07/2010
שלום שמי יעל ואני בת 28. סובלת באופן כרוני כבר מספר רב של חודשים מכאבי ראש ופנים, מנשימה לא מספקת, מנשירת שיער, מכאבי שרירים ומליחה מרובה. אני ממש מיואשת...
בבדיקות דם האחרונות שביצעתי היו מס' ערכים חריגים:
1. (EBV VCA_IgG :134 (0.01-20 כאשר (0.01-20) 3 :EBV VCA IgM
MCHC :32.5 (33-37) .2
CHOLESTEROL :224 (100-200) .3
VITAMIN D (25-OH) :19.9 (30-100) .4.
אשמח מאוד לקבל מידע עליהם ובנוסף לקבל ממך ייעוץ כיצד לבדוק ממה נובע המחסור בויטמין D והמחסור בהמוגלובין, למשל איזה בדיקות נוספות כדאי לבקש מרופא המשפחה שלי.
המון המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר אבישי אליס21/07/2010הממצא האוביקטיבי היחיד הוא חסר בויטמין D, דבר שכיח במקומותינו
יש להגביר צריכת דברי חלב העשירים בויטמין D וחשיפה זהירה לשמש וקוב לוודאי שיש ליטול גם תוספת ויטמינים
כל שאר הבדיקות תקינות
היתה לך חשיפה בעבר ל EBV
אין הסבר בתוצאות למרבית התלונות
הפתרון הוא בשיחה ובדיקה עי רופא המשפחה ולא בבדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך צום לפני ספירת דםגבי20/07/2010
שלום,
יש לי הפניה לביצוע בדיקת דם הכוללת ספירת דם, בלוטת התריס, ברזל ו-B12.
מה הוא משך הצום הנדרש לפני בדיקת הדם? (אני זוכר במעורפל שהרופא אמר 9 שעות, אבל אני לא בטוח)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבי
ד''ר אבישי אליס20/07/2010לבדיקות הנ"ל אין צורך בצום. האם היו עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהיעל20/07/2010
האם התוצאות הבאות מחייבות טיפול בסטטינים?
כולסטרול: 230
LDL: 157
HDL: 51
NON HDL: 179
טריגליצרידים: תקין
בת 52 עם היסטוריה משפחתית של בעיות לב: הורים+ אח שעבר התקף לב לפני גיל 50
עד כה לא קיבלתי תרופות נגד כולסטרול.
אלה בדיקות מלפני מספר חדשים
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר אבישי אליס20/07/2010לאור הרקע המשפחתי, הייתי מתחיל טיפול בסטטינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת לפי בדיקה של כולסטרוליוסי20/07/2010
תוצאות הבדיקה מראות הכל תקין אבל יש משהו שרציתי לדעת אם הוא נורמלי זאת אומרת בתקן
CHOLESTEROL- HDL יצא לי 34 האם זה נורמלי ואני בן 25* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד''ר אבישי אליס20/07/2010זה נמוך, הנורמה היא מעל 40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי ועוד דבר
יוסי20/07/2010אם זה נמוך אז לא בסדר נכון? ומה אפשר לעשות שזה יהיה בסדר זאת אומרת לעלות את זה שיהיה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אפשר עודג דבר קטן
יוסי21/07/2010אני כבר כמה זמן לא מרגיש טוב אני חושב אולי יש לי חיידק בגוף אז אם תוכלי להגיד לי איזה סוג בדיקה אני יכול לעשות בשביל לגלות חיידק בגוף ודרך איזה רופא? האם דרך רופא גסטרו כי יש לי כאבים בבטן ויש לי פגישה איתו שבוע הבא אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד''ר אבישי אליס21/07/2010העלאת HDL עי פעילות גופנית בעיקר והפסקת עישון
באשר לשאלה השניה- אנא הבדק עי רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם היום בהשוואה לקודמותנננ19/07/2010
בעלי בן 38 ערך בדיקות דם כולסטרול וסוכר בצום-
היום כולסטרול 220 היה לפני חצי שנה 252
היום סוכר 107 היה לפני חצי שנה 126
hdl 49 כולסטרול היה 50.6
ldl 154 כולסטרול היה 164.6
טריגליצרטים 83 היה 182
האם המצב השתפר?מה עוד ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגב
ד''ר אבישי אליס20/07/2010מתמטיקה פשוטה- הערכים טובים יותר
לא כתבת מה נעשה, כך שלא ברור מה עוד ניתן לעשות
יש להקפיד על דיאטה דלת סוכרים ופחממות ועל פעילות גופנית, כשלב ראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- *פרוולקטין גבווה לחוצה*זיווה19/07/2010
שלום ,
אתמול עשינו בדיקות דם ולבני בן ה17 היה הכל תקין חוץ מהפרולקטין... היה לו חריגה של 100 בערך
PROLACTIN 492.92 M/UL ( 50.00- 380.00) (.........)*
492.92 זה הרמה שלו
עכשיו הוא יצא עם חברים בלילה, וחזר ב5. ישן סה"כ שעתיים ואיך שהוא קם הוא עשה את הבדיקה
הרופאה אמרה צריך להיות ער לפחות שעתיים בשביל לעשות את הפרולקטין אבל זה היה אבוד... וביצענו את הבדיקה ישר...
