מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת דםמיקי14/01/2009
שלום, התבקשתי לעשות בדיקת דם כללית על ידי הרופאת משפחה. אני בת עשרים ושש ויש לי שחלות פוליציסטיות וכמעט כל התסמינים שמלווים את התסמונת. אני לוקחת מטפורמין פעמיים ביום-בגלל תנגודת אינסולין ואלטרוקסין מאה מ"ג חמישה ימים בשבוע בגלל תת פעילות של בלוטת התריס.בבדיקות הסוכר יצא גבוה וגם ערכים שלפי מה שקראתי קשורים לכבד זה מדאיג אותי.אני אלך לרופאה עם התוצאות אבל עד אז תוכל בבקשה לומר לי מה פרוש התוצאות הבאות: ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 100- 74 mg/dl 105 GLUCOSE 43- 17 mg/dl 17 UREA 0.95- 0.51 mg/dl 0.69 CREATININE 8.0- 2.0 mg/dl 6.7 URIC ACID 146.0- 136.0 mEq/L 137.7 SODIUM 5.1- 3.3 mEq/L 4.4 POTASSIUM 8.3- 6.6 g/dl 8.5 PROTEIN-TOTAL 10.60- 8.50 mg/dl 9.27 CALCIUM 5.2- 3.5 g/dl 4.8 ALBUMIN 4.5- 2.5 mg/dl 4.3 PHOSPHORUS 200.0- 110.0 mg/dl 144.6 CHOLESTEROL 150- 10 mg/dl 144 TRIGLYCERIDES 120- 40 mg/dl 55 CHOLESTEROL- HDL 130.0- 40.0 mg/dl 58.9 CHOLESTEROL-LDL calc - mg/dl 90 NON-HDL_CHOLESTEROL 1.2- 0.3 mg/dl 0.7 BILIRUBIN-TOTAL 0.20- 0.00 mg/dl 0.06 BILIRUBIN-DIRECT 31- 0 U/L 25 GOT (AST) 34- 0 U/L 23 GPT (ALT) 38- 0 U/L 60 GGT 120- 30 U/L 121 ALK. PHOSPHATASE 480- 185 U/L 408 LDH 145- 0 U/L 64 CPK תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
ד''ר אופיר אביזהר14/01/2009אין שום סיבה להיות מודאגת.
הבדיקות אינן מאוד חריגות.
רמת הסוכר מעט גבוהה, אך למי שיש תנגודת לאינסולין ומטופל במטפורמין הרמה לא מאוד גבוהה.
GGT ופוספוטזה בסיסית גבוליים גבוהים, אך שאר תפקודי הכבד תקינים ועל כן קשה לקבוע אם יש משמעות ואיזו ללא השוואה לבדיקות קודמות ולבדיקות קודמות כמו US בטן עליונה.
לכי לרופאה, אך אין כאן משהו מאוד חריג או מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיקי14/01/2009תודה על התשובה המהירה ,הייתי ממש לחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםtrofy14/01/2009
שלום רב במשך שבוע נטלתי אנטיביוטיקה בגלל דלקת חניכיים. במהלך החודש שעבר עשיתי בדיקות דם וגם החודש. משום מה מופיע לי שרמת הלימפוציטים שלי מתקרבת לסף הגבוה. בגיליון התוצאות מופיע ערכים בין 22 ל 44 תוצאות הבדיקה שלי הם 43.2 האם זה גבוה? כשהייתי אצל הרופאים הם אמרו לי שהכל בסדר... גם תאי הדם הלבים והאדומים שלי נמצאים באמצע הגרף בדיוק. רק בדיקת הלימפוציטים נמצאת קרוב לסוף - 43.2 מה זה אומר? אודה לכם על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטרופי
ד''ר אופיר אביזהר14/01/2009קרוב לסף הנורמה זה עדיין בנורמה.
