מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת הורמונים במקום אביאנה -הפרשות חומותאורנה19/05/2021
לוקחת 7 שנים אביאנה בתקופה האחרונה כל כמה חודשים מתחילה הפרשה חומה וכאב כמו לפני מחזור
רשמת לי שצריך להחליף כדור כי הגוף הסתגל
אפשר אנג׳ליק ?
ואם לא איזה הורמון עדיף?
ומה דעתך על פלט
תודה🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות תחת אביאנה
ד``ר איתן פאר01/06/2021כפי שאמרתי יש להחליף סוג ההורמונים אחרי בדיקת אולטרה סאונד של רירית הרחם
אנג'ליק מצוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בגיל המעבררנה18/05/2021
שלום,
אני בת 63 שנים המחזור הפסיק לי בגיל 47 ( לפני 16 שנים).
האם אני יכולה עכשו להתחיל לקחת הורמונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים בגיל 63
ד``ר איתן פאר18/05/2021יש לבצע בדיקת דופלר אולטרה סאונד של עוקי הצואר בשאלה של משקעים טרשתיים, עיבוי דופן העורקים והפרעות בזרימה
במידה והכל תקין ניתן לתת טיפול הורמונלי במינון נמוך כגון מדבקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' רשם לי אקטיבל כתחליף לאנג'ליק שחסר כרגעדינה פ.15/05/2021
ועכשיו קראתי שאינך ממליץ באופן גורף להחליף אנג'ליק באקטיבל.
רופאה אחרת המליצה על ליויאל אבל לא אהבתי את הרעיון של לקבל רק את האפקט ולא את ההורמון האמיתי שמשתתפים בכל כך הרבה תהליכים בגוף.
על איזה תחליף/תחליפים אתה ממליץ עד שאנג'ליק ישוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאנג'ליק
ד``ר איתן פאר18/05/2021אפשר אקטיבל
ואפשר פמוסטון קונטי 1/5 שיותר דומה לאנג'ליק מבחינת ההשפעה על ריקמת השד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי והגברת התאבון בת 55.5יעל אילת14/05/2021
בת 55.5 התחלתי השבוע להשתמש במדבקות כ4 שנים אחרי שפסקה הווסת ואחרי כמה שנים (און אנד אוף) של גלי חום. ההמלצה על המדבקות ניתנה בעיקר בשל אבדן מוחלט של ליבידו. עם זאת יש לי תחושה של רעב מוגבר השבוע שכשלעצמו עלול לדכא אם יוביל לעליה במשקל. האם ייתכן? האם זו תופעה מוכרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאבון מוגבר וטיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר18/05/2021שיפור כללי במצב גופני יכול להסביר תאבון, אבל גם מצבי סטרסס למינהן.
הורמונים בד'כ מפחיתים השמנה בטנית והעדר הורמונים מעלים
אבל מדבקות לא ישפרו חשק מיני
ולכן בנוסף למדבקות תתחילי להשתמש בפתילות נרתיקיות של איטנטרה רוזה שזה מחזיר חשק מיני במידה מסוימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון וגיאפם למניעת דלקות בשתןאוריאנה11/05/2021
ד"ר שלום, בת 46 עם נשאות brca1 ולאחר הוצאת שחלות מניעתית. נוטלת ואגיפם פעמיים בשבוע. מאז הוצאת השחלות סובלת מהמון דלקות בשתן. הייתי רוצה לדעת אם יש קשר לגיל הבלות שהכנסתי את עצמי והאם יש צורך ב3 פעמים בשבוע ואגיפם. האם זה יעזור למניעת הדלקות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות שתן חוזרות
ד``ר איתן פאר18/05/2021את יכולה וצריכה לקבל טיפול הורמונלי כגו אביאנה לאחר כריתת שחלות עקב נשאות
במקביל להעךות מינון של ואגיפם ל - 3 בשבוע קבוע
כמו כן להשתמש בקפסולות של דימנוז ביחד עם חמוציות אותם ניתן לרכוש ללא מירשם בסופרפארם
וכן ויטמין D 1000 בקפסולה גם ללא מירשם- חובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת דואביב עקב מחסור בת 46אוריאנה11/05/2021
ד"ר שלום, אני בת 46 נשאית brca1 ולאחר הוצאת שחלות מניעתית. אני נוטלת דואביב שעובד לי טוב, עומדת לסיים את החבילה האחרונה ויודעת שעד לשנה הבאה לא יהיה בשוק. מה התחליף הכי מתאים לי לאור הנשאות? האם הגוף יעבור הסתגלות מחדש ושאחזור לדואביב האם הגוף יקבל את השינויים טוב? אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לדואביב
ד``ר איתן פאר18/05/2021דואביב לא צפוי לחזור לפחות עוד שנש
התחליף המומלץ לנשאיות הוא פמוסטון 0.5/2.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום שבע שנים אחרי הפסקת מחזורתמי10/05/2021
שלום רב,
בת 55, הפסקת מחזור בגיל 47, לא לקחתי הורמונים או טיפול אחר.
