מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכרחני25/12/2008
שלום קבלתי תוצאה של העמסת סוכר 84... האם התוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחני
ד''ר אופיר אביזהר27/12/2008בהעמסת 75 גרם סוכר רמת הסוכר שעתיים אחרי ההעמסה צריכה להיות נמוכה מ-140 מ"ג%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן+תרבית מה התוצאה אומרת??אילנית25/12/2008
מה התוצאה אומרת? תרבית : חיידקים Escherichia coli - (1) 1 VitekAntibiotics Penicillin-G S Amikacin S Amoxicillin/CA S Ampicillin S Cefepime S Cefixime S Ceftriaxone S Cefuroxime - Axetil S Cephalothin S Ciprofloxacin S Gentamicin S Meropenem S Nitrofurantoin S Ofloxacin S Piperacillin/Tazobactam S Tobramycin S Trimethoprim/Sulfa Legend: R=Resistence, I=Intermediate, S=Sensitive, N=Negative, P=Positive, A=Syn-S, B=Syn-R Quinolines are not to be used by Pregnant Woman. If the physician is interested in the results of the Antibiotics, please call the labratory. Cephalexine is represented by Cephalotin. Cefonicid is interchangeable with Cefuroxime. Norfloxocin is interchangeable with Ofloxacin for urine only. שתן: שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון | שתן-כללי PH (U) | | ( 5 * 5 ) 8 | Nitrit (U) | | POSITIVE | Ketone (U) | mg/dL | * 5 | Glucose (U) | | NORMAL | Urobilinogen (U) | | NORMAL | Bilirubin (U) | | NEGATIVE | Protein (U) | mg/dL | ( 0 * 10 ) 30 | Leucocytes (U) | cell/µl | ( 0 ) 10 * 500 | Erythrocytes (U) | cell/µl | ( 0 * 10 ) 10 | בקטריולוגיה Urine Culture Vitek | | לחץ לתוצאות | All isolates&sensitivity | | לחץ לתוצאות | תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנית
ד''ר אופיר אביזהר27/12/2008בבדיקת השתן הכללית יש כדוריות לבנות רבות וניטריט - דבר שיכול להעיד על זיהום.
בתרבית השתן יש לכאורה חיידקים מסוג E Coli - אם כי לא ראיתי כמות.
יש רשימה של אנטיביוטיקות להן החיידק רגיש.
רופא המשפחה צריך להחליט אם יש מקום לטיפול ואיזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומה עכשיו?בר25/12/2008
אני בן 60. לאחרונה בעת הליכה מעט מאומצת, אני מתנשף ומזיע. בירור קרדיולוגי (אק"ג, בדיקת מאמץ ואקו) היה תקין. בדיקות דם בערכי נורמה למעט ויטמין בי 12 נמוך(164). המוגלובין 6.1 . אני נוטל בקביעות סמווסטטין 20 מ"ג. עברתי בדיקת גסטרוסקופיה לפני כשנה, שגילתה חיידק הליקובקטר וטופל. לעיתים אני חש לחצים בבטן מלווים שיהוקים (גרפסים) ממושכים. לאיזהכיוון להמשיך את הבירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
ד''ר אופיר אביזהר25/12/2008המוגלובין 6.1 הוא נמוך ביותר ומחייב התייחסות מיידית. פנה לרופא/ת המשפחה עכשיו!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוך - 15-14שני25/12/2008
האם זה קשור בבעייה של ספיגת=אגירת ברזל? אם כל המדדים האחרים בסדר: ברזלIRON המוגלובין וטרנספרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר אופיר אביזהר25/12/2008כנראה שמדובר בירידה במאגרי הברזל. הם היורדים ראשונה כדי למנוע ירידה ברמות הברזל וההמוגלובין בדם. לרוב הירידה לא נובעת מבעית ספיגה או הצע אלא מאיבוד מוגבר.