משמעות בדיקה היא תמיד בהקשר בה היא נעשית. גם חריגה קטנה יכולה להיות, ללא משמעות מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
trofy14/01/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה אשמח לתשובה.רוית14/01/2009
ברגע שרופא נותן לי ספירת דם כללית כולל כימייה היגיוני שאין לי בדיקות מלחים בגוף כמו אשלגן נתרן וכול האלקטוריקים כי יש לי הפרעות אכילה וביקשו שאני יעשה בדיקת מלחים. עשיתי בידוקת דם לפני חודש הרוב היה תקין יש טעם לעשות בדיקות מלחים? האם הרופא יתן לי איך זה נקרא בכלל והאם יש קשר להפרעות אכילה? תודה. רוית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
ד''ר אופיר אביזהר14/01/2009אינני מכיר אותך - והרופא כנראה כן.
אני ממליץ לך ללכת על פי המלצת הרופא, ואם לא ברורה לך סיבת הבדיקה לשאול אותו.
בדיקת המלחים היא חלק מבדיקות השגרה ללא קשר להפרעת אכילה, וכן - במצבים מסוימים הפרעות אכילה עלולות להביא גם להפרעות במלחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותהפי13/01/2009
תוצאות אחרונות של בדיקות דם היו סוכר 112 urea 45 מוגלובין a1c 6.5 טריגלצרידים 100 , יש לציין שלפני חודש ובבדיקות קודמות היה טריגלצרידים 200 ויותר ולפתע זה ירד אני לוקחת סימובסטטאטין טריטאס ללחץ דם גבוה וטגרטול לאפילפסיה, האם הבדיקות הללו מראות על חולשת כליות במיוחד הurea או על סכרת הרופא טוען שאין מורך לדאוג האם הוא צודק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה
ד''ר אופיר אביזהר13/01/2009רמת סוכר 112 מ"ג% בצום היא גבוהה מהרצוי, אם כי לא וסכרת (בהנחה שאינך לוקחת תרופות לסוכרת). זה מחייב שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית סדירה והמשך מעקב.
האוריאה אינה מראה על בעיה בכליות. חשוב לעקוב אחר רמת הקראטינין בדם, עקב יתר לחץ הדם, ולוודא שאין חלבון בשתן.
רמת הטריגליצרידים די ניידת ומושפעת מאוד מהתזונה - בעיקר פחמימות פשוטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הפי13/01/2009תודה לך דר על התשובה המהירה ושאלה נוספת לפני כשנה היה לי סוכ בהעמסה 200 מג רופא המשפחה אמר שאין צורך לדאוג ורופא אחר אמר שעלי לקחת גלוקופג' , אינני יודעת למי להאמין יש לי עודף משקל של ש10 קג גובהי נמוך, ואינני מצליחה לעשות דיאטה עקב לחצץ נפשי שאני נתונה בו, ובכלל קשה לי לעשות דיאטה השאלה היא האם כדאי להתחיל לקחת תרופות לסכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפה
ד''ר אופיר אביזהר13/01/2009רמת גלוקוז העולה על 200 מ"ג% שעתיים לאחר העמסת סוכר - גם זו הגדרה של סוכרת.
אצלך זה כנראה די גבולי, אך כל עוד HbA1c נמוך מ-7% לא מקובל לטפל תרופתית.
אך ירידה במשקל חשובה ביותר, וזהו טיפול ככל טיפול. פני לייעוץ תזונתי. הדיאטה צריכה להיות מאוזנת היטב, לא דרסטית, כל שניתן יהיה להמשיך בה לאורך זמן. פעילות גופנית מתונה אך סדירה חשובה אף היא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריאתלון ו THSdaniel13/01/2009
ספורט ths תודה אל התשובה אני עוסק בטריאתלון בקטגוריית גיל ומתאמן 10-12 שעות בשבוע (שחייה,אופניים,ריצה,חדר כושר) האם יש להשפעה של אימון יתר או חוסר מינרלים השפעה ישירה אל THS ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר אופיר אביזהר13/01/2009לידיעתי לא, אך כדאי לשאול גם אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני מודעג מי הבדיקות שביצתdaniel10/01/2009
LIPEMIC INDEX NORMAL INDEX HEMOLYTIC IND. NORMAL INDEX ICTERIC INDEX NORMAL INDEX IRON 165.00 UG/DL ( 50.00- 170.00) (........*) TRANSFERRIN 195.00 MG/DL ( 200.00- 380.00)*(.........) CUPRUM (S) 67.00 UG/DL ( 70.00- 140.00)*(.........) CERULOPLASMIN 15.30 MG/DL ( 16.00- 60.00)*(.........) .ביום 22/12/2008 הוחלפו ערכי השוואה HBS ANTIGEN NEGATIVE ANTI HBS NEGATIVE NON IMMUNIZED : < 10 IMMUNIZED : > 10 HCV ABS NEGATIVE FREE T4 10.80 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (.*.......) TSH 5.18 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.........)*בוצע פעמיים FERRITIN 68.20 NG/ML ( 21.80- 275.00) (.*.......)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר אופיר אביזהר12/01/2009רמת TSH מעט גבוהה וכדאי לעקוב ולהתייעץ עם רופא/ת המשפחה.
