מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודש ונפיחות בשדיים- שימוש במדבקות אסטרמוןטל25/02/2021
משתמשת במדבקות אסטרמון מזה כחודשיים ודיי מרוצה .בשבוע האחרון מרגישה גודש ונפיחות בשדייים .
האם קשור להורמונים ? האם יש משהוא שאוכל לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בשדיים תחת אסטראמון
ד``ר איתן פאר10/03/2021נא לעבור למדבקות אוורל קונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמונים ונטילת גכדורי ציפרלקסמיכל23/02/2021
אני נוטלת הורמונים מסוג לימיאל,
לאחרונה חווה בלחץ גדול שמשפיע על מצב הרוח מחשבות שליליות , חוסר אמון ביכולות שלי, פשוט עצבות.
האם אפשרי לשלב כדור מסוג ציפרלקס ?
בעבר קיבלתי ציפרלקס שהשפיע עלי לטובה.
אשמח לחוות דעתך
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלב ציפראלקס
ד``ר איתן פאר23/02/2021רצוי ומומלץ ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים וציפרלקס
מיכל24/02/2021טוב לשמוע , תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ניתן להשיג אנג'ליק- האם יאז פלוס אלטרנטיבה?נעמי22/02/2021
בתל אביב אין להשיג אנג'ליק, ומבדיקה באינטרנט זו בעיה בינלאומית של מחסור.
מהי האלטרנטיבה המומלצת? אני כבר 10 שנים על אנג'ליק וללא תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאנג'ליק
ד``ר איתן פאר23/02/2021בשום פנים לא גלולות
אקטיבל או אביאנה במקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. אבל עדיין לא הבנתי מה כן. הבנתי מה לא...
נעמי23/02/2021תודה רבה על התשובה, אבל לא הבנתי איזו תרופה חלופית כן ניתן לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לאחר חיסון קורונה- בת 50דינה21/02/2021
שלום רב
בת 50 לאחר החיסון הראשון וגם השני דימומים עזים הקדימו שבוע לפני המחזור.
כעת לאחר החיסון השני דימום מעבר לשמונה ימים. האם מוכרת תופעה כזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי חיסון קורונה
ד``ר איתן פאר23/02/2021התופעה מוכאת
לא שכיחה במיוחד אבל מתוארת
ללא חשיבות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר בת 50מיקה18/02/2021
שלום רב
בת 50 מחזור סדיר נמצאת בטרום גיל המעבר. בדיקה גינקולוגית תקינה. נובופם מטיב עם התסמינים של דופק. הזעה לילית וחוסר אנרגיה אך גורם לכאבי בטן וגזים.
אתה יכול להציע לי חלופה? וכיצד עוברים לתכשיר הבא?
תודה על הפורום הנפלא והמקצועי מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לנובופם בטרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר23/02/2021פמוסטון 1/10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרא רוזה - טיפול ביובש בנרתיקרונית17/02/2021
בהודעה הקודמת שכחתי לציין שהתכוונתי למוצר אינטרא רוזה שהיה אמור להיות כבר משווק בארץ בתחילת ינואר 2021
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרה רוזה
ד``ר איתן פאר23/02/2021אמור להיות בבתי מרקחת במחצית הראשונה של מרץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביובש בנרתיקרונית17/02/2021
שלום רב,
מתי בדיוק ניתן יהיה לרכוש בארץ. עפ"י הבנתי היה אמור להיות משווק בתחילת ינואר 21.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינרטה רוזה
ד``ר איתן פאר23/02/2021אמור להיות בבתי מרקחת במחצית הראשונה של מרץ, לפי הודעת חברת דקסל המשווקת אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במדבקות הורמונים- בת 51 וחציאלה16/02/2021
שלום,
אני בת 51 וחצי.
