מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםזוקי11/12/2008
אני בת 18 בלי בעיות בריאות עשיתי בדיקות שיגרתיות בבדיקות דם שעשיתי התקבלו התוצאות נורמה(8.4-10.4 ) calcium-10.7 נורמה( 0.35-4.94 ) tsh=5.8 נורמה( 0.90-2.44 ) t3=1.8 נורמה( 9.0-19 ) free t4=14.6 נורמה (157-1060 ) vitamin b12=1131 שאלתי האם התוצאות תקינות אגב זו פעם ראשונה שיצא לי tsh=5.8 האם זה מעיד על תת פעילות בלוטת התריס האם צריך טיפול והאם אני אמורה להרגיש בבעיות בריאות בגלל זה והאם הבדיקת סידן והויטמין b12 תקינים הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזוקי
ד''ר אופיר אביזהר14/12/2008TSH אכן גבוה, וכנראה יש תת פעילות קלה של בלוטת התריס. ברמה כזו לא תמיד מטפלים, אך בהחלט יש לעקוב.
גם רמת הסידן לכאורה מעט גבוהה. גם כאן הייתי עוקב, ואולי בודק PTH.
מעקב רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המינון נכון ?א.ל.11/12/2008
שלום, אדם בן 65 בריא לגמרי, לא מעשן, לחץ דם 70/110 עוסק הרבה בספורט, החל מגיל 40 היה רץ מרתון וחצי מרתון. היום בגיל 65 עדיין מתאמן ורץ 3 פעמים בשבוע. שוקל 61 קילו, אבא שלו היה חולה לב ועבר ניתוח מעקפים בגיל מבוגר. לפני כמה שנים התקבלו בדיקות כולסטרול כדלקמן: 1999 - כולסטרול כללי 280, רע 192 , טוב 63 2000- 234 162 57 -2001 242 56 2002- 265 184 61 קבל סטטינים במינון של 10 מ"ג ביום והתוצאה: 2005 242 104 91 התוצאה נשמרת, האם אפשר לרדת למינון של 5 מ"ג ביום ? (המטרה היא לא לסכן את השרירים שהם מרכיב מרכזי בבריאותו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.ל.
ד''ר אופיר אביזהר11/12/2008אני לא בא להחליף את הרופא המטפל, אך אגיד לך את דעתי.
המינון המקובל היום כהתחלת טיפול בסימוביל הוא 20 מ"ג. אין מחקרים רבים על 10 מ"ג, ובודאי לא על 5 מ"ג.
אם יש עדות לנזק לשרירים או יש כאב שרירים - אולי כדאי להחליף טיפול לחלוטין.
אם אין כאב שרירים או עדות אחרת לבעיית שרירים אני לא חושב שהייתי מוריד טיפול שנראה שהוא מועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל הגוף לא משפיע על המינון ?
א.ל.11/12/2008האדם שוקל 61 ק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.ל.
ד''ר אופיר אביזהר11/12/2008מינון הטיפול לא לפי משקל המטופל.
השפעת הטיפול שונה מאדם לאדם, ויתכן שלמשקל יש השפעה.
בכל אופן - 5 מ"ג סימוביל אינו מינון מקובל ולא ידועה השפעתו על תחלואה ותמותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcpk הכפיל את עצמו בתקופת הטיפול
א.ל.11/12/2008בבדיקה האחרונה הוא 208 רופא לא יכול לגלות גמישות במינון אם זה הגיוני ? לנסות לכמה חודשים ? הרי מדובר בתהליכים מצטברים ארוכי טווח לגבי ההשפעה על כלי הדם. מכסימום יחזור שוב ל- 10 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.ל.
ד''ר אופיר אביזהר14/12/2008רופא יכול לגלות גמישות כאשר זה לא על חשבון הפציינט.
השאלה היא מידת הסיכון הכולל ואלטרנטיבות.
יתכן שאפשר להפסיק את הטיפול לחלוטין. יתכן שאפשר להחליף הטיפול באחר.
