מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל המעבר - טיפול עם פאקסטכרמית17/03/2021
ד"ר איתן פאר ערב טוב
אני בת 44 , כבר שנה ללא וסת , עם כל התופעות בעיקר גלי חום ושינה לא רציפה { אני עייפההההה }
לפני שנה בערך קיבלתי מדבקות אוויאל ( אם אני זוכרת נכון את השם ) , מאוד עזר לי , אבל , אין להשיג אותם יותר .
מאז החלפתי פעמיים גלולות
ועכשיו אני עם כדורי פאקסט -
אני קצת חוששת לקחת אותם כי ראיתי שהם ממכרים .
מה המלצתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורל קונטי
ד``ר איתן פאר03/04/2021המדבקות חזרו לשוק ואין בעיה להשיג אותם תשתמשי בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור של מכתב סיכום לאחר גרידהל.ל17/03/2021
שלום לך ד"ר
בהיסטרוסקופיה אשר ביצעתי ב:
28.02.21 עקב דימום שראיתי (שבוע ימים וחא חזר)...לקחו ביופסיה מהצוואר (לא הצליחו לעשות פאפס כי לא היו כילים) וביצעו גרידה מדורגת.
הכל היה תקין...רירית אטרופית...אני בת 50 עם שנתיים בלי מחזור.
במכתב הסיכום היה כתוב השלמת בדיקת pap. אבל בשחרור, כשהאחות דיברה איתי אמרה שלא צריך בדיקת PAP ושהיא ביררה עם הרופא אשר ביצע את הבדיקה..מאחר שלקחו ביופסיה מהצוואר.
חזרתי לביקורת אצל רופאת הנשים כדי לברר את.תוצאות הבדיקות..עדיין לא היו תוצאות...אך אמרה שרוצה לעשות בדיקת פאפ שלו סירבתי.(הרי עברתי את כל התהליך הזה מתוך חרדות שיש לי מבדיקות ויגינליות)..
האם ביופסיה של צוואר הרחם יכולה להיות במקום בדיקת הפאפס כפי שהסבירו לי בבית החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה מצואר הרחם במקום פאפ
ד``ר איתן פאר03/04/2021מקובל ונכון
האחות בבית החולים צודקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי קולגן וחומצה הילרוניתחן12/03/2021
שלום ד"ר, אני מעוניינת לקחת טבליות של קולגן וחומצה היאלורונית של סולגאר ולוקחת גם ליויאל. האם אפשר לקחת אותם עם הליויאל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי קולגן וליביאל
ד``ר איתן פאר03/04/2021אין כל בעיה בשילוב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצידי הבטןליאת11/03/2021
שלום , במשך כשלושה ימים אני מרגישה כאבים בשני צידי הבטן לכיוון המתניים ולתחושתי זה קשור למדבקות אוורל שהתחלתי להדביק לפני כ 3 חודשים. האם זוהי תופעה מוכרת או שעליי לפנות לבדיקת רופא ? תודה מראש, ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצידי הבטן
ד``ר איתן פאר03/04/2021עליך להבדק ולבצע בדיקות כגון בדיקת שתן ואולטרה סאונד גניקולוגי
גשי לרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת לגבי תרופה הורמונלית בשם אנגליקאיריס11/03/2021
היי נטלתי כדורי הורמונים בשם אנגליק .שעזרו לי מאוד לגבי גלי חום קשים ( נטלתי לפני מדבקות אוורל שהפסיקו לעזור ) לפני כחודשיים חוסנתי חיסון של הקורונה .והתחילו הפרשות חומות והמשיכו לדימומים .בבית החולים עשו בדיקות שכללו פאפס ואפילו ביופסיה .הכל יצא תקין 🙏 . רופא מקפלן אמרה להפסיק את האנגליק ונתנה משחה בשם אובסטין.הדימומים פסקו . הגלי חום זיעה ואי שינה חזרו ובגדול .
האים לדעתך זה קרה מהאנגליק?
