מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשלגןצביה18/12/2008
בבדיקות שיגרתיות בצום נמצא רמה גבוהה של אשלגן 6.6 בבדיקה חוזרת לאחר שתיה של כוס מים הרמה עדיין גבוהה 5.8 בבדיקה אישית אני רואה שבשלוש שנים האחרונות הרמה תמיד היתה בסביבות 5.5 עד 5.9 לאחר בדיקה אישית הבנתי שזה מצב לא בריא בהחלט .לא נוטלת תרופות. איזה בדיקות לעשות כדי לטפל בבעיה ? יש לי פיקים חשמליים לעיתים נתפס לי שרירמידי פעם אבל אף פעם לא יחסתי חשיבות יתר כעת אני ערה יותר לגופי . קצת בפניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אלגן
צביה18/12/2008יש לציין שמאז ומתמיד אני מרבה לשתות מים ןבכלל השתיה שלי מסתכמת ביום ממוצע כולל שתיה חמה בכ-6 כוסות ליום האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצביה
ד''ר אופיר אביזהר18/12/2008האבחנה המבדלת של יתר אשלגן בדם היא רחבה מאוד ולא זה המקום לפרט.
אני רוצה רק כמה נקודות לומר.
1. יש לבדוק שאכן מדובר ביתר אשלגן אמיתי. בבדיקת הדם, בעיקר אם היא "קשה", אם הוריד קטן מאוד, עלולה להגרם המוליזה, תמס מכני של כדוריות הדם האדומות, דבר שיתן רמה גבוהה של אשלגן - לא אמיתית.
2. יש לבדוק אם יש הפרעות במלחים אחרים, בעיקר נתרן. לבדוק האם התפקוד הכלייתי (קראטינין לצורך זה) תקין.
3. בכל מקרה אם בדיקת הדם נלקחה כהלכה, ובכל זאת האשלגן גבוהה על הרופא המטפל לערוך ברור מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות מעבדהרחל בוכריס17/12/2008
אני חולת סוכרת אם משאבת אינסולין עשיתי בדיקות מעבדה של כימיה הערך של protein totak נמוך מהנורמה 6.57רציתי לדעת אם הבדיקה הזו קשורה לכליות או לא תודה רחל בוכריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד''ר אופיר אביזהר18/12/2008חשוב לבדוק חלבון בשתן.
יש לבדוק אצל כל סוכרתי איסוף שתן 24 שעות למיקרו אלבומין וחלבון - מידי שנה.
אגב - במעבדה שאני נעזר בה Total Protein 6.57gr/dL הוא בנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשרית17/12/2008
שלום שמי שרת ולאחרונה סבלתי מסחרחורות וחולשה, נשלחתי לבצע מספר בדיקות. בבדיקות הדם נכתב בהערה: RC הקיט לקביעת נוגדנים ל מזהה נוגדים לקולטנים משני .Foetal type 2.Adult type Neurol. 44, 657-664,1998 רציתי לדעת מה זה אומר, בנוסף חשבתי לציין כי יש לי כתמי לידה על כמעט כל חלקי הגוף מה שנקרא קפה עולה או קפה על חלב משהו כזה. בנוסף עשיתי בדיקת emg : repetitive stimulation no produced my asthenic response: qemg - study of the lt. orbic.oculi m.no showed myopathuc changes במהלך הבדיקה EMG כאשר הרופאה נתנה זרם חשמלי היה לי מאוד קשה וכאשר היא רצתה לבצע את הבדיקה בבפנים סרבתי ולא איפשרתי לה לבצע את הבדיקה . הייתי מאוד שמחה לדעת מה אומרות הבדיקות האלו ואם חשוב שאני כן אבצע את בדיקת ה EMG בפנים????? שאר הבדיקות שביצעתי יצאו תקינות וללא בעיות, בדיקות דם כלליות, CT מוח, ודופלקס עורקי צוואר. תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
ד''ר אופיר אביזהר17/12/2008הכתובת לשאלתך היא נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם MCV
שרית17/12/2008תודה על העזרה שאלה נוספת שרציתי לשאול בבדיקות דם שעשיתי לפני מספר חודשים (יוני 08) התקבלה תוצאה של MCV 78.8 נמוך מהנורמה. רופאת המשפחה אמרה שהכל בסדר. רציתי לשאול מה זה אמור בחיפוש באינטרנט הבנתי כי מדובר באנמיה.. בעבר לפני מספר שנים היו בדיקות אותם ביצעתי ושם היו מספר תוצאות שאינן בגדר הנורמה וכן mcv 77.60 בזמנו קיבלתי מספר כדורים האם עלי לדאוג לרמת ה MCV ומה עלי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית
ד''ר אופיר אביזהר17/12/2008אנמיה זה רמה נמוכה של המוגלובין.
