מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות חריגותרות16/09/2010
לאחר בדיקות דם התגלו ממצאים חרגים
ESR 1 hour 34 כשהגבול הוא בין 0-20
WBC-Leucocytes 12 כשהגבולות הם בין 4.5-11
מה אומרים הממצאים האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות
ד''ר אבישי אליס16/09/2010היות ואני לא יודע מדוע נלקחו הבדיקות ומה חיפשו בהן, הרי שלחריגה הקלה
אין משמעות קרוב לוודאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rheumatoid factor quantitאיציק16/09/2010
שלום רב.
מזה כשנה, עקב תלונות על עייפות לא סבירה, אני עורך בדיקות דם במעקב הרופאה המטפלת. על פי הגדרתה, יש לי את מחלת הנשיקה ואו חשש למשהו בפרקים. הערכים של בדיקת rheumatoid factor quantit מראים מאוד גבוה (482) ויש לי תחושה שהרופאה לא ממש יודעת לתת הסבר מדוע זה נמשך יותר משנה.
שאלתי היא: האם יתכן מחלת נשיקה יותר משנה? האם יש קשר לתוצאות הבדיקה למחלת פרקים?
אשמח להשכיל. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איציק
ד''ר אבישי אליס16/09/2010הכל נכון והכל אפשרי, אך חולשה ועייפות אינם סימן יחיד לדלקת פרקים, כמו גם ראומטויד פקטור בלבד
מחלת הנשיקה והתמשכותה עשויים להתבטא בעייפות
ראומטויד פקטור עשוי להיות לא ספציפי
חו"ד נוספת תעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם חורגת אני דואגתmimi15/09/2010
שלום
ב 13/9/10 ביצעתי בדיקת דם כללית , וזה בגלל חולשות בגוף ממש עיפות אשר מלוות
בקשי נשימה וריפיון הגוף עד מצב של בחילה והרגשת עילפון.
לאחר כ 30 דקות של מנוחה אני מרגישה צמרמורת והזעה .
החזרה לשיגרה איטט ומלווה בחולשה.
אלו התוצאות החורגות.
Urea (B) 16
Triglycerides 531
Fe - Iron 40 הגבול במכבי 180-60
Hemoglobin 11.4
Leucocytes (U) 25
Erythrocytes (U) 25
אבקש את דעתכם .
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אני בת 42 אם ל3
mimi15/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימי
ד''ר אבישי אליס15/09/2010איני רואה קשר ברור בין התוצאות לתלונותיך
יש אולי מעט חסר ברזל
ורמת הטריג גבוהה ביותר - מה בדבר דיאטנית ופע גופנית
לכי לרופא ועברי איתו על התוצאות ומשמעותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בבדיקת דם-בת 4אמא14/09/2010
שלום
בתי בת ה-4 הופנתה לבדיקות דם לאחר תלונות מתמשכות על כאבי בטן (שפחתו מעט בינתיים).
לאחר שבבדיקות נמצאו חריגות שונות הפנתה אותה הרופאה לבדיקות חוזרות. לח מספר שבועות בצענו בדיקת דם חוזרת, אך גם בתוצאת החוזרות היו חריגות.
הרפאה היתה עמוסה ולא פירטה מה המשמעות של החריגות - רק טענה שאין מה לדאוג
כמובן שאני לא רגועה מתשובה כזו וברצוני לברר מה משמעות החריגת, וכן האם יש צורך לדעתך להמשך בירור או כל פעולה אחרת לאור התוצאות.
בתודה גדולה מראש,
אמא
להלן רק התוצאות החריגות:
כימיה
AST ׂGOTׁ 37.0 H U/I 10-31
הטולוגיה-ספירת דם
HEMOGLOBIN 11.5L G/DL 12-15
EOSINOPHILS 9.7H %0-5
EOSINOPHILS # 0-.6
IMMUNOGOBULIN G 527.0L MG/DL 540-1430
IMMONUGLOBULIN A 19.9L M/DL 30-187
שוב תודה על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד''ר אבישי אליס15/09/2010הדבר המרכזי שהכאבי הבטן חלפו!!
מרבית התוצאות גבוליות, ואין להן משמעות קלינית
הייתה גם יריה לכל הכיוונים ואין חריגה ספציפית ומשמעותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת המטולוגיה - קרישיות יותרשלומי13/09/2010
שלום רב
לאחרונה נערכה לי בדיקה לקרישיות יתר של הדם
לפי מה שראיתי באתר מכבי - כל התוצאות תקינות חוץ מהומוציסטאין - 17.4
הרופא לא התקשר ולא עדכן אותי לגבי הבדיקה (הכל תקין כנראה?)