הגישה - על פי המין והגיל - באחריות הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין נמוך
שני25/12/2008מהן הסיבות של איבוד מוגבר? האם אתה מתכוון לדימומים כלשהם? אני בת 52 וכמעט ואין מחזור. האם יכול להיות מצב שבו הפריטין נמוך (בלבד), לא מסיבה של דימומים כלשהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
ד''ר אופיר אביזהר25/12/2008מעל גיל 50 מומלץ לעבור קולונוסקופיה, גם ללא קשר לחוסר ברזל, בודאי אם יש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין נמוך
שני29/12/2008האם טחורים יכולים להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליסמין
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009כן - אם הטחןרים מדממים באופן כרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר נשא של צהבת Bרבקה24/12/2008
בס"ד שלום רב אני בחורה בת 22. יש לי חבר שהוא נשא של צהבת B מצורפות חלק מבדיקות דם שנעשו לפני שבועיים. שאלותי הן: 1. מה ממצאים אלה אומרים ? 2. מה ניתן ללמוד על רמת הנוגדנים? 3. אני מעונינת להתחתן עם בחור זה. מה מידת הסכנה עבורי? 4. איזה חיסון אני צריכה לעבור ? מה תופעות הלוואי של החיסון? 5. האם ישנן בדיקות דם נוספות שהבחור צריך לעשות? אם כן, אלו בדיקות? ALL PHOSPHATASE 77 U/L GOT(AST) 31U/L GPT (ALT) 41U/L GGT 36 U/L LDH 367 U/L תודה רבה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK25/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=159 id=link]מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קצת דחוף לי - פענוח? אודה לתשוברוית24/12/2008
חייבת עזרה בפענוח בדיקות הדם שלי, הכולסטרול גבוה ורציתי לדעת האם זה קשור להפרעות אכילה שיש לי כי הבנתי שיש כמה בדיקות שמעידים על תת תזונה.. אודה מאוד לעזרה אם משהו אצלי לא בסדר... 20.0- 10.0 pmol/L 15.1 T4- FREE 670- 180 pmol/L 829 VITAMIN B12 45.0- 7.0 nmol/L 41.2 FOLIC ACID 291.0- 10.0 ng/ml 35.0 FERRITIN 10.8- 4.8 K/ul 5.8 WBC 5.40- 4.20 M/ul 4.57 RBC 16.0- 12.0 g/dl 14.0 HB 47.0- 37.0 % 41.4 HCT 31.0- 26.0 pg 30.6 MCH 36.7- 33.0 g/dl 33.7 MCHC 16.0- 11.0 % 13.4 RDW 97.0- 80.0 fL 90.7 MCV 75.0- 40.0 % 43.1 NEUT% 50.0- 20.0 % 44.9 LYM% 12.0- 2.0 % 7.1 MONO% 7.0- 0.0 % 1.7 EOS % 2.0- 0.0 % 0.4 BASO % 4.5- 0.0 % 2.9 LUC% 8.0- 1.9 K/ul 2.5 NEUT.abs 4.5- 0.9 K/ul 2.6 LYMP.abs 1.0- 0.2 K/ul 0.4 MONO.abs 0.6- 0.0 K/ul 0.1 EOS.abs 0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs 0.4- 0.0 0.2 LUC abs 15.0- 0.0 0.9 MACRO% 10.0- 0.0 0.3 MICRO % 10.0- 0.0 0.3 HYPER% 10.0- 0.0 0.8 HYPO % 10.0- 0.0 0.4 MICRO%/HYPO% 450- 150 K/ul 244 PLT 13.0- 4.0 fL 9.9 MPV - 141 NON-HDL_CHOLESTEROL 100- 74 mg/dl 85 GLUCOSE 43- 17 mg/dl 17 UREA 0.95- 0.51 mg/dl 0.61 CREATININE 8.0- 2.0 mg/dl 5.3 URIC ACID 10.60- 8.50 mg/dl 10.21 CALCIUM 4.5- 2.5 mg/dl 3.2 PHOSPHORUS 200.0- 110.0 mg/dl 202.0 CHOLESTEROL 150- 10 mg/dl 83 TRIGLYCERIDES 120- 40 mg/dl 61 CHOLESTEROL- HDL 130.0- 40.0 mg/dl 122.7 CHOLESTEROL-LDL calc 145- 37 µg/dl 71 IRON 31- 0 U/L 21 GOT (AST) 34- 0 U/L 17 GPT (ALT) 38- 0 U/L 12 GGT 120- 30 U/L 61 ALK. PHOSPHATASE 480- 185 U/L 289 LDH אשמח לדעת למה מוגלובין כ"כ גבוה בהפרעות אכילה האם זה כך?~?~ והאם גם הכולסטרול מעיד על כך?!? האם יש עוד משהו לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
ד''ר אופיר אביזהר25/12/2008הבדיקות ששלחת תקינות לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע....