חייבת טיפול הורמונלי להמשך חיים רגועים .אשמח לתשובה במהרה .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק
ד``ר איתן פאר03/04/2021תחזרי לקחת
אובסטין אינו תחליף לאנג'ליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לטיפול הורמונלי אוורל קונטיטלי10/03/2021
שלום רב, משתמשת חודש באוורל קונטי. גלי החום נעלמו כמעט מיד. אין לי דימומים כמו שהבנתי שעלולים להיות בחודשים הראשונים, אך ישנה תחושת נפיחות בבטן, שלא הייתה לפני מס' שבועות. תחושה של צבירת נוזלים. האם זהו חלק מההסתגלות לתכשיר והאם זה יחלוף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לטיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר10/03/2021את לחלוטין צודקת
תופעות אלו אמורות לעבור תוך 3 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת היסטרוסקופיה- בת 50 רירית אטרופיתל.ל10/03/2021
בבדיקת היסטרוסקופיה כתוב רירית אטרופית. מה זה רירית אטרופית? אני בת 50.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית אטרופית
ד``ר איתן פאר10/03/2021זו רירית מאד דקה ללא כל השפעה הורמונליתצ עליה
לעתים גורמת לדימומים
חסרת חשיבות ואינה צריכה כל המשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 46 האם זה גיל המעבר?עליזה10/03/2021
המחזור שלי היה תמיד סדיר עד לפני חודשיים הוא מגיע כל שבועיים עם דימום חלש כל שבועים מחזור למשך חמש ימים.
אני בריאה בת 46 ועשיתי בדיקות יצא לי ככה:
בבדיקת אולטרסאונד מצאו לי:
חלל נוזלי גדול המשתרע מאפיגסטרום עד לאגן בקטן ותופס כל רוחב הבטן וגורם לסטיית המעי ואיברים, החלל מכיל נוזל די צלול בכמות ניכרת עם מחיצות ושתי מבנים לובולרים צמודים זה לזו בגודל 9 ס״מ ו- 10.8ס״מ.
אוסקולריים עם ציסטות מרובות בתוכם טיב הממצא אינו ברור.
כליה שמאלית ציסטה1.5 ס״מ בקוטב עליון ושתיים אנגיומיוליפומות בגודל1.4 ס״מ ו- 0.75ס״מ.
ללא עדות להידרונפרוזיס, גושים או אבנים. ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג.
כיס המרה תקין ללא אבנים
דרכי המרה אינם מורחבות
הטחול בגודל ומירקם תקין
הלבלב הודגם בגודל ומבנה תקינים
הכליות בגודל ומבנה תקין
האאורטה ההונית אינה מורחבת, ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן
שלפוחית השתן במילוי חלקי ללא ממצא בולט בתוכה.
הכבד - אינו מוגדל במרקמו התקין. באונה הימנית הודגמה המניומה בגודל 1.5 ס״מ.
סיכום- ממצא מעורב רובו ציסטי ותופס רוב חלל הבטן, המנגיומה בכבד,
ציסטה ו- aml בכלייה שמאלית.
ובבדיקת דם הכל תקין חוץ מהמוגלובין11.5
Ca19.9 - יצא 64
Ca125 - יצא57
אני מאוד מבקשת לדעת אם זה סרטן ואיזה תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש של ממצאים
ד``ר איתן פאר10/03/2021אין כל אפשרות לתת פירוש של הממצאים מבלי לבדוק אותך, להסתכל על הבידוקת , להשלים את הבדיקות, ויתכן אף התערבות ניתוחית
עליך להמשיך ברור והתיעצות במקום בו התלחת את הברור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של נובופם בת 51עינם09/03/2021
בת 51 טרום גיל מעבר. נטלתי נובופם כשנה והפסקתי כשלושה חודשים עדיין מקבלת מחזור . היה ללא תופעות לוואי. חזרתי לנובופם החודש כרגע לקראת סוף החבילה מרגישה חולשה גדולה בידיים וקשיי הררדמות קשים עד עירנות מוחלטת מאז החזרה לנובופם. האם קשור לדעתך להורמונים? האם ניתן להפסיק כמה כדורים לפני תום החפיסה? מה לקחת במקום? בעיה גדולה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם
ד``ר איתן פאר10/03/2021לא ברור לי למה הפסקת נובופם
והיות וכבר הפסקת וחזרו מחזורים תקינים 3 חודשים אז למה חידשת?
