מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות חריגות-דחוףשרית07/01/2009
אני מקפידה יום יום לקחת כדור שנקרא ויטהקל+מינרלים+ברזל (זה כדור אחד) ואיני יודעת מדוע קיבלתי תוצאה לא טובה ואודה אם תעזור לי ותכתוב לי מה אומרות לך תוצאות אלו ? ׁׁ(אני בת 54). ויטמין D25-OH - 41.0 LDH - 615 הרבה הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיה
ד''ר אופיר אביזהר07/01/2009לגבי ויטמין D - לא רשמת את היחידות.
ביחידות של ng/ml זה תקין.
אם זה ביחידות אחרות ורשום שיש חסר - זה קרוב לודאי עקב זהירות מחשיפה לשמש.
ניתן להשלים או בהגברה מדודה של החשיפה לשמש או תרופתית.
LDH נראה מעט מוגבר. יש לפחות חמישה מקורות אפשריים ל-LDH, ובהעדר פרטים מלאים אין מה להוסיף. אני לא חושב שזו אמורה להיות בדיקת סקר שגרתית.
רופא/ת המשפחה אמור/ה לראות התוצאות ולהגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו C-REACTIVE PROTEINהילה06/01/2009
שלום בני בן שנה ו3 חודשים אני רוצה לדעת מהי הבדיקה הזה ומה המשמעות שלה C-REACTIVE PROTEIN והתוצאה היא 0.0 מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK07/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות טלסמיה - אלקטרופורזהyo06/01/2009
תוצאות בדיקות הדם הראו: HbA2- 4.8% HbA1-94.3% HbF - 0.9% ממה שאני מבין יש לי טלסמיה? מה המשמעות של זה? יש לי תינוקת בת 3 חודשים. האם זה אומר שהיא גם נושאת את המחלה? צריך להקפיד על משהו? עד כמה זה מסוכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK07/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=97 id=link]המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאורית06/01/2009
שלום דוקטור , הרופא גסטרו המליץ לעשות בדיקת מנומטריה PH של 24 שעות עקב חנק וכאב בגרון כבר המון זמן , מה דעתך ? העם זו בדיקה קשה ? תודה
מערכת BeOK06/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=159 id=link]מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר+תרבית שתןשיר06/01/2009
שלום רב, אני בשבוע 24 להריון. קיבלתי תוצאות חריגות במשטח מיקרוסקופי האם ניתן לקבל פרוש? המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי Neutrophils % confirm. | % | ( 40 * 49 ) 75 | Band % | % | ( 0 ) 6 * 9 | Lymphocytes % confirm. | % | ( 22 * 26 ) 44 | Monocytes % confirm. | % | ( 3 ) 13 * 15 | Eosinophils % confirm. | % | ( 0 * 1 ) 6 | Basophils % confirm. | % | ( 0 * 0 ) 2 | תודה מראש.
מערכת BeOK06/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםמרב05/01/2009
לפני כ 10חודשים עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות החריגות שקיבלתי: (BILIRUB. DIREC 0.09 MG/DL (0.10-0.40 (FERRITIN 3.70 NG/ML (8.10- 230.00 (MCH 26.40 PG ( 27.00- 33.00 ההמוגלובין (13.3 G/DL) והברזל ( 70.42 UG/DL) היו בסדר (למרות שמשך חיי היו לי תקופות רבות בהם ההמוגלובין שלי היה נמוך, כרגע הוא בסדר) במשך 9 חודשים לקחתי כדורי ברזל ולפני כחודש עשיתי בדיקת דם נוספת בה ראו שאכן הטיפול עזר והפריטין עלה ל 55.3 MG/ML. אבל ישנם דברים נוספים שהיו מחוץ לנורמה: שוב, כמו לפני 10 חודשים ה- BILIRUB. DIREC היה מעט נמוך -מה זה אומר? והתגלו חריגות נוספות חדשות: (CALCIUM SERUM 10.47 MG/DL (8.40-10.40 (PHOSPHORUS 4.95 MG/DL (2.50- 4.60 (HEMATOCRIT 46.00 % (35.00-45.00 (VIT.D 25-OH 26.20 NG/ML (30.00-100.00 קראתי שמחסור בויטמין D אצל נשים בהריון מגביר את הסיכוי ללידה בניתוח קיסרי, האם זה נכון? (אני מתכננת להכנס להריון בזמן הקרוב האם עלי להיות מוטרדת?) יש קשר בין הסידן הגבוה למחסור בויטמין D? מה המשמעות של פוספט גבוה? תודה רבה מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרב
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009אני לא חושב שיש קשר בין רמת הסידן בדם לרמת ויטמין D.