רוית25/12/2008איך תקינות!?!?!?! הכולסטרול גבוה יחסית לגיל 24\ לא?!?!?! למה הבי 12 חורג מהגרף!?!?!?! אשמח לתשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vitamin d 25 ohנסים לביא24/12/2008
בבדיקת דם אחרונה קיבלתי תוצאה של 30.1 ב- vitamin d 25-oh אני סוכרתי ובמעקב אונקולוגי (היה לי סרטן במעי הגם ) נותחתי לפני 8 שנים וכיום אני נקי לגמרי אני מבקש לדעת מה הסיכונים בויטמין די נמוך וכיצד לאזן את המצב ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסים
ד''ר אופיר אביזהר25/12/2008חוסר ויטמין D שכיח מאוד. אנו מגנים מאוד על אורנו מחשיפה לשמש, וזה המחיר. ניתן להשלים החוסר תרופתית.
הבעיה המוכרת ביותר של חוסר ויטמין D היא פגיעה בעצמות - רככת במקרה הקיצוני, ירידה בצפיפות העצם, אך יש השפעות כנראה גם על איברים אחרים כולל הלב, והיו מחקרים שאיזון טוב של ויטמין D יכול לשפר איזון סוכרת ולהקטין סיכון לסוגי סרטן מסוימים.
התייעץ ברופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזימיי כבדרן23/12/2008
שלום דר בבדיקת דם לאימי בת 70 תגלה GOT(AST) 47 U/L האם יש קשר בין החריגה לבין לקיחת פוסיד,או האם קיים איזה קשר בין הצרות קשה של המסתם האורטלי. כרגע הרופאה המליצה על בדיקת דם חוזרת ו US-כבד. בכבוד רב רן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרן
ד''ר אופיר אביזהר25/12/2008תרופות יכולות להשפיע על אנזימי הכבד.
פוסיד היא לא אחת התרופות שידועות שמשפיעות ישירות על הכבד.
אני לא יודע את מצב הלב של אמך. אי ספיקת לב ימיני, אם קיימת, יכולה להשפיע על אנזימי הכבד.
הבירור הראשוני שהרופאה מציעה נראה לי סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי CREATININE 0.42 Mg/dlמיכל23/12/2008
שלום רב, אני בהריון עם תאומים בשבוע 29. בעקבות גרד חזק בגב, בבטן ובכפות הרגליים הופנתי לבדיקות דם. אחד הערכים, ה - CREATININE חורג ועומד על 0.42 Mg/dl. שאר הערכים תקינים ועומדים בטווח. האם הדבר מצריך טיפול? מה בעצם אומרת החריגה הזאת על תפקוד הכליות שלי, השפעה על העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר25/12/2008בנושאי הריון ולידה יש לשאול גינקולוג.
אני לא רואה חריגה בערך ששלחת ואני לא חושב שקיימת בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, עשיתי בדיקת דם..
