מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם מה פירושןענת30/11/2008
שלום לך בבדיקות דם שלי היו כמה תוצאות מעל הנורמה: GOT = 39 GPT = 48 אלו הן בדיקות של תפקודי כבד. השאלה היא האם התוצאות מחיבות בדיקות נוספות? כמו כן הקלציום היה 10.97 קצת מעל הנורמה. אני לוקחת כדורי סידן. האם אתה מייעץ להפסיק לקחת אותם לתקופת מה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמלה
ד''ר אופיר אביזהר01/12/2008לגבי בדיקות אנזימי הכבד - זה בגבול העליון של הנורמה, אולי מעט למעלה, ובדרך כלל בשלב הראשון, אם אין תלונות או ממצאים נוספים מסתפקים במעקב שכן כל מחלה וירלית חולפת עלולה לגרום לכך. יש לשים לב שגם תרופות נפוצות כמו התרופות להורדת כולסטרול עשויות לעשות זאת, ובדרך כלל אין לכך משמעות רבה. אם בבדיקות חוזרות הערכים ממשיכים לעלות יש צורך בברור נוסף.
לגבי הסידן - גם כאן הייתי חוזר על הבדיקה לאשר אותה, ואם אכן גבוה יש לברר. בדרך כלל בודקים קודם PTH לבדיקת בלוטת הפאראתירואיד, שהיא הסיבה השכיחה. במצבים של PTH גבוה מומלץ בדרך כלל להגביל צריכת סידן עד פתרון הבעיה - אך כאן עלייך להתייעץ ברופא/ה שלך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ענת01/12/2008תודה על התשובה המהירה. שאלה נוספת, לא ציינתי שאני בת 65 ברקע CLL ללא טיפול. רציתי לשאול האם יש איזה שהוא קשר בין סידן בדם ובין תפקודי כבד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכרמלה
ד''ר אופיר אביזהר01/12/2008באופן עקרוני אולי כן. קשה לי להאמין , בהנחה שחלבוני הדם (סך החלבון ואלבומין) תקינים.
נשאלת השאלה אם יש קשר בין ההפרעות הללו ל-CLL, וכאן כדאי לשאול את ההמטולוג העוקב אחרייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ענת01/12/2008הרופא ההמטלוג ראה ולא התייחס לכך אולי בגלל הערכים הלא גבוהים פניתי אליך כי לא הייתי שקטה. בכל אופן תודה על ההתייחסות המהירה והמבהירה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכרמלה
ד''ר אופיר אביזהר01/12/2008שאלי שוב, בנימוס כמובן.
בכל מקרה - המשיכי לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות תוצאות בדיקות הדם הללואיריס30/11/2008
(נעשו אחרי המסת סוכר 50 ובדיקת שתן) הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 50.0- 0.0 mg/dl norm GLUCOSE - U STRIP 1.0- 0.0 mg/dl 1.0 BILIRUBIN- U STRIP 5.0- 0.0 mg/dl neg KETONES- U STRIP 1.030- 1.001 1.030 SPECIFIC GRAV-U STRI - 5.0 PH- U STRIP 30- 0 mg/dl neg PROTEIN- U STRIP 1- 0 mg/dl 1 UROBILINOGEN-U STRIP 1 - RBC/microl neg ERYTHROCYTES-U STRIP - neg NITRITE- U STRIP 10- 0 WBC/microl neg LEUCOCYTES - U STRIP פירוט הערות מציין הערה 1 0- 5 RBC/microl :ע. יחוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיריס
ד''ר אופיר אביזהר01/12/2008זו בדיקת שתן בלבד, והיא תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאםנ בהמסת סוכר 50 גרם התוצאה יצאה
איריס01/12/2008108 מה עושים? ההמוגלובין 10.2? מה ניתו לאכול לשפר מצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס
ד''ר אופיר אביזהר01/12/2008בהעמסת סוכר מקובל לתת 75 גרם סוכר.
בבדיקה תקינה של סוכר שעתיים אחרי ההעמסה רמת הסוכר צריכה להיות נמוכה מ-140 מ"ג%. מעל 200 מ"ג% נחשב כסכרת.
