מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשת נימול בטרום גיל המעברשואלת29/04/2021
אני בת 52 בטרום גיל המעבר לפי הבדיקות ומקבלת ווסת לא סדירה. בחודשים האחרונים אני מרגישה כל מיני תופעות של טרום גיל המעבר (כאבים נקודתיים חולפים בראש, כאבי שדיים חולפים, לפעמים מצב רוח ירוד, וגם תופעה של הרגשת נימול בקרקפת, שנמשכת שניה ונעלמת. קראתי שהרגשת נימול בגוף היא תופעה שפחות מכירים, שקשורה לגיל המעבר. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד``ר איתן פאר18/05/2021לבדוק רמות ויטמין D, ויטמין B12, מגנזיום
לקחת טיפול הורמונלי מותאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה עם אאורה בת 54עירית09/04/2021
הי,
בת 54 ,בעברי מיגרנה הורמונלית עם אאורה,הפסקת מחזור בגיל 47,לא מעשנת.
עייפות רבה,כאבי פרקים..אובחנתי בפיברומיאלגיה למרות שאני נוטה לחשוב שזה עקב הפסקת המחזור..רופא נשים מתנגד לתת הורמונים עקב מיגרנה עם אאורה מחשש לשבץ מוחי.
מאוד חוששת ..אשמח לחוות דעתך,תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
איילת13/04/2021ליבי איתך אני סובלת ככה כבר 15 שנה ממליצה לך בחום לשנות תזונה ולשלב סידן אמורפי באבקה!! הוא אנטי דלקתי ויעזור לך בכאבים . ניתן להתייעץ איתם במינון מומלץ בהתאם לכאבים שלך. הוא חזק הרבה יותר מכל סידן אחר הרבה בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום - תסמינים שלא הופיעו לאחר הפסקת המחזורנימי31/03/2021
אני בת 74. לא סבלתי עד היום משום תופעה של גיל המעבר (אולי פרט לנשירת שיער חלקית). בזמן האחרון אני סובלת - בעיקר בשעת מאמץ גופני - מהרגשת חולשה רגעית וכן מעין פלאש בראש, בעיקר בפנים. אני מרגישה מין גל חום במשך שניות ספורות. האם זה יכול להיות תופעה של גיל המעבר? אם לא, מה זה יכול להיות ומה אני צריכה לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים בגיל 74
ד``ר איתן פאר03/04/2021אכן מאד אפשרי
אבל את מעבר לחלון ההשדמנויות של הטיפול ההורמונלי
תנסי שיח אברהם- בכל סופרפארם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיבל - תופעות לוואי בת 54רחלי29/03/2021
ד"ר שלום רב,
בת 54. 3 שנים ללא ווסת. סובלת מגלי חום ויובש נרתיקי.
משתמשת מעל לחצי שנה בואגיפם (פעמיים בשבוע). השיפור די מינורי.
נוטלת אקטיבל.
אחרי פחות משבועיים נעלמו גלי החום. אולם, לאחר 3 שבועות הופיע דימום קל. כאבים בבטן תחתונה כמו של מחזור, עייפות, בחילה.
האם יתכן שהמינון של הקטיבל לא מתאים עבורי ?
תודה על התייחסותך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אקטיבל
ד``ר איתן פאר03/04/2021אפשרי מאד בעיקר בתחילת טיפול
להפסיק אקטיבל עד גמר הדימום ולחדש מיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קוניטי מדבקות בת 52אלי29/03/2021
שלום,
בת 52. יש לי אוסטואפוניה על גבול אוסטופוארוזיס.לאמי דלקת פרקים.לוקחת כמעט שנה אביאנה.כשהתחלתי אביאנה הייתי ללא תופעות של גיל המעבר והחלטתי ליטול על מנת לקבל הגנה לגוף. מכיוון שכדורים נספגים במעי רוצה לעבור למדבקות אוורל קונטי. מתלבטת האם המדבקות יכולות לספק הגנה זהה כמו האביאנה לעצמות ולכלל מנגנוני הגוף. אודה לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטראוםורוזיס- אביאנה לעומת אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר03/04/2021לטיפול באוסטאופורוזיס ישנה עדיפות ניכרת לטיפול בכדורים ולא במדבקות
תשארי על אביאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ברחם וחרדות נוראיותאור27/03/2021
ד"ר שלום רב,
בת 50 וללא מחזור שנתיים (מציינת כי סובלת מחרדות קשות עקב פוסט טראומה ומטופלת בכדורים נגד חרדות).
