מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםליטל22/08/2010
שלום רב,
בני בן 3 ו-10 חודשים. ערך היום ספירת דם.
בתוצאות: המוגלובין 11.9
MCV 71
MCH 22.9
נאוטרופילים 36.3% (הנורמה 40%-60%)
לימפוציטים 53.3% (הנורמה 33%-48%)
שאר הספירה תקינה.
מה זה אומר שהספירה הלבנה כזו?
לתשובתך אודה,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל
ד''ר אבישי אליס23/08/2010זו ספירה אופיינית לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אנמיה?יפית22/08/2010
שלום מצ"ב בדיקות דם שערכתי
לציין כי יתר הבדיקות תקינות למעט אלו
להבנתי כולן קשורות איכשהו לעניין אנמיה
אודה לקבלת תשובה
Chloride 108
Hypo 8.6
Hct 33.6
Hb 11
Micro 7.6
Mcv 74
Mch 24.1
Mpv 6.4
בעבר כבר סבלתי מאנמיה האם האנמיה חזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית
ד''ר אבישי אליס23/08/2010מתחילה לחזור, ועיקרה כנראה חסר ברזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר וגלולותלילי +תודה20/08/2010
אני אמא לנערה בת 20 אני עצמי עובדת בסקטור הרפואי רציתי לשאול אם לנו במשפחה אין בעיות קרישה .בתי בת 20 מעוניינת להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון , לבתי אין בעיות רפואיות פרט לזה ,שהיא מעשנת.במשפחתי לא ידוע על בעיות קרישיות יתר, לעומת זאת לאמא של בעלי כלומר לסבתא של בתי ,התגלה DVT ברגל(סובלת רק מלחץ דם) לפני כמה שנים בגיל 70,לסבתא לא נעשו לה בדיקות לקרישיות יתר ,טופלה אז בקומדין ,עבר לה מאז ולא חזר בינתיים.השאלה היא האם בתי צריכה לעדכן את הרופא נשים לגבי סבתא שלה לפני לקיחת גלולות האם יש צורך בבדיקות מיוחדות לבבדיקת קרישיות יתר לגבי בתי או רק בדיקת ספירת דם ,PT,PTT ?אודה לך על עזרתך הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי
ד''ר אבישי אליס23/08/2010לעדכן תמיד טוב, לא צריך ברור
צריך להפסיק לעשן !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף פענוח בדיקות דם בהריון שבוע 6נטלי19/08/2010
שלום רב, הפנו אותי לבדיקות דם לצורך מעקב הריון ויש תוצאה שתמיד היתה אצלי שלילית בעבר אך כרגע נראה לי שהיא לא תקינה ורציתי לדעת מה זה אומר? האם עליי לגשת בדחיפות לרופא? להלן תוצאת הבדיקה :
Leukocytes Leu/uL 500 LARGE
האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה מראש נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד''ר אבישי אליס20/08/2010זו בדיקת שתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
נטלי20/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר אבישי אליס23/08/2010יש כד דם לבנות בשתן
כדאי לחזור על הבדיקה ולבצע תרבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם של תינוק בן 9 חודשיםויקו19/08/2010
שלום קיבלתי את הבדיקות דם של הבן שלי היום וראיתי שיש כמה דברים שלא בנורמאה אתם יכולים להסביר לי מה זה אומר?
mch 25.1
rdw 14.4
macro% 0
micro 7.3
neut.abs 1.41
luc 4.2
plt 501* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקו
ד''ר אבישי אליס20/08/2010כדא לצרף את כל ספירת הדם
ספירת הדם וחלוקת הכד הלבנות שונה בתינוקות ובריאים (להם מתיחסים הערכים)
אין סיבה לבהלה- הראו התוצאות לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות להמוליזה בדםגיל19/08/2010
שלום רב ההני בן 29 הסובל מאנמיה כבר 10 שנים(המוגלובין בין 12-13),כדוריות דם אדומות בין 4.0-4.5 וHCT חורג מהנורמה
אילו בדיקות יש לבצע על מנת לבדוק המוליזה בדם?
אילו ערכים של הבדיקות מצביעות על המוליזה בדם(ערכים גבוהים או נמוכים של הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד''ר אבישי אליס26/08/2010מדדים כמו : בילירובין לא ישיר, LDH הפטוגלובין
משטח דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CMV בהריוןטלי18/08/2010
שלום, אני בשבוע 7 בהריון.