האם הכל תקין או שמדובר ברמה גבוהה מדיי ומה הן ההשלכות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד''ר אבישי אליס15/09/2010ראשית מדוע נעשו הבדיקות? זו שאלה חשובה ומרכזית
אנו יודעים היום שלהורדת רמת ההומוציסטאין עי חומצה פולית - אין השפעה על ארועי לב וכלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוךמיקי08/09/2010
שלום רב!
בני החייל נשלח ע"י רופא היחידה לבדיקות דם בזמן כאב גרון מתמשך. הבדיקות יצאו סה"כ תקינות מלבד ההמוגלובין אשר עמד על 13.6. הרופא שלח אותו לבדיקות המשך: רמת ציאנקובלאמין, ויטמין B12, רמת פריטין בסרום, רמת חומצה פולית בסרום, רמת גלוקוז בדם, רמת ברזל בסרום, רמת אשלגן בדם, רמת נתרן בדם, רמת טרנספרין, רמת חומצת שתן בדם, חלבון C ריאקטיבי, פרופיל תפקודי כבד, פרופיל תפקודי כליה, פרופיל צליאק.
שאלותי הן:
1. מה מנסה הרופא להבין?
2. האם בדיקות אלה צריכות להיעשות בצום? כמה שעות? האם מותר לשתות מים?
3. האם יש משמעות לשעת הבדיקה (צהרים כנראה)?
בתודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
ד''ר אבישי אליס15/09/2010הרופא מנסה לברר את הסיבה להמוגלובין הנמוך במעט של בנך, ולכן שלח בדיקות רבות.
לבדיקות הנ"ל אין קשר לצום ושעת הנטילה שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזליעל06/09/2010
שלום אני בת 22 בריאה בדרך כלל
לאחרונה אני סובלת מעייפות וחולשה חזקה וכן מנשירת שיער
בבדיקות דם שעשיתי:
המוגלובין: 12.8
ברזל: 24
פריטין: 7
מה זה אומר שההמוגלובין תקין ואילו הברזל והפריטין לא?
וכן עלי לטפל בזה או שזה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר אבישי אליס15/09/2010יש לך חסר ברזל הגורם לתלונותיך, עדיין לא התפתחה אנמיה.
עליך לקבל תכשירי ברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יעל16/09/2010קודם כל תודה רבה
ודבר שני יש סיכוי לאנמיה?
אני כבר 8 חודשים עם ברזל נמוך וכדורי הברזל לא עוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
ד''ר אבישי אליס16/09/2010סיכוי יש.
כדורי הברזל לא עוזרים- כדאי לברר אם המינון מספיק
והאם את נוטלת ע"פ הההוראות (קשר למזון וכו....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל17/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותרונה06/09/2010
שלום אני בת 22 ולא מרגישה מספר ימים, תחילה היה לי כאבי גרון והתנפחות של הלימפה אבל זה עבר לאחר יום לכן לא חששתי,אך לאחר יומיםסבלתי מהקאות במשך יום שלם ועכשיו נותרתי עם הבחילות חולשה ועייפות
נאמר לי כי זהו וירוס כזה או או אחר...בד"כ וירוסים של הקאות ובחילות לא עובר תוך יום יומים?! 2 יש חש דאולי זו מחלת הנשיקה? בתור נערה חליתי במחלת הנשיקה והסימפוטמים מאוד דומים העייפיות והחולשה... אך האם זה הגיוני שיש לי שוב מחלת נשיקה
עשיתי בדיקות דם ויש לי חרגיות ב:
ldl 58.50
neutrophils 42.70
lymphocytes 45.60
monocytes 9.30
מה זה אומר?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה
ד''ר אבישי אליס15/09/2010לבדיקות ולתוצאה חריגה במעט או יותר חשיבות משנית.
לכי להבדק עי רופא, שיראה את התמונה במלואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חריגותנעמה05/09/2010
יש לי כבר 4 ימים חום מאוד גבוה.
בבדיקות דם נמצאו החריגים הבאים:Erythrocytes (U) =250
Leucocytes (U =100
המטולוגיה כללית: ESR 1 hour =68
המטולוגיה ספירת דם מכשיר MCH-Mean Cell Hemoglobin= 26.7
Lymphocytes % 19.8
Monocytes % -15.2
מבהיל....
מה זה יכול להיות?במה אני חולה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה
ד''ר אבישי אליס15/09/2010את חולה- כי יש לך חום גבוה!!