לפני מספר ימים הופיעה הפרשה חומה/ורודה. נכנסתי להיסטריה וטסתי לגניקולוג שלי שראה באולטרסאונד פוליפ בגודל 1.3 והמליץ להסירו (בכיתי אצלו והוא ניסה להרגיע אותי בכך שאמר שקרוב לוודאי שהפוליפ שפיר).
אני היסטרית, בחרדות נוראיות, מפחדת שחס וחלילה, חס ושלום יהיה לא שפיר.
אנא, מתחננת לפנייך שתעזור לי להירגע.
בברכת חג שמח ובריאות לכולנו אמן,
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ תוך רחמי
ד``ר איתן פאר03/04/2021צודק הרופא שלך
רוב מוחלט של הפוליפים ברירית הרחים בגיל המעבר שפירים
כריתת הפוליפ בהיסטרוסרופיה הינה פשוטה ומונעת דאגות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי נובופם בת 51תמרה26/03/2021
שלום דר,
בת 51 נוטלת נובופם כבר חודש רביעי, פעם בחודש דימום של יום, יום וחצי ועוד דימום ארוך, מחזור.
פעמיים שלוש בחודש מיגרנות. האם להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם
ד``ר איתן פאר03/04/2021אמור לגרום צלדימום חודשי
במידה ויש דימומים מעבר אז תעברי לטיפול אחר כגון פמסטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה הימניתדננ24/03/2021
שלום רב ד"ר פאר,
אני בת 45, וסת סדירה לא נוטלת הורמונים.
במעקב אצל רופא נשים, בשנים האחרונות קימת ציסטה דרמואידית בשחלה הימנית לא מפריעה.. בחודש ינואר היו לי 2 התקפים חזקים מאד בצד הימני של הבטן, במהלך הביוץ ובסיום המחזור.
בפברואר לא היה כאב , ועכשיו בחודש מרץ שוב התקף באמצע החודש.
ההתקף הוא חזק, כאב חד מאד בצד הימני, קושי בהליכה. הייתי במיטה עם כרית חימום במשך יומיים.
בהתקף הראשון ערכתי אולטרסאונד וגינלי, בטן ונשלחתי לבדיקות דם ושתן שהיו תקינות.
החודש עשיתי אולטרסאונד לכל הבטן והיה את הממצא של הציסטה גודלה הוא 4.2 סמ.
כעת אני במחזור, מדי פעם יש דקירות חדות בצד לא נעימות.
לאחר החג קבעתי תור מסודר לרופא הנשים.
יש לציין שהכאבים החלו ממש לאחר חיסון הקורונה .
מנסיונך , מה הפיתרון? כיצד ניתן להקל על הכאב סביב ביוץ ומחזור? האם טיפול הורמנלי יעזור? האם יש סכנה בציסטה כזו?
צרפתי את תוצאת האולטרסאונד.
תודה על עזרתך,
חג שמח ,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עקב ציסטה שחלתית
ד``ר איתן פאר03/04/2021בד'כ מרמז על תסביב של המיסטה
ואז מומלצת כריתה לאפרוסקופית של הממצא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה תופעות לוואי בת 53מיקה24/03/2021
בת 53. לוקחת אביאנה 3 חודשים. כאבים בצוואר ובזרועות שרק הולכים ומחמירים ומצמצמים את טווח התנועה. הגעתי למצב שבקושי מצליחה לסגור את החזייה.
בגלל הקורונה הפסקתי לשחות. חזרתי היום לשחות וממש לא הצלחתי לשחות חתירה בגלל הכאבים.
1. האם ייתכן כי במדבקות לא תהיה לי תופעת לוואי כזו?
2. אם אני שוחה כל יום, יכולה להשתמש מדבקות?