והוא בהחלט יכול לעשות את אשר הצעת. לשיקול דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עלי למהר לרופא?אישה10/12/2008
קיבלתי הערב את תוצאות בדיקת הדם הערכים החורגים הם 10.4 HB 4.17 RBC 33.3 HCT 25.0 MCH 31.3 MCHC 79.9 MCV 8.7 EOS 13.6 HYPO 10 FERRITIN מעיון בגוגל אני מניחה שאני אנמית. האם זו אנמיה חריפה? עלי לעבור ניתוח בקרוב האם בטוח לעשות זאת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 49
אישה10/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד''ר אופיר אביזהר11/12/2008זו אנמיה של חוסר ברזל.
כדאי להשוות לבדיקות קודמות.
אם יש מחזור סדיר - זו קרוב לודאי הסיבה לאנמיה.
סמוך לגיל 50 יש אפשרות גם לסיבות אחרות לאנמיה מחוסר ברזל. כדאי לבדוק צואה לדם סמוי, ואולי כדאי לשקול קולונוסקופיה.
האנמיה לא נחשבת קשה, ואני לא חושב שהיא לכשעצמה סיבה לדחות ניתוח, בעיקר עם הוא ניתוח דחוף - אך את זה המנתח צריך להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, ד"ר אביזהר
אישה11/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאל10/12/2008
בן 47 התוצאות של בדיקת דם חורגות מהתחום neutrophils%74.9 (37-70 lymphocytes%16.9 (20-45 monocytes 7.2 (1-10 neutrophils 9.05k/ul (1.5-7.7 lymphocytes 2.04k/ul (1-3.5 ast(got) 14 u/l (15-40 alt (gpt) 17u/l (4-41 האם תוצאות מראות על בעיה רצינית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאל
ד''ר אופיר אביזהר11/12/2008קשה להגיד משהו על התוצאות. הסטיה קלה, שכיחה, וכל זיהום חולף יכול לתת אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי כולסטרול נמוכיםשירה10/12/2008
שלום! קיבלתי תוצאה קצת משונה של ערכי כולסטרול. ה"כולסטרול הטוב" גבוה בהרבה מה"כולסטרול הרע", מה המשמעות של ערכים אלו? (קראתי שערכים נמוכים מידי לא טובים) והאם יכול להיות שזוהי בעיה בספיגה? להלן התוצאות:Cholesterol,Total 183.3 mg/dL Triglycerides 34.7 mg/dL HDL Cholesterol 80 mg/dL LDL Cholesterol 96 mg/dL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר אופיר אביזהר10/12/2008תוצאה מצוינת.
שמרי על ערכים אלה עד 120!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדרותיעל09/12/2008
שלום ד"ר אביזהר, ברצוני לדעת מה אומרים ערכי HYPO% ו MCHC בכלליות, במקרה שלי ערכיהם הינם : HYPO% 5.6 MCHC 31.9 תודה מראש, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר09/12/2008HYPO - בדרך כלל עד 4%.
MCHC: 32-36 g/dl
הסטיה מינימלית. יתכן מחסור קל בברזל. יתכן שזה הנורמלי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגאיה09/12/2008
אני מעשנת קופסא ליום.ישנו עודף משקל,היקף מעל הממוצע 29.00. גילי הוא 45. דופק קבוע במנוחה 98. ישנה סוכרת במשפחתיובעבר אושפזתי בגלל גורמי סיכון ואק"ג לא טוב נשללה בעיה בלב אולם ידעו אותי שאני בסיכון למחלת לב. תוצאות בדיקות מהיום: כולסטרול רע 219. כולסטרול טוב 40.טריגליצרידים 394. LDL לא ניתן לחשב. ובנוסף גלוקוז בצום 115 אני מטופלת בסימוביל אספירין ולוסק ועדיין כבר מספר חודשים כאבים בחזה ודופק מהיר. אודה ליעוץ בעניין.ואף לדעת מה זאת אומרת לא ניתן לחשב. בתודה מעומק לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגאיה
ד''ר אופיר אביזהר09/12/2008אכן את בסיכון גבוה. זה לא אומר שמחר יקרה משהו - אך זה עקב גילך הצעיר. לאורך זמן מצב זה לא ראוי ועלול להיות מסוכן.
