מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםהילי01/01/2009
לפני חודש חליתי במחלת הנשיקה מה הבדיקות אומרות היום אני כבר לא חולה? הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה - U/ml 5.50 גבולי EBV.EBNA - U/ml 80.00 מחוסן EBV VCA_IgG - U/ml >> 160 POSITIVE EBV VCA IgM - IU/ml 2.20 POSITIVE CMV IgG - שלילי CMV IgM תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילי
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009האם את עדיין חולה? את ורופא המשפחה צריכים לדעת. האם יש עדיין תלונות או סימנים?
מבחינת הדם - ערכי IgM של EBV עדיין גבוהים מעט, אך זה בהחלט יתכן תקופה כה קצרה אחרי המחלה. המשיכי במעקב רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D25-OHיפה01/01/2009
שלום! בבדיקות דם שעשיתי השבוע נתגלה ערך של 8.86 NG/ML בויטמין D 25 מה זה אומר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009הרמה נמוכה מעט מהנורמה. שכיח מאוד בתקופה שאנו מגנים מאוד מהשמש.
ניתן להעלות בחשיפה מתונה לשמש או בכדורים. תלוי בגיל ובדברים אחרים.
התייעצי ברופא/ת המשםחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזור לי
נוי15/07/2010אני מבקשת אם תןוכל לעזור לי אני בת 47 סובלת מי נשירת סיער עשיתי בדיקת Dׂ25-OH V התוצאה שלי היא 22.90 נמוך מאוד האם זו הסיבה לנשירה בראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוי
ד''ר אבישי אליס20/07/2010יתכן, אך צריך לראות את כל התמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול ילדיםהילי30/12/2008
ביתי בת 7. בריאה, ללא בעיות משקל-19 קילו. בדיקות כולסטרול קצת גבוהות: HDL 73 ,DHL 109, טוטל 193 , טריגליצרידים 50. נראה לי קצת גבוה. תזונה מאד מאוזנת, ללא גנטיקה משפחתית. מה דעתך? האם יש לטפל על מנת למנוע? תודה ויום טוב הילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילי
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009לא מקובל לטפל תרופתית בילדים אלא אם יש מחלה תורשתית של יתר כולסטרול - ולא נראה לי שזה המצב. חשוב להקפיד על תזונה נכונה מגיל צעיר, ולהיות במעקב רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- micro%hypo% תוצאות בדיקות-בקשה לפיראבישג30/12/2008
שלום רב בני בן ה-15 עשה בדיקות דם וקיבל תוצאה חריגה של:micro%hypo% שיצאה:19 כאשר הנורמה רשומה 0-10 מה הפירוש? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבישג
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009לבדוק רמת ברזל בדם.
להתייעץ עם רופא הילדים. השוואה לבדיקות קודמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולקרן29/12/2008
שלום רב, אני בת 30 ומשתמשת במדבקות אוורה עם מינון נמוך של הורמונים עקב רמת שומנים גבוהה בדם. לאחרונה עשיתי בדיקת דם: כולסטרול כללי 241, HDL 71, LDL 138, טריגליצרידים 157. הערכים די גבוהים. האם להמשיך עם המדבקות? אין לי בן זוג קבוע ואני יכולה לעבור לאמצעי מניעה אחר כגון קונדום אך ההורמונים יעילים עבורי לשם איזון הורמונלי (בעבר סבלתי מאקנה). מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009לגבי הכולסטרול - רמות סבירות בהעדר סיכון גבוה לבעיות לב. שמרי על תזונה נאותה.
לגבי הנושא ההורמונלי יש לשאול גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקות לפני הריוןורד29/12/2008
תוצאה שם בדיקה 15.1 יש נוגדנים CMV IgG NEGATIVE CMV IgM 61 RUBELLA Ab IgG 3.00 אין נוגדנים TOXOPLASMA I NEGATIVE TOXOPLASMA IgM תודה רבה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK06/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם-עזרהמלי29/12/2008
אני בת 18 עשיתי בדיקות בגלל נשירת שיער ו אין תלונות אחרות . הרוב תקין פרט ל (נורמה=0.90-2.44 ) T3=1.81 נורמה=(9.0-19 ) FREE T4=14.6 נורמה=(0.35-4.94) tsh=5.81 נורמה(30-100 ) VITMIN-D25-OH=17 נורמה8.4-10.4) CA=10.6 נורמה(2.5-4.8) phosphor=3.93 נורמה6.2-8.5) total protein=8.37 נורמה3.5-5.5) albumun=5.36 נורמה17-170) pth=52 ספירת דם ,ברזל, ויטמין, B12 =תקינים. שאלתי, האם tsh גבוה- 5.8 מעיד על בעיה ?האם בבדיקה חוזרת ללא טיפןל תתכן ירידה לנורמה?מתי הכי כדאי לחזור על הבדיקה האם ערך כזה עלול לעשות נשירת שיער? מה עם שאר התוצאות, מה דעתך? האם מספיק לקבל טיפול לויטמין די (6 - ט יפות טיפטיפות ויטמין די ל3-חודשים ןאחר כך בדיקה) האם צריך בכלל עןד בדיקות?גם לגבי הויטמין די וגם בקשר לתוצאות בכלל? הרבה תודה !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלי
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009TSH מעט גבוה יכול להעיד על תת פעילות קל של בלוטת התריס. לא תמיד זה מחייב טיפול - אך יש לעקוב.
גם הסידן גבולי גבוה ויש לעקב.
לשני אלה כדאי לפנות לאנדוקרינולוג.
אני לא יודע על קשר לנשירת שיער.