MCV נמוך מציין לרוב חוסר בברזל (יש גם סיבות אחרות שכיחות הרבה פחות).
הסיבה השכיחה לחוסר ברזל בנשים צעירות הוא המחזור.
כדאי להשלים את החוסר - תזונתית, או בכדורים - לתקופה מוגבלת.
אם המחזור גדול או ארוך במיוחד כדאי להתייעץ בגינקולוג.
בגיל מבוגר יותר, 50 ומעלה או אם אין מחזור, יש לברר לסיבות אחרות לחוסר ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תרבית שתןהדס17/12/2008
שלום, אני בת 32 ועשיתי בדיקת תרבית שתן, להלן התוצאות: שם הבדיקה: Urine culture ממצא: תרבית חיובית first isolate: 80.000 C.F.U/ml מה הממצאים אומרים ? NEG ESBL tests (varia) Kleb. pneumoniae <=8 S Amoxicillin/Clavul A Kleb. pneumoniae >=32 R Ampicillin Kleb. pneumoniae <=2 S Cephalothin Kleb. pneumoniae <=0.5 S Ciprofloxacin Kleb. pneumoniae <=4 S Cefuroxime Kleb. pneumoniae <=8 S Ceftriaxone Kleb. pneumoniae <=0.5 S Gentamicin Kleb. pneumoniae <=4 S Imipenem Kleb. pneumoniae <=1 S Levofloxacin Kleb. pneumoniae <=16 S Nalidixic acid Kleb. pneumoniae <=32 S Nitrofurantoin Kleb. pneumoniae <=8 S Piperacill/tazobact Kleb. pneumoniae <=10 S Sulfamethoxa/Trimeth Kleb. pneumoniae 2 S Tetracycline Kleb. pneumoniae <=0.5 S Tobramycin Kleb. pneumoniae
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירית
ד''ר אופיר אביזהר17/12/2008לכאורה חיידק בשתן. רגיש לרוב האנטיביוטיקות.
פני לרופא המשפחה שיקבע טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתר
הדס17/12/2008אבל אין לי צריבה בשתן או כאבים אז איך זה יכול להיות ? אגב, אנחנו מתכננים הריון , אז כדאי לחכות עם זה עד גמר האנטיביוטיקה? ואם אני לא יקח אנטיביוטיקה זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירית
ד''ר אופיר אביזהר17/12/2008בדיוק עקב זה שאיני מכיר אותך לא המלצתי על טיפול אלא על פניה לרופא המטפל שלך.
לשם מה נעשתה הבדיקה אם אין חשד לזיהום?
אגב - ביחוד אם את מתכננת הריון חשוב להבהיר אם יש זיהום אם לא.
פני לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לגילוי צליאקשןש16/12/2008
האם תוצאת מעבדה של t.transglutaminase 0.0 ת ק י ן כלומר א י ן צליאק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לגילוי צליאק
שןש16/12/2008בהמשך לשאלתי הקודמת - האם אין זה בעייתי תוצאה נמוכה כל כך ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK17/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=159 id=link]מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעות לילהנינה16/12/2008
אני בת 29, מזה כ-3 שבועות אני סובלת מהזעות לילה בכל לילה עד למצב שכל הבגדים רטובים לחלוטין ואני מתעוררת מקור ורטיבות, יש לציין שלא חם לי בלילה, וההפך אני אדם שלא מזיע כמעט כלל וסובל בד"כ מקור.. אני נוטלת גלולות דיאנה כ-5 שנים, ציפרלקס כ-8 חודשים, מעולם לא היו לי תופעות לוואי. אני שותה לפעמים מעט אלכוהול (1-2 פעמים בשבוע מקסימום), אולי משם יכולה לנבוע הבעיה. בדיקות כלליות שביצעתי היו תקינות. הרופא ציין שיש מעט חוסר בברזל. אין איבוד במשקל או כל תופעה אחרת מיוחדת, אנא ייעוצך, דעתך, לאילו כיוונים ניתן עוד לפנות, אני אובדת עצות.. האם זו עלולה להיות תחילתה של מחלה חסוכת מרפא? האם זה מאפיין של סרטן? האם זה מאפיין של מחלת הנשיקה? או של איידס?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנינה
ד''ר אופיר אביזהר17/12/2008זה מעבר לתחום הפורום.
