מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת וגיפם /אובסטין קרםליוש15/08/2021
שלום, אני בת 70 מעולם לא נטלתי טיפול הורמונלי עקב חשש מסרטן השד [ לסבתא שלי מצד אמי היה סרטן שד בזקנתה] עקב יובש בנרתיק הומלץ לי להחדיר קרם אובסטין או גלולת וגיפם. בעלון לצרכן קראתי שבקרב נוטלי טיפול הורמונלי חליפי יש עלייה בסיכון למחלת לב, לשבץ, אובדן זיכרון, ועוד בפרט מעל גיל 65 כמובן שזה מעלה בי חשש להתחיל טיפול [מקומי] באסטרוגן בגילי. אשמח לקרוא המלצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם בגיל 70 להשתמש ללא חשש
ד``ר איתן פאר08/09/2021בהחלט להשתמש בהחלט
ללא כל חשש
לא נספג מהנרתיק אלא פועל מקומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקה וחצי אוורל 50מיה13/08/2021
היי, אני נשאית brca2, אחרי כריתת רחם ושחלות. קיבלתי מדבקות אוורל 50.לאחר שימוש של חודשיים, עדכנתי את הרופאה שלי שאני עדיין סובלת מגלי חום ובעיות שינה והיא הנחתה אותי לשים מדבקה וחצי - לגזור אחת לחצי ולהשתמש בחצי השני בהמשך השבוע.
רופאת המשפחה אומרת לי שזה לא תקין והורס את יעילות המדבקה וברגע שפתחתי את האריזה אני צריכה להשתמש.
מה עושים? אשמח להתייחסותך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקה וחצי אין שום הפחתה ביעילות
ד``ר איתן פאר08/09/2021הרופאה שהמליצה לך צודקת
אין שום הפחתה ביעילות בחיתך המדבקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דו אביב הורמון לגיל המעבררחל ברקוביץ11/08/2021
אין להשיג את ההורמון
מה עושים?
היחיד שהתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר דואביב אך ישנו תחליף פמוסטון 1/5
ד``ר איתן פאר08/09/2021חברת פייזר מייצרת חיסונים ולכן הפסיקה ייצור של דואביב
התחליף- פמוסטון 1/5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון ואביאנהגלית10/08/2021
שלום, בת 48 נוטלת כשנתיים כדורי פרוגילוטון.
ברצוני להוריד את מינון ההורמונים והרופא המליץ לעבור לאביאנה.
האם באמת יש הבדל בין מינון ההורמונים בכדורים?
כיצד עוברים בין סוג אחד של כדור לסוג אחר? ברצף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון ואביאנה ניתן להחליף ללא צורך בהמתנה
ד``ר איתן פאר08/09/2021ניתן להחליף ללא כל צורך בהמתנה
להתחיל עם סיום הדימום לאחר סיום הפרוגילוטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת הורמונים באופן הדרגתימיכל פטמן08/08/2021
שלום רב,
לאחר תשע שנים שאני משתמשת באביאנה אני רוצה להפסיק. אך עושים זאת באופן הדרגתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אביאנה לא לכל החיים
ד``ר איתן פאר08/09/2021לא להפסיק כל החיים
שומר על המוח הלב העצם הנרתיק ועוד ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת סרזט בגיל 54 באופן רציףלילי07/08/2021
שלום ד"ר פאר,
בת 54 עם דימומים לא סדירים אך מאוד כבדים במחזורים ואנמיה עקב כך. ביקשתי מרופא מטפל שלא יהיה מחזור כלל עד שאכנס לגיל המעבר והוא הציע או התקן מירנה או גלולת סרזט לקחת ללא הפסקה. איני יכולה לשים התקן מירנה אז האופציה היחידה שנשארה זה סרזט. שמעתי מחברות וקראתי REVIEWS על הגלולה והבנתי שהיא מאוד לא מוצלחת כי אצל רוב הנשים היא עושה דימומים בלתי סדירים שלעיתים לא נפסקים חודשים רצוף. זאת הסיבה שאני מאוד חוששת לקחת אותה כי רק חסר לי שיהיו דימומים חודשים רצוף כשגם כך ההמוגלובין שלי הוא 10 ופריטין גם כן 10. כרגע לוקחת עירוי של ונופר במשך 5 שבועות.
יש לי שתי שאלות:
1) האם זה נפוץ/ נורמלי שנשים בגיל 54 עם עודף משקל רציני יקחו גלולת סרזט באופן רציף?
2) מה הניסיון שיש לך עם מתן גלולה זאת למטופלותיך? האם הרוב סבלו מדימומים לא סדירים קשים כשלקחו גלולת סרזט?
תודה רבה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות פרוגסטרון טובים למניעת דימומים
ד``ר איתן פאר08/09/2021גלולות פרוגסטרון בלבד טובים למניעת דימומים
אני ממליץ בגילך על מיקרלוט ברצף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופם- תופעות לוואי בעקבות לקיחה ממושכתטל06/08/2021
שלום רב
אני לוקחת נובופם 3 וחצי חודשים, בשל גלי חום חריפים. חל שיפור דרמטי בעזרת הכדורים, למרות שהתופעה לא חלפה לגמרי.
בימים האחרונים אני עם כאב ראש חזק במיוחד ועם תחושה של דפיקות לב (לא מהירות אבל מורגשות), שהייתה לי טרם תחילת השימוש בהורמונים. במקביל יותר גלי חום קטנים.
תוהה האם השפעת הכדורים פוחתת? יש אפשרות כזו? האם מדובר בתופעות לוואי? הגיוני שיופיעו לא בתחילת הטיפול?