יכול להיות שבגלל זה הרמה הייה גבוה?
תודה ויום נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיווה
ד''ר אבישי אליס20/07/2010יתכן,
כדאי למלא הוראות במדויק!
מדוע נלקחה לבן 17 רמת פרולקטין? החריגה מהנורמה קטנה יחסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - ברורדלית18/07/2010
שלום רב.
אשמח לקבל מכם תשובה לשאלתי מכיוון, שהרופאה שלי בחופשה.
עשיתי בדיקות דם מקיפות וחוץ משלושה דברים חריגים, הכל בסדר.
החריגים: ברזל - הערך הוא 56, neutrophils - הערך הוא 38.4 ו - lymphocytes - הערך הוא 49 . אני מבקשת לדעת מה זה אומר?
ברצוני לציין שעשיתי את הבדיקות כי הרגשתי שאני עייפה וחסרת אנרגיות יחסית למה שאני רגילה...
עד כה תמיד בדיקות הדם שלי היו תקינות לחלוטין!!! רק לציין שאני בת 41 ולפני שנה ילדתי את בתי השלישית ואינני ישנה כמעט אף לילה רצוף....
בתודה מראש
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלית
ד''ר אבישי אליס20/07/2010על פניו 3 הערכים תקינים ואינם מסבירים את תלונותיך, חסרות כלל התוצאות והערכה כוללת עי הרופאה כשבדיקות הן רק פרמטר אחד בהערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אינסולין נמוכהאוזי18/07/2010
אני בת 33 מנסה להרות מזה שנתיים , כנראה אתחיל טיפול פוריות בחודש הבא. שלחו אותי לעושת בדיקות דם ואלו התוצאות שקיבלתי (רמת אינסולין נמוכה) מה זה אומר? מה זה אומר ביחס לשאר תוצאות הבדיקות . נשמע קצת מבהיל. אין לי היסטוריה של הריונות אין לי כליות פוליציסטיות ככל שאני יודעת אני בן אדם בריא(לא מצליחה להרות עקב בעיית זרע אצל בעלי). את הבדיקות האלו עשיתי ביום ה 21 למחזור ואחרי למעלה משמונה שעות צום וכמעט שעתיים ערה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזי
ד''ר אבישי אליס18/07/2010אני מניח שחפשו רמות אינסולין גבוהות כביטוי לעמידות לאינסולין
אין משמעות לערך הנמוך
כפי שאת כותבת הבעיה אצל בעלך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענות בדיקות דחוף מאוד!!דקלה18/07/2010
אם אפשר לעזור לי הרופא שלי יהיה רק עוד שבוע!!
תודה רבה
TESTOSTERONE- TOTAL 1.80 nmol/L
SHBG 75.9
ESTRADIOL (E-2) 188 pmol/L
188
LH 4.90 IU/L
FSH 5.70 IU/L
PROLACTIN 575.1 mIU/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקלה
ד''ר אבישי אליס18/07/2010בכדי שנוכל לעזור, אשמח לקבל מידע עליך - גיל, מחזור
ומדוע נלקחו הבדיקות
כמו גם את ערכי הנורמה לכל בדיקה (הן משתנות לעיתים בין המעבדות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ערכי סוכרמ.פ18/07/2010
שלום רב !
בבדיקת סוכר לאחר צום התוצאה - 96
אני בן 44 , משקל 73 ק"ג , עושה פעילות ספורט 4 פעמים בשבוע ארבעים דקות לערך .
שומר על תזונה נכונה.
האם לנקוט בפעולות כלשהן או לראות תוצאה זו כתקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ.פ
ד''ר אבישי אליס18/07/2010תוצאה זו תקינה
המשך בפעילות גופנית סדירה והמנע מסוכרים ככל הניתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןצביה16/07/2010
ברצוני לדעת אם בבדיקת שתן לגבי Protein כשהערכים בין 0 ל 30 ויצא לי 20 מה זה אומר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביה
ד''ר אבישי אליס16/07/201020 נמצא בין 0 ל 30 - ולכן זה בתחום הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
צביה16/07/2010אבל עדיין אם יש טווח מ... עד.. והתוצאה יוצאת קרובה לטווח הגבוה אין משמעות לכך? לא משנה מה יוצא העיקר שזה בתוך הטווח זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בבדיקותצביה15/07/2010
ידוע לי שרק כשהערכים יוצאים מהטווח או נמוך יותר או גבוה מייחסים לכך חשיבות אבל ברצוני לדעת אם יש ערכים שקרובים לטווח הנמוך או הגבוה האם גם אז זה מרמז על כך שיכולה להיות בעיה או שמבחינת הרפואה הקונבנציונלית לא מייחסים חשיבות אלא אם כן יש חריגות מהטווח.