יש לעקוב אחר רמת הסידן ואם זה קבוע או מחמיר יש לערוך ברור. בדרך כלל מתחילים בבדיקת PTH בדם, בעקר אם הרמה של הפוספט מעט גבוהה. יתכן שבלוטת פאראתירואיד אחת או יותר עובדת ביתר.
חוסר קל בויטמין D - נפוץ כי אנו נמנעים מחשיפה לשמש. ניתן להשלים בחשיפה מדודה לשמש או בכדורים.
פריטין מצין מאגרי ברזל, והוא הראשון שיורד והאחרון שחוזר לנורמה. ניתן להשלים תזונתית או בכדורים.
בכל הנוגע להריון יש לשאול גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CPKשלמה אלנבוגן05/01/2009
בבדיקות דם שיגרתיות נמצא CPK גבוהה בדם, 568=CPK , לאחר שיחה עם רופא המשפחה נקבע בדיקה חוזרת לעוד 7 ימים,לטענת רופא המשפחה לאחר ששאל אותי מס' שאלות הגיע למסקנה כי קרוב לוודאי התוצאה הינה תגובה לעקירה כרורגית של שן בינה ולטיפול שיניים שקלל מס' זריקות אשר אחת מהן הייתה לחח העליון,לטענתו כרגע הסביר הוא כי שריר או עצב נפגע מהזריקה. א.האם ייתכן הדבר? ב.האם ה CPK ברמות אילו מסוכן,לפחות עד לבדיקה החוזרת? גץהאם כדאי לבצע בדיקות נוספות?. בברכה שלומי אלנבוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלמה
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009אני באופן עקרוני לא אוהב את ה-CPK כבדיקת שיגרה - בעיקר בגלל חוסר ספציפיות.
CPK אינו מסוכן אלא השאלה היא ממה נובע ה-CPK הגבוה.
CPK מקורו בשריר - שריר לב או שריר אחר.
באופן עקרוני זריקה לשריר יכולה להעלות CPK. האם בחך יש מספיק שריר לגרום לכך? - אולי.
גם מאמץ גופני קשה יכול לגרום לעליה כזו.
גם תרופות להורדת כולסטרול כמו SIMVASTATIN יכולות לגרום לכך, וגם תת פעילות בלוטת התריס.
הייתי עושה גם אק"ג ליתר בטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Bilirubinחנן05/01/2009
בבדיקת דם שערכתי לצרכי ביטוח חיים, נכות ואבדן כושר עבודה התבקשתי להביא אישור מהרופא הכל תקין אצלי בכבד לגבי תוצאת Bilirubin total - 0.76 אני בו 47 ולא מטופל בתרופות. 1. מה המשמעות של Bilirubin 2. בבבדיקות הדם הסקלה היא 0.3 - 1.2 , האם אתה רואה סיבה כלשהי למה ביקשו ממני אישור מהרופא שהכל תקין אצלי בכבד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנן
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009בילירובין הוא תוצר פירוק של חלק של ההמוגלובין.
בילירובין יכול לעלות גם בהפרעות כבד למינהן.
על פניו נראה שהרמה תקינה אך אין חלוקה לפרקציות - ישיר או בלתי ישיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין בי 12שני05/01/2009
635- 180 pmol/L 632.0 VITAMIN B12 האם זה לא גבוה מידי? ממה זה נובע? אני לא לוקחת שום תוספי מזון. האם זה בסדר? אני בת 50+
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסמין
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009זה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגותשרית05/01/2009
קיבלתי תוצאות הבדיקות ואודה על התייחסותכם. השאר תקינות. LDH - 615 GGT- 40 GPT - 39 GOT - 34 כלורסטרול - LDL - 151.6 כלורסטרול HDL - 99 פוטסיום - 5.7 ספסיפיק גרב-Uסטרי - 1.034 קראטינין - U סמפל - 150.1 TSH - 5.86 ראקטיב פרוטאין C - 0.077000 בעיות רקע: מטופלת באלטרוקצין 50 בגלל תת פעילות והשימוטו, לאחרונה: הפרעות קצב (בהולטר לב: פעימות מוקדמות חדריות ועיליתיות, רגע ללא טפול תרופתי..). אודה על תשובתך על הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם האתר פעיל???
ענת05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009TSH גבוה. המשיכי להיות במעקב אנדוקריני. יתכן שיש מקום לעדכון הטיפול.
רמת הכולסטרול מעט גבוהה, ויתכן שהיא מושפעת מההפרעה בבלוטת התריס. כאשר תהיי מאוזנת היטב כדאי לחזור על הבדיקה. שמרי על תזונה שאינה עתירה בכולסטרול.