בחודש האחרון גלי החום חזרו ובגדול, כל בוקר קמה עם גל חום, שמלווים בעייפות ובדכדוך.
מה עושים? האם הגיוני כל התופעות האלה?
איזה טיפול ניתן לקבל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום אחרי 7 שנים
ד``ר איתן פאר18/05/2021שכיח למדי
מחייב מיידית להתחיל טיפול הורמונלי. גשי לרופא המתמצא בתחום שיתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי שנה ו4 חודשיםיעל08/05/2021
אני בת 55 כבר שנה ו4 חודשיים אין לי מחזור..השבוע פתאם קבלתי מחזור קל יחסית עם רגישות בפטמות ובבטן תחתונה אציין שבאוקטובר האחרון עשיתי אולטרסאנד
וגינלי שיצא תקין. רציתי לדעת האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי מעל שנה של הפסקה
ד``ר איתן פאר18/05/2021לא שכיח מאד אבל יתכן
הגודש בשדים שקדם למחזור מעיד על פעילות הורמונלית של השחלות- עדין, ולא לאורך זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחת טפול הורמונלי חליפי (אסטרוגן בלבד) עד 120 ?זלמן08/05/2021
אשתי חוגגת השבוע - 70(אני חוגג בעוד שבועיים - 73).
כללית,מתפקדת היטב,פיזית וקוגנטיבית.
בגיל 46 עברה טוטאל היסטרקומי אלקטיבית ומאז,לוקחת טפול הורמונלי חלופי = ב10 השנים האחרונות = אסטרופם 1 מ"ג ליום.אינה לוקחת תרופות אחרות,דרך קבע.
כן לוקחת משלימי תזונה = ויטמין די(5000 יחידות פעם בשבוע,אבץ,מגנזיום,פרוביוטיקה,קואנזים קיו-10 משופר.
גובהה 170 סמ,משקלה 68-69 קג. פעילות גופנית סדירה.
שאלתי: האם יש מניעה מבוססת מחקרית ללקיחה של אסטרופם 1 מג מדי יום (או תחליף דומה) עד גיל 120 ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אסטרופם
ד``ר איתן פאר18/05/2021כן, לא להפסיק בשום גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Intra rosa קרם וגינלי קיים בבתי מרקחת?יעל07/05/2021
שלום דר פאר,
שאלתי כבר לפני כשנה לגבי הקרם הזה. ניסיתי לבדוק אם קיים בבתי המרקחת ועד כה לא העליתי דבר. האם כבר בארץ? מעונינת לברר אם ניתן להזמין מחו״ל במידה ועדיין לא הגיע אלינו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרה רוזה
ד``ר איתן פאר18/05/2021זה לא קרם אלא פתילות לנרתיק
קיים בסופרפארם
בעיקר במחסן הראשי שלהם
במידה ואין בסופרפארם שלידך לבקש מהרוקח שיזמין לך מהמחסן הראשי ותוך 48 שעות יהיה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופם וערכי סוכר בת 50טל04/05/2021
שלום רב, אני בת 50 ב-4 החודשים האחרונים ללא מחזור ועם יש גלי חום קשים ותכופים. התחלתי לקחת נובופם לפני שבוע. טרם השפיע על הגלים אבל מבינה שזה תקין.