תוצאות CMV igm שלילי.
CMV Igg 6.7
TOXOPLASMA igG 0.0
TOXOPLASMA IgM שלילי
האם יש סיבה לדאגה? האם הכל תקין בבדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד''ר אבישי אליס26/08/2010כן, זה אומר שהיית במגע עם הווירוס בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל פיענוח של הבדיקה הר"מנורית18/08/2010
MCHC 31.8 g/dl
31.8
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MCHC
מוסא עאוני27/08/2010הבדיקה מודדת את ממוצע ריכוז ההימוגלובין בתאי הדם האדומים.
לבד, היא חסרת משמעות קלינית.
צריך להסתכל על כל ספירת הדם כמכלול אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פרושערגה18/08/2010
תוצאה של 4.80 בבדוקת total protein כשהמינימום הנדרש הוא 6.20 האם זה מעיד על משהו.
אני אחרי הקרנות שד.
עלי לציין שתוצאות lipemic index
hemolytic index
icetric index
נורמליות לחלוטין.
אני קצת מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערגה
ד''ר אבישי אליס18/08/2010יש להתייחס למכלול הבדיקות והסיבה שלקחו ולא לתוצאה בודדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GLOBULIN GAMAסמדר18/08/2010
שלום
בבדיקות שגרתיות התגלה ערך גבוה בבדיקת GLOBULIN GAMA.
הערך הוא 19.4 כל שאר בדיקות הגלובולין תקינות.
מה פשר הדבר?
בעיה?
למי צריך לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר
ד''ר אבישי אליס18/08/2010מדוע נלקחה הבדיקה? מה מחפשים?
יש לראות את מכלול התוצאות ולא ערך בודד, החורג במעט מהנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם תוספתגיל18/08/2010
שלום,אני בן 29 להלן ערכי הבדיקות הלא תקינות שלי משנת 2004:
RBC(2004-4.45,2005-4.30,2006-4.50,2007-4.70,2008-4.60,2009-4.27 לציין שכל תוצאות הברזל ,פריטין,בי 12 תקינים וכן בדיקה לדם סמוי תקינה
על מה מצביעם ערכים אלו ואיך יש להתייחס לשינוים בערכים?האם זה מצביע על אנמיה?
האם מדובר בסטטיה רצינית מהנורמה?
ממה נובעים ערכים הללו החורגים מהנורמה?
האם יש לי ממה לחשוש בעקבות הקפיצות הללו והירידה משנת 2006 שהיה לי המוגלובין 13 אחרי זה 12.4 אחרי זה 12.8 ואחרי זה 2.2ועכשיו ב-2010 הוא רק 12?האם זה מצביע על מחלה כלשהייא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד''ר אבישי אליס18/08/2010ראה תשובתי הקודמת
ההבדלים בבדיקות הרבות והחוזרות הם חסרי משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
גיל18/08/2010ומה המשמעות הקלינית לשינויים בהמוגלובין:
2004-12.8
2005-12.5
2006-13.0
2007-13.3
2008-12.8
20 יש לציין שה-HCT גם חורג מהנורמה (בין 38ל-35)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תןספת קטנה
גיל18/08/2010בנוסף לבדיקות המוגלובין וכן ספירת כדוריות דם שציינתי לפני כן מצרף עוד בדיקות שנעשו לאחרונה
MCV,MCH MCHC,תקינים ו-HCT חורג מהנורמה 37%-39
לאחרונה עקב ברור נשלחתי לבדיקות אלקטרופורוזה של חלבון שתוצאותיהם מטרידות אותי במעט להלןתוצאות הבדיקות :
ALBUMIN-52.1
MONOCLONAL SPIKE 0.0
ALPHA 1-GLOBULINE)g\l-1.1
ALPHA 2-GLOBOLINE-5.6
BETA-GLOBULINE-7.9
GAMMA-GLOBULINE-8.5
על מה מצביעות תוצאות של הבדיקות הנ"ל?האם הם מצביעות כי הנני חולה בתלסמיה?
האם תוצאות של הבדיקות אלקרופורוזה של החלבון תקינות?