הטיפול בחוסר בויטמין D מקובל וסביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סוכר בדםשני29/12/2008
מאיזה שעה מומלץ להיות בצום, אם עושים את הבדיקה בבוקר? האם אפשר לשתות רק מים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עונים לי
שני30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליסמין
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009לפני בדיקת דם לסוכר ולשומני הדם מקובל צום של 12 שעות. ניתן לשתות מים פשוטים ללא תוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת ברזל נמוכה.ידידיה שרפר29/12/2008
אני לומד רפואה בבית ספר ורציתי לדעת מהם הסיבות לרמת ברזל נמוכה? ומהם עקרונות הטיפול לפי הסיבות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידידה
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009אם אתה לומד רפואה ראוי שתלמד את הנושא מספרים.
באופן עקרוני - חוסר בברזל נובע מאיבוד דם, אך יתכן גם מחוסר ברזל בתזונה.
איבוד דם בנשים צעירות - בדרך כלל במחזור.
מעל גיל 40-50 בודקים את המעי הגס.
אם יש תלונות - ברור בהתאם לתלונות.
הטיפול הוא בהתאם לבעיה.
אם החוסר רב וההמוגלובין נמוך ניתן לעזור בכדורי ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםי28/12/2008
שלום, קיבלתי תשובות של בדיקות דם וישנן מס' בדיקות שהיו מעט חריגות ורציתי לברר מה המשמעות. אני אקדים ואומר שאני בת 33 ולפני כשנתיים עברתי צנתור עורק הכליה הימנית עקב היצרות בעורק. ורציתי לדעת האם יש לחריגות (המועטות) משמעות. GLUCOSE 109 UREA 44 PHOSPHORUS 4.6 CHOLESTEROL 207.4 (CHOLESTEROL- HDL 85) כל השאר בטווח. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי.
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009אם הבדיקה נלקחה בצום - רמת הסוכר גבולית גבוהה.
שמרי על משקל גוף תקין והמשיכי לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לוירוס CMVהילי28/12/2008
לפני חודש חליתי במחלת הנשיקה עשיתי השבוע בדיקת דם מה אומר על הוירוס עדיין קיים? יש נוגדנים כבר? CMV igG תוצאה: 2.20 positive CMV igM שלילי מה הכוונה? תודה ומה הכוונה לתשובה: BETA - HCG 17 האם הריון? תודה
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009נחשפת בעבר לוירוס CMV . אין עדות לבעיה פעילה כעת.
לגבי BETA HCG יש לשאול גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין A1C%בר28/12/2008
מהו מדד זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009HbA1c נותן מדד לאיזון הסכרת בשלושה החודשים האחרונים. בסוכרתיים מצפים שעם הטיפול HbA1c יהיה 6-7 גרם%. זה לא מגדיר סוכרת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- esrמאי28/12/2008
בבדיקת דם ששלח אותי אורטופד עקב כאבי גב תחתון שמקרינים לרגל כבר שנתיים, נמצא אצלי חריגה בבדיקת esr רשום שם 32, האם עלי לדאוג? הוא נתן לי אטופן לדלקת, האם יש קשר בין הבדיקה לכדורים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאי
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009הסטיה מינימלית ולא ספציפית.
כדורים נוגדי דלקת יכולים להוריד דלקת ואולי להוריד ESR.
התרכזי בנושא האורטופדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלוסטרול ושומנים בדםענת28/12/2008
שלום לך, בבדיקות הדם האחרונות הכלוסטרול היה 319, הטוב היה 84 ואת הרע הם לא יכלו לבדוק משום מה. הטרגיליצרידים היו 425. עד לפני כחודש לקחתי סטטינים סימבקור 20 מ"ג והכלוסטרול והטריגליצרידים היו בסדר. בגלל קשיי הירדמות ובעיות בשינה הרופא הציע לי לעשות הפסקה (לניסיון) בסטטינים כי הערכים היו בסדר, ואכן השינה הוטבה אבל בבדיקת הדם החוזרת הכלוסטרול וטרגליצרידים קפצו. השאלה: האם אתה מציע לחזור לסטטינים ואם כן לאיזה מהם והאם אפשר לקחת אותו בבקר ולא בערב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009הכולסטרול הרע לא נמדד בדרך כלל אלא מחושב. כאשר רמת הטריגליצרידים גבוהה הנוסחה לא רלוונטית ועל כן אין ערך.
אני לא יכול להורות על טיפול או הפסקת טיפול דרך האינטרנט.
אם יש סיכון גבוה לבעיות לב (עישון, הסטוריה משפחתית קשה, סוכרת או בעיה אחרת בכלי דם) כנראה שיש צורך בטיפול.
חשוב גם להוריד את רמת הטריגליצרידים בשמירה על משקל גוף תקין ותזונה דלת פחמימות פשוטות.
המשך מעקב הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בבדיקות דם - כבדמשה27/12/2008
שלום רב, אלו תוצאות שסומנו כחריגות בבדיקת הדם שלי. אני בן 48 ועוסק בספורט 4 פעמים בשבוע לפחות. עשיתי בעבר לפני מספר שנים סי.טי. לכבד. היה תקין. האם יש לי מה לדאוג? Glucose (B) 119 7.4 (Uric Acid (B) K+ Potassium (B) 3.3 ALT (GPT) 83 AST (GOT) 55 LDH-Lactic Dehydrogenase 488 CK 312 תודה רבה, משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009רמת הסוכר גבוהה מעט - ודא שמשקלך תקין והמשך לעקוב.
ההפרעה באנזימי הכבד יכולה להיות על רקע עודף משקל , אם קיים, או על רקע תרופות מסוימות אם אתה לוקח. אני מבין שזה לא דבר חריג אם עברת כבר ברור של הכבד. כדאי לשקול ביצוע סרולוגיה לנגיפי כבד נפוצים.
האשלגן מעט נמוך וכדאי לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)