ויש לנובופם תחליפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת המחזור החודשי בת 51.6נגה09/03/2021
שלום,
בת 51.6
אני נוטלת גלולות ומחברת חפישות. כשאני עושה הפסקה מופיע דימום.
כיצד אדע מתי המחזור החודשי שלי מפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ברצף
ד``ר איתן פאר10/03/2021לא תדעי האם את בגיל מעבר היות ואת לוקחת הורמונים
כאשר לא מחברים חפיסות גלולות אלא עושים הפסקות בין כל חפיסה ומופיעים גלי חום אז תדעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כבד אחרי טיפול בפרימולוט נוריעל06/03/2021
בת 49 בשלושה חודשים האחרונים מחזור התארך ל6 שבועות ואח"כ התקצר לכל שבועיים.
רופא נשים נתן לי 10 ימי טיפול של 2 כדוקי פרימולוט נור. סיימתי לפניי 3 ימים טיפול והיום הגיע מחזור כבד עם גושים רבים. האם תקין אחרי הטיפול??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי פרימולוט נור
ד``ר איתן פאר10/03/2021תגובה תקינה המעידה על פעילות אסטרוגנית ללא ביוץ
ככל שרירית הרחם יותר מעובה כך הגימום כתגובה לפרימולוט נור יהיה יותר משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן תפוחה, בת 46, מחזור גם לא סדירגלית05/03/2021
בת 46, ללא מחלות או עישון או אלכוהול או התקנים או גלולות ובלי יחסי מין!! תמיד המחזור היה סדיר עד לפני חודשיים פעם בשבועיים יש מחזור
בנוסף לזה בשנה האחרונה הבטן שלי כמו בחודש 8
וכל הגוף רגיל רזה כמו שהיה תמיד
רק הבטן תפוחה וגדולה
אשמח מאוד שתעזור לי מה הסיבה?
מרגישה תמיד מעולה עושה הליכות
רק בצלע ימין יש קצת כאבים בישיבה בגלל הבטן שגדלה לי
ואז אני שוכבת וזה לא כואב , רק בישיבה ממושכת
לעזרתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן תפוחה , אי סדירות במחזור
ד``ר איתן פאר10/03/2021תופעות הקשורות לטרום גיל המעבר
ניתן לטפל ע'י איזון הורמונלי נכון
גשי לרופא שלך לצורך זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליק או אקטיבלאיילת04/03/2021
אני לוקחת כבר כשנתיים אנג'ליק (לאחר שאביאנה הפביקה לעזור לי). לאחרונה חסר בחברה אנג'ליק. האם יהיה נכון לעבור לקחת אקטיבל? ומה ההבדל בין 2 התרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאנג'ליק
ד``ר איתן פאר10/03/2021אקטיבל מצוין
סוג אחר של פרוגסטרון, אותו אסטרוגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת משמעות של התוצאותש03/03/2021
IU/l
106.1
:ערכי יחוס
FOLLICULAR PHASE 2.5-10.2
MIDCYCLE PEAK 3.4-33.4
LUTEAL PHASE 1.5-9.1
PREGNANT 0.3-קטן מ
POSTMENOPAUSE 23-116* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות בדיקות
ד``ר איתן פאר10/03/2021רמת FSH מעל 100 מרמזת על העדר תפקוד שחלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לנובופם בהמלצתך וקנייה בארץמיקה28/02/2021
המלצתי לי פמוסטון 1/10 כתחליף לנובופם האם יש להשיג בארץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמוסטון
ד``ר איתן פאר10/03/2021כן, יש בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)