אין סיבה להיות מודאג מזה. בסטיה כזו בדרך כלל גם לא מטפלים.
המשך מעקב רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ויטמין דיענת08/01/2009
אני בסביבות גיל ה-50, איני יודעת מדוע רופא המשפחה נתן לי לעשות בדיקת D25-OH בין יתר הבדיקות הכלליות, ואכן הבדיקה אינה תקינה, התוצאה: 41.0. רופא המשפחה התקשר אלי ואמר שעלי לקבל בטיפות 5 טיפות פעם ביום. איך מגיעים לכזה נמוך ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
ענת08/01/2009ברצוני להוסיף שאני לוקחת יום יום כדור שנקרא: ויטהקל+Dּ +מינלים , אז אולי כדאי להפסיק לקחת כי ממילא זה לא עזר??. איך מגיעים לכזה ערך נמוך??? רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע
ד''ר אופיר אביזהר12/01/2009חוסר ויטמין D נפוץ היום בעיקר כי אנחנו נמנעים (וכנראה מסיבה טובה) מחשיפה לשמש. ויטמין D נוצר בגוף בחשיפה לשמש.
מינון ויטמין D בתכשיר שציינת כנראה לא מספק, אך הוא מכיל סידן שחשוב בפני עצמו. לא הייתי מפסיק ללא תאום עם הרופא/ה המטפל/ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות של ילדה בת שנתייםזיו08/01/2009
שלום רב, ביתי בת השנתיים סובלת כבר 10 ימים מחום גבוה לסירוגין והרגשה כללית רעה. צילום חזה יצא תקין, משטח גרון גם כן. בעקבות מציאת Monocytes בספירת דם (1.7) הופנינו לבדיקות נוספות. התוצאות: ALT (GPT) 8 AST (GOT) 22 Amylase (B) 40 ESR 1 hour 95 EBV ab/: EBNA Igg (POS); EBV Past infection CRP 6.70 מה זה אומר? ההורים המודאגים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK12/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם EBVמוטי08/01/2009
שלום דר', קיבלתי תשובה של בדיקות דם ואני מוטרד מהבדיקות הבאות: EBV VCA_lgG 134 EBV VCA lgM 8 RHEUMATOID FACTOR 0 תוכל להסביר לי מה המשמעות של הבדיקה ומה אומרת החריגה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטי
ד''ר אופיר אביזהר12/01/2009לא ניתן לתת פרוש מלא ללא התמונה המלאה.
ניתן לומר שבעבר פגשת את הוירוס EBV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדשני08/01/2009
כיצד מכונה הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסמין
ד''ר אופיר אביזהר08/01/2009השאלה מאוד לא ספציפית.
בדיקות הדם השגרתיות לתפקוד הכבד הן ALT ו-AST. על פי צורך יש הרבה אחרות.
בדיקת ההדמיה הראשונה לכבד היא US (אולטרה סאונד). לפי צורך ניתן לעשות CT ואחרות.