90% מהעבודה שצריכה להעשות היא התנהגותית ולא תרופתית - ודווקא בשל כך זה קשה.
את חייבת להפסיק לעשן.
את חייבת להגיע למשקל תקין.
את חייבת בהדרגה להתחיל בפעילות גופנית סדירה.
לגבי תלונתך על הלב - אני לא יכול מרחוק לתת חוות דעת. המשיכי בסימוביל ובאספירין והתייעצי ברופא/ה שלך.
הכולסטרול LDL בכל המעבדות לא נמדד אלא מחושב בנוסחה מסוימת על פי סך הכולסטרול, ה-HDL והטריגליצרידים. ככל שרמת הטריגליצרידים גבוהה יותר הנוסחה פחות מדויקת. ברמה שיש לך לא מחשבים שכן הסטיה מהאמת גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולמיהמיכל08/12/2008
אני בת 35 ועדיין לא הריתי. מגיל 20 בערך, לאחר הצבא, התחלתי לסבול מבולמיה, היו מספר שנים בחיי שלא הקאתי בכלל. אולם אפשר להגיד שבמשך שנים רבות אני סובלת מהמחלה. ההקאות יכולות להיות פעם בחודש, פעם בשבוע או כל יום בשבוע אבל פעם אחת ביום בד"כ בערב. כמו כן אני גם נוטלת לקסעדין מידי ערב בין 2-3 כדורים לא יותר. כמו כן אני גם מעשנת בערך חפיסת סיגריות מידי יום מגיל 20 בערך. אני בחורה משכילה, ניראת טוב, לא סובלת מעודף משקל, ואף אחד בעולם לא יודע על כל הסיפור. לאחרונה אני מרגישה שאני לא יכולה לשלוט על ההקאות ויוצא שכמעט כל יום, פעם אחת ביום אני מקיאה. פניתי בעבר לפסיכולוגית אולם הדבר לא עזר לי. אני רוצה להפסיק, גם עם ההקאות וגם עם הלקסעדין וגם עם הסיגריות אולם מאד קשה לי. אני נורא מפחדת מההשלכות של המחלה והייתי רוצה לדעת אילו בדיקות עלי לעבור? ואיפה הן מתבצעות ? על מנת לגלות האם נגרמו לי נזקים. אציין כי לפני שנה ערכתי בדיקות דם מקיפות והתוצאות היו מעולות. אציין כי אני משתדלת לעשות המון ספורט במשך השבוע וזה לאורך שנים. תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר08/12/2008בדיקה כללית של רופא/ת המשפחה.
אז קודם כל בדיקות כלליות - ספירת דם, כימיה (אלרטרוליטים בדם, סוכר, תפקודי כליות ותפקודי כבד, חלבוני הדם, סידן בדם, שומני הדם), בדיקת שתן כללית, רמת B12 ותפקודי בלוטת התריס. אלה הבדיקות השכיחות שכל רופא/ת משפחה יכול וצריך לתת. בהתאם לצורך ולתוצאות הבדיקות ישקול הרופא צורך בבדיקות נוספות.
יש אבחנה מבדלת להקאות מרובות. האם יש אבחנה מוסמכת של אנורקסיה? קשה לי להאמין ל-15 שנות אנורקסיה ובדיקות דם מעולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלומיה וציסטה
הילה11/08/2011שלום שלמי נופר וקראתי את שכתבת. שאלתי היא האם לאחר שגילית שיש לך ציסטה הוצאת אותה? ומה היו ההשלכות, כלומר האם היית צריכה להוציא את אחת השחלות לשך?
פשוט היום הלכתי לרופא וגיליתי שיש לי ציסטה גם, אני בולמית בסתר קרוב כבר ל-7 שנים, ואני חושבת שהציסטה הזאת נוצרה לי עקב ההקאות המרובות. אני גם נראית מעולה, לא רזה מידי, גבוהה ויפה אך למרות הכל אני מקיאה...