מקווה שהשאלה מובנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביה
ד''ר אבישי אליס15/07/2010כל מקרה לגופו, יש לברר מדוע נלקחה הבדיקה, מה התלונות ומה מצפים לקבל ובהתאם ההתיחסות לתוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערל גבוה של uric acidמאיה רוזי15/07/2010
בבדיקת דם אחרונה יצאה תוצאה קצת גבוהה של uric acid 7.2 בבדיקה שערכתי ראיתי שבמשך 4 שנים אחרונות הערכי הולכים ועולים.
בשנים האחרונות אני סובלת מכאבים חזקים מאוד בכל פעם במקום אחר בגוף לפעמים הפרקים ננעלים , לפעמים כף יד מתנפחת או אצבע אין ל כוח לקום מהמיטה, (אבל קמה יום יום לעבודה) זה מלווה בתחושה לא נעימה בגוך של צמרמורות ואפילו נגיעה כואת היתכן זה בגלל התוצאה ?
1. האם התוצאה גבוהה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר אבישי אליס15/07/2010איני רואה קשר בין הדברים
רמת URIC ACID כפי שיש לך אינה גורמת לתלונות ובוודאי שלא כמתואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל, הומוגלובין ויטמין D - נמוכיםיעל15/07/2010
בת 43, מיואשת מתוצאות הבדיקות ומבקשת את עזרתכם הרבה.
Vitamin D 25 (OH) | ng/ml | *11 (20-100)
ESR 1 hour - 0 - 24* (0-20
Hemoglobin - 9*
Hematocrit - 30.3* (35-47(
MCV-Mean Cell Volume - 69 ((79-97(
MCH-Mean Cell Hemoglobin - 20.6*
MCHC-M.Cell Hb cont - 29.7*
RDW-Red Cell Distri.Width - 17.5*
Fe - Iron - *11 (60-180)
חוץ מזה ניתן לי לעשות בדיקת דם סמוי.
בבקשה מבקשת עזרה ותשובה דחופה - אני מיואשת
תודה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר אבישי אליס15/07/2010יש לך חסר ברזל!!
השאלה היא למה
ובמקביל יש לתת לך ברזל
כמו כן יש לך כמו לרבים חסר בויטמין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובות לבדיקות - בבקשה עזרה
יעל15/07/2010תודה על התגובה. היום קיבלתי עוד תשובות לבדיקות שהרופא ביקש ולהלן התוצאות:
Fe - Iron --------- *11 (60-180
Ferritin ---------- -קטן מ 2.0 ng/mL
Vitamin B12 --------*194 (211-911)
Immunoglobulin A -------- *427 (400-70(
מה זה אומר ??? ממש מודאגת מחכה לעוד תשובות + דם סמוי.
יש כיוון לתוצאות ????? מבקשת עזרה ועידוד ..
אלף תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי - מקפיצה
יעל16/07/2010מבקשת מאוד שתענו לי... שלחתי המשך לשאלה הקודמת והיא שקיבלתי עוד תשובות לבדיקות.
האם משהו לא בסדר ולכן לא עונים.???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
ד''ר אבישי אליס17/07/2010יש לך חסר ברזל!!
פני לרופא לקבלת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן והריוןמיטל14/07/2010
שלום
בת 35 עשיתי בדיקת שתן היום
תוצאות:
ketones neg
protein neg
blood neg
leukocytes 500 large
nitrite neg
ph 5.5
urobilinogen normal
bilirubin neg
rbc 7
wbc 50
squamous epith many
אני מבינה שחלק מהתוצאות לא תקינות, מה משמעותן????
האם תוצאות אלה כוללות תרבית שתן? מה הרתבית בודק?
עשיתי גם בדיקת הריון היום יצא BETA SUBUNIT,HCG - 591.9
האם אני בהריון? והאם יש קשר לתשובה של השתן??
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר אבישי אליס14/07/2010בדיקת השתן סכ תקינה, ישנן כד לבנות
לא נלקחה תרבית (הבודקת קיום חידקים)
באשר להריון - הערכים גבוהים וישנה אפשרות סבירה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן
מיטל15/07/2010המשך תוצאות הבדיקות:
PROTEIN 0.07
ALBUM 50.89
מה משמעות תוצאות אלה?
והאם בגלל העובדה שאני בהריון יש צורך לבקש מהרופא לעשות תרבית?
תודה מראש
לייאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת
ד''ר אבישי אליס15/07/2010מציע לחזור על בדיקת השתן
לברר מה מפריע לך, אם בכלל - ובהתאם ההחלטה על משמעות וצורך בתרבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)