לוקחת אביאנה מזה 10 חודשים כשמירה והגנה על הגוף . במשפחתי יש אמא ואחות שסובלות מאוסטפואורוזיס ובנוסף לאמי דלקת פרקים. לי אובחנה אוסטואופניה לפני מספר שנים. שוקלת לעבור למדבקות אוורל קונטי . מה מומלץ במצבי בהתחשב בתורשה הבעייתית ? אם מנסה אוורל קונטי יכולה תמיד לחזור לאביאנה? במידה ואתה ממליץ על אוורל האם יכולה להשתמש בחצי מדבקה פעמיים בשבוע ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה , מדבקות אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר23/02/2021המידה וטוב לך וללא תופעות לואי עדיף לך להשאר עם אביאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך כל מדבקות אוורל ורסוס אביאנה
אלה26/02/2021שכחתי לציין שהרופאת נשים ממליצה הרבה יותר על המדבקות כי ההורמונים לא עוברים דרך הקיבה ויש פחות סיכונים של קרישיות. אודה מאוד שתסביר יותר בפירוט את היתרונות והחסרונות של כל אחד ההתכשירים במקרה שלי. (מזכירה שאני בת 51 וחצי ומזה 10 חודשים נוטלת אביאנה ועם אוסטופאניה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול הורמונלי בת 53טלי16/02/2021
שלום רב, אני בת 53. ללא מחזור כ-3 חודשים. בהתחלה הרגשתי ממש טוב, אך בהדרגה התחילו גלי חום בשעות הערב/לילה ,שגרמו לי להתעוררויות רבות משינה במהלך הלילה.רופאת נשים רשמה לי אוורל קונטי שתוך ימים החזיר לי את עצמי בחזרה! העניין הוא שעדיין יש רופאים ששוללים את הטיפול. כירורג שד אמר לי שעליי לבחור: טיפול הורמונלי או סרטן שד. תסתדרי בלי הורמונים, תעשי ספורט ולא יהיה לך אוסטאופורוזיס. מדוע כירורגים אינם מעודכנים שדברים השתנו ויש מחקרים חדשים? הוא די הלחיץ אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "אזהרה" מפי כירורג שד
ד``ר איתן פאר23/02/2021לא מסכים כלל ועיקר
טועה ובגדול
חסר כל הבנה בתחום ההגנה שיש להורמונים שבשימוש כיום על השד והפחתה של סרטני שד ומעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אישה מניקה יכולה לקחת הורמונים?עדי16/02/2021
פרו גיל המעבר. בת 46 מחזור לא סדיר כרגע באיחור. נקבע תור לרופאת נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים בזמן הנקה
ד``ר איתן פאר23/02/2021רק גלולות פרוגסטרון בלבד כגון פומיניק
אסור אסטרוגן בהנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
עדי23/02/2021אני קוראת שאלו גלולות למניעת הריון. האם יש בהם איזה הקלה לנשים שהן פרו גיל המעבר אבל עדין מניקות. האם בכלל כדאי לקחת הורמנים לפרו גיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת הורמונים אנג'ליק עקב חוסר במלאיהדס13/02/2021
שלום, אני בת 52 לאחר שימוש של כשנתיים במדבקות אוורל קואנטי ומעבר לאנג'ליק עקב תקופה שאזל במלאי. ללא תופעות של גיל המעבר כבר יותר משנה. מבחינת נוחות הרבה יותר קל לקחת כדור מאשר להשתמש במדבקה.
עכשיו גם אנג'ליק אוזל מהמלאי.
רוצה לקחת הורמונים במינון הכי נמוך שאפשר. האם לחזור למדבקות אוראל קוונטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאנג'ליק
ד``ר איתן פאר23/02/2021מדבקות אוורל קונטי
אביאנה
ליביאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי החדש - תופעות לוויסיגל11/02/2021
שלום ד"ר,
אני בת 55, קרוב לעשר שנים במנפאוזה. עד למחסור בתרופה לפני קרוב לשנה, טופלתי באוורל קונטי מבפר שנים בהצלחה. ללא תופעות המנפאוזה. כאשר התחלף לאסטרמון, הרכשתי את השינוי במינון, היה פחות טוב אך סביר. לפני כשישה שבועות חזרתי לאוורל קונטי החדש - הבנתי שהיצרן השתנה אבל אמור להיות אותה תרופה - אבל אני סובלת בהדרגה יותר ויותר מתופעות מנפאוזה. בעיקר גלי חום, עצבמות וחובר יכולת להתרגז ונדודי שינה. זה כבר לא היה לי הרבה שנים.