אני מקווה שעניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראטינין גבוהה בהריון באיסוף שתןאוסנת08/01/2009
אני בהריון בשבוע 30, נשלחתי לבצע איסוף שתן 24 שעות, בעקבות ממצא חלבון בשתן (30 מיל) בבדיקה creatinine clearence test =220.2 protein (u)24 hr=203 ברצוני לשאול בנושא הקראטנין- האם עלי לטפל בצורה כלשהי, האם הערך תקין?? וכן לגבי החלבון. אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאני08/01/2009
היי אני בחורה בת 21 סובלת בתקופה האחרונה מכאבי ראש סחרחורות,ונידודי שינה. לפני כן אובחנה אצלי איסימטריה קלה מאוד בעין ימין.התעלמתי מהבעיה הזאת והשבוע חזרו הכאבי ראש(אני לא יודעת אם זה קשור לבעיה בעין..) בצעתי בדיקות דם בלוטת התריס היתה בסדר וכך גם רמת הסוכר.רק נאמר לי לבצע בדיקת דם שוב מיכוון שרמת המוגלובין שלי היתה טיפה גבוהה (15.3).רציתי לדעת מה זה אומר?מזה מוגלובין וממה זה נובע?קראתי כמה קטעים בנושא ובכל זאת לא כל כך הבנתי רק ראיתי שבמקרה שהרמה גבוהה מידי צריך לבצע ניקוז דם זה נכון?איך זה נעשה?זה נורא מדאיג אותי אשמח אם תוכל לפרט. תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר08/01/2009המוגלובין הוא החלבון נושא החמצן לרקמות הגוף.
15.3 גרם% אינה רמה גבוהה. אני מניח שההמטוקריט (HCT) בבדיקה נמוך מ-52%. בודאי לא ברמה שמחייבת ניקוז. כדאי להשוות לבדיקות קודמות. אם יש עלייה משמעותית אולי כדאי להמשיך מעקב גם קדימה. עישון גורם לעליה בהמוגלובין ואני מקוה שאינך מעשנת.
לגבי העין וכאב הראש אין לי מה להוסיף. מעקב רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני08/01/2009קודם כל תודה על תשובתך המהירה! לא אני איני מעשנת...רציתי לדעת ממה זה יכול לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ד''ר אופיר אביזהר08/01/2009אנחנו עוד לא בטוחים שמשהו בכלל קרה.
השווי לבדיקות קודמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lymphocytesאולגה07/01/2009
היי אני בת 17 ועשיתי בדיקת דם שהלימפציטס יצא לי 45 כשהנורמה היא 22-44 יש לי 3פירסינגים שדי מראים סימנים של אנפקציה. האם זה יכול לגרום לעליה בלימפציטיס הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאלה
ד''ר אופיר אביזהר08/01/2009הסטיה מינימלית ואני לא משוכנע שיש לה משמעות. כשיש זיהום חיידקי בדרך כלל יש עליה ניכרת בסך הכדוריות הלבנות, ועליה יחסית דווקא בנאוטרופילים - כך שאני לא סבור שיש קשר לפירסינג.
אך אם יש סימני זיהום בפירסינג - בלי קשר לספירת הדם יש לפנות לרופא/ת המשפחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולזיוה07/01/2009
שלום רב, תוצאות בדיאות דם כולסטרול כללי 256 hdl 73.90 ldl 160 התוצאות של הכולסטרול הכללי והכולסטרול הרע חורגות מהנורמה . שאלתי:האם יש משמעות לחריגה שהרי היחס של הכולסטרול הכללי והכולסטרול הטוב הוא 3.5 לערך שהוא היחס הרצוי?והאם פרמטר תקין זה של יחס גובר על התוצאות החורגות מהנורמה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזיוה
ד''ר אופיר אביזהר07/01/2009ה-HDL כולסטרול אכן טוב.
אך ל-LDL כולסטרול הגבוה יש גם משמעות אבסולוטית.
תזונה מכונה מתאימה היא הטיפול הראשון.
ההחלטה על טיפול תרופתי תלויה בהערכת הסיכון הכוללת על פי כל גורמי הסיכון המוכרים - הסטוריה משפחתית, המצאות בעיות לב וכלי דם, עישון, סוכרת ויתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpkאיתן07/01/2009
אני בן 50 בריא.נוטל בזליפ 400 + סמוביל 10. בדיקות דם תקינות למעט cpk גובה 240. האם זה מסוכן? להחליף תרופות? להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתן
ד''ר אופיר אביזהר07/01/2009הסטיה מינימלית. יכולה להיות עקב שילוב התרופות שציינת. יש לעקוב לוודא שאין עליה נוספת.
אם יש גם כאב שרירים יש לפנות לרופא/ת המשפחה ולשקול עדכון טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)