3. האם חייב להיות רצף בין אביאנה להורמון אחר? כלומר האם אני יכולה להפסיק אביאנה לפני שאגיע לרופא ואקבל מרשם למשהו אחר? כי אני רואה שהגוף לא מתרגל ולא רוצה לסבול יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי מאביאנה
ד``ר איתן פאר03/04/2021פשוט תפסיקי אביאנה ותעברי לטיפול הורמונלי שונה מבחינת הרכב הורמונים- כגון ליביאל או פמוסטון
שחיה יומית מאד בריאה
אבל אז רצוי כדורים ופחות מדבקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וסתי לאחר כחודש שימוש באוורל קונטיטל24/03/2021
שלום ד"ר. אני בת 53, ללא מחזור כ-4 חודשים. לאור גלי החום והשינה הלא טובה, קיבלתי אוורל קונטי. גלי החום נעלמו והשינה השתפרה משמעותית. לאחר כחודש הופיע דימום שנמשך 3 ימים בעל אופי כשל מחזור לכל דבר. הסרתי את המדבקה למשך 4 ימים וחידשתי בתום הדימום. האם זהו מחזור שחזר תחת השימוש במדבקות או חלק מתופעות הלוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר03/04/2021היות ולא חלפה שנה מהמחזור האחרון שלך את מוגדרת בתקופת טרום גיל המעבר ולא בגיל המעבר
ואז יופיעו דימומים תחת צכל טיפול לגיל המעבר
תעברי לטיפול המיועד לטרום גיל המעבר כגון נובופם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של גיל המעבר בת 52דנה24/03/2021
שלום רב,
בת 52, התחלתי להרגיש סימפטומים של גיל המעבר: גלי חום קשים, נדודי שינה, גושים וציסטות בשדיים...בנוסף יש הסטוריה משפחתית של סרטן שד. רופא הנשים שלי המליץ לקחת הורמונים וכירורג שד נגד טיפול הורמונלי. מה אלי לעשות? לא מצליחה להסתדר לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר
ד``ר איתן פאר03/04/2021רופא הנשים שלך צודק
כירורג השד שלך טועה, ובגדול
תקשיבי לרופא הנשים שלך ויפה שעה אחת קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד תחילת לקיחת הורמונים ונובופםשירוש22/03/2021
שלום רב
האם ניתן להתחיל לקחת נובופם בתום המחזור? היו לי תופעות של כאבי ראש ורופא במיון אמר לי בינתיים להפסיק נובופם. אך גם שבוע ללא הכדורים עדיין כאב ראש האם ניתן לחזור לנובופם כרגע אני בתום מחזור או להמתין למחזור הבא ולהתחיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לקחת נובופם
ד``ר איתן פאר03/04/2021תחזרי מיידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור בגיל 45- בדיקות הריון שליליותדורית18/03/2021
שלום
אני בת 45 זה כבר חודש שני שאני לא מקבלת את המחזור.
עשיתי בחודשיים האחרונים 3 בדיקות הריון (ביתיות) שיצאו שליליות.
לפני חודש היה נדמה לי שהיו לי כמה גלי חום לרגעים אבל אני לא יודעת באמת להגיד שזה זה זה...
הייתי רוצה לדעת אם אני צריכה לעשות משהו בנדון? איזשהן בדיקות? אני אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור בגיל 45
ד``ר איתן פאר03/04/2021כל עוד לא חלפה שנה מהמחזור האחרון את בטרום גיל המעבר ולא בגיל המעבר
במידה ומתחילים תסמיני גיל המעבר תתחילי לקבל טיפול לטרום גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום וקשיי שינה בת 51ורדה18/03/2021
שלום לך...
אני בת 51. לפני חצי שנה עברתי כריתה של השחלות והחצוצרות. מכיוון שאני נשאית braca
לצערי גם חליתי בסרטן השד בשנת 2019 ולאחר שנה שוב חליתי בשד השני.
נוטלת לוטרזול.
מבקשת לדעת מה מותר לי לקחת כדי להפחית לי את גלי החום ולשינה טובה בלילה...המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום תחת לטרזול
ד``ר איתן פאר03/04/2021את לא יכולה לקבל טיפול הורמונלי בשלב זה של הטיפול בסרטן השד שלך
כדורים מקבוצת SNRI- יכולים להקל עליך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תודה03/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופם ומוטיב - האם ניתן לקחת יחדדלית18/03/2021
שלום רב
אני נוטלת נובופם ורוצה להתחיל גם טיפול ברמוטיב בהמלצה רופא.
האם ניתן לקחת יחד? כי בעלון תרופה כתוב משהו על צמח היפריקום.
תודה
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם ביחד עם רמוטיב
ד``ר איתן פאר03/04/2021אין כל בעיה לשלב את שניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)