האבחנה המבדלת רחבה מאוד.
אין ספק שאת זקוקה לברור רפואי. פני שוב לרופא המשפחה.
צריך בדיקה גופנית מדוקדקת.
אם לא נעשה-הייתי מציע לבצע צילום חזה.
אם לא נעשה לאחרונה - ספירת דם וכימיה רגילה. תפקוד בלוטת התריס.
מעקב גינקולוגי.
אני לא יודע למה את חושבת על איידס, אך אם את בסיכון ( יחסי מין לא מוגנים למשל) מומלץ על בדיקת HIV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק?לימור16/12/2008
שלום רב, האם לפי התשובה הנ"ל לביתי בת ה-3 יש צליאק? 1337- 546 mg/dl 1030 IgG 178- 47 mg/dl 137 IgM 188.00- 30.00 mg/dl 124.00 IgA 1 20.00- 0.00 EU/ml 1.80 T.TRANSGLUTAMINASE - בעבודה. ENDOMYSIAL Ab פירוט הערות מציין הערה 1 IgA isotype of tTG בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK16/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=175 id=link]גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקההילי16/12/2008
לפני שלושה שבועות חליתי במחלת הנשיקה האם לפי הבדיקות נידבקתי בשני הוירוסים? CMVו EBV? CMVigG 1.90 POSITIVE CMVIgmגבולי CMV AVIDITY 0.27 EBV VCA_IgG 10.30 NEGATIVE EBV. EBNA 4.30 NEGATIVE EBV VCA IgM 160 POSITIVE AVD בין 0.20 ל0.29 VIDAS גבולי במכשיר תודה הילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילי
ד''ר אופיר אביזהר16/12/2008נתקלת בשני הוירוסים.
לגבי ה-EBV זה טרי. לגבי ה-CMV המועד פחות ברור.
מעקב רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת- MPV-Mean Platelet Volumעדי16/12/2008
באופן קבוע ובכל השנים האחרונות יש לי חריגה קטנה יחסית בMPV-Mean Platelet Volume. הטווח הוא 12-8 ואילו אצלי זה בדר"כ (כולל בדיקת דם מאתמול) עומד על 12.1, 12.3, 12.8 היה גם... בבדיקה מאתמול מדובר על 12.1. רציתי לדעת מה בכלל והאם החריגה הקבועה הזו היא בסדר? תודה שוב עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר אופיר אביזהר16/12/2008אם את חשה בטוב, בריאה בדרך כלל ומספר התרומבוציטים הכללי תקין - אני לא חושב שיש לכך משמעות. יתכן שזו הנורמה שלך. תשובה מקיפה יותר יכולה להנתן על ידי המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Lymphocytesעדי16/12/2008
שלום רב, הנני בחורה בת 26וחצי, בריאה ועשיתי בדיקות דם תקופתיות בניגוד לבדיקות הדם משנים קודמות, בבדיקות שערכתי אתמול ראיתי כי יש חריגה ב-Lymphocytes, ועומדת כיום על 45.1 , כאשר הטווח הוא 22-44 (בשנים קודמות לא הייתה חריגה, היה תמיד בין 35-39). רציתי לדעת מזה אומר? קראתי שחריגה משמעה עלייה במספר הלימפוציטים ועלולה להיגרם ממגוון מחלות וזיהומים. האם גם בחריגה שיש אצלי? ואם כן-כיצד בודקים את הנושא? בברכה, עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר אופיר אביזהר16/12/2008אם את חשה בטוב, בריאה בדרך כלל, וכל שאר הבדיקות תקינות - אני לא חושב שיש לכך משמעות.
המשך מעקב רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות והכוונהזוקי15/12/2008
בת 18 ללא בעיות בריאות בבדיקות דם שעשיתי התקבלו התוצאות נורמה(8.4-10.4 ) calcium-10.7 נורמה( 0.35-4.94 ) tsh=5.8 נורמה( 0.90-2.44 ) t3=1.8 נורמה( 9.0-19 ) free t4=14.6 נורמה (157-1060 ) vitamin b12=1131 בגלל סידן גבוה רופאי נתן לי בדיקות נוספות: נורמה(30-100 ) vitamin d-25-oh=19 . נורמה(17-170 ) pth=52 מה דעתך? ובמידה ואופנה לאנדוקרינולוג אלו בדיקות נוספות אצטרך לעשות לפני שאני מגיעה אליו אני מעט דחוקה בזמן כיוון שאני צריכה להתגייס עוד חודש וחצי. הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזוקי
ד''ר אופיר אביזהר16/12/2008TSH מעט גבוה דבר שיכול להצביע על תת פעילות קלה של בלוטת התריס. ברמה כזו בהרבה מקרים לא מטפלים, אך מעקב בהחלט דרוש.