בתודה מראש
🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןפעןת לואי מנובופם להחליף לפמוסטון
ד``ר איתן פאר08/09/2021תחליפי לפמוסטון 1/10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה כחודשיים לאחר התחלת מדבקות אוורל קואנטיתוהה06/08/2021
האם יש קשר הנשירה מאוד חזקה ומפחידה.האם זו אענדקציה להחלפת ההרומונים?
יש לציין שלקחתי קודם אנגליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהקשר לנשירת שיער יש לחזור לאנג'ליק
ד``ר איתן פאר08/09/2021ראשית תחזרי לאנג'ליק שחזר לשוקשנית תתחילי לקחת ברזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופם תוך כמה זמן יודעת אם זה מתאים?עינת05/08/2021
לוקחת נובופם 28 ימים. הכדורים האדומים, לקח שבועים עד שהתחיל שיפור קל בסימפטומים. הלבנים ( עם הפרוגסטרון) זוועה, כל הסימפטומים חזרו. השאלה האם יש טעם להמשיך ולחכות לראות אם יהיה שיפור או כבר עכשיו לשקול החלפת טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם ותופעות לוואי, אנג'ליק לא יהיה דימום
ד``ר איתן פאר08/09/2021בת כמה את?
למה נובופם שגרום ךדימום ולא טיפול הורמונלי כגון אנג'ליק 'לא יהי דימום ולא יהיו תופעות לואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב עדיין לא תקין לאחר לקיחת נובופם
עינת08/09/2021בת 53, מחזור סדיר (לפני תחילת הנובופם). לשאלתך למה דווקא נובופם - הוראה של רופא גיל הנעבר שהלכתי אליו. בינתיים תכף מסיימת את החבילה השלישית. היו ימים של שיפור בחלק מהסמפטומים, יש ימים שלא. בסה"כ קצת יותר טוב ממה שהיה לפני אבל עדיין לא ממש בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזר ולקיחת הורמוניםאיריס04/08/2021
שלום רציתי לשאול לקיחת כדורי הורמונים והסרת שיער בלייזר, אפשרי לשלב ביחד, בלקיחת הורמונים זה לא נוגד את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים וטיפול לייזר אין בעיה לשילוב זה
ד``ר איתן פאר08/09/2021אין כל בעיה לשילוב הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיבל לגלי חוםאילנה04/08/2021
אני בת 63
סובלת מגלי חום כ 10 שנים.
מטופלת במדבקות אוורל קונטי
כ 8 שנים.
לאחרונה מאז חוסר המדבקות וחזרתן
לשוק ניכר שאינן משפיעות כלל ואינן
מועילות.
היום רופא הנשים רשם לי כדורים
אקטיבל 1 בלילה.
שאלתי
האם יש סכנה בלקיחת הכדור?
האם ניתן לקחתו עם כדורים סטרואידים לדלקת פרקים פרדינזון?
מודה לך מראש על תשובתך.
אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל ובדיקת דופלר אולטרה סאונד
ד``ר איתן פאר08/09/2021בגילך יש לבצע בדיקת דופלר אולטרה סאונד של עורקי הצואר לפני התחלת אקטיבל
הפסקה של מדבקות לשלושה שבועות וחזרה לשימוש בהם יעילה במקרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל EVOREL CONTIסמדר04/08/2021
התחלתי שימוש במדבקה. בו בערב המדבקה נפלה (לאחר מקלחת). שמתי מדבקה נוספת ולמחרת גם היא נפלה. לפי הציור בהוראות ניתן לשים את המדבקה רק בגפיים התחתונות. איך פותרים את הבעיה שהמדבקה נופלת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר08/09/2021תדביקי בשיפולי הבטן מתחת לטבור ולא בירכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת התקן מירנה בגיל המעבראסנת03/08/2021
אני בת 55. הוצאתי את התקן המירנה לפני יומיים. האם כעת יתחילו לי סימפטומים של גיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת התקן בגיל המעבר ומפריש רק פגוסטרון
ד``ר איתן פאר08/09/2021התקן מירנה מפריש רק פרוגסטרון ולכן לא מטפל כלל בתסמיני גיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות - דופק מואץדנה02/08/2021
שלום ד״ר פאר
בת 51 וחצי, נוטלת מדבקות אוורל קונטי כ 7 חודשים
הקלה משמעותית בגלי חום.
בחודש וחצי האחרונים, חוויתי בשני לילות דופק מהיר מאוד!
עם בחילות קשות חולשה ותחושת נימול בידיים תחושה כללית - לא טובה.
בנוסף, תחושה של חום בפנים אדמומיות ואפילו עלייה בלחץ הדם
(בדרך כלל לחץ הדם שלי נמוך)
הבחילות יכולות להופיע גם בבוקר עם תחושת מועקה וחוסר נוחות.
האם מדובר בתופעות לוואי של ההורמונים? האם יש בעיית מינון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ תחת מדבקות נא להחליף מדבקות
ד``ר איתן פאר08/09/2021תחליפי מדבקות לכדורים
לא מתאימות לך המדבקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור גיל מעבר לקדם ווסתנורית01/08/2021
רירית הרחם מתמהמהת לרדת .בת 58 עם ווסת . בהדמיה רירית מעובה. מחזור לפני חודש . מרגישה תסמינים של פיאמ אס . האם פוסטינור יכול לגרום לווסת ושחרור הרירית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון כגון פרימולוט נור ל10 ימים
ד``ר איתן פאר08/09/2021לא מתאים
פרוגסטרון כגון פרימולוט נור ל10 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)