האם נתקלת בזה ממטופלות נוספות? שהאוורל קונטח החדש לא משפיע אותו הדבר? או שזה עניין רק אצלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר13/02/2021תופעה מוכרת
ולכן תעברי לתכשיר הורמונלי אחר
במידה הומעדיפה דרך העור אז ג'ל אסטרוג'ל עם תוספת פרוגסטרון
או כדורים שיש מיכלול והרופא שלך ידע להתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת נובופם- שינה וירידה במשקלעינת ג`רבי09/02/2021
שלום ד"ר התחלתי נובופם לפני חודש וחצי עדיין יש קימה באמצע הלילה למרות שיש הקלה ..ואין השפעה על ירידה במשקל ונפיחות בטנית ..האם צפוי להיות בהמשך שינוי לטובה ..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם חודש ראשון
ד``ר איתן פאר13/02/2021השפעה של הורמונים היא ארוכת טווח. הם פועלים על קולטנים שאלו חלבונים ספציפיים שיש לבנות אותם ולתפעל אותם
ולכן חודש של טיפול פשוט חסר כל משמעות
רק אחרי מספר חודשים של טיפול ניתן להעריך יעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - גיל המעבר בת 50אלה07/02/2021
שלום רב,
אני בת 50. בעברי אובחנתי כבעלת שחלות פוליטיסטיות. המחזור מעולם לא היה סדיר.
מחזור אחרון היה לפני 4 חודשים.
להלן תוצאות בדיקת דם אשר ביצעתי לפני כשבוע:
E2<70
4 LH
12.4 FSH
1. האם עפ"י הבדיקה, אני נמצאת בגיל המעבר?
2. האם העובדה שהבדיקה לא נערכה ביום 2-5 למחזור משפיעה על תוצאות הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד``ר איתן פאר13/02/2021אין כל משמעות לכך שבעבר אובחנת עם שחלות פוליציסטיות ואין כל חשיבות לבדיקת דם להורמונים כאשר מדברים בגיל מעבר ולא בטיפולי פוריות
ולפי בדיקות הדם שלך את לא בגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן תגובה של טיפול הורמונלי בת 50טליה07/02/2021
שלום,
אני בת 50 ובחודשים האחרונים (מאז הפסקת המחזור) חווה את כל (!) תסמיני גיל המעבר בעוצמה משבשת שיגרה. גלי חום בתדירות ועוצמה גבוהים, נדודי שינה ( קושי בהרדמות וקימה יותר מ-5 פעמים בלילה, חוסר שקט, נפילת אנרגיה וחיוניות, עליה במשקל (תוך צמצום קלורי משמעותי ומעבר לתזונה בריאה מאוד), משתדלת לעשות הליכות ( אך הזכרנו אנרגיה נמוכה- אז לא מתמידה) - בקיצור זכיתי בכל החבילה.
הרופאה רשמה לי אבי אנה אותם אני נוטלת כבר שבוע ( השפעה קלה על עוצמת גלי החום, אך לא על התדירות) ואין כלל השפעה על השינה בלילה או חוסר האנרגיה...
מתי צפויה הקלה בסימפטומים?
האם זה אומר שצריכה להחליף הורמונים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן תגובה של הורמונים
ד``ר איתן פאר13/02/2021נמדד בחודשים ולא בימים או שבועות
והיות ויש לך סימפטומים מרובים מציע שתתחילי עם אקטיבל ולא אביאנה ורק אחרי העלמות כל התסמינים ניתן לעבור לאביאנה.
פשוט יפעל יותר מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)