רמת הסידן גבולית, עם PTH תקין. גם כאן קרוב לודאי שמעקב הוא הדרוש, ויש סיכוי סביר שזה יסתדר מעצמו. הויטמין D נמוך. זה מאוד שכיח כעת שאנו מגינים מאוד על עצמנו מחשיפה לשמש. פתרון יכול להגביר באופן מבוקר את החשיפה לשמש, או לקחת תוסף של ויטמין D.
אני כן מציע לך לפנות לאנדוקרינולוג, ותזדקקי למעקב כזה גם במשך השרות. אני חושב שעשית את הבדיקות שניתן לעשות לפני בדיקת האנדוקרינולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ספירת דםרוני15/12/2008
שלום, אני בשבוע 24+5 והיום עשיתי ספירת דם ויצאו לי המון ערכים חריגים. התור שלי לרופא רק בעוד חודש ואני לא יודעת האם שווה להילחץ או שזה סובל דיחוי? אודה לעזרתך הנתונים: WBC-Leucocytes 8.8 RBC-Red Blood Cells 3.47 Hemoglobin 11.1 Hematocrit 34.1 MCV-Mean Cell Volume 98 MCH-Mean Cell Hemoglobin 32 MCHC-M.Cell Hb cont. 32.6 RDW-Red Cell Distri.Width 14.4 Platelets 320 MPV-Mean Platelet Volume 8.8 Neutrophils % 81.9 Lymphocytes % 8.6 Monocytes % 8.9 Eosinophils % 0.5 Basophils % 0.1 Neutrophils # 7.22 Lymphocytes # 0.76 Monocytes # 0.78 Eosinophils # 0.04 Basophils # 0.01 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK16/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להבין תשובהיונית14/12/2008
mg/24hr תשובה בבדיקת דם. מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונית
ד''ר אופיר אביזהר15/12/2008לא ציינת לאיזו בדיקה את מתכוונת.
זו תשובה שאופיינית לאיסוף שתן של 24 שעות. בודקים את כמות החומר המופרשת ב-24 שעות.
זה מצריך שאיסוף השתן אכן תהיה 24 שעות (שתן ראשון לאסלה, קביעת הזמן, כל שתן אחר כך לאיסוף, והשתן האחרון 24 שעות אחרי הראשון לאיסוף). אם לא - יש לציין את הזמן המדוייק. יש גם לבדוק במדויק את כמות השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף אשלגןרנה13/12/2008
בבדיקת דם שגרתית שעשיתי קיבלתי ערך 6 באשלגן. אני נוטלת תרופות להורדת לחץ דם וסוכר: אנלדקס, מטפורמין,גלובן, סימבקור ומשתמשת בתחליפי מלח. האם יתכן שזה הגורם? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרנה
ד''ר אופיר אביזהר14/12/2008יתכן שזה הגורם. יתכן שהדם היה המוליטי.
ראשית יש לחזור בהקדם האפשרי על הבדיקה. יש לוודא שהתפקוד הכלייתי תקין.
אם את נוטלת תוספת אשלגן - הפסיקי, בתאום עם רופא/ת המשפחה.
פני לרופא/ת המשפחה כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת פריטין גבוההאלי12/12/2008
שלום, לפני שנתיים התגלה אצלי סרטן מסוג סרקומהרכמות רכות. מאז שהדבר התגלה תוצאות הפריטין שלי הן בסביבות 900 עד 700 שזה הרבה מעל התקן. מזה חצי שנה אני עובר טיפול כימותרפיה, בחודשיים האחרונים תוצאת הפריטין ירדה לרמה שהיא בגבול התקין ובמקביל אני מרגיל שהגידול איננו גדל ואף חל שיפור מסוים בתפקוד היד. האם ניתן לקשור בין תוצאות הפריטין(גבוהות) לבין קיומו של תהליך סרטני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד''ר אופיר אביזהר14/12/2008השאלה צריכה להיות מופנית לאונקולוג. לי לא ידוע על קשר כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)