מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות של הורמונים גלי חום סוג ההורמוניםעדי מזור29/06/2021
שלום רציתי לדעת אני מגיל 40 עם פרוגילטון לאחרונה שקשה לי לפני המחזור הרגליים נהיות כבדות ...הרוםא המליץ לי על מדבקות אבורל 50 ואחרי חודש לעשות אולטרסאונד ואז לשלב פרוגסטרון ....אין משהו שיכלול את שנהם ? מעשנת 3 סיגריות ביום עושה ספורט...מה שגם מפריע לי זה הנפיחות עם הפרוגילטון ...לדעתך אבורל 50 יכול לתת מענה ....בגדול הגלי חום חזקים אצלי אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג של הורמונים- פרוגילוטון
ד``ר איתן פאר17/07/2021לא מתאים לך
תעברי לנובופם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה[email protected]
עדי18/07/2021התכוונת שהאברול לא מתאים לי ?
מאיזו סיבה חלש ? אני אמורה לשלב פיטליות של פרוגסטרון....אשמח לתשובה ובכלל הייתי שמחה לבוא אליך אני מתא .....מטופלת אצל גדעון קופרניק ...בעבר ניסיתי אקטיבל לויאל אביאנה כלום לא עזר מלבד הפרוגילטון מנסה לרדת במינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כעשרה ימים בגיל 51בתיה27/06/2021
שלום רב
בת 51 מחזור כעשרה ימים ולא נגמר עדיין. ביקורת אולטרה סאונד רופא נשים לפני שלושה חודשים תקין.פאפ תקין. האם יש מקום לדאגה? האם צריך לקחת הורמונים כלשהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ממושך
ד``ר איתן פאר17/07/2021אופייני לגיל שלך, טרום גיל המעבר , יש דימומים שלא על רקע של ביוץ ולכן ממושכים וחזקים
הטיפול- כדורי פרוגסטרון ל 10 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמום בזמן לקיחת אביאנה בת 51אלה26/06/2021
שלום,
בת 51.5. לוקחת אביאנה שנה וחודש. לפני שבוע קיבלתי דמום כמו מחזור לכל דבר שנמשך שבוע אחרי מספר חודשים ללא דמום כלל. (היו עוד 2 ארועי דמומים בנוסף בשנה שבה לקחתי אביאנה).
האם הגלולות גרמו לדמום והאם להמשיך לקחת אביאנה ? בינתיים המשכתי כרגיל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אביאנה
ד``ר איתן פאר17/07/2021סביר ושכיח
בזמן דימום להפסיק אביאנה עד חלוף הדימום ואז לחדש
במידה וחוזר על עצמו להחליף סוג של טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין שתי תרופות שונותיעל26/06/2021
האם ניתן ליטול פמוסטון 1/10 ומוטיב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
יעל26/06/2021ומוטיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורמוטיב
יעל26/06/2021.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב והורמונים
ד``ר איתן פאר17/07/2021ניתן לשלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של הוצאת מירנהשירה24/06/2021
שלום. אני בת 50 והוצאתי את המירנה לפני שבוע אחרי בדיקת רמת הורמונים שהצביעה שכבר אינני פוריה. יש לי תופעות לוואי של מחזור בגיל העשרה, סחרחורות, כאבי בטן, חולשה... האם זה נורמלי? כמה זמן תופעות הלוואי אמורות להימשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת מירנה
ד``ר איתן פאר17/07/2021פרופיל הורמונלי לא מעיד בהכרח על גיל מעבר
בתקופת טרום גיל מעבר שיכול להמשך גם 4 שנים בדיקות דם להורמונים יכולות בהחלט לדמות תוצאות של גיל מעבר
ואין הדבר כך
טעות היה להוציא המירנה
מירנה נשארת לפחות שנה לאחר סיום המחזור
ויתכן מה שאת חובה עכשיו זה פשוט חזרה של פעילות שחלתית, שבד'כ כלל אינה סדירה בגיל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל המעבר או הפסקת המחזורגילה22/06/2021
הבנתי שאחוז ההצלחה להיכנס להריון בזמן שהמחזור מפסיק הוא אפסי ובכל זאת יש נשים שנכנסות להריון בגילאים 48 -45 ואף יולדות .