עדי23/04/2009שלום,
עשיתי בדיקת דם ואני לא יודעת את הערכים של התוצאות שקיבלתי,
אשמח לדעת מה הפירוש של הערכים ומה אומרות התוצאות.
mg/dl NORMAL GLUCOSE - U STRIP
- mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP
- mg/dl NEG KETONES- U STRIP
1.030- 1.001 1.031 SPECIFIC GRAV-U STRI
7.4- 4.8 /µl 5.5 PH- U STRIP
30- 0 mg/dl NEG PROTEIN- U STRIP
- mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP
- /µl NEG ERYTHROCYTES-U STRIP
- NEG NITRITE- U STRIP
- /µl NEG. LEUCOCYTES - U STRIP
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
ד''ר אופיר אביזהר27/04/2009בדיקת שתן תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתנה
אהרון לייבמן30/07/2009אני ן 81 קריאטנין 2.4 לחץ דם נע בין 100/50 דופק55 130/60 40% ציסטוט לא פעילות
סתימנה קלה בעורק השמאלי, תרופות אוקסר 50מ"ג אספרון 100 קרדילוג 5מ"ג אמלדופין 5מ"ג
סוכרת 2 מבוקרת נובונום 1מ"ג.
הבעיה היא אני יורד כול שעה וחצי או שעתיים לתת שתן, בבדיקה אחרונה קריאטנין [u[ /24{
אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לילצמץ את הטלת שתן
אהרון לייבמן 0522321038* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר02/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=282 id=link]אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pltליאת23/12/2008
שלום רב, לפני כחודש עברתי הפלה, בתוצאות בדיקות הדם plt יצא 554 שהנורמה זה 150-450 וקראתי שזה יכול להיות בגלל קרישתיות יתר, האם זה נכון? האם כדאי לבצע בדיקת קרישתיות יתר לפני תכנון הריון נוסף? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד''ר אופיר אביזהר25/12/2008לגבי הנחיות להריון נוסף עליך לשאול גינקולוג.
לידיעתי נוהגים לעשות ברור לקרישיות יתר לאחר הפלה טבעית, ולדעתי זה נכון לעשות.
אני לא יודע אם יש קשר למספר התסיות. זה יכול להיות גם תגובה לארוע. בכל מקרה הייתי עוקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה כפולהגרוס מאיר22/12/2008
אני בן 60 , מזה 3 חודשים ראייתי היא כפולה , נבדקתי אצל נוירולוג והוא שלח אותי לעשות בדיקת דםacetylchol.recept שאלתי : מה משמעות הבדיקה , מה היא מגלה ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיר
ד''ר אופיר אביזהר23/12/2008אני מניח שאתה מתכוון לבדיקת דם לנוגדנים לקולטנים של אצטיל כולין.
זו בדיקה נוירולוגית למחלה ואני מאמין שנוירולוג הוא הכתובת הנכונה להסבר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשי21/12/2008
שלום דוקטור, אני בן 20 ויש לי מעי רגיז ותת פעליות בבלוטת התריס המאוזנת על ידי אלטרוקסין עשיתי בדיקת דם הבוקר בעקבות הרגשה לא טובה של עיפות צמרמורות קור וכפות רגליים קפואות וסגולות שנרדמות הרבה פעמים, אני מרגיש ממש רע בזמן האחרון מה גם שהמעי רגיז מתמיד. התוצאות השליליות הן: (6.10- 4.70 ) RBC 4.48 13.5-17.5 13.4 HB 52.0- 42.0 38.8 HCT 4.5- 2.5 4.7 PHOSPHORUS 171- 0 399 CPK אני יודע שהתוצאות הן די גבוליות אך האם הן יכולות להעיד על הרגשתי? אם כן כיצד ניתן לטפל? לגבי הזרחן זוהי פעם רביעית בחודשים האחרונים שבהן הנתון חורג, הרופא אומר שזה לא משמעותי כי אני עדיין גדל, האם יכולה להיות סיבה אחרת והאם יש ממה לחשוש? (הסידן תקין) מה זה CPK ומה אומרת התוצאה האסטרונומית הזו??? נזכרתי שמישהו אמר לי פעם לבדוק טסטוסטרון, ביקשתי מהרופא הבוקר והוא נתן לי בדיקת טוטל האם זו הבדיקה שצריך ועל מה היא מעידה: התוצאה הייתה 7.1 כשהנורמה המינמלית היא 8.4. ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד''ר אופיר אביזהר22/12/2008כפי שאתה כבר ציינת הבדיקות די גבוליות, ולא ניתן בבטחון לקשור אותן להרגשתך.
בוודאי שלא ניתן לאבחן או לטפל מרחוק.
חשוב לבדוק שאתה מאוזן מבחינת בלוטת התריס.
CPK מקורו בשריר. פעילות גופנית מאומצת או מכה לפני הבדיקה יכולה להעלותו. גם תת פעילות בלוטת התריס אם מספיק משמעותית יכולה להעלות CPK.
כל השאר - כולל השאלה לגבי הטוסטסטרון יש להפנות לאנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה האם תוכל לעזור לי בפענוח ?אביבית21/12/2008
שלום דוקטור אני מרגישה חולשה כללית וחוסר תיאבון כשבועים בבדיקות דם יצאו לי תוצאות נמוכות מהנורמה : ( 10.8- 4.8 ) K/ul 5.2 WBC ( 8.1 - 4.2 ) M/ul 4.3 RBC ( 16 - 12 ) g/dl 7.5 HB ( 52 - 37 ) HCT באחוזים 25.7 ( 400 - 130 ) K/ul 216 PLT ( 94 - 80 ) fL 59.7 MCV ( 31 - 27 ) pg 18.0 MCH ( 37 - 33 ) g/dl 30.2 MCHC שאר התוצאות במסגרת הנורמה גם תפקודי כבד וכליות בסדר אני מאד מודאגת מה דעתך תודה אביבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביבית
ד''ר אופיר אביזהר22/12/2008ההמוגלובין נמוך מאוד.
פני בהקדם לרופא המשפחה.
יש למצוא הסיבה ולטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביבית23/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור בדיקות דםניצה19/12/2008
בתי בת ה-18הופנתה לברור רפואי לאחר שהתלוננה על יציאות מרובות מדי יום, חולשה, עייפות רבה, סחרחורות, ירידה משמעותית במשקל למרות שהיא אוכלת כרגיל ואין שום בעיה של הפרעות אכילה. תוצאות הבדיקות שהיו לא תקינות הן: כימיה בדם: Urea (B) :16 Bilirubin Conjugated: 0.3 Bilirubin Unconjugated: 1.3 ALT (GPT: 6 Transferrin: 430.3 Ferritin: 15 המטולוגיה:משטח מיקרוסקופי Neutrophils % confirm: 27 Basophils % confirm: 4 Atypical Lymphocytes: 38 אימונולוגיה C.R.P: 1.2 לגבי שתי הבדיקות הבאות איני יודעת אם אינן תקינות: TransGlutaminase (IgA) Ab:קטן מ 3 U/ml :ערכי יחוס Negative: 0 - 5 U/ml Borderline: 5 - 8 U/ml Positive: גדול מ 8 U/ml Immunoglobulin A: 99.9 על מה מצביעות הבדיקות האלו והאם יש חשד לציליאק? תודה על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניצה
ד''ר אופיר אביזהר21/12/2008לגבי הצליאק התשובה צריכה להנתן על ידי גסטרו אנטרולוג. לדעתי בדיקות הדם לא תומכות בצליאק.
לא נתת את ספירת הדם במלואה, אך אם הבנתי נכון שיש 38% לימפוציטים אטיפיים - זה לא תקין ומחייב ברור. גם כאן לא ניתן לתת אבחנה ללא הכרת נשוא הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאולגה18/12/2008
עשיתי בדיקה ותוצאה: 2 IU/L -קטן מ מה זה אומר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולגה
ד''ר אופיר אביזהר21/12/2008לא רשמת איזו בדיקה. IU/L הן יחידות ריכוז של חומר. יחידות בינלאומיות לליטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)