ביום ראשון יש לי בדיקות לגבי הציסטה ורציתי לדעת כמה זה מסוכן ומה את יודעת כבר על זה....
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולימיה
מיכל08/12/2008ראשית, תודה על תשובתך המפורטת והמהירה . מיידית קבעתי תור עם רופא משפחה על מנת לקבל הפניה לביצוע הבדיקות שציינת. לשאלתך, אשיב כי איני סובלת מתת משקל ולא מעודף משקל, נהפוך הוא אני משתדלת לשמור על משקל קבוע להיראות טוב ואף לאכול אוכל בריא ולעשות המון ספורט כ- 3 פעמים בשבוע. זו גם הסיבה שאף אחד בעולם לא משער אפילו כי אני סובלת מהמחלה הנוראית. ההקאות לא רצופות וכפי שציינת היו שנים שלא סבלתי מכך. ההקאות יכולות להיות כל יום פעם ביום או פעם בשבוע או פעם בחודש. זו לא משהו רציף. בדיקות הדם שעשיתי בדיוק לפני שנה היו בהחלט מעולות, באופן מפתיע. יחד עם זאת, אני מפחדת מההשלכות החמורות וזאת עקב גילוי ציסטה בשחלה וזאת לפני 3 שנים שלעניות דעתי קשורה בדרך זו או אחרת לבולמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ד''ר אופיר אביזהר09/12/2008אני מאחל לך רק טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות דם ומחלת הנשיקהאוריין07/12/2008
שלום אני חיילת, ועשיתי בדיקות דם מחשש למחלת הנשיקה. בתוצאות רשום EBV-IgG חיובי. הרופא הצבאי טען שאין לי מחלת הנשיקה והכל תקין. רציתי לקבל חוות דעת נוספת. מה זה אומר? האם באמת אין לי את החיידק של מחלת הנשיקה או שמא הרופא הצבאי טעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוריין
ד''ר אופיר אביזהר08/12/2008IgG חיובי רק אומר שבעבר פגשת את הנגיף.
אם IgM שלילי המפגש הוא לא עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי....שיר07/12/2008
שלום אני בת 13 ויש לי שאלה.... יש לי סחרחורות וכאבי ראש.... לפעמים אני מרגישה לא יציבה וכשאני פותחת עינים בבוקר אני רואה דברים קצת זזים לצדדים, ואחרי שאני ממש מתעוררת וקמה, זה נרגע... לפעמים יש לי מלחץ (אני חושבת ) גם קצת חוסר תחושה בכף היד.. כשאני בלחץ! גם כשאני עוצמת עיינים לפני שאני הולכת לישון ורואה מסך שור.. לפעמים אני מרגישה כאילו אני זזה והמסך השחור זז (זה קורה לי בעיקר כשאני חושבת על זה או כשאני מקווה שזה לא יקרה ) הלכתי לרופא כללי....והוא אמר שזה לא נשמע לא מסוכן והוא חושב שזה מהורמונים או מלחץ אבל בכל סזאת כדי שאני ארגע הוא שלח אותי לעשות בדיקות דם והכל יצא תקין ובתוך המסגרת... השאלה שלי היא אם אני צריכה להיות מודאגת מזה... למרות שהבדיקות יצאו טובות . וגם הייתי רוצה לדעת אם דרך הבדיקות אפשר לדעת אם זה מסוכן...(שבבדיקות אפשר לגלות אם יש לי משהו מסוכן או לא...) חשוב לציין שהרופא שלח אותי לעשות את הבדיקות ומן הסתם גם את הנכונות והקשורות לסחרחורות.... (לאחר שהלכתי לרופא והוא הרגיע אותי הסחרחורות פחתו, אבל עכשיו שאני קצת לחוצה הם שוב קצת חזרו...) אשמח עם תענו לי.... תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד''ר אופיר אביזהר08/12/2008ראשית - אני חושב שאת צריכה לשוחח עם הורייך. בכל זאת - הם אחראים לשלומך ולבריאותך.