האם משכלול כלל התוצאות שלי ניתן לדעת את הסיבה לאנמיה הקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
ד''ר אבישי אליס18/08/2010האלקטרופורזה של חלבוני הדם תקינה!!
אין לה כל קשר לטלסמיה.
הנח לבדיקות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תקין לחלוטין
גיל19/08/2010היי ד"ר האם הבדיקות תקינות לחלוטין כי בתשובות כתוב שישנה סטטיה :
ALBUMIN-52.1(המקסימום זה 50)
MONOCLONAL SPIKE 0.0
ALPHA 1-GLOBULINE)g\l-1.1
ALPHA 2-GLOBOLINE-5.6 (המינימום הוא 6)
BETA-GLOBULINE-7.9
GAMMA-GLOBULINE-8.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
ד''ר אבישי אליס18/08/2010אין שום משמעות קלינית מעשית להבדלים בין הבדיקות, זו ווריאביליות טבעית ובין בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לא תקינותגיל18/08/2010
שלום רב ,הנני בן 28 וכבר משנת 2005 בדיקות התגלו אצלי בדיקות לא תקינות:
1. RBC (הנעות בין ערכים (4.0 -4.5 ) כאשר 4.0 זאת התוצאה הכי נמוכה שהיתה לי ו4.5 זה הכי גבוהה .(ושאר הערכים היו בין לבין)
2. HGB (שערכיו נעים 12.1-12.6 )וכמובן כל הזמן ערכים נעים בטווח הנתון ולא חורגים ממנו.יש לציין שברזל ובי 12 תקין אצליכמו כן עשיתי בדיקות לדם סמוי שגם כן תקינות
השאלה שלי היא ממה נובעים ערכים נמוכים אלו?
האם זה נחשב בסדר לחיות עם התשובות הללו מבלי לעשות שום דבר?
האם זה נחשב מצב נורמלישהבדיקות כול הזמן באותם טווחים ?האם זה מעודד או מראה משהו רע?
מה עוד אני יכול לעשות על מנת לחתוך את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד''ר אבישי אליס18/08/2010הבדיקות תקינות אם כי בתחום נורמה נמוך
העובדה שהן יציבות לאורך שנים מראה שאין בעיה קרוב לוודאי
הערכה מלאה עי רופא תתן את התשובה הסופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GGP גבוה בשל הפסקת גלולותהפסקת גלולות17/08/2010
האם אפשרי שבשל הפסקת גלולות נגד הריון ה GGP גבוה ?
הפסקתי גלולות לפני שלושה חודשים ומאז בדיקות הדם מצביעות על עליה משמעותית ב GPT - 95
ו GGT - 142* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד''ר אבישי אליס17/08/2010לא נראה לי
הGGT הוא מדד לא מהימן ועולה בנסיבות רבות ולא ספציפיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם anti ds dnaנורה17/08/2010
שלום רב ! קיבלתי תוצאה מבדיקת דם : ana: negative
anti ds dna: 8 - הערכים הם מ0 ועד 5 .
יתר הבדיקות לANA הם כולם בתוך הערכים המקובלים .
גם באותה בדיקה : B12 : 1560 (ולא אוכלת בשר)
לאוקוציטים : 11.00
מה זה אומר ?
תודה רבה
נורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורה
ד''ר אבישי אליס17/08/2010השאלות רבות וחלקן לא קשורות זו לזו
לגבי ANA וסוגיו הבדיקות תקינות
B12 ומס הלויקוציטים מוגבר מעט, ההתיחסות צריכהלהיות בהתאם לקליניקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםאילת16/08/2010
אני בת 48. בריאה ובעלת משקל תקין. לפני כחודש וחצי בצעתי בדיקת דם ואלו התוצאות.
פרופיל שומנים לא תקין: LDL164, HDL60,טרגליצרידים 155 . בנוסף תפקודי הכבד היו גבוהים ( בעיה חדשה). ALT50 , AST35. סוכר בצום (95)
התחלתי בדיאטת דלת שומן, פעילות גופנית יומיומית, נטילת נוסטרולים. אני מעוניינת לבצע בדיקת דם בעוד כחודש וחצי ( בתום שלושה חודשים). שאלתי היא האם לאור תפקודי הכבד עלי לחזור על בדיקות הדם מוקדם יותר? אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת
ד''ר אבישי אליס17/08/2010אין צורך!! ואין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)