השאלה שלי היא איך אפשר לדעת אם אני בהריון או שסתם המחזור לא מופיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל מבוגר
ד``ר איתן פאר17/07/2021אמנם סיכוי נמוך אבל עד שנה לאחר שפוסק המחזור האחרון ניתן להרות, אקראית
בחלוף שנה מהמחזור האחרון- כבר לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של גיל המעברצ.א22/06/2021
בת 47, עדיין מקבלת מחזור אך לא תמיד סדיר. יש לי גלי חום ושינה לא סדירה בלילה, היו לי גלי חום שעברו לתקופה מסויימת ועכשיו חזרו, רופא כירורג שד אמר לי שלא כדאי שאקח תרופות להקלה כיוון שברקע הרפואי אימא שלי נפטרה מסרטן השד. אני במעקב ממוגרפיה - תקין. ואין לי את הגן - עשיתי בדיקות. מה אפשר לעשות בכדי להקל על התופעות? הבנתי שיש גם כדורים שנחשבים "טבעיים" אך הרופא אמר שגם בהם יש הורמונים. אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל מעבר
ד``ר איתן פאר17/07/2021הכירורג שד שלך טועה ובגדול
אין כל קשר לסרטן השד של אמא שלך בהיותך שלילית לגן BRCA
ןאי לקיחת הורמונים פוגעת בעיקר בלד , במוח ובעצם
וכוגרמת להשמנה, לאובדן חשק מיני, ליובש נרתיקי, ולשינויי מצב רוח
בקיצור לפגיעה קשה באיכות חיים
כלל לא מסכים למה שיעץ לך כירוג השד
תקחי טיפול ומיד
ויפה שעה אחת קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר טיפול מומלץ?יעלה21/06/2021
בת 52 מקבלת ווסת כל חודש בצורה סדירה.
פרופיל הורמונלי תקין - לא מנפאוזלי.
בשנה האחרונה וסתות קשות מאד עם הרבה דימום וחולשה קשה עד כדי חוסר תפקוד. כולל תסמונת קדם וסתית קשה פיזית ונפשית.
הומוזיגוטית ל Mthfr - יעוץ רופא המטולוגיה אישר שימוש בהורמונים.
הוצע על ידי רופא נשים התקן מירנה.
האם זה טיפול מקובל ומתאים והאם יש חלופה של כדורים . (על רקע של חרדה ופחד מההתקן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל מבר- טיפול מומלץ
ד``ר איתן פאר17/07/2021צירנה אכן תפחית הדימומים אבל לא את התסמונת הקדם ווסתית
ולכן זה לא הטיפול הנכון
הטיפול הנכון הוא גלולות קלייר או גלולות זואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של גודש ונפיחותטלי20/06/2021
שלום רב, אני בת 53. מחזור אחרון היה לפני כ-7 חודשים. עקב גלי חום וקשיי שינה קיבלתי אוורל קונטי. מרגישה טוב עם הטיפול. משתמשת כ4 חודשים. בהתחלה היו דימומים שחלפו וכעת יש גודש בשדיים ונפיחות בבטן. האם תופעות אלה יחלפו עם המשך הטיפול? האם זה בגלל שטרם חלפה שנה מהמחזור האחרון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בשדיים תחת מדבקות
ד``ר איתן פאר21/06/2021תופעה אופיינית קלאסית
ךוקח בחצי שנה עד שחולף
חסר משמעות קלינית
במידה וממשיך מעבר לחצי שנה להחליף סוג הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיבל- מרסילוןיעל20/06/2021
היי, בת 50, שנה וחצי בבלות מלאה. לצערי תסמיני גיל המעבר שלי היו קשים מאוד. לאחר מספר נסיונות, אקטיבל היה הפתרון המייטבי. הפחתה משמעותית בגלי החום ביום, אבל עדיין הזעות לילה יומיומיות, פלפיטציות, קשיי שינה וכאבי ראש. הומלץ לי לנסות מרסילון, שרמות ההורמונים בו גבוהות יותר. עם הפסקה חודשית לדימום וחוזר חלילה. אני כבר לוקחת אפקסור כאוגמנטציה, והחלפתי שעות לאקטיבל, וכלום לא עזר ללילות ולשאר. מה עמדתך בנושא גלולות בגיל זה? מקפידה על בדיקות שיגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל- מרסילון
ד``ר איתן פאר21/06/2021מאד לא מקובל עלי המעבר למרסילון בגיל המעבר
מינון הומונלי לא הולם לגיל המעבר אלא לדיכוי ביוץ
תעברי מארטיבל לטיפול אחר ויש הרבה טיפולים של הורמונים שונים המתאימים לגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורל קונטידנה19/06/2021
בת 51 לוקחת מדבקות אוורל קונטי בערך 4 חודשים
שיפור משמעותי מאוד בגלי החום
במקביל הרגשת דיכאון ודכדוך, גודש בחזה ותיאבון מוגבר.