בשאר הבדיקות אני לא רואה חריגה משמעותית. המשיכי במעקב רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ומחזורהילה04/01/2009
עשיתי בדיקות דם לפני שבוע, בזמן שהיה לי מחזור. השאלה שלי היא האם עובדה זו יכולה להראות ממצאים שונים גבוהים/ נמוכים יותר במיוחד ברמות ההמוגלובין, הברזל והB12 שלי ? אשמח לתשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009אני לא חושב שמחזור אחד יכול לשנות משמעותית את רמת ההמוגלובין, אך הסיבה העקרית לאנמיה או לחוסר ברזל, בגיל צעיר היא המחזור.
חוסר B12 אם קיים נובע יותר מבעיית תזונה או ספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אופיר אביזהר
הילה08/01/2009אם כך, מחזור יכול לגרום לאנמיה ולחוסר ברזל? יש לציין שאני צמחונית. יש איזה שהיא אפשרות למנוע את האנמיה או להפחית את העוצה שלה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
ד''ר אופיר אביזהר08/01/2009באופן טבעי, לנשים שיש להן מחזור חודשי סדיר יש המוגלובין הנמוך משל גברים או משל נשים מבוגרות יותר שכבר ללא מחזור. אם המחזורים גדולים מאוד או ממושכים מאוד אכן יכולה להווצר אנמיה יותר משמעותית. במקרים כאלה כדאי להתייעץ בגינקולוג לוודא שאין בעיה גינקולוגית שגורמת לדימום מוגבר, ואם אין - לעיתים יש צורך בתוספי ברזל.
לגבי צמחונות - אני בהחלו תומך בהתייעצות בתזונאית לגבי תחליפים תזונתיים למקור ויטמין B12. גם כאן, אם החוסר רב ניתן להשלים לתקופה מוגבלת גם בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין 31.5שני04/01/2009
האם הוא נחשב נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסמין
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009על פי המעבדה שלי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכיםלילך04/01/2009
שלום רב ברצוני לדעת מה ההשלכות אם יש, לערכים נמוכים (מחוץ לטווח) מלידה של MCH ו MCV אצל בני כיום בן שלוש וחצי, יש לציין כי ביצענו בדיקות לאנמיה והן היו שליליות, בני גם חולה אסטמה, האם יש מקום לדאגה או טיפול, ממה עלי להיזהר ובכלל מה המשמעות?
מערכת BeOK06/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות שנלקחו להפטיטיסשרית03/01/2009
כעובדת בבית חולים לפני כחודשיים נחשפתי לדם , ביקשתי מעמיתה שתקח לי דם לבדיקות הפטיטיס B ו-C תוצאות הבדיקות שהתקבלו מהמעבדה היו : HEPATITS BsAg-NEGATIVE HEPATITS C Ab-NEGATIVE ככל הידוע לי יש צורך בבדיקות נוספות : HEPATITS B Ab או בדיקות אחרות שאינני מכירה האם עלי להסתפק בתוצאות אלו או שיש לקחת בדיקות נוספות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה :
שרית03/01/2009הבדיקות שציינתי נלקחו חודשיים לאחר החשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית
ד''ר אופיר אביזהר06/01/2009אם את עובדת בית חולים וקבלת חיסון כנגד הפטיטיס B קרוב לודאי ורצוי שימצאו נוגדנים כנגד הפטיטיס B, וזה לא יגיד לגבי זיהום כעת. בכל מקרה כדאי אולי לעבור את הבדיקה מכיון שאם את באה במגע עם דם כדאי לוודא שאת מחוסנת. מעקב הרופא/ה המטפל/ת או מרפאת כבד או פרסונל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק ? או רגישות למשהו ספציפי ?ליז02/01/2009
שלום רב עשיתי בדיקות דם לצליאק לאחר שבגסטרוסקופיה לא גילו דבר ,אני סובלת מבטן מאוד נפוחה ומכאבים מתמשכים, חשוב לומר כי הבטן מאוד בולטת גם מכיוון שאני רזה אך הכאבים הם לא לעיתים קרובות. אשמח להבין מה תוצאות הבדיקה שלהלן ? 0.30- 0.00 mg/dl <0.077000 C-REACTIVE PROTEIN 1600- 700 mg/dl 1130 IgG 230- 40 mg/dl 82 IgM 500.00- 70.00 mg/dl 187.00 IgA 1 20.00- 0.00 EU/ml 1.50 T.TRANSGLUTAMINASE IgA isotype of tTG הערה1 ENDOMYSIAL Ab - בעבודה.
מערכת BeOK06/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=159 id=link]מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)