לגבי תזונה פני לדיאטנית. חשוב להיות במשקל גוף תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לאחר קולונסקופיהלימור30/11/2008
לאחר הקולונסקופיה הרגשתי כאבים בגב התחתון והלכתי למוקד ותוצאות בדיקות הדם סוכר 85 UREA 13 CREATININE 0.7 SODIUM 143 POTASSIUM 4.2 לפני כשלושה שבועות גם ביצעו בדיקות דם לפני הקולונסקופיה והנתונים השונים הם UREA 22 CREATININE 0.6 הדבר הנוסף שלא תקין פירטין 13 וברזל 11.4 שאלתי האם האוראה נצוך מעיד על בעיה?? האם כל החומר ניגוד היוד וסופודקס במהלך כל השנה מסכן את הכליה האם עלי לבצע בדיקות חוזרות בהמשך או נוספות אודה מאוד על תשובותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד''ר אופיר אביזהר30/11/2008אני לא רואה שוני מהותי בין שתי הבדיקות. שתיהן בגדר הנורמה.
לגבי הפריטין והברזל - יתכן שזו הסיבה לקולונוסקופיה.
לא משתמשים ביוד בקולונוסקופיה למיטב ידיעתי.
החומר המשלשל עלול עקרונית לגרום התיבשות, הפרעות מלחים ואולי גם פגיעה כלייתית - זה לא נפוץ מאוד וקורה בעיקר בזקנים שמלכתחילה הם קצת מיובשים והתפקוד הכלייתי גבולי.
לא נראה לי שזה המקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמוניםטל29/11/2008
ברצוני לברר לגבי תוצאות של בדיקות דם: בטה <2, פרוגסטרון 7.40,אשמח לדעת מה זה אומר? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK30/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןשרית29/11/2008
שלום, קראתי כי ניתן לגלות בבדיקת שתן עכבות של תרופות. האם זה נכון? איזה תרופות משאירות עכבות מסוג זה? האם אלו רק תרופות הנלקחות באופן יום-יומי והאם אי- נטילת התרופה מספר ימים לפני עשיית בדיקה תשפיע על תוצאות הבדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
ד''ר אופיר אביזהר30/11/2008לגוף יש שתי דרכים להוציא תרופות מהגוף - דרך הכבד ודרכי המרה למערכת העיכול, ודרך הכליות לשתן. כל תרופה שעיקר הפרשתה דרך הכליות ניתן למדוד בשתן. עקרונית תרופה כזו גם אם נלקחת חד פעמית, ניתן לזהותה בשתן אם לוקחים דגימה בזמן הנכון. לכל תרופה יש מהלך אופיני של הפרשה. אי לקיחת תרופה ביום מסוים והמשך לקיחתה אחר כך - קשה לי להאמין שאפשר באופן ברור לגלות או לתת לוח זמנים מדויק של נטילה ואי נטילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן- שאלה נוספתשרה27/11/2008
אם לבדיקת creatinine clearance נאסף במיכל רוב השתן של יממה אבל לא 100 אחוז שלו (מסיבות שונות) - האם התוצאה עלולה להיות מוטעית? שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסבטלנה
ד''ר אופיר אביזהר30/11/2008CCT מחושב ככמות לדקה.
לכן חשובה כמות השתן המדויקת, וחשוב משך הזמן.