שנית - אם כל הבדיקות תקינות זה בהחלט מעודד. חשוב גם שאת תרגישי טוב ואולי כדאי שתהיי במעקב הרופא/ת שלך.
שלישית - רק הלחץ יכול לגרום או להעצים תחושות כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!! אבל...
שיר08/12/2008אני שוחחתי עם הורי, הם אומרים שזה כלום.... אבל אני רוצה לשמוע את זה מדעה של רופא... אז אני צריכה או לא צריכה לדאוג מזה... ללכת לעשות עוד בדיקות? לא ממש הבנתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיר
ד''ר אופיר אביזהר09/12/2008אם משהו מטריד יש לפנות לרופא, עם ההורים.
על פי החלטת הרופא אם יש צורך תשלחי לבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת מאוד עזרה,ממש בחרדה!לחוצה היסטרית07/12/2008
שלום רב, אשמח מאוד מאוד לקבל את עזרתכם. ביצעתי בדי'קות ביום הרביעי למחזור שאליהם שלח אותי הרופא לאחר חמישה חודשים שבהם לא הצלחנו להיכנס להיריון. בדקתי את התוצאות מול הנתונים המופיעים באינטרנט ולא ברור לי בכלל האם התוצאות הינן תקינות. כמובן שנלחצתי מאוד. התוצאות הן: הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 2.6- < 0.7 nmol/L 1.7 TESTOSTERONE- TOTAL 85.00- 11.00 nmol/L 74.50 SHBG 6.0- 0.1 2.3 FREE ANDROGEN INDEX - pmol/L 429 ESTRADIOL (E2) SENS. <4000- pmol/L <350 ESTRADIOL (E-2) 5.20- 0.60 nmol/L 1.26 17-OH-PROGESTERONE 4.20- 0.35 mIU/L 2.77 TSH - IU/L 4.1 LH - IU/L 5.9 FSH 619.0- 59.0 mIU/L 430.9 האם התוצאות הינן תקינות? אני לחוצה מאוד מאוד וזקוקה לעזרתכם. משום מה מרגישה כאילו משהו לא בסדר תודה רבה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר08/12/2008זו שאלה לגינקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טגרטולשבתאי07/12/2008
שלום רב האם טיפול ממושך בטגרטול במינון יומי של 800מ"ג , יכול לגרום לפגיעה בכבד והאם נדרש מעקב של תפקודי כבד, ואם כן אז כל כמה זמן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשבתאי
ד''ר אופיר אביזהר08/12/2008טגרטול יכול לעשות הפרעה קלה באנזימי הכבד. מקובל לבדוק חודש חודשיים לאחר התחלת הטיפול, ואם תקין - פעם בשנה נראה סביר אלא אם הרופא מבקש יותר.
חשוב לעקוב אחר ספירת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטניןאנא אשר06/12/2008
מה המשמעות של תוצאה גבוהה של קריאטנין בבדיקת דם. אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואל
ד''ר אופיר אביזהר08/12/2008קראטינין הוא מדד לתפקוד הכלייתי. מדד פשוט נוח וזול - לא תמיד הכי מדוייק.
בכל מקרה שקראטינין מוגבר המצב מחייב התייחסות הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה בדיקת דםישראל06/12/2008
שלום דר ..ביצעתי לאחרונה בדיקת דם עקב שומנים בדם .יש תוצאה אחת גבוהה מידי אבקש בבקשה פיענוח HYPER/התוצאה היא 3.3 מה זה אומר...בתודה ישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישראל
ד''ר אופיר אביזהר08/12/2008אתה מציין רק שביב של בדיקה.
זה לא נראה לי קשור לשומני הדם אלא חלק מספירת הדם.
אם כל ספירת הדם בנורמה אני לא בטוח שיש לזה משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשושי05/12/2008
שלום, בבדיקות דם נמצא חדש ל -cu מה זה אומר? אשמח לקבל תשובה, שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
שושי05/12/2008טעות - הכוונה לחשד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)