שאלתי היא האם יכול להשפיע משמעותית על הסוכר? אני עם סכרת גבולית, ללא תרופות, מאזנת ע"י תזונה דלת פחחמות. ביומיים האחרונים יש מצבים יש ירידת סוכר לערכים של 60-70 שמעולם לא נתקלתי בה (יש לי מד סוכר ביתי). האם יכול להיות קשור לנובופם ואם כן, כיצד להתייחס לזה? בתודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם ורמות סוכר
ד``ר איתן פאר18/05/2021טיפול הורמונלי מפחית תנגודת לאינסולין בכבד ומשפיע לטובה על רמות סוכר בסרום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טל18/05/2021תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה בתסמיני גיל המעברדוא03/05/2021
אמא שלי השנה תהיה בת 50, במשך שנה היא סובלת מתסמיני גיל המעבר הכי קשים, דיכאון עמוק, גלי חום, חוסר שינה, כאבים, וכל השאר.
היא קיבלה מספר כדורים הורמונלים שכולם עשו לה את התופעות לוואי הנדירות שרשומות באותו כדור. (האחרון היה ליויאל). היא לקחה אותו כ4 ימים לפני חודש ועד היום היא סובלת מדקירות בראש.
מצבה לא טוב והיא נמצאת כמעט בחוסר תפקוד.
אשמח אם יש כאן מישהו שחווה משהו דומה ויש לו פתרון. אהיה אסיר תודה ולו לעצה הכי קטנה שתועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה...
ד``ר איתן פאר18/05/2021לתת לאמא מדבקות, אן ג'ל אסטרוג'ל או פמוסטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמוסטון קונטי 1/5 מדבקות אוורל 50ענבל03/05/2021
טופלתי בעבר עקב עיבוי רירית רחם במירנה ומדבקות אוורל 50. היו דימומים כל הזמן וגלי חום וחוסר שינה
הייתי אצלך והוצאתה מירנה ורשמתה דואביב שגם איתו היו גלי חום וחוסר בשינה. בהתיעצות איתך ניתן לויאל שהפסיק לגמרי גלי חום וגם ישנתי טוב, אבל עלה בצורה חדה הכולסטרול והיו דימומוים וכן החלפת לפמוסטון קונטי 1/5.
לאחר שבועיים יש דימומים גלי חום והפסקתי לישון.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמוסטון קונטי ודימום
ד``ר איתן פאר18/05/2021אמור להפסק
לוקח 6 שבועות להגיע להשפעה מיטבית
תמשיכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל 50 - מדבקות הורמונליות חדשותגבריאלה03/05/2021
שלום רב,
אני מטופלת במדבקות הורמונליות של אסטרידול מזה כשנתיים. התחלתי עם אוורל אך עם הפסקת השיווק שלו עברתי לאסטרמון. לפני מספר שבועות הרופא הציע לי לחזור לאוורל שהחל להיות משווק. מאז החלו לי גלי חום בלילה, בדומה למצב לפני תחילת הטיפול ההורמונלי. האם ייתכן שיש בעיה באוורל החדש? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל
ד``ר איתן פאר18/05/2021האם אוורל קונטי או רק אוורל?
האם יש רחם?
במידה ןכן אז רק אוורל קונטי
וגלי החום יחלפו
לוקח זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליק מול אקטיבל או אביאנה?hoshen30/04/2021
בת 57, מטופלת באנג'ליק כ5 שנים- התאמה גדולה מרגישה מצוין.
עקב הפסקת אנ'גליק מה התחליף המומלץ?
1) אביאנה? - מידת הורמונים מוחלשת מאנג'ליק האם יהווה תחליף הולם?
2) אקטיבל- דומה מבחינת ההרכב ההורמונלי לאנג'ליק? מה ההבדל/ ההשפעה ?
3) האם המעבר כעת הינו זמני בשל החוסר וכאשר יחזור אנג'ליק אחזור אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאנג'ליק
ד``ר איתן פאר18/05/2021או אקטחבל או פמוסטון 1/5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)