אין משמעות לערך חריג במידה זו או אחרת
פני לרופא שיעריך את מצבך הכללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחות STזוהר04/09/2010
בן 67 עשו לי בלון לפני 14 שנה בלי סטנד בגלל חסימה בעורק הכלילי -לא היה התקף לב
בבדיקה האחרונה של אקו במאמץ מצאו לי :תגובה קלינית תקינה ללא תעוקת חזה הושג דופק המטרה .שינויים בא.ק.ג במאמץ הפרעות הולכה עם צניחות ST במנוחה כך שהשינויים ב-ST במאמץ אינם אבחנתיים
הרופא אומר שהבדיקה טובה
שאלתי מה זה הצניחות האלה -האם ניתן לטפל בהם ,אני מבין שבעצם שזה שלא השתנו במאמץ מצביע על משהו טוב.
האם אני צריך להקפיד על משהו?
זה מסביר שינויים בדופק שאני מרגיש לפעמים?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוהר
ד''ר אבישי אליס15/09/2010בבדיקת המאמץ לא נמצאה עדות ברורה לבעיה באספקת הדם לשריר הלב, וזו הנקודה העקרונית.
אין לכך כל קשר לשינויי הדופק שלך.
מה לעשות: לחטול את התרופות שלך , לאזן את גורמי הסיכון , לעשות פעילות גופנית סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהעודד04/09/2010
שלום, אני בן 22 ובמשך 4 חודשים השתמשתי בלמיסיל טבליות לריפוי פטרת בציפורני הרגליים, במהלך השימוש בכדורים הבדיקות דם היו תקינות(פעם בחודש)
לאחר כ-חודש בשל נשירת שיער עשיתי בדיקת דם נוספת שמצאה ASTׂGOT גבוה וALT GOT גבוה גם הוא, בנוסף TSH גבוה. רציתי לשאול אם יש להימנע מאכילת דברים מסויימים ובנוסף אם יש להימנע משתיית אלכוהול, כמו כן האם יש טיפול לתפקוד הכבד ולבלוטת התריס, יש לציין שרופא שלח אותי לבדיקת דם נוספת בעוד 4 שבועות.
אלו תוצאות הבדיקה:
TSH-8.61
AST-46
ALT-48
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודד
ד''ר אבישי אליס15/09/2010הרופא צדק.
יש להוציא מסקנות לאחר הבדיקות החוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםדניאל02/09/2010
קיבלתי תוצאות של בדיקת הדם שעשיתי ובמונוסיטים יצא לי 11.1% קצת גבוה(נורמלי בין 1-10) ובאנדוקרינולוגי TSH יצא לי 6.23 mIU/L ונורמלי זה 0.35-4.94 האם צריך לעשות משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר אבישי אליס15/09/2010מדוע נלקחו הבדיקות?
ולחזור עליהן בעוד 3 חודשים.
החריגות קלות ומצריכות מעקב בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מטפורמין, בדיקת אינסוליןwillbe02/09/2010
שלום,
מזה כחודש וחצי נוטלת מטפורמין 850 מ"ג/ 2 ביום עקב שחלות פוליציסטיות.
ביקשתי מהרופאה הפנייה לבדיקת רמות אינסולין.
התוצאה: קטן מ- 2 mIU/L, נבדק פעמיים.
יש לציין שלא הפסקתי ליטול מטפורמין לפני הבדיקה.
מה משמעות התוצאה?
אגב, הגלוקוז יצא תקין, 88
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר willbe
ד''ר אבישי אליס02/09/2010איני מבין מה מטרת בדיקת האינסולין, ואיזה מסקנה מעשית תוציאי מהתוצאה,
התוצאה מראה שרמת הסוכר תקינה ורמת האינסולין תואמת לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס בי קור אי בייוליה02/09/2010
שלום דר'
גילו אצלי hepatitis be core ab
pozitive
כל יתר הבדיקות בסדר
מה זה אומר?
תודה
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה
ד''ר אבישי אליס02/09/2010שהיה לך מגע עם הפטיטיס B
או שאת מחוסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הלאה?
יוליה03/09/2010תודה, אבל
איך יתכן שהיה לי מגע עם המחלה?
איך נחשפתי אליה?
זה דורש בדיקה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוליה
ד''ר אבישי אליס08/09/2010הייתי חוזר על הבדיקה ומשלים את כל תמונת הנוגדנים
האם חוסנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימיה בדםהילה02/09/2010
שלום רב,
בהריון שבוע 37 ושמתי לב שהערך ast(got יצא מעט גבוה-29 אך עדיין בטווח הנורמה
בכל הבדיקות עד עכשיו הוא תמיד היה בסביבות 20..
האם זה בעייתי?גבוה מידי?או עצם העובדה שזה עדיין בתחום הנורמה זה בסדר?
אודה לתשובתכם
אגב,ערך ה alt-16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
ד''ר אבישי אליס02/09/2010אין לכך כל משמעות קלינית מעשית
הרגעי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)