בנוסף, נאלצת להחליף מדבקות לעתים קרובות
בגלל שהן נופלות.
יש מקום נוסף שניתן לשים אותן ולא באזור העכוז
והאם יש המלצה להורמונים אחרים שלא יגרמו לדיכאון ו לתיאבון מוגבר.
באוגוסט הקרוב - יהיה שנה ללא מחזור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר21/06/2021לא מתאים לך
לשנות סוג ההורמונים
יש הרבה מאד
לפנות לרופא שגיל המעבר זה תחום עיסוקו העיקרי ויתאים לך טיפול הולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרה רוזה + פמוסטון אופן שימושכנרת16/06/2021
1. אינטרה רוזה – האם משתמשים בפתליות פעמיים בשבוע כמו וגיפם?
2. האם לוקחים פמוסטון כל יום בלי הפסקה (נשאית BRCA ללא שחלות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרה רוזה, פמוסטון
ד``ר איתן פאר21/06/2021פמוסטון יום יום ללא הפסקה
אינטרה רוזה- פתילות לנרתיק- 12 שבועות יום יום ולאחר מכן ניתן לשקול לרדת לשלוש בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של פמוסטון- מחזורליז12/06/2021
שלום
איני מקבלת מחזור מאז ומעולם עקב מסת גוף נמוכה, ככל הנראה.
מאחר והגעתי לגיל ארבעים במצב לא תקין זה ואני מעוניינת למנוע נזקים לעצם הלכתי לרופא נשים והוא המליץ על פמוסטון.
קראתי את תופעות הלוואי ואני חוששת לקחת משני טעמים עיקריים
1. ראיתי כי השמנה היא תופה שכיחה. האם זה יחודי לפמוסטון או נכון לכל ה HRT?
2. ראיתי כי התרופה מעלה סיכון לסרטן השד. באולטרסאונד שביצעתי נראו הסתידויות שפירות. יחד עם זאת אני חוששת
האם יש בסיס לחששותיי או שכדאי לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתוב בתופעות לואי
ד``ר איתן פאר13/06/2021המום דברים כתובים על כל התרופותץ הכי הרבה כתוב על אקמול
לא להתייחס היות וזה כמעט ולא נכון
תקראי את הפוסטים שלי בפייס בוק
הכל כתוב שם
"איתן פאר- גיל המעבר"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואביב- האם במלאי או צפוי לחזוררונית12/06/2021
שלום ד"ר פאר
האם ידוע אם דואביב חזר למלאי או צפוי לחזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב
ד``ר איתן פאר13/06/2021חברת פייזר עסוקה כיום רק בחיסוני קורונה
ולכן דואביב לא יחזור עד לפחות אפריל 2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות עקב טרום גיל המעבררום10/06/2021
שלום, אני בת 50, לאחרונה מחזור לא סדיר, עייפות ושכחה (בעבר טיפולי IVF). כיצד אוכל להקל על התופעות?
בדיקות: ESTRADIOL (E-2) 1076 pmol/L
17-OH-PROGESTERONE 1.05 nmol/L
LH 3.30 IU/L
FSH 9.40 IU/L
PROLACTIN 141.8 mIU/L
PROGESTERONE <2
TESTOSTERONE- TOTAL 0.30 nmol/L
ANDROSTENEDIONE 2.18 nmol/L
DHEA SULPHATE 0.95 µmol/L
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל אישה בטרום גיל המעבר- פרימנופאוזה- צריכה לקבל טיפולויש טיפולים יעודיים לטרום גיל המעברתפני לרופא שלך להתאמת טיפול בהתאם
ד``ר איתן פאר13/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)