אם היה זמן שונה מ-24 שעות יש לכתוב את משך הזמן המדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות לטלסמיה...האם זה תקין?קרן26/11/2008
97.8- 96.8 % 96.7 HEMOGLOBIN A 3.3- 2.2 % 2.8 HbA2 0.5- 0.0 % 0.5 HbF 8.3- 6.6 g/dl 8.2 PROTEIN-TOTAL 66.1- 55.8 % 54.0 ALBUMIN (BY EP) 4.9- 2.9 % 4.1 GLOBULIN ALPHA-1 11.8- 7.1 % 9.5 GLOBULIN ALPHA-2 7.2- 4.7 % 6.9 GLOBULIN BETA-1 6.5- 3.2 % 4.2 GLOBULIN BETA-2 1 18.8- 11.1 % 21.3 GLOBULIN GAMA פירוט הערות מציין הערה 1 Heterogenic Hypergamma
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK27/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=97 id=link]המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםענבל26/11/2008
שלום, אני בת 25 וסובלת מכאבי פרקים מזה 8 שנים. לפני כחודש ביצעתי בדיקות דם: ESR - 50 CRP - 17.9 (PROTEIN C3 - 165.5 C4 - 33.5 האם ערכים אלו מעידים על קשר כלשהו לכאבי הפרקים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
ד''ר אופיר אביזהר27/11/2008שקיעת הדם מוחדת. גם CRP מוחש. אלה בהחלט יכולים להיות סימנים של דלקת ויתכן שיש קשר לכאב הפרקים או למה שגורם לכאב הפרקים. C3 גבולי גבוה C4 בגדר הנורמה - כאן זה יותר מסובך וזה צריך להיות מפוענח בהקשר הכולל. ראומטולוג יכול להיות הכתובת הנכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למפוציטים נמוכים ניטרופילים גבוהיםרותי26/11/2008
אני כבר חודש ימים עם כאבי גרון ומטופלת ב- 3 סוגי טנטיביוטיקה אחת שהרופא המטפל נתן ושתיים רופא אף אוזן וגרון ביום החרון של האנטיביוטיקה עלה לי חום גבוה 39.5 הופנתי למיון ושם בבדיקות ספירת דם נמצא לימפוציטים נמוכים ונויטרופילים גבוהים בדק אותי רופא אף אוזן וגרון- מצא 2 אפטות קטנות על הגרון ואמר שאין קשר לטיפולו בעניין אני מאוד מודאגת מהבדיקות עדיין כואב לי הגרון, החום ירד ל- 37.8 אבל עדיין לא מרגישה בריאה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
ד''ר אופיר אביזהר27/11/2008לא רשמת מספרים.
באופן כללי עליה בסך הכדוריות הלבנות עם עליה יחסית בנויטרופילים וירידה יחסית בלימפוציטים אופיינית לזיהום חיידקי. בדרך כלל רצוי לקחת תרבית מהגרון לפני התחלת אנטיביוטיקה, להתחיל אנטיביוטיקה לפי הגורם השכיח והמסוכן ולפי הצורך לשנות את האנטיביוטיקה.
טיפול בשלוש אנטיביוטיקות נראה לי יוצא דופן למדי.
חשוב שתהיי במעקב. יש לשלול מצד אחד אבצס שיכול להיות שהטיפול לא עוזר, או מצד שני יתכן שהכל וירלי - כדאי למשל לודאי שאין מחלת הנשיקה (EBV).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעה גבוההרחלי26/11/2008
בבדיקת שקיעת דם נתקבלו ערכים גבוהים, לאחר שעה 40 וכעבור שעה נוספת 95, מה ז"א? אני נמצא במעקב בדיקות בנוגע לכאבים בבטן עליונה, יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד''ר אופיר אביזהר26/11/2008השקיעה מעט מוגברת.
זו בדיקה לא ספציפית ולא מכוונת לשום דבר ספציפי. יכול להעיד גם על דלקת.
צריך פשוט להמשיך לחפש את הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודיוםיעל26/11/2008
שלום, רציתי לשאול מה המשמעות של סודיום נמוך מעט מהגבול התחתון? בבדיקת דם שגרתית הערך החריג היחיד שקיבלתי הוא סודיום. התוצאה שהתקבלה היא Na- Sodium (B) 135 כשהטווח הנורמלי הוא 136-146 ביחידות mmol/l. רוצה גם לציין שתקופה קצרה קודם לבדיקה סבלתי מבחילות ושלשולים קלים - האם זה יכול להיות כתוצאה מכך או גורם לכך? תודה, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר26/11/2008הסטייה מזערית, אם בכלל.
הקאות ושלשולים בהחלט יכולים לגרום לשינויים במלחים.
אם כל השאר תקין ואת חשה בטוב כעת - כנראה שהכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- creatinine clearance testשרה25/11/2008
שלום, האם איסוף שתן לבדיקה זאת חייב להתבצע במיכל סטרילי או שניתן לעשות בדיקה חוזרת לאחר שטיפת המיכל במים במקרה של טעות באיסוף? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסבטלנה
ד''ר אופיר אביזהר26/11/2008המיכל לא צריך להיות סטרילי. כדאי שיהיה יבש ממים.
זכרי - שתן ראשון בבוקר - לאסלה. כל שתן אחר כך למיכל. השתן הראשון 24 שעות אחרי כן - למיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגן רמה חריגהסיגל25/11/2008
בבדיקת דם אשלגן 5.2 בבדיקה חוזרת 5.4 לאחר 3 ימי דיאטה דלת אשלגן בדיקה שלישית 5.5 שאלתי האם האשלגן יכול להשתנות לאחר 3 ימים בלבד או שהדיאטה צריכה להמשך יותר כדי לראות שינוי מה יכולה להיות הסיבה לתוצאה אני בת 48 בריאה עוסקת בספורט משקל תקין אוכלת בריא הגעתי לבדיקה בגלל התכווצויות שרירים וקצת חולשה כל הבדיקות דם ושתן מצוינות למעט האשלגן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
ד''ר אופיר אביזהר26/11/2008הסטיה מהנורמה היא קטנה, וגם תמס קל של כדוריות הדם , בעיה טכנית בנטילת הבדיקה או החקתה, יכולה לתת אותה.
מאידך עליה עקבית ונמשכת באשלגן מחייבת ברור כיון שרמות גבוהות של אשלגן בדם (גבוהות מהרמות שאת מציינת) עלולות להיות מסוכנות.
האבחנה המבדלת של יתר אשלגן בדם רחבה, ואיני יכול לאבחן מכאן. קשה לי לראות תזונה, אלא אם היא קיצונית מאוד, כגורם משפיע משמעותי. תמיד חשוב לשלול תרופות כגורם אפשרי.
גם בעיה בשרירים עשויה לגרום לכך. פעילות גופנית קיצונית?
חשוב שתהיי במעקב הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך.......גלי25/11/2008
שלום ותודה על היתיחסותך המהירה לגבי רמת הבי 12 בדם הרופא נויאורולוג כבר ראה את הערכים הגבוהים לאחר הזריקות ובמקביל גם קיבלתי כדורים מיתחת ללשון הוא הפסיק לי את הזריקות אבל עים הכדורים הוא אמר לא להפסיק הוא אמר שההערך בישבילי אינו גבוה הבנתי מדבריו שהחוסר בבי 12 גרם לי כבר לנזק שראו במרי עמוד שידרה גבי ויש לי גם חוסר נויאורולוגי ביד ורגל שמאל האים אתה מסכים עים אבחנה זו שחוסר גורם לפגיעה בחוט השידרה או למחלה איזו שהיא נויאורולוגית. הערכים שהיו בתוצאת הבדיקה היה כתוב כך אני מקווה שאני מעתיקה נכון כפי שכתוב MCV 79,76 L. FL 80.80- 100.00 אבקש אים תוכל לעזור לי בפיענוח וגם בהקשר לבי12 תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
ד''ר אופיר אביזהר25/11/2008תודה.
אני לא יכול ולא רשאי לתת חוות דעת והמלצות כאלה בפורום כזה. אני מאמין שאת בידיים טובות.
באופן כללי - חוסר B12 יכול לגרום להפרעות נוירולוגיות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפח כדוריות אדומותגלי25/11/2008
תודה על תשובתך כן כפי שאמרתה נפח כדוריות אדומות נכון קיבלתי זריקות B 12 ליפני כחצי שנה וגם כדור מיתחת ללשון הרופא אמר שהבדיקת דם הראתה חוסר היה מצוין 178 האים זהו חוסר ? עליי לציין שהבי 12 עלה כבר מעל 1000 ואני עדיין עים כדור מיתחת ללשון כול יום וגם נוטלת אספירין 100 מ"ג האים זה שייך לנפח הכדוריות הגבוה שיש לי ואים זה מסוכן כשהם גבוהות זה מראה על איזו שהיא בעייה בגוף? מה תפקידן של הכדוריות האדומות בגוף? תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
ד''ר אופיר אביזהר25/11/2008לגבי נטילת ה-B12 - אם רמת הויטמין בדם גבוהה יתכן שאין צורך בהמשך הטיפול. פני לרופא המטפל.
אספירין לא מעלה את ה-MCV.
העליה ב-MCV בדרך כלל לא היא עצמה בעייתית אלה הסיבה לה. לא רשמת את ערך ה-MCV.
הכדוריות האדומות מעבירות חמצן מהריאות לרקמות הגוף ופחמן דו